Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ρουμπινί: Έρχεται η διάλυση της ευρωζώνης

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ



Η επιφυλακτική προσέγγιση της κρίσης στην ευρωζώνη απέτυχε να επιλύσει τα θεμελιώδη προβλήματα της απόκλισης των οικονομιών και της ανταγωνιστικότητας εντός του ενιαίου νομίσματος. Αν συνεχιστεί αυτό, το ευρώ θα κινηθεί προς άτακτες εξελίξεις και εν τέλει θα δούμε τη διάλυση της ίδιας της νομισματικής ενοποίησης, καθώς ορισμένα από τα ασθενέστερα μέλη θα καταρρεύσουν.

Η οικονομική και νομισματική ενοποίηση ποτέ δεν ανταποκρίθηκε πλήρως στις προϋποθέσεις για βέλτιστο νομισματικό χώρο. Αντί γι' αυτό, οι ηγέτες της Ε.Ε. ήλπιζαν ότι η έλλειψη νομισματικής, δημοσιονομικής και χρηματιστηριακής πολιτικής θα καλυπτόταν από την πρόκληση να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Με αυτές η ελπίδα θα ήταν να υπάρξει σύγκλιση στους ρυθμούς παραγωγικότητας και ανάπτυξης.

Η πραγματικότητα αποδείχτηκε διαφορετική. Παραδόξως, η επίδραση της πρόωρης σύγκλισης των επιτοκίων επέτρεψε να δημιουργηθούν μεγαλύτερες αποκλίσεις στις δημοσιονομικές πολιτικές. Η απερίσκεπτη έλλειψη πειθαρχίας σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία συμπληρώθηκε με τη δημιουργία καταστάσεων φούσκας σε άλλες, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθυστέρησαν, ενώ η μισθολογική ανάπτυξη σε σχέση με την ενίσχυση της παραγωγικότητας παρουσίασε μεγαλύτερη απόκλιση. Το αποτέλεσμα ήταν η περιφέρεια να χάσει την ανταγωνιστικότητά της.

Όλες οι επιτυχημένες νομισματικές ενοποιήσεις εν τέλει σχετίστηκαν με πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση. Όμως, οι ευρωπαϊκές κινήσεις προς την πολιτική ενοποίηση έχουν μείνει στάσιμες, ενώ οι κινήσεις προς τη δημοσιονομική ενοποίηση θα απαιτήσουν σημαντικά έσοδα από την κεντρική ομοσπονδία, καθώς και ευρεία έκδοση ευρωομολόγων - όπου οι φόροι των Γερμανών φορολογουμένων (και των υπόλοιπων κρατών του κέντρου) θα στηρίξουν όχι μόνο το χρέος της χώρας τους αλλά και το χρέος της περιφέρειας. Οι φορολογούμενοι των κεντρικών κρατών δύσκολα θα το δεχτούν.

Η μείωση του χρέους της ευρωζώνης, ή το reprofiling, θα βοηθήσει στο να επιλυθεί το ζήτημα του υπερβολικού χρέους σε ορισμένες προβληματικές οικονομίες. Αλλά δεν θα κάνει τίποτα για να αποκαταστήσει την οικονομική σύγκλιση, που απαιτεί σύγκλιση ανταγωνιστικότητας. Χωρίς αυτήν η περιφέρεια θα μείνει απλώς στάσιμη.

Εδώ οι επιλογές είναι περιορισμένες. Το ευρώ θα μπορούσε να διολισθήσει κάθετα σε αξία έναντι του δολαρίου, για παράδειγμα, ώστε να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της περιφέρειας. Όμως, κάθετη πτώση του είναι απίθανη, δεδομένων της εμπορικής ισχύος της Γερμανίας και της επιθετικής στάσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η γερμανική λύση -και οι μεταρρυθμίσεις για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να περιοριστούν οι μισθολογικές αυξήσεις- δεν πρόκειται ούτε αυτή να αποδώσει. Βραχυπρόθεσμα, τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις στην πραγματικότητα τείνουν να μειώνουν την ανάπτυξη. Η ίδια η Γερμανία χρειάστηκε πάνω από 10 χρόνια για να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της, χρονικός ορίζοντας υπερβολικά μακρύς για τις περιφερειακές οικονομίες που χρειάζονται αμέσως ανάπτυξη.

Ο αποπληθωρισμός είναι μία τρίτη επιλογή, αλλά και αυτός σχετίζεται με επίμονη ύφεση. Η Αργεντινή δοκίμασε αυτόν τον δρόμο, όμως ύστερα από τρία χρόνια με ακόμη βαθύτερη ύφεση τα παράτησε και αποφάσισε να κηρύξει στάση πληρωμών και να αποποιηθεί το σύστημα σύνδεσης του νομίσματός της. Ακόμη κι αν γινόταν να επιτευχθεί αποπληθωρισμός, οι επιπτώσεις στον προϋπολογισμό θα αύξαναν το πραγματικό βάρος στο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος. Οπότε, οποιαδήποτε συζήτηση στην ΕΚΤ και στην Ε.Ε. για εσωτερική υποτίμηση είναι εσφαλμένη, ενώ η απαραίτητη δημοσιονομική λιτότητα βραχυπρόθεσμα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη.

Δεδομένου λοιπόν ότι αυτές οι τρεις λύσεις είναι δύσκολο να προχωρήσουν, στην ουσία υπάρχει μόνο ένας άλλος τρόπος για να αποκατασταθούν η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη στην περιφέρεια: εγκατάλειψη του ευρώ, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και επιβολή μαζικής ονομαστικής και πραγματικής υποτίμησης.

Στο κάτω-κάτω, σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις κρίσεων σε αναδυόμενες αγορές, όπου αποκαταστάθηκε η ανάπτυξη, η ελαστικοποίηση του συναλλαγματικού μηχανισμού ήταν απαραίτητη και αναπόφευκτη, πέρα από την παροχή ρευστότητας, τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την αναδιάρθρωση και μείωση του χρέους.

Βεβαίως σήμερα η ιδέα της εγκατάλειψης του ευρώ είναι ασύλληπτη στην Αθήνα και στη Λισαβόνα. Η έξοδος θα προκαλέσει μεγάλες εμπορικές απώλειες στην υπόλοιπη ευρωζώνη, μέσω της μεγάλης πραγματικής υποτίμησης και των κεφαλαιακών ζημιών στις πιστώτριες χώρες του κέντρου. Περίπου όπως έγινε με τη μετατροπή των χρεών της Αργεντινής από δολάρια σε εθνικό νόμισμα.

Ωστόσο, τα σενάρια που θεωρούνται ασύλληπτα τώρα ίσως δεν είναι πολύ τραβηγμένα σε πέντε χρόνια από σήμερα, ειδικά αν μείνουν στάσιμες οι οικονομίες σε χώρες της περιφέρειας. Η ευρωζώνη "κόλλησε" μεταξύ τους τα μέλη της με τη σύγκλιση των χαμηλών πραγματικών επιτοκίων, που συντήρησαν την ανάπτυξη και την ελπίδα ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συντηρήσουν τη σύγκλιση και την προοπτική δημοσιονομικής και πολιτικής ενοποίησης. Όμως, η σύγκλιση έχει πια ξεχαστεί, οι μεταρρυθμίσεις έμειναν στάσιμες, ενώ η δημοσιονομική και η νομισματική ενοποίηση αποτελούν μακρινό όνειρο.

Η αναδιάρθρωση του χρέους θα γίνει. Τα ερωτήματα είναι πότε (αργά ή γρήγορα) και πώς (συντεταγμένα ή άτακτα). Πάντως, ακόμα και η μείωση του χρέους δεν θα είναι επαρκής για να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Ωστόσο, αν αυτό δεν γίνει, η επιλογή της εξόδου από τη νομισματική ενοποίηση θα είναι βασικό θέμα. Τα πλεονεκτήματα της παραμονής θα γίνουν λιγότερα από τα πλεονεκτήματα της εξόδου, όσο ταραχώδης ή άτακτη κι αν καταλήξει να είναι η έξοδος.


*Ο κ. Nouriel Roubini είναι πρόεδρος της Roubini Global Economics, καθηγητής οικονομίας στο Stern School of Business NYU και εκ των συγγραφέων του έργου "Crisis Economics", το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα.




ΠΗΓΗ:FT.com. Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

23 σχόλια:

  1. ευχαριστω ολα τα παιδια για την χθεσινοβραδυνη ομορφη παρεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελλας = ΑΕΚ η αλλιως πως τα δυο ΝΟΥΜΕΡΑ λενε ΨΕΜΜΑΤΑ και παραλληλα ειναι και παρανομοι:

    Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» η τράπεζα που διατηρεί το 67% των μετοχών, διερευνά το θέμα που προέκυψε με τους «Supporters» και ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση.
    Η Morgan Stanley έχει συμφέροντα τα οποία απορρέουν από τη σύμβαση που υπεγράφη στις 17 Μαΐου 2006, με την οποία εκταμίευσε 9 εκατ. ευρώ υπέρ της ΑΕΚ με ενέχυρο το 67% των μετοχών.
    Από τη στιγμή που οι «Supporters» πραγματοποιήσουν συνεχείς αυξήσεις, τότε η θέση της τράπεζας στην ΑΕΚ καθίσταται αυτόματα μειοψηφία και για αυτό είναι αποφασισμένη να μπλοκάρει κάθε τέτοια διαδικασία, προασπίζοντας τα συμφέροντά της.
    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Morgan Stanley διατηρεί σήμερα την καταστατική πλειοψηφία και έχει το δικαίωμα να παρίσταται σε κάθε γενική συνέλευση. Παράλληλα, για να αποκτήσει κάποιος τρίτος την πλειοψηφία στην ΠΑΕ δεν αρκεί να αποπληρώσει το ομολογιακό δάνειο προκειμένου να αρθεί το ενέχυρο.Θα πρέπει η Morgan Stanley να ορίσει διοίκηση συμφερόντων του υποψηφίου επενδυτή που θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών μέσα από αυξήσεις Μ.Κ, αποπληρώνοντας και το ομολογιακό δάνειο.

    Στο πορισμα της BDO δε αναφερεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι καμμια ΑΜΚ η οποιουδηποτε αλλου μεταβολη με εκδοση νεων μετοχων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γινει η να ισχυει,επηρεαζωντας το ποσοστο και τα ενεχυρα της MS ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

    Αλλιως ΑΓΑΜΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΣΝΑΚΙΔΙ ολοι θα περναμε ενα δανειο οσο γουσταραμε, μετα θα καναμε μια αυξηση (ακομη και με τα λεφτα του δανειου..) και θα ξαναπερναμε την εταιρεια στα χερια μας με ακομη μεγαλυτερο μετοχικο κεφαλαιο.

    Βεβαια στη παγκοσμια οικονομια και νομικη, αυτα δεν παιζουν, παρα μονο στα λαμπρα μυαλα του ψευτη και του κλεφτη.

    Η αλλιως πως να λαμογιαρουμε το τελευταιο colpo grosso και να απασχολουμε το κοσμο ΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ για να μην μας κραζουνε για την αποψιλωση της ομαδας...

    ΡΕ ΟΥΣΤ

    ΥΓ Xαρηκα που ειδα απο κοντα ανθρωπους που μιλαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα σε ολους.
    Πολυ ωραια χθες. Ωραια παρεα με πολυ κεφι,ζωντανη και με καθαρα βλεματα οπως και με καθαρα τσιπουρα.

    Ανακατασκευη του χαλασματος ωστε να γκρεμιστει με διαφορετικο παταγο εκανε ο μαλακας χθες. Που ενω το μεσημερι "καποιοι" σηκωσαν μπαιρακι,μετα το μοιρασμα της πιτας αιφνης απαντες κατα την ολοκληρωση του "ανασχηματισμου"
    μεσα στην αιθουσα εσηκωθηκαν και εχειροκροτησαν θερμως τον ηλιθιο που κατω απο την καραφλα εχει ενα μουστακι. Εγινε θαυμα; Οι παραλητικοι εσηκωθησαν και χειροκροτησαν.
    Οπου απλα, το αντιπαλον δεος, δηλαδη ο Βενιζελος που εχει κλεψει το ονομα για να μην τον φωναζουν αλλιως ο οποιος απειλησε με την ομαδα του οτι "θα φυγουμε αν δεν μας κανεις κατι". Και το γνωστο κολπο μπηκε σε εφαρμογη οπου η "ομαδα" του Βενιζελου-Μπατατουδη τελικα "εγινε κατι". Και ετσι προσπαθει το καραφλο κανο, να κολλησει προς το παρον τα αντιπαλα κοπαδια απο υαινες ωστε με αυτην την επιπλαστη "ομονοια" να περασει την ψηφηση του μεσοπροθεσμου.
    Οπου αυτος ειναι Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. Δεν υπαρχει "μετα".
    Μετα γαια πυρι μειχθητω.
    Μετα θα μας απαγγειλουν Ελυτη. "Εγω φευγω.Εσεις να δουμε τωρα..."
    Μοιραζουν μια τραπουλα οπου ασσοι και ρηγαδες δεν υπαρχουν. Βρισκονται στο δρομο. Ε,και; Χρονια χαρτοκλεφτες στο μπαρ "Το μπουρδελο του John", παιζουν τα ρεστα τους.

    Αρα:δεν εχουμε την ευκαιρια να απλαμβανουμε τον τριμαλακα Δρουτσα αλλα και την δροσια,την ανεμελια και την οικολογικη ομορφια της Τινας της Μπιρμπιλη.
    Που μπορει πια χωρις στρες να πηγαινει στο γυμναστηριο για να σφυξει το υπολοιπο του κωλου που τις απεμεινε.

    Προς ικανοποιηση μας βεβαια,παρεμειναν ο Γερουλανος και ο Νικητιαδης, το απεραντο διδυμο της πλακας.Ο ηλιθιος και ο πανηλιθιος. Για να γελαμε και πολιτισμικα και ποδοσφαιρικα.

    Η γυναικα του "μια βραδια στο Λεβερκουζεν", η Αννα,μια χαρα τα πηγε με τις φορολογικες δηλωσεις του υποκριτη με την κιθαρα και απεχωρησε,εχοντας ολοκληρωσει το υπουργικο της εργο.

    Ο Παγκαλος παρεμεινε,εστω και απο αλλο ποστο,ωστε τα γιαουρτια να πετυχαινουν οποσδηποτε στοχο και να μη σημαδευουν αλλου.

    Και η επονειδιστη φαρσκοκωμωδια θα ολοκληρωθει σημερις το μεσημερι οπου ο θιασος θα ορκιστει εις τον Βααλ αλλα οχι στο ονομα του λαου (ποιος τον γαμει αυτον) ο οποιος τυγχανει να λειπει και θα περιμενει απλα απο τα ΜΜΕ-βασιλικα αυλαρχια,να ανακοινωθουν τα σχεδια, τα πλανα τις προοπτικες,οι πορειες, οι νεοι δρομοι,τα οραματα, οι σωτηριες, οι νεες εποχες και ολα αυτα τα ωραια.
    Δηλαδη το ξυλο,το ματσουκι,το κυνηγι,τις κλωτσιες,τις μουτζες και τα καντηλια που θα μαζεψουν.

    Αντε βρε. Σιδεροκεφαλοι. Κυριολεκτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aνασχηματισμος ΓΑΠ

    Λέει ο καπετάνιος στους νάυτες:

    Έχω καλά και κακά νέα.

    Τα καλά είναι ότι σήμερα αλλάζουμε σώβρακα!

    Τα κακά είναι ότι ο καθένας αλλάζει με τον διπλανό του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ17 Ιουνίου, 2011 14:26

    Καλό το ουζάκι χτες που τελικά ήταν κάτι μεταξύ τσίπουρου και μπύρας.
    Καλή και η παρέα με νέες συμμετοχές και νέες απόψεις.
    Το μαγαζί πολύ καλό με καλά ποτά-φαγητό και σέρβις και από τιμές στο πνεύμα της εποχής. Όχι ότι θα γινόμασταν πιο πλούσιοι με δέκα-είκοσι ευρώ παραπάνω αλλά καμιά φορά το σκέφτεσαι κι αυτό. Γιατί να μην φάω καλά σε λογικές τιμές.
    Ο ‘’κρητικός’’ στην Νέα Σμύρνη μας φιλοξένησε καλά αλλά το επόμενο ούζο μάλλον θα πρέπει να γίνει προς Φιλαδέλφεια και πιο βόρεια μεριά για ευνόητους λόγους.
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    Μέσα στην όλη προχειρότητα που λειτουργεί η ΑΕΚ, έρχονται και οι supporters να κάνουν μια από τα ίδια.
    Καλά λέω εγώ τόσο καιρό κάτσε να δούμε πρώτα τι θα κάνουν και μετά πληρώνουμε.
    Όπως σωστά αναφέρει ο DIMI η Morgan έχει μπλοκάρει κάθε ενέργεια τους στην προσπάθεια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
    Σήμερα το άκουσα και εγώ και είναι 100% αληθινό .
    Για μαλάκες τους έχουν δηλαδή;
    Και το γαμώτο είναι ότι δεν βγαίνουν να πούνε την αλήθεια αλλά παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι και καλά είναι απλά νομικό ζήτημα.
    Ρε ούφα ακόμη και να πληρώσει κάποιος τα 9 που χρωστάει η ομάδα στην Morgan αύξηση δεν γίνεται παλιό παπάρες ολκής. Ρε οι αρπαχτές μόνο σας ενδιαφέρουν; Άντε από δω νούμερο Αγαμίδι με τους supporters μαζί και τον ΓΑΠ παρέα…
    Άλλος ένας λόγος για να πω σε όλους μακριά από αυτούς όλους.
    Μην δίνετε τα λεφτά σας.
    Αρχίζω και το σκέφτομαι ακόμη και για το απλό εισιτήριο, από την 29 στο πιο φτηνό που υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ17 Ιουνίου, 2011 15:05

    Έχουμε και τον Πινόκιο που δεν το βάζει κάτω και ψάχνεται καθημερινά σωνει και καλά να φύγει στην Ισπανία και ας είναι και η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος.
    Και αντί να τον σουτάρουμε μια ώρα νωρίτερα να γλυτώσουμε και τα 750 καθόμαστε και τον παρακαλάμε μην χάσουμε την μεγάλη προπονητική του τέχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα και γω ρωτουσα και αναρωτιεμαι Μπαμπη. Γιατι δεν βρισκεται ενας χριστιανος να πληρωσει αυτα τα κωλο9 εκ. στην Μοργκαν να απεμλακουμε;
    Γιατι απλα ειναι βαθυ και πολυπλοκο και ειναι δεμενοι χειροποδαρα.
    Αλλα και παλι λεμε,οτι ΑΕΚ=Ελλαδα. Δηλαδη θα μπορουσε να κανει αυτο που θα επρεπε να εκανε μια εστω φιλελληνικη και οχι ανθελληνικη κυβερνηση. Δηλαδη να στρεψουν το οπλο εναντιων των και οχι στον κοσμο. Να πουν:
    "Ποια 9 εκ; Ακουστε: η σας δινουμε ενα ταληρο και υπογαρφετε οτι καμια αλλη υποχρεωση η δεσμευση εχουμε με εσας, η λυνουμε την εταιρεια,πεφτουμε κατηγορια η συγχωνευομαστε,αλλαζουμε σηματα, ΑΦΜ και ολα τα σχετικα και να πατε να γαμηθειτε συσωμοι"
    "Η Οικοινομια δεν εχει αδιεξοδα"
    Η χρεοκωπια ειναι παντα λυση.
    Σκληρη, επωδυνη,αλλα αμεση, διχως ταλαιπωρια, ξοδεμα χρονου, ενεργειας και συνεχους βυθισης,αλλα σπασιμο δεσμων και μηδενισμος του κοντερ.
    Δεν πληρωνω, να πας να γαμηθεις.

    Και δεν εννοω αυτα που εχεις συμφωνησει να δανιστεις. Οχι. Η με μετρημενους ορους δανειοδοτηση σε ανταγωνιστικη αγορα και αρα τα χρεη η τα δανεια να ειναι δυνατον να εξυπηρετηθουν. Οχι. Αυτο ειναι υποχρεωση σου.
    Οταν ομως δεν εχεις διαβασει τα ψηλα γραμματα, η οταν στα ηδη συμφωνηθεντα προσθετονται και αλλοι οροι που εσυ σαν δανιζομενος αδυνατεις να μπλοκαρεις, η οταν στην πλατη σου παιζονται ανακεφαλαιωσεις,ανατοκισμοι,δεσμευσεις που σε καθιστουν μονιμα σε θεση κινουμενης αμμου και στην πλατη σου πανω σερνονται ερπιστριες και το μικρο δανειακι εφερε το αλλο και το αλλο και αρα την τελεια χειραγωγηση,τοτε απλα σηκωνεσαι και λες: "αποθανετω μουναρες και πουστιδες και ξεκωλιαριδες μετα των αλλοφυλων και ομοφυλοφυλων"

    Οπως καλλιστα,- ειπαμε αν ηταν εστων φιλελλην η εστω ανθρωπος ο Τζεφρυ και δεν σερνοταν απο το φουστανι της μανας του,-θα μπορουσε να κανει: εκδοση ομολογου 250-300 δις, με επιτοκιο 3% και εξοφληση του σε βαθος 25ετιας. Οριστε η διευθετηση του χρεους,οριστε και η μη ταραχη στις αγορες σας,οριστε και η αποδεσμευση της Ελλαδας απο το "παγκοσμιο οικονομικο προβλημα" οπως λετε. Αλλιως, να πατε να γαμηθειτε".
    Τι λετε οτι θα εκαναν; Πολεμο; Χα.

    Οταν τρεμουν-επισημα πλεον- με δηλωσεις σε εφημεριδες τους,σε ΜΜΕ, σε συναντησεις τους κλπ "προς θεου, οχι "πιστωτικο γεγονος" στην Ελλαδα. "Και μα τον Γιαχβε, με τιποτα καποια χρεωκοπια".
    Τι τους καμαρωνεις ρε μιζαδορε γιε του γλετζε και της Φρειδεφρικης;

    Αλλαξε τους την παναγια η την Ρουθ η οποια αλλη ρε μαλακα δουλε. Τι τους κοιτας;

    Δεν χρησιμοποιει ΠΟΤΕ στις συνταγογραφημενες "ομιλιες" του κτητικες αντωνυμιες.
    Οχι "χωρα μας" αλλα "χωρα". Οχι πατριδα μας" αλλα "πατριδα". Ποια πατριδα και ποια χωρα θελει να σωσει;
    Αντε ρωτα τον τον αβαφτιστο μουλο.

    Και το οπλο, αντι να το βαλει στο τραπεζι και να τους σημαδευει στο κουτελο το εβαλε στον κωλο του,η πουσταρα με το κανο.
    Θα μπορουσε; ΑΣφαλως. Γιατι δεν το κανει; Μα ειναι δουλος συμφεροντων.Kαι παλευει για δυο πραγματα: Την δοξα του Ισραηλ και την οικονομικη εξασφαληση της οικογενειας των τεμπελιδων και αεργων.
    Αλλωστε εχει πει-μεταξυ πολλων αλλων: "we need a global government...and we need it fast."

    Αντε να δουμε πως θα τελειωσει το εργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ17 Ιουνίου, 2011 15:14

    Η Μπόκα ψάχνει για τερματοφύλακα με πρώτο στόχο τον Μαριάνο Αντουχάρ της Κατάνια που κοστίζει κοντά στα 10 εκ. και σαν δεύτερο τον Σάχα τον δικό μας.
    Ελάτε ρε παιδιά να τον πάρετε, ο Αδαμίδης είναι ικανός να σας τον δώσει τσάμπα, μόνο και μόνο να γλυτώσει μερικά χιλιάρικα.
    Και μετά να βγει να πει ότι θα έκανε ένσταση και θα του δίναμε τα διπλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΑ του Κασνακιδη συνεχιζεται

    Οι μετοχές όσων υπέγραψαν τότε τη συμφωνία με τη Morgan Stanleyείναι δεσμευμένες. Αυτό δεν σημαίνει πως μπορείς να τις μεταβιβάζεις εφόσον αυτός που τις παίρνει το ξέρει.

    ΠΩΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΡΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕ??

    Αυτό δεν σε εμποδίζει να ψηφίζεις ή να αποφασίζεις. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μπορούμε να κάνουμε χωρίς τη Morgan Stanley. Έχουν γίνει αυξήσεις κάθε χρόνο, τέσσερις μέχρι τώρα και δεν έχει πει τίποτε.

    Μονο που σου 'ΔΙΕΦΥΓΕ' να μας πεις οτι ναι μεν εγιναν 4 αυξησεις αλλα το μετοχικο κεφαλαιο δεν μεταβληθηκε μιας και το 2006 εκανε η ΠΑΕ τις 12 μετοχες 1 με 3,6 ευρω και ΚΑΠΑΚΙ μειωση της τιμης σε 2,4...


    Σε κάθε αύξηση φυσικά και μειώνεται το ποσοστό της, Αν ήθελε την ΑΕΚ θα την είχε πάρει και μακάρι μνα το έκανε, αλλά δεν νομίζω να έχει τέτοιες βλέψεις. Οι μετοχές των καινούριων μετόχων δεν είναι δεσμευμένες

    ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?

    Οταν γινεται μια αυξηση ΜΚ και συμμετεχουν οι νυν μετοχοι ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΣ τοτε ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ: Οι μετοχές όσων υπέγραψαν τότε τη συμφωνία με τη Morgan Stanleyείναι δεσμευμένες

    Αν ο Νοτιας π.χ ειχε 30% ΤΟΤΕ με αξια π.χ 1 εκκ και συμμετειχε σε μια ΑΜΚ βαζωντας χ φραγκα ΠΑΛΙ 30% ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΜΚ?

    ΠΑΛΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ?

    ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ ΡΕ ΚΑΣΝΑΚΙΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ?

    ΑΙΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ..

    Υ.Γ ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ KAI TOYΣ ΑRΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ:

    Σελιδα 105 BDO:

    Στις 30-6-2009 μεταφερθηκε στους λογαριασμους των εκτακτων αποτελεσματων ποσο 56,730.46 ευρω απο διαγραφη απαιτησεων απο το συλλογο original απο εισητηρια αγωνων χρησης 30-6-2007.
    Δεν μας δοθηκαν παραστατικα και δεν γνωριζουμε τους λογους διαγραφης της ανωτερω απαιτησης.

    ΑΙΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑRΧΗΓΟΣ ΣΑΣ

    ΠΑΡΑΣΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστο
    εαν παει ενας τριτος στην morgan και δωσει τα 9 εκατ η τραπεζα δεν θα τα δεχτει για δεοντολογικους λογους αρα.........θα περιμενουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να αρθει το ενεχυρο πρεπει η MS ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ του επενδυτη (μιας και αυτη ελεγχει τις μετοχες) με την παραλληλη δεσμευση η διοικηση αυτη να αποπληρωσει, μεσω ΑΜΚ, το δανειο.
    Δηλαδη ΒΑΖΩΝΤΑΣ χρηματα το πρωτο πραγμα που θα πληρωθει να ειναι το δανειο ετσι ωστε να αποχωρησει απο το ενεχυρο η τραπεζα και να μπορεσει να γινει η μεταβιβαση.

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ του κασνακιδη και ονειρα θερινης νυκτος με νεες και παλιες μετοχες και διαφορες αλλες ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

    Ειναι ξεκαθαρη η θεση της BDO που αναφερει οτι ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ειναι η ενεχυριαση των μετοχων του υπαρχωντος (κατα την εκταμιευση) μεγαλομετοχων της ΠΑΕ.

    Ο κασνακιδης λεει ΨΕΜΜΑΤΑ και το γνωριζει πολυ καλα ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του ΠΑΠΑ μιας και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ (πραγματικη και με εφοριες πληρωμενες- οχι τις σαχλαμαρες με τα παρε δωσε στο μιλητο του Τακη και του αλλου του κουλη κλπ).

    Γιατι για να μεταβιβασεις κατι πρεπει να το εχεις στη κατοχη σου.

    Αλλιως εξυπνοπουλι κασνακιδη και εσυ ηλιθιε αγαμιδη που σιγονταρεις απο διπλα το πιο ΑΠΛΟ πραγμα ειναι το εξης.

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ 5% ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ, για το 23% των μετοχων που λες οτι εχεις και τελειωνει το παραμυθι.

    ΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΤΑΙΡΟ ΜΑΜΟΘΡΕΥΤΟ να δημοσιευσει τηο νεο μετοχολογιο, που σε δειχνει μεσα.

    Και τελος φωτισε μας εμας που δεν το τρωμε αμασητο, τι νοειται παλια μετοχη, νεα μετοχη και αλλα τετοια ΓΡΑΦΙΚΑ που μας λες.

    Γιατι εγω τοσα χρονια ξερω οτι καποιος ειναι μετοχος η δεν ειναι.

    Παλιες και νεες εχει μονο χρυσες λιρες.

    Γιατι στα λογια και στα ΘΑ και εμεις χτες που μαζευτηκαμε εξαγορασαμε τον sugar καπου στο τριτο τσιπουρο.

    Tα υπολοιπα ειναι μπουρδες και συνεντευξεις του κολου.

    ΥΓ Κασνακιδη γιατι μολις εσκασε το θεματακι το αφεντικο σου τα μαζεψε αρον αρον και ΑΝΕΒΑΛΕ την ΑΜΚ σημερα??

    ΑΙΝΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. A τραβα και μια μηνυση στην Ελευθεροτυπια που σε διαβαλει και γραφει ανακριβειες.

    Αντε ντε, τι περιμενεις?

    Απο μηνυσεις ο εταιρος μπουμπουνας αλλο τιποτα.

    εχει μηνυσει τον Διανη τοτε με το Σκοκο, το ΟΑΚΑ για διαφυγωντα!!!!, τα παιδια που βαραγανε τον ντουσαν στη καλλιθεα, τα παιδια που βολταρανε στο τελικο....γενικα εχει μηνυσει τη μιση ελλαδα.

    Την αλλη μιση θα την μηνυσει στη φετινη σαιζον... με το κολο παντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παίδες είστε για τον πούτσο. Κι όπως όλα τα νούμερα έτσι κι εσείς νομίζετε πως έχετε επίπεδο. Αιντε νούμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μεγαλε ολο αυτο το σκεφτηκες μονος σου η ρωτησες τον αRχηγο σου?

    γιατι ως γνωστον τα προβατα πανε οπου παει ο τραγος.

    ΜΠΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρε ανωνυμε,ηθελα να ηξερα,γιατι βαζεις αλλους να γραφουν αντι για σενα. Μπορει να σε σαμποταρουν.
    Δεν το σκεφτεσαι;
    Λοιπον. Θα κανουμε μαθηματα,σιγα σιγα απο εδω. Εκμαθηση.
    Αλλωστε οπως λεει και ο ομοειδης σου ο ΓΑΠ,ειναι "δια βιου". Δηλαδη μπορεις μεσα σε 80 χρονια να μαθεις την μιση προπαιδεια και να φτασεις ως το εικοστο γραμμα της αλφα-βητα. Εδω εχει δικη του εκπομπη ο Χατζηχρηστος. Ολα γινονται.
    Ζεις στη χωρα της ευκαιριας του μαλακα.

    Παμε: (γραφε) Α,α Β,β Γ,γ Δ,δ Ε,ε. (ναι ειναι ιδια. Μικρα και μεγαλα. Ο μπαμπας με το παιδι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Ιρανοεβραιος γεννηθεις εις Κωνσταντινουπολη πριν 52 ετη Νουριελ Ρουμπινι,ειναι το "κακο παδι" της παγκοσμιας αγορας. Ολοι εχουν ρολους. Αυτος εχει αυτον.
    Η οποια αγορα ολοι ξερουμε ποσο ευαισθητη ειναι και τι μωρουδισιο κωλο εχει.
    Ο καλος ο κακος και ο ασχημος. Ειναι οι ρολοι που ανατιθενται κατα καιρους απο τους γκλομπαλιστες στους ΓΑΠ του κοσμου,προκειμενου οι αγορες να συμορφωνονται η ακομα και να αποσαθρωνονται αναλογα με τις προοπτικες και τις επιδιωξεις των αφεντικων τους.

    Ενας αρουραιος που τριγυριζει δινοντας διαλεξεις ανα τον κοσμο (γιατι αυτος;) αλλα και "συμβουλευει" τραπεζες επιχηρησεις και οργανισμους οσο αφορα στο "που ειναι οι κινδυνοι" και κατα που να γυρουν για να σωθουν.
    "kontos psalmos alleluia".

    Απο το 2007 ειχε "προβλεψει" την κτημτομεσιτικη κριση στην Αμερικη η οποια οδηγησε-ρε γαμωτο- στην παγκοσμια κριση μετα απο ενα χρονο.
    Ηταν τοσο ξαφνικη δηλαδη η "κριση" οσο ο βομβαρδισμος του Περλ Χαρμπορ, η το ντου στους διδυμους πυργους.
    Οπως σωστα λεει και στο ποιημα "Σοφοι δε προσιόντων" η σοφη αδερφη της Αλεξάνδρειας:
    "Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα γινόμενα.
    Τα μέλλοντα γνωρίζουν οι θεοί,
    πλήρεις και μόνοι κάτοχοι παντών των φώτων.
    Εκ των μελλόντων οι σοφοί τα προσερχόμενα
    αντιλαμβάνονται.
    Η ακοή αυτών κάποτε εν ώραις σοβαρών σπουδών
    ταράττεται.
    Η μυστική βοή τους έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων. Και την προσέχουν ευλαβείς.
    Ενώ εις την οδόν έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί."

    Αυτος ο Νοστραδαμος λοιπον ,καθηγητης οικονομιας της Ν.Υ(λετε να αφηναν ζωντανο οι Αμερικανοι εναν που διδασκει στην καρδια του καπιταλισμου,ο οποιος τριγυριζει τον κοσμο και γινεται δεκτος σαν εξπερ, λεγοντας "θα πτωχευσετε ρε και εσεις και οι Αμερικανοι επομενως"; Και δεν τον εχει φυτεψει ο Ομπαμα στα θεμελια της γεφυρας του Μανχαταν; Μαλακιες λεμε τωρα;

    Ενας-απο τους πολλους- επαγγελματιας γυρολογος, οπου γινεται δεκτος απο τους μαλακες η και κουτοπονηρους η και βαλτους υπουργους-πανεπιστημιακους, ακομα και απο πρωθυπουργους, λεγοντας αλλοτε την αληθεια,η οποια πρεπει να περαστει σαν ψεμα και εκφοβισμος,αλλοτε το μηνυμα των εντολεων στον πολιτικο-καμαριερα ετσι ωστε οι χωρες που δεν "ψαρωσαν" να κανουν το ακριβως αντιθετο. Δηλαδη σε τελικη αναλυση να κανουν αυτο ακριβως το οποιο θελουν οι πατρωνες των διαφορων "Ρουμπινι".
    Αυτες ειναι παγιδες.
    Οχι φακες για ποντικια τωρα και μαλακιες.

    Ειναι, μπορουμε να πουμε ο τηλεβοας της Στοας.

    Το κακο με δ'αυτους ειναι οτι δεν μπορεις καθε φορα να προβλεψεις ποτε σου πασαρουν το ψεμα σαν αληθεια η την αληθεια σαν επιπλαστο ψεμα.

    Ο ΓΑΠ βεβαια εχει χρηματισει μελος της Λεσχης αρκετες φορες - η τελευταια ηταν μερικους μηνες πριν γινει πρωθυπουργος,οταν εδω ολοι γελαγαν μαζι του,με πρωτο το Mega τσανελε.
    "0-1 προ του τελους κακαριζε",με την βραχνη φωνη της καλλιτεχνικης περσονας,πνευματικου ηγετη Χρηστου Λαμπρακη που μας κοιταζει ολους απο εκει...χαμηλα"

    Εχει λοιπον-νομιζει ο γιος της πανωλης- την αμεση πληροφορηση και σιγουρος για τις κατευθυνσεις προς τις οποιες τον εχουν ρυθμισει, εκτελει σαν ζομπι εντολες. (εδω που τα λεμε,δεν εχει κι'αλλο δρομο. Η θα φυτεψει και αυτος το δικο του δεντρο στο δρομο των εναρετων εκει στο Γιαντ Βασχεμ, η θα τον φυτεψουν στην Εθνικη οδο,Αθηνων-Λαμιας.

    Οταν τον επισκεφτηκε λοιπον εδω αυτος ο Ρουμπινι τον Δεκεμβριο του 2010. Ελεγε "θα καταστραφειτε,θα βαλετε λουκετο,θα πτωχευσετε,θα βγειτε απ'το ευρω."
    Ο Γιωργος παραλιγο να τον φιλησει στο στομα,αλλα λογω του οτι ηταν μπροστα και κατι ρουφιανοι με μικροφωνα που λενε οτι ανηκουν στην ΕΣΗΕΑ, κρατηθηκε βρεχοντας τα σαρκωδη χειλη με την περιτεχνη γλωσσα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τωρα θα μου πεις: Την αγανακτηση την ελαβαν υποψη τους. Το ξεσηκωμα του κοσμακη δεν το περιμεναν; Ασφαλως.Μη πουμε οτι το προκαλεσαν. Τον τροπο διοχετευσης της δεξαμενης αυτης σε καποιο υπο επιτηρηση κομμα ψαχνουν να βρουν.
    Αν δεν ηθελαν φασαριες θα μπρουσαν να διαταξουν τους εδω μαλακες να μην ανακοινωσουν κανενα νεο μετρο πριν την υπογραφη του μεσοπροθεσμου.Αντιθετα μαλιστα θα μπορουσαν να χρυσωσουν το χαπι με καποια παροχη. Αλλωστε ψεμα = πολτιτικη. Δεν γνωριζαν τι θα γινει; Ναι. Αρα;

    Ας δουμε την αντιστοιχια μηνυματων: Πριν ενα χρονο εδω οι δικοι μας φωστηρες μιλουσαν για "τιτανικο", "χρεωκοπισαμε","βοηθεια Στρος",οταν εξω μιλουσαν για χρεωκοπια ΟΧΙ οι οικοι αξιολογησης,αλλα οι πολιτικοι εκφραστες. Δηλαδη οι ορντινατζες Ρεν, Σοιμπλε και οι αλλοι δυο Ζαν-Κλωντ Βανταμ.

    Eνα χρονο μετα,οντας ουσιαστικα χρεοκοπημενοι και με τεραστια "ποσα" παιγμενα στον παγκοσμιο ΟΠΑΠ οτι θα πτωχευσουμε αλλα και τεραστια ποσα στο "δεν θα πτωχευσουμε". (αν καποιος μπορουσε να βρει που εχουν κατατεθει τα περισοτερα,στον ασσο η στο διπλο,θα μπρουσε να δει και την καταληξη της Ελλαδιτσας.Αλλα οπως και να εχει,η νεκροψια θα δειξει.)

    Σημερα λοιπον,αυτες τις μερες, συμβαινει το αναποδο: Ο μαλακας μας λεει "σωζουμε τη χωρα",οι οικοι αξιολογησης γαμανε στις υποβαθμισεις τις κυριοτερες τραπεζες Αλφα,Πειραιως Αγροτικη κλπ (αληθεια ειναι,ειναι καταχρεωμενες.Μονο που μεχρι πριν 6 μηνες διναμε δισ για να τις "στηριξουμε".Ο χοντρος μονο εδωσε 24. Το θυμαστε. Μεχρι τωρα εχουν παρει 45 δις. Δηλαδη το 20% του χρεους)και γενικα διαδιδουν οτι "τελειωσαμε" (τι εγινε; ξαφνικα η Αμερικη δεν τρομαζει με αυτες τις αξιολογισεις; Η μηπως οι "οικοι" αυτοι δρουν ανεξαρτητα και οχι καπελωμενα;)
    και οι "εταιροι" παλι με την σειρα τους ενω ειχαν σκυλιασει "θα πτωχευσετε", "θα σας διωξουμε", "θα ψοφισετε", τωρα γυρισαν την πλακα και λενε "προς θεου,κανενα "πιστωτικο γεγονος","θα παρει την βοηθεια η Ελλαδα ετσι κι'αλλιως" "δεν θα αφησουμε ενα μελος μας να χαθει "κλπ-κλπ. (ολα αυτα μετα την συαντηση της γκιοσας με τον μαυρο στην "Ουοσιγκτον" που λεει και ο αλλος επισκεπτης της Λεσχης,Αλεξης Παπαγελας.
    Poker.

    Δηλαδη,σαν να ειπε ο μαμπρος: "εχω προβλημα.Αλλα και σεις μεγαλυτερο. Για να σωθειτε εσεις,πρεπει να σωθω εγω.Σωστε με για να σωθειτε,αλλιως θα γαμηθουμε ολοι πατοκορφα και αιτια θα ειναι μια χουφτα ρεμπεσκεδες που λιαζονται στον ηλιο καπου στα Βαλκανια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εμοιρασαν την εδω "γη" και το εδω "υδωρ". Καθαρα πραγματα.

    Oλο το μπερδεμα ειναι που θα πεταχτουν και πως τα σκουπιδια. Οι φουσκες οι οποιες βλεπουν και οι ιδιοι πλεον οτι ειναι μη διαχειρησιμες και εχουν φτασει στο θεο.
    O Πουτιν ερχεται με φορα,ξανα.

    Οι αλλες του "pigs" θα συμφωνησουν. Ηδη η Ισπανια το διαλυσε. Η δε Πορτογαλια τι να πεις. Τα δυο κομματα εξουσιας ειναι στο 70% και οι δυο λενε "ναι στην βοηθεια". (καλα εκει μιλαμε για πολυ μαλακες,που ακομα κοιτανε τα αρχιτεκτονηματα των προγονων τους κατακτητων και σκεφτονται γιατι δεν τα κανουνε κρεπερι και μπαρ)Μια χωρα πεταμενη στον ωκεανο.
    Την Ιρλανδια ποιος την γαμει.Οπως και το Βελγιο.

    Η μονη που εχει τρομερα δημοσια φιλετα,παρα-παρα πολυ ορυκτο πλουτο,και βεβαια ειναι τελειο αποβατικο σημειο,ειναι εδω η χωρα του Θησεα, του Πεοκρουστη και του Οσφυοκαμπτη. Δουλικο και σχεδον πληρως εξαγορασμενο πολιτικο πρωσοπικο ,πραγμα το οποιο διευκολυνει αφανταστα το εργο.

    Οσοι χασουν κατι απο τον πολεμο των αστρων με τα cds θα ζητησουν μεριδα απο την χωρα του Αλεξανδρου Τζορβα Του Αριστοτελη Παυλιδη του Σωκρατη Κοκκαλη του Λεωνιδα Γεωργιαδη και αλλων ξακουστων ηρωων.

    Τι μαλλον θα γινει κατα την γνωμη μου; Ειναι αναποφευκτα αυτα που ειπε η πονηρη αλεπου Ρουμπινι.Τα οποια τα λεει σε εμας για να τα ακουνε οι αλλοι μαλακες, οι βορειοι.
    Η πτωχευση ειναι βεβαιη. Το θεμα,το κλειδι ειναι να συμβει α)ενω εισαι πληρες μελος και β) με την προυποθεση οτι θα εχει περασει το μεσοπροθεσμο.
    Γιατι αν πρωτα αποσυρθεις και μετα πτωχευσεις,χεστα. Τι να το κανουν;
    Αν παλι πτωχευσεις και δεν παρουν οτι εχεις και δεν εχεις,τι να το κανουν παλι;

    Εστω και τεχνιεντως να ηθελαν κοινωνικη αναταραχη εδω,τα ελατηρια των καθε ειδους ταλαιπωρων "αγανακτισμενων" δεν παυουν να ειναι αυθορμητα. Αλιμονο. Αλλα μοιαζουν σαν να βολευουν πολυ "κοσμο".
    Αλλωστε οι "κοινωνικες αναταραχες" ειναι το πρωτο βημα,ο πρωτος μοχλος πιεσης που ασκειται στις τοπικες εξουσιες των χωρων απο τους αρχιτεκτονες.

    Υπαρχει ρεπερτοριο. Που συνεχιζεται με τρομοκρατικη ενεργεια (ακομα και οι πυρκαιες τετοιες λογιζονται),εμπαρκα με βαση τον "κινδυνο υγειας" (αγγουρακια), ταξιδιωτικες οδηγιες,σαμποταζ, εως και δικτατορια αμα λαχει.(αναλογα την εποχη,την περιοχη τις συνθηκες,κλπ) Το υστατο βεβαια σαν μετρο,αν υπαρχει σθεναρη αντισταση,ειναι το "ντου". Πολεμος ειτε απ'ευυθειας ειτε μεσω φιλικα προσκειμενου εταιρου η γειτονα. Ενταξει μωρε,τα βρισκουμε μετα.

    Αρα, καταληγοντας,θα γαμηθουμε, ειναι σιγουρο.Δικαιωμα επιλογης παρτενερ,αλλα και αριθμου αυτων, δεν εχουμε.
    Αν ειχαμε καποιον ανθρωπο της προκοπης επανω στα πραγματα,ισως να γλυτωναμε αρκετα προκαταρκτικα, και αποτομες διεισδησεις. Και να κερδιζαμε και κανενα οφελος απο την παγκοσμια παρτουζομαχια.

    Δυστυχως μας ελαχε ενα δουλος. Ενας εντολοδοχος και μερικοι κατουρημενοι ειλωτες που-ταχα-επαναστατουν και στασιαζουν(για θεση) εναντια στον ΓΑΠ στις 2 το μεσημερι και στις 6 το απογευμα ειναι απαντες ορθιοι και χειροκροτουν τον πουστη. Αρα, η μοιρα μας ειναι μαυρη. (εκτος εαν...)
    Απλα,το μονο που μπορουμε,ειναι να γρυλισουμε λιγο οσο αφορα στα "οργανα" και τα "παιχνιδια" που θα προστεθουν. Η ισως λιγη βαζελινη παραπανω γιατι ειμστε και αμαθοι,40 χρονια τωρα, στο σκληρο σεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Δύσκολη μέρα η σημερινή που μου τελείωσε τώρα. Ούτε κουράγιο για φαγητό δεν έχω. Και μούρχεται ένα δεκαπενθήμερο κολάσεως.
    Κρατάω την πολύ γλυκιά ανάμνηση της χθεσινής μάζωξης. Από τα ωραία που έχουν δημιουργηθεί μέσα από αυτό τον χώρο.
    Υγ. Είδα κι έναν ανώνυμο πιό πάνω με καημό για το επίπεδο. Δυστυχώς δεν μπορώ να το ταχυδρομήσω για να αποδειχτεί. Πάντως ένας ανώνυμος μόνο, σημαίνει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ ανωνυμο.
    Τωρα που σιγα σιγα μαθαινεις αναγνωση απο τον Χρηστο (χαρας το κουραγιο σου) την επομενη φορα που θα δεις το τραγο με το μουσι ρωτα τον αυτο:

    Στις 30-6-2009 μεταφερθηκε στους λογαριασμους των εκτακτων αποτελεσματων ποσο 56,730.46 ευρω απο διαγραφη απαιτησεων απο το συλλογο original απο εισητηρια αγωνων χρησης 30-6-2007.
    Δεν μας δοθηκαν παραστατικα και δεν γνωριζουμε τους λογους διαγραφης της ανωτερω απαιτησης.

    Ρωτα μπαμπα τραγε που πηγαν τα 56,730 ευρω?

    ΜΠΕΕΕ προβατα... ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ ΛΕΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Ιουνίου, 2011 23:55

    Χθες ήταν μία όαση στα ζόρια. Ο κλοιός στενεύει διαρκώς, για να δούμε πως θα ελιχθούμε...Μακάρι να μπορούσα να είμαι μαζί σας από την αρχή και έως το τέλος.

    Προσφυγάκι, ανέβασε λίγο τη συχνότητα των συναντήσεων, το έχουμε καταντήσει ετήσιο το ούζο, σαν τις εθνικές επετείους ένα πράμα.

    Ανώνυμε είσαι πολύ γάτος και κάβλα, θέλω τα παιδιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ χρηστο

    Αδελφε μη μασας τωρα θα μας σωσειο Μπενι...
    Ο ανθρωπος που δεν εχει ιδεα απο οικονομικα, αλλα ειχε την δυναμη να στειλει το καραφλα με το μουστακι σπιτι του.
    Η αλλιως πως αλλαζει γνωμη ο χοντρος μολις κατσει στη καρεκλα και του κληρονομηθει και το ΘΑΣΟΚ για αργοτερα.

    Ο αλλος ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ με τα γυαλια που μεχρι προχτες μας εσωζε τελικα μαλακιες εκανε και τον αλλαξαμε ε?

    Οπως στειλαμε και την Μπιρμπιλο που δεν μας νομιμοποιουσε τα αυθαιρετα....

    Ρε μαλακα ΓΑΠ γιατι δεν βαζεις τον αγαμιδι ΥΠΟΙΚ?

    Μια χαρα νουμερα εισαστε και οι δυο, και απο δραστηρια ΒΛΑΚΕΙΑ σκιζετε αμφοτεροι. (ανωνυμε αμφοτεροι σημαινει και οι δυο, για να μη μπερδευεσαι-sorry).

    Εκει να δει μουτζα που θα πεφτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ18 Ιουνίου, 2011 00:26

    Πανικό στο Παρίσι και αναταραχή στους υψηλούς πολιτικούς και τραπεζικούς κύκλους της Αθήνας προκαλεί η πληροφόρηση από το Βερολίνο, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση Μέρκελ ανέθεσε στην Bundesbank και την Ένωση Γερμανικών Τραπεζών να διενεργήσουν τεστ αντοχής του γερμανικού τραπεζικού συστήματος και της κυβέρνησης σε όλα τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στον Σεπτέμβριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών ζήτησαν από την κεντρική και τις εμπορικές τράπεζες να συγκροτήσουν ειδική επιτροπή, που θα ολοκληρώσει πολύ σύντομα ειδική μελέτη όλων των σεναρίων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2011, περιλαμβανομένων των σεναρίων για άμεσο και βαθύ «κούρεμα» πιστωτών
    Ε ρε κατι πρωτοβρόχια που θα έρθουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή