Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ


Τι περιμένεις από ένα ποτάμι καθώς παρατηρείς τις εκβολές του; Να σου φέρει νερό ή οτιδήποτε πέταξε κάποιος στην κοίτη μπας και το ξεφορτωθεί. Λογικά πράματα. Και τι περιμένεις από ένα ημερολόγιο; Να σου ξαναφέρει την Πεντηκοστή. Κινείται βέβαια η γιορτή και χάνει την βαρειά αξία μιας εθνικής επετείου, αλλά το τριήμερο της το έχει.

Ρε πώς περάσανε οι μέρες ! Μόλις προχτές ψήναμε το αρνί. Μόλις χθες είχαμε τον μπάρμπα στο γενικό νοσοκομείο με κρίση διαβήτη από τον πολύ εορτασμό. Τι είναι ο χρόνος παιδάκι μ’; Μας τρώει μεν, αλλά στο τέλος. Μέχρι όμως να μας καταπιεί, τον τρώμε εμείς χωρίς να το καταλαβαίνουμε και πλήρως.

Ωραία γιορτή η Πεντηκοστή. Η γιορτή των ανθρώπων του πνεύματος θεωρητικά. Πρακτικά; Την γιορτάζουν οι πάντες διότι πληροφορήθηκαν από τα βιβλία και τα μέσα ενημέρωσης, ότι όλοι διαθέτουν κάποιο πνεύμα. Δημοκρατικοποιήθηκε κι αυτό. Και φυσιολογικό είναι. Ο καθένας έμαθε πρόσθεση κι εύκολα αθροίζει μια πενηντάρα στο κινούμενο Πάσχα.

Γιατί μου αρέσει η γιορτή; Να το πω ξεκάθαρα. Διότι είναι μια διακοπή εργασίας ανάμεσα στην Ανάσταση του Κυρίου και στις καλοκαιρινές διακοπές. Και θα έχει μια ευκαιρία να ξαποστάσει ο Έλληνας εργαζόμενος. Για όλα έχουν προβλέψει οι καργιόληδες οι Εβραίοι. Που βέβαια κι αυτοί αναλογίσθηκαν με τα προηγούμενα δεδομένα: Ότι υπάρχουν δουλειές. Σήμερα, δεν ξέρω κατά πόσο θα ξεκουρασθεί ο Χριστιανός από την ανεργία του. Έτσι όπως πάμε, συνέχεια τριήμερα θα έχουμε κι ας περιμένει το κράτος να μαζέψει έσοδα. Ούτε κι αυτό έχει ακόμα φωτισθεί και μου προκαλεί αγανάκτηση παραμονή αργίας.

Σαχλαμάρες όμως λέω τελικά. Η γιορτή πρέπει και φέτος να τιμηθεί διότι κουβαλάει σοβαρή ιστορική πραγματικότητα: Γλώττες φωτός πήγαν και κάθισαν πάνω σε κεφάλια αγραμμάτων και τους κατέστησαν πεφωτισμένους. Κι αυτοί, έχοντας μάθει στιγμιαία γραφή και καθαρεύουσα, μας χάρισαν βιβλία κι Ευαγγέλια, που μας έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην αρμονική περιφορά μας επί του πλανήτη.

Μιλάμε για μεταβίβαση γνώσης σε μας, που δεν μας κάθισαν φωτιές επί των κρανίων μας. Γεννηθήκαμε χαζοί και αδαείς, αλλά κάποιοι είχαν φροντίσει να μας αφήσουν γραπτά κειμήλια που μας μορφώνουν καθημερινά. Κι ειδικά όταν ευλαβικά εκκλησιαζόμαστε και τα ακούμε έμμετρα να αναγιγνώσκονται από τους παπάδες. Μια μόρφωση εμφανέστατη την στιγμή που αποχωρούμε εκ του ναού, που ο ένας κοιτάζει τον άλλον κι είναι σαν να του λέει :

Ρε σύ, τι είπε ο μεγάλος;

Κι ο άλλος σαν να του αποκρίνεται:

Δεν κατάλαβα τίποτα, αλλά γι’ αυτό ήταν και μεγάλος. Αν τα έγραφε κατανοητά σε μένα, τότε εγώ, θα ήμουν ο μεγάλος.

Και πρέπει λογικά να είπαν τρομερά πράματα οι άνθρωπες. Οι τέως ψαράδες. Που όμως δεν μου έχουν λύσει μια φοβερή απορία που την έχω χρόνια τώρα: Γιατί ο Χριστός φώτισε μόνο αγράμματους κι όχι κι έναν γιατρό ή έναν δικηγόρο ρε αδερφέ; Δεν θα ήταν πιο εύκολο ένας εγγράμματος να μεταδώσει γραπτώς τα κελεύσματα Του; Γιατί ο Χριστός έκανε παρέα μόνο με αμόρφωτους; Μήπως η θρησκεία απευθύνεται τελικά μόνο σε κάτι περιθωρειακούς του πνεύματος, που περιμένουν την άνωθεν εντολή για κάποια σωτηρία; Πού να ξέρω κι εγώ; Πάντως την θρησκεία την ακολουθώ κι ας μην έχω χόμπυ το ψάρεμα.

Γιατί την ακολουθώ; Α, εδώ είναι το μυστικό μου. Την βλέπω σαν την διαφήμιση του Λότο. « Κι αν σου κάτσει; » Επομένως, αν δεν παίξεις, πώς θα κερδίσεις; Αν δεν συμμετάσχεις με όποιον τρόπο μπορείς, τι ελπίδα να έχεις στην αυριανή κρίση; Αν δεν ζεις στην Αμερική, την χώρα της ευκαιρίας, πώς να έχεις τύχη στην ευκαιρία; Θα μου πείτε βέβαια, ότι τελικά ο παίζων χάνει, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης προσέγγισης του θέματος μας.

Και λυπάμαι που δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Να επέστρεφα τα πτυχία μου στις αρχές, και να γινόμουν τύπος που ο Χριστός αποφάσισε να τον κάνει παρέα και μετά να τον φωτίσει. Θα το ήθελα πολύ να ήμουν πλούσιος τω πνεύματι χωρίς καμία προσπάθεια. Με κανένα διάβασμα και κόπο. Πόσο θα ήθελα να τα ξύνω όλη την ημέρα, να τρώω φρέσκο ψαράκι, να με έχει κάνει ο Ιησούς έμπιστο και κολλητό του, να μιλάμε για αγάπες και ξαφνικά να μου φυτέψει τα πάντα στο κεφάλι και μετά να με ξέρει κι όλη η οικουμένη σαν συγγραφέα. Οι αδικίες του χρόνου είναι αυτές και των δημόσιων σχέσεων. Και μούλεγε η μακαρίτισσα η μάνα μου, πάντα να είμαι επιλεκτικός στις παρέες μου. Δεν την άκουσα ποτέ ο μπουνταλάς αλλά ξέρω γιατί: Διότι με έπρηζε να διαβάζω. Κι αυτό με μπέρδευε. Είπαμε: Διαβαστερούς δεν διάλεγε ο Χριστός.

Να μην τα πω; Να μην μοιραστώ μαζί σας τις πνευματικές μου θέσεις και απορίες; Τι στην οργή γιορτάζουμε; Το άγιον Πνεύμα ή έστω το απλό. Το αμόλυβδο χωρίς ρίπους. Το τριήμερο γιατί το έχουμε; Απλά για να ρίξουμε μέσα μας μια κουτσομούρα εν όψει νέας νηστείας καθ’ οδόν για το δεκαπενταύγουστο; Όχι . Την γιορτή την έχουμε ίνα συλλογιστούμε σαν ποιητές κι εμείς, που θα αναγνωρισθούμε ντε γιούρις μετά θάνατον, ειδικά κι αν αφήσουμε και κανά ακίνητο ή κανά μετρητό στους κληρονόμους. Χρησιμότατα πλέον με βάση τα νέα μισθολόγια.

Κι αν θυμάμαι καλά, το πρώτο Ευαγγέλιο, γράφτηκε σαράντα χρόνια μετά τον θάνατο του θεανθρώπου. Τόσο χρειάστηκε η επιφοίτηση για να βγει στο χαρτί. Τόσα χρόνια, τι έκανε αυτός ο Ματθαίος; Έγραφε, δεν του άρεσαν τα κείμενα, κι έσχιζε τα χαρτιά; Πόσος κόσμος στην διάρκεια της συγγραφής έμεινε χωρίς γνώσεις και πήγε τζάμπα και βερεσέ σαν ειδωλολάτρης; Αυτοί νομίζω θα πρέπει να έχουν και κάποια δικαιολογία κατά την στιγμή της οριστικής κρίσης σε σχέση με μας, που βρήκαμε τέσσερα βιβλία αλλά κι ένα πέμπτο λίαν προσφάτως. Και που παρόλο που τα έχουμε αποστηθίσει, δεν λέμε να φωτισθούμε οι άτιμοι. Κι αφού λοιπόν είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως, ας γιορτάσουμε τουλάχιστον την επιφοίτηση των ψαράδων που έχουν σωθεί σίγουρα. Τι κρίση να περάσουν αυτοί και τι ισότητα απέναντι στον δημιουργό να έχουν σε σχέση με μας. Γι’ αυτό σας λέω ότι ήθελα να έχω γεννηθεί τότε. Νάχω αποφύγει και την σημερινή κρίση και να έχω ξεμπερδέψει και με την μελλοντική. Και νάχω απολαύσει την ζωή μου δίπλα στον Μεγάλο. Διότι , « μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε…».

34 σχόλια:

  1. Και εσυ γιατι ασχολεισαι μαζι τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομιζω οτι θα βγαλεις ακρη με δαυτους.Ετσι κι αλλιως εχουν ημερομηνια ληξης,κι επειδη το ξερουν προσπαθουν να κανουν αισθητη την αορατη παρουσια τους.Σε λιγο θα ληξει και το συντηρητικο τους,οποτε πανε για πεταμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν το καθε ειδος διαλογου εχει εξαντληθει,τοτε υπαρχουν δυο λυσεις.Η τους αγνοεις η τους κανεις κοκκαρια...Για αυτο και διατηρω το δικαιωμα να διαφωνω με το στυλ σου στο συγκεκριμενο θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Του αγιου μνημονιου σε λιγες μερες. Στις 16 Ιουνιου.
    Αληθεια λεω.Πραγματικα. Υπαρχει.
    Και το πιο απιθανο αλλα πραγματικο και αυτο,ειναι οτι ο ΓΑΠ,δηλαδη ο αμερικανος επιτετραμενος, εχει γεννεθλια εκεινη την ημερα. Του αγιου Μνημονιου ειναι η ημερα των γεννεθλιων του.

    Σαν τις προφητειες του Ησαια π.χ. που ειχε προβλεψει την γεννηση του θεανθρωπου και την αστρολογικη ακριβια του αστρου με την οποια ειδοποιουσε τους μαγους για τον ερχομο του,ετσι και η υπαρξη, η ζωη,το εργο και εν τελει ο θανατος και η ανακηρυξη του Μνημονιου,επισκοπου Αμαθουντος της Κυπρου κατα το πρωτο ημιση του 4ο αι. (μετα Χριστον βεβαια. Τι ερωτηση ειναι αυτη;) σε αγιο απο την εκκλησια,ηταν γνωστη απο τοτε η θρυλουμενη μελλοντικη γεννηση του Πεντικοστιανου Τζεφρυ. σημαδι κατα την γεννηση του υπηρξε-λενε- η ομαδικη αλαλια και εγκεφαλικη βλαβη που υπεστησαν τα υπολοιπα νεογνω του νοσοκομειου οπου εγεννηθει,σαν αποτελεσμα της πνευματικης αποροφησης την οποια προκαλεσε ο εερχομος του θειου βρεφους.
    Ο οποιος εμεγαλωσε, δεν εσπουδασε καθότι εχει πεντικοστιανη "μορφωση", φλαδη απ'ευθειας του εγλειψαν πενηντα γλωσσες το κεφαλι (εξ'ου και η απο παιδιωθεν καραφλα)και εφτασε η ωρα να ταχθει εις το εργον.
    Να εισβαλει ωσαν ρομφαια βλακειας και καυσος μαλακιας και θεορατης φλογος ηλιθιοτητας σε ενα ζοφερο περιβαλλον μιας νεοχρηστιανικης πρωην αρχαιοελληνικης και οψιμα απο οθωμανικο ζυγο "απελευθερωμενης" περιοχης που καλειται "tis kalergenas to mpourdelo",κατα κοσμον Greece το οποιο θα το αναταξει τελειως μετατρεποντας το σε αποικια με ευτυχισμενους δουλοπαροικους,απαλλαγμενους απο τα δεσμα των συνορων τους.

    Εχω αρχισει πλεον μετα απο αυτο,να πιστευω σοβαρα στην θρησκεια την Εβραικη.
    Ειναι Εβραιος γνωστο οτι ο ΓΑΠ ειναι ευρεως.
    Λαθος. Το αντιθετο εννοω
    Ολα μα ολα τοσο τακτοποιημενα;

    Τις Πεντηκοστης γιορταζουν οι μαλακες που εσυληφθησαν και εγεννηθησαν σε σταυλο αλογων στην Μινεσοτα,εσπουδασαν κοινωνιολογια,δηλαδη τιποτα,εργαστηκαν σε διαφορες μη θεσεις,δηλαδη κληρονομικα αεργοι,εξελεγησαν προεδροι σε κομμα μετα απο σκληρη παλη με τον αντιπαλο,δηλαδη τον "κανενα",επισης εξελεγησαν προεδροι και στην σοσιαληστικη διεθνη και παλι κατατροπωνοντας τους ανυπαρκτους συνυποψηφιους και τελος ειναι αρχηγοι μερικων μουλαριων που μοιραζουν τις δουλειες μεσα σε εναν σταυλο (τι αλλο;) που ηταν πρωην βασιλικα ανακτορα.(η το αντιθετο. δεν θυμαμαι.αλλα ειναι το ιδιο.

    Τζεφρυ, να εισαι εκει στο σταυλο στις 28 Ιουνιου. Οπως και τα αλλα ζωα. Να μη λειψει κανενα απο την φαρμα.
    Εχει παρτυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκει θα ειναι θελοντας και μη.Ολοι οι υπαλληλοι ειναι υποχρεωμενοι να βρισκονται εκει που απαιτουν τα αφεντικα τους.Η θα ειναι εκει η θα ειναι εκει....Δεν παιζει τιποτα αλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παρακατω ειναι ντοκουμεντο.
    Αποσπασμα απο εκθεση του Γιωργακη, γλωσσογλυμενος στην κεφαλη,κατα την διαρκεια της διδασκαλιας του,οντας 12ετης μαθητης,στην συναγωγη.

    "...χιλιαδες ψαρια πνιγηκαν στη θαλασσα και ξεβρασθησαν στις ακτες της Καλιφορνια.
    Οι αρχες διεξαγουν ερευνες για την ομαδικη αυτοκτονια.
    Δυσκολες μερες ερχονται.
    Δεν μπορω παρα να θυμηθω τους στιχους ενος διασημου αρχαιου τραγικου,του Αλκιβιαδη:
    ΄Ενατο χέλι Δώνη
    Κια νηξη άκρη βρει
    Γιαννακη ριξη ο ηλιος
    θέλει η δουλειά πουλί
    Θέλει μπεκρή κοιλαδες
    νάνε στους Στρος χους
    Θέλικι Ζόντα Νίνα
    ΔουΝουΤου ε,μα τους..."(γαμας η δεν τους γαμας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.ΟΣΟ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.
    ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥΣ,Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΟΣ,ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΟΥΣΙΩΝ,ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΑ,ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ,ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ.
    ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ,ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΩΣ ΗΛΙΑΣ Γ.ΗΤΑΝ ΕΠΩΝΥΜΟΣ;ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΡΙ ΠΟΙΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ;
    Ο ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ ΜΗΠΩΣ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ,Π.Χ. ΤΟΤΟΣ,ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΜΕ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ;
    ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.

    ΥΓ.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ,ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ,ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ,ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΤΟ ΒΡΩΜΙΑΡΗ,ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί ο Χριστός φώτισε μόνο αγράμματους, αναρωτιέσαι Στήβεν. Πίσω από αυτήν την καθαρά αλληγορική κίνηση, βρίσκεται η απο-θέωση της ελπίδας κάποιων που εμείς οι πολλοί νομίζαμε οτι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Μάλλον κάνουμε λάθος να το νομίζουμε αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΕΡΟΥ. ΤΟ " ΑΝΩΝΥΜΟΣ" ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ BLOG ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ Ή ΝΑ ΣΚΑΝΑΡΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΡΕΣΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με αλλα λογια αδερφε Κωνσταντινε ειναι η ημερα οπου συμβολικα καταδεικνυει οτι οι Forest Gamb εχουν το συγκριτικο πλεονεκτημα οσο αφορα στις "ευκαιριες".

    Εμεις ασφαλως εχουμε τον δικο μας νεομαρτυρα FORREST GAP. Τον οποιο αναμενουμε στις 28-6 εις το συλλειτουργο που θα γινει στον ιερο ναο Αγνωστου Στρατιωτιου.

    Οι οποιες ασφαλως "δινονται" μονο στους φρενοβλαβεις που νομιζουν οτι "επαναστατουν" και καινοτομουν")
    Και βεβαια εχουν κατακλυσει την γη. ("...και κατακυριευσατε την γην...")
    Για τον απλουστατο λογο ειναι ηλιθιοι αρα χειραγωγισημοι. Κα πολυ ευκολα μπορουν να γινουν και μοδα!
    Ποιος θελει εναν "γατο" μεσα στα ποδια του;

    Η γιορτη του καθυστερημενου που στ'αληθεια πιστευει οτι τα "επιτευγματα" του ειναι προιον ευφυιας και εμπνευσης.Εκατομμυρια οι πιστοι ασφαλως.

    run Tzefry...run

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λεμε το ιδιο πραγμα οσο αφορα στην "ανωνυμια".
    Αλλο μια στηλη σε εφημερδα και αλλο τα σωριδον απανωτα σχολια τα οποια αδικουν εκ'των πραγματων και ανθρωπους που ενω "υπογαφουν" ως "ανωνυμοι" δεν τους βοηθα η ανωνυμια να αναδειχθουν και αρα να τσουβαλιαζονται μαζι με τους "κλασσικους" ανωνυμους οι οποιοι-στο εδω blog- ως επι το πλειστον, μπουκαρουν με αφορμη τον "ιμαμη",δηλαδη το ψευτοκουκουε της μανας ΑΕΚ,που εμεινε πλεον ορφανη απο παιδια.

    Επαναλαμβανω,εξαιρουνται οσοι για πρακτικους λογους δεν μπορουν η δεν γνωριζουν την διαδικασια της αναγραφης ενος ονοματος. Εστω και nik name.

    Ας πουμε θες να με βρισεις. "Χρηστο εισαι καραγκιοζης". Πολυ ωραια. Βαλε ενα ψευδωνυμο ωστε να μην αναφερομαι σε "ανωνυμε με τα κεφαλαια", η "ανωνυμε που ειπες αυτο", " ανωνυμε που ειπες εκεινο" και "ανωνυμε που εισαι ανωνυμος".

    Δεν καταλαβαινω γιατι να μη συνεννουμαστε και να μην κατευθυνουμε καλυτερα την κουβεντα,εστω και με μπινελικια.

    Επαναλαμβανω,η ελειψη καποιου "ονοματος" οδηγει αναποφευκτα στο τσουβαλιασμα,στις παρανοησεις και στις παρεξηγησεις που χρειαζονται χρονο να λυθουν και δεν βοηθουν στην προωθηση της-οποιας- κουβεντας.

    Αρα δεν ειναι θεμα "συμφωνω με τον"επωνυμο" διαφωνω με τον "ανωνυμο".
    Απο που προκυπτει αυτο;
    Δηλαδη αν καποιος μας βρισει τις μανες συλληβδην με υπογραφη "Τασος", θα συμφωνησουμε μαζι του και θα γινει "δικος μας";

    Απλα ομως,οταν προκειται για καποιον τελειως μαλακα και ασκεφτο,που σκοπο εχει να βρισει, η να προκαλεσει μανουρα τζαμπα και βερεσε, ασφαλως και δεν θα μπει στον κοπο να επιλεξει καποιο "ονομα",αφου σκοπος του ειναι ο ηλεκτρονικος χαβαλες.
    "Κανω βολτα στα blogs και τον παιζω με τα πληκτρα" δηλαδη. Τι να κανουμε. Θα υποσοστουμε και τους μαλακες.Δημοκρατια ΔΕΝ εχουμε;

    Αυτο ομως,δεν βοηθαει καθολου τα παιδια που ενω σχολιαζουν ως "ανωνυμοι",σκοπος τους ειναι η αντιπαραθεση αποψεων και ο διαλογος, χωρις απαραιτητα να επελθει συμφωνια. Οπως ειναι και το λογικο δηλαδη.

    Δηλαδη οι μαλακες "ανωνυμοι" δημιουργουν πρακτικο και ουσιωδες (δηλαδη κατανοησης) προβλημα και στους υπολοιπους ανωνυμους που ασφαλως και εχουν καθε δικαιωμα στην ανωνυμια (γιαυτο και ο παρον χωρος παρεχει την δυνατοτητα)και ενω εχουν πραγματα να πουν, τους ακυρωνουν οι "μαλακοανωνυμοι".

    Ασφαλως και υπαρχουν και μαλακες με ονομα. Μαλιστα με ονοματεπωνυμο. Ολοι εχουμε καποιους κατα νου.
    Δεν ειναι εκει λοιπον το θεμα.
    Ειναι θεμα πρακτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΧ.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΤΑ ΛΕΩ Ή ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΛΑ;
    ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ " ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΓΑΜΑΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ" ΚΛΠ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΠΛΑΚΩΣΑ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΕ " ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ BLOG ".
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ; ΣΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΧ; ΠΩΣ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποια "επιχειρηματα"; Αστιευεσαι;
    Μη λες τετοια λεξη γιατι παραπεμπει στη λεξη "επιχειρηση". Δηλαδη επαγγελματισμος.Δηλαδη εργασια. Δηλαδη κοπος. Δηλαδη ο εφιαλτης του ερασιτεχνη τεμπελη.
    Δηλαδη το συνολο της μικρης παρεας του μαλακα που ζει σαν παρασιτο,σαν τσιμπουρι στην πλατη της ΑΕΚ.
    Δηλαδη η μιση Ελλαδα που κοροιδευει την αλλη μιση.

    Επιλεκτικη οραση εχει ο μαλακας; Οφθαλμικη στρεψαυχεμια εχει; Τυφλοποντικιαση; Δεν βλεπει οτι διπλα στο "ΑΕΚ" υπαρχει και το "ΠΑΕ";
    Τι δουλεια εχεις εκει μεσα ασχημομουρη,δυσμορφε μικρε ψευτοκομουνιστη και γιαλατζι αριστερε επαγγελματια τεμπελη;

    Ισως βαιαια υπαρχει και μια "θεωρια" γι'αυτο.
    Α,βεβαια. Γιατι "για να πολεμισεις τον εχθρο,πρεπει πρωτα να τον γνωρισεις στον χωρο του" οπως θα λεει και καποιο κεφαλαιο του μεγιστου τεμπελη Μαρξ.

    Σαν την Αλεκα που κοβει βολτες στα εργοστασια και καλει τους εργαζομενους σε "επαγρυπνηση" και "παλη".
    Δεν τους ζηταει ομως να απεξαρτηθουν απο την βασανο της δουλικης εργασιας,ουτε να φυγουν απο τα εργοστασια του κεφαλαιου. Οοοοχι. Ποσως. "μεινετε εκει μεσα και καντε οικονομια,μαζεψτε λεφτα,παρτε την διαχειρηση της επιχειρησης,μετατρεψτε την σε λαικη,και μοιραστειτε τα αγαθα αυτης".
    Δηλαδη: "ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΙΔΡΩΝΕΤΕ ΑΔΙΚΩΣ ΕΝΩ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΘΡΕΦΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ"

    Δεν τους λεει αυτοαπολυθειτε. Δεν τους λεει "σηκωθειτε φυγετε απο την χρονια εκμεταλευση".
    "μεινετε εδω μεσα μαλακες για να εχουμε και εμεις ενα λογο να μιλαμε και να επιδοτουμαστε απο το αναλγητο μεν αλλα πολυ γεναιοδωρο καπιταλιστικο κρατος".
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΟΧΕΣ.

    Και συ μαζι ποντικομουρη.
    Που μπορει να ενοχλει ο επαγγελματισμος της ΑΕΚ, αλλα δεν υπαρχει προβλημα να κατεχουμε μερος των μετοχων ισα ισα για να παιρνουμε τις αναλογουντες επιδοτησεις και τα υπολοιπα "τυχερα". Παπαμαλακα.

    Και με γεματο στομαχι πλεον να συνεχιζουμε τον"αγωνα" για την γνησιοτητα και τον ρομαντισμο.

    Ειναι ο αλλος τροπος για να κλεβεις.
    Υπαρχει ο αμεσος, η ληστεια δηλαδη,που ειναι και πιο ριψοκινδυνος εδω που τα λεμε,υπαρχει και η πονηρη παρασιτιση.
    Στην πρωτη περιπτωση κινδυνευεις με συλληψη και φυλακιση,στην δε δευτερη υπαρχει και περιπτωση να ντραπεις που εισαι προεδρος καπου.
    Προτιμωτερον το δευτερο.

    Οτι κανουν ολα τα τσιμπουρια που ρουφουν το κρατος δηλαδη,απλα σηκωνοντας μια σημαια η βγαζοντας μια ανακοινωση για "τις αξιες" και "τους αγωνες".
    ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το παρακατω ειναι πραγματικο γεγονος.Ελαβε χωρα σε μεγαλο χωριο οπου πηγε βουλευτης να δει τους "δικους του",και να μαθει τι γινεται.Στην πλατεια με το που σκαει μυτη το αυτοκινητο του υπουργου (το ΙΧ του),σηκωνεται ενα τραπεζι κοσμος να τον υποδεχτει.Με το που τον βλεπει ο μαγαζατορας (δικος του κι αυτος),αρχιζει τα καντηλια και τις χριστοπαναγιες και πριν καταλαβουν οι υπολοιποι απο που τους ηρθε,εχουν πιαστει στα χερια.Ρε αμαν ρε ζαμαν,τιποτα ο καπελας,να μην τον κανουν καλα 10 ατομα.Ηρεμουν τα πραγματα,καθοντε κατω και ρωταει ο υπουργος τι επαθες ρε Κωστα...και τα λοιπα.Και αρχιζει ο Κωστας ενα κατεβατο παραπονα και ο υπουργος κατεβαζει το ενα ουζο μετα το αλλο.Επεσε συρμα τι γινεται και στα παραλια και ανεβαινουν καμια 50 νοματαιοι που αρχιζουν ολοι μαζι τα παραιτησου,εσυ δεν ησουν τετοιος,που ειναι τα αρχιδια σου κτλ.Εχει πιει δυο καραφακια ουζο,εχει φτιαχτει,σηκωνεται πανω στην καρεκλα,και δηλωνει το εξης.Δεν ψηφιζω τιποτα,να πανε να γαμηθουνε,εχω γινει ρεζιλι.Τωρα τι θα κανει ειναι αλλο πραγμα καθ`οτι κολλητος με τον ΓΑΠ,χρονια τωρα.Ηταν να τον κλαινε οι ρεγγες.Ο conpater βρεθηκε εκει για αλλους λογους,(εχει ο δικος μου δυο καλες προβατινες για σιτεμα...)και ειδε ολο το σκηνικο.Τα λογια περισσευουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ CONPATER: ΑΔΕΡΦΕ, ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΡΗΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η πλακα ειναι πως σε παραδιπλα χωριο θα ανεβαινε βουλευτης του ιδιου κομματος,για το τριημερο.Στο πατρικο του ΘΑ πηγαινε ο ανθρωπος,αλλα εμεινε στην παραλιακη πολη για καλο και για κακο.Τα νεα εφτασαν εν ριπη οφθαλμου.Ας προσεχαν....
    Κατα τα λοιπα,οξυνεται η αντιπαραθεση μεταξυ Μερκελ-Ομπαμα,Μερκελ-Τρισε,Ομπαμα-ΔΝΤ,Δντ-Ευρωπης και παει λεγοντας...Σκεφτειτε πως η Ελλαδα εγινε η αφορμη να γινει της πουτανας το μαγκαλι σε ολη την σφαιρα,και να ακονιζουν μαχαιρια και μπαλταδες.
    Ο ΓΑΠ,εχει φορεσει το λυπησιαρικο το υφος γιατι δεν του παει τιποτα οπως λεει το "manual",και αρχιζει να αναρωτιεται μηπως θα πρεπει να πεταχτει προς το εξοχικο της Φρειδερικης Β` (σορρυ Στηβεν,μ`αρεσε....) για να εκφρασει τα παραπονα του επειδη ο λαος δεν τον καταλαβαινει.
    Και χωρις πλακα,αν σκεφτει κανεις πως το`61 περαν του οτι ψηφισαν δεντρα,βρυα και λειχηνες,υπηρχε και ενα ποσοστο που ψηφισαν τον Γερο.Ακομη και επι χουντας για τον βασιλια,παλι υπηρχε ποσοστο διαφωνιας.Αυτος εδω ΚΑΤΑΦΕΡΕ,να μην υπαρχει ανθρωπος περαν της κυβερνησης που να τον υποστηριζει πλεον.Αν αυτο δεν ειναι κατορθωμα τοτε ποιο ειναι?????
    Οσο για τον Σαμαρα,τα παλουκια ξεκιναν την Τριτη,που θα πρεπει να κανει τον οινο κρασι,γιατι οι Ευρωπαιοι εχουν παρει αναποδες μαζι του,γιατι γνωριζουν πως το χαρισμα να γυριζει τουμπα τον δισκο τον ειχε μονο ο Αντρεας,και ο Σαμαρας Αντρεας δεν γινεται με τιποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ CONPATER: ΑΣΧΕΤΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ Β ( γιατί ζήτησες σόρρυ ; ) ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ;
    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΤΟΝ ΠΗΔΗΞΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ. 4% ΕΠΑΝΩ; ΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΣ. ΤΟ 2+1 ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ.
    ΣΤΡΟΣΚΑΝΙΤΙΔΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΤΟ E-COLI ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΛΗΝ ΠΑΞΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να πω και κατι αλλο,ασχετο,αλλα δεν γινεται να μεινει ασχολιαστο.Ειπε ο Μανιατης πως ειναι δυσκολο να καταπολεμηθει η λαθρεμπορια καυσιμων.
    Και λεω εγω τωρα.Ρε Μανιατη,ποιοι κερδιζουν απο την λαθρεμπορια? Απο εκει ξεκινας.Ο βυτιοφορεας? Ο βενζινας? Η εταιρια υγρων καυσιμων? Εγω σου λεω οτι βαζουν GPS ολα τα βυτια,και ολα τα βενζιναδικα ειναι συνδεδεμενα ηλεκτρονικα με τον αρμοδιο φορεα.Το πολυ-πολυ ο driver να μην παρει δυο κουβαδες να παρει ενα κι ασε τον βενζινα να ριχνει τα ταρω αν του λειπουν στα 7 κυβικα 20 η25 λιτρα βενζινης.Παμε στις εταιρειες.Καθε εταιρεια,ανα δυο μερες αγοραζει καυσιμα απο τα διυλιστηρια,κανει τους εκτελωνισμους,πληρωνει,φορτωνει,πουλαει και τελος.Αγοραζει η Στηβεν-οιλ,π.χ 100 κυβικα αμολυβδη,και στο τελος της μερας της περισσευουν 10 κυβικα.Αυτα τα δηλωνει στα διυλιστηρια,οποτε υπαρχει αμεση ενημερωση σε πανω απο δυο φορεις.Αρα μεγαλε και παμμεγιστε Αργειτη,η λαθρεμπορια γινεται στα "μαυρα" και στα διυλιστηρια.Εχεις τα κοτσια εσυ και οποιος αλλος να μπεις εκει για ελεγχο? Αστο,μην απαντας...Ασχολησου με την πρασινη αναπτυξη,κι ασε τα "μαυρα" που εχουν υψηλη περιεκτικοτητα σε θειο,να πηγαινουν αντι σε σκαφη και σε παλιους φουρνους,για ασπρισμα η ερυθροποιηση σε παραπλησιες δεξαμενες,και μετα για κρουαζιερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το σορρυ παει στο οτι εσυ εκανες τα βαφτισια,κι εγω το χρησιμοποιησα.
    Το σπιτι στο παλαι ποτε ψαροχωρι πλεον δεν ειναι αυθαιρετο.Αυθαιρετη ειναι η καταπατηση της αιγιαλειας.Αυθαιρετη ειναι ολη η κατασταση εκει κατω,αφου και η Alice στο ενα μετρο απο την θαλασσα ειναι.Ψιλα γραμματα αυτα αδερφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ερωτηση της ημερας. Η μαλλον της 35ετιας:

    Γιατι (διατι) το ανωτατο δικαιωμα της ψηφοφοριας για ολους εμας τους μαλακες ειναι μια μυστικη και κρυφη διαδικασιαενω οι βολευτες στη βολη,ψηφιζουν-κατα βαση- με ανοιχτη διαδικασια;
    Δηλαδη,πιο απλα,γιατι "εμεις" ψηφιζουμε κρυμενοι πισω απο παραβαν,σαν κλεφτες,ενω "αλλοι" με ονοματεπωνυμο;

    (εδω να να πουμε οτι θα πρεπει να βαλουν τα δυνατα τους οι εσκεμενα "ανωνυμοι", καθ'οτι το θεμα τους αφορα περισσοτερο,αφου με σωστη προσεγγηση,θα παρουν και τις αναλογες απαντησεις περι του περιφημου "δικαιωματος της ανωνυμιας" και του κολπο-γκροσο της-ταχα- διαφυλαξης της "προσωπικης η προτιμησης" και της-ταχα-"απορητης αποψης".)

    Και μη μου πει κανεις "ειναι προσωπικο δεδομενο",γιατι θα γελασουμε ολοι προσωπικα.

    Εδω βρισκεται η ουσια της δικτατοριας της "δημοκρατιας" και η τεχνιτη προκληση της "συνενοχης".
    Ποιος ειπε οτι ο μεσαιωνας παρηλθε;

    Ο ευρων, κερδιζει "καποιο" λιμανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρηστο,καποτε υπηρξαν και τα ροζ-μπλε....Για φαντασου μεθαυριο που πρεπει να ψηφιστει το ν/σ για το μεσοπροθεσμο,η ψηφοφορια να ηταν μυστικη.Το πολυ 20 ναι θα υπηρχαν...Εκει μεσαμπρεπει να υπαρχει απολυτος ελεγχος,μην στραβωσει τιποτα.Εξω ο μαλακας περηφανος λαος κρυβει την δυναμη του superman πισω απο το παραβαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ CONPATER: ΝΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΕΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΜΙΛΟΥΣΑ.
    ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΦΑΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΧ, μην γελάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν ειναι ετσι αδερφε,το γατακι προσπαθησε πολυ για να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφας...Εδω παει γαντι αυτο που λενε στο Κατμαντου,καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα.Υπηχαν κατι φυντανια πριν εμφανιστει αυτος στην πιατσα,που ο Ακης μπροστα τους ειναι αρσακειαδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ CONPATER: ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οχι,μιλαω για το θαλασσινο συναφι.Αριστειδης,μπαρμπα-Γιαννης,Γιωργος...κτλ.
    Ο Κατσιφαρας λιγο κορα βουταγε στην λαδοκολλα,και ελεγε την αλλη μερα ποσο μαλακο ηταν το κρεας...Οταν ο κοσμος εχει φτασει στον Αρη,εμεις εδω ψαχνουμε αν οι παλμοδοτες στις αντλιες δουλευουν κανονικα.Οταν μεσα σε πεντε λεπτα φερνεις τον δορυφορο πανω απο το σπιτι του γειτονα και βλεπεις αν η γκομενα φοραει μαυρο η κοκκινο στριγκακι,κι οταν στο ιντερνετ βλεπεις που ειναι το καθε πλοιο ανα ωρα και στιγμη,οι δικοι μας κοιτανε το φεγγαρι και ψαχνονται μηπως το βραδυ κλεβει ρευμα απο καμια κολονα της ΔΕΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημερα,
    Τα transit ᾽μαυρα´που τελικα δεν ηταν και τοσο transit τα γνωριζουμε οσι παρακολουθουμε και λιγο παραπανω.
    Καθως και τα σπασμενα blockage σε χωρες που θα επρεπε να εχουν.
    Οι ελληνες παιζουν με το μαυρο των αραβων , οι ασιατες με φυτειες και οπιο. Καθε πολεμος εχει και το προιον του και τις μεταφορικες του..

    το παραβαν ειναι η ψευδαισθηση που δινεις στο μαλακα οτι διαπρατει κατι σημαντικο αρα και μυστικο. Η το αναποδο?

    Eιπαμε Ελλας = AEK.

    Και σε μας ενας παιρνει 200 χιλιαρικα για να διαλυσει κατι μεσα σε 2 χρονια ενω ζηταει παραλληλα απο τους πολλους 200 ευρω που θα το ξαχτισουν.
    Και το γκοντο ΕΤΡΩΓΕ αλλα αφησε και 5 παικτες. Εδω μας παουσιαζουν καποιον Μπελεκ ως colpo grosso. Με ανταλλαγμα τον Αργυριου ναι αυτον που ο ΙΔΙΟΣ ο σωτηρας μας εφερε ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟ πριν πουλωντας το ΙΔΙΟ φουμαρο περι ελληνοποιησης και νεων φτηνων κλπ κλπ. Ετσι οπως μαζευουμε Σιαλμαδες κλπ κλπ.

    Και ολα αυτα χωρις παραβαν. Το παραβαν το κραταμε για την αναδειξη Δ.Σ

    Αμα εισαι καλη στις πιπες δεν χρειζεται αδεια οικοδομης οχι ενα μετρο αλλα το μισο μεσα στη θαλασσα να ειναι.
    Ειδικα αν ο δινων την πιπαν μπορει επθετο να μην εχει αλλα ενα κυρος οπως και να το κανουμε το σηκωνει.

    θελω να δω μεθαυριο αν οντως αποκλειστει το τσαντηρι απο κοσμο πως θα πανε να ψηφισουνε αυτο το φαεινεστατο πλανο του παπακωσταντινου και κυριως ΠΩΣ θα βγουνε.

    Ο οποιος παπακωσταντινου, θετωντας νεα ορια στον ορο Ηλιθιος απεφασισε οτι ολοι οι Ελληνες πρεπει να δωσουν 2-4% φορο επιπλεον σε οτι κανουν. Που να μπλεκουμε τωρα σε διαταξεις και μαλακιες. ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ να ξεμπερδευουμε.
    Χαζοι ηταν οι φορομπηχτες τα παλια τα χρονια?

    τωρα το μονο που μενει ειναι μια γενικη αυξηση του ΦΠΑ στο 30%, μην πληρωνουν μονο οσοι τολμουν να τρωνε εξω η να πινουν ενα καφε..

    Και αμα δεν πιασει καντο 35% δε γαμιεται.

    ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΥΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ.

    @ conpater ο μαυρος ανυσηχει για το δολλαριο και καλα κανει. 4 τρις δολλαρια το εχει βαλει μεσα το μαγαζι σε 3 χρονια (απο τα 10 στα 14) και πανω που πηρε μια σειρα πανε να του το χαλασουν..
    Ξερεις τι ειναι να εχεις πριν 1,5 χρονο την citibank στα 1,7usd και σημερα στα 40usd? Ποιος τους ακουει τους εβραιους μετα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΕΡΙ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΔΟΚΙΜΙΟΝ
    Πόσες φορές δεν µείνατε πραγµατικά βουβοί, απορηµένοι, αποκαµωµένοι, ηττηµένοι κατά κράτος όχι από κάποιο σπουδαίοµαχητή της ζωή, όχι από έναν ευφυή στρατηλάτη, ή δεξιοτέχνη των ελιγµών, αλλά από τη συσσωρεµένη χαοτική ενέργεια που ακτινοβολεί γύρω του ο µαλάκας.

    ...Το τυχαίο είναι πρωτογενές χαρακτηριστικό της µαλακίας καθότι η οργή του µαλάκα πίπτει επί δικαίων και αδίκων. Είναι αυτονόητο ότι στην αναµέτρηση µε ένα µαλάκα απουσιάζουν οι κανόνες
    παιχνιδιού διότι οµαλάκας µη έχοντας ενδοιασµούς ως προς το αποτέλεσµα των ενεργειών του έχει σαφές τακτικό πλεονέκτηµα και στην ουσία διευθύνει αυτός το παιχνίδι. Εσύ απλώς προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις τις συνέπειες.

    Οποιος καταλαβε, καταλαβε...

    (http://www.scribd.com/doc/19447564)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εαν εγω καταλαβα καλα,θα εννοεις με την-κατα τα αλλα ορθη και γνωστη περιγραφη του μαλακα και των συνεπιων της συλλογικης μαλακιας-την αδυναμια των μαλακων που εξελεξαν τους 300 να τους ταξινομισουν και την συλληβδην ομαδοποιηση τους στην κατηγορια του "φταιχτη".

    Να ξεκινησουμε εχοντας σαν δεδομενο οτι οι μαλακες φταινε που τους ψηφιζαν,αυτους και τους προηγουμενους- και θα επρεπε πρωτου κατεβει στην πλατεια να ριχνει μια μουτζα στον καθρεφτει γιατι οι επιπτωσεις και η καταντια ειναι απορια της καλπης.
    Αρα ο πρωτος που φταιει ειναι ο μαλακας. Δηλαδη ο σημερινος "αγανακτισμενος", "οργισμενος", "πουλημενος" κλπ. Βεβαια υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα αυτην την ωρα μιλαμε και πρατουμε ποσοτικα.

    Η "ξαφνικη" απεχθεια και αποστροφη του κοσμου (του μαλακα αν θες) εναντια ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 300 διχως ουτε μια εξαιρεση κατα την γνωμη μου ειναι πολυ σωστη και δικαιοτατη.
    Και εξηγουμαι: Οταν σαν βουλευτης λαμβανεις στα χερια σου μια τετοια δανειακη συμβαση (το "μνημονιο" ειναι μερος αυτης)και υποτιθεται την διαβαζεις,την μελετας. Και βλεπεις ορους οι οποιοι καταστρατηγουν,ακυρωνουν,θεμελιωδη αρθρα του Συνταγματος (οχι της πλατειας)τα οποια μιλουν ξεκαθαρα για απωλεια εθνικης κυριαρχιας,για παρακμψη του Ελληνικου δικαιου και λυση διαφορων με βασει το Αγγλικο δικαιο, με προσημειωσεις ακινητης περιουσιας (και των αρχαιολογικων χωρων συμπεριλαμβανομενων)και μια ντουζινα αλλες βασικοτατες και ζωτικοτατες για την υπαρξη του κρατους αντισυνταγματικες ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ , και παρ'ολα αυτα,συνεχιζουν να καθονται στα εδρανα να "συνομιλουν", να "διαπραγματευονται" και να συνυπαρχουν και τους καθ'υλην και καθ'υπογραφην προδοτες τοτε ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ,ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Δηλαδη δικαστηριο και ποινες.

    Οταν ορκιζεσαι σε κατι-εστω και με αυτον τον γελοιο τροπο-να το υπερασπιζεσαι ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, και παρο'ολα αυτα παραμενεις στην ιδια αιθουσα με τους Τσολακουγλους,τοτε σου πρεπει δικη περιφημη και τιμωρια με κατηγορια ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

    Αν διαφωνεις με κατι,σαν βουλευτης, (η οποια αλλη διοικητικη θεση)αν βγαινεις απ'τα ρουχα σου με αυτα που σου πασαρουν,και κυρια,αν εχεις φιλοτιμο και πιστευεις οτι υπαρχει νοημα στο να τιμησεις εναν ορκο που εδωσες στο ονομα του λαου,τοτε παραιτεισαι,φερνεις ολα τα στοιχεια στο φως,κανεις καμπανια εναντια στην εσκεμενη αποκρυψη των τρομερων ορων και διαχωριζεις την θεση σου απο τους συγχρονους λαδεμπορους.
    Ξεκαθαρα πραγματα. Ολα τα αλλα ειναι για τα πανηγυρια.

    Οποτε,ειτε "ειρηνικα" (εχει γινει ποτε αυτο; χα!) ειτε με το ζορι,ειτε με βατραχανθρωπους, και οι 300 δρομο για τα δικαστηρια και απο εκει,αναλογως,ειτε απελαση,ειτε φυλακηση,ειτε Γουδη. Και βεβαια αναδρομικες ευθυνες και στα υπολοιπα σκυλια. Μεχρι 14ης γενεας.
    Ολα τα αλλα ειναι σαπουνοφουσκες.

    Μπορει να μη γινει και τιποτα. Παιζει σοβαρα σαν πιθανοτητα. Να ξεφουσκωσει,η να διαιρεθει η οργη και η αποστροφη του μαλακα "προς ολους".
    Και να επιστρεψουμε στην συνεχιση μιας ζωης απολυτως πλεον πουλημενης,σαν αυτοχθονες προσφυγες.

    Αλλα-οσο αφορα στους 300- η συνεχηση της παρουσιας τους εκει μεσα ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΣΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Ξεκαθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΜΠΑ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟ 2 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: " ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ" ΓΙΑΤΙ; ΚΑΝΤΟ ΛΙΑΝΑ. ΦΕΡ ΕΙΠΕΙΝ, Ο ΔΧ ΦΕΡΘΗΚΕ ΠΟΥΣΤΙΚΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ;
    ΠΟΤΕ ΛΑΟΣ ΕΣΩΣΕ ΛΑΟ;
    ΜΟΝΟ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βαρεθηκα να ακουω τον καθε επικουρο,τον καθε ομοτιμο,τον καθε αναπληρωτη,τον καθε καθηγητη,ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ,να μου αναλυει,να μου διαλευκανει,να μου ωραιοποιει,ΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧ....,στον καθε μαλακα,στον καθε γλειψιματια,στον καθε τσατσο λεχριτη δημοσιογραφο,τους λογους που χρωσταει η Ελλαδα και γιατι το μνημονιο ηταν απαραιτητο για να μην χρεωκοπησει η χωρα.
    Ενας,ΕΝΑΣ,δεν υπαρχει απο ολο αυτο το βρωμερο συναφι να κανει ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗ στο καθε υποκειμενο που βγαινει και νοιαζεται για ολους εμας? ΠΟΙΑ?
    Αφουν η Ευρωπη ζηλεψε τις ΗΠΑ,και ηθελε κι αυτη να γινουν οι πολλες χωρες ΜΙΑ,γιατι μεχρι τωρα δεν εγινε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ? Ηταν πολυ χειρωτερα τοτε στις ΗΠΑ,κι ομως την εκαναν.Εδω δεν ηθελαν κατι τετοιο,για ενα και μονο λογο.Για να μην "υπαρχει" χρημα απο την κεντρικη τραπεζα για ολους,αλλα το χρημα ολων να το μαζεψει ο ΕΝΑΣ.Και για να γινει κατι τετοιο,θα πρεπει να υπαρχουν ανθρωποι με ειδικες αποστολες σε καθε χωρα.ΚΟΙΝΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ "ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ" ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ."ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ,αερα κοπανιστο πουλανε στον κοσμο για δηθεν χρεωκοπιες.Διαφωνω καθετα με τις κρεμαλες στο συνταγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ...Προτεινω ΓΚΙΛΟΤΙΝΕΣ με σκουριασμενες, μη ακονισμενες λεπιδες.Και αν δεν ξεκολλισει με την μια το κεφαλι απο το σωμα,το αφηνουμε ως εχει μεχρι να ξεψυχησει...
    Απατη σε ολη την Ευρωπη εχει παιχτει.Αλλα εδω οι δικοι μας δεν κρατανε ουτε τα προσχηματα.
    Οι Χιτες και οι ταγματασφαλιτες τουλαχιστον λογο φοβου φοραγαν και καμια κουκουλα.Αυτοι εδω βγαινουν και στην τηλεοραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημερα.
    Συμφωνουμε απολυτως φιλε conpater.
    Kαι δεν ειμαστε οι μονοι.
    Σιγα-σιγα ο κοσμος αρχιζει να μυριζεται το απολυτο τιποτα. Την μεγαλη παραμυθα,την μεγαλη "Ευρωπαικη" πυραμιδα που απλα συστηθηκε για να γινει μια ανευ προηγουμενου συσωρευση πλουτου απο κατω προς τα πανω,με μια χωρα νταβατζη (που "χρωσταει πολλα στην Αμερικη")την Γερμανια,η οποια παιζει το ρολο του ραντιερη, (τοκογλυφος ) και το περιφημο "Ευρωπαικο ονοιρο" δεν ειναι φυσικα τιποτα αλλο παρα ενα αναχωμα των ΗΠΑ στην πιθανη επελαση της κοκκινης αρκουδας αλλα και της Κινας.

    Τα λεφτα,τα ποσα τα οποια υπολογιζουν οτι οι χωρες "χρωστουν",ασφαλως και δεν υπαρχουν.
    Ειναι κατασκευασμενα χρεη,που "υπαρχουν" μονο σε ενα παραλληλο συμπαν.
    Και αποσκοπουν μονο στο στιψιμο και αρα στον ελεγχο των υποδουλων πολιτικα χωρων.

    Ειναι ομως τοσο σαθρο απο την φυση του,τοσο δυσκινητο σαν παχυδερμο, και με τοσες αδυναμιες (αφου τα θεμελια του ειναι μονο η αδιφαγια και η απληστια) που χρειαζεται ενα μονο ταρακουνιμα στο "παντοδυναμο" και "πανισχυρο" συστημα δυναστειας ( αρχιδια καλαβρεζικα δηλαδη)και το ντομινο να περασει απο τις εξαθλιωμενες χωρες του αραβικου μουσουλμανικου τοξου(που τωρα ξυπνανε και πετανε απο πανω τους νταβαδες 40 και 50 χρονων δικτατοριας) τις οποιες βλεπουμε αυτην την εποχη να εγειρονται η μια μετα την αλλη(εκει να δεις "αγανακτηση")και να μεταφερθει και στην Ευρωπη με τα γυαλινα ποδια και να γινει της πουτανας το καγκελο.

    Η παγκοσμια διακυβερνηση και ειναι Ο στοχος των μπιλντεμπεραδων,ροταριανων κλπ. (καποιοι λενε των Εβραιων,αλλα ας μην ειμαστε ρατσιστες. Αλλωστε το να εισαι "Εβραιος" ειναι μονο μια παθολογικη κατασταση. Οπως λεμε "αγανακτισμενος". "χολεριασμενος" κλπ.)

    Αλλα αυτο, εχει και μια μεγαλη αδυναμια. Την ιδια την φυση του,σαν απληστο και παμφαγο που ειναι.
    Πραγμα που το καθιστα ευαλωτο,αφου δεν υπολογιζει σωστα τις αντιδρασεις,τις εστιες καπνου που ευκολα γινονται πυρκαγιες και βεβαια την δυναμη του οπλου που λεγεται διαδυκτιο.

    Το οποιο μια χαρα το χρησιμοποιει και το σαπιο συστημα για λογαριασμο του,αλλα μια χαρα μπορουν και το χρησιμοποιουν και για οφελος τους,σαν υστατο συναγερμο και οι αμετρητα εκατομμυρια κατοικοι των χωρων-δουλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μπορει μεσα απο ολη αυτην την αναμφησβιτητη πλεον αγανακτηση και προσπαθεια αντιστασης στους καρχαριες, να γεννηθει κατι "αλλο".
    Και αυτο το αλλο, μπορει να ειναι-πρεπει να ειναι- κυρια η αποτιναξη μιας ολιγαρχικης φαρας που απομιζα πλουτο και κερδος ακομα και απο τις μυγες που πετουν,αλλα και μια νεα πολτικη προσεγγηση στα "προβληματα" και τις λυσεις τους.

    Αλλα, μπορει να ειναι και μια μεταμορφωση του ιδιου του συστηματος το οποιο διχως αλλο θα προσπαθεισει να παρισφρυσει,να μανιπουλαρει αυτο το ολο και αυξανομενο κυμα ανατροπης και επαναστατικης διαθεσης που ολο και μεγαλωνει.
    "Χερι που δεν μπορεις να το δαγκωσεις,φιλα το".
    Και το ξερουν καλα οι τοσο οι τυρρανοι, οσο και οι προωθητες των σχεδιων τους, δηλαδη δημαγωγοι με τις γραβατες και τα τσιρακια τους στα ΜΜΕ τα οποια ειναι σχεδον παντελως κατεχωμενα.

    Προκειται ασφαλως για εναν πολεμο διχως οπλα-προς το παρον και ευχομαι να μη χρειαστουν και "δραστικες λυσεις"- οπου η απλπισια, τα αδιεξοδα και η καταρακωση των λαων,μαχεται εναν μιχανισμο που εχει τα μεσα το χρημα,τους μοχλους πιεσης η και εαναγκασμου,την γνωση της προπαγανδας αλλα και τους Διανελους που προστρεχουν να παρασχουν τις υπηρεσιες τους ("ειναι φιλοι μας οι Γερμανοι").

    Να δουμε τι θα γινει. Το σιγουρο ειναι οτι η κατασταση δεν παει αλλο ετσι. Οχι μονο δεν αντεχουν οι λαοι την απρκαλυπτη απεκδυση τις τσεπης αλλα και των δικαωματων που τους προστατευαν,αλλα δεν παει αλλο και με αυτο το σαπιο και μισανθρωπο συστημα το οποιο εφαγε-εφαγε, γεμισε τοξινες και σκατα το στομαχι του και αυτοανατιναζεται.

    Ειδικα για εδω την χωρα μας,η σημερινες εξελιξεις και η δυναμικη τους ειναι μια μοναδικη-χρυση ευκαρια να αλλαξει το σκηνικο της πληρους υποτελειας η οποια ειχε εσκεμενα επιβληθει απο τους μαθητες-πρακτορες και φιλοσυστημικους πολιτικαντιδες και βαρονους,40 χρονια τωρα.

    Ειδ'αλλως θα πορευτουμε για τα επομενα 100 χρονια με κατοικους- πραγματικους δουλους,-οσοι θα μεινουν εδω δηλαδη- με γενικη μεταναστευση, πληρη εγκαταληψη,και διαμελισμο. Μια περιοχη φαντασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή