Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΣΙΟΣ

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΟΥ
****************************************
Συνέντευξη στον Θοδωρή Αντωνόπουλο

Από τους αγνότερους εκπροσώπους μιας γενιάς που οραματίστηκε το θρίαμβο του σοσιαλισμού επί της βαρβαρότητας, ξαπόστειλε θαρραλέα το ωραίο όνειρο όταν αποδείχτηκε εφιάλτης, αφήνοντας τις «κόκκινες» πολιτείες για τις «πράσινες»: H ολιστική οικολογία και τα εναλλακτικά δίκτυα κοινωνικής οργάνωσης είναι, λέει, η μόνη μας βιώσιμη ελπίδα απέναντι στον «χρηματιστηριακό ιμπεριαλισμό» που σαρώνει τον πλανήτη. Και, πάνω απ’ όλα, ο έρωτας – «πολιτισμό και προϋπόθεση ελευθερίας» τον χαρακτηρίζει, κι αν τον ακούσεις να μιλά γι’ αυτόν μαγεύεσαι.

Εμφύλιος, φυλακές, βασανιστήρια, αγώνες, διώξεις, εξορίες... Μια ζωή σαν παραμύθι, κι όμως, εντελώς πραγματική, αποτυπωμένη σε κάθε ρυτίδα του προσώπου αυτού του λεβεντάνθρωπου. Σήμερα, στα ογδόντα τόσα χρόνια του, ο συγγραφέας τού «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» και του «Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;» παραμένει μαχητής («Δεν άλλαξα το σύστημα, αλλά ούτε εκείνο θα με αλλάξει»), εξακολουθεί να γράφει, αν και αναρωτιέται πού να τοποθετήσει τους ήρωές του «αφού θα κινδυνεύουν διαρκώς με σύλληψη, ξύλο ή απέλαση!», και μένει σε ένα νοικοκυρεμένο αγρόκτημα στο Μικροχώρι Καπανδριτίου απ’ όπου δίνει, λέει, «την ύστατη μάχη της ζωής του». Δεν κατεβαίνει Αθήνα, δεν έχει καν Internet –κι όμως, στη σελίδα που του έφτιαξαν στο facebook «μετρά» πολυάριθμους «φίλους»!– και μοιράζεται τις μέρες του με τη Ρηνιώ, τα βιβλία, τα δέντρα και τα δυο σκυλιά του: η καλύτερη πατρίδα για έναν αληθινό «σύντροφο».

Το 2010 βρήκε μια Ελλάδα χρεοκοπημένη, στο έλεος της Κομισιόν, του ΔΝΤ και των διεθνών αγορών. Περιμένατε, αλήθεια, μια τέτοια εξέλιξη;
Όχι, βέβαια. Το ίδιο, νομίζω, ισχύει και για τον μέσο Έλληνα. Η κοινωνία όλη έπαθε εγκεφαλικό... Στην εποχή, βλέπετε, του καταιγισμού της πληροφορίας ο πολίτης παραμένει τραγικά απληροφόρητος. Και… καλά αυτός, οι τύποι που ορκίστηκαν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της τι διάολο κάνανε τόσα χρόνια; Ή είναι παντελώς ανίκανοι ή πράκτορες ξένων συμφερόντων. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα - κυβέρνηση, κόμματα συνδικάτα...

Δεν φέρει, όμως, κι ο μέσος Έλληνας μια κάποια ευθύνη;
Φυσικά, στο βαθμό που ανέχτηκε κι εκμεταλλεύτηκε κάποιες καταστάσεις. Αλλά, καθώς είπα, υπήρξε και απληροφόρητος. Χάρη στην κρίση αντιληφθήκαμε επιτέλους ότι περάσαμε στο χρηματιστηριακό στάδιο του καπιταλισμού. Βρισκόμαστε μπροστά σε πολλές δικτατορίες. Ένας χρηματιστηριακός ιμπεριαλισμός σαρώνει τον πλανήτη. Και δεν παράγει πλούτο (παρά μόνο για τους λίγους), παράγει όμως «φούσκες». Η τοκογλυφία καθορίζει τη μοίρα λαών, αλλάζει κυβερνήσεις, κλέβει πόρους.

Ακούγεστε απαισιόδοξος.
Είμαι, διότι βλέπω, δυστυχώς, να τρεμοσβήνει η σπίθα που μεταμορφώνει τον άνθρωπο από σκλάβο σε επαναστάτη, από οπαδό σε πολίτη. Στην εποχή μου η εξουσία ασκούσε βία στο κορμί μας. Σήμερα κάνει «λοβοτομή», μας καθιστά άβουλα αντικείμενα παραγωγής και κατανάλωσης προϊόντων. Την οποία κατανάλωση βεβαίως προωθεί η διαφήμιση, ένα καρκίνωμα που καβαλά σε κάθε δημιουργία τσαλαπατώντας την ανθρώπινη σκέψη. Ένα παρασιτικό, χυδαίο φαινόμενο, που ουδείς ενοχλείται γιατί κρατά απ’ το λαιμό τα ΜΜΕ.

Δηλαδή, δεν υπάρχει ελπίδα;
Καμιά χώρα σήμερα δεν μπορεί να ονειρεύεται ένα ελεύθερο μέλλον. Πώς να πείσεις την Τουρκία, π.χ., να μη χτίσει πυρηνικά εργοστάσια που σε περίπτωση ατυχήματος θα κάνουν όλους τους γείτονές της «ραδιενεργούς»; Και μην ακούτε τα περί ασφαλούς πυρηνικής ενέργειας, κολοκύθια στο πάτερο είναι! Ή πώς να πείσεις την BP να μην κάνει γεωτρήσεις στον Κόλπο του Μεξικού, όταν το μόνο που τη νοιάζει είναι πόσα σεντς θα κοστίσει την ώρα η αποκατάσταση της τεράστιας διαρροής; Η κοινωνία, βεβαίως, μεταβάλλεται – και μέσα στην κρίση η σπίθα που λέγαμε μπορεί να γίνει φλόγα, ανεβάζοντας το λαό στο επίπεδο της ιστορικής του συνείδησης. Έτσι, ναι, ίσως υπάρξει ελπίδα. Από πεφωτισμένους ηγέτες και σωτήρες χορτάσαμε!

Τι να κάνουμε με το χρέος της χώρας, να το πληρώσουμε ή όχι;
Δεν ξέρω, δεν είμαι οικονομολόγος. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, χρειάζεται να αλλάξουμε. Να αποσυμφορήσουμε την Αθήνα, να τονώσουμε την επαρχία, να ξαναβρούμε τις αξίες τού ευ ζην, να στραφούμε σε άλλες μορφές κοινωνικής οργάνωσης. Ήδη ακούω για πρωτοβουλίες νέων αγροτών στη Θεσσαλία και αλλού, που έχουν καταργήσει το χρήμα κι ανταλλάζουν προϊόντα και υπηρεσίες.

«Η αστική δημοκρατία είναι ένας σκελετός» είχατε πει. Υπάρχει, όμως, αξιόπιστη εναλλακτική;
Κοιτάξτε, το σύστημα δεν ανατρέπεται συνολικά. Σπάει, όμως, σε μικρά κομμάτια κι έτσι μπορεί να το ελέγξουμε. Το πρόβλημα δεν είναι να κατακτήσουμε πολλές μικρές ελευθερίες, όπως έλεγε ο Μαρκούζε, αλλά να ανατρέψουμε κατ’ αρχήν το κομμάτι του συστήματος που έχουμε εσωτερικεύσει. Μόνη διέξοδος είναι η ολιστική οικολογική σκέψη, φιλοσοφία, συμπεριφορά. Η πραγματική οικολογία καταργεί την εξουσία, προωθεί την άμεση δημοκρατία, την αποκέντρωση, τις μικρές αλληλέγγυες κοινότητες, την εναλλακτική τεχνολογία.

Με τους έλληνες Πράσινους έχετε επαφές;
Είχα, αλλά διαφωνούμε – γιατί η οικολογία, πιστεύω, αξίζει μόνον ως αυθόρμητο κίνημα, διαφορετικά ενσωματώνεται στο σύστημα. Καλός ο ακτιβισμός, αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται να γίνει τρόπος σκέψης και ζωής του καθενός. Και, κατ’ αρχήν, οικολογία και ανθρωποκεντρισμός δεν συμβιβάζονται.

Η Αριστερά;
Δεν ξέρω τι σημαίνει πια Αριστερά. Οι ταμπέλες; Τα λάβαρα; Η Αριστερά που γνώρισα πάλευε με τον πολιτισμό και, όταν χρειάστηκε, με το τουφέκι. Πάλευε, έστω, με τα λάθη της. Σήμερα, όμως, δεν παράγει τίποτε. Στον Συνασπισμό τριάντα χρόνια τώρα σκοτώνονται – ξεφτίλα. Στο ΚΚΕ βγαίνει η Αλέκα και μιλά λες και διαβάζει έκθεση της β’ λυκείου...

Έχουμε, όμως, ακόμα «αντάρτικο» – πόλεων...
Το «αντάρτικο» αυτό, η τρομοκρατία που λέμε, πιθανόν να χρησιμοποιείται από κάποιους κύκλους, πιθανόν να είναι απλώς κάποια τρελόπαιδα – δεν εννοώ, βέβαια, τους δολοφόνους. Αλλά δεν είμαστε στον 19ο αιώνα. Αν είστε μάγκες, αντί να σπάτε βιτρίνες και να βάζετε γκαζάκια, κατακτήστε την τεχνολογία, σπάστε τους κωδικούς των τραπεζών και μοιράστε τα λεφτά στον κόσμο.

Είπατε κάποτε «ευτυχώς που δεν νικήσαμε», αναφερόμενος στον Εμφύλιο.
Ναι, γιατί αλλιώς θα ήμασταν πολλές δεκαετίες πίσω – και όσοι σκεφτόμαστε διαφορετικά θα βλέπαμε τα ραδίκια ανάποδα! Θυμάμαι τους καθοδηγητές… καθίκια σκέτα. Αυτοί υπουργοί; Θεός φυλάξοι!

«Ο έρωτας είναι το πιο προσωπικό καταφύγιο του ανθρώπου, η πιο απελευθερωτική του διαδικασία» έχετε πει. Θα μας έσωζε, πιστεύετε, ο έρωτας;
Στα χρόνια της χολέρας πού να τον βρεις τον έρωτα! Σεξ βρίσκεις άφθονο, πορνό επίσης, έρωτα όμως... Ο άνθρωπος γίνεται μονοσήμαντος, αποσυναισθηματοποιείται, αποξηραίνεται εσωτερικά από το άγχος μιας βάρβαρης, ανήθικης πραγματικότητας. Το σύστημα καθαγιάζει τη βία και τον πόλεμο και ενοχοποιεί τον έρωτα, τη φωτιά της ζωής… έγραφε ο Μπορίς Βιάν. Είναι, βλέπεις, αντιπαραγωγικός και δυνάμει ανατρεπτικός. Η σεξουαλική απελευθέρωση κατάντησε ένα καταναλωτικό αλισβερίσι, το σεξ έγινε εμπόρευμα, όπως και η αμφισβήτηση – δες τον Τσε...

Ελάχιστοι παλιοί αριστεροί ύμνησαν τον έρωτα όπως εσείς. Είχατε «τολμήσει» να μιλήσετε ακόμα και στο περιοδικό «Κράξιμο» της τραβεστί Πάολας...
Ναι, υπήρξαν εποχές που η Αριστερά υπήρξε συντηρητική, σεμνότυφη. Εγώ δεν έγινα κομπλεξικός, γιατί από μικρό με αγαπούσαν οι γυναίκες! Με τη Ρηνιώ είμαστε μαζί 47 χρόνια κι ακόμα αγαπιόμαστε. Ούτε χαλιόμουνα ποτέ με το πώς τη βρίσκει ο καθένας, ο έρωτας είναι παντού και πάντα ίδιος. Ο ερωτευμένος ανθίζει, μεταβάλλεται, ο έρωτας είναι πολιτισμός και προϋπόθεση ελευθερίας, θέλει όμως χώρο σε μυαλό και ψυχή για να υπάρξει.

Τι σας κράτησε, αλήθεια, ζωντανό τα χρόνια της φυλακής;
Η πεποίθηση ότι συμμετείχα σε ένα παγκόσμιο όνειρο. Νομίζαμε πως πλάθαμε ιστορία. Ήμασταν πλούσιοι σε ψευδαισθήσεις, βλέπαμε ακόμα και τους βασανιστές με επιείκεια. Αυτή η ιδεολογία ως άρωμα ενός νέου κόσμου με κράτησε άνθρωπο. Δίχως κακία, δίχως μίσος, αλλά με κάποια σοφία, που ωστόσο μοιάζει άχρηστη πλέον... Γι’ αυτό και απελπίζομαι βλέποντας σημερινά παιδιά να αντιγράφουν πολιτικά τη γενιά μου – μα τίποτα καινούργιο δεν υπάρχει;

Δορυφόροι-κατάσκοποι, συστήματα παρακολούθησης, κάμερες παντού... Βαδίζουμε, λέτε, σε μια κοινωνία οργουελιανή;
Μα έχουμε ξεπεράσει ήδη τον Όργουελ. Ο Χάξλεϊ ακούγεται πιο προχωρημένος, γιατί στη δική του δυστοπία τα βιβλία δεν καίγονται – απλώς δεν ενδιαφέρουν πια τους ανθρώπους.

Με την επίσημη πολιτική δεν ασχολείστε πια;
Όχι, αλλά μήτε έχω αποσυρθεί, όπως με αγένεια μου είπαν κάποτε. Δίνω πλέον την ύστατη μάχη μου. Δεν κατάφερα να αλλάξω το σύστημα, όμως δεν θα επιτρέψω ούτε σ’ αυτό να με αλλάξει. Με ρωτούν άλλοτε πώς αντέχω τη μοναξιά εδώ στο χωριό. Θρασύτατη ερώτηση – η πραγματική μοναξιά είναι στις πόλεις! Έχω τη Ρηνιώ, τους φίλους, τα σκυλιά μου, τα δέντρα και μια κόλλα χαρτί που μπορεί να σε ανοίξει σε περιπέτειες που δεν φαντάζεσαι...

18 σχόλια:

  1. Κωστας-Φλωρινα11 Φεβρουαρίου, 2011 07:25

    Λιγες γραμμες,λιγες κουβεντες,ποσες αληθειες ομως.
    Οτι περιεκτικοτερο σε αποψη,απο αυτα που θυμαμαι να εχω διαβασει.Ασχετα με το αν συμφωνει ή διαφωνει καποιος.Μη το διανθισετε-αναλυσετε,περαιτερω,οι χειμαρροι του ιστολογιου.
    Θα ειναι κριμα.Στηβεν εκανες κορυφαια επιλογη απο το ταχυδρομειο σου.Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τροφη για σκεψη, προβληματισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος11 Φεβρουαρίου, 2011 11:07

    Τι να συμπληρώσεις σε αυτά που λέει? Όλα σταράτα και ξεκάθαρα. Και όχι βγαλμένα σε τίποτα σαλόνια των Β.Π.
    Τροφή για σκέψη μου έδωσε όταν διάβασα τα βιβλία του, τροφή μου δίνει ακόμα με κάθε κουβέντα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τροπολογία που κατέθεσε χτες ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Δ. Ρέππας όσοι δεν πληρώνουν στα διόδια θα τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση άδειας, διπλώματος και πινακίδων. Επίσης ποινικοποιείται η άρνηση καταβολής του προβλεπόμενου προστίμου από πολίτες που εντοπίζονται να μην έχουν ακυρώσει εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Σύμφωνα με την προσθήκη στο νομοσχέδιο «Εξυγίανση, Αναδιάρθρωση και Ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή, η άρνηση πληρωμής διοδίου καθίσταται παράβαση του ΚΟΚ, ενώ η μη καταβολή κομίστρου στις δημόσιες συγκοινωνίες μετατρέπεται σε πλημμέλημα. Σημειώνεται ότι μέρος των εσόδων από τα πρόστιμα, που επιβάλλονται για τις παραβάσεις του ΚΟΚ, αποδίδονται στους ΟΤΑ.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία - προσθήκη η λαθρεπιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς θέτει υπό σοβαρή διακινδύνευση την οικονομική και λειτουργική βιωσιμότητα του συστήματος των δημοσίων συγκοινωνιών της χώρας, ενώ η ηθική απαξία της συμπεριφοράς αυτής είναι ιδιαίτερα μεγάλη, δεδομένου ότι η εν λόγω παραβατικότητα επηρεάζει εν τέλει και έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας.

    Εξάλλου, η με οποιοδήποτε τρόπο άρνηση ή αποφυγή πληρωμής διοδίων τελών σε αυτοκινητόδρομους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες συνιστά αποκλίνουσα συμπεριφορά, που προκαλεί κωλυσιεργία, επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία, αλλά και την ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης.

    Σε κάθε περίπτωση, η μη πληρωμή διοδίου, σημειώνει η τροπολογία, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία και συνεπάγεται για τον παραβάτη την επιβολή του διοικητικού προστίμου 200 ευρώ και τη δυνητική επιβολή των διοικητικών μέτρων της αφαίρεσης άδειας ικανότητας οδηγού, άδεια κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων οχήματος για 20 ημέρες.
    ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΙΣΣΙΟΣ;
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΔΥΟ,ΟΥΤΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΜΠΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαραλαμπε χρονια πολλα για χτες sorry δεν ειμαι πολυ του θρησκευτικου..

    Ας αρχισουν να χωνουν 200!!!! ευρω προστιμο.
    Πρωτα απο ολα ειναι αντισυνταγματικο να τιμωρεις το οχημα και οχι τον οδηγο για την οποια παραβαση.
    Αν σου δωσω εγω δηλαδη σημερα για μια εξυπηρετηση το αμαξι μου και δεν πληρωσεις διοδια θα μου παρουν ΕΜΕΝΑ τις πινακιδες?

    Μπουρδες ειναι αυτα οπως μπουρδες ειναι τοσα και τοσα που εχει βγαλει και εχει μαζεψει αρον αρον απο το κραξιμο ο αλλος ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ο παπακωσταντινου.
    Που ειναι ειπα ξειπα καθε μερα.

    Ετσι ειναι αμα εισαι αχρηστος.
    Γιατι ολοι αυτοι (σαν καποιον αλλον κοντινο μας) ουτε δικο τους περιπτερο δεν μπορουν να εχουν.
    Αμα τους το δωσεις σε 3 μηνες max το εχουν παει φουντο.

    Μονο στα ψεμματα και στη κλεψια ειναι ικανοτατοι.. τι μου θυμιζει τι μου θυμιζει..


    Είπατε κάποτε «ευτυχώς που δεν νικήσαμε», αναφερόμενος στον Εμφύλιο.
    Ναι, γιατί αλλιώς θα ήμασταν πολλές δεκαετίες πίσω – και όσοι σκεφτόμαστε διαφορετικά θα βλέπαμε τα ραδίκια ανάποδα! Θυμάμαι τους καθοδηγητές… καθίκια σκέτα. Αυτοί υπουργοί; Θεός φυλάξοι!

    ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.. ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο τις πιο ευγενικες και οπιο ανατρεπτικες μορφες, ο αγαπημενος Χρονη Μισσιος
    Ενας ρομαντικος επαναστατης. Με ιδεες σκεψεις και λογια, ορθια σαν κυππαρισια. Διχως να αφηνει καμια αμφιβολια για το ποιος ειναι,τι θελει,και τι προσπαθει να αλλαξει.
    Βεβαια-οπως ομοογει και ο ιδιος-ο αγωνας του "καλου" δηλαδη του ερωτα,της δημιουργιας και της συναδελφωσης,ειναι ενας αγονας αγονος.
    Παντα ετσι γινεται. Και οι περισσοτεροι που αφιερωνουν της ζωη τους στον συνανθρωπο και την καλυτερευση της κοινωνιας που και εκεινοι συμμετεχουν,γνωριζουν το ατερμονο και το αδοξ9ο της υποθεσης.
    Και αυτοι ειναι οι πραγματικοι, οι μεγαλυτεροι ηρωες. Αυτοι που γνωριζουν οτι επερχεται αναποφευκτα μια μεγαλοπρεπης ηττα μετα απο μαχη του ενος με την τιττανια βλακεια η ματαιοδοξια.
    Να ειναι καλα,οσο μπορει και του ευχομαστε να συνεχιζει ως το τελος να γραφει,να δειχνει φωτεινα μονοπατια και να μεινει ορθιος ως το τελος. Οπως εκανε σε ολη του την ζωη.

    Οσο για τα περι προστιμων και κυρωσεων των πολιτων-ζωων, τριτης κατηγοριας,απο το ξεχειλωμενο,,ξευτυλισμενο,αχρηστο ελληνικο κρατος,αυτο ειναι αλλη μια αποδειξη του με τι μενος αλλα και παραλληλα με τι απροσμετρητη χαρα που φτανει τα ορια του οργασμου απ'τον κωλο τους, ο κρατικος μηχανισμος επιβαλει ταχυστα,διχως περιστροφες του κωδικες και τους νομους του πανω στον ανυμπορο,τον μικρομεσαιο,τον "μεσο πολιτη" οπως χαριτωμενα τον αποκαλουν.
    Η αποδοση της "δικαιοσυνης" (μπορειτε να κλασετε οσο διαβαζετε...) και το αδεκαστον του πραγματος,πανω στον "μη εχοντα", ειναι πραγματικα εκπληκτικη.

    Και ειναι αδυαντον να κρυφτει η χαιρεκακια,η το μισος που εχει ο ευνοημενος,ο αρχων, ο "επιβαλων", απεναντι στον τιποτενιο και χαμερπη ανωνυμο πωλητη προσωπικης ψηφου.

    Προκειται για "τραινακι παρτουζας". Οι επιχειρηματιες γαμανε τους "300" και οι "300" γαμανε τους υπολοιπους.
    Και στιγμες σαν κι'αυτες,ειναι που λαχταρω να ειμουν στη θεση του Λατση, η του Βαρδινιγιαννη.
    Να πηδας,να ξεσκιζεις την πουστρα του υπουργειου η του "ταδε" συμβουλιου",να του πετας το "μεροκαματο"του και να του δινεις τις ξεσκισμενες ζαρτιερες και τις σπασμενες γοβες του στοχερι στελνοντας τον για ραψιμο και ξεκουραση σε καποιο ακριβο hotel..με spa!

    Σημερα, ας ειμαστε πιο διαλακτικοι με τα "τζακια". Μη τα χωνουμε κι'ολα στους εχοντες. Στους "λεφταδες". Εδω, ειμαστε μαζι τους: Γαμιστε και ξεσκιστε τις πολιτικες πουτανες του καλντεριμιου "Συνταγμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος11 Φεβρουαρίου, 2011 14:29

    Διαβάστε τη σημερινή συνέντευξη του μπλάνκο. Ρε μιλάμε ότι θα φάει ΠΟΛΛΕΣ κλωτσές το αδαμίδι και οι βλάκες-κερατάδες-αμέτοχοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΞΕΝΕΡΩΣΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ 3 ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟΝ ΜΠΛΑΝΚΟ..ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ-ΨΕΥΤΕΣ..ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Κ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΩΡΑ Κ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΤΟ 2004 ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ..

    ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ..ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΕΚ..

    ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΛΙΛΙΠΟΥΤΟΠΟΙΗΣΗ..ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΦΥΓΕΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ..ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΧΑΡΗ ΠΑΛΙΟΞΕΚΩΛΗΔΕΣ..ΟΥΣΤ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O IΣΜΑΕΛ ΜΠΛΑΝΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ Κ ΚΑΡΑΚΕΦΑΛΑΙΟ.
    Τετοιους ανθρωπους επρεπε να εχει η ομαδα, σοβαρους μετρημενους με πραξεις (71 χωρις τριπλα) και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αγαπη για την ΑΕΚ.

    Ενα παιδι που ποτε δεν δημιουργησε προβλημα, ενα παιδι που ηρθε και εδωσε 71 γκολ σε 3,5 χρονια σε μια ομαδα ΝΕΚΡΗ απο παικτες, συστηματα, αναπτυξη.

    Ενας ΑΝΘΡΩΠΟΣ που δειχνει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ποσο τιμαει την φανελλα που φοραει, και πως ενας 'αμπαλος' μπορει με την δουλεια του να βοηθαει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την ομαδα του, σε σχεση με τους διαφορους ντιοπ που παιρνουν 2 φορες τα λεφτα του για να αποφορτιζωνται.

    ΙΣΜΑΕΛ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΓΙΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΤΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΗΣ ΑΕΚ.

    Σου ευχομαι οτι καλυτερο στη ζωη σου και να εχεις παντα ψηλα τις ΑΡΧΕΣ που μας εδειξες οτι τηρεις απο την πρωτη μερα.

    Πολλες φορες (αν οχι τις περισσοτερες) αυτες ειναι πολυτιμοτερες απο την τριπλα..

    Υ.Γ Αγαμιδη σου υποσχομαι προσωπικα πλεον οτι μολις αρχισει το κυνηγητο θα ειμαι απο τους πρωτους που θα σε βαραω με οτι βρω ΚΟΛΟΛΑΜΟΓΙΟ.
    Αυτη ειναι η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ.

    Μεχρι ποτε θα μας ξεφτιλιζει ο ψευταρας? Μηπως ηρθε η ωρα να τους παρουμε στο κυνηγι να τελειωνουμε? Ειμαι εναντιον της βιας με 1000 αλλα προφανως δεν καταλαβαινουν απο τιποτε αλλο τα λαμογια.

    Ντου στα επισημα σφαλιαρες και μια επισκεψουλα στα γραφεια του ΒΛΑΚΑ να σφιξουν λιγο οι κολοι.

    Ελεος πλεον μπας και σηκωθουν να φυγουν ΣΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριοι,

    Η ομαδα φετος ειχε επισημα εσοδα γυρω στα 14εκκ ευρω.
    5εκκ απο ΟΥΕΦΑ
    3,5 εκκ απο διαρκειας
    2,5εκκ απο τηλεοπτικα
    1,5 εκκ απο την χορηγια μονο του Κινο
    Χορηγιες, εισητηρια, κλπ

    Γιατι πρεπει να εχει 10εκκ ομαδα αφου εισπρατει 14??

    Που θα πανε 4εκκ ευρω ΡΕ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ?

    Δεν μπορουμε να κανουμε κατι σαν οπαδοι να τους διωξουμε?

    Ας μπει η καθε ενωση 1924, επιτροπη παλαιμαχων, οποιοσδηποτε να διαχειρηστει την ομαδα αλλα ΜΠΑΟΚ.

    Λεφτα οχι μονο δεν βαζουν αλλα ξεπουλανε οτι υπαρχει.

    Διωξιμο στα λαμογια, επιστροφη στους Θρακομακεδονες (να βαλει στο βασιλικο ΚΟΛΟ του ο Νικολακης τα Σπατα) μια χαρα κουπες και ομαδα ειχαμε στο βουνο.

    Το ΠΟΥΛΟ οι μαθητευομανοι μαγοι ο αγαμιδης και η παρεα του.

    Ο Μπεος ξαναλεω τρεχει την ομαδα του με 4εκκ με 10 στην ΑΕΚ θα κανει ενας αντιστοιχος ΑΕΚτζης (οχι ΑΕΚτσης κολοβλαχακι του κερατα) ΠΑΠΑΔΕΣ.

    Τοσο δυσκολο ειναι ο Γενερακης δηλαδη γιατι το εκανε?

    Τι θα κανουμε αδελφια θα τους κοιταμε πολυ καιρο ακομη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε DIMI τι να κάνεις να τους διώξεις;

    Εδώ μας γαμάει ο Εβραιο-μασόνο-ιεχωβάς ο Παπανδρέου και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

    Το θέμα είναι πως αποφάσισαν να μειώσουν κι άλλο το μπάτζετ και πηγαίνοντας στη Ριζούπολη, να γίνουμε και Απόλλωνας. Αλήθεια ο Αδαμίδης πόσο την έβαλε μέσα την ομάδα ένα χρόνο τώρα; Δεν θα πληρώσει για τις αποτυχημένες μεταγραφές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. mikee υπαρχουν 2 δρομοι

    1. Οικονομικος εξαναγκασμος: H δεν παταει ΚΑΝΕΝΑΣ, κανενας ομως στο γηπεδο. Να ειναι ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. Η τους εχεις μονιμως στη χασουρα με τιμωριες κεκλεισμενων των θυρων κλπ
    2. Κανουμε ενα συλλαλητηριο και αναθετουμε σε μια 1924 η οτιδηποτε αλλο-ν να αναλαβει την διαχειρηση της ομαδας.

    ΑΕΚ ειμαστε και εχουμε εσοδα 12-15εκκ το χρονο.

    Παραλληλα κανεις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΜΥΝΗΣΕΙΣ για υπαιξερεσεις σε απαντες εμπλεκομανους οπως εκανε ο ταπας στο μακη και ξεκινας απο ταπα-τακη-κουλη μεχρι και τους σημερινους.

    Σε ολους ομως, οπως πηγε ο Σαλιαρελης και ο Κωσκο μεσα να πανε και αυτοι.

    Κανονικα και με το νομο μυνηση για ψευτικους ισολογισμους, για υπαιξερεσεις χρηματων, για 5εκκ χωρις παραστατικα, για χαμενα βιβλια χρησεων για ολα.

    Να δεις τοτε τις μαλακιες του κοντου οτι τα βιβλια λεει ειναι καπου και οτι 5εκκ τα δωσαμε ετσι γενικα γιατι ετι γινωνται οι δουλειες.

    Να παει κατηγορουμενος στο δικαστηριο να τα πει αυτα.

    Τι θα πει τι να κανω? Μονος μου δεν μπορω να κανω τιποτα.

    Αν ξεκινησουμε και αποκταμε φωνη μπορουμε να κανουμε πολλα και αμεσα.

    Να δεις τοτε που παει ο αγαμιδης και το συναφι του μολις αρχισουν να εμπλεκωνται ΣΔΟΕ και μυνησεις..

    ΞΑΝΑΛΕΩ με 12-15εκκ ευρω και αυτα φετος που ειναι στο μαυρο της το χαλι ΜΙΑ ΧΑΡΑ βγαινει η ομαδα δευτερη και χτυπαει CH.L αρχιζωντας τις αποσβεσεις.

    ΑΜΕΣΑ επιστροφη στο Βουνο, με 80,000 εφτιαξαν το ταπητα στο ΟΑΚΑ ποσα θα παρει να φτιαχτει?
    50-100?

    Να βαλει στο ΚΟΛΟ του κανονικα τα Σπατα ο καραγκιοζης που θελει 11εκκ σε 12 χρονια μονο νοικια.

    Να δεις πως αλλαζει η συμβαση ΑΜΕΣΑ και πως πεφτουν τα νοικια στα 3-4.

    ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρεπει να καταλαβουν ΟΤΙ ΩΣ ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ.

    Δεν γινεται να συνεχιστει αλλο αυτο το πραγμα.

    Διαχειρηστες χωρις λεφτα μπορουμε να εχουμε και αλλους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ τον καθε αγαμιδη η ΠΑΕ για να την ξεφτιλιζει.

    ο ΜΠΑΟΚ ειναι πιο εξυπνος δηλαδη?

    ΗΔΗ τον κοιταμε με τα κυαλια, τα φεσια μεγαλωνουν καθε μερα ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.

    ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ λεφτα συνεχεια με κομπινες, με δανεικους που κοστιζουν ουτε τα μισα απο τα συμβολαια, με Σπατα που δεν ειναι ΚΑΝ δικα μας, με παικτες τυπου Ντιοπ που εξαφανιζουν 800-900 χιλιαρικα το χρονο.

    Φεσωνουν την ομαδα και τα βαζουν στη τσεπη επειδη ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μιλαει.

    ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. λογω του σημερινου αρθρου θα μου επιτρεψετε να μην γραψω κατι αθλητικο αλλα να σας παροτρυνω να διαβασετε ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΑΝΙ, εκδοσεις Γραμματα του Χρονη Μισσιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η προσφορα του Μπλανκο στην ομαδα ειναι δεδομενη. Εχει προσφερει πολλα και μπορει να προσφερει κι'αλλα. Με τον τροπο που μπορει τελος παντων. Απο το σεντερ-φορ αυτο θελεις.Το γκολ. Τα αλλα τα αφηνουμε στον Σκοκο. (εδω γελαμε)
    Και σαν χαρακτηρας,δεν μπορουμε να του προσαψουμε κατι. Και αγωνιστικα λοιπον και εξωαγωνιστικα, ο Μπλανκο ειναι "+". Συν δηλαδη. Σε αντιθεση με τον πουστη τον Σκοκο,ο οποιος παιρνει απειρως περισσοτερα σε σχεση με αυτα που εχει προσφαρει και με αυτα που πιθανολογουμε οτι (δεν) θα προσφερει.
    Ο μεν δεν ανανεωνεται, ο δε ανανεωσε (εστω και προσωρινα) Γιατι; Μα την απαντηση την εχει δωσει ο Steven: "οι πουστιδες συνεννοουνται μια χαρα. Και αλληλουποστηριζονται"

    Αλλωστε κανουμε περικοπες. "η ΔΝΤ, η πτωχοκομειο".
    Προς τι η εκπληξη; Αφου το ειχε ανακοινωσει ο διαχειριστης της γερμενης πολυκατοικιας: "Δεν μπορουμε να εχουμε παραπανω απο 1 ακριβα συμβολαια".
    Δηλαδη: "Δεν ειναι μερες αυτες για σπαταλες.Πρεπει να μαζευτουμε. Εμεις τι θα βγαλουμε; Τα αρχιδια μας; Και γιατι ειμαστε εδω; Για να κανουμε οικονομια στην ομαδα σας; Τι λετε ρε";

    "μη παιρνετε ναρκωτικα...δεν φτανουν για ολους"

    Τζεμπουρ στο λιμανι,Μπλανκο στον βαζελο και παει λεγοντας.
    Η επιθεση σου λοιπον, καλλιστα μπορει να μεταφερθει στις αντιπαλες και ανταγωνιστριες ομαδες,στρεφοντας ο ιδιος τα οπλα σου κατα πανω σου.
    Αυτα ειναι!
    Κατα τα αλλα κοπηκε η πιττα. Και δοκιμαζεται ενας 18χρονος. Και επισης και ενας Κοσταρικανος εχει προταθει απο την Ισλανδικη ομαδα εξευρεσης παικτων. ΚΑι εξεδωθει και εξωδικο,προς την διοικηση του ΟΑΚΑ. Ε,τι διαολο δικηγορος θα ηταν να δεν εστελνε; Δηλαδη αν ηταν πουτανα,θα εστελνε ενα στριγκ; Μαλλον.
    Οποτε λοιπον,δεν συντρεχουν λογοι αμφιβολιων περι της ισχυρης αντιπροσωπευσης της εταιρειας και της αδιαπραγματευτης ικανοτητας για την διαφυλαξη των δικαιωματων της.

    Η Ριζουπολη παει για του χρονου τελικα; Ε, μαλλον. Σιγα μην ειναι μαλακες να μαντρωθουν στην Ριζουπολη. Πως θα φευγουν; Στο ΟΑΚΑ οι αποστασεις προσφερουν ασφαλεια.
    Τον θυμαστε στις αρχες, πως λακισε απο τα επισημα; Λαγος εγινε. Η λαγοκοτα.

    Βεβαια δεν φταιει μονο αυτος,- θα ηταν και μεγαλη η χαρη του,του μαλακα-αλλα και αυτος, η αυτοι που ομονοησαν και τον τοποθετησαν εκει που ειναι. Κυριως αυτοι δηλαδη.

    Τι να κανουμε; Μα τιποτα. Ολα γινονται ηδη.
    Ας καθησουμε κατω απο το δεντρο και ας χαζευουμε τους σαπιους καρπους που θα πεφτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: AΓΑΠΗΤΟΙ ΚΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ, ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΜΙΡΑΛΑΣ Ή ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ.
    ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ.
    ΤΟ BLOG ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ. ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ.
    ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΕΙΜΑΙ, ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΙΑ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑΠΟΝΑ. ΠΑΩ ΜΕ ΕΝΑ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.
    ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΔΡΑ Ή Ο ΚΑΘΕ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙ.
    ΗΡΕΜΙΑ ΚΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.
    ΠΑΝΤΩΣ, ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπερα Στηβεν,καλησπερα σ`ολο το blog....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ CONPATER: ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ ( με την καλή έννοια ) ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΠΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή