Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

          Έφτασε η ώρα να χωρίσουμε. Τρισήμισυ  χρόνια προσπάθησα να γράψω για την ΑΕΚ και για κάποια άλλα θέματα που με απασχόλησαν και με απασχολούν, με σκοπό να ρίξω τις αποστάσεις και την διαδικτυακή απροσωπία που άλλον τον κάνει τολμηρό σαν ανώνυμο κι άλλον τον τρομάζει ακόμα περισσότερο. Άλλωστε, άμα γνωρίζεις τον άλλον γενικότερα, πιο εύκολα ανοίγεσαι και καταθέτεις την άποψη σου.
           Τα μαθήματα τα είχα πάρει από τον Φίλαθλο και την κλασσική δημοσιογραφική στατιστική:
  " Αν συμφωνούν όλοι, κανείς δεν θα σου απαντήσει. Αν διαφωνούν όλοι, άντε να ασχοληθεί κι ένα 10% με απάντηση. " Και προχώρησα στο καινούργιο πείραμα της ζωής μου, φτιάχνοντας αυτό το blog. Στην αρχή, η ιδέα ήταν να μπαίνουν μόνο τα πολιτικοκοινωνικά μου κείμενα που είχα την τιμή να δημοσιεύονται, τζάμπα κι αμισθί, στην εφημερίδα. Μετά θέλησα αμεσότερη επαφή με τους πάντες κι επέλεξα σαν πλατφόρμα την ΑΕΚ. Και το έκανα το blog κιτρινόμαυρο παρόλο που ποτέ στην φυλλάδα δεν έγραψα λέξη για την ομάδα μου.
             Φυσικά η κίνηση αυτή ήταν διφορούμενη. Άλλο να πετάς μια μπαρούφα γενικώς κι αορίστως για την κατάσταση, που όσο Αεκτζής και νάσαι, οι περισσότεροι θα σε διαβάσουν, κι άλλο να σε ακολουθήσουν οι αναγνώστες μέσα σε κιτρινόμαυρο φόντο. Υποχρεωτικά όταν βάφεις κάτι, ο άλλος αμύνεται ή πρέπει να κάνει μια υπέρβαση για να διαβάσει άσχετο κείμενο με την ΑΕΚ ή σχολιασμό από κάτω που πάντοτε εμπεριέχει τον " κίνδυνο " να πέσει κι ένα άσχετο μπινελίκι. Κι αληθινή να είναι η κριτική, είμαστε όλοι ασφαλέστεροι σε πεπατημένους δρόμους.
             Εμπορικά, δεν την έψαξα ποτέ. Θα μπορούσα να βγάζω κανά πεντακοσάρικο το μήνα με βάση την επισκεψιμότητα, τον χρόνο παραμονής των επισκεπτών και την τυφλή διαφήμιση του server.  Δεν με ενδιέφερε ποτέ το θέμα αυτό, πρώτον διότι δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος και δεύτερον διότι δεν ήθελα να γίνει πιθανό πεδίο παρεξηγήσεων για τον ρόλο μου, όπως έγινε σε κάποιες φάσεις η φιλία μου με τον Μελισσανίδη ή τον Καραγιαννίδη. Κι αυτά που αναφέρω είναι τα λιγότερα. Διότι το κοινωνικό πλέγμα στο οποίο ανήκω θα μπορούσε και να μιλήσει και για κανονικότατη μιθοδοσία και σταθερότατο και μοναδικό επάγγελμα. Ουσιαστικές λεπτομέρειες είναι αυτά αλλά για μένα φυσικότατες ψυχικές καταστάσεις. Δυναμικής τιμιότητας, κι ο νοών νοείτω.
             Είχα όμως τύχη μεγάλη. Όχι επειδή είμαι Αεκτζής. Αλλά επειδή από πολύ παιδάκι, κατάλαβα τι σημαίνει να υποστηρίζεις αυτήν την ομάδα με όλα τα κουσούρια της διχόνοιας λόγω φτώχειας που υποχρεωτικά έχει ο τρίτος πόλος. Που πάντα είναι προσφυγικός. Βρήκα και γνώρισα ανθρώπους, που θα ήταν αδύνατον να τους γνωρίσω αν δεν είχα κάνει αυτό το blog. Τεράστιες πένες και πηγές αξιοπρέπειας, ανατρεπτικής σκέψης και πιστεύω γνήσιους συνοδοιπόρους έστω κι αραιά πλέον στα κοινωνικά δρώμενα. Για κάποιους, θα τολμήσω να μιλήσω ακόμα και για φίλους. Μέσα στην διαφορετικότητα των επαγγελμάτων αλλά και των τρόπων προσέγγισης. Τεράστιο κέρδος είναι αυτό για όσους φυσικότατα κι εκτιμούν την σιωπή του Πυθαγόρα αλλά και προτιμούν την διαλεκτική του Σωκράτη.
             Προσπάθησα να γράφω σαν να μιλάω ζωντανά σε μια παρέα. Εκεί που τα πάντα που λέγονται, θα έπρεπε να καταγράφονται σε μαγνητοφωνάκι μια που η ένταση της σκέψης είναι πολύ πιο δυνατή από μια πεζή αναπαραγωγή σκέψεων και συμπερασμάτων μετά από περιττή διύλιση. Άλλοτε το κατάφερα κι άλλοτε όχι. Το ίδιο ισχύει και για τους σταθερούς αρθρογράφους, που είχα την τιμή να εμπλουτίζουν τον λιτό αυτόν χώρο και με βοήθησαν χωρίς καμία προηγούμενη γνωριμία στο ταξίδι αυτό. Που τελειώνει ακριβώς με το ίδιο στυλ που ξεκίνησε. Όσο κι αν ο χρόνος σε φθείρει και σε μαλακώνει. Τους ευχαριστώ όλους και όλες, κι εύχομαι καλή δύναμη για την δύσκολη συνέχεια της προσωπικής τους περιπέτειας στην οικογένεια, στο επάγγελμα, στην χώρα που διάλεξαν να συνεχίσουν αλλά και στην ΑΕΚ. Αξία για μένα έχει το ταξίδι και η προσμονή του να φθάσω στον προορισμό. Όταν φθάνω, τις περισσότερες φορές θέλω να φύγω αφού καταρρίπτω τον μύθο.  
                Από την μεριά μου προσπάθησα να πω την αλήθεια και τα πράματα που μάθαινα χωρίς να παραβιάζω συμφωνίες και παρασκήνια που υποχρεωτικά ήμουν κοινωνός. Και λέω υποχρεωτικά διότι πού να πάνε οι πληροφορίες και οι κινήσεις; Στην δημοσιογραφία ή στο παιδάκι που ακόμα φοράει κοντά παντελόνια; Τα πάντα είναι συνωμοτικά και κάποιοι έχουν γράψει τα χιλιόμετρα τους στην τρέλα της κουβέντας ή στην μανία της καλυμμένης γραφής. Άλλωστε οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Ελλάδας δεν είναι και τίποτα πολυεθνικές βιομηχανίες. Κάτι μαγαζάκια είναι που τις διοικούν διαπλεκόμενοι κι απευθύνονται σε χάπατα χειροκροτητές που θέλουν πρόσκαιρα να ξεχνούν το πού ζουν, το πώς ζουν και το ποιός τους βιάζει καθημερινά. Και φυσικά τίποτα δεν θα αλλάξει. Για το δίπολο, εύκολα ξεχνάς την πραγματικότητα. Ένα μοντέλο που τώρα τελευταία το ξέχασε κι ο Αεκτζής κι έχασε και το προνόμιο της διαφορετικότητας. Και δυστυχώς το ξέχασε ή το έχασε ή το πέταξε, επειδή κουράστηκε. Και του δίνω κι ένα δίκιο. Ένα δεν του χαρίζω : ΟΤΙ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ. ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΑΠΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ.
                   Είμαι σίγουρος οτι στενοχώρησα αρκετούς. Η γραφή μου αλλά και η πεσιμιστική σκέψη μου, αυτή είναι. Ζητώ συγνώμη ειλικρινά. Δεν ήταν κανείς στόχος. Στοχοποιήθηκαν μόνοι τους, επειδή κάνανε μαλακίες ή έκλεψαν. Κι είμαι υπέρ της κλοπής σε επίπεδο Ρομπέν των δασών. Πρόσωπο με πρόσωπο. Είμαι κάθετα εναντίον της πράξης όταν κλέβεις το παγγάρι. ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗ, που λέγεται ΑΕΚ. Και κάποιοι - ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ - προτίμησαν αντί να πλουτίσουν ΜΕ την ΑΕΚ, να πλουτίσουν εύκολα και ξεδιάντροπα ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ, ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Κι εδώ, δεν σηκώνω καμία αντίρρηση.
                    Κάποιοι άλλοι, σε αυτόν τον χώρο, μπορεί και να βρήκαν αυτό που γύρευαν. Μια απλή καθημερινή παρέα και με αφορμή την ΑΕΚ, ένα πεδίο έκφρασης. Κι από αυτούς ζητώ συγνώμη, που πιθανώς αύριο θα πρέπει να αναζητήσουν άλλες πηγές διεξόδου. Και μένα θα μου λείψουν όλα και όλοι. Δεν το κρύβω. Αλλά όπως κάποιοι ξέρουν καλά το timing της μπούκας, έτσι ξέρω κι εγώ να προστατεύω τον εαυτό μου. Ο χώρος θα καταντούσε άθελα του, πεδίο προπαγάνδας. Ή, μούγκα στην στρούγκα. Διότι λάθη θα γίνουν όπως και τραμπουκισμοί ή νομπλαρίσματα ( sic ) αφού θα υπάρχουν και πολιτισμένα άτομα στη νέα τάξη. Κι εγώ δεν έχω μάθει να μένω αμέτοχος αλλά δεν έχω μάθει επίσης, είτε να παραμυθιάζω τον κόσμο κάνοντας το άσπρο μαύρο, είτε να είμαι χειροκροτητής πρόχειρων πλάνων.
                 Αισθάνομαι οτι στον αγώνα αυτό, είμαι κι εγώ μια παράπλευρη απώλεια. Ούτε κερδισμένος, ούτε χαμένος. Είπαμε πεισιμιστής είμαι γενικά - ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ - κι άρα δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις με τον σουρεαλισμό που ζούμε όλοι σήμερα: Όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο Χρήστος, " όλοι πανηγυρίζουν επειδή η ΑΕΚ υποβιβάστηκε δυό κατηγορίες και φέρονται λες και πήραμε το champions league, λες κι έχουμε την γηπεδάρα και λες και δεν υπάρχει αντίπαλος. " Κι όλα αυτά, επειδή έκανε την τούμπα ο Μελισσανίδης από τα γαμήσια που θα έρριχνε, και την κωλοτούμπα τα " μεγέθη ", που δεν θα συνεργαζόντουσαν ποτέ με έναν που ακόμα διώκεται. Κι όλα αυτά, την ώρα που όλοι ήμασταν στην εξέδρα και προσπαθούσαμε να ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ Η ΑΕΚ. ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΠΙΑ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΙΜΩΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ " θα επιλέξουν άλλο μοντέλο."
                Το καράβι λοιπόν με πήγε στο νησί και κατέβηκα. Το νησί είναι καταπληκτικό με πλούσια βλάστηση κι άφθονη τροφή, αρκεί βέβαια να την αρμέγω μόνος μου. Θα μάθω να ψαρεύω, να κυνηγάω αλλά και να κόβω φρούτα. Σκέπαστρα για να προστατευτώ από την βροχή δεν χρειάζεται να φτειάξω. Έχει αρκετά μεγάλες φυλλωσιές που προσφέρουν ανήλιαγα σημεία και χαλάρωση από το νερό που θα μου στέλνει ο ουρανός. Επίσης, δεν υπάρχει οχλοβοή ή αγωνία να τρέξω. Δεν έχει χρόνο το νησί, ούτε κι ιδιαίτερο κρύο. Είναι σε τροπικούς παράλληλους. Κάτι σαν την ΑΕΚ στην τρίτη εθνική.
               Έχει και καταπληκτική θέα προς την θάλασσα. Είτε από το ύψωμα, είτε από έναν πολύ παχύ κορμό που δεν μπορώ να φανταστώ πώς διάολο κατρακύλισε σε εκείνη την θέση. Στην άκρη της ακτής, εκεί που κατέβηκα από το πλοίο. Περίεργα πράματα. Σαν η προηγούμενη θητεία μου στο ερασιτεχνικό, κάτι να μου φώναζε. Σαν ένα χέρι να ήθελε να με μάθει κάτι γι' αυτό το νησί. Στο οποίο το πλοίο θα ξαναπιάσει σε κανά χρόνο αλλά εγώ δεν θα θέλω να φύγω παρασυρμένος από το νέο τρόπο ζωής, όσο κι αν υπάρχει πλέον συγκάτοικος. Ο ένας θα με κάνει να θέλω να επιστρέψω; Ίσως σε δυό χρόνια κι αν τίποτε περίεργοι πράκτορες ανακαλύψουν τον παράδεισο μου. Αλλά τι μαλακίες λέω; Στο νησί δεν υπάρχει χρόνος. Εγώ θα κρατάω ημερολόγιο;
              Αδέρφια, προχωράμε. Αν κάποιοι άνθρωποι σκεφτούν λογικά, η ανάδραση και η απογείωση θάναι τέτοιες δυνάμεις, που η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΣΣΑ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ. ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ. ΠΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Φυσικά οι μνήμες δεν πρόκειται να σβήσουν, κι αυτό, όσοι μπορούν, θα πρέπει να το μεταλαμπαδεύσουν. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ
" ΜΕΓΕΘΗ " ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΑΝ ΟΛΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΛΟΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
            Το ταχυδρομείο μου ( stevenavramidis@yahoo.gr ) ή και το τηλέφωνο μου θα είναι πάντα ανοιχτά για οποιαδήποτε κουβέντα. Και ξαναλέω : Κουβέντα. Γραμμή δεν πέρασα ποτέ εδώ και θεωρώ οτι έκανα την κριτική που κάνουμε όλοι στις παρέες μας.
                  Νάστε όλοι καλά. Καλή Ανάσταση και καλή δύναμη για μετά. Να προσέχετε αυτούς κι αυτά που αγαπάτε. Μέσα σε αυτά, είναι και η ΑΕΚ μας. Με τα ανοιγμένα φτερά πάντα, που πρώτη έδειξε τον δρόμο - έστω και ετεροχρονισμένα - της κάθαρσης. Έστω κι αν είναι αυτοκάθαρση. Φυσικά στα φτερά, ρίχτε άλλη μια ματιά ΤΙ κρατάει.
                              ΚΑΙ ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ.
                                   ΧΑΙΡΕΣΘΕ ΚΑΙ ΕΡΡΩΣΘΕ.   

89 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Μπερεδεύτηκαν οι ημερομηνίες; Πού να ξέρω; Όποιος θέλει, μου κάνει την χάρη και διαβάζει και την προηγούμενη μέρα, που έλαχε νάναι ίδια. Ούτε την Κασσιανή δεν πρόλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βιάστικες να μας χαιρετήσεις. Και ο "δαίμων" τα μπέρδεψε.
    Η ημερομηνία αναφέρει "Δευτέρα 29 Απριλίου".
    Μα ούτε μια μέρα στο σταυρό πάνω δεν κάθεσαι αδερφε μου. Τι πράμα είσαι συ. Από την Κασσιανή στον τάφο;
    Αυτο που λένε: ΓΑΜΙΣΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.

    Θα μέινει εκεί αναρτημένο το κείμενο όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Και θα αποκαθιλωθεί την Δευτέρα του Πάσχα.
    Σήμερον κρεμάται επί ιντερνετ, ο εν ύδασι τον "καζαμία" κρεμάσας.

    Δεν έχω διαβάσει το ύστατο "χάιρε". Θα το κάνω αύριο.
    Υστατο για την συγκεκριμένη μορφή επικοινωνίας,αφού έτσι γνώρισα έναν καθαρό άνθρωπο και κέρδισα ενα φίλο.

    Τα "μνημόσυνα" δεν μου αρέσουν. Ουτε και τα μαντήλια τα λευκά.
    Οι δυό μας άλλωστε ούτως η άλλως θα τα λέμε και από το τηλέφωνο και δια ζώσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στηρίζουν οι παλάιμαχοι το εχγείρημα Μελισσανίδη.
    Και γω που πάντα νόμιζα ότι οι- κάθε είδους- παλάιμαχοι οι ιδιοι έχουν ανάγκη στήριξης και όχι το αντίθετο.
    Να μας πουν ΕΝΑΝ που δεν τον στηριξαν.
    Τα "στηρίγματα" αυτά, μαλλον είναι σαν τα ζάρια.
    Μια-δυο-τρεις...δεν μπορεί. Κάποιος θα μείνει.
    Να και οι 6άρες.

    Τέλος πάντων. Δεν είναι ώρα για μικρά.Εχουμε γιορτή.
    Γενική συστράτευση έχει σημανθεί. Και κανεις από τους "λέοντες" - μη χέσω-δεν έχει λόγο να μένει απέξω, αφου θα "συνδράμουν" (κρυφά και φανερά) όχι το προσφυγικό σωματείο, όυτε κάτι τέτοιο,αλλά την νεοανεγειρόμενη δύναμη και ότι αυτή έχει ως φρούτα "πάνω" της και "γύρω" της.

    Μητσάρα είμαστε μαζί σου. Οι "Τραχανοπλαγιά είναι κον΄τα σου"
    ( όχο σκέφτομαι τα πανώ των οπαδων μας στα γήπεδα. "Το Γιστάνιτσα στέκετε κοντά σου" Αετέ, η Γούβα είναι εδώ"...τέλος πάντων.)
    Πάρτους τα σώβρακα. Και προπαντός τις τσέπες.
    Δύο χρόνια άλλοι μαλάκες θα τρέχουν και θα πληρώνουν για το γήπεδο, στα ίδια αυτά δύο χρόνια άλλοι μαλάκες θα τρέχουν την ομάδα στις περιπέτειες των κατηγοριών και σε 2 χρονάκια από του χρόνου- η σε ένα χρόνο απο του παραχρόνου- ο Μήτσος θα νοικιάσει ένα λευκό μουλάρι από την Αίγινα με 200 ευρώ, θα βάλει τον Ντούσαν επάνω και θα μπουν στο νέο γήπεδο.

    Δύο υποσημειώσεις μόνο: Μη μας κάνεις "ολυμπιακό".Η πολύ πουτανιά, είναι συνώνυμο της "παστρικιάς" εδώ στο κωλοχώρι..Ασε να έχουμε και λίγο χώμα στα χέρια.
    Και κοίτα μη φεύγοντας αφήσεις ξανά την ομάδα σε κανένα Τροχανά.
    Η τουλάχιστον αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, σε παρακαλώ ,δώστη στον Παλαιοκώστα. Είναι καλό παιδί και το κυριότερο δεν θα έχουμε ταμειακό πρόβλημα, που ήτο και το μέιζον..
    Η έστω στον Χριστόδουλο και τον Σάββα. Καταλαβάινεις...για θρησκευτικούς λόγους.
    Η έστω στον Σειρινάκη. Αλλωστε τώρα πια τα λένε "studio"
    Μη σου πω στη χήρα του Καζατζίδη. Να μας κάνει κανένα αφιέρωμα και η Διγενή.

    "ΑΕΚ ζούμε στην Α να σε δούμε".

    Ο χρονισμός ο απόλυτος σχεδόν με απόκληση ουτε μιας μέρας, της απόκτησης του ΟΠΑΠ και της πτώσης της ΑΕΚ να μη βάζει σε σκέψεις κανέναν.
    Και το βιαστικό της "μπούκας" δείχνει ότι κανεις τους δεν το περίμενε!! Δεν ξέρω αν το είχαν παίξει και στο στοίχημα.
    Τσάμπα αγωνιούσαμε εμεις απο δω, τζάμπα ήλπιζε -τάχα- τους Βιντιάδηδες ο άλλος ο "Κετσες".
    Ζήσαμε όλοι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σεβαστή η απόφασή σου, αλλά ....

    Γενικώς, Καλή Ανάσταση.

    Νότιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. C.L σήμερα και αύριο. Γιουρ-ώπα μεθαύριο.
    Και πάμε στα 4-6 γκολ στα τρία από τα 4 ματς. Ρεαλ, Μπάρτσα, Τσέλσυ. 2.10,- 2.10,-2.60.
    Βάζεις ένα εικοσάρικο και παίρνεις πίσω η 200 ευρώ, η τα παπάρια σου.
    Για μεγαλύτερη ασφάλεια,στα over. 1.35, 1.35, 1.55.
    Bάζεις ένα κατοστάρικο και κερδίζεις τα τριπλά. Βάζεις ένα αρνί και κερδίζεις άλλα δύοΣύνολο τρία.
    Αμα βρεις ακόμα καμιά 80αριά και μια φλογέρα, γίνεσαι βοσκός

    Ακριβές σκόρ με δυο επιλογές ανα ματς και "πλέξιμο" Ρεαλ 3-1-3-2, Μπάρτσα 2-2, 3-2.
    Και για μεγαλύτερη "πλεξούδα" μπας και κάτσει και κάνεις Πάσχα στα Φίτζι: Μπενφίκα 1-1,2-1 και Τσέλσυ 5-0,5-1.

    Της Κασσιανής σήμερα και δεν καταλαβαίνω γιατί την σέρνουν σαν πόρνη. Επειδή η ιδια πρώτη είπε το γνωστό "'Κύριε , η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα γυνή"; Επειδή το ανέφερε δηλαδή στον ύμνο της, την έκαναν πουτάνα.
    Δηλαδή οι "δούλοι" του θεού, στους ύμνους, είναι κανονικοί δούλοι; Είλωτες;
    Πόσες "Κασσιανές και μάλιστα πετυχημενες και "πρώτες κυρίες" δεν έχουμε σήμερα εγχώρια; Ενα κάρο. Οι περισσότερες "ραμένες κάλλιστες "παρθένες" ήταν. Πουτανάρες δηλαδή χθες, ευεργέτριες σήμερα.


    Δεν λέω βέβαια ότι δεν θα είχε και μια πουτανιά μέσα της,μια τσαχπινιά, καθότι ήταν και μπάνικη εκτός απο΄έξυπνη. Μιλάμε για γόνο φεουδαρχικής οικογένειας κάτοικο Κωνσταντινούπολης. Αλλωστε "τας καλλίστας παρθένους" επέλεγαν οι μανάδες και οι μαλάκες οι αυτοκράτορες απλά συμφωνούσαν. Ουτε γυνάικα δεν μπορούσαν να διαλέξουν μόνοι τους.
    Καταλαβάινεις, γιατί φτάσαμε ως εδώ,'ετσι;
    (Οι "Βαλιντέ"-για να μιλήσουμε και "Σουλειμανίστικα"- κάνουν κουμάντο.)

    Λέγεται ότι ήταν ο πόθος του Θεόφιλου του Αυτοκράτορα,κατά την παρουσίαση των μελλοντικών συζύγων του κανακάρη της, από την μάνα του, Ευφροσύνη.
    Εθαμπώθει από την ομορφιά της. Πρέπει να ήταν "τούμπανο" η Κασσιανή.
    Ο Θεόφιλος λοιπόν για κάποιον λόγο-μάλλον από μητρική προτροπή- προτίμησε την Θεδώρα (ααααλλη αυτή) που βρίσκονταν και αυτή στο casting των "καλλίστων παρθένων" για αυτοκρατορικές συζυγοι.

    Μιλάμε για Κωνσταντινούπολη και 830 μ Χ περίπου. Στα ντουζένια δηλαδή της Βυζ. Αυτοκρατορίας..
    Η Κασσιανή λοιπόν απεσύρθει, δεν ξεύρωμεν τι έκαμε στην επόμενη δεκαετία,το σίγουρο είναι ότι επέλεξε για το υπόλοιπο της ζωής της τον μοναστικό βίο, οπου εκει έγγραψε πλήθος ημνων και ποιηματων, μεταξυ των οποίων και το γνωστό ομώνυμο τροπάριο.
    Τα περισσοτερα έργα της χάθηκαν, η θεωρούνται σήμερα "ορφανά".

    Ο Θεόφιλος- λέγεται- ότι την επισκέφτηκε μετα΄από χρόνια από εκείνη την αποφράδα μέρα που δεν την επέλεξε για σύζυγο.Την αγαπούσε. Πήγε στο κελί, εκείνη κρυμένη τον παρακολουθούσε. Ειχε αφήσει τον ύμνο της μισοτελειωμένο στο τραπέζι. Τον διαβάζει ο Θεόφιλος, και συμπληρώνει μάλιστα και ένα κομμάτι. Φεύγει, βγαίνει απ΄την κρυψώνα της η Κασσιανή , βλέπει τι έχει συμπληρώσει ο Θεόφιλος και έτσι συνεχίζει την ολοκλήρωση του έργου.

    Στην ουσία μιλάμε για το απομεινάρι μιας ανεκπλήρωτης αγάπης,για ένα μινι λευκωμα που μιλά για τον έρωτα και την μεταμέλεια (ανθρώπου προς άνθρωπο αλλά και προς τον θεό)
    Μιλάμε για "έναν έρωτα στα χαρτιά" όπως θα έλεγε σήμερα και ο οπαδός της ΑΕΚ που έχει μάθει από την καλή το πως χάνεις "στα χαρτιά".
    Χάρτινος εραστής ο Θεόφιλος.
    Χάρτινος και ο Ολυμπιακός.
    Χάρτινο το φεγγαράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ.
    ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή συνέχεια εκεί ψηλά που πάντα πετάει ο Αετός μας. Αναμένουμε την επιστροφή του μπλογκ μαζί με την ΑΕΚ των παιδικών μας χρόνων που οι παικταράδες μας φαίνοντας τόσο ψηλοί, τόσο δυνατοί. Ανίκητοι. Σαν την δική μας ΑΕΚ που δεν χάνει ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στήβεν καλημέρα,

    Λυπάμαι που κλείνεις μπλόγκ αλλά νομίζω ότι καλά κάνεις.
    Για μένα όπως και για πολλούς άλλους ήσουν μια ξεχωριστή, ευχάριστη και πραγματιστική περίπτωση που με την απίστευτη γραφή σου μάς καθήλωνες και δεν χορταίναμε να σε διαβάζουμε. Τύφλα νάχουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μπροστά σου (βλέπε Κεσεδάκι-τζόγλου).
    Η πέννα απαιτεί άριστη γνώση και χειρισμό της γλώσσας. Πολλοί την έχουν, αλλά λίγοι βγάζουν ουσία, ανδρισμό και ρεαλισμό. Αυτό ήσουν για μένα!
    Για μερικούς που πιστεύετε ότι το μπλόγκ κλείνει λόγο ΚΑΖΑΜΙΑ θέλω να ξέρετε ότι ένα σκουλήκι δεν μπορεί να τα βάλει μένα λιοντάρι. Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ είναι ότι πιο αντιπροσωπευτικό υπάρχει στην σημερινή Ελλάδα. Με τα κείμενα του μας απέδειξε (όπως τόχει γράψει και ο Στήβεν) ότι όχι μόνο δεν είναι ΑΕΚ αλλά τουναντίον αντιπροσωπεύει μία μάζα απατεώνων που από το τίποτα έγιναν κάτι τρώγοντας τα λεφτά του κόσμου της ΑΕΚ. Μια μικρογραφία των πολιτικών μας δηλαδή. Μηδέν ηθική και εντιμότητα από μέρους τους, ηθική και εντιμότητα που θα έπρεπε να πηγάζουν από μέσα τους και ΟΧΙ επειδή το ορίζει ο νόμος.

    Ο ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ ζητάει συγνώμη από τον Στήβεν. Συγνώμη ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΈΣΩ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΣΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΟΥ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΛΥΠΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑ.

    Σε όλα τα παιδιά που έγραφαν στο μπλόγκ τους εύχομαι καλό Θέρος.


    Μπίκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπίκο προς Καζαμία30 Απριλίου, 2013 14:29


    Δεν γινόταν τώρα που κλείνει το μπλόγκ να μην σου πω ένα αντίο.

    Το ποιος είσαι το γνωρίζω πάνω από χρόνο. Μέσα από τα κείμενά σου δεν χτύπαγες τον Στήβεν αλλά τον ίδιο σου τον εαυτό.
    Οι μεγάλες δυνάμεις έκαναν μια μεγάλη ΑΕΚ που όλοι χαιρόμασταν να την βλέπουμε να διακρίνεται και να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσωπικά σε ευχαριστώ γιατί τα θεμέλια που θέσατε εσύ και οι όμοιοι σου. Είναι στέρεα και η ΑΕΚ πατάει γερά.

    Τα νοίκια και οι τιμές των πολυκατοικιών-ακινήτων πέφτουν και σιγά σιγά μένουν ανοίκιαστα και απούλητα, για αυτό σε παρακαλώ όπως μου διαθέσεις σε λογική τιμή ένα γκαράζ σε περιοχή Πατησίων αν είναι δυνατόν να παρκάρω καμιά 300σαρια παπάκια που έχω στην επιχείρησή μου.

    Κλείνοντας να σε παρακαλέσω να με συμβουλεύσεις για ένα ενεργειακό τζάκι που χάνει καπνό από μία ρωγμή, να το κλείσω με στόκο από το Praktiker ή από το Leroy Merlin?

    PS. Τoo bad won’t be seeing at R1 any longer.

    Kisses

    Μπίκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή επάνοδο στο βλογ Στήβεν με τον πρώτο αγώνα της ΑΕΚ στο "Volvo for life" arena (παραδείγματος χάριν) και την φυσική κατάληξη της σεζόν που θα είναι ο πρώτος από τους 4 σερί τίτλους του Μελισσάν. (Ελπίζω μόνο να μην είναι σαν τους 4 πρώτους του πράκτορα της Στάζι Κρόκους, διότι τότε αφήστε το, πάω να δω Wolverhampton Wanderers καλύτερα).

    (Ασχέτούλι: Arena στα Ισπανικά σημαίνει άμμος, αυτή πάνω στην οποία γίνονται οι ταυρομαχίες. Ποδοσφαιρικό γήπεδο σε Ισπανόφωνη χώρα που να ονομάζεται "άμμος" ΔΕΝ νομίζω να υπάρχει).

    Αν ο Μελισσάν μετά τους 4 σερί τίτλους κάνει αυτό που φοβάσαι Στήβεν, ελπίζω να μας σώσει το καθαρό κούτελο στη λαχαναγορά ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. Είστε όλοι καλεσμένοι στο αντιπυρηνικό μπούνκερ που φτιάχνω στην Βόρεια Σουηδία.

    Στο επανειδείν.

    ΑΕΚ, μαγεία, γαμώ την κενωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Bori na se gamise o aRxigos ala de perimena na klisis kiolas. Elpizo na sinexisi na grafi kapou o xotzeas gia ti sxetiki kavlada.
    ta leme avramidi - AEK ouiski k iron maiden diskoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σ' ευχαριστούμε πολύ Steven!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στο καλο Αβραμιδη.Ημουν της σιωπης ως επι το πλειστον.Να εισαι παντα καλα,τιμησες τον χωρο με το παραπανω.Καλη τυχη.Εχω το email σου...για τα δυσκολα.Τιμη μου που σε διαβαζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παντοτινέ "ανώνυμε": Κάπου θα με πετύχεις. Και κοίτα να αναρτήσεις τα σχόλια μου σε κάποιον άλλο τοίχο, καθότι το δωματιάκι έγινε γκαρσονιέρα.
    Ο "aRhigos" αποδείχθηκε "aRhidos" και αυτή την ώρα δοκιμάζει το κόκκινο στρινγκ που του έκανε δώρο ο Μελισσανίδης για το "αντίο" του μαλάκα.
    Τον βλέπω σε κανένα Ro-Ro με τη μάνικα να τσακώνεται με τους Πακιστανούς στο κατάστρωμα.
    Τον πιάνει η θάλασσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ομολογω οτι δεν περιμενα αυτη την εξελιξη στο blog ειδικα τωρα που υπαρχει ενδιαφερον τιγρη. Παρολα αυτα σαν τακτικος αναγνωστης και σποραδικος σχολιαστης,θελω να ευχαριστησω το Στηβ που μοιραζοταν τις σκεψεις και τις πληροφοριες του μαζι μας. Προσωπικα πηρα αρκετα πραγματα απο αυτο το blog κι ας διαφωνουσα πολλες φορες με τις αναρτησεις ή καποια σχολια. Κριμα που δεν το εφεραν ετσι οι περιστασεις ωστε να γνωριστουμε απο κοντα να πιουμε ενα κρασι. Για την ΑΕΚ δε θελω να γραψω κατι,διοτι εχω υποσχεθει στον εαυτο μου να παψω να ασχολουμαι μετα την κοροιδια που εζησα φετος. Παντα θα ευχομαι να βρει το δρομο της οσο συντομοτερα γινεται και να δωσει στον κοσμο της περισσοτερες χαρες απ οσες εδωσε σε μενα.
    Καλες γιορτες σε ολους και να μαστε γεροι και δυνατοι να αντεχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημήτρης (J.PATIKAS )30 Απριλίου, 2013 19:57

    Τι να πω? Έτσι όπως το έθεσες, θεωρώ ότι έχεις δίκιο και καλά κάνεις με το blog. Με τα τωρινά δεδομένα, γιατί τα πράγματα αλλάζουν. Πάντως σε ευχαριστώ που όλο αυτό το διάστημα, αφιερώνοντας ότι πιο πολύτιμο έχει ένας επιχειρηματίας, οικογενειάρχης και κοινωνικά υπερδραστήριος άνθρωπος όπως εσύ, τον χρόνο του, μου έδειξες το πώς πραγματικά πρέπει να είναι η ΑΕΚ (και όχι μόνο). Όπως σου έγραψα, μου θύμιζες συνεχώς την αγάπη για την ΑΕΚ όπως μου την έμαθε ο πατέρας μου και ο παππούς μου (από τις Σαράντα εκκλησιές για όποιον ξέρει, βορειο ανατολική Θράκη), ανιδιοτελώς και με φουλ συναίσθημα. Να σαι καλά και όποτε έχω κάτι να σου πω ελπίζω να μπορώ να σε βρω. Ότι κανονίσεις με Χρήστο, DIMI, και λοιπούς όπως τον πρώτο καιρό, είμαι μέσα. Ραντεβού με όλους σε όποιο γήπεδο θα παίζει η ΑΕΚ. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να παίρνουμε σειρά και για τα διαρκείας της Νεας Φιλαδέλφεις.
    ΑΕΚΑΡΑ ΓΕΡΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Και τι θα κανουμε τωρα χωρις βαρβαρους....?"
    Δυο λογια πριν τον επιλογο...
    Ολοι στηριζουν Μελισσανιδη,ολοι συμφωνουν για το νεο γηπεδο,ολοι ονειρευονται ενα νεο `93-`94 !!!!!
    Δεν ξερω αν ολα τα παραπανω ισχυουν και για τον ιδιο τον Μελισσανιδη,αν εχει σκοπο κι ο ιδιος για κατι τετοια εννοω.
    Φυσικα σαν φιλαθλος της ΑΕΚ,θα την στηριξω τωρα στα δυσκολα οσο μπορω.Το ιδιο ισχυει και για τον Sugar,αφου σε προσωπικο επιπεδο δεν βρισκω τον λογο να του δωσω μια δευτερη ευκαιρια,οπως πραττει εκεινος.Λογω ΑΕΚ ομως κι επειδη μια αδυναμια του εχω απο παλια,παμε δυνατα οσο γινεται....
    Ορβουαρ λοιπον με τους εδω μεσα,και αφου υπαρχουν mail και τηλεφωνα,θα υπαρχει και επικοινωνια.....
    Αντε να βγαλουμε κι αυτες τις "γραβατες" να παρουμε και λιγο αερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε steven σε μια εποχή που οι άντρες σπανίζουν η απουσία σου θα κοστίσει, για αυτό δε σου λέω αντίο αλλά εις το επανιδείν...αναμένοντας.
    Σου εύχομαι κάθε καλό πατριωτάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΣΤΗΒΕΝ!
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ(ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ),
    ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΙΩΘΩ ΣΑ ΝΑ ΣΕ ΞΕΡΩ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΟΥ,
    ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ-'Η ΙΣΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ-ΠΩΣ ΔΕ Θ'ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ...

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑ,ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ,
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.


    "ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ'ΝΑΙ."


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιάννης Περισσός30 Απριλίου, 2013 21:58

    Στήβεν εις το επανιδείν και από μένα, μπορεί να μη σχολίαζα αλλά δεν άφηνα κείμενο σου να πέσει κάτω, ούτε κόμμα δεν πήγαινε χαμένο. Σου εύχομαι τα καλύτερα με υγεία πάνω απ'όλα όπως και σε όλους τους γνωστούς άγνωστους σχολιαστές του μπλογκ με τους οποίους είχα τη τιμή να παρακολουθήσω την ΑΕΚΑΡΑ στο ΟΑΚΑ εναντίον της ξάνθης χάρη σε κάτι προσκλήσεις που είχες αν θυμάσαι, μόνο που τώρα εύχομαι αν ξανασυναντηθούμε σε γήπεδο να είναι στον Ναό ...

    ΥΓ. Το μπλογκ σου θα παραμείνει καρφιτσωμένο στους σελιδοδείκτες του browser μου ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ακόμα και κλειστό...

    ΑΕΚ Σ'ΑΓΑΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ. ΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
    ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ; " ΟΤΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ."
    ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ.
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΑΕΙ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ; ΓΙΑ, ΤΟΝ ΟΠΑΠ;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ποτέ.
    ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΔΟΥ. ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ. ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΛΟΙΩΝ. ΤΟΞΙΚΑ. ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΑ.
    ΠΟΙΟΝ ΒΑΡΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ;
    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ.
    ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λίγο χάθηκα. Κόπτεται ο Σύριζα για τα απόβλήτα στο Γιβραλτάρ;
    Και αν το κάνει για να "βαρέσει" τον Βαρδινογιάννη, γιατί οι οικολογικές του ανησυχίες πήγαν τόσο μακρυά, με αποτέλεσμα το όποιο "βάρεμα" να πηγαίνει χαμένο;
    Χάθηκε να "βρει" μερικά απόβλητα πιο κοντά, ώστε να έχει και αντίκτυπο;

    Με την κόρη του Κωνσταντόπουλου στο Σύριζα,(Σύριζα ο οποίος είναι δημιούργημά του,κατ'εντολήν βέβαια. Από κει πέρασε και η "εδώ Πολυτεχνείο" πρωτου μεταβει για μόνιμη κατοίκηση στις Βρυξέλες) ο οποίος Κωνσταντόπουλος ο ξυλοφορτώσας την σύζυγο του με αριστερές χαστούκκες,υπήρξε δικηγόρος της "αγίας οικογένειας" (εκτός από πρόεδρος του ΠΑΟ για μια βδομάδα, για να κρατήσει τα σπασουάρ των παικτών κατά "παράκληση" του "καπετάνιου"), καταλαβάινει κανείς τι είδους πόλεμο και τι "βάρεμα" κάνει το Τσιπρομάγαζο στον Βαρδινογιάννη.
    Σαν τον Μητσοτάκη που "πολεμησε" την διαπλοκή (την οποια έστησε πρώτος).

    Φυσικά και δεν υπάρχει "Τσέχος κροίσος με 9 γράμματα".
    Μόνο και μόνο που διαβάζει κανείς ότι από ολόκληρες τις τζογαδόρικες χώρες του πλανήτη και από όλους τους γίγαντες των λοταριών, η δουλειά πήγε σε έναν...Τσέχο, είναι να γελάς.
    Οπως οι μάρκες των πετρελαιοειδών είναι Μία, απλά πολλοί οι "αντιπρόσωποι" έτσι και το fund των "επενδυτών στην συγκεκριμένη πέριπτωση του ΟΠΑΠ είναι Ενα.
    Και αδίκως απορεί κάποιος,: μα καλά,δεν έχει ασυμβίβαστο ο Μελισσανίδης και έχει ο ...Βαρδινογιάννης; Η μήπως δεν καταδέχεται να μπλέξει με μπουκάδικα,παρά αφήνουν πετρέλαια, στοιχήματα και όλα στον "τίγρη";
    ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ: ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΟΥΝ; ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΕΧΟΥΝ. ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ "ΚΑΠΑΤΣΟΥΣ" ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΖΑΤΖΙΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΕΝΤΛΕΥ;

    Τι εστί "τίγρης"; το έχουμε πει και θα το πούμε για ύστατη φορά, μιας και το blog κλένει (και έυχομαι να ξανανοίξει):
    ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ. ΟΛΩΝ. ΟΤΙ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΡΏΤΟ,ΣΑΝ "ΤΖΑΚΙ"; ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΜΕΣΑ. Ενας μπράβος που μαζέυει τα λεφτά στις γειτονιές των νταβάδων, γιαλογαριασμό τους, αφου εκείνοι δεν προκάμουν, ενεκα οι δουλειές έπεσαν μαζεμένες και "άνοιξαν".
    Δουλέυει για όλους. Δεν λέει όχι πουθενά.
    ΘΕΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ; ΘΕΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΛΑΤΣΗΣ; "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ" ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ.
    ΕΝΑΣ "ΣΑΛΑΣ" ΕΙΝΑΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΌΤΕΡΟ,ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
    Αλλά- ξαναλέω- ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ.
    Το θέμα είναι να ανασυρθεί η ΑΕΚ- ΜΕ ΟΤΙ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ- ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ.
    ΑΦΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ-ΕΝΙΟΤΕ- ΤΡΟΠΟ.

    Βέβαια, πως λέει και ο Steven, "ΧΑΣΑΜΕ, ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ".
    Αφού αυτό που υπήρχε,από το 1924 έως και πριν λίγα χρονια- έχει εντελώς πεθάνει. Και φέτος σκεπάστηκε με χώμα.
    Και δεν πέθανε μόνο του,αφού και ο κόσμος που το γέννησε και το πήρε αγκαλιά, πέθανε η γέρασε υπερβολικά. Και από πίσω έρχονται γενιές που έχουν ανατραφεί αλλιώς.
    Το να προσπαθείς να συντηρήσεις, να διατηρήσεις την όποια- "διαφορετικότητα", είναι σαν χάραγμα στο νερό.

    Ολα αλλάζουν αργά,ύπουλα και σέρνοντας. Για να μη τρομάξεις. Σαν τη μούρη στον καθημερινό πρωινό καθρέφτη.
    Οτι γεννηθεί μετα από αυτό θα είναι μια "άλλη ΑΕΚ". Αλλά "ΑΕΚ".
    Προσωπικά με χαλά, αλλά το αντέχω.
    Οπως αντέχω τις ρυτίδες, 'οπως αντέχω να βλέπω αγαπημένους να "φεύγουν", όπως αντέχω να βλέπω φιλους με κοιλιές και καράφλα, όπως αντέχω να χάνω πράγματα με συμβολική αξία, όπως αντέχω να ζω με μνημες, γιατί ΔΕΝ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ.Αφού δεν τις κάνω σκιάχτρα,αλλά συνοδηπόρους.
    Αυτή είναι και έτσι είναι "η πουτάνα η ζωή" που λέει και ο Τζιμάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μy first post is my last post.
    Σε διαβαζω πολυ καιρο,απο την εποχη που ο καλος Κυριος Τιμολεων σε μια απο τις πολλες δυσκολες στροφες μου ειπε (μην σκας μπες να δεις τι γραφει ο steven)και μπηκα !!! Με κλειστα ματια σαν αυτα που εχουν τα μωρα και τωρα βλεπω πλεον καθαρα,η μαλλον ετσι θελω να πιστευω. Στην αρχη νομιζα πως διαβαζα κινεζικα ,κατι σαν χαλασμενο φαγητο αλλα τελικα εφταιγε ο εθισμος στο δηλητηριο στη μαλακια και στη μπουρδα.

    Σας ευχαριστω ολους καλο πασχα και καλη ανασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλοτάξιδο στο χρόνο το ιστολόγιο σου Στήβεν. Τις ευχές μου για το Πάσχα σε όλους.
    Ηττήθηκες λες , εμείς που σε διαβάζουμε από τον καιρό του Φιλάθλου, επέτρεψε μας να έχουμε άλλη γνώμη. Στην Ανατολή που γεννηθήκαμε ξέρουμε ότι οι αυτοκρατορίες και τα μεγέθη γίνονται απλά σκόνη στο πέρασμα του χρόνου. Για να αλλάξει μια κοινωνική κατάσταση δεν αρκούν οι μονάδες ( από το ποδόσφαιρο μέχρι την βουλή) χρειάζονται Ομάδες εκπαιδευμένες και ενημερωμένες πολιτικά και σε αυτό συνέβαλες με τα κείμενα σου.

    Κωστής ΔΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. «Ο ρόλος της κριτικής είναι ένας ρόλος ανάμεσα σε άλλους. Χειρότερος από αυτόν των πρωταγωνιστών του αισθητικού γεγονότος, όταν οι πρωταγωνιστές είναι καλοί, και καλύτερος από αυτόν των πρωταγωνιστών του αισθητικού γεγονότος, όταν οι καλλιτέχνες νομίζουν πως είναι καλλιτέχνες – κι άντε μετά να τους πείσεις πως δεν είναι. Θα σου βγάλουν το μάτι, γιατί σε θέλουν κι εσένα στραβό σαν την αφεντιά τους».
    Βασίλης Ραφαηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. DIMI,ΧΡΗΣΤΟΣ,ΓΑΡΑΤΖΕΟΣ,YELLOW CRUISER+...παρακαλω βαλτε μπρος την προτροπη του στηβεν να κρατηθει το ιστολογιο ανοιχτο .Ειστε καλες πενες με αεκτζηδικη ψυχη κ μια χαρα θα επικοινωνουμε για την αεκαρα μας ,ετσι, οπως καλως μας εθισε ο στηβεν.Αντε κ καλο μηνα.-leftover

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα λέμε φίλε,από τηλέφωνο και από κοντά άμα θελήσουμε,ίσως για κανένα ''μπλε'' ********ευχαριστώ για την φιλοξενία σου!*****

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΚΚ.
    ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΤΥΠΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
    ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΧΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στη σφήνα: κάνει την πλακίτσα της και μέσα στη Βαρκελώνη σήμερα η Μπάγερν. Προβλεπόμενα πράματα φυσικά. Ειχα άλλωστε πεί ότι το μόνο θέμα ήταν αν η Μπάρτσα φάει ΚΑΤΩ από δύο και μέσα στο Καμπ Νού.
    Κι αν το απαιτούσε η περίσταση να ρίξει κάνα τετράμπαλλο πάλι η Μπάγερν θα το είχε ήδη δρομολογήσει.
    Η άμυνα τής Μπάρτσα θέλει γενικό λίφτιγκ, απ΄άκρη σ΄ακρη.
    Και βεβαια, κι αλλαγή πλάνου. Το αγγελοπουλικό το στυλάκι με τίς τρισήμισι εκατομμύρια πάσες είναι πλέον στα όρια τού θλιβερού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τελικά βιάστηκα να μιλήσω. Για τετράμπαλλο πάμε κι εδώ.
    Dimi, έχεις τίποτα απορίες πού θα μπορούσα να λύσω?
    Χόρτασες γκόλ, δεν έχεις παράπονο, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 7-0 σούμα. Θάμπωσε και δίδαξε μπαλίτσα πάλι η Μπάρτσα. Αυτός ο Αλβες έτρεχε και δεν πρόκανε, και εώώπ, και να οι ζεμπεκιές, καί βόηθα παναγιά μου να μείνει κάτω από τεσσάρα το σκόρ, και κοιμήθηκε όντως ο πανίψυστος κι έμεινε στο 0-3.
    Και πήγανε οι μεν για βρούβες κι οι άλλοι για τελικό.
    Ευτυχώς έχει Βαγιεκάνο-Μπέτις την Κυριακή και θα δούμε "τόπ επίπεδο".
    Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κάποτε υπήρχε μια εταιρεία. Την έλεγαν Πετρέλαια Αιγαίου.

    Ανήκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Καρρά.

    Οι δύο συνέταιροι έκλεισαν την εταιρεία το καλοκαίρι του 1995 και η λύση της εταιρείας έγινε δεκτή την άνοιξη του 2006.

    Από την εκκαθάριση της εταιρείας προέκυψε χρέος προς το Δημόσιο που ξεπερνούσε τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

    Δεν πληρώθηκε.

    Ο νόμος 3943 του 2011 προβλέπει ότι το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο είναι διαρκές και -ως εκ τούτου- συνεχές αυτόφωρο.

    Το 2011 η Πετρέλαια Αιγαίου εμφανίζεται στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

    Το 2013, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η οφειλή της Πετρέλαια Αιγαίου ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

    Και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δίνει εντολή στις εφορίες να ζητούν την ποινική δίωξη οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.

    Οι οφειλές που προέκυψαν από την εκκαθάριση της εταιρείας του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Γιάννη Καρρά, όμως, ουδέποτε πληρώθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο.

    Τη στιγμή λοιπόν που εσύ πηγαίνεις στη φυλακή για χρέος 5000 ευρώ, η κυβέρνηση δεν κρατιέται να δώσει τον ΟΠΑΠ στον Δημήτρη Μελισσανίδη, που χρωστάει 10 εκατομμύρια.

    Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. προς Ανώνυμο: Αμέ. Υπάρχει κάτι. Γιατί λείπει το επώνυμο. ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ποιόν φοβάται, ποιός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Ρ Γ Η Μ Α :
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Bm8JS502tFw#!

    «Πλημμέλημα της πλάκας οι απειλές κατά της ζωής του δημοσιογράφου του Unfollow» δήλωσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

    Αντώνης Σαμαράς, Φαήλος Κρανιδιώτης, Δημήτρης Μελισσανίδης. Και στο βάθος ο ΟΠΑΠ.

    Αν κρίνω από την υστερία -και τις ανοησίες- του Μάκη Βορίδη, το Unfollow πέτυχε διάνα.

    Λογικό είναι αυτός που κυκλοφορούσε με τσεκούρι στους δρόμους της Αθήνας να θεωρεί «πλημμέλημα της πλάκας» τις απειλές για τη ζωή κάποιου και της οικογένειάς του.

    Εν τω μεταξύ, τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν έχουν αναφέρει λέξη για την καταγγελία του Unfollow, αν και το θέμα έφτασε στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γιώργης ο Γαρατζέος02 Μαΐου, 2013 03:25

    Ήγγικεν του χωρισμού η ώρα, λοιπόν.
    Παρατηρώ πως αρκετοί από τους τακτικούς σχολιαστές συνεχίζουν λες και αυτή δεν είναι η τελευταία ανάρτηση, λες και οσονούπω θα ανεβάσει ο στήβεν κανένα ΚΚΚ 4 ή κωλοτούμπες - η επιστροφή. Κι εγώ έτσι νοιώθω.
    Φευ.
    Δεν θα γράψω κάποια παράκληση να αλλάξεις γνώμη, στήβεν, διότι δεν αρμόζει -νομίζω- ούτε στην προσωπικότητα σου, ούτε στο χώρο που διατήρησης εδώ και 3,5 χρόνια. Άλλωστε, αν και όποτε σου κάνει όρεξη, είμαι βέβαιος θα ξαναχτυπήσεις. Ακόμα και στο τέλος αυτό, σου αναγνωρίζω ότι φεύγεις "on a high", με μερικά από τα καλύτερα κείμενα που έχεις αναρτήσει και -πάνω απ όλα- αφήνοντας πίσω μια γαμημένη ελπίδα. Διότι όσα έλεγες από την 1η μέρα επαληθεύονται μέχρι κεραίας. Και τα κακά και -μέχρι στιγμής- τα καλά.
    Θα διαφωνήσω με αρκετούς συνοδοιπόρους στο τέλος της διαφορετικότητας του ΑΕΚτζή. Όχι, πάντα έτσι ήμαστε και ακόμα έτσι είμαστε. Ναι, έχει επικρατήσει εδώ και 15 χρόνια μιά γενιά που περιέχει, όντως, αλλοτριωμένα άτομα (this is aek...)και γκουπούσκουλα -δες τα πιπιλισμένα του καισαρόπαπα-. Αλλά αυτοί οι ΑΕΚτζήδες που εγώ γνωρίζω και είναι διαφορετικοί -όχι μόνο σαν ΑΕΚτζήδες- εδώ είναι, ίσως πιο σιωπηλοί. Στο χέρι τους είναι να μεταλαμπαδεύσουν στους επόμενους, σε αυτού που έρχονται -κι ας είναι λίγοι- αυτά που πρέπει. Το να είσαι ΑΕΚ δεν είναι μόνο εναλλακτική στάση στα ποδοσφαιρικά, αλλά 24/7.
    Όλοι συμφωνούμε -πλην του Γκετζετζόγλου και των μπροστινών χωρίς πισινούς πια-ότι έχουμε μπροστά μας μία ΕΥΚΑΙΡΙΑ στη Γ'. Διότι εάν σαν ομάδα (εννοώ ΚΑΙ τους φιλάθλους) αυτοκαθαρθούμε και αναγγενηθούμε, μα τον Τουτατή αυτό θα είναι κατόρθωμα ισάξιο με τα μεγαλύτερα μας. Για εμένα, αν γίνουν σωστά τα πράγματα, τα...κύπελλα πρωταθλήματος ομίλου Γ' Εθνικής και Β' Εθνικής θα αξίζουν περίοπτη θέση στην τροπαιοθήκη. ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΣΤΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Θα είναι τρόπαια μιάς μεγάλης προσπάθειας αναγέννησης, που -τηρουμένων των αναλογιών- δεν είναι μικρότερη από αυτή που κατέβαλαν οι ιδρυτές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γιώργης ο γαρατζέος02 Μαΐου, 2013 03:50

    Και εάν αυτοί είχαν να αντιμετωπίσουν τον κομπλέξα παλιοελλαδίτη, αυτόν που έχει ανάγκη -σα μικρόνους και μικροτσούτσουνος- την ομάδα της Τρούμπας για να λέει "όσα πήρε ο τζώρτζεβιτς έχει όλο το ΑΕΚάκι μαζί" ή την ομάδα του παλατιού να αισθανθεί "ευρωπαίος" και "εντός του συστήματος", εάν ήρθαν ξυπόλητοι και κυνηγημένοι, τότε οι τωρινοί που θα τραβήξουν το κάρο, θα έχουν τους ίδιους εξωτερικούς εχθρούς -μαζί με το κοτζαμπάσικο κράτος φυσικά- μα και εδραιωμένο αυτό τον καρκίνο, αυτή τη σαπίλα ΜΕΣΑ στην ομάδα. Και όλα αυτά, με μία αρχή από το ΜΗΔΕΝ, ΠΑΛΙ. Όπως ξεκινήσαμε το '24, πάλι εδώ είμαστε. Με ένα χωράφι με μπάζα στην καππαδοκίας και φωκών και ΤΙΠΟΤΑ άλλο (άντε και 80.000 μπλουζάκια ρίμπο). ΑΝ βαρέσουμε κανόνι και σβηστούν στο χιόνι τα χρέη, διότι αλλιώς θα είμαστε σε ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ σημείο από τους ιδρυτές. Γι αυτό σας λέω, χρειάζεται ηράκλεια δύναμη να βγει το κάρο απ' τη λάσπη. Αν την έχουμε και τη δείξουμε ΚΑΛΩΣ. Αν όχι, ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ, ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΑΡ. Δεν έχω θέμα να υποστηρίζω και μιά ΑΕΚ στα ερασιτεχνικά. Κανένα.
    Επιστρέφω στα καθ' ημάς.
    Ευχαριστήθηκα και ακολούθησα ανελλιπώς 3,5 χρόνια αυτό το χώρο, διότι μπορούσαμε να εκφράζουμε απόψεις και πέραν της ΑΕΚ και διότι υπήρξε διάλογος. Αν μου πείτε "ε και" θα αντιπαρέλθω...ο μέσος νεο-έλληνας ξέρει να μιλάει. Μιλάει ΠΟΛΥ και τα ξέρει ΟΛΑ. Δεν ξέρει ΚΑΘΟΛΟΥ να ακούει. Δεν θέλει και δεν έχει διδαχθεί. Οπότε διάλογος στο γιουνάν μπεηλίκ ΔΕΝ υφίσταται για το 95+% του πληθυσμού. Μπείτε στα ποδοσφαιρικά ή και ενημερωτικά σάιτ και πείτε μου αν στα σχόλια κάτω από αναρτήσεις εσείς βλέπετε κανέναν να συζητάει. Όλοι κραυγάζουν. Ξερόλες.
    Εδώ ήταν μιά όαση -ασυνήθιστη και καθόλου δεδομένη- ακόμα και εάν κάποιες φορές εκφραζόμασταν κομμάτι υπερφίαλα και κάθετα. Τους anonymous και τους R δεν τους υπολογίζω καν. Θόρυβος.
    Ε, λοιπόν αυτό θα μου λείψει.
    Τέλος πάντων, χαιρέτησα πριν λίγους μήνες φίλους και οικογένεια κατά τη επαναμετεγκατάσταση μου στη γριά πουτάνα ηγγλετέρα, τώρα χαιρετάω κι εσάς. Έτσι ειν' τα πράματα, τίποτα δεν είναι για πάντα.
    Στήβεν, θα σε πάρω κάποια ξεκάρφωτη στιγμή τηλ να τα πούμε για να χαιρετηθούμε όπως γνωριστήκαμε, ΕΜΠίστικα...
    Λοιποί, υγεία και καλή καρδιά. Κρατάτε γερά και τα λέμε στο τζαμί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλή Ανάσταση και σε εσένα αδερφέ, να σαι πάντα καλά. Όσο αφορά το blog
    πιστεύω πως τελικά μόνο καλό έκανε σε όσους Αεκτζήδες το ακολούθησαν
    παρ όλες τις διαφωνίες και τα βρισίδια που έπεσαν με κάποιους.Θα σε παρακαλέσω αν ποτέ σου ξαναβγεί κάτι τέτοιο να με ενημερώσεις. Αισθάνομαι σαν την φορά που σταμάτησε να κυκλοφορεί ο Φίλαθλος.
    Καλή Ανάσταση σε όλους καλή Ανάσταση και στην ομάδα μας εύχομαι.
    (s.spalas@yahoo.gr) Savvas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιώργη: Ποιος σου έιπε ότι ο "Κεσές" διαφωνεί μα τη Γ κατηγορία;
    Μια χαρά συμφωνεί. Σε ότι να'ναι. Οπως "συμφωνεί" η Ουκρανέζα σε ότι πει ο νταβάς.
    Εδώ "ανακάλυψε" τον Καραισκάκη.
    (μια επισήμασνη "διπλής ανάγνωσης" προς τον και τους "Κεσέδες": Οταν ο Καραισκάκης έλεγε το διάσημο "όταν γυρίσω θα τους γαμίσω" ΔΕΝ αναφερόταν σε εχθρούς εκτός Ελλάδος,ούτε σε Τούρκους αλλά σε ΕΝΤΟΣ. "ομοεθνείς". Να προσέχεις τι εύχεσαι μεγάλε.
    Το δεύτερο, η "άλλη ανάγνωση" δηλαδή που μπορεί να γίνει και η πιο "Ψινάκεια" ειναι ότι με το "γυρίσω" να εννοούσε ο Καραισκάκης "όταν θα τουρλώσω τον κώλο". "όταν σκυψω δηλαδή". Δεν παίζει το δεύτερο αυτό σεναριο και καλό είναι και πάλι όσοι τον επικαλούνται την φράση του να είναι έτοιμοι η να γαμίσουν η να χειροκροτήσουν τα γαμίσια ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ, "ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ" ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ.
    Κωστάκη Κετστζογλάκι. Που αγωνιούσες μη γίνουμε Μακεδονικός, ενώ ήδη είμαστε εδώ και καιρό το μπουρδέλο της Σούλας. Και αυτά αναρτούσες τόσο καιρο: "ΝΕΑ" ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.

    Ο "ανώνυμος" δε, που δίκιο 'εχει σε ότι γράφει για λαθραία και ΦΠΑ, αργά πολύ αργά ανακάλυψε την "Αμερική".
    ΕΔΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ 5.000 ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ, ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ.(όλα στο "χιόνι" ασφαλώς)
    Φυσικά με αυτό,δεν κάνω συμψηφισμό, απλά λέω όταν οι "ταγοί" βρίσκονται στα pay-roll των "Μελισσανίδιδων" δεν φταίνε οι "Μελισσανίδιδες" φταίνε οι "ταγοί" και πριν από αυτούς, εκείνοι που τους δίνουν δια των απανωτών εκλογών την δυνατότητα για κάτι τέτοιο.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ.
    ΑΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΓΕΝΙΚΑ, ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΞΕΝΑΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και δυο λόγια για τις ομάδες. Τις "ξένες". Τις οποίες θαυμάζουμε και θα θέλαμε και οι δικές μας οι ψωριάρες να μοι'ασουν κάποτε σε κάποια από αυτές. Οπως θα θ΄λαμε και σαν χώρα να μοι'ασουμε λίγο στην πρακτικότητα, στον σχδιασμό,στο πλάνο και στην μεθοδικότητα,αλλά ένεκα σαν λιαστά χταπόδια, που όρεξη και χρόνος. Ο λιαστός άνθρωπος, δεν έχει βιασύνες.

    Η Μπάρτσα δύει-έδυσε δηλαδή απ΄τα πέσρυ- και οι Γερμανικ'ες, Ντόρτμουντ Μπάγερν πήραν τα σκήπτρα ελειψει άλλου, αφού η Μάτσεστερ και η Ρεαλ αυτοπεριστρέφονται σαν Δερβίσιδες γύρω από τον εαυτό τους, Λίβερπουλ και Αγιαξ δεν υφίστανται, η Μίλαν είναι στο "μπουγκα-μπουγκα",η Γιουβέντους κάτι προσπαθεί να κάνει επιστρέφοντας με γνήσια Ιταλικό πρόσωπο σαν αγωνιστική φιλοσοφία αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω,Γαλλικές ομάδες για το Ευρωπαικ'ο "μπαμ" δεν φαίνονται στον ορίζοντα, η ΑΕΚ υποβιβάστικε και ο Πίκουλας του "Γαύρου" εκφρά΄ζει φοβίες 'οτι στο μέλλον θα απειληθεί ο σύλλογος του Περαία,άρα ούτε και αυτή δεν θα μπορούσε να είναι "διάδοχος" της διαστημικής Μπαρτσελώνα που καραχορτάσαμε τα τελευταία 5-6 χρόνια.

    Και το "θαυμα" τόσο κρατάει. Οχι παραπάνω.
    Και το βρίσκω άτοπο ασκοπο και περιτό, να τσακώνεται κανεις είτε χλευάζοντας τους Ρόις και Γκέτσε, είτε κοροιδεύοντας του "τσουκου-τσουκου" της Μπάρτσα.
    Αφού σαν φίλοι του καλού ποδοσφαίρου, το αποδεχόμαστε και το αγκαλιάζουμε ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.
    Εκτ'ος και αν είμαστε οπαδοί,που σημαίνει τύφλα μαύρη, οπότε άλλο καπέλο αυτό.

    Αναμφισβήτητα η Μπαγερν και η Ντόρτμουντ ήταν οι καλύτερες ομάδες και δικαιως πάνε στον τελικό.
    Αναμφισβήτητα επίσης η Μπάγερν είναι ομάδα από τιτάνιο. Δεν σπα με τίποτα, έχοντας προσθέσει και καλλιτεχνικές πινελιές αρκετές στο παιχνίδι της, κάτι που θα συμβεί ακόμα περισσότερο με τον Γουαρδιόλα στον πάγκο.
    Δεν κρύβω ότι Μπάγερν δεν έβλεπα,ακόμα και στις καλές εποχές της. Δεν το μπορώ το ποδόσφαιρο της οικοδομής. Με απωθεί.
    Η τωρινή Μπάγερν-χωρίς να έχει χάσει στο ελάχιστο αυτο που την χαρακτήριζε σαν Γερμανική ομάδα, το μέταλο, το πέισμα, η δύναμη κλπ, έχει "χρώματα" από ποδόσφαιρο Νοτίων ομάδων.( τα οποίο της τα προσδίδουν ΜΗ Γερμανοί παίκτες, που έιναι και το φυσιολογικό). Και αυτός ο συνδυασμός την κάνει πραγματικά ακατάβλητη. Σου δίνει την εντύπωση ότι δεν χάνει ούτε και από την μεικτη Γαλαξιών Ανδρομέδας-Κένταυρου-Δράκοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η δε Ντόρτμουντ, είναι η συμπάθεια μου,αφού το θαύμα που επιτελεί, το αγωνιστικό, οικονομικό,διοικητικό, είναι πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση. Δύσκολο βέβαια.
    Χάρμα ειδέσθαι. Απόλαυση. Τα πιστιρίκια της θα λακισουν ασφαλώς, και θα αποψιλωθεί γρήγορα, και έτσι δεν βλέπω να την χαιρόμαστε για πολύ. Αλλα είναι όλα τα λεφτα.
    Και τι έδρα. Τι κόσμος. τι ατμόσφαιρα. Μπράβο της.

    Η Μπάρτσα τελειωσε. Αυτό ήταν το λαδάκι της. Την ευχαριστούμε για την παράσταση διαρκείας και πολύ υψηλού επιπεδου που μας χάρισε, και ο κύκλος κλέινει εδώ. Και κλέινει λόγω φθοράς, κόπωσης, κούρασης, για ανθρώπινους λόγους βρε αδεφέ.
    Και δεν μπορώ να ακούω αυτά τα "οι αντίπαλοι πλέον κατάλαβαν πως παίζει και τις πάιρνουν τα μέτρα". Γελοιότητες.
    Πότε βρήκαν το κόλπο; Μετα από 6 χρόνια; Τι έκαναν τόσο καιρό; Υπολογισμούς μάλλον στον μαυρο πίνακα.

    Πολύ απλά, στην κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα αυτή από το 2008 ως το 2011, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΕΙ.
    Γιατί πάμε σε δαίδαλικές καταστάσεις δεν ξέρω. Πολύ απλά. Ηταν 2-3 κλικ παραπάνω.
    Τώρα πια-φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού- τα "κλικ" αυτά κατέβηκαν. Πλέον δεν γίνονται αστραπιαίες αλλαγές μπάλας στην περιοχή, ούτε και βγαίνει η μισή ομάδα στην αντεπίθεση, ουτε και τα μπακ γίνονται εξτρέμ.

    Οι-κάποτε αλάνθαστες- μπαλιες,ακόμα και στο κέντρο,είναι πλέον με 50% λαθος. Πολλές απο αυτές δίχως πίεση. Χρειάζονται ένα δευτερόλεπτο για να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια και αλλα δύο για να σκεφτούν που την δώσουν. Πράγμα αδιανόητο για πριν λίγο καιρό. Αρα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.
    Οι αλληλοκαλύψεις κα οι οι συνεχεις εκείνες διαβολικες αλλαγες θέσεων,δεν υπάρχουν πλέον. Γι'αυτο και το μπέρδεμα.
    Μπρος στην αντίπαλη περιοχή; Πελάγωμα. Ξύνουν το κεφάλι τους. Γιατί; Εμαθαν οι αντίπαλοι το μυστικό; Οχι. Απλά, ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣΜΟΣ.
    Τοσο απλά.

    Την ευχαριστούμε για οσα είδαμε, και ελπίζουμε να έχουμε την Ντόρμουντ για ακόμα 2-3 χρονάκια σε αυτη την κατάσταση- που δεν το βλέπω, και τέλος πάντων, να ξεπήδήσει από κάπου ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ η επόμενη "Μπάρτσα", η επόμενη "Μίλαν του Σάκι" κλπ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμε gayre που γράφεις για Μελισσανίδη

    Οπαδέ της ομάδας του Κόκκαλη, του Μαρινάκη (κάτι εκκρεμεί εις βάρος του νομίζω, κακουργηματικού χαρακτήρα), του Σαλιαρέλλη, Κοσκωτά κλπ κλπ κλπ κλπ. Άντε και γαμήσου και φέρε μας την είσπραξη.

    Σας έχει πιάσει όλους ο πόνος για το Μελισσανίδη, πόσο λέρα είναι και δεν ξέρω τι άλλο. Τα ίδια ακούω από "πανεπιστημιακούς" γαύρους, που ξαφνικά κόπτονται για το καλό του ποδοσφαίρου και μοιρολογούν για το που θα φτάσει το επίπεδό του αν εμπλακεί ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ.

    Απλή ψυχολογία. Ο κλέφτης μάλλον έχει καταλάβει ότι είναι τελειωμένος και προσπαθεί να τους εξομοιώσει όλους με αυτόν. "Όλοι ίδιοι είναι μωρέ", η κλασσική ατάκα. Απλώς για τους gayrous είναι όλοι ίδιοι, αλλά κάποιοι είναι πιο "ίδιοι" (Συγγνώμη Τζορτζ για την παράφραση).

    Προς αδερφό Χρήστο
    Η μπαρτσα απλώς έκοψε τις ντόπες, όπως και πολλές άλλες ισπανικές ομάδες σε όλα τα αθλήματα.

    Στηβεν ειλικρινά λυπάμαι πολύ που κλείνεις το blog. Αν και δεν έχω πολύ καιρό που σε διαβάζω (9μηνο περίπου) μου έκανες πολύ καλή παρέα εδώ στα κρύα. Οι στιγμές για την ομάδα είναι σημαντικές, ιστορικές θα έλεγα και σε χρειαζόμασταν (και σε αυτό το πόστο).

    ΑΕΚ. ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκρατησε την οργη για αργοτερα-θα σου χρειαστει.
      For the record: ΑΕΚτζης ειμαι και τα εγραψα.
      (Θες να σου στειλω συστατικες?)

      Διαγραφή
  43. Χρηστο καλα τα λες για τις ομαδες.

    Το ποιος ειναι ο Ροις και ποιος ειναι ο Γκετσε επιμενω καθετα. Μολις και αν σηλωκωσουν τις ευρωπαικες διακρισεις ειτε ως παικτες ειτε ως ομαδες τοτε θα μιλησουμε.
    Αναμφισβητητα εδω και 2-3 μηνες παιζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΚΑΙ ΑΞΙΑ ειναι στο τελικο μιας και οι παραδοσιακες δυναμεις ταυτοχρονα, ξεφουσκωσαν.
    Η Μπαρτσα παιζει 5-6 χρονια αλλη μπαλα.Σταματησαν τα φυσουνια (τα οποια ξεκινησαν οι απεναντι) φορτωσαν και 6 χρονια στη πλατη παικτες με τον Τσαβι να ειναι πια 34, το Πουγιολ 35 , o Βιγια 32 μεχρι και ο Ντανι Αλβες επιασε τα 30 που δεν ειναι πολλα αλλα για τα τρεξιματα και το ματς που κανει φαινωνται πλεον

    Και κυριοτερο φορτωσαν κουπες. 1 παγκοσμιο 2 euro 5 πρωταθληματα Ισπανιας, 3 κυπελλα, 2 intercontinental, 3 CHAMPIONS LEAGUE!! και (4 χρυσες μπαλλες) σε 5 χρονια... ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΙΣ? Τι εχει παρει ο Γκετσε?

    Λογικο λοιπον και σαν παικτες να κλεινει ο κυκλος τους.
    Επειδη ομως δεν μπορει να σβησει μια ομαδα ετσι απλα γνωμη μου ειναι οτι σταδιακα θα ανεβει παλι. Ισως πιο αργα γιατι σε αντιθεση με αλλους ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ (πλην λιγων περιπτωσεων).
    Φανηκε απο περσυ που η ομαδα λογω Αμπτινταλ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ και δεν εχει επισης ελεω Πουγιολ κεντρικο αμυντικο.
    Οπως δεν εχει (ποτε δεν ειχε) και τερμα. Το τριτο γκολ του Μυλλερ θυμισε Ατματζιδη στα τελειωματα του.

    Φυσικα και η χρονια βγηκε ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ μιας και απο τον Νοεμβριο ΜΕΧΡΙ τον Απριλιο επαιζε λεει μεσω skype!!! και τον βοηθο του βοηθου..

    Φετος εφτασε σε ημιτελικα ch.l χωρις το βασικο κεντρικο αμυντικο της, χωρις τον βασικο αμυντικο χαφ της και με το κοντο στο πρωτο ματς λαβωμενο ασχημα (375 ματς σε 4 χρονια!!!) Ο Φαμπρεγκας αναγκαστηκε να το παιζει εξαρι που ΔΕΝ ειναι με αποτελεσμα να χανεται ΚΑΙ αυτος.

    Τι πιο λογικο μια ΟΜΑΔΑΡΑ οπως ειναι η Μπαγερν ΤΩΡΑ τωρα να την διασυρει?

    Ο special παπαρας φευγει με την ουρα στα σκελια αφου ξοδεψε 180 εκκ ευρω!! (χωρις τα 96 της κομμωτριας και τα 60 Μπενζεμα Ιγκουαιν-λεφτα που δοθηκαν πριν ερθει ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ μιας και το deal ειχε γινει καιρο πριν) Δηλαδη εδωσε 300, πηρε και μια 50αρα αυτος? για να παρει ΕΝΑ (1) πρωταθλημα. Και θα παρει λεει και το κυπελλο φετος..
    ΟΥΑΟΥ!!!

    Απο την αλλη εχεις το μπουγκα μπουγκα (εχω δηλωσει ΟΠΑΔΟΣ της βαρυτερης φανελας στο κοσμο- μαζι με της Μποκα φυσικα) που εδωσε 67 τον Κακα 55 τον Ιμπρα και 35 τον Τιαγκο Σιλβα. Α τσιμπησε και κατι λιγοτερο απο δεκαρικο για τον Πατο..
    Αφησε ΟΛΗ τη παλια φρουρα Ζεεντορφ-Πιπο-Πιρλο (κακως) Γκατουζο κλπ, μαζεψε μια 150αρα και παει να χτισει εκ νεου με το 1/10 των χρηματων. δεν ξερω αν θα βγει- θα δειξει.

    Με λιγα λογια, ολες οι ομαδες κανουν το κυκλο τους. Αυτα που εκανε η Μιλαν το 89-95 και η Μπαρτσα το 2005-2012 (η μπαρτσα καλυτερα ακομη μιας και αλλαξε το αθλημα) ακομη ΔΕΝ τα εχουμε δει ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ απο κανενα Ροις και κανενα Γκετσε.
    Ας περασουν 4-5 χρονια ας παθουν ΥΠΕΡ-ΚΟΥΠΩΣΗ τα παιδαρελια και βλεπουμε.

    ΥΓ ΠΟΤΕ δεν θα ξεχασω πως η υπερδυναμη πηρε Π.Κ το 1990. Απο εκει εμαθε ο Παπουτσελης να δινει πεναλτυ. Φυσικα και δεν θα ξεχασω πως πηρε η Αργεντινη το 1978.

    Με τη διαφορα οτι η Αργεντινη δεν αιματοκυλησε 2 φορες την ανθρωποτητα ουτε για τριτη φορα (οικονομικα αυτη τη φορα) στραγγαλιζει τη μιση Ευρωπη με ολο το Νοτο να στεναζει κατω απο τη μποτα της.. Ενα ΠΚ πηρε εστω και αν λαδωσε στον ημιτελικο με τα 6 στο Περου.

    Αχωνευτοι ανεκαθεν μου ειναι οι Φριτσς σαν λαος σα νοοτροπια σαν γλωσσα (μπλιαχ) σαν ΟΛΑ. Και δεν μιλαω για τωρα, μιλαω για παντα.
    Το μεγαλυτερο λαθος στην ιστορια ηταν που δεν τους τελιωσαν ΟΛΟΥΣ οταν επρεπε, γιατι μυαλο τα ΖΩΑ δεν βαζουν.
    Οταν βλεπω τον αλλον να βγαζει Τσαβι Ινιεστα να εχει εξω τον Μεσι ενω χανει 4-0 στο πρωτο ματς και 0-1 στο δευτερο, και εσυ δινεις εντολη για φουλ επιθεση μονο και μονο για να ταπεινωσεις?? δειχνεις ΤΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΕΙΣΑΙ.
    Αλλωστε και αυτουνου και του αρχηγου Σβαισταιγκερ μια χαρα θα του πηγαινει η στολη της Βερμαχτ.
    Δεν ειναι τυχαιο που εκτος των Ολλανδων και κατι ξενερωτων Σκανδιναυων ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΧΩΝΕΥΕΙ.

    ΟΥΣΤ ΑΧΩΝΕΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προς Dimi και ΑΕΚ against AEK: Μα ναι, σταάτησε η ντόπα και επήλθε και η φυσιολογική κούραση και κορεσμός και αυτά είναι τα αποτελέσματα. Ποτέ δεν είπα βέβαια ότι "θα σβύσει η Μπάρτσα". Δεν γίνονται αυτά. ΑΠλώς δεν θα είναι για ένα διάστημα- ποιος ξέρει πόσο στην κατάσταση που εβρισκόταν τα τελευταία 6 χρόνια.
    Σίγουρα οι Ροις Γκέτσε θέλουν πολλά καρβέλια ακόμα για να σταθούν δίπλα στους Τσάβι Ινιέστα (όπως και πολλές ακόμα "φυσούνες"),αλλά αυτό εμένα δεν με πολυενδιαφέρει.
    Να μετρίσω δηλαδή τους μεν και τους δε και να δω ποιος είναι πιο ψηλά.
    Δεν με αφορά καθόλου. Το αγωνιστικό θέαμα με ενδιαφέρει. Οσο κρατά-από οποιαδήποτε ομάδα-τόσο το καλυτερο. Το ποιος θα φτάσει στον τελικο τον τάδε και ποιος θα σηκώσει τις "κούπες" ποσώς με ενδιαφέρει. Αλλοτε το κατσαρόλι το σηκώνει ο ποιο ικανός, άλλοτε ο πιο πονηρός, άλλοτε ο πιο τυχερός κλπ. Δεν έχει και τόση σημασία αυτό για τους ποδοσφαιρόφιλους. Εχει βέβαια για τους ιδιους τους οπαδούς των ομάδων.

    Η ντοπα στις Γερμανικές ομάδες-τουλάχιστον στις δυο που βλέπουμε- πάει σύννεφο.
    Ο κουτσος αγράμματος τροχήλατος Σόιμπλε, έχει ενεργοποιηθεί και έχει φορεσει την λευκή μπλούζα, θυμούμενος τα νιάτα του σαν "γιατρός" στην Αν Γερμανία.
    Οποιος νομίζει οτι ο "κακομοιρος αυτός ηλικιωμένος άνθρωπος που δυστυχως δεν περπατά" έχει καμιά σχέση είτε με οικονομικά είτε με άνθρωπο, κάνει λάθος.
    "Τρομπάρισμα" στα οικονομικά για να φαινομαστε "υγιείς", "τρομπάρισμα" και στο φουτμπολ για να φαινόμαστε "πρώτοι".
    Αυτό το 11-2 σε γκολ που είδαμε ανάμεσα σε Γερμανία και Ισπανία, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    Ειπανε της -κουτσής- γριάς να χέσει και κείνη ξεκωλιάστηκε.
    Η Μπάγερν και η "Ντόρτμουντ σαν ομάδες και ονόματα, θα πληρώσουν την λέζα στο τέλος.
    Μακάρι να (μη) βγω ψεύτης, αλλά σε κανένα χρόνο θα έχουμε ντράβαλα.

    Βέβαια αυτό δεν τις καθιστά περισσότερο ένοχες αφού ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ-ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ- ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΕΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ" ΟΥΣΙΩΝ (το τι "επιτρέπεται" και το τι "απαγορεύεται" κάθε φορά, είναι σχετικό, όπως και γελοίο σαν θέμα)

    Το "ιδιέταιρο" με την Γερμανία έχει να κάνει με το ότι -σαν γνήσια απομείνασα του Σταλινικού κόσμου- οι επιτυχίες αυτές θα ενταχθούν σε ένα ευρύτερο εθνικό πλαίσιο και θα ανέβουν στο Αρειο άρμα του "πρώτου" και του "πετυχημένου".
    Μιλάμε στην ουσία για επιτυχίες-αυτοεκπληρούμενες προφητείες.

    Οπως στον πρώην(;) Ανατολικο κόσμο η επιβράβευση της πολιτικής και οικονομικής "ορθότητας ερχόταν και μέσα από τα κατορθώματα των "φιξαρισμένων" αθλητων -ζόμπι, κάτι ανάλογο επιχειρεί η σημερινή- ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΙΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
    Καμιά χώρα -εκτος από τις Σταλινικές η αυτες με φυτεμένες δικτατορίες) δεν συνδέουν με τέτοια αμεσότητα τις επιτυχίες με την πολιτική επιβράυευση.Η το ανάποδο. (απομεινάρι εδώ σε μας, είναι η παράδοση, οι ολυμπιονίκες να παιρνουν βαθμους λοχαγου η σημαιοφόρου. Μιλάμε για γελοιότητες)
    Εχει μια ιδιάιτερη αγωνία η Γερμανία να καταδείξει, ή να αποδείξει την ορθότητα των πρακτικών της, των οποίων τα αποτελέσματα βιώνει η Ευρώπη για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σήμερα. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Και κυρίως, θυμόμαστε όλοι το τέλος.
    Τι να πεις. Αιώνιοι μαλάκες.

    Τέλος πάντων. Είτε έτσι,είτε αλλιώς, ας το απολάυσουμε, αφου γενικα οι "αθλητές" είναι τα θύματα του "Μινώταυρου".
    Ενα ολόκληρο σύστημα δημιουργίας "ομάδων" ή μεμονομένων "αθλητων", μας κάνει τη χάρη και την τιμή να θέλει την προσοχή και το χειροκρότημά μας.
    Και πληρώνουμε, ειτε άμεσα σαν θεατές, είτε έμεσα σαν τηλεθεατές- για να δούμε "αιμα".
    Κολοσσαίο πήγαιναν παλιότερα. Γουέμπλευ και Μπερναμπέου πάμε σήμερα.
    Ελα ο επόμενος...
    Ποιος έχει σειρά...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εχω την διάισθηση ότι η Γ Εθνική δεν θα μας "γνωρίσει". Θα ξεκινήσουμε από Β
    Είναι πολύ "βαθειά" στη Γ και εκτός αυτού + ένας χαμένος χρόνος.
    Η τιμωρία και η κάθαρση άλλωστε από την μία και η επανεκίνηση απ΄την άλλη, μια χαρα βολεύονται με το "Χ" της Β κατηγορίας.

    Κανεις δεν μπορεί να πει ότι η ομάδα δεν πλήρωσε σπασμένα μέσω υποβιβασμού,αλλά και αυτός ο "νεκρός" χρόνος παραμονής της ομάδας στην Β κατηγορία, είναι απαραιτητος ωστε να γίνουν οσα πρέπει να γίνουν σε διοικητικό, οικονομικό,γηπεδικό ακόμα και νομικό (υπόθεση Ψωμιάδη) επίπεδο, ώστε του χρόνου τον Σεπτέμβρη όλα να είναι παρελθόν και κακό όνειρο, με καθαρή οικονομικά ΠΑΕ, κεκαθαρμένη "μανούλα",δεμένη με κάβους νεοορίτζιναλ, έτοιμο γήπεδο.
    Ουτε άσσος,αφού θα έχουμε πέσει, ούτε διπλό,δηλαδή Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.
    Χιναράκι.
    Αρκεί.

    Η ολοκλήρωση της υπόθεσης Ψωμιάδη, είναι το μεγάλο θέμα. Η οποία σκοπίμως και χρονοτριβούσε τόσο καιρό,για τον απλούστατο λόγο οτι θα ήταν πραγματικό σκάνδαλο το να βρεθούν με λεφτα, με εκατομμύρια στην τσέπη,στα ταμεία, εκείνοι που πέταξαν το καράβι στα βράχια.
    Οι δυνάμεις λοπόν που μπορούν και κερδίζουν συνεχείς αναβολές επ'αόριστον σε δίκες λογής-λογής ( ονόματα δε λέμε), δεν ήταν δυνατόν να μη τρενάρουν και την υπόθεση Ψωμιάδη, ώστε αυτή να "πέσει στα χέρια τους" και έτσι να καρπωθούν τις ευεργετικές της επιδράσεις.
    Ο Μελισσανίδης έχει πει ότι "δεν θέλω να ακούω για αλλαγή ΑΦΜ".
    Πτώχευση δίχως διαγραφή του υπάρχοντος ΑΦΜ δεν μπορεί να υπάρξει, και επ αυτού θα ήθελα την γνώμη των περισσότερο καταρτισμένων και εν προκειμένω του Steven η του Dimi.
    Αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι έτσι.

    Πως λοιπόν και δεν θα πτωχέυσει η ΠΑΕ, πως δεν θα πέσει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και απ΄την άλλη πως θα καθαρθεί εταιρικά, πως θα μηδενισει το κοντέρ της, παραμένοντας στην Β κατηγορία;
    Πως θα πτωχεύσει κατά το "ήμιση";
    Το κουπί της Αλέξαινας,ειναι τα λεφτά τα επιδικασμένα του Μάκη.
    Δεν υπάρχει περίπτωση, απλά ξαναλέω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ο Μελισσανίδης να έχει αφήσει μια περίπτωση επικρέμοντων αποζημιώσεων τέτοιου μεγέθους και μάλιστα στο παρα πέντε,να περάσει "ντούκου".
    Δεν ξέρω τι ακριβως τηλέφωνα θα γίνουν με τον Μάκαρο, ούτε και την ακριβή ημέρα "απόδοσης της δικαιοσύνης" και ημέρας που "θα λάμψη η Ρομφαία των δικαστηρίων" και λοιπές μαλακίες.
    Το σίγουρο είναι ότι η περίπτωση της 40αρας που χρωστά-και επίσημα πλέον και επιδικασμένα- θα γίνει η "τραμπάλα" μέσω της οποίας θα ισοροπίσουμε στην Β κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η ΑΕΚ χρωστά στο κράτος τα 25- διακανονισμένα- μυρια του άρθρου 44.
    Το κράτος απ΄την άλλη έχει επιδικάσει για λογαρισμό της ΑΕΚ τα διπλά, από τα καταχρασθέντα του "αγαπούλα".
    Ενας απλός συμψηφισμός είναι.
    "Πάρε κύριε κράτος τα λεφτά σου, και άσε μας στην ησυχία μας".
    Θα βρεθούμε και με λεφτά στα ταμεία.

    Το σημείο το "τυφλό"-που δεν μπορώ να δω, αλλά είμαι βέβαιος ότι υπάρχει "λύση" αφου είπαμε ότι έχουν μπει μπροστα τα μεγάλα "μέσα"- είναι το νομικό μέρος του πράγματος.
    Πως δηλαδή η ΑΕΚ θα "πτωχεύσει" μεν και άρα θα λακίσουν και τυπικά οι μπροστινοί και πως απ΄την άλλη, δεν θα πέσει παρακάτω απ΄την Β κατηγορία.
    Γιατί, δεν είναι αυτοσκοπός να πέσει η ομάδα στο ερασιτεχνικό, ντε και καλά.

    Ζητούμενο είναι να βρεθεί δρόμος, ώστε και οι τωρινοί μπροσστινοί να λακίσουν αποφασίζοντας οι ίδιοι την πτώχευση και την λύση της εταιρείας,άρα πάιρνοντας οι ίδιοι, όπως πρέπει άλλωστε, το κριμα στο λαιμό τους, αλλά και απ΄την άλλη να μείνει "λευκό χαρτί", δίχως να πάει κάτω από την κατηγορία την οποία υπέδειξε η αγωνιστική της πτώση. Δηλαδή η Β και μόνο.
    Κλειδι στην υπόθεση είναι η ερασιτεχνική ΑΕΚ. Και μέσω αυτού το κλειδιού" θα δούμε το φως,από το τυφλό σημείο, που λέμε.

    Προς το παρόν μένει να δούμε αν θα "αποφασιστεί" η πτώχευση της στο επόμενο Δ.Σ των μπροστινών σε μερικές μερούλες.
    Τσοραφ στο ριζικό τους. Τέτοιο "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" δεν έχει ματαγίνει.
    Που άποψη μου είναι ότι αυτό θα γίνει.
    Ολα κατρακυλάνε με δύναμη. Οι χρόνοι τρέχουν και ώρες για χάσιμο δεν υπάρχουν.
    Πτώχευση,- η κάτι σαν πτωχευση- επανεκίνηση σαν ΠΑΕ από Β κατηγορία, και του χρόνου "τσουπ" στην Λίγδα του τρεμάμενου Μαρινάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γιατί η τελεόραση δεν έχει Τούρκικα σίριαλ την Μεγαλοβδομάδα;
    Διαμαρτύρομαι. Δηλάδη ο Κυριακού κάνει "τεμενάδες" 358 μέρες το χρόνο και τις 7 μέρες του Πασχα κάνει τον σταυρό του;
    Και το ερώτημα είναι: Αυτή η κατάσταση,να μας κόβουν τα σίριαλ με βάση την θρησκευτική τους προσωπική πεποίθηση,δεν συγκινεί καμιά συνιστώσα και καμιά οργάνωση ισότητας;
    Που είναι μια δήλωση, μια επιστολή έστω καποιας επιτροπής αγώνα; Γιατί ο Μπίστης και ο Στρατούλης δεν παίρνουν θέση; Γιατί σιωπά ο Ψαριανός; Κρύωσε η κεφάλα του από το κάμπριο αυτοκίνητο και έχει πονοκέφαλο;
    Απαράδεκτα πράγματα.
    (απροπο που λένε και οι ψωνισμένοι:ετοιμάζουν αντιπολιτευτικο ψηφοδέλτιο στις εκλογες της Ερασιτεχνικής. Με τα ονόματα που είχε γράψει από μέρες και ο Steven. Πιλάλης λέει και Τζούλιος Συναδινός. Ακού "Τζούλιος". Ποιος δέχεται τέτοιο όνομα; Ακόμα και σκύλος πάνω από 8 κιλά θα αρνιόταν να γαυγίσει σε τέτοιο κάλεσμα. Μόνο ένα κανις θα το δεχόταν. Φυσικά δεν θα φτάσει κανεις όυτε καν μέχρι την αφετηρία)

    θα συνεχιστεί ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ; Αφού η επόμενη βδομάδα είναι και αυτή του Πάσχα,αφού λεμε "Δευτέρα του Πάσχα" "Τρίτη του Πάσχα" κλπ, εκείνες τις μέρες που ακομα θα εβρίσκονται υπο την επήρεια του μεταΠασχαλιάτικου "σοκ", θα επιστρέψουν επιτέλους τα Τούρκικα σίριαλ η θα συνεχιστεί αυτό το απαραδεκτο εμπάργκο;

    Και στο κάτω-κάτω της Γραφής, εντάξει, την 25η Μαρτιου, δια ευνόητους λόγους δεν έιχαμε προβολή του Σουλειμάν και των λοιπών αγαπημένων σειρών, εφόσον οι "σουλειμάν" έσφαξαν και σούβλισαν τους εδώ "Διάκους" και έιμαστον σε πόλεμο. Αλλά το Πάσχα,ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί να πάψουν τα Τούρκικα; Σάμπως αυτοί σταύρωσαν τον Κύριό μας; Και εδώ οι Τούρκοι μας φταίνε; Ε νισάφι.

    Και τέλος πάντων, αφού την 25η Μαρτίου "τιμωρούμε" με μια μέρα αποκλεισμό τον "Σουλειμάν", δεν θα έπρεπε την Μεγάλη Βδομάδα να "τιμωρούμε" με εμπάργκο τους Εβραίους σταυρωτές και να απαγορεύονται οι Χολιγουντιανές ταινίες, ειδικά δε κάτι "Μπεν Χουρ" "Δαυιδ" "Μωυσής" "10 εντολές" κλπ.
    Τι μεταχείρηση είναι αυτή;
    Δεν καταλαμπάινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τα παραστατικά του 2004 και του 2005, από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ λείπουν. Σαν τα "χάλκινα βιβλία" που λέει και ο Γιώργης για τα βιβλία χρήσεων ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ για την ΑΕΚ.
    Εδώ βρέθηκαν τα βιβλία της Νεκράς θάλασσας,βρέθηκε το Ευαγγέλιο του Ιούδα,του Θωμά, βρέθηκε ο 10ος πλανητης, αλλά τα οικονομικά βιβλία του ΠΑΣΟΚ και της ΑΕΚ,των ιδίων χρόνων είναι άφαντα.
    Ρε κάτι πράγματα.
    Χαλιά "μπουχάρα" λέει 7.000 το ένα αγόραζαν. Σαν τις πολυθρόνες που αγοραζε ο "κοντός", με 5.000 η μία.
    ΡΕ ΑΕΚ = ΠΑΣΟΚΟΕΛΛΑΔΑ ΛΕΜΕ.
    Ρε "βουρ" στο πάτο λέμε.
    ------------------------------------------

    Ο "902" έχει Μεγαλοβδομαδιάτικους ύμνους (!!!) με τον Λάκη Χαλκιά.
    Ημαρτον.
    Να περάσουμε από τον Περισσό να άνψουμε κανένα κερί. Σίγουρα θα έχουν αναρτήσει τον Εσταυρωμένο πάνω στο σφυροδρέπανο.
    Με πινακίδα το παραδοσιακό "ΙΝΒΙ":
    "Ιεσουσκοβιτς Ντζουκασβίλι Βισαριονοβιτς Ιστάλιν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Η Μπάγερν έχει προσθέσει "απλώς" έναν χαφ (Μαρτίνεθ), έναν αμυντικό (Ντάντε) κι εναν φορ στη σύνθεση της τον Μάντζουκιτς. Απ΄αυτούς, κανένας δεν μπορείς να πείς ότι πρόσθεσε "πινελιές" αφού ο Μαρτίνεθ δεν είναι τετιος παίκτης, κι οι Ντάντε-Μάτζουκιτς είναι μεν πολύ καλοί τεχνικά αλλά οχι σε επίπεδο πού να πείς οτι προσθέτουν την έξτρα πινελιά. Αλλη είναι η δουλειά τους.
    Ο κορμός είναι κατά τα άλλα ο ίδιος τών τελευταίων χρόνων. Είναι μιά ομάδα εξαιρετικά γρήγορη με τρομερό ποδοσφαιρικό IQ, πού έχει ΚΑΙ παίκτες διαφοράς και μεγάλης κλάσης: Ριμπερί, Ρόμπεν, Λαμ, Σβάινστάιγκερ, κι o Mύλλερ ειδικά πού είναι ίσως ο πιό ανορθόδοξα απρόβλεπτος παίκτης σε ευρωπαικό έδαφος, και δεν είναι μόνο αυτοί. Κι άλλωστε δεν πάς 3 φορές σε τελικούς σε 6 χρόνια από σύμπτωση.

    Την Μπάρτσα, ναί, την πήρανε ΟΛΟΙ χαμπάρι. Στην Ισπανία φέτος έχει δεχθεί...35 γκόλ απ΄τις Οσασούνες και τίς Χετάφε ενώ στην Ευρώπη έπαθε σοβαρές νίλες μέχρι πού έφτασε κι η σούπερ-μέγκα-χοντρονίλα, το 7-0 απ΄την Μπάγερν πού ήταν εντελώς προβλεπόμενο.
    Φυσικά και έχουν αποδικωποιήσει το παιχνίδι της, και φυσικά παίρνει κάποιο καιρό αυτό κι οι λόγοι είναι πολλοί. Ειναι ευκολότερο να συμβεί αυτό στην Ισπανική Λίγκα (αφού την "βλέπεις" ως αντίπαλο συχνότερα) και πολύ δυσκολότερο στην Ευρώπη αφού την βλεπεις από σπάνια εως καθόλου (παράδειγμα: η Μπάγερν έχει παίξει, πλήν τής φετινής χρονιάς, μόνο μιά φορά με την Μπάρτσα την τελευταία πενταετία κι αυτή πριν 4 χρόνια).
    Απ΄τα...βίντεο ΜΟΝΟ θα την μάθεις? Να είμαστε σοβαροί.
    Σαφώς παίρνει καιρό λοιπόν, όπως πήρε καιρό να μάθουν και τον τρόπο παιχνιδιού τής Ντόρτμουντ στην Γερμανία και φέτος καταποντίστηκε μένοντας 20 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα και δεχόμενη κι αυτή άπειρα γκόλ.

    Η Μπάρτσα βεβαια έχει τελειώσει από πέρσι. Φέτος έφτασε ασθμαίνοντας στον ημιτελικό κάτι πού αποδείκτηκε καταστροφικό με την έννοια ότι εκεί την περίμενε σκληρη και ανελέητη αποκαθήλωση από μιά ομάδα πού κυριολεκτικά την ισοπέδωσε σε όλα τα επίπεδα. Εκανε πολύ θόρυβο το 7-0 κι είναι λογικό. Δεν ξεχνιέται εύκολα.
    Ομως, δεν είναι μόνο ότι αποδικωποιήθηκε το παιχνιδι της από όλους: Παρί, Μίλαν, ....Σέλτικ κλπ, αλλά αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα.
    Τι εννοώ.
    Ειναι μιά ομάδα πού το παιχνίδι της βασίζεται σε τεράστιο βαθμό στον Μέσι και πού χωρίς αυτόν γίνεται γήινη. Το "χωρίς αυτόν" έχει την ίδια μετάφραση ακόμα κι όταν παίζει αν δεν είναι σε φόρμα η προέρχεται από τραυματισμό, αλλά και, ακόμα χειρότερα για την Μπαρτσελόνα όταν πλέον τα διπλανα βιολιά είτε δεν τραβάνε είτε δεν μπορούν μόνοι τους να σηκώσουν το βάρος. Ιστορικά, οι ομάδες πού βασίστηκαν στην μεγαλοφυία ενός παίκτη δεν είχαν καλό τελος.
    Σ΄αυτό βεβαια προστίθεται το ότι η άμυνα της είναι για πολλά γέλια, κι αυτό ηταν κάτι πού κρυβόταν και καμουφλαριζόταν τα τελευταία χρόνια λόγω τεράστιων ποσοστών κατοχής μπάλλας. Τώρα όμως η κατοχή δεν μπορεί πλέον να κρύψει ότι αμυντικά είναι βαριά άρρωστη. Πρωτον γιατί έχει μειωθεί δραματικά, και δεύτερον γιατί οι αντίπαλοι έχουν μάθει να χειρίζονται τα κλεψίματα τής μπάλλας απέναντι στην Μπάρτσα. Πριν, κλέψιμο τής μπάλλας "σήμαινε" ότι ο αντίπαλος έψαχνε να βγεί στην επίθεση με μακρινές μπαλιές φοβούμενος να ανοικτεί για να μην εκτεθεί αμυντικά. Αποδείκτηκε λάθος. Η Μπάρτσα δεν μπορεί να παρακολουθήσει αντίπαλο πού αναπτύσεται ορθολογικά χτυπώντας την εκεί πού πονάει: με αντίστοιχη κυκλοφορία μπάλλας και εκμετάλλευση κενών χώρων σε συνδυασμό με ταχύτητα (μιλάμε για τούς διάφορους Πικέ, τούς Μπούσκετς και τούς Πουγιόλ. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί για την διαστημική τους ταχύτητα. Με το ένα πόδι σε πατερίτσα τούς προλαβαίνεις άνετα). Αλλά και γενικά σαν ομάδα, ακόμα και στα ντουζένια της, η ταχύτητα δεν ήταν το φόρτε της. Η ταχύτητα πού έβλεπαν κάποιοι ήταν η έκρηξη εκκίνησης σε μικρούς χώρους ώστε να υποστηριχθεί το ποδόσφαιρο κατοχής πού έπαιζε και παίζει, αλλά όχι σε σπρίντ.
    Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για την δραματική κάμψη τής Μπάρτσα, κι ο κορεσμός παίζει όντως ρόλο, και το ότι δεν αντιλήφθηκε τα κενά της, αλλά και άλλα.
    Συνεχίζω πιο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Η δε Μπάγερν με τη σειρά της έχει μιά ομοιότητα με την εκπληκτική Μπάρτσα τών μέχρι πριν 3 χρόνων, πού δεν είναι τόσο η "παικτική" (υπάρχουν κι εκεί ομοιότητες, και η Μπάγερν στηρίζεται πολύ στην κατοχή μπάλλας) αλλά κυρίως η ψυχολογική. Σε τρομάζει. Και σε τρομαζει με εντελώς διαφορετικά τρόπο γιατί εκτός τού ότι παίζει εκπληκτική μπάλλα είναι και μιά ομάδα πού σε ΠΝΙΓΕΙ, δεν παίρνεις ανάσες, κάνεις αμάν να βγείς απ΄την περιοχή σου, ζορίσεσαι πολύ να τής κερδίσεις μέτρα στο γήπεδο, ο αντίπαλος της είναι σαν μποξέρ στα σκοινιά πού τρώει μπουκέτα κατά συρροή και παρακαλάει να ακουστεί το καμπανάκι για να γλυτώσει. Δυστυχώς το καμπανάκι στο τόπι ακούγεται κάθε 45 λεπτά κι όχι κάθε 3 όπως στο μπόξ.

    Η Ντόρτμουντ, πού φοράει και μαυροκίτρινα, είναι το μέλλον. Γιά ΟΛΟΥΣ. Ο τρόπος πού χειρίστηκε τα χρέη της, ο τρόπος πού αναδιάρθρωσε με εντελώς καινοτομικό τρόπο τίς ακαδημίες της και το σκάουτιγκ, και βασιζόμενη σε πανάγνωστους και νεαρότατους παίκτες έπαιξε και εκπληκτική μπάλλα αλλά και πήρε και τίτλους, είναι το μέλλον.
    Οντως δεν είναι εύκολο να το αντιγράψεις. Αλλά αν είσαι π.χ η ΑΕΚ, και καταφέρεις έστω και το 40% να αντιγράψεις απ΄αυτό (βλέπε: να μάθεις απ΄αυτό πρώτιστα) το κέρδος είναι τεράστιο. Αλλά αυτό δεν είναι τής ώρας κουβέντα.

    Τι βλέπω στον τελικό? Δεν ξέρω. Ειναι 55-45 τα ποσοστά δηλαδή τρέχα γύρευε. Θα είναι πολύ μεγάλο μάτς, αυτό είναι σίγουρο.
    Από κεί και πέρα κάτι πράματα πού διάβασα πιο πάνω ανήκουν σε επίπεδο "Σταύρακα, τσάκω ένα φραπόγαλο όπως θα΄ρχεσαι".
    Δεν υπάρχει άθλημα, ατομικό η ομαδικό, όπου ντοπάρονται μόνο οι "τάδε" κι οι "άλλοι" όχι. Δεν έχει υπάρξει ιστορικά κι ούτε προβλέπεται.
    Υπάρχει ντόπα στο ποδόσφαιρο? Μα φυσικά, πλάκα κάνουμε? Αλλά υπάρχει παντού, σε όλες τίς λίγκες και σε ειδικά στο τοπ επίπεδο. Συνεπώς το να επιστρατεύουμε ως αιτιολογία τη ντόπα τών...Γερμανών επειδή ισοπεδώθηκε η Μπάρτσα είναι γραφικό. Μίνιμουμ γραφικό.

    Στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο, κι ειδικά επάνω, στο τοπ επίπεδο, υπάρχει ευρεία ομερτά. Αν βγεί στη φόρα ότι όλοι, άπαντες, κάτι ψιλοπαίρνουν τότε γειά σας το προιόν. Εδώ υπάρχει ντόπα στίς ερασιτεχνικές κατηγορίες. Τι συζητάμε.
    Η λύση? Απλούστατη. Ειναι η ίδια πού αφορά και στις ναρκωτικές ουσίες. Πλήρης νομιμοποίηση τής ντόπας για να τελειώσει η υποκρισία με το θέμα, και κυρίως, να τελειώσουν κι οι γραφικές θεωρίες.
    Για κάτι άλλους πού βλέπουν...στολές τής Βέρμαχτ στον Σβαινστάιγκερ, ότι και να πώ είναι λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Για το ντόπιγκ συμφωνούμε,αυτό λέω άλλωστε πιο πάνω. : Αφορά ΟΛΟΥΣ.
    Για τα αίτια της φθοράς της Μπάρτσα, επιμένω, ειναι απλά θέμα χρόνου, κόποσης (όχι μόνο σωματικής) και κορεσμού.
    Οπως συμβαίνει σε όλα, ρε παιδιά. Στα ντουζένια της μια αυτοκρατορία, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κάποια άλλη νεοανερχόμενη. Οφείλει η δεύτερη να περιμένει. Τον χρόνο.
    Δουλεύει βέβαια και υπογείως και πλαγίως,αλλά οσο η ισχύς της πρώτης βρίσκεται στο μάξιμουμ, δεν θα καταφέρει τίποτα.
    Σαν τον Μελισσανίδη ένα πράγμα που "πέταξε εκτός ΟΠΑΠ" και "εκτός ποδοσφαίρου" τον Κόκκαλη και τον Βαρδινογιάννη.
    Μιλάμε για γέλια.

    Οσο για το ποιοι παικτες και πότε έδωσαν "πινελιές" στην Μπάγερν, δεν μιλώ για φέτος,αλλά για τα τελευταία 2-3 χρόνια. Από εκείνη την βαριά Μπάγερν του Εφεμπεργκ, πέρασε 2-3-4 χρόνια μετριότητας και κατόπιν έκανε μια μεταστροφή προς την σβελτάδα και το μπρίο, κρατώντας φυσικά και στοιχεία κλασσικής Μπάγερν.
    Το όποίο στιλ μαζι με τους παικτες που προανέφερες συν τους Ριμπερί Ρόμπεν αφομοιώθηκε πολύ επιτυχημένα.
    Και όπως είπαμε, ΜΗ Γερμανοί παικτες αυτοί όλοι.

    Τέλος πάντων. Οπως ξαναείπα,δεν με αφορά προσωπικά, από που "έρχεται" το ποδόσφαιρο που βλέπω. Ουτε φανέλες κοιτάζω, ούτε σημαίες, ούτε τίποτα.
    Αν μου αρέσει,το παρακολουθώ,δίχως "πόθεν". Με ενδιαφέρει το "έσχες".
    Σαν τα εκαθαριστικά των βουλευτών ένα πράγμα.

    Και για την ΑΕΚ, ευχόμαστε τα καλλύτερα.
    Οι μέρες του Πάσχα μας ταιριάζουν "γάντι" αφού είναι μέρες "χαρμολύπης".
    Οταν είσαι βέβαιος για τον ερχομό της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα, άνετα αντέχεις την "Μεγάλη Παρασκευή" και τον "επιτάφιο".

    Εδώ ο Κετσετζόγλου έχει δέσει φισεκλίκια γύρω του και έχει γίνει πραιτωριανός του Μελισσανίδη. Οποιος πειράξει τον "τίγρη" θα έχει να κάνει πρώτα μαζί του.
    Να του αφιερώσουμε το χωρίο των Ευαγγελίων περί της τριπλής αρνήσεως του Πέτρου προς τον "Κύριο" του και ευθύς αμέσως πριν αλέκτωρ λαλίσει τρίς εβγήκε στην αυλή και έκλαυσε πικρώς. ( ο Πέτρος, όχι ο αλέκτωρ).
    Και βέβαια την συνέχεια την γνωρίζετε.
    Εγινε ο πρώτος Πάπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Οχι, δεν "είπαμε". Αν εσύ κοιτάς παίκτες σαν τον Μύλλερ τον Λάμ η τον Σβάινσταιγκερ και δεν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για παικταράδες επειδή είναι Γερμανοί μάλλον το θέμα σου ειναι άλλο. Σιγά μην είναι η Μπάγερν αυτό πού είναι μόνο λόγω Ριμπερί και Ρόμπεν. Ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλά,δεν θα τα χαλάσουμε εδώ. Στον Μϊλερ και στον Σβαινστάιγκερ.
    Παικταράδες δεν τους λέω, με τίποτα. Πες τους εσύ.
    Εργαλεία,χρησημότατα ναι.
    Δεν χρειάζεται να "έχω θέμα" με τους Γερμανούς.

    Αλλωστε δεν έχω "θέμα" με τους Γερμανούς, αλλά με το Σταλιινικό κατεστημένο που έχει κατσικωθεί στην πλάτη του Γερμανού και τον εκθέτει και τον βγάζει στη "σέντρα" κάθε τρεις και λίγο, λερώνοντάς τον ιστορικά.
    Τον Γερμανό, το συμπαθώ. Γιατί αγάπησε-αρα μελέτησε και αναγνώρισε,- τον Ελληνικό πολιτισμό. (έκανε δηλαδή αυτό που ΔΕΝ έκαναν και δεν κάνουν οι ΕΔΩ ΚΑΦΡΟΕΛΛΗΝΕΣ)
    Εχω γεννηθεί και μεγαλώσει σε μέρος όπου οι Γερμανοί τουρίστες, είναι περισσότεροι από τα αιγοπρόβατα. Τους ξέρω.
    Με την Δωροθέα, τον σακάτη και τις βαψομαλούδες αδερφές του Ράιχ έχω ένα μικρό "θέμα".

    Και όπως λέω συνέχεια,το καλό,το ελκυστικό ποδόσφαιρο, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ, ουτε πόσα σύμφωνα η φωνήεντα έχει στο όνομά του ο ποδοσφαιριστής που παίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Που να παρει και κυπελλο η αρμαδα.. Θα γινει πανικος. Τετοια λυσσα ουτε ο Αδαμιδης οταν νικησε!!! τον ατρομητο και γυρναγε 10 μερες τα μπουζουκια. Τετοια στερηση μιλαμε. Εγιναν 2 μεγαλες και ΔΙΚΑΙΕΣ νικες και ξεχυθηκαμε στο ξεφωτο λες και κατακαταμε 30 χρονια σερι το διαγαλαξιακο. Βεβαια αμα εχεις ολα κ ολα 5 champions league και θεωρησαι υπερδυναμη (οταν οι Ολλανδοι... εχουν 6) και οι αμπαλοι-γατακια Ισπανοι -Ιταλοι απο 12 ... λογικο ειναι να πανυγηριζεις ετσι..

    Σε πειραξαν οι στολες της Βερμαχτ? Γιατι??

    ΜΠΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΦΟΡΑΓΑΝ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΣΒΑΙΣΤΑΙΚΕΡ ΤΟΥ ΜΥΛΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΜ?

    Η ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ SS ΑΥΤΟΙ?

    Η μηπως επειδη εσυ θαυμαζεις το γερμανικο μοντελλο νομιζεις οτι ολοι θαυμαζουμε το λαο που ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ?

    Νομιζεις οτι ολοι εχουμε μνημη χρυσοψαρου και εχουμε ξεχασει οτι η Ελλαδα ειχε τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ σε αναλογια πληθυσμου?

    Νομιζεις οτι εχουμε ξεχασει πως χτιστηκε το γερμανικο μοντελλο και ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ και τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ απο ολες τις χωρες που η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ των Σβαισταγκερ ΒΟΥΤΗΞΕ?

    Η μηπως νομιζεις οτι αλλαζει η φαρα? ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ, και δεν αλλαζουν. Ουτε μυαλο βαζουν. Δυο φορες ΣΚΟΤΩΣΑΝ κοσμο οι πατεραδες και οι παπουδες του Χαινκες και τριτη τωρα ΟΙ ΙΔΙΟΙ καταστρεφουν ολη την Ευρωπη για να περνανε αυτοι ζαχαρη και να παραγουν Μερσεντε.
    ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ (μονο η Ελλαδα εχει 165 ΔΙΣ ΕΥΡΩ- οταν ολη η ιστορια 5 χρονων με ανεργια 30% και πανω απο 4500 αυτοκτονιες γινεται για 112 δις)

    Ακομη και ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ οι Φριτσηδες.

    Και ο προεδρος σου σε μια version Μακη (δεν ξερω αν ειναι κλεμμενα-το ψαχνουν) βγαζει λεφτα στην Ελβετια για να ΚΛΕΒΕΙ το γερμανικο κρατος απο τους φορους..

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ αλλα με συστημα γερμανικο παντα.

    Που το συστημα λεει εχω νικησει 4-0 στο πρωτο ματς, νικαω 0-1 στο δευτερο, ο αντιπαλος δεν εχει καν το καλυτερο παικτη του, λοιπουν και αλλοι 3 βασικοι λογω τραματισμου, βγαζει και τα δυο εργαλεια (Τσαβι Ινιεστα), ριχνωντας λευκη πετσετα και τι κανει ο ανωτερος (my ass) Γερμανος?

    Διατασει ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ και πανυγηριζει!!! το 2 (αυτογκολ) και το 3 που σκοτωσε τον Μπαρτα και τον Μοντογια..

    Αυτοι εισασταν αυτοι εισαστε και αυτοι θα μεινετε. Και λεω εισαστε γιατι απο τα γραπτα σου τους θαυμαζεις κιολας..

    Το μονο λαθος το 1945 ηταν που δεν την εξαφανισαν τη κολοφαρα αυτη απο το χαρτη.

    Παμε και στο ροστερ με τους ‘Γερμανους’ σου:

    Σε συνολο 27 παικτων εχεις 13 ξενους και 14 Γερμανους.
    Στους 14 Γερμαναραδες ειναι μεσα και ο Diego Armando Contento (δηλωσε προσφατα οτι θελει να παιζει για την Ιταλια), ο Mario Gómez García, και ο Jérôme Agyenim Boateng που ειναι αυτος Γερμανος και ο αδελφος του Αφρικανος..
    ΟΛΟΙ ΒΕΡΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.

    Στην 11 αδα προχτες ειχες ΠΕΝΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ (με τον Μποατεκγ μεσα..) και 6 (ΕΞΙ) ξενους: Βαν μπουτεν –Ριμεπρι-χαβι μαρτινεζ-ματζουκιτς-ρομπεν-αλαμπα
    Οι δε αλλαγες ηταν ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ (2 ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ ΕΝΑΣ ΟΥΚΡΑΝΟΣ) και εκλεισες το ματς με ΤΡΕΙΣ γερμανους και 8 (ΟΚΤΩ) ξενους...

    Αντε γιατι καλο ειναι να παραμυθιαζεσαι εσυ με το Γερμανικο θαυμα ...αλλα δεν ειμαστε ολοι το ιδιο

    ΥΓ Με γεια τον νεο προπονητη Πεπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν απ΄την παραπάνω ποδοσφαιρική κουβέντα καταλήγεις σ΄αυτό το κωμικό παραλήρημα, ομολογώ ότι δεν μπορώ να βοηθήσω. Δεν κατέχω διπλώματα νευρολογίας και ψυχιατρικής. Αυτό βεβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Ειμαι σίγουρος ότι αν δεν τ΄αφήσεις κ΄'ατι θα γίνει στο τέλος. Ομως κύτταξε το.

      Διαγραφή
    2. μπας και καταλαβεις ποσο 'γερμανικη' ειναι η αρμαδα..

      Παμε και στο ροστερ με τους ‘Γερμανους’ σου:

      Σε συνολο 27 παικτων εχεις 13 ξενους και 14 Γερμανους.
      Στους 14 Γερμαναραδες ειναι μεσα και ο Diego Armando Contento (δηλωσε προσφατα οτι θελει να παιζει για την Ιταλια), ο Mario Gómez García, και ο Jérôme Agyenim Boateng που ειναι αυτος Γερμανος και ο αδελφος του Αφρικανος..
      ΟΛΟΙ ΒΕΡΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.

      Στην 11 αδα προχτες ειχες ΠΕΝΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ (με τον Μποατεκγ μεσα..) και 6 (ΕΞΙ) ξενους: Βαν μπουτεν –Ριμεπρι-χαβι μαρτινεζ-ματζουκιτς-ρομπεν-αλαμπα
      Οι δε αλλαγες ηταν ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ (2 ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ ΕΝΑΣ ΟΥΚΡΑΝΟΣ) και εκλεισες το ματς με ΤΡΕΙΣ γερμανους και 8 (ΟΚΤΩ) ξενους...

      Αντε γιατι καλο ειναι να παραμυθιαζεσαι εσυ με το Γερμανικο θαυμα ...αλλα δεν ειμαστε ολοι το ιδιο

      Με 12 κουπες Ισπανια με ΠΚ και 2 euro στα τελευταια 10 χρονια
      και με 12 κουπες και ενα ΠΚ Ιταλια ΜΟΝΟ ψυχολογικο προβλημα δεν εχω..

      ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ

      Διαγραφή
    3. 5 εκκ ευρω εγγυηση ο ....Μακης της Bayern για να γλυτωσει τη ψειρου..που φυσικα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ προεδρος αφου δηλωσε:


      Ειναι και κολλητος της Φραου βεβαια.

      Τιμιοτης και ηθικη German style..

      Γερμανικα μοντελα διοικησης οχι αστεια..

      http://www.spiegel.de/international/germany/uli-hoeness-case-tough-times-ahead-for-german-tax-evaders-a-897333.html

      Χαθηκε να πεταχτεις μεχρι τα ...Σκοπια βρε ΜΑΚ-ΟΥΛΙ?


      Διαγραφή
    4. Μια ζωή ΛΑΖΟΓΕΡΜΑΝΟΣ O YELLOW.Γλύφει το αφεντικό του!

      Διαγραφή
  55. Χρηστο κανενα κατεστημενο δεν εκθετει κανενα Γερμανο.

    Σταλινικο κατεστημενο ειχαν επι δεκαετιες και οι Ουγγροι και οι Πολωνοι και οι Τσεχοι και αλλοι.

    Αυτοι γιατι δεν 'εκτεθηκαν' δηλαδη?

    Η συγκεκρινενη ΚΟΛΟΦΑΡΑ εχει ενα και μονο δογμα: Να τους γαμησουμε ολους γιατι εμεις ειμαστε ανωτεροι και οι αλλοι σκουληκια.

    Η αντιμετωπιση και η επιλογη να εξευτελιζεις τον αλλον ακομη και οταν ειναι στο καναβατσο, σε ολα τα επιπεδα δειχνει αυτο ακριβως.

    Νικας 4-0 και 0-1 ο αλλος (για οποιονδηποτε λογο) σου δειχνει: οκ τελος παραδιδωμαι-εισαι καλυτερος, και ο Φριτς διατασσει φουλ επιθεση..

    SS και Βερμαχτ κανονικα.

    ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Το παραμυθακι των 'αδικημενων' Γερμανων που τους 'εκθετουν' οι ηγετες τους επειδη ειναι πειθαρχημενοι το εχουμε ακουσει πολλες φορες.

    Ειναι οι ιδιοι Γερμανοι που 'δεν ηξεραν' δεν 'ακουσαν' δεν 'καταλαβαν' ηταν ΟΛΟΙ αντι-ναζι και προφανως ολα τα εκκατομυρια που ετρεχαν στις συγκεντρωσεις με τα χερια ψηλα αλλα Κατιδη, χαιρετουσαν ενα φιλο τους στη κερκιδα.

    Μονο που αυτος ο φιλος τους ειχε κοντο μουστακι φοραγε ενα καπελο με στολη και ειχε το αρχαιο ελληνικο σημα- τη σβαστιγκα ντε.. στο μπρατσο.

    Αν λοιπον δεν ηταν οι ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ του Σβαιστακερ του Λαμ και του Χενες αυτοι, μαλλον τυχαια ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ηρθαν εξωγιηνοι απο το Αλφα του Κενταυρου και ειχαν παρει τη θεση τους.

    Και οι 'εκτεθημενοι' Γερμανοι ηταν ολοι κρυμενοι σε ενα υπογειο, χωρις να καταλαβουν τι γινεται.

    Και τωρα παλι δεν 'καταλαβαινουν' μιας και τη Μερκελ και το Σοιμπλε τους ψηφιζουν παλι οι ...εξωγηινοι.

    Δεν καταλαβαινουν οτι εχουν φερει την Ευρωπη που 'δανειστηκε' τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ τους και υποφερει με αυτοκτονιες ανεργια και ανεχεια.

    Δεν καταλαβαινουν οτι δεν ειναι δυνατον για να 'ευημερουν' αυτοι οι αλλοι δεν γινεται να υποφερουν.

    Απλα αλλαξαν τα στουκας και τα οπλα με ευρω και δανεια.

    Ακομη και τωρα την ομαδα τους Παντσερ τη φωναζουν.. Και ΔΕΝ ντρεπωνται καν.

    Τωρα βεβαια το ευημερουν παιζεται. Γιατι ειναι καλο το λογιστικο κολπακι που κρυβει τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ αλλα οπου να ναι θα εμφανιστει και αυτο.
    Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις του Bernd Raffelhueschen, καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, το γερμανικό δημόσιο χρέος είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με αυτό που εμφανίζουν τα επίσημα στοιχεία.
    Μια Γερμανία που «ξεσκίζει» τις υπόλοιπες χώρες, όπως η Ελλάδα για να μειώσει το έλλειμμα και μετέπειτα να κάνει διαχειρίσιμο το χρέος.
    Πέραν των 2 τρισ. ευρώ γερμανικού χρέους που προκύπτει από τα δηλωμένα στοιχεία, η Γερμανία φέρεται να έχει επιπλέον υποχρεώσεις 3 τρισ. ευρώ εξαιτίας των ελλειμμάτων στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά ταμεία!
    Δηλαδή, ως ποσοστό του ΑΕΠ, το χρέος της όχι μόνο δεν είναι διαχειρίσιμο, αλλά ξεφεύγει από κάθε όριο.
    ΗΔΗ Η VW ΔΙΑΝΥΕΙ ιστορικα χαμηλα σε μια χρονια που παρουσιασε το νεο Golf!!! με ΠΤΩΣΗ 50% στα κερδη απο 4,1% σε 2,4% για το πρωτο τριμηνο. Κοινως ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΚΟΛΟ ΣΑΣ τα προιοντα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Προς Dimi:Στις δύστυχες χώρες που ανέφερες έγινε εισαγωγή Σταλινισμού. Από τα "κεντρικά".
    Στην Γερμανία, βρίσκεται το Κεντρικό Εργοστάσιο. Ούτε καν στη Ρωσσία.
    Δηλαδή, δυο φορες κουκιά με λάδι για τους φουκαράδες τους κατσαβιδιλόγους αναγνώστες της Bild.
    Το γιατί η γριόλα η Μέρκελ τριγυρνάει στα αποδητήρια των "Γερμανών" παικτών με τους ημύγυμνους Τούρκους και άλλους, νομίζω ότι δεν χρειάζεται απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τι λέει αυτός ο Κιντής ρε. Τον βάρεσε η ζέστη;
    Ποιο ΟΑΚΑ και βυθυζόμενοι χώροι και προεκτάσεις διαζώματος και προσθαφαιρούμενα ταρτάν.
    Στο "Νταχάου" που λέει και ο άνθρωπος στον οποίο κάνει την παραίνεση;
    Μήπως να αναζητήσουμε και ένα νέο άρθρο "44";
    Δημητρέλο για αρχή, όπως τότε,έχουμε ήδη έτοιμο.
    Και κατόπιν να ξαναβάλουμε τον κοντό επικεφαλής της νέας παρεούλας; Τώρα που έκανε και το αγροτικό του, πρέπει να είναι καλύτερος.Να ξαναφέρουμε και τις πουτάνες στα επίσημα.
    Και βουρ και απ΄την αρχή από κάτω προς τα πιο κάτω. Οσο πάει κάτω.

    Ρε να μη καταλαβαίνουνε τίποτα.
    Ρε να σφυρίζουνε αδιάφορα οι "Κιντήδες" και να παριστάνουν τους ανυποψίαστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Υπολογίζω στη συγκεκριμένη ανάρτηση να φθάσει ο αριθμός των σχολίων στα 1000.
    Καλή ανάσταση σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Προς όλους: Γίνονται ζυμώσεις για το αύριο. Όχι για τον ανώνυμο που
    " με γάμησε ο αρχηγός " και τον Καζαμία που είπε κάτι αλλά δεν μπορεί να κρατήσει τα λουριά του Αδαμίδη.
    Μέχρι να γελάσουμε, εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
    ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Κι όμως αδερφέ... Θάχει πλάκα αυτό που θα δεις.
    Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, και δεν το ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Χρόνια πολλά εις όλους και Χριστός Ανέστη εκ νεκρών. Οτι αυτό και αν σημαίνει για τον καθένα. Η ο "νέος Ανθρωπος", η "Αναγέννηση", "η Ανοιξη", "η αυτοβελτίωση και αυτοίαση", η απλά "Καιρ, ευκαιρία για γιορτή". Οτι θέλετε.

    Για κάποιους τώρα ξεκινά ο Γολγοθάς και μάλιστα μαζι με το σταυρό,είναι αναγκασμένοι να κουβαλάνε και την πέτρα του τάφου τους.

    Ο παρόν ιστοχώρος, που μας έκανε καλή παρέα και είχε γίνει συνήθεια, κλείνει, αφού ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει.
    Ολα άλλωστε έχουν ένα τέλος. Ακόμα και ο κώλος της Καρντάσιαν, κάπου σταματά.
    Οτι γράφτηκε εδώ μέσα-προεξάρχοντος του bloger- ήταν ειλικρινές και δίχως καμιά διάθεση καθοδήγησης.
    Υπερέβαλα ίσως, αναθεματήσα, αλλά δίχως ιδιοτέλεια και χωρίς προσωπική εμπάθεια.
    Το τι είναι τελικά "σωστό" και τι "λάθος" θα φανεί -όπως πάντα- από τις μελλοντικές εξελίξεις.
    Ελπίζω να βρεθεί στο εγγύς μέλλον ευκαιρία,τρόπος και χώρος,ώστε να βρεθούμε ξανά μαζί και να γίνουμε ακόμα περισσότεροι.


    Η ΑΕΚ,σαν γνήσια προσφυγοπούλα, βρίσκεται στα "νερά της", αυτές τις δύσκολες και στείρες εποχές, αφού για τον προσφυγα, οι δυσκολίες και οι ανέχειες είναι το βούτιρο στο ψωμί του.
    Και πραγματικά είναι παραδειγματική η χρονική ταύτηση των παθών, του θανάτου και της ανάστασης τόσο του Ιησού, όσο και της παιδικής αγάπης μας.
    Ισως πρώτα και κύρια ο ΑΕΚτζής αντιλαμβάνεται το μήνυμα των ημερών, λόγω των συνθηκών αλλά και των εξελίξεων. τόσο καταλυτικά ΚΑΙ σαν οπαδός ΚΑΙ σαν άνθρωπος.

    Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για την ΑΕΚ,από την τωρινή που ξεκινά.
    Και είμαι βέβαιος ότι θα παραμείνει το λιμάνι όχι μόνο για τους "ΑΕΚτζίδες" αλλά για όλους τους απανταχού πνευματικούς πρόσφυγες.
    Για όσους δεν βολεύονται πουθενά.

    Αλλοι πούστιδες και αχυροφτιαγμένοι πρόκειται να -και ήδη- υποφέρουν.

    Εύχομαι πρώτα και πάνω απ'όλα, σε όλους σας, Υγεία.
    Και μαζι με αυτήν, να έχουμε κοντά μας αυτούς που αγαπάμε.
    Τίποτα άλλο δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Γράφει ο παραληρηματικός με το πληκτρολόγιο πιο πάνω για την Μπάρτσα: «Ισως πιο αργα γιατι σε αντιθεση με αλλους ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ (πλην λιγων περιπτωσεων).».
    Και το «δεν αγοράζει» με κεφαλαία για να τονίσει ότι το κατέχει το πράμα ρε παιδί μου, το ξέρει.

    Κι έρχεται για άλλη μιά φορά η ίδια η ζωή να τον κάνει χοντρορόμπα. Διαβάζουμε στάς σημερινάς ειδήσεις τού τύπου να΄ούμε:
    «Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται μία… ανάσα πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο, ο τρόπος και η ευκολία με την οποία αποκλείστηκε από την Μπαγερν Μονάχου στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ενοχλήσει αρκετά τους ανθρώπους των Καταλανών.
    Η απόφαση λοιπόν των «μπλαουγκράνα» είναι η ενίσχυση της ομάδας και για αυτό τον σκοπό θα δαπανηθεί το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ισπανικά Μέσα.».

    Βρε ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ λέμε, lol.
    Συνιστώ αύξηση τών λεξοτανίλ σε 7 ημερησίως. Η προηγούμενη δόση πού σού είχε συστηθεί απ΄αυτόν εδώ τον χώρο (αν θυμάσαι) είναι προφανές ότι δεν επαρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Φυσικά το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο ετοιμάζεται να ξοδέψει ένα τάνκερ λεφτά η Μπάρτσα ( πού "ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ" κατά τον δημιουργό μερικών απ΄τα πιό κάλτ statements τών σχολίων).
    Το πρώτο και προφανεστατο είναι ότι όταν ένας απ΄τούς βασικούς σου ευρωπαικούς αντιπάλους σε κάνει μιά χαψιά για πλάκα αυτό λειτουργεί σαν ξυπνητήρι από ύπνο βαθύ.
    Το δεύτερο είναι ότι η Μπάρτσα προσπάθησε να ανταπεξέλθει με πιτσιρικάδες απ΄τίς ακαδημίες της τα τελευταία 3 χρόνια με τραγικά όμως αποτελέσματα. Κανείς ως τα τώρα δεν φαίνεται να τής "βγαίνει", δεν υπάρχει καν η "υπόσχεση" πού αφήνει ένας νεαρός παίκτης ώστε να τον περιμένεις.
    Είδε κι απόειδε, ήρθε κι η εκκωφαντική εφτάρα, και πάμε σε παλιές κλασσικές λύσεις τών 100 εκατομμυρίων ευρώ.
    Απλά πράματα.
    Kαι το "δεν αγοράζει" μιά κουβέντα είναι. Και το παλτουδάκι ο Αλβες ένα καράβι λεφτά κόστισε, και Ιμπραήμοβιτς είχε παίξει στην εξίσωση (πού δεν είναι γνωστός ως "ευκαιρία στίς εκπτώσεις"), και Ετό, και Βίγια για σαράντα μύρρια και, και, και....
    Ε, τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαζογερμανέ! Ξέρεις τι σημαίνει;

      Διαγραφή
    2. Εχω κάτι καλύτερο. "Οτι να΄ναι" και "αλλού γι΄αλλού" ξέρεις τι σημαίνει? Και ενα καλυτερότερο: "ελληνάρας" ξέρεις τι σημαίνει? Και ένα τρίτο: το αρνί σου από Χ.Α το πήρες?

      Διαγραφή
    3. ...νομίζεις!
      όσο και να τους γλύφεις δεν θα σε δεχτούνε σαν Γερμανό!
      Λαζογερμανός θα είσαι...

      Διαγραφή
    4. Εχω κάτι καλύτερο. "Οτι να΄ναι" και "αλλού γι΄αλλού" ξέρεις τι σημαίνει? Και ενα καλυτερότερο: "ελληνάρας" ξέρεις τι σημαίνει? Και ένα τρίτο: το αρνί σου από Χ.Α το πήρες?

      Διαγραφή
  66. Κι ένα άρθρο τού Σαμπράκου πού εξηγεί την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση τής Ισπανικής Λίγκας (τού "τοπ επιπέδου" κατα μερικούς πού είναι στη κοσμάρα τους):
    http://www.gazzetta.gr/football/article/502124/i-katarreysi-tis-ispanikis-podosfairikis-agoras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Η Ισπανικη οπως και η Αγγλικη Λιγκα εχουν τεραστιες τρυπες.
    Οπως παλιοτερα και η Γερμανικη που με την καταρευση του ομιλου Κιρχ μπηκε σε μεγαλες περιπετειες.

    Η Αγγλικη Λιγκα εξαρταται επικινδυνα απο το Sky το οποιο ομως σε αντιθεση με την Nova (για τους μη εχωντες εμπειρια) ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ συνδρομητικο πακετο (με νεες ταινειες-οχι επαναληψεις καθε μερα, με πολλα καναλια και πολλα ενδιαφερωντα τοσο αθλητικα οσο και αλλα) + ειναι πιο φθηνο!! ακομη και σε HD μορφη (value for money) απο τα σαινια μας εδω. Οποιος εχει Forthnet (βοηθεια του!) ξερει τι λεω..
    Τα οικονομικα του καθε συλλογου βεβαια ειναι οικονομικες ΕΠΙΛΟΓΕΣ που ο ιδιος κανει.
    Η Αρσεναλ εχει επιλεξει να εχει κερδοφορια και ας μην εχει καθε χρονο τα εσοδα της Man η της Τσελσκι π.χ απο την ΟΥΕΦΑ.
    Αγοραζει σχετικα φθηνα (το μεσο ορο) και πουλα ακριβα. Αποδυναμωνεται μεν αγωνιστικα αλλα τα ταμεια ειναι γεματα: Φαν Περσι-Φαμπεργκας-Νασρι ακομη και τον Ζιλπερτο εδωσε στο βαζελο για να μην επιβαρυνει την τοτε δυσκολη θεση της. Και μιλαμε για τον ΕΝΕΡΓΟ κοφτη της Εθνικης Βραζιλιας στα 30-31 του!!

    Η Ισπανικη Λιγκα εχει το θεμα του διπολου που εχει ξεφυγει. Ενω μεχρι πριν 10 χρονια ειχες 4-5 ομαδες στο κολπο (Βαλενθια-Κορουνια-Ατλετικο) τωρα οι 2 ξεφυγαν πολυ. ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ με χρεη (φυσικα) που δημιουργουν αλλιως (οχι επειδη οι 2 δεν εχουν εσοδα αλλα επειδη απλα δεν πληρωνουν).
    Εδω εχεις 2 μοντελα. Η Ρεαλ αγοραζει (ελεω και του μαλακο-σπεσιαλ που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εξελιξει ουτε ΕΝΑ παικτη τοσα χρονια) και παντα αγοραζε.
    Η Μπαρτσα ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ γενικως εκτος αν οι ακαδημιες της σε συγκεκριμενες θεσεις δεν βγαζει παικη στο επιπεδο που θελει.
    Αποδειξη οτι ο μεσος ορος της ενδεκαδας εχει 7 παικτες απο τις ακαδημιες (ακομη και ο Πικε και ο Φαμπρεγκας απο την Μασια βγηκε).
    Σε πολλα ματς ειδικα φετος επαιξε με 11 παικτες απο την ακαδημια της στην ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ.

    Φυσικα θα αγορασει παικτη και φυσικα τα 100 (δεν λεω οτι ειναι λιγα) ειναι αστειο ποσο σε σχεση με τα νουμερα του ροστερ ετησια.
    Τα συμβολαια του Μεσι-Ινιεστα-Βιγια-Αλβες-Τσαβι κλπ ειναι πολυ παραπανω απο τα 100.

    Τωρα αν θεωρεις παλτο τον Ντανι Αλβες οκ αυτη ειναι αποψη. Εγω το δεξι μπακ της Βραζιλιας που τρεχει ολη τη πλευρα, σκοραρει σεντραρει και δεν αφηνει σε ησυχια απο μπακ μεχρι χαφ, παλτο δε το λεω. Ανασταλτικα ΔΕΝ ειναι τοσο καλος, αλλα δε τρεχει τιποτε.
    Αλλωστε το προβλημα δεν ειναι εκει αλλα στα κεντρικα με τον Πικε να εχει μεινει μονος του και αριστερα δεν υπαρχει παικτης επιπεδου Μπαρτσα. Μιλαμε για ενα παικτη που κοστισε 23 εκκ ευρω!

    Και παλι τα περσυνα στοιχεια της Λιγκα δειχνουν 105 γκολ 37 κατα. Εκ των οποιων τα 48 μπηκαν εκτος εδρας.

    Τωρα για τα οικονομικα την τελευταια πενταετια οι πεντε ακριβοτερες μεταγραφες (Ζλαταν σεσκ βιγια σαντσες αλβες) κοστισαν 115εκ ολες μαζι.
    Παραλληλα πουλησε 17 τον Ροναλντινιο 24 τον τουρε και 24 τον ζλαταν συνολο 65.
    Δηλάδη ξοδεψε σε ακριβες μεταγραφες απο το 2008: 65 εκκ ευρω και το ροστερ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ (ΟΧΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ) σημερα στο Transfer Markt ειναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 εκκ ευρω.
    http://www.transfermarkt.com/en/fc-barcelona/kader/verein_131.html

    Την ιδια στιγμη η ‘γερμανικη’ Bayern εδωσε φετος για Μαρτινεθ 40 και Ματζουκιτς 13 και Shaqiri 11,8 συνολο 64,8
    Περσυ Νοιερ 22 Μποατεγκ 13,5 συνολο 35,5
    Συνολο σε 2 χρονια 100 εκκ

    Το Market Value barca: 603εκκ Bayern: 431εκκ

    To Συνολικο market value ειναι σε ΔΙΣ ευρω:

    1. Premier > 3.386
    2. Primera> 2.631
    3. Serie A> 2.187
    4. Bundesliga> 1.908

    Ο Σαμπρακος πεταξε μια γενικη (ως συνηθως) ‘μελετη’ χωρις στοιχεια που ισως εχει καποιες αληθειες.

    Στις επιχηρησεις ομως δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ποσο χρωστας. Σημασια εχουν τα asset values (η ΑΕΚ αυτη τη στιγμη εχει ενα ...πουλμαν) και τι εσοδα κανεις.
    Μπορει να χρωστας 10 και να κανεις ταμειο 50 με κερδος τα 15 η χασουρα τα 20.
    Χρωστας η κερδιζεις μονο την ημερα που το μαγαζι ΚΛΕΙΝΕΙ και κανει ταμειο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. «Δεν είμαι από αυτούς που δημοσιοποιούν την κάθε κίνησή τους ή την κάθε επαφή τους με μεγαλόσχημους του ελληνικού ποδοσφαίρου προκειμένου να βρίσκονται στο προσκήνιο. Ούτε έκανα σημαία μου την προσπάθεια του περασμένου Μάρτη να κανονίσω μια συνάντηση του κ.Μελισσανίδη με τους πρώην μετόχους κ.κ Παππά, Νοτιά, Γκούμα , Χατζηιωάννου.

    Δεν επεδίωξα ποτέ εκμεταλλευόμενος το Διοικητικό κενό των τελευταίων ετών να "κλέψω" τίτλους και αξιώματα. Θυμίζω την αυτοεξαίρεσή μου στην τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Θωμάς Μαύρος στην στημένη από κάποια καλόπαιδα Επεισοδιακή Συνέλευση του περασμένου Μαΐου να αναλάβω για εκείνη την περίοδο την Προεδρία της ομάδας. Όμως τώρα πια που ο κόμπος έφτασε στο χτένι πλήρως δικαιωμένος ως προς το θέμα του γηπέδου μπορώ ευθαρσώς να τονίσω κι ας ακουστεί εγωιστικό πως όταν ξανασήκωσα το χρονίζον αυτό πρόβλημα και πέτυχα μετά από Τιτάνιο αγώνα να ψηφιστεί ο νόμος πέρσι τον Φλεβάρη που επιτρέπει γήπεδο στην Ν. Φιλαδέλφεια, κανείς από την επίσημη ΠΑΕ ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία και δεν ξεκίνησε κάποιες επαφές εκτός από το Προεδρείο της Ερασιτεχνικής (με τις όποιες διαδικαστικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις μας ως προς το «πώς» της ανέγερσης).

    Τώρα, με μια ΑΕΚ ερείπιο, με ηθικό στο ναδίρ, με σμπαραλιασμένο παρόν και αβέβαιο μέλλον ,με παντελώς απόντες τους υπεύθυνους της οικονομικής και αγωνιστικής καθίζησης, περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται η ΑΕΚ της επόμενης ημέρας να σχεδιαστεί καταρχήν με βάση και ορίζοντα το δικό της γήπεδο.

    Τώρα,μετά κι από την απόφαση του Εφετείου που καταδικάζει την ομάδα σε πτώση, οι θέσεις μου ταυτίζονται απόλυτα με αυτές που υποστηρίζουν πως η ΑΕΚ τη χρονιά που θα ξαναβρεθεί στα σαλόνια της Super League (κι αυτό θα γίνει σύντομα) παράλληλα με την ενίσχυση του ρόστερ της, πρέπει να εγκαινιάζει και το ιδιόκτητο γήπεδό της. Ποτέ ξανά διαφυγόντα κέρδη, ποτέ ξανά χαμένοι βαθμοί, ποτέ ξανά απώλεια δυναμικής της ομάδας στο αχανές και αφιλόξενο ΟΑΚΑ. Και μέχρι τότε...

    Σ΄ακολουθώ, στη μοίρα σου δεμένος και στα φτερά σου πάνω ακουμπώ.
    Κι εσύ με ταξιδεύεις όπου κι αν παίζεις εκεί θα είμαι κι εγώ.
    Σ΄ακολουθώ, και στ΄ όνειρο ταγμένος πάλι ψηλά να ζήσω να σε δω.
    Για πάντα αφοσιωμένος στα κίτρινα βαμμένος μαζί σου αγκαλιά κι ας πάμε στο γκρεμό.
    ΑΕΚ σ΄αγαπώ.»

    Γιάννης Βούρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ...Εχει και συνέχεια...:
    "...Στη στεριά δε ζει το ψάρι
    ούτε ανθός στην αμμουδιά
    Εχετε γεια βρυσούλες
    λόγγοι βουνά ραχούλες
    έχετε γεια βρυσούλες
    κι εσείς Σουλιωτοπούλες..."


    Ποιος να τό'λεγε ότι ο χορός του "Ζαλόγγου" θα είχε τόσους εθελοντές.

    Ενα είναι σίγουρο: Του χρόνου θα είμαστε πρωταθλητές.
    Επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Εμενα παντως δεν μου βγαινει καθολου απο το μυαλο - και δεν μου χωραει καθολου στον νου- οτι ο 'Τιγρης' θα επιστρεψει με βατραχο καθισμενο πανω του,ειδικα τωρα που με τις ευλογιες του Σαμαρα γινεται ο νεος Κοκκαλης.

    Και αντι να φτιαξει ''Αγια Σοφια'' θα φτιαξει ενα ελος να χορευουν τα βατραχια...

    Τουλαχιστον κατι πουλακια απο Τουρκοβουνια μερια κατι τετοια τιτιβιζουν...

    ΑΕΚΑΡΑ Σ'ΓΑΠΑΩ - ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

    υγ
    http://www.youtube.com/watch?v=Kn0Rr14kBVk

    Οταν ο Ντεμης κερνουσε τον βουλευτη του Λάος και τον τοτε υπαλληλο του Κοκκαλη
    που το γλενταγε στην Σκαπαστη μαζι μας...

    Αμετανοητος ΝτουσκοΜαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αντε, με το καλό και Εικονομάχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Συμμετοχική Δημοκρατία κύριε Αβραμίδη. Και εξ όσων αποκρυπτογραφώ, θα συμμετέχετε κι εσείς παρά τις αρχικές αντιρρήσεις σας.
    Χρόνια σας πολλλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ναι,σιγά να μην είναι και "κίνηση πολιτων για την αυτοβελτίωση".
    "Συμμετοχική Παρτούζα", μπορεί. Για να δεις και το πήδημα της "κάτω τάξης". Αλαφροίσκιωτε.
    Ηταν να έρθουν και κάτι "μεγέθη" ρε "καζαμία". Τι απέγιναν; Δεν χώραγαν να περάσουν από τη πόρτα του μοναστηριού και σφήνωσαν;
    Εχεις ακόμα μούτρα και γράφεις, αντί να μαζέψεις τα βρακιά σου,να πάρεις έναν τσιμεντόλιθο και να πας κατά το Φάληρο;

    Παπαδογλύφτες Γιαουρτοφάντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΠΡΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑ: Ευχαριστώ για τις ευχές, τις οποίες και σας ανταποδίδω. Χρόνια σας καλλλά.
    ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΑΠΑΞ: ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ.
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Μπικο προς Καζαμια06 Μαΐου, 2013 19:56

    Ακομα καισημερα, μια συμβολικη μερα, εγραψες αινιγματικα.

    Για να παρακαλας και να πονταρεις οτι ο Αβραμιδης θα ενωσει δυναμεισς με ενα σκουληκι σαν και σενα εισαι βαθια νυχτωμενος.

    Η αξιοπρεππεια σου εινα στο ναδιρ και οι μαλακιες που εγραφες και εκανες πληρωνονται τωρα.

    Ο Αβραμιδης σας εχει ολους για πλακα. Αντε μαλακα πασχαλιατικα!

    Κατα τα αλλα σου ευχομαι Χρονια μου πολλα.

    ΥΓ. περιμενω απαντηση για το γκαραζ της Πατησιων. Τρακοσια παπακια ειναι αυτα.

    Μπικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ''and now everybody is looking REALLY Happy''

    http://www.youtube.com/watch?v=1DxZTP7cTx8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ερωτηση οπαδων ΑΕΚ για Μελισσανιδη 1996

    http://www.youtube.com/watch?v=nzqCuZq9P1o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Aπάντηση οπαδών ΑΕΚ για τον Μελισσανίδη 2013
    http://www.ela-opws-eisai-piso-kai-as-pame-kai-stin -G Katigoria.com/watch the Original became the praetorians of the "tiger" and the "kontos",the ex senter-for its now for sure the best half-naked server of AegeaN's new building.

    Κοινώς:

    Πούτσε μου πως κατάντησες
    που είσουν σαν κοντάρι
    και τώρα πια χρειάζεσαι
    τα αρχίδια μαξιλάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Χρονια Πολλα και καλα σε ολους....
    Μην ξεχνατε,δεν εχει τελειωσει ακομα τιποτα,μην βιαζεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή