Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΛΕΚΑΝΕΣ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ

      Ωραία η θάλασσα με την κίνηση της. Μια από δω μια από κει. Ωραία και η λίμνη με την ακινησία της. Ό,τι σκουπίδι και να πετάξεις, εκεί θα μείνει αυτό. Η πιο σοβαρή προσωπικότητα όμως, είναι ο ποταμός. Πολύ τον γουστάρω. Με αρχή και τέλος. Με συγκεκριμένη πορεία κι έναν στόχο εκβολής. Το ποτάμι δεν παίζει παιχνιδάκια, ούτε εξυπηρετεί σέρφερ ή ζευγαράκια που κάνουν αμέριμνα πενταλό.
      Η χειρότερη υποταγή της χώρας σε κάποιο ΔΝΤ, σε μια οργανωμένη ΕΚΤ και σε μια αποτυχημένη ΕΕ, είναι γεγονός.    Η χούντα πάντως δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ. Νομοτελειακά θα φανερωθεί. Στην επιφάνεια όμως, βγήκε πολύ γρηγορότερα από ό,τι υπολόγιζαν και περίμεναν τα κυβερνητικά ανθρωπάκια. Αφού «όλα πήγαιναν καλά» κι « ήμασταν σε τροχιά υπερπήδησης των εμποδίων» , μπήκαν εμπρός οι μηχανές των τεθωρακισμένων:
      « Το μόνο που μας νοιάζει είναι να πάρουμε μπιρ παρά την Ελλάδα. Ή εκποίηση της εθνικής περιουσίας για 50 δις, ή, αν πείτε όχι, κι άλλα μέτρα.» Σαν αυτά που έχουν παρθεί μέχρι τώρα, που ήταν για την δήθεν αγάπη προς τον ελληνικό λαό. « Κι αφού θέλετε το μαρτύριο να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα, το λέμε χωρίς περιστροφές: Δεν θέλουμε τα φιλέτα της χώρας απλά. Την θέλουμε όλη την πατρίδα σας. Διότι αυτή είναι το φιλέτο της Ευρώπης.»
      Κι εδώ σε θέλω Έλληνα κάβουρα. Θέλεις την ησυχία σου την καθημερινή, στον καναπέ σου με τα τηλεοπτικά talent shows και τον θρύλο με μια κούπα ακόμα αλλά με τη Μύκονο τουρκική, ή θέλεις να μην έχεις να φας αλλά το νησάκι να παραμείνει κάτω από το γαλανόλευκο σύμβολο; Εσύ αποφασίζεις. Δημοκρατικά πάντα.  
     Στα ίσα λοιπόν η χλαπάτσα. Η πατσαβούρα, που σκούπισε τα σκατόνερα του πλημμυρισμένου βόθρου, είναι πια τσεμπέρι στο κεφάλι μας. Κάτσετε κάτω κι αποφασίστε. Τι είναι πιο σημαντικό πλέον; Η εθνική κυριαρχία και το «φτωχός πλην τίμιος», ή το « ρε δεν πάνε να γαμηθούν όλοι, ρε δεν πάνε να τα πάρουν όλα οι ξένοι μπας και δουλέψει και τίποτα;». Θέλεις μια ανεξάρτητη νοικοκυροσύνη ή μια καλοπέραση όπως παλιά, τύπου τουρκικού ζυγού;
      Φυσικά κάποιοι ακόμα, θα σκεφτούν και θα απαντήσουν ελληνικά: Και γιατί πρέπει να διαλέξω; Τα θέλω όλα. Και τον σκύλο χορτάτο, και την πίτα αφάγωτη.
      Λάθος κυρίες και κύριοι. Διαλέξατε τότε παλιά να ζείτε ειρηνικά και να μην κάνετε πόλεμο με τα όπλα. Διαλέξατε λοιπόν, τον οικονομικό πόλεμο. Κι αποδείξατε ότι είστε μικροί παίκτες. Διότι όλον τον εθνικό πλούτο τον είχατε χεσμένο. Τόσα χρόνια, ούτε καν ένα σχέδιο για εκμετάλλευση δεν παρουσιάσατε. Σας έφαγε η εσωστρέφεια κι η τεμπελιά παρέα με τα κομματικά σημαιάκια. Είχατε κορυφαίο θέμα το πολιτειακό και το πολιτικό. Ή μήπως κάνω λάθος;
      Και στις κουβέντες αυτές , φυσικά αντάριασε η θάλασσα κι ακουστήκαν μέχρι και κύματα στη λίμνη από τον δυνατό αέρα. Μόνο το ποτάμι τα έγραψε όλα στα παλιά του παπούτσια. Οι αντιδράσεις πολλές. Πολιτικές, κομματικές, διαδικτυακές, ατομικές. Όμως το στιλέτο είναι καρφωμένο στο λαιμό του κάθε χλιμίτζουρα που έχει την ελληνική υπηκοότητα κι είναι μια απλή ερωτησούλα: Προτιμάς την παπική τιάρα ή την τουρκική ημισέληνο;
      Πρέπει όμως να πάμε τόσο πίσω; Φυσικά. Και διότι δεν φύγαμε ποτέ από εκεί, αλλά και για να επαναπροσδιορισθούμε. Αυτά που χάσαμε τότε, δεν ήταν καν στα όρια του ελληνικού κράτους. Τώρα μιλάμε για άλλα. Για τον εχθρό που είναι αόρατος κι είναι ήδη μέσα στα τείχη. Που τον τραπεζώνουμε κανονικά, τον ακούμε, κι όποτε γουστάρει τραβάει και μια βόμβα μέσω του εκπροσώπου του: Του πρωθυπουργού της χώρας , ενός γνήσιου μαμόθρεφτου, που ούτε καν ελληνικά δεν μιλάει. Χώρια που « διοικεί μια διεφθαρμένη χώρα.» Α, ξέχασα να πω ότι έχει εκλεγεί δημοκρατικά. Τα καλά να λέγονται. Κι άρα φυσικά, για άλλη μια φορά, δεν έχει καμία ευθύνη ο μαλάκας που τον έφερε στην εξουσία.
      Υπάρχουν όμως κι άλλα καλά νέα. Μόλις ο πρωθυπουργός άκουσε την συνέντευξη της ξενόφερτης χούντας, οργίστηκε. Τρελάθηκε. Δεν είχε συμφωνήσει κι αυτά ακριβώς. Δηλαδή τι είχε συμφωνήσει; Τα πάντα δεν αναγράφονταν στο μνημόνιο κάτω από το οποίο υπάρχει φαρδιά πλατιά η υπογραφή του; Ο όρος του δάνειου δεν ήταν με υποθήκη όλη την κινητή και την ακίνητη περιουσία της Ελλάδας; Δεν ήταν με ακριβότερο επιτόκιο από ό,τι δίνανε Κινέζοι ή Ρώσοι; Επίσης, δεν είχε υπογράψει ότι το δάνειο είναι μη μεταβιβάσιμο σε άλλον ενδιαφερόμενο στο μέλλον;
      Κι εδώ, δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή ότι το μνημόνιο δεν το διάβασε ποτέ, τυφλά εμπιστευόμενος τους ξένους, ή ότι ήταν γραμμένο στα ελληνικά και δεν καταλάβαινε τι διάβαζε. Και καλά αυτός. Κάποιος από το κυβερνητικό επιτελείο δεν έριξε μια ματιά και δεν έκανε μια διαφορετική εισήγηση; Κανείς δεν του εξήγησε τίποτα; Πάντως ό,τι και να έγινε τότε, δείχνει ότι έχουμε εθνικό μειοδότη στην διακυβέρνηση είτε επίτηδες είτε από ανικανότητα. Διότι αν ο πρωθυπουργός μιας χώρας πέφτει ξαφνικά από τα σύννεφα, τότε καταλαβαίνετε σε ποιο σημείο της κόλασης βρίσκεται πια ο λαός. Που όμως επιτρέπεται να ψηφίζει.
      Η οργή πάντως του πρωθυπουργού , « δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας », έφερε κι άλλη παράσταση: Πρόωρες εκλογές. Αντί να κάνει ένα κρύο μπάνιο ή να πιεί μισό μπουκάλι ξύδι, αντί να χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι και να σκίσει επί τόπου το μνημόνιο, είπε να ξαναρωτήσει τον πολίτη. Τι; Τα είπαμε πριν: Καλοπέραση με εθνικό ξεπούλημα, ή το ανάποδο;
      Νάναι καλυμμένος από μια πλειοψηφία, που εκλέγει τον Ψινάκη στην Αθήνα ή γουστάρει gayland στην Σαλονίκη. Κι ήρεμα δημοκρατικά, να προχωρήσει στην εκποίηση του μέλλοντος όλων των Ελλήνων. Αλλά κι αν δεν εκλεγεί, ή να φύγει κι αυτός σαν τον προηγούμενο λαγό και να βγουν οι επόμενοι εκλεκτοί, ή να πάει την χώρα σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να γίνει το μπέρδεμα ακόμα μεγαλύτερο. Αφού οι υπογραφές έχουν πέσει κι όλοι οι τριακόσιοι είναι καραμπινάτα συνεννοημένοι κι οι όροι θα τηρηθούν.
      Φτηνά κόλπα , κάποιου που κρύβεται πίσω από φουστάνια. Διότι αυτό είναι η πλειοψηφία. Μια κότα λυράτη. Μια θάλασσα ή μια λίμνη. Μια καταβόθρα σκουπιδιών και βιομηχανικών αποβλήτων. Διότι αυτό ακριβώς είναι και η δημοκρατία που έχουμε πια. Που όμως, « δεν έχει αδιέξοδα ». Αυτό δεν λένε οι πολιτικάντηδες; Άρα δεν έχουμε και τώρα. Εκτός αν τα έχουμε πια , διότι λείπει η δημοκρατία. Πού να ξέρω κι ακριβώς τι έχουμε; Το μόνο που ξέρω είναι ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω κι έχει την ικανότητα να καθαρίζει μόνο του. Επίσης ξέρω και μια κουβέντα του Samuel Johnson : « Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του παλιάνθρωπου.» Ειδικά αν αυτός οργίζεται και μέσω εκλογών θέλει να ξανακοροϊδέψει ότι θα πάει να δώσει μια μάχη για την πατρίδα, που όμως, μπορεί και να την χάσει. Ρε δεν γαμιόμαστε λέω εγώ. Ή δεν πάμε σε κανά ποτάμι να πνιγούμε. Ή σε κανά έλος. Λεκάνη υγρών που δεν την έχω μελετήσει ακόμα. Ενώ είμαι μέλος του έλους. ΜΕΛΗΝΑΣ.  

10 σχόλια:

  1. Καλημερα σε ολους.
    Αδερφε Steven,αυτο-κατ'εμε-ειναι,ισως, το καλυτερο πολιτικο σου κειμενο και σιγουρα το καλυτερο απο αυτα που εγω εχω διαβασει απο σενα.

    Ο καλυτερος τροπος,ο ενδεδειγμενος,προκειμενου σε δεκα γραμμες,πυκνα,δυνατα,ωμα,σκληρα και πολυ ρεαλιστικα να περιγραφεται η πολιτικοκοινωνικη καταντια του σημερα,οπου σερνει τα αιτια της απο το παρλεθον και η εθνικη μειοδοσια που συντελειται απο υπαλληλους-δουλους των "εξω",που ψηφιζονται και εκλεγονται απο τους ιθαγενεις υπαλληλους-δουλους,οπου σε λιγο δεν θα ειναι καν υπαλληλοι,αφου θα ειναι ανεργοι.Και θα ειναι μονο δουλοι.

    Δεν μπορουσε να ειπωθει πιο απλα και πιο μεστα, η ολοκληρωτικη και διχως καν προσχηματα-δηλαδη η επαισχυντη- πωληση μιας χωρας ενσυνειδητα, απο ασυνειδητα μειοδοτικα καθικια. Και βεβαια οπως λες, δημοκρατικοτατα.

    Δισσεκατομμυρια σε μιζες και τονοι απο λεφτα σε μαυρες σακουλες; Και αισχρες περιουσιες; Και για αυτους "απαλλακτικα βουλευματα" "παραγραφες" και "διφορουμενα πορισματα";
    Και "εσυ" για ψυλλου πηδημα,για μερικα μικροχρεη,για ενα παραπτωμα,θα νοιωθεις τον βαρυ πελεκυ της τυφλης και μεθυσμενης δικαιοσυνης τους,στο μεγιστο βαθμο;
    Aποφασεις-express για αυτους και εσυ για χρονια στα γραναζια τους;
    "Four Seasons" αυτοι με τα λεφτα σου και εσυ στην ουρα με το καρεκλακι εξω απο το ΙΚΑ;
    Βατοπεδια και χoροι εκατομμυριων αυτοι και εσυ στον ΟΑΕΔ,με το παιδι στη αγκαλια;
    Με πεντε μασσελες στα εξοπληστικα προγραμματα αυτοι, και εσυ να μην εχεις δρομους η σχολεια;
    Μισθοι απο δεκα θεσεις και "συμβουλια" αυτοι και εσυ 500 ευρω το μηνα,ΑΝ δουλευεις;
    "Spa"και σαουνες στα γραφεια τους αυτοι και εσυ στο νοικι των 500 ευρω η στο δανειο της τραπεζας;
    Βιλλες αναμεσα σε καμενα δεντρα και στην ακρογιαλια αυτοι και εσυ να συρεσαι στο τμημα σαν σακι για ενα χαγιατι που σκαρωσες;
    Λεφτα δικα σου στην Ελβετια και μπιζνες στην Αμερικη αυτοι και εσυ φιλας κατουρημενες ποδιες;
    Τα χρηματα του παιδιου σου γλυστρισαν,βγηκαν "εξω",ειναι σε αλλους λογαριασμους.Εμεινες ταπι. Σε κατεφαγαν. Και σε απειλουν κι'ολας.

    Και καθεσαι σπιτι ακομα ρε μαλακα; Ρε βοδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προκαλει και θληψη και οργη.Ακομα και σε αυτους οι οποιοι συνυπεγραψαν μαζι με τον μαλακα τον καραφλα την παραδωση της χωρας. Δηλαδη το συνολο του κοσμου. Που μεχρι τωρα δεν μιλα,γιατι ειναι συνυπευθυνο. Πως να βγεις να αντιδρασσεις,οταν ξερεις οτι "εσυ" και μερικα εκατομμυρια αλλοι κρυβατε το κεφαλι στην αμμο,γνωριζοντας για την βομβα,αλλα αδιαφοροντας,κοιτωντας μονο το βολεμα,την θεσουλα,την προωρη συνταξη,την αργομισθια,την επιδοτηση,την επιχορηγηση,την προνοια,κλπ.

    Και ετσι παραμενει στο σπιτι ο κυριος υπευθυνος. Δηλαδη ο "μεσος πολιτης". Ο εχων "αλανθαστο κριτιριο" κατα το γλυψημο των δημοσιογραφων και των παπαγαλων. Ο γιγας λαος,που δεν γνωριζει την τυφλα του.
    Μενει μεσα και γιατι γνωριζει οτι φταιει,αλλα και γιατι φοβαται ο μαλακας για την θεσουλα του και τον μισθουλακο του. Ακομα και τωρα.

    Και η κατασταση μοιαζει σαν υφαιστειο εν υπνωσει.
    Η οποια παραμενει βουβη. Αν θα ξεσπασει και ποτε; Δεν ξερω.
    Και πολυ φοβουνται οι προδοτες του Συνταγματος τα "Αιγυπτιακα". Και τον γενικο ξεσηκωμο του "τοξου" διπλα και κατω μας. Και δεν θελει και πολυ. Ενα σπιρτο ειναι. Μια αιτια. Εστω και φτιαχτη.
    Και βεβαια θα πρωτοστατησουν σε αυτη οχι οι δουλοι-μισθωτοι με ενα καρο υποχρεωσεις στην πλατη,αλλα "οι αλλοι". Οι "γνωστοι-αγνωστοι" Που μερικες φορες ειναι και γνωστοτατοι. Αλλα αφου ειναι η μειοψηφια,ανετα η σημερινη χουντα μπορει να τους κατατασει στους "ταραξιες" και αρα στους παρανομους.

    Οπου πολλοι απο αυτους,ειναι γονοι "καλοστεκουμενων" και"καλοβολεμενων".Και στρεφουν το κεφαλι στα λεφτα που βγηκαν απο κοινωνικη πορνεια και που με μερος αυτων μεγαλωσαν και βγαινουν στο δρομο εναντιωνομενοι στο βρωμικο παρελθον που τους φορτωσαν και στο χλωμο και αγριο μελλον που τους υποθηκευσαν ενα σμηνος απο πουσστιδες και λαμογια.

    Οπου μεσα σε αυτους,αναγνωριζουν ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    Δεν υπαρχουν "δικοι μου" και "δικοι σου" ανθρωποι.
    Υπαρχει μια χωρα σε καταρευση, υπο πωληση,μεσω μιας νεοκοπης χουντας και ενας κοσμος μουδιασμενος φταιχτης. Και πολη οργη απο τους λιγους σε ποσοστο, αλλα ικανους να παρασυρουν την αδρανη και φοβισμενη "πλειοψηφια".
    Και αυτη, να κανει αυτο που εχει ως καθηκον,εστω και τωρα,εστω και τοσο αργα. Ανατροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Φεβρουαρίου, 2011 11:44

    Πράγματι. Το μΠΑτΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κυβερνήσει το νεοέλληνα, η πραγματική κοινοβουλευτική χούντα. Ευχαριστώ Χρήστο για την επισήμανση σου περί των προειδοποιητικών βολών του Χάρρυ Κλυν από το 1983. Πόσο δίκιο είχε. Ένα κυβερνητικό κατασκεύασμα βγαλμένο μέσα "από την καρδιά του κτήνους" από τα σκοτεινά ένστικτα του νεοέλληνα. θες θέση στο δημόσιο? Έξω οι βάσεις? Έξω από την ΕΟΚ? Επιδότηση για το τίποτα? Σύνταξη από τα 36 (έχει γίνει κι αυτό!)? Ισχυρή ελλάδα? να τρέχουν όλα από τους συνδικαλιστές? Να γίνεις διευθυντής δημόσιας υπηρεσίας με μόνο προσόν 1000 αφίσες κολλημένες στη γειτονιά σου? Να σε προάγουμε επειδή ρουφιάνεψες των άλλων τα παιδιά? Να το παίζεις παράγων στο συνεταιρισμό σου (δε μπειράζει που έπεσε όξω, η ΑΤΕ πληρώνει...)? Καγιέν? Ολυμπιακούς με ένα καφάσι coca cola για εσέ που γράφτηκες εθελοντής, κι ας μην πήγες ποτέ? Να ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΜΕ, πάνω απ όλα, εκείνο το μαλάκα το γείτονα σου, οποίος ΤΟΛΜΑ να ονειρεύεται ότι θέλει να ασχοληθεί με κάτι ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ στη ζωή του?
    ...και βουλιάξαμε στο έλοοοος. Και η κατάσταση είναι τόσο ροκ, που ακόμα και αυτό το κατασκεύασμα δε μπορεί καν να διαχειριστεί καθαρά ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ καταστάσεις (ημιυπαίθριοι, κατάληψη νομικής, κατάρ, το ντιριντάχτα με τους τροϊκανούς, πουμου προκάλεσε περισσότερα αέρια και από ένα τσικάλι φασολάδα). Πια η εντροπία κάνει ακόμα και τις λάσπες και τα σκατά του έλους να παφλάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Φεβρουαρίου, 2011 11:51

    Αλλά να συμπληρώσω και κάτι άλλο. Μου κάνει εντύπωση με αυτό το λαό βρε παιδί μου (προσοχή, όχι κράτος, αυτό δεν κατατάσσεται καν στην κατηγορία μπουρδέλου): Αφού το ξέρεις ρε μαλάκα ότι ότι μαλακία κάνεις την πληρώνεις με τόκο (λχ προσφυγιά, εμφύλιος, κύπρος, ερημοποίηση υπαίθρου κλπ κλπ, ΜΟΝΟ στον τελευταίο αιώνα). Γιατί πάς και μαλακίζεσαι κατ' εξακολούθηση? Τόσο βαθιά σε λοβοτόμησε η μεταπολίτευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Αυτόφωρο περιμένει όλους όσοι «συλλαμβάνονται» για φοροδιαφυγή ακόμη και ενός ευρώ. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που «πέρασε» χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο ποινικοποιείται πλήρως η φοροδιαφυγή και θεσπίζονται δρακόντειες ποινές με τη φυλάκιση να φθάνει ακόμη και τα 20 χρόνια, από 10 έτη που είναι σήμερα. Στο σχέδιο νόμου προβλέπονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής να τιμωρούνται άμεσα και αποτελεσματικά, έτσι ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη φορολογική συμμόρφωση.
    Με τις υγειές σας...να το χαιρόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα κανουμε κανα σχολιο για το παιχνιδι η θα το γυρισουμε στο σορολοπ,δηλαδη στα πολιτικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για ποιο παιχνιδι λες Γιαννη. Για το σημερινο το στημενο η το αυριανο το στημενο;
    Ο χοντρομαλακας ο "Κατ-μαν" ειναι μοναχος του. Παιζει μονος του.
    Και μεσ'σε λιγους μηνες καταφερε να κανει τον Κοκαλη να μοιαζει με προσκοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστο,εγω ειδα οτι η αντιδραση των παικτων στο κανονικο γκολ που τους ακυρωθηκε ηταν των 10"...
    Ο Καλοπουλος δυο φορες χρειαστηκε και τις "δυο" ηταν εκει.Και το γκολ στο 2-1 ηταν οφ-σαιτ,και δεν εβγαλε κανα δυο κιτρινες στον αλητη τον Τοροσιδη.Για το αυριανο μιλας για εμας? Θα παιχτει το..."σ`εστησαν σε μια γωνια κι ησουν ωραιο παλικαρι?",αφιερωμενο στον Αδαμιδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για το αρθρο του Στηβεν...
    Ειναι η εικονα της χωρας σημερα και αυριο.Πραγματικη περιγραφη της καταστασης,χωρις μαλακιες και διπλωματικες διγλωσιες.Το θεμα ειναι τι κανουμε,και μην μπουμε στην λογικη πουλαμε η χανομαστε.Δεν υπαρχει κατι τετοιο.Κι οταν λεω τι κανουμε δεν εννοω φυσικα τον γιο της μαμας,για ολους εμας λεω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στηβεν,θεωρω οτι ειναι ενα απ`τα πιο ξεκαθαρα κειμενα που εχω διαβασει.Λιτο,απλο,γεματο μονο ουσια.Γιατι εβαλαν την Εθνικη να εξαγορασει την Αλφα? Σπανιο το φαινομενο το νουμερο ενα να εξαγοραζει το νουμερο δυο,συνηθως παει και τρωει το νουμερο τρια η τεσσερα.Ποσο μαλλον οταν ο εχων το 1/3 της Αλφα,εχει και το 52% της τραπεζας με το 14% της ελληνικης αγορας.Ελα ομως που το 10% (αλλη τραπεζα),κανει ολο το παιχνιδι της κυβερνησης αφου ο προεδρος της ειναι πρωην ΠΑΚτζης,και ο εχων το 7% της ΑΤΕ.Μπερδεμα,αλλα θα ξεκαθαρισει σε τρεις-τεσσερις βδομαδες,γιατι η Ρωσια θελει τα λεφτα της και πιεζει,και πρεπει καποια κονδυλια να φυγουν απο θυγατρικες στην Βουλγαρια.Που εμπλεκεται ομως ο νουμερο 2 ιδιωτης πετρελαιας της χωρας σε ολα αυτα? Που εχει κανει τα κονε προς αρκουδα μερια απο την προηγουμενη κυβερνηση,αλλα τα κονε του ειναι ισχυρα και χωρις αυτην? Της πουτανας γινεται φιλοι μου,και η ακρη θα βρεθει μονο με ακραιες λυσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή