Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΟΥΛΙΤΖ

Είναι να παθαίνεις ζαπλαμά. Να μαθαίνεις σαν Κρίστι Μπρίνκλεϋ ότι σε απάτησε ο άνδρας σου. Ένας μηδέν αρχιτέκτονας, ονόματι Πήτερ Κουκ, που ενώ του τα είχες όλα πληρωμένα, να πηγαίνει με μια άσημη δεκαοκτάρα . Να φτύνει ο τίποτας τις βίλες, τα κότερα και τα ογδόντα εκατομμύρια δολάρια του κοινού τραπεζικού λογαριασμού. Να μην τον ενδιαφέρει η κορμάρα και η προσωπάρα της γυναικάρας του, τέως μοντέλου κι από τις μεγαλύτερες μουνάρες της Αμερικής, και να ασχολείται με μια μπουρούχα, όπως την είδα στις φωτογραφίες. Τρελάθηκαν όλοι. Όλοι; Όχι βέβαια. Υπάρχουν κι άνθρωποι που γνωρίζουν το σύνδρομο Κούλιτζ.

Έχουν γίνει πειράματα για την σεξουαλική ζωή των ανδρών. Σε ένα κλουβί που είχαν απομονώσει έναν νταβραντισμένο ποντικό, βάλανε και πέντε ποντικίνες. Για δύο ημέρες έγινε χαμός από το πήδημα. Μετά όμως, και παρότι τα θηλυκά γουστάρανε, ο αρσενικός ήταν παντελώς αδιάφορος. Του πήραν αίμα οι επιστήμονες και διαπίστωσαν πτώση τεστοστερόνης στον οργανισμό του.

Ήταν άρρωστος ο γαμιάς μας; Άλλοι είπαν ναι κι άλλοι είπαν όχι από τους ηδονοβλεψίες ειδικούς. Αλλά, πριν προχωρήσουν σε ενέσεις βιάγκρα, έκαναν αντικατάσταση του θηλυκού πληθυσμού. Οπότε για ένα διήμερο ο αρσενικός έκανε μακελειό. Δεν προλάβαινε ούτε να σκουπιστεί. Μετά ξαναπέσαν οι ορέξεις και οι επιδόσεις. Οι επιστήμονες ξαναπαίρνοντας αίμα, ασχολήθηκαν πλέον με την ντοπαμίνη. Την ουσία που είναι υπεύθυνη για την ευχαρίστηση.

Και τι βρήκαν οι εντεταλμένοι της έρευνας; Τίποτα το ιδιαίτερα σπουδαίο. Απλά ανακοίνωσαν, ότι ο αρσενικός ποντικός βαριέται να πηδάει την ίδια γυναίκα συνέχεια, κι ανανεώνεται ακαριαία στην εμφάνιση κάποιου καινούργιου θηλυκού. Το ίδιο δε χαρακτηριστικό, ταυτοποιήθηκε ότι υπάρχει και στις αρσενικές ακρίδες, τα φίδια , τα ελάφια και στους κροκόδειλους. Κι αυτό το γνώρισμα οφείλεται σε κάποιον υποθάλαμο του εγκέφαλου που είναι υπεύθυνος για την ηδονή. Που όμως τέτοιο δωμάτιο δεν υπάρχει στο θηλυκό, που δεν έχει κανένα πρόβλημα να πηγαίνει με το ίδιο αρσενικό.

Ενδιαφέρει κανέναν αυτή η ανακάλυψη. Όχι βέβαια, μέχρι την στιγμή που ανακαλύφθηκε ότι τον συγκεκριμένο υποθάλαμο τον έχουν και οι αρσενικοί άνθρωποι και τον στερούνται οι γυναίκες. Κι αυτό που προκαλείται στον άνδρα, ονομάσθηκε σύνδρομο Κούλιτζ. Οπότε είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα για τους μοιχούς αλλά και τους δικαστές. Για τους εργένηδες δεν θεωρείται μείον.

Και ψαχούλεψα λίγο την ιστορία για το όνομα της « ασθένειας ». Και βρήκα τον Κάλβιν Κούλιτζ, τον τριακοστό πρόεδρο των ΗΠΑ περί το 1950. Που απεφάσισε να επισκεφθεί μια κρατική φάρμα παρέα με την σύζυγο του. Η ξενάγηση όμως έγινε χωριστά για το προεδρικό ζεύγος για λόγους διαφορετικών ενδιαφερόντων. Ο άνδρας ήθελε ενημέρωση για τα οργανωτικά και τα οικονομικά, ενώ η σύζυγος ήθελε να τελειώνει γρήγορα για να απολαύσει κι έναν καφέ.

Πρώτη λοιπόν περιηγήθηκε στο κτήμα η κυρία. Και ευρισκόμενη στο κοτέτσι της φάρμας, ρώτησε τον υπεύθυνο αν ο κόκορας που ξεχώριζε, εκτελεί τα καθήκοντα του καθημερινά. Δεχόμενη καταφατική απάντηση από τον ορνιθοτρόφο, του είπε:

« Μπορείτε να το πείτε αυτό στον πρόεδρο;»

Αργότερα την ίδια βόλτα την έκανε κι ο πρώτος πολίτης των ΗΠΑ. Κι είχε ακριβώς την ίδια απορία με την γυναίκα του βλέποντας τις κότες. Όπως καταλαβαίνετε, όλοι στο γαμήσι έχουν το μυαλό τους. Η απάντηση που πήρε ο αρχηγός ήταν: « Βεβαίως και πηδάει συνέχεια ο κόκορας, αλλά όχι την ίδια. Γι’ αυτό κι έχουμε πολλές θηλυκές εδώ μέσα.» Οπότε ο πρόεδρος είπε στον εκτροφέα :

« Μπορείτε να το μεταφέρετε αυτό στην κυρία μου; Θα σας ήμουν ευγνώμων.»

Και φυσικά το σύνδρομο Κούλιτζ δεν το είχε μόνο ο πρόεδρος. Το έχουν σχεδόν όλοι οι άνδρες του πλανήτη. Που στα καλά καθούμενα ονομάζονται ανήθικοι όντες εγκλωβισμένοι μέσα στα γρανάζια της κοινωνίας που πρακτικά δημιουργήθηκε για να βιάζει με όποιον τρόπο μπορεί την φύση. Διότι το να μην γουστάρεις να τρως κάθε μέρα το ίδιο φαγητό είναι κάτι απόλυτα λογικό και αποδεκτό, αλλά το να μην επιτρέπεται να πηδάς διαφορετικές, θεωρείται ανώμαλο. Και τι φταίνε οι άνδρες για τον υποθάλαμο του εγκεφάλου τους που εκκρίνει την ντοπαμίνη που ελέγχει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον οργανισμό τους; Τι να κάνουν που έτσι κατασκευάσθηκαν;

Και το σύνδρομο Κούλιτζ έχει γενικευθεί από τους ψυχολόγους σήμερα με τον όρο « νεοφιλία ». Που σημαίνει ότι οτιδήποτε καινούργιο φέρνουμε στην ζωή μας , μας προκαλεί ευχαρίστηση. Ένα καινούργιο ρούχο, ένα άλλο αυτοκίνητο ένα νέο παιχνίδι. Πόσο μάλλον δε, ένα καινούργιο μουνί.

Τι μπορεί να βγει από μια απλή επίσκεψη σε μια φάρμα κάπου στο Αίνταχο! Μια επιστημονική ανακάλυψη για την τόση διαφορετικότητα ανδρός και γυναικός. Ο αρσενικός να θέλει πάντα κάτι καινούργιο για να είναι ευχαριστημένος, ενώ η γυναίκα να θέλει να αλλάζει η ίδια ( το μαλλί της, το βυζί της, τα νύχια της ) αλλά να θέλει να τα κάνει για τον ίδιο άνδρα.

Και θυμάμαι κάποτε ένα τύπο γύρω στα 150 κιλά που ρώτησε τον γιατρό ποιο είναι το ιδανικό του βάρος. Ο γιατρός τον ρώτησε τι ύψος είχε κι ο ασθενής του απάντησε ότι ήταν 1,60. Οπότε την ώρα που ο ειδικός του είπε ότι έπρεπε να ήταν 70 κιλά, ο νοσών του απάντησε : « Τα βλέπεις γιατρέ; Δεν είμαι χοντρός. Κοντός είμαι.»

Κι αυτό λέω κι εγώ. Ότι δεν υπάρχει μοιχός και πρέπει να καταργηθεί πάραυτα η λέξη για τους άνδρες. Ένα αρχαιότατο και ανίατο σύνδρομο υφίσταται . Που ένας αρσενικός δικαστής μπορεί να το καταλάβει, αλλά αν πέσεις σε γυναίκα δικαστίνα… Ειδικά κι αν αντιμετωπίζει σύνδρομο Κούλιτζ και στο σπίτι της. Εκεί την ψιλοέκατσες, αλλά γι’ αυτό όμως υπάρχει και η έφεση. Βέβαια κι εκεί μπορεί να πέσεις πάλι σε γυναίκα, αλλά άνετα με βάση την ιατρική, μπορείς να ζητήσεις να κριθείς από κάποιον που σε καταλαβαίνει.

Και τελικά τι γίνεται με το σύνδρομο Κούλιτζ; Τίποτα. Οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να το γνωρίζουν και να κατηγορούν μόνο τον Δημιουργό του ανθρώπινου είδους. Και να είναι ήσυχες, ότι καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν ηλικιακά, το σύνδρομο μπαίνει σε κάποια ύφεση οπότε τα γεράματα θα είναι καλά. Βέβαια ψιλοχάλασε λίγο την μανέστρα η ανακάλυψη του βιάγκρα, αλλά τι να κάνουμε τώρα; Αν οι γυναίκες δεν μπορούν να συμβιβασθούν με αυτήν την πραγματικότητα της φύσης, μπορούν να παίρνουν για συντρόφους άνδρες που δεν έχουν το σύνδρομο. Μα υπάρχουν και τέτοιοι; Βεβαίως. Και αδερφές υπάρχουν με μπερδεμένες ορμόνες, αλλά και τερατογενέσεις. Για όλα έχει προβλέψει η φύση.

36 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΕΙΣ. ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΑΒΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΓΕΝΕΥΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΤΣΙΜΑ ΚΙ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ. ΗΡΕΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ TIME ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΠΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΠΡΟΗΓΑΓΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ.ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΚΑΘΙΣΑΜΕ ΔΙΠΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΜΕ.
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΒΑΡΩΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΛΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. ΑΛΛΟ ΓΑΛΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΒΑΛΑ.
    ΑΛΛΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΜΑΙ.
    ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΟΜΩΣ: ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΔΙΥΘΥΝΤΗ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΑΙ ΓΩΝΙΑΙ " ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ" ΙΣΟΥΝΤΑΙ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΔΗΜΟ.
    ΤΑΧΑ ΠΕΙ ΠΑΛΙΑ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΟΔΗΜΟΣ.
    ΚΙ ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΕ ΑΚΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ CONPATER: ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ...
    ΚΑΙ ΝΑΙ. Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάσει αυτού όμως οι γυναίκες θα έπρεπε να είναι πιστές κάτι που δεν συμβαίνει.Ίσως επειδή δεν ενεργούν με το ένστικτό αλλά με το μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΟΡΘΟΤΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, που διαμορφώνεται βάσει συνθηκών.
    ΕΓΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ; Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΑΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ημουν,ουτε ειμαι υπερ των ομαδοποιησεων.Πιστευω πως ο καθενας μονος του ειναι αρκετα ισχυρος στο να κανει το οτιδηποτε.Αρκει να το βαλει σκοπο και να ασχοληθει ΣΟΒΑΡΑ.Στην σημερινη κατασταση,ομως,θα πρεπει οι ΜΟΝΑΔΕΣ,να γινουν ΟΜΑΔΕΣ,γιατι μονο ετσι μπορει να αντιμετωπιστει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των ΠΕΝΤΕ.....Ας ειμαστε κι εμεις αναμεσα σε εκεινους για να γινουμε πολλοι,για να ισχυσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτη η γαμημενη δημοκρατια που την εχουν κανει πουτανα μεχρι τωρα παγκοσμιως.Και να ειμαστε ψυχραιμοι,οσο κραταν τα ορια μας,γιατι οι προκλησεις,ΠΙΣΤΕΥΩ,πως θα ειναι πολλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα σε ολους.
    Καλως ηρθες πισω στην χωρα των λωτοφαγων αδερφε.

    Το παραπανω συνδρομο,το οποιο εγνωριζε καλως ως φαινεται ο Κλιντον, ειναι αποτυπωμενο σε μια φραση που ακουμε -και πιθανον να συμφωνουμε- ολοι μας: "Η γυναικα "αγαπαει" μια φορα και για παντα,ενω ο αντρας πολλες και συνεχως".

    Γι'αυτο, "αγαπατε αλληλους" αδερφοι. Μεχρι τελικης πτωσης. Ακομα και το βιαγκρα στην υπηρεσια των φυσικων εντολων τασεται.

    "Εχεις αγωνα αυριο" και ελπιζω -και πιστευω- οτι θα ειναι ακομα περισσοτεροι και πιο αποφασισμενοι οσοι θα κατακλεισουν τις κεντρικες πλατειες τοσο στο Συνταγμα, οσο και σε αυτες της Ευρωπης.
    Το καλυτερο παιχνιδι ειναι το ντομινο.
    Η οποια Ευρωπη (δηλαδη οι γαλλογερμανοι) καμωνεται την ψευδοενωμενη μονο και μονο για να μπορουν να πουλουν τα προιοντα τους οι Γαλλογερρμανοι σε ΟΛΟΥΣ τους υπολοιπους μαλακες που μεχρι πριν αυτην την "ενωση" ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.
    "Δανειστειτε απο εμας,αγοραστε απο εμας και χρεωθειτε σε εμας".

    Γιατι βρε πουστογεροι και τα γαμημενα τσιρακια με τα κολαρα απο πισω σας; Πριν δεν ηταν "ενωμενη" η Ευρωπη; Ηταν σκορπιες οι χωρες καταμεσης του Ατλαντικου και εσεις τις περιμαζεψατε; Δεν ειναι ενωμενες οι χωρες μεταξυ τους, ΕΤΣΙ ΚΙ'ΑΛΛΙΩΣ; ΔΕΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ Η ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΒΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ; Χρειαζεται το κοινο νομισμα για να γινω ομοτιμος σε κατι που ουτως η αλλως εκ γεωγραφιας και εκ'πολιτιστικων καταβολων ΕΙΜΑΙ;
    Τι πουστικες προβιες ειναι τουτες;

    Ποσο θα κρατησει η λυκοφιλια τους; Οσο κραταει και το φαι. Δηλαδη η απομιζιση των περισευματων των μικροτερων χωρων,οπως εμεις, και οι περισσοτερες υπολοιπες. Μετα, οι λυκοι θα δαγκωνουν ο ενας τον σβερκο του αλλου.

    Δηλαδη κοιτα να δεις: Χωρες που πολεμουσαν,φθονουσαν και στραβοκοιτουσαν η μια την αλλη για εκατονταετιες (μια ενδογενης Βισιγοτθικη αντιπαλοτητα δηλαδη)αιφνης απεφασισθει να τα βρουν με πρωτο προσταγμα την "οικονομικη ενωση"! Μα ποιος το πιστευει αυτο;

    Δηλαδη ας πουμε συμβαινει το εξης: Εσυ σαν ατομο,εχεις μια χρονια διενεξη μαζι μου,εχουμε παιξει ξυλο,εχουμε βριστει κατα κορον,εχουμε συρθει στα δικαστηρια,αλλα τελικα αποφασιζουμε οτι εαν ανοξουμε ενα καταστημα και συνεργαστουμε οικονομικα,αυτο θα ειναι το κλειδι της παυσης αυτης της αντιπαλοτητας. Ποιος το πιστευει ρε παιδια αυτο; Αφου το πιο πιθανο ειναι ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΠΛΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ. Να γινει της πουτανας.

    Αστεια πραγματα. Τιποτα. Μονο η εκμεταλευση των υπολοιπων χωρων που δεν ειχαν μπει μεχρι τοτε για τα καλα στον οικονομικο και καταστροφικο στροβιλο,εχουν στο μυαλο τους.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ.( Η ΤΗΝ ΚΩΛΑΡΑ ΤΟΥΣ)

    Ε,ρε γέλια. Μιλαμε για μια βαβελ.
    Ειστε απανθρωπα γελοιοι ρε πουστογεροντια και πουστοχαρτογιακαδόπαιδα.
    ΧΑΡΤΟΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑΝ ΠΥΡΓΟ ΜΕ ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΡΕΕΙ.
    Αντε να βλεπουμε το μπουρδελο σας να καιγεται.
    Αντε να πατε στο διαολο και ακομα παραπερα, αφρονες.
    Και να μεινουν οι χωρες να αποφασιζουν μονες τους,-οπως πρεπει δηλαδη- για την υπαρξη η τον αφανισμο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΤΣΙΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΚΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΩ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Ανωνυμο: Και το χειροτερο δεν ειναι αυτο. Ειναι οτι δουλευει και σε κρατικο καναλι.
    Συγνωμμη. Κυβερνητικο ηθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Steven μηπως σου είπε τελικά το confederation cup το 2005, το ειδε με έξοδα της siemens? Και αν ναι τότε γιατι έκραζε τον Λιάπη στα παράθυρα? Τόσο ρόμπας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΒΗΣΙΓΟΤΘΟΥΣ. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ( ορθότατη λέω ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΑΖΑ, ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ( δεν μιλώ για σένα ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ J. PATIKAS: ΒΡΕ ΣΥ ΑΔΕΡΦΕ, ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΝΟΜΠ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ;
    ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΜΠΛΕΜΠΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ OPINION MAKER;
    ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγανακτισμενοι, οι οποιοι- να το πουμε αυτο-εδω και μερικες μερες υποβαλονται σε μερικα τεστ αντοχης. Η ψυχραιμιας καλυτερα. Τα οποια τεστ τα περνουν με αριστα ειναι αληθεια.

    Χθες ηταν η πορεια του ΠΑΜΕ που ειπε μιας και ηταν εκει διπλα στο κτηριο του Υπ. Οικονομικων να περασει μια βολτα απο το πλατεια για να δει και τους "αλλους", να τσεκαρει την κατασταση και να σταμπιλαρει τις προθεσεις.

    Σημερα ηταν η παρελαση των παιδιων με το δικαιωμα στην ιδιαιτεροτητα,δηλαδη στα πισοκωλιτα και στα πλακομουνια. Μια χαρα ηταν. Με τα τυμπανα,την πολυχρωμια τους.

    Ο καθ'ης δηλαδη περναει απο εκει και βγαζει την "φωτογραφια" του διπλα στους "αγανακτισμενους". Αυτο το νεο ειδος που προεκυψε μετα τα αλλεπαλληλα πηδηματα μεταξυ λαου και κομματων.

    Και τις δυο δοκιμασιες λοιπον, οι Οδυσσεις της πλατειας τις περασαν λειαν καλως.
    Αναμενουμε με ενδιαφερον τις νεες δοκιμασιες που περιμενουν τον "Κανενα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ταλαιπωρια ειναι οταν κανεις κατι με βαρια καρδια.Οταν το κανεις γιατι γουσταρεις να το κανεις τοτε ειναι ευχαριστηση.Θα γραψω και το μενου καποια στιγμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παυλος Τσιμας.Παιδι της Αριστερας και του Περισσου.Ηταν της "μοδας" καποτε γυρω στο `89-`90,μαζι με την Τρεμη που ηταν και αυτη "κορη",του "κομματος".Και οι δυο μεταπηδησαν στο ΠΑΣΟΚ,εξου και η ερωτηση-παραπονο του Φλωρακη στον Τσιμα τοτε,που του λεει "Παυλο,εσυ δικο μας παιδι,κανεις τετοιες ερωτησεις σε μενα?"...Μονιμως προβληματισμενος στα πανελ,με ενα κομπιασμα σε καθε ερωτηση του,που ποτε δεν εχει δωσει προταση-λυση.Ολο νομιζω,δεν ξερω,και αλλες αμπελοφιλοσοφιες....Και το κομπιασμα της πουτσας ειναι.Ρε τι τρωει στην μαπα το ζωντανο ο Ελληνας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καποιοι τον εχουν περιγραψει ως εξης: Εχει στο προσωπο το μονιμο υφος αυτου που κρυφοσφυγγεται για να χεσει.
    Μια μονιμη πιεση που βγαινει σαν ζορισμα στο στομα,αν εχεται δει.

    Ο αμπελοφιλοσοφος που παριστανει το αλλο ακρο σε ενα εκρεμες που και οι δυο ακρες του στοχευουν στην ιδια πλευρα.
    Ειναι γνωστα τα κοπλα με τα τηλεοπτικα αντιμετρα.
    Οπως αυτα των υποβρυχιων.
    Στρακαστρουκες δηλαδη και μια ανεξοδη εσωτερικη αντιπολιτευση.

    "να κανω τον συνηγορο του διαβολου" και "ας το δουμε απο μια αλλη οπτικη το θεμα και οχι μονο απο αυτη που μας αρεσει" και "ας δουμε τι λενε και οσοι διαφωνουν με αυτα" κλπ-κλπ.

    Τι νομιζετε οτι ειναι η Δημοκρατια ρε; Παρα μια θεατρινα που ενω δινει την παρασταση της παντα στις 8 καθε βραδυ,μετα,οταν σβυσουν οι προβολεις, καθεται μεχρι το πρωι και σφουγγαριζει με τη μαπα, τα γυαλιστερα δαπεδα των καναλιων.
    Η καθαριοτης ειναι η μιση αρχοντια. Η αλλη μιση ειναι η "γενια" του Πολυτεχνειου.

    "Ειμουν και εγω εκει".
    Ηθελα να ηξερα, στο Πολυτεχνειο εγινε η μαζωξη, η στο παναθηναικο σταδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αληθεια, τι γινεται με το site του πλανου "aeksupporters"; Εχει κανεις καμια ιδεα;
    Καποιες μερες ηταν "εκτος" και σημερα ειδα οτι ειναι ενεργο "εν μερει".
    Και ενα απο τα "μερη" που δεν λειτουργει ειναι το σημειο με την αναγνωση του εως τωρα συγκεντρωθεν ποσου,το οποιο υποτιθεται ενημερωνεται καθε μερα μετα τις 16:00
    "error" αναφερει εκει.
    Τι "error"; Τεχνικο,ή...;

    Παρεπιπτωντως εδω να πω για την τακτικη των Αμερικανων κατα την διαρκεια των πολεμων,ωστε τα καναλια να μη δειχνουν τα φερετρα που γυριζαν πισω στην πατριδα,για να μην πτοειται το φρονημα των υπολοιπων και να μην απογοητευεται ο κοσμος.
    (ασχετο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρηστο,το οτι καποιοι καπηλευτηκαν το "Πολυτεχνειο" δεν ακυρωνει αυτους που πραγματικα ηταν ηρωες τοτε.Μην τα ισοπεδωνουμε.Η γενεια του Πολυτεχνειου,δεν ειναι μονο ο Παπουτσης,η Δαμανακη,ο Τζουμακας....Στην πλατη αυτων που δεν διεκδικησαν τιποτα,οι παραπανω και πολλοι αλλοι ελαβαν θεσεις και γαμανε κοσμο.
    Εδω εφτασε η Τρεμη και ο Τσιμας να καθοδηγουν με τις ερωτησεις τους τον καθε καλεσμενο αναλογα με το τι πρεσβευει κανεις.Και δεν εχει σηκωθει ΕΝΑΣ απο αυτους και να τους πει ΔΗΜΟΣΙΑ αντε γαμηθειτε ρε γλιτσες,ευκοιλιες του κερατα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ CONPATER: ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ.
    ΕΓΩ ΤΑ ΠΕΡΙ " ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ " ΤΑ ΕΙΠΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ.
    ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ CONPATER: ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΝΟΜΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΙΟ ΜΥΔΙ.
    ΚΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΤΑΗ Ή Η ΤΡΕΜΗ.
    ΑΠΛΑ, ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ. ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
    - Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ.
    - ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αμα πουληθουν τα κορμια και οι ψυχες,να το κανεις τι το μυαλο!!! Να πουλας εξυπναδες και σνομπισμο στο καθε χαπατο που σε παρακολουθει στην ΤV? Αμα εχεις μυαλο,δεν εχεις αναγκη κανεναν να σε πατροναρει,ουτε πας και κολογλυφεις το καθε κομμα να σε εχει στα οπα-οπα.Ετσι ξερω εγω τουλαχιστον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ CONPATER: ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΠΑΚΕΤΟ. ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ, ΑΛΛΟ Η ΨΥΧΗ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.
    ΛΟΣΤΙΚΟΝ, ΘΥΜΟΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΙΚΟΝ ΚΑΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ. ΦΡΟΝΗΣΗ, ΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΩΝΑ Ή ΠΥΘΑΓΟΡΑ.
    ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΝΕΥΜΑ. Έγραψα ένα κείμενο για τους Έλληνες με αναφορά στην Βιτάλη ( για Δευτέρα ή Τρίτη- παίζουν τα ερεθίσμτα μου τα αυριανά που έχω και την ημέρα του αποφοίτου ). ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΧΤΥ Ή ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ Ή ΤΟ ΚΟΝΟΜΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ CONPATER: Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ " ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΝ ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς conpater: Μα πουθενα δεν γραφω κατι απαξιωτικο για το Πολυτεχνειο. Τουναντιον, αναφερω την οικιοποιηση και την καπηλευση του αγωνα μερικων παιδιων, οπου τελικα αυτος αποδειχθηκε ενας χρυσοφορος τροπος και δρομος προς την εξουσια ολων αυτων των ντενεκεδων.

    Προς Steven. Για το μυαλο,ασε να αμφιβαλω. Οχι τοσο για τον Τσιμα,οσο για ενα καρο αλλους ala Τρεμη. Η Καψη. Ενταξει τωρα. Τον ριξαμε τον πηχη. "Μυαλο" δεν ειναι το να εχει κανεις απλα πανω απο 500 συναψεις στον εγκεφαλο. Γιατι ετσι μπαινει στον συναγωνισμο και η τσουχτρα της Αυστραλιας και το σκαθαρι της Αιθιοπιας.

    Και οταν το μυαλο ειναι μοναχο του, με αφημενα την ψηχη(κυριως) και το σωμα, τοτε μπορουμε να πουμε ανετα πως εχουμε απλα μια υπολογιστικη μηχανη που απροκλητα και διχως κριση μπορει να προκαλεσει οποιοδηποτε δεινο,προς δοξαν και ικανοποιηση της ακυβερνητης κεφαλης.
    Και τον Χιτλερ βλακα δεν τον λες. Ποσο μαλλον τον Σταλιν.
    (Ακραια τα παραδειγματα,αλλα κατατοπιστικα).

    Αυτες ειναι ουζοκουβεντες.
    Αληθεια,δεν μας ειπες: Οι καμαριερες εχουν αλλαξει υφος και περπατημα μετα το κατορθωμα της τελευταιας ηρωιδας τους; Μη μου πεις οτι δεν προσεξες τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΥΖΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΥΤΑ. ΚΥΡΙΑ, ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΕΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΑΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΗ.
    ΟΙ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑ ΚΑΤΙ. ΑΣΧΗΜΟΙ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ. ΘΑΥΜΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ.
    ΠΡΟΣΕΞΑ ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ: ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εδω του Κοκκαλη δεν του ξεφυγαν αλλοι κι αλλοι,θα του ξεφευγε ο Τσιμας?
    Παντα "καλος" ειναι αυτος που ταιριαζει στα γουστα μας.Αυτος που "συμφωνει" μαζι μας,και οι αποψεις του "ταυτιζονται"- κατα περιεργο τροπο- με τις δικες μας.Ετσι,οι περισσοτεροι δημοσιογραφοι,το μονο που κανουν ειναι να δημοσιοποιουν τις "σκεψεις" των αφεντικων τους.Δεν εχω σε εκτιμηση την συγκεκριμενη φαρα.Λιγοι ειναι αυτοι που ξεχωριζουν,χωρις να σημαινει πως κι αυτοι καποια στιγμη δεν ενεδωσαν σε πιεσεις.Αλλο αυτο,κι αλλο να ειναι σε "υπηρεσια" μακρας διαρκειας μετατρεποντας το ασπρο σε μαυρο.
    Διαφημιση δεν κανω σε κανεναν,αλλα αυτος ο Γαλουπης στον ΦΙΛΑΘΛΟ δινει ρεσιταλ.Ειδικα τωρα με τα στριμοκολιασματα της κυβερνησης και με τα του ΔΝΤ,ο συγκεκριμενος λεει πραγματα που οι πολιτικοι συντακτες ουτε καν σκεφτονται οτι υπαρχουν....
    Αυτος ο Κωνστας του ALTER,ο "πεταλωτης" των τραπεζων,φυρι-φυρι το παει.Θα τον πετυχει κανας αγανακτισμενος σε καμια γωνια,και θα τον αναγνωρισουν μετα απο DNA.Ειναι τοσο προκλητικος,που και κλινικα νεκρος να ειναι ο αλλος θα του φτασει την πιεση 22....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ CONPATER: ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ( ωραία ) ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
    Ο ΚΩΝΣΤΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ. ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ.
    ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΟΣΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ;
    ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ. ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑΣ, ΤΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ( για το άλλο ). ΨΑΧΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ. ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ. ΠΡΙΝ ΒΕΒΑΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ. ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΤΕΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημερα σε ολους, και καλη Κυριακη.
    DIMI-αν "ακους"- ξαναλεω την απορια μου: Γιατι επαψε να εμφανιζεται το συγκεντρωθεν ποσο στην ιστοσελιδα του "aeksupporters"; Εχουμε καμια ιδεα παιδια;

    "Αγανακτισμενοι" λοιπον και σημερα.
    Με αεροπλανα και βαπορια.
    Εχω την βεβαιοτητα οτι η διαστρωματωση των αιτηματων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ του ιδιου βαρους και του ιδιου πρισματος της συντρηπτικης πλειοψηφιας εκεινων που "κατεβαινουν" κατα καιρους στην Πλατεια, με εκεινων που μενουν στην πλατεια.
    Δηλαδη, οι μονιμοι πλεον κατοικοι του Συνταγματος-η και αλλων πλατειων- δεν ειναι η εφαρμογη των τρεχοντων μετρων μονο. Κυριο αιτημα ειναι η αμεση δημοκρατια,η απαλλαγη απο το μνημονιο και η διαγραφη ανυπαρκτων και λογιστικων χρεων. Και βεβαια,κυριοτερα, η απαλλαγη απο ενα σαπιο και ανελεητο ολιγαρχικο συστημα που παραμενει ιδιο και στα προσωπα και στις προθεσεις του,απο το '74 εως σημερα.

    Οι δε "πολλοι", που περνουν απο εκει,καθονται,κοιτουν,κανουν κανενα τσιγαρο,συγχνωτιζονται με αλλους ομοπροβληματισμενους και αναχωρουν,ερχονται για λιγοτερο σημαντικους λογους. Δηλαδη περισσοτερο για τα τρεχοντα παρα για το κυριως καρκινωμα.

    Οι οντως φορομπιχτικες αλλαγες,οι οποιες πλεον εδω και αρκετα χρονια ειναι μονιμως ανακλιμακουμενες και συνεχως αυξανομενες,ειναι ενας λογος αγανακτισης και απογοητευσης.

    Αλλα εχω την εντυπωση,οτι αν η πατριδα επολουνταν με αλλες λιγοτερο επωδυνες διαδικασιες,δεν θα υπηρχε μεγαλη αναταραχη και μαζωξη.
    Εννοω ας πουμε,εαν δεν υπηρχε καμια αυξηση σε φορους,αλλα ας υποθεσουμε οτι υπηρχε και ελαφρα μειωση, η εαν η αυξηση του μισθου ακολουθουσε την κανονικη της πορεια και δεν θιγονταν τα μεγαλα στρωματα,αλλα παρ'ολα αυτα οι "εταιροι" η το ΔΝΤ απαιτουσε την αμεση πωληση εδαφων-υπεδαφων,χώρων, υπηρεσιων κλπ τονιζοντας οτι αυτο θα ειναι το τιμημα για την συνεχιση του δανεισμου,δεν πιστευω οτι η αγανακτηση θα ηταν περισσοτερη απο οτι ειναι τωρα.

    Το "ιδιον οφελος" και η αμεσοτητα των επιπτωσεων των οποιων μετρων ειναι αυτο που θετει σαν κυριαρχο διακυβευμα (ωραια λεξη!) ο "απλος πολιτης".
    Που εχει μαθει πια οτι αν δεν στεναζει αμεσα το σπιτι,δεν υπαρχει προβλημα αν στεναζει η "απέξω χωρα". Αλλωστε "Η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει".

    Εχω δει,εχω ακουσει,εχω μιλησει με πολλους,εκει.
    Αν εξαιρεσει κανεις κατι περιεργους που ζητουν αμεση δημοκρατια και ανατροπη του πολιτικου σκηνικου (και αυτοι ειναι οι "μονιμοι της πλατειας" η μερικες θεουσες που μιλανε για "προδοσια", "αισχος", "θα το βρουν απ'το θεο" κλπ, οι υπολοιποι που κατεβαινουν σε αυτη,ενα πολυ μεγαλο μερος, προτασει καποια "προσωπικη μαρτυρια".

    Φυσικα απο αυτη την ποσοστοση,εξαιρουνται τα νεα παιδια.Που ειναι πολλα εκει. Τα οποια φταινε λιγοτερο για την κατασταση που βρηκαν και που εχουν χρεος να την βελτιωσουν.
    Παιδια τα οποια σε καθε γενια και σε καθε κοινωνια ψεγονται ως: "κακομαθημενα,αδιαφορα,αγραμματα, αγενη,διχως αρχες και ηθος".
    Και τα οποια βεβαια,καθε μα καθε φορα που ειναι να βγουν καποια καστανα απο την φωτια,αυτα βγαινουν μπροστα,σε αυτα κανουμε εκληση και σε αυτα αποτεινεται η "σοβαρη,μετροεπης,ηθικη,σωστη,εγγρατης και σοφη "μεση" και "τριτη ηλικια".
    Βρε δεν γαμιομαστε.

    Αλλωστε,ΠΑΝΤΑ, τις ανατροπες δεν τις απαιτουν ουτε τις προκαλουν ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ της όποιας κρισης. ΟΧΙ. Οι νεαροι και αρα εκ'των πραγματων οι λιγοτερο υπευθυνοι ειναι αυτοι που παντα βγαζουν το φιδι απ'την τρυπα, πολλες φορες με ακριβο κοστος.
    Οι φταιχτες της καταστασης μουλωχτα συμφωνουν και περιμενουν στη γωνια αποτελεσματα απο οσους ξεκινουν το εγχειρημα.
    "ΑΝΤΕ ΠΑΔΙΑ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ, ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "μου κατεβασαν τον μισθο" λεει ο ενας. "μου εκοψαν την συνταξη" ο αλλος. "το παιδι μου θα ξεκινησει με 500 ευρω" ο αλλος. "πληρωνα τοσα χρονια ενσημα και τωρα παιρνω "χ" ποσο" λεει αλλος. "ειμουν συμβασιουχος και ενω ηταν να διοριστω, με εδιωξαν". "τα δανεια μας εχουν πνηξει. Δεν δυναμεθα να αντεπεξελθωμεν"..."εχω τρια παιδια και μου κεοψαν το επιδομα"..."ειμαι αρρωστος-οριστε το πιστοποιητικο- και μου εκοψαν στο μισο την βοηθεια", "εχω μαγαζι,πως θα δουλεψω με 23%" "βαζουν φορο και στο επιδομα χηρειας που παιρνω" κλπ-κλπ.
    Και παει λεγοντας.

    Προσωπικα τα κινητρα. Μικροοικονομικα,απλα υπολογιζοντας τα + και τα - τα του οικου.
    "Μα και τι να κανουν; Να μη διαμαρτυρηθουν;".
    Ναι. Ασφαλως. Αλλα οχι με αυτη την μικρονοη και τρεχουσα ιεραρχηση. Αυτα πανε και ερχονται.

    Αναποδα ξεκινουν τα παραπονα και τα αιτηματα.
    Και το μεγαλυτερο "πανο",το πρωτο και κυριαρχο αιτημα θα επρεπε να ειναι αυτο που ψελιζουν οι τρελοι της πλατειας "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"
    (παρεπιπτωντως,αυτα τα τρια τελευταια ειναι που εκαναν στην ακρη εθελοντικα οι πολλοι,προκειμενου να βολευτουν με δανεικα απο ενα συστημα που τους επιδοτουσε,τους χαιδευε και τους κανακευε, ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΙΑ"

    Τον δρομο του κοινου συμφεροντος,δια μεσω του οποιου περνα το ατομικο συμφρον θα επρεπε να αποζητουν και να διατρανωνουν. Και μονο αυτον τον δρομο. Και οχι το προσωπικο ξεβολεμα.

    Οι λογοι βεβαια πολλοι και δεν ειναι του παροντως. Αλλωστε τους γνωριζουμε πανω-κατω ολοι. Στην ιδια χωρα ζουμε. Με παθογενειες που ξεκινουν απο την εποχη που ημασταν οι "γραικοι" του Βυζαντιου. Οπου το βολεμα της φαμελιας και το κεραμιδι της παραγκας του κααγκιοζη, ηταν ο μονος ορατος στοχος.

    Οι "αγανακτισμενοι",ειναι απλως μια παρεα,αν εξαιρεσει κανεις τους περαστικους "αιτουντες προσωπικες οικονομικες υποθεσεις", που αναμενουν εστω και την υστατη ωρα "να ακουστουν αυτοι οι τρελοι της πλατειας",εκμεταλευομενοι την συγκυρια και να παρθεί πισω καποιο μετρο,να δωθει πισω καποιο επιδομα και να μην ισχυσουν καποια μετρα τα οποια ακομπανε τον "οικογενειακο προυπολογισμο".

    Διχως να αντιλαμβανονται οτι αυτος ο "οικογενειακος προυπολογιμος" εχει πεσει προ πολλου εξω. Εδω και πολλα-πολλα χρονια. Απο οταν δινονταν οι υποσχεσεις,οι διορισμοι, οι παροχες, οι επιδοτησεις και τα αλλα "προγραμματα".

    Που ΤΟΤΕ επρεπε να βγει συσσωμος στις πλατειες και να πει: "ΣΤΟΠ. ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΙΔΕΣ; ΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ; ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ";

    Αλλα που. "Δωσε και μενα μπαρμπα".
    Αν υπηρχαν-ακομα και τωρα που μιλαμε- αμεσες ατομικες παροχες με αντιπαροχη την Ακροπολη,τους Δελφους και την Επιδαυρο,το Αιγαιο κλπ, no problem.
    Εχω αυτην την βεβαιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ steven καλως ορισες..

    @ χρηστο, ασχολουμαι με ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ τυπου κασκανιδη μονο για πλακα φιλε.
    2 εβδομαδες στη γυρα με ταξιδια με διαγγελματα με πρεζερακου με με με με και ειχαν μαζεψει με το ζορι 180 χιλιαρικα στη τελευταια ενημερωση..

    Αυτοι θα σωσουν την ΑΕΚ. Θα εμφανιστει και ο παπατζης τελευταια ωρα να βαλει κανα μυριο να το παιξει ΑΕΚαρχης για να βοηθησει την ΑΕΚ, μια ΑΕΚ που αυτος την εφτασε εκει που ειναι..


    Αστειοι..

    Αν στο ξεκινημα σου το site που ενημερωνεις (και καλα) το κοσμο, την μια εχει πεσει την αλλη ειναι υπο κατασκευη και την τριτη ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΒΖΑΖΕΙ error (μα για ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ μας περνατε) ΜΟΝΟ στο επιμαχο σημειο, μιας και η υπολοιπη σελιδα ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ (upload-download), καταλαβαινεις την σοβαροτητα των ανθρωπων...

    Βεβαια τα εχω ξαναπει.

    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ στα ΔΣ ηταν ο κασνακιδης πριν γινει ο νεος σωτηρας...

    Και με το ΕΤΑΙΡΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΑΓΑΜΙΔΗ αγκαλια εχουν παρει τα βουνα ΜΠΑΣ και ψησουν καναν αφελη να τους δωσει τα λεφτα του σε εταιρεια ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ Η ΑΕΚ....

    Και η επικοινωνιακη πολιτικη ειναι κατι συνεντευξεις αναμεσα σε καλαμαρακια και τσιπουρα στο Live απο κατι ταβερνες στη Κυπρο!!!!

    Προσωπικα ΔΕΝ προκειται να δωσω ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ οσο ειναι προεδρος αυτο το ΜΑΜΟΘΡΕΥΤΟ.

    Και φυσικα δεν εχω καμμια διαθεση να αβανταρω οικονομικα κανενα παπατζη κασνακιδη και λοιπα ΛΑΜΟΓΙΑ που βρηκαν ακυβερνητη μια ιστορικη ομαδα και κανουν τη πλακα τους στη πλατη της.

    Τι θα γινει δεν θα παιξουμε στας Ευρωπας? Ε και?
    Με ποιον θα παιζαμε δηλαδη? Με το Δελλα στα 38 και το γιο του που πηραμε λεει απο τον ΑΡΗ η με το 17χρονο Ρουμανο που κανενας scaouter στην Ευρωπη δεν τον πηρε χαμπαρι, παρα μονο αυτο το πεταλωμενο γατονι ο Αρναρ??

    Θα πτωχευσουμε? Ε και? Εδω εχει πτωχευσει η μιση Ελλαδα και ολοκληρο το κρατος, εδω καθε μερα γινεται της πουτανας, τι εγινε αν πτωχευσει η ΑΕΚ?

    Ας πτωχευσουμε.

    ΥΓ Κασνακιδη ΟΤΑΝ βγαλεις απο τις νεες μετοχες τις ΜΗ υποθηκευμενες τοτε βγες και μιλα ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ, που θες να πουλησεις φυκια για μεταξωτες κορδελες.
    Και πριν πεις τι μαλακια σου ΔΙΑΒΑΣΕ πρωτα την δεσμευση που ακομη και σημερα εχει το εταιρο ΝΟΥΜΕΡΟ που εχεις διπλα σου, προς την MS που λεει οτι ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΝΕΕΣ Η ΠΑΛΙΕΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (ΑΥΞΗΣΗ Μ.Κ η αλλη) ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ MS ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ.

    ΑΙΝΤΕ ΝΟΥΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΡΟΣ DIMI ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ: ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ο ΤΑΚΗΣ ΚΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ, προκειμένου να συμμετάσχουν, ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ steven

    Φιλε δε πα να γαμηθουν και ο τακης και ο κοντος.
    που μου βαζουν και ορους συμμετοχης ενω θα επρεπε τουλαχιστον ο ενας να μη μιλαει που ειναι ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΗΣ και ο αλλος εκτος νοσοκομειου απο τις φαπες που επρεπε να εχει μαζεψει?

    MH ΣΩΣΟΥΝΕ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΠ ΕΞΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝΕ.

    ΚΑΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΕΙΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ.

    Και πηγαινωντας να γαμηθουν ας παρουν και τα νουμερα μαζι τους που τους αρεσει κιολας. Τον πρωην εκπροσωπο του παπα και το μαμοθρευτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Έχει και απαιτήσεις η λαμογιοπαρέα αντί να το βουλόσουν και να πάνε να κρυφτούν πουθενά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΑΔΕΡΦΕ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ 16/06.

    ΑπάντησηΔιαγραφή