Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

O ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ

            Κι υποτίθεται οτι έχουμε ξεφύγει απο τον μεσαίωνα, κι οτι ο λαός έχει πλέον στοιχειωδώς μορφωθεί. Και πράγματι και τα δυο έχουν γίνει. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ. Όπως έλεγε εύστοχα η συγχωρεμένη η μάνα μου,  " έχω γνωρίσει μαλάκες με πτυχίο...".
             Γίνεται ένα σάλπισμα συσπείρωσης και παρουσίας του κόσμου για το σημερινό ματς στο ΟΑΚΑ. Είναι αποφασιστικό το παιχνίδι; Βεβαιότατα λέμε όλοι, ΜΕΣΑ ΚI ΕΓΩ . ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΡΩΤΑΩ ( και εμένα ) : Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ; ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ; ΝΑ ΦΟΒΕΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ; Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΓΚΟΛ; ΚΑΙ ΠΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ; ΔΕΚΑ Ή ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ; Ή ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ή ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ, αρκεί βέβαια να είναι τεχνικά πιο καταρτισμένοι απο τους πολλούς.
            Μα " για να εμπνεύσουν τους ποδοσφαιριστάς μας", θα πει κάποιος. Δηλαδή; Δηλαδή μαλακίες. Αυτοί εμπνεόνται μόνο απο το πριμ κι απο κανά σκάουτερ μπας και ξεφύγουν και απο την μιζέρια της ομάδας μας αλλά και απο την μιζέρια της χώρας μας. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ. Δηλαδή , αν ήμασταν τιμωρημένοι, τότε το ματς θα ήταν χαμένο από χέρι;
          Και θα με ρωτήσει κι εμένα κάποιος , " καλά εσύ τότε γιατί θα πας; "  Έχω απαντήσει πιο πριν . Γιατί, κι εγώ μέσα μου, δεν έχω ξεφύγει απο τα σκοτάδια; Και πώς να έχεις διασωθεί, όταν είσαι ερωτευμένος ακόμα με την ΑΕΚ κι όταν είσαι ακόμα οπαδός;
         Τέλος πάντων, αυτό είναι το λιγότερο. Το χειρότερο από όλα, είναι οτι μπαίνουμε όλοι μας σ' αυτό τριπάκι του παιχνιδιού ή του παικταρά που ήρθε και μάλλον θα παίξει κιόλας σήμερα, αφού τους ξετρέλανε όλους στην προπόνηση. Μιλάμε οτι το μαγαζί χρωστάει της μιχαλούς βάσει διαχειριστικού, έχει υπογράψει και μια αποικιοκρατική σύμβαση για κάποιο προπονητήριο και το καλοκαίρι θα φύγουν και οι δανεικοί αλλά και κάποιοι βασικοί. Κι είναι ζήτημα αν θα αντικατασταθούν επάξια.
        Κι εδώ ταιριάζει γάντι η μουσική υπόκρουση του Χατζή  : Κι εμείς οι τρεις στον καφενέ, κάνουμε πάρτυ ρεφενέ, ρε δε βαριέ, ρε δε βαριέσαι αδερφέ.
         Και τι να κάνουμε; Να πάμε σε κανά γκρεμό και να σαλτάρουμε μια ώρα αρχίτερα;
               ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ.  ΚΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
          ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΔΕΡΦΙΑ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ. ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΗ ΧΑΡΑ. ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
                      ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΕΣ.
            Ρε, μήπως ήταν καλύτερα τον μεσαίωνα;
           ΥΓ1. Καταλαβαίνω οτι το χθεσινό κείμενο ήταν ακατανόητο. ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΗΣ ΠΡΙΖΑΣ, ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΝΤΙΣΜΟΥ ΟΡΓΗΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΑ ΠΗΡΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΙ ΗΔΗ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ. ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΣΟΥΡΓΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ.
          ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ, ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΡΟΜΠΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ. ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑΤΙΚΑ. ΚΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ.
         ΥΓ2. ΚΙ Ο ΠΑΟΚ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ. ΟΠΩΣ "ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ" Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΠΑΣ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ; ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ. ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ.
             ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ; ΡΕ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΠΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΑ ΚΟΥΛΑΝΔΡΙΣΕΙ ΕΚΑΤΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΒΟΛΟ. ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥΤΣΑ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΜΟ.
          ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.
           ΕΧΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΒΡΕ ΧΑΠΑΤΟ; ΠΡΟΚΡΙΣΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΤΙ ΓΥΡΙΣΕΣ ΕΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟ 1-1 ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ 4-1. ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΒΟ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ.
          ΥΓ3. ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΘΕΛΩ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ; ΑΕΚΤΖΗΣ ΕΙΜΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΔΕΡΦΗ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΠΟΛΑ. Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ. Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΜΑΕΙ ΤΑ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΑ.    

11 σχόλια:

  1. "....Τέλος πάντων, αυτό είναι το λιγότερο. Το χειρότερο από όλα, είναι οτι μπαίνουμε όλοι μας σ' αυτό τριπάκι του παιχνιδιού ή του παικταρά που ήρθε και μάλλον θα παίξει κιόλας σήμερα, αφού τους ξετρέλανε όλους στην προπόνηση....."
    Σωστό και φυσικά πας να δεις και θεαμα. Αλιως το αδειο γήπεδο ειναι νεκρο γήπεδο. Διαφωνω με τη λογικη οτι οι παίκτες δεν εμπνεονται. Μεχρις εκει που ο φιλαθλος ειναι φιλαθλος και οχι οπαδος. Ο οπαδισμος τα γαμαει ολα.
    Αυριο στην τουμπα το ματς θα ειναι εξω απο το γήπεδο. οχι μεσα.
    Μαζι σου γιάυτο που λες να εφαρμόζεται ο Νομος. Αλλα να εφαρμόζεται και για τις δαφνοστεφανομενες το ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος02 Φεβρουαρίου, 2011 10:14

    Δηλαδή να πάμε γήπεδο για τις "εφήμερες χαρές" και μετά να εκποιηθεί και ο μπλάνκο...θα φύγουν το καλοκαίρι και οι 3 δανεικοί πίσω στην Ιβηρία, τιγκανά και μανωλογκεντζό στην αταλάντη και? Η παρουσία μας θα εκληφθεί ως επιδοκιμασία αυτής της φυλλοροής. Να πούμε μπράβο κι ευχαριστώ στο ΒΛΑΚΑ μεγαλομέτοχο και στο έξυπνο χιώτη με τη συμβασούλα του που κρατάν την ΑΕΚ στην Α Εθνική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα σε ολους.
    Ασφαλως και βρισκομστε σε συγχυση και σε παρακρουση.
    Γιατι τι αλλο ειναι το οτι,ναι μεν θελουμε να νικα η ομαδα και να πηδαει,αλλα καινα μην συνεχιζεται η τελματωδης κατασταση,η σμηκρυνση και το ξεπουπουλιασμα της ομαδας απο μια συντεχνια που την τρεχει με φορα προς την απαξιωση.
    Θα σαλταρουμε στο τελος.

    Απλα λεμε,τελικα,-ανεξαρτητα απο καθε εφημερη χαρα, η λυπη- οτι οι σταβλοι του Αυγεια πρεπει να καθαρισουν και οι σταυλιτες και τα γαιδουρια τους να πανε στον αγυριστο,αφου πληρωσουν τα αναλογα.

    Ο Μανωλης με- αλλη μια- δηλωση μας εφιστα την διδακτικη αξια των λογων των αρχαιων.
    "δεν ειναι κακο να ειναι κανεις φτωχος,αλλα το να μην κανει τιποτα για να το αλλαξει".
    και " θα πιω εναν καφε με τον Αδαμιδη και μετα εναν με τους διαχειριστες (σωστος ο ορος Εμμανουηλ)και θα δουμε..."
    Μα τι μπορεις να "δεις" με εναν καφε; Το πολυ πολυ να καλεσετε και τον Χορταρεα,να σας πει τα φλιτζανια.

    Δηλαδη, οταν συμφωνουσατε για 2ετη παραμονη,τι ακριβως ειπωθηκε σε εκεινον τον καφε; Οχι αυτα που βρικες τελικα εδω και-σωστα- φωναξες την προηγουμενη εβδομαδα;
    Προφανως και ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ. Καλως. Και γιατι λες οτι "δεν εχεις παραπονο απο τους διοικουντες",αλλα "πρεπει να πιουμε εναν καφε για να δω αν θα μεινω..."
    Μπουρδες. Ειπα-ξειπα.

    Ασε να δουμε τι θα ριμαδογινει σημερα και βλεπουμε.
    Μη παμε και μακρυα,οπως λεει και ο Μανωλης.
    "day by day" Σαν τον Ραμπο.

    Αληθεια σημερα πως τους θελεις; Σαν τους "300", σαν τον "Μονομαχο",σαν τον "Ταξιτζη" η σαν την "Τουτσι";

    (εγκυκλοπαιδικα: το περιφημον πλεον "this is Sparta,ειναι μια λεκτικη και ορθογραφικη παρεξηγηση. Το σωστο ειναι "this is, parta",το οποιο μεταφραζεται ως: "αυτα ειναι, παρτα".
    Ειτε αφορα ανανεωσεις,επεκτασεις,αποδεσμευσεις,αποκτησεις,
    δανισμους, προμηθειες,ποσοστα κλπ. και καθε εμπορικη συναλλαγη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ηξεις αφηξεις ουκ εν 2ετη συμβολαιω θνηξεις"
    (το περιφημο κομα (,) το βαζει κανεις κατα το δοκουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. E εντάξει, μπορούμε πάντα να βάλουμε γυμνόστηθες AEKτζούδες πίσω από την εστία του Oρέστου δια εγγυημένην έμπνευσιν δια τους τιτανοτερστίους υπερπαίκτας ημών.

    Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τον μέγα στριπτηζέα Kώστα "Ta pistolia mono MAI olympiako" Mήτρογλου, για την περίπτωση που έχουμε και παίκτας με "άλλα" γούστα.

    Eμπρός για εφήμερες χαρές και η ζωή εφήμερη είναι. Aσορτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για το σημερινο παιχνιδι εχω ενα παραξενο προαισθημα, δεν θα το αναλυσω για προληπτικους λογους
    πιστευω να παμε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ISMAEL ΚΑΡΦΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
    ISMAEL ΚΑΡΦΩΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΣΟΥ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ, ΜΙΑ ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΓΙΑ 100 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ.

    GRACIAS PARA TODO ISMAEL BLANCO!!!
    SIEMPRE EN NUESTROS CORAZONES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΕΛΠΙΖΩ Ο ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ.
    ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΑ ΒΓΕΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΧΙΤΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΕΞΙΑ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ..

    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ 23 ΘΥΡΑ ? ΕΧΩ 3 ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ..ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι όμως προκριθήκαμε...
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tOsdYsCYzKE#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΙΜΕΝΕΘ : ΥΠΕΦΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑ.

    ΣΙΣΕ : ΥΠΕΦΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ..ΑΚΟΜΑ ΠΟΝΑΩ..ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΙΣΕ..ΒΑΖΕΛΙΝΗ..ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή