Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ 2011

Τη Δευτέρα έχουμε μεγάλη γιορτή. Δεν γιορτάζει ένα όνομα απλό. Έχουμε γιορτή ιδέας προ των πυλών. Του έρωτα. Κάτι σαν τον Μελισσανίδη πριν μπει στην ΑΕΚ. Τιμούμε την, « παιδική τρέλα που θεραπεύεται με τον γάμο » ( Ambrose Bierce ).
      Γι' αυτό θέλει προσοχή, η μέρα αυτή. Οι νεότεροι να μην παρασυρθούν σε μαλακίες, οι μεσήλικες να μην επαναλάβουν αυτές που κάποτε είπαν και σήμερα τις πληρώνουν, και οι πρεσβύτεροι να μην χαλάσουν την ηρεμία του τέλματος που ζουν. Η γιορτή είναι σπουδαία αλλά απαιτείται και μια ψυχραιμία. Κυρίως για τους καυλωμένους. Που λογικά αιματώνουν ερωτευμένοι, κύρια τον κάτω εγκέφαλο.
     Φυσικά μιλάω για το αρσενικό κομμάτι του πληθυσμού. Το θηλυκό δεν ξέρω πώς ακριβώς σκέφτεται κι ούτε και μ’ ενδιαφέρει να το μάθω στην παρούσα ζωή. Ίσως να έχω ευκαιρίες μεταθανάτια ή σε μελλοντική επάνοδο μου στο πλανήτη, όπου θα έχω την τύχη να μην έχω αρχίδια.
     Πάντως, κι ας μην γνωρίζω την γυναικεία σκέψη, οφείλω να καταθέσω ότι κάθε χρόνο τέτοια μέρα παρατηρώ μια διάθεση της γυναίκας, ασχέτως ηλικίας, να διασκεδάσει. Κι είναι πολύ πεζό να τραβήξω μια ρετσέτα περί εποχιακής ορμονικής διαταραχής. Που όμως μάλλον πρέπει να συμβαίνει αφού εγώ, την γιορτή της Ιταλίδας αδερφάρας, την συνδέω με την χρονική απόσταση από τη νηστεία της Καθαράς Δευτέρας. Θα μου πείτε βέβαια ότι αυτή είναι μια κινητή γιορτή κι άρα δεν γίνεται να συνδέονται τα δύο γεγονότα. Κι εγώ θα σας πω ότι η γυναίκα έχει διαίσθηση. Όσο κι αν κινείται η έναρξη της θρησκευτικής δίαιτας κατά δέκα, δεκαπέντε μέρες, αντιλαμβάνεται το θηλυκό ότι έρχεται μια στέρηση ρε παιδί μου.
     Ειδικά αν η νηστεία για την παντρεμένη δεν είναι απλό Πάσχα, αλλά ετήσιο έθιμο. Το οποίο έχει επιβάλει ο άνδρας, αλλά και με το οποίο έχει πια συμβιβαστεί κι αυτός. Τίποτα όμως εκείνη. Η γυναίκα να επιμένει ότι έχει παραμείνει εκείνο το κοριτσάκι που γνώρισες στο πανεπιστήμιο ή που σού έμεινε έγκυος εκείνο το βράδυ που είχες έξοδο από το στρατόπεδο του παραμεθόριου τάγματος. Άτακτο παιδί. Που δεν σου σηκώνεται πια ενώ τα πήρες τα κτήματά από τον πεθερό, όπως βέβαια και τα κιλά σου. Όπως κι εκείνη βέβαια τα δικά της, που ενώ τα παίρνει παντού, περιέργως όταν μιλάει, νομίζει ότι τα έχει πάρει μόνο στα μάτια..   Δεν βλέπει πώς έχει γίνει . Δεν υπάρχει ρε παιδιά γυναίκα που να πιστεύει ότι είναι άσχημη.   Αλλά και να βρεθεί κάποια που να το πιστεύει, θα έχει κάτι άλλο. Ας πούμε τύπο, μυαλό, προσωπικότητα, δεν είναι κότα, κι ό,τι άλλο πιθανώς θα έχετε ακούσει κατά καιρούς.
      Να μην το βαρύνουμε όμως το θέμα. Στο φινάλε γιορτή έχουμε, δεν έχουμε κηδεία. Όσο κι αν δεν μπορώ να βρω σοβαρές διαφορές αν είσαι νομικά υποχρεωμένος επί σαράντα χρόνια να πηδάς το ίδιο βυζί. Μεθαύριο όμως γιορτάζει ο ανθοπώλης και ο Πάριος. Και γιορτάζει και η αυταπάτη : « Έρωτας είναι ότι μια γυναίκα είναι διαφορετική από όλες τις άλλες » ή « έρωτας είναι ο θρίαμβος της φαντασίας επί της νοημοσύνης »( Henry Louis Mencken ). Γιατί; Ε, αφού τελειώνει κάποια στιγμή;
     Τελειώνει; Ε, αυτό δεν γίνεται εύκολα δεκτό. Ρε και παράλληλες σχέσεις να έχουν και οι δυο του ζευγαριού, πρέπει να παιχτεί μια παράσταση. Ο άνδρας να πάρει δώρο ένα γαϊδούρι , ένα σκυλί ή μια αγελάδα έστω, εξοπλισμένη με μια κόκκινη καρδιά που να γράφει το « I still love you». Η δε γυναίκα , να κοιτάξει το πάτωμα σαν παρθένα άσπιλη , που περιμένει τον κουβά με το νερό να ανελκυσθεί και να πει τα γνωστά: Αυτά που πάντα λέει ο άνδρας αλλά η γυναίκα έχει την τέχνη να του τα ξαναλέει με δικά της λόγια. Σαν να ήταν πάντα δικά της.
Εδώ παίζει το παραμύθι με τίτλο « τι γυναίκα βρήκα! ». Κι ο βαθμός μαλάκινσης. Ο ερωτευμένος ας πούμε αναρωτιέται , πού τα έχει σκεφτεί όλα αυτά η μουνάρα μου; Ο μεσήλικας, σκέφτεται αν η γυναίκα του έχει πάθει αλτσχάϊμερ και πραγματικά δεν θυμάται ότι εκείνος τα έχει πει . Ο δε πρεσβύτερος, ο σοφός της ζωής, απλά κόβει την κουβέντα διότι δεν αντέχει να ξανακούσει τις τρίχες του. Το παραμύθι της συνύπαρξης και η συνεχής ανανέωση της σχέσης. Που ούτε στον σοσιαλισμό δεν κράτησε. Που κομψά μίλαγε για αλλαγή και γι' αυτό εξελέγη άλλωστε. Πού να προχωρήσει ο καπιταλισμός που τόλμησε να τραγουδήσει Γούναρη « αυτός ο άλλος, είναι ευεργέτης μου μεγάλος »; Πού να κάνει σύνθημα την χυδαία λέξη « απαλλαγή»;
     Είναι όλοι όμως σε αυτό το θεατρικό έργο; Όχι βέβαια. Άλλοι είναι πιο μάτσο. Μπαίνουν στο σπίτι και κάνοντας τους αδιάφορους γράφουν τον Βαλεντίνο εκεί που δεν πιάνει μελάνι αν και τώρα τελευταία βρέθηκε και μπογιά που πιάνει παντού. Αυτοί, επειδή πρακτικά προσβάλλουν τον άγιο του καθολικισμού, μπαίνουν σε μονοπάτια δύσκολα. Ξέρεις τι είναι να χτυπήσει ένα τηλέφωνο και να εισέλθει στον λαβύρινθο των αυτιών σου η κουβέντα: « Όχι εμείς δεν γιορτάσαμε φέτος. Πού πήγατε; Α, στην λαδόκολλα του Πέτρου. Ήταν καλά χρυσή μου; Μπα εμείς μείναμε μέσα και μου έσβησε και τα κεριά που είχα ανάψει πάνω στο σύνθετο για λίγη ατμόσφαιρα διότι του θύμιζαν την κηδεία του πατέρα του. Ευτυχώς που ήρθαν τα παιδιά να με δουν. Χάλια σου λέω. Ούτε μέχρι την γωνία δεν με πήγε. ( Λες κι αν την είχε πάει μέχρι την γωνία , θα είχε πλημμυρίσει από υγρά ). Τι να περιμένω από εδώ και πέρα; »
     Όσο νάναι κάτι σε πιάνει. Λυγάς ρε παιδί μου μπροστά στο παράπονο αυτό κι ενώ κάποιος άλλος έκανε την παράσταση ενώ εσύ ξαναέβλεπες ειδήσεις. Αυτά δηλαδή που κάνεις κάθε βράδυ και σήμερα; Χώρια που τα έβαλες και με τα παιδιά Που ζητάγανε χαρτζιλίκι. Ρε άμα δεν έχουν λεφτά, να μην ερωτεύονται. Καινούργιο είναι αυτό; Για να ζήσουν τον Βαλεντίνο με τον άνθρωπο τους, πρέπει να πληρώνω εγώ; Έρωτας σημαίνει να πάνε να γαμηθούν. Όχι να γαμήσουν εμένα.
     Η Δευτέρα πρέπει να εορτασθεί. Αλλιώς, θα πας να πιστοποιήσεις και με την βούλα ότι όλα τέλειωσαν; Ότι το μυθιστόρημα της σχέσης αρχίζει και γράφει τα περιεχόμενα του; Κάτσε ρε συ. Θάρθει και του χρόνου και θα το πληρώσεις έντοκα. Η γυναίκα τις χρειάζεται τις γιορτές αυτές αφού γι αυτήν γίνανε κιόλας. Μέχρι να βγει στην παραγωγή, ήξερες εσύ Βαλεντίνο; Το πολύ να ήξερες καμιά Βαλεντίνη που είχες πηδήξει σε κανά μπουρδέλο.
     Θα κάνουμε τώρα αντίσταση την Δευτέρα; Ρε χέστην αυτήν. Μόνο να θυμάσαι τα λόγια του Oscan Wilde: « Ένας άντρας θέλει να είναι πάντα η πρώτη αγάπη μιας γυναίκας. Μια γυναίκα θέλει πάντα να είναι το τελευταίο ειδύλλιο ενός άνδρα». Γίνονται αυτά; Με ρωτάτε ή σας ρωτάω τελικά; Πάντως ότι ο ένας θέλει πάντα την αρχή κι ο άλλος το τέλος, δείχνει και πόση σχέση έχουν τα δυο φύλα. Γιορτάστε όμως για να είμαστε όλοι κι όλες ήσυχοι. Ένα βράδυ είναι. Που θα φέρει τόσο ήσυχα τα υπόλοιπα βράδια της χρονιάς. Εξάλλου και η γιορτή αυτή είναι η αφετηρία τον Αποκριών. Μη μου πείτε ότι κι αυτές δεν τις γιορτάζετε. Και πώς την βγάζετε ρε παιδιά;  

28 σχόλια:

  1. Δεν γινεται επιτηδες,υπαρχουν συγκεκριμενοι λογοι.Ισως στο μελλον να υπαρχει πιο συστηματικη παρουσια μου στο blog.Και αν δεν εχεις να πεις κατι ουσιωδες,καλυτερα να μην μιλας....Αλλωστε θα πρεπει καποτε να καταλαβουμε οτι οι αλλαγες που γινονται καθημερινα καθως και οι παρασκηνιακες μεθοδευσεις παγκοσμιως,πρεπει να ελεγχοντε και πισω απ`τα τελευταια δεντρα του δασους...Δεν ξερω αν καταλαβες τι ενοουσα στο mail,ειναι παντως εξοχως σοβαρο και παιζεται το αν θα δημοσιοποιηθει δικην "ψιθυρων",σε περιπτωση διαφοροποιησης της στασης του κυβερνητη.Ερχονται πολυ δυσκολες μερες για την Ελλαδα,κι ολοι ειναι με το δακτυλο στην σκανδαλη.Αν θες στο λυνω το μυστηριο.Περισσσοτερα σε κανα δυο ωρες γιατι ειναι η ωρα τωρα που διασταυρωνονται οι πληροφοριες.Θα ειμαι στο blog,και θα ριχνω ματιες.Η αλλαγη σκηνικου στην Αιγυπτο,κρυβει πολλα πραγματα,και μην ξεχναμε οτι αυτος που ΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΕ περισσοτερο απο ολους ηταν ο ΟΜΠΑΜΑ,αλλα οχι η πραγματικη αμερικανικη κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν μικρα παιδια τα χρονια τα χερακια ανοιγουν με τυλιγουν
    σε μια νυχτα μεγαλωνουν νιατα που παλιωνουν πριν να φυγουν
    κι οτι περνα πια ποτε-ποτε
    σα μεγαλωσω και μαζι μου θα παρω οτι ειχα να δωσω
    για ποια χαρα,ποια χαμενη χαρα
    παλι θα μετανιωσω.
    Ποτε,πια ποτε,χαρα μου,ποτε ξανα
    αυτα που πονεσαν ποτε
    δεν θα γυρισουν ξανα ποτε,πια ποτε.
    Κι εκεινα που φυγαν,ποτε ξανα,
    κι αυτα που θα `ρθουνε ποιανου ζωη θα γινουν.
    Οσο ζω θα με νικησουν τα κερια θα σβησουν,
    θα ξεφυγουν
    κι αναμνησεις σαν διαρρηκτες χρονια ανοιγουν
    μπρος τα ματια μου αλλα ματια σμιγουν
    και το ξερω πως ξανα ποτε,ποτε...
    Ποτε,πια ποτε χαρα μου,ποτε ξανα
    αυτα που πονεσαν ποτε
    δεν θα γυρισουν ξανα ποτε,πια ποτε.
    Κι εκεινα που φυγαν,ποτε ξανα
    κι αυτα που θα `ρθουνε ποιανου ζωη θα γινουν.
    Ζητω συγγνωμη, Στηβεν κι απο ολους στο blog,ειχα πει πως κατα τις τρεις θα εγραφα για κατι πληροφοριες.Μεσολαβησε ομως ενα τηλεφωνο και συμπτωματικα ακουγοταν το συγκεκριμενο τραγουδι,που το θεωρω ενα απο τα κορυφαια.Οι στιχοι ειναι γραμμενοι απο τον Lucio Quarantotto και τον Οδυσσεα Ιωαννου και η μουσικη απο τον Francesco Sartori.Την εκτελεση την εχουν κανει ο Andrea Bocelli,οπως και ο Νταλαρας με τον Φραγκουλη.Η φορτιση ηταν και ειναι πολυ μεγαλη,δεσμευομαι ομως αυριο βραδυ να γραψω οσα δεν γραφτηκαν σημερα και που πιστευω πως εχουν ενδιαφερον.Con te partiro.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Φεβρουαρίου, 2011 10:58

    Ευπρόσδεκτος conpater και δε χρειάζονται συγγνώμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ CONPATER: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΡΦΕ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ, ΚΑΤΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ, ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΓΙΝΕ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ. "ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ" ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
    ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Φεβρουαρίου, 2011 11:20

    Ποιά ΑΟΖ ρεεεεε? Όλα μεμέτ. Γεωτρήσεις και στο σούνιο άμα λάχει. Ήρθαν οι γιοβροί, πάντως, και τους γλύφωμεν μπας και δεήσουν. Θα δεήσουν? Δε νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα σε ολους.
    Ασφαλως και το blog αυτο ειναι κυριως ΑΕΚ,αλλα οχι μονο.
    Και πως θα μπορουσε,οταν υπαρχουν χιλιοι δυο "πειρασμοι" τριγυρω, για σχολιασμο και η θεματολογια εκ'των πραγματων δεν μπορει να περιοριστει σε ποδοσφαιροκουβεντα η ΑΕΚοκουβεντα.

    Για το ξεκινημα το καρναβαλικο που εχει σαν αφετηρια τον Βαλεντινο,απλα να πουμε οτι οταν εισαι πραγματικα ερωτευμενος,γιορταζεις καθε μερα( οσο διαρκει το ονειρο).Αν δεν εισαι,δεν εχεις λογω να γιορτασεις.Απλα βγαινεις εξω εκεινη την ημερα και ψαχνεις να πηδηξεις-πηδηχθεις καποια-καποιον που νομιζει οτι αν υποκριθει λιγο καλυτερα -μερα που ειναι- ισως βρει την η τον
    καβαλαρη της ζωης του-της. Την σημαδιακη μερα "14 Φεβρουαριου".

    Και πλημυριζουν οι δρομοι και τα μπαρ εκεινη την ημερα απο Τρωαδες. Βλεπεις μια χαρμολυπη,μια καταστροφη στο προσωπο. Ενα παραπονο. Μια ικεσια.
    Και μια αναγκη για ερωτα. Που λες και εκεινη η ημερα θα τον κανει πιο προσιτο. Λες και ειναι Πρωτομαγια και τρεχεις να πιασεις τον Μαι-ερωτα απο τα αρχιδια.
    Μα του κάκου ομως. Οχι του διαιτητη. Του κάκου.Αδικως. Παλι σπιτι,παλι "αδεια" ντουβαρια.Παλι αδειο βλεμα. Παλι ενοχλητικες φωνες.Παλι βαρετα προσωπα.

    Δεν υπαρχει τιποτα πιο υποκριτικο απο την τηρηση των ημερομηνιων. Και την παρακολουθηση του calendar,ωστε να "ντυθεις" αναλογως την επερχομενη "γιορτη". "χαρα", "λυπη", "ξεφαντωσια", "ετοιμοτητα", "προσμονη" "συμπαρασταση", και καθε αλλο ετοιμοπαραδοτο ψευδοσυναισθημα,σαν delivery pizza.

    Δεν θελω ρε μαλακες να "γιορτασω". Αντε γαμηθειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Φεβρουαρίου, 2011 11:33

    Ένα σχόλιο για μπλάνκο, πάλι κάνοντας ανάλυση αλά γεωργίου:
    Άσε στην άκρη τα λεφτά που ζητάει.
    Σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι.
    Κοντρόλ κάνει με το καλάμι γκολ βάζει 1/2 παιχνίδια.
    Σε άλλους αρέσει ο χαρακτήρας του σε άλλους όχι.
    Άλλοι γουστάρουν τη μάσκα του, άλλοι όχι, ενώ το μαλλί του είναι κλασίκο αργεντίνικο πάμπα κουπ.
    Η ουσία είναι μία κατ εμέ:
    ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ (πρόεδρος υπάλληλος μέτοχοι που θέλουν να τιγκανά και δηλώνεουν βλάκες, πάικτες που ψάχνουν το καλό συμβόλαιο στην ισπανία και την ιταλία ή το γαύρο, τεχνικός διευθυντής-μπακαλιάρος κλπ), ΑΥΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΣ. Ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα, πάλεψε για τη φανέλα, δουλεύει και φαίνεται, ενώ δηλώνει καθαρά ότι θέλει να μείνει. Σαν τη μύγα μες το γάλα είναι.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ.
    Φανταστείτε μία παρέα που όλες οι γκόμενες γαμιώσαντε με όποιον βρίσκουν και η παρουσία των όποιων αντρών είναι καθαρά βασισμένη στο τι έχουν και κατέχουν. Τον βάζουμε στο πηγάδι, τον στίβουμε και τον πετάμε. Ποιά γκόμενα θα θάψουν και θα κάνουν τα πάντα να διαβάλλουν? Μα φυσικά αυτή που έχει τη μόνιμη σχέση και δε συμπεριφέρεται σα μπουτάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Φεβρουαρίου, 2011 11:40

    Προτιμάμε δανεικούς με οψιόν αγοράς που δεν έχουμε ούτως ή άλλως λεφτά να καλύψουμε από αυτόν...κάποιον μαγκντόναλντ θα φέρναμε στη θέση του, πάλι ως δανεικό με οψιόν αγοράς.
    Αδαμίδι το φλουρί το βλέπω του χρόνου να το ψάχνουμε με μαγνήτη scrap, ξέρεις που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Φεβρουαρίου, 2011 11:53

    Και μία διευκρίνιση: Δε συμπεριφέρθηκε σα "σημαία". Ούτε αυτό συγχωρείται σε μία ομάδα που ο λαικισμός και η αερολογία πάει σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κόρη μπορεί κάλλιστα να απωλέσει την παρθενια της, ακόμη και να βιάζεται απο καιροσκόπους κλεπταποδοχους και εφημερους περαστικούς ( βλάκες και μη) αρκεί να αποδίδει τα γαμησιατικα στη μάνα έτσι ώστε και αυτή, μη εχωντας άλλους πόρους εισοδήματος, να ζήσει αξιοπρεπώς.
    Για το λόγο αυτό οι ΝΤΑΒΑΔΕΣ της κόρης κάνουν ότι μπορούν για να μην υποθηκευσουν το μέλλον της, εξασφαλιζωντας όση παράταση χρόνου μπορούν ώστε να ασελγουν στο κορμί της απολαμβανωντας καρπούς ευημερίας προσωπικής και δημοσιότητας, που ΟΥΤΕ στα πιο άγρια όνειρα τους δεν είχαν φανταστεί.
    Οι τωρινοί πελάτες (όσοι έχουν απομείνει) δεχωνται αδιαμαρτύρητα την διαπόμπευση της ατυχισης κορασίδες, ενώ οι παλιοί πελάτες κοιτούν αηδιασμενοι την κατάντια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σε όλους.
    Ποιος άγιος των ερωτευμένων τώρα.Με την χαρά του ανθοπώλη θα ασχολοιθώ;
    Ρε μας έρχεται η Νιβέζ Σέλσιους,το πήρατε χαμπάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρ'ολο που ειχε δοκιμαστει κανενα μηνα πριν,τελικα τελευταια μερα, φαινεται οτι θα εχουνε την τυχη (οσοι πηγαινουν ακομα γηπεδο) να δουν την συντροφο καποιου Κροατη κρεμανταλα,που δεν εκανε καριερα πουθενα παρα μονο στην πατριδα του. Και ειναι γνωστος μονο για την γυναικα που κυκλοφορει. ("αγνωστο" για ποιους λογους).

    Nives Celzijus. Ονομα βγαλμενο απο τα σκοτεινα Λατινικα χρονια των Αλχημιστων.Καπως ετσι θα μπορουσε να λεγοταν η αρχιιερεια, η η πατρωνα του σεξ ανακατεμενου με περιεργα ονειρα και μυστηρια υγρα.

    Δανικος και αυτος. Τι; "απο ποια ομαδα, αφου ειναι ελευθερος"; Μα απο την Νιβες βρε παιδια. Ολοι ανηκουν καπου.
    Ως τον Μαιο λοιπον. Οπως ολοι. Μετα βλεπουμε. τι να δουμε; Ποιος ξερει; Μηπως ξερουν αυτοι; Τα ονειρα,οπως και οι εφιαλτες, κρατανε μεχρι το τελος της Ανοιξης. Το Καλοκαιρι ειναι μια "κολασμενη" περιοδος.

    Ισως και απο πλευρας εσοδων να ειναι μια τονωτικη ενεση,αφου δεν θα ειναι λιγοι εκεινοι-ειδικα οι μαλακοπιτουρες των επισημων-που θα ηθελαν να "ξαναπανε στο γηπεδο...εστω για μια φορα".

    Ετσι λοιον, οπως ειχε πει και ο Steven-οπου και εδω φαινεται να δικαιωνεται- τελικα ο συντροφος της Κροατισας που λεει οτι ειναι ποδοσφαιριστης,τελικα θα υπογραψει στην ομαδα που τεινει να γινει η ομαδα του Ασλανη.
    Και ειναι λογικο,αφου ειναι γνωστο οτι χρωσταει της "Μιχαλους".

    Αποψιλωση της επιθεσης και προσθηκες συνεχως στην αμυνα. Που μπαζει σαν σαπιοκαραβο,αφου και μετα απο τα μαθηματα Ισπανικου Φλαμενγκο,αυτη συνεχιζει να χορευει Τσαμικο.
    Αιντε ωρε...! Σας περιμενει ο Σισε αυριο,καυλωμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου ρε Μανωλη κολοτουμπα.
    Εσυ δεν μας δηλωνες οτι δεν θα κανεις ομαδα με δανεικους?
    Εσυ δεν μας δηλωνες οτι θετεις ορο να μεινουν και οι '3'?
    Εσυ δεν απεριψες τον κροατη λεγωντας οτι δεν σου κανει κανενας απο αυτους που δοκιμαστηκαν?

    μανωλακη ξερεις τι βλεπω σιγα σιγα.

    αβαβα μαζι με τον αγαμιδη την εχετε τη δουλεια και παιρνεις 800 εσυ και 200 χωρις τις μιζες ο αλλος, για αν ασχολουνατι ολοι με τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ που αμολατε εναλαξ καθε μερα.

    γιατι μανωλακη στο -21 εισαι και η μαλακια παει συννεφο..

    Y.Γ Αγαμιδη διωεξε ρε το μπλανκο να δω που θα κρυφτεις απο το κυνηγι. οχι ημιχρονο ουτε τεταρτο δεν θα καθεσαι ξεφτιλισμενε πουσταρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ DIMI: ΔΥΟ ΚΑΝΟΝΕΣ:
    Α. ΤΟ ΤΑΞΙΜΟ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ ΣΠΙΤΙΑ
    Β. ΤΑ 200 ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΩΝ 800.
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΗΔΗ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΣΙΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Φεβρουαρίου, 2011 21:32

    Μόνο να καλωσορίσω μπορώ, με το θερμότερο δυνατό τρόπο, τη παμμέγιστη νιβέζ.
    Τη γκουτούπωσε, λέει, στο κέντρο του γηπέδου της χάιντουκ....
    Πρόβλημα θα έχει εδώ όμως, ειδικά μετά από τα τρομερά πυρά του αδαμίδι, εναντίον του δημοσίου υπαλλήλου προέδρου του ΟΑΚΑ, τα οποία ως αποτέλεσμα είχαν την άμεση αλλαγή του σώβρακου του.
    Προτείνω να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ έστω για το ίδιο κι εδώ. Μέσα στη μέση της ιερήας μας χαβούζας στην Καππαδοκίας και Φωκών. Να τους βλέπουν οι περαστικοί κορμοράνοι και τα δέντρα που καλύπτουν τη μίνι χωματερή στη πίσω αυλή του Μόσχος. Να τους παίρνει μάτι και ο πάντζας, μπας και χαλλαρώσει λίγο και δικαιωθεί κι αυτός. Προτείνω κατά τη βιντεοσκόπηση της στιγμής να προστεθεί στο μπακγκράουντ και η μεκέτα εκείνη του ναού που περιφέρεται μαζί με τον πάντζα στις διαδηλώσεις, τις πίτες και τα φιλανθρωπικά γκαλά, μίας εταιρίας που εμπορεύεται το σήμα και δεν έχει αποδώσει δραχμή στην ΑΕΚ μέχρι τούδε...
    Μετά DVD, το πάμε και το μοιράζουμε τσάμπα και στην αρμόδια επιτροπή της βουλής με ένα μπλουζάκι ρίμπο δώρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Φεβρουαρίου, 2011 21:35

    Βέβαια θα προηγηθεί καθαρισμός της ιερής χαβούζας από τα μπάζα της J&P και των λοιπών περιοίκων, εκτός αν το προιμούν κυριολεκτικά βρώμικο...γούστα είναι αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ steven με εχασες στο ταξιμο..τι εννοεις?
    στο 2 απλα αναφερω οσα επισημα λενε. γιατι ανεπισημα ο πουστης τρωει απο 10 μεριες.
    τρωει απο τη συμβαση στα σπατα, απο τους δανεικους και απο τις οικονομιες που κανει στη ΠΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπερα στο blog.

    Αυτο που εγινε χθες βραδυ,στην πολιτικη σκηνη της χωρας,σηματοδοτει τις εξελιξεις του μελλοντος.Αρκει να σας πω,πως τουλαχιστον πανω απο 70 βουλευτες(μεσα και κατι πιαστηκαν κυριολεκτικα στον υπνο,στην αναφορα για το ξεπουλημα γης και τα 50 δις.Μολις χθες καταλαβαν τι σημαινει μνημονιο,και ποιο το υπουλο παιχνιδι του ΔΝΤ,που μεχρι τωρα "αγωνιουσε" για την Ελλαδα,ενω στην ουσια εσπρωχνε την κατασταση στο αδιεξοδο.Και τα φιλετα ειναι ετοιμα και περιμενουν.Αυτος ηταν ο τελικος σκοπος,και το γνωριζουν οι περισσοτεροι.Ναυαρχιδα των φιλετων ειναι η Αγροτικη Τραπεζα,ο ΟΠΑΠ,για να καταλαβετε τι εννοουμε.Ακολουθουν μικρονησια,βραχονησιδες,και φυσικα οι αδειες εξορυξης.Παλουκι χοντρο,μην πω καρεκλοποδαρο νιωθουν οι της κυβερνησης βουλευτες,γιατι τα πραγματα ζορισαν αποτομα.
    50 δις,ειναι και το νουμερο που ειχε ξεστομισει κι ο Σαμαρας πριν καιρο,και δεν ειναι τυχαιο,αφου ΟΛΟΙ ενημερωνονται απο την Ευρωπη,ασχετα τι λενε μετα.Η μονη διαφορα ειναι οτι αν ξεπουλαγαμε πριν 5 μηνες,θα διναμε 10πραγματα,ενω τωρα θα δωσουμε 20,αφου οι τιμες τους ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ εχουν παρει τον κατηφορο.
    Οιεκλογες ειναι πιο κοντα απο ποτε,το Πασοκ κι ο ΓΑΠ βλεπουν οτι μονοι τους θα τους φαει το μαυρο το σκοταδι,κι επειδη οι ξενοι δεν παιζουν μ`αυτα τα πραγματα,ολοι θα μπουνε στο χορο.Κανεις δεν περιμενε την ξεδιαντροπη ανακοινωση των Ευρωπαιων για το ξεπουλημα,εκτος απο αυτους που ησαν ενημερωμενοι,τους λιγους,μεχρι κι ο ΓΑΠ περιμενε πιο ηπια τοποθετηση,για αυτο και οι κορωνες περι εθνικης κυριαρχιας,παπαρια μαντολες....
    Ειπαμε,τα γεγονοτα της Αιγυπτου συμβαλουν στην επιταχυνση των εξελιξεων στην Ελλαδα και στην ΚΕΝΤΡΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,και η Γερμανια βλεπει την χρυση ευκαιρια να παιξει το παιχνιδι της,με μια Γαλλια ασθμαινουσα να προσπαθει να ακολουθησει.Κρυφος παιχτης,ο οποιος κανει την "βρωμοδουλεια",το "εργαλειο" που λεμε και στην μπαλλα,κατι σαν τον Σαβεβσκι και τον Σαμπανατσοβιτς,δεν ειναι αλλος απο την Νορβηγια,η οποια οποια πετρα και να σηκωσεις ειναι απο κατω.Ηδη υπαρχουν κλεισμενα συμβολαια και με Ισραηλινους,και με Τουρκους,και με Αμερικανους.Αυτο βεβαια που θα σκασει σαν βομβα,ειναι η μετεπειτα "εισοδο" των Κινεζων στην Μεσογειον λιμνη,σε συνεργασια με νορβηγικες εταιριες.Και μην ξεχναμε κατι βασικο,πως δεν φημιζεται και για τα φιλελληνικα της αισθηματα,χωρια που οι σχεσεις της με τους Γερμανους παραμενουν φιλικες οπως και στον Β παγκοσμιο πολεμο.
    Στα δικα μας,εχει παρει φωτια το σκηνικο,τρεχουν και δεν φτανουν ΟΛΟΙ.Ο ΓΑΠ,ειναι υποχρεωμενος να επιβαλλει στρατιωτικο νομο στους βουλευτες του,αν θελει να μην φυγει με καικι.Οι πιεσεις ειναι φοβερες,και ΤΥΧΟΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ,σε περιπτωση που κανει βηματακι πισω εστω και για να ξυσει τα δακτυλα του...
    Ξεραμε για την αδυναμια του Κωστακη στις τυροπιτες,οτι ηταν αλκοολικος μας το πανε μετα Στηβεν,ετσι δεν ειναι? Ερχεται η ωρα που θα βγαλει το αχτι του αυτος που δεν ειχε την αδυναμια της μαμας,αν μαλιστα εχει και τις καταλληλες διασυνδεσεις και κονε,τοτε ειναι καβαλα στ`αλογο,για να μη πω που αλλου ειναι καβαλα....Ο αστακος εγινε τελικα γαριδα για ψαρεμα.
    Μεχρι την Τεταρτη,η εμπολεμη κατασταση στην κυβερνηση πρεπει να ξεκαθαρισει,και αυτα που λενε για την τεταρτη δοση ειναι η επικεφαλιδα των οσων γινονται στα παρασκηνια.
    Κλεινοντας,σας ενημερωνω πως το κλιμακιο των συνεργατων,ΔΕΝ εφυγε σημερα,αλλα μεχρι την Δευτερα το βραδυ πρεπει να χει φτασει.ΠΟΥ????
    Στο μοναδικο μερος που ισως μας δωσει μια φιαλη οξυγονου για μερικες ανασες και μετα βλεπουμε....Στο Βατοπεδι παιχτηκαν πολλα,και εχουμε λαμβανειν απο τις αρκουδες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ CONPATER: Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΤΟ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΓΗΣ. ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ.
    ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΤΟ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ. ΟΙ ΤΥΡΟΠΙΤΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΔΕΚΑ, Ο ΕΦΡΑΙΜ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ 200 ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ "ΕΥΛΟΓΙΑ" ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ.
    ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΤΑ ΛΕΣ ΤΕΛΕΙΑ. ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ.
    ΑΚΡΗ ΘΑ ΒΓΕΙ ΟΜΩΣ; ΔΥΣΚΟΛΑ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Ελληνας διαμορφωνει αποψη κατα το δοκουν.Αυτη την στιγμη,ειναι τοσο μπερδεμενος που δεν ξερει απο που του`ρχεται.Ακρη τωρα δεν βρισκεται,ο δεσμος ειναι γορδιος.Θυμασαι πριν καιρο που ειχα αναφερθει στο θεμα της Αγροτικης? Και μαλιστα ειχα πει για την Θρακη και μετα για Κρητη.Η ιδιωτικη γη ειναι αυτο που ΘΕΛΟΥΝ κι οχι η κρατικη που ετσι κι αλλιως μπορουν να τη εχουν οποτε θελησουν.Δεν ηταν τυχαια η αναφορα τους για τις ελληνικες παραλιες για να αξιοποιηθουν.Ξερουν ακριβως τιθελουν και πως θα το παρουν.Να σου πω κατι που θεωρω πολυ σημαντικο,και ισως σου φανει καπως παραλογο? Αυτο που εσυ αναφερεις σαν ελληνικη νοοτροπια,ισως ειναι αυτο που θα τους κανει την ζωη δυσκολη,και τελικα σωσουμε και κατι.....
    ΥΓ.Ξερεις τι απωθημενα υπαρχουν στην παιδικη ψυχη,οταν ο ενας παιζει στα γονατα της μαμας κι ο αλλος καθεται και βλεπει.....?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ CONPATER: ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΟΠΑΠ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ασε τον Οπαπ,ειναι καμμενη υποθεση,η ουσια ειναι αλλου.Στις ιδιωτικες παραλιες,και στο οτι δεν υπαρχει κτηματολογιο.Και το προβλημα ειναι οξυτατο στα νησια, οπου οι ιδιοκτησιες κατεβαινουν στο κυμα.Οχι σε οποιαδηποτε νησια,αλλα αυτα που ΘΕΛΟΥΝ.Θα γινει,και πρεπει,κολαση.Και εχουμε εναν και μονο συμμαχο,την αρκουδα,η οποια ειναι δυσαρεστημενη απο εμας και πρεπει να πατσισουμε παση θυσια.Ειναι η μονη πραγματικη φιλια,κι οχι καποια εφημερη,οπως το Ισραηλ.Εκει θα παιχτει παρα πολυ δυνατα το επικοινωνιακο παιχνιδι, αρκει να κατασταλαξουμε καπου,οσον αφορα την νοοτροπια που ελεγες.Θεωρω,οτι τι κλειδι ειναι εκει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΑΤΖΙΟΣ ΑΝΤΙ ΜΠΛΑΝΚΟ .. ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΛΔ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟ ΣΕ 5 ΟΜΑΔΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ VILLA MERCEDES ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΕΙ 1 ΑΝΑ 2 ΜΑΤΣ..Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΣΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΗΘΕΛΕ Κ Ο ΜΠΛΑΝΚΟ..ΚΑΝΑ 500-600 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο μαντζιος δεν είναι κακός πΟδοσφαιριστής αλλά σε 5 ομάδες στα δυο χρόνια λέει πολλά
    θα τον φορτωθουμε και αυτόν και ο θεός βοηθός
    το καλό είναι ότι ο χιμενεθ δεν μας αφήνει ούτε για την Ρεάλ γιατί ο βασικός στόχος είναι το κύπελλο και το cl κατα τον αδαμιδη
    πόσο Πλάκα μας κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημερα σε ολους.
    το θεμα δεν ειναι οτι ερχεται ο "μεν και φευγει ο "δε",καθε φορα.
    Το θεμα ειναι οτι παικτες με μεταπωλιτηκη αξια,ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ την πορτα,διχως να μπαινει ουτε ενα ευρω στα ταμεια. Και οι αντικαταστατες τους,εχουν ημερομηνια ληξεως οσο και ενα κουτι παστεριωμενο γαλα.1-2 μηνες δηλαδη.
    Αυτη η ομαδα ειναι "νου-νου". Τον Μαιο θα θελει πεταμα ολοκληρη.

    Ευελπιστουν σε καμια εισοδο στο C.L. Γιατι οχι; Μηπως οι αλλοι ειναι τιποτα καλυτεροι; Οπότε, το πανε το εργο κατα κει. Οπου ειναι πιθανον να γινει και το μεγαλο μασουλημα.
    Αν δεν βγουμε,Νo problem.
    Ανοιγουν την πορτα την αλλη κι'ολας μερα-σιγα να μη περιμενει την 1η Μαιου ο δικηγορος- και θα εξαφανιστουν απαντες. Θα αρχισουν οι προσφυγες,οι αποχωρισεις,να σου και μια οδηγια απο την ΟΥΕΦΑ, να'σου και καποιο αλλο πορισμα για μαυρες αρκουδες στα ταμεια και "τεζα η καμπουρα".
    Ευκαιρια να παλαιψουμε με το παραμαγαζο των βαζελων,τον οφη εκει στην Β' Εθνικη.
    Και να κανουμε και καμια εκδρομη-σαν οργανωση- και σε κανενα αλλο επαρχιακο μερος. Οχι ολο στα ιδια και στα ιδια.Στη λιμνη Πλαστηρα,στα ανακτορα της Ροδου,στα Αλωνια στην Πατρα,στο Χιλιομοδι,στην Ερετρεια,στον Παρνασο,στον Μολυβο,στην Κυππαρισια, κλπ.
    ΑΕΚ= Μενουμε Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλε conpater, ειναι χρησιμες οι παρεμβασεις σου.
    Και πολυ κοντα σε αυτα που συμβαινουν, η προκειται να συμβουν.
    Κανείς βεβαια δεν θελει να κανει την Πυθια,ουτε και να γινεται μαντης -των οποιων-εξελιξεων,αλλα να, μερικα πραγματα ειναι
    προγραμματισμενα,προμελετημενα και απλα ο κοσμος-ο οποιος ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ,-"μαθαινει" τα μαντατα καθε φορα με την ιδια εκπληξη και παιδικη απορια,ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ.

    Η πολιτικη "σταθερων συνορων" μας τελειωσε (οχι ημων αλλα υμων)και αφου ειναι λιαν επικινδυνη-αρα και ανεξελεγκτη- η διεξαγωγη πολεμικων συγκρουσεων σε ενα τετοιο ευφλεκτο μερος,τα παντα θα αλλαξουν-και αλλαζουν- με την νομισματικη μεγγενη και την οικονομικη ασφυξια.

    Και πραγματα "αδιαπραγματευτα" (χα!) μεχρι χθες, τωρα πια "πεφτουν στο τραπεζι" των διαπραγματευσεων,με ολο και μικροτερες αντιδρασεις.
    Και θεματα ταμπου, περι επι-κυριαρχιας, πωλησης δημοσιας
    περιουσιας,,Αιγαιακης συνεκμεταλευσης κλπ, ενω ηταν αδυνατο να εκστομηθουν καν απο λιγα μολι χρονακια,τωρα πλεον ειναι μια σοβαρη πιθανοτητα,ενα γεγονος προ των πυλων και μια σκληρη πραγματικοτητα για το συνολο του κοσμου.
    Ο οποιος κοσμος-ειναι γνωστο αυτο-"μαθαινει","εκπαιδευεται","διδασκεται", οπως ενας σκυλος. Αρκει να υπαρχει υπομονη και επιμονη.
    Ο δικος μας βεβαια λαος,δειχνει μια χρονια ταση προς την μη τηρηση εντολων και ειναι κομματακι "ανεπιδεκτος μαθησεως" και εκει ειναι που καπως χρειαζεται μια παραπανω μεριμνα και προσοχη να δειξουν οι εκπαιδευτες, γιατι δεν θελει και πολυ να αρχισει να τσιναει ο γαιδαρος και να τα φερει ολα τουμπα.

    Οσο για την αρκουδα-θα μου επιτρεψεις- δεν πιστευω στις "φιλιες" των λαων, η των κρατων. Να τις πουμε "ομορεουσες αποψεις που κρατουν πολλα χρονια,ελεω κοινων συμφωνιων", να τα πουμε "κοινα συμφεροντα δια μακρον διαστημα", "αλληλουποστηρικτηκη πολιτικη που οφελει και τα δυο μερη εις βαθος χρονου" κλπ ναι.
    Αλλα "φιλιες" ποτε. Φιλοι,γινονται μονο τα προσωπα. Οχι τα κρατη, η τα εθνη.

    Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να εκμεταλευτουμε-αν
    μπορουσαμε,με τους πρακτορες που εχουμε για εξουσιαστες- την ισχυ,την δυναμη,την επιρροη της μεγαλης αρκουδας.
    Αλλωστε διπλωματια δεν ειναι τιποτα αλλο το να ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΣ ΣΑΝ ΜΑΓΝΗΤΗΣ ΚΑΠΟΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΕ ΤΑΜΠΛΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αλλα που να τα πεις και ποιος να τα κανει,οταν ο καθενας απο τους πρακτορισκους που καθε λιγο και λιγακι ανεβαζει στις καρεκλες ο γιγαντας και με αλανθαστο κριτιριο λαος,ειναι ολοι τους πουλημενοι και δωσμενοι εκει που ανηκουν.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΩ.

    Συνηθως-ετσι εχουν δειξει τα ιστορικα γεγονοτα και εξελιξεις- η καθε "σωτηρια" της υπεροχης αυτης περιοχης με τους αχρηστους κατοικους,της Ελλαδος μας, ερχεται ΠΑΝΤΑ ΑΠ'ΕΞΩ.Χωρις να ερωτηθει κανεις απο τους εδω ιθαγενεις.
    ΑΠΛΑ τα συμφεροντα καποια στιγμη ταυτιζονται και συνευρισκονται κατα τετοιον τροπο,ωστε στο τελος την σκαπουλαρουμε κατα εναν μαγικο και εξοχως "ελληνικο" τροπο

    Απλα οταν ολα αρχισουν να γινονται,-και ηδη γινονται-οταν τα ρευματα κατευθυνθουν,οταν οι αεριδες δειξουν τον τελικο προορισμο-δηλαδη την μοιρα των επομενων δεκαετιων για την χωρα μας-τοτε θα βρεθουν και οι πρωτοι εγχωριοι
    "διορατικοι" η "οδηγοι", η "πρωτοστατες", οπου απλα θα διαρρηγνυουν ανοιχτες πορτες.

    Δεν υπαρχει λοιπον -κατα την γνωμη μου- τιποτα που να αλλαζει απο μεσα προς τα εξω,αλλα ΑΠΟ ΕΞΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ.

    Το δυστυχημα γιας ειναι οτι αυτην την δυσκολη,δυσαρεστη αλλα και γεματη ευκαιριες χρονικη συγκυρια, "ολως τυχαιως" εχουμε στις κυβερνωμενες απ'εξω κυβερνησεις μας,ανθρωπαρια,αντι για πολιτικους της προκοπης.
    Και δεν ελαχαν καποιοι,εστω ενας, με καποιο ταλαντο,με καποια αξιωσυνη,με εναν ικανο βαθμο ελικτικης και διαπραγματευτικης ικανοτητας,ωστα να αποφερει τα μεγιστα στην χωρα,παρα υπαρχουν ενα τσουρμο μαλακες-ραγιαδες.
    Μια σκυλοπαρεα ηληθιων τεμπελιδων,που σκυβουν με την πρωτη ευκαιρια και με τοση χαρα,αδιαφοροντας για καθε ντοπιο συμφερον,σαν να προκειται για ντροπη.
    Μηπως ειναι τελικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή