Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

             Σημαντικότατη λέξη. Που συνήθως, αν υπάρχει και σαν χαρακτηριστικό κάποιου ατόμου, αποφεύγεις τις μπαρούφες της ελπίδας, της ψυχραιμίας και της υπομονής. Και θεωρητικά προς αυτήν τη λέξη προέτρεπε  η αρχαία ελληνική φιλοσοφία αλλά κι αργότερα το σούπερ μάρκετ του Χριστιανισμού. Οι πρώτοι τον άγνωστο θεό τον είχαν στην ψυχή κι οι δεύτεροι τον βάλανε στον ουρανό. Πάντως για να Τον εύρισκες, τον εαυτό σου έπρεπε πρώτα να γνωρίζεις.
             Οπότε ο φετινός σταρ της ΑΕΚ, δηλαδή ο Αλέξανδρος Κολιάδης, μάθαμε τι είπε στους παίκτες : " Για να κερδίσετε τον Πανθρακικό, ΔΕΝ χρειάζεστε προπονητή. " Μια δήλωση σοβαρότατη που μάλιστα ανοίγει δρόμους σε όλες τις ομάδες του πλανήτη. Ειδικά εκείνες που είναι αδιάφορες. Πώς ρε παιδί μου υπάρχουν ομάδες που κάνουν συμφωνίες για ορισμένο αριθμό αγώνων με αθλητές; Έτσι μάλλον πρέπει να γίνεται και με τους προπονητές. Μόλις μια ομάδα εξασφαλίσει τον στόχο της ή ακόμα κι όταν δεν τον εξασφαλίσει, τότε να συνεχίζει χωρίς προπονητή.
             Το κρατάμε αυτό και προχωράμε. Και φτάνουμε στην απαίσια σημερινή διοίκηση, που δεν άκουσε τον άνθρωπο της στα αποδυτήρια, και πήρε τον Δέλλα, τον Μπορμπόκη και τον Ζήκο. Πήρε...Εντάξει δεν πήρε κι ακριβώς. Είπε να συνεργαστεί για τους δυό τελικούς που απομένουν και μετά έχει ο θεός. Της ψυχής, του ουρανού, δεν έχει σημασία αυτήν την στιγμή.
             Σημασία έχει οτι η διοίκηση έχει πλήρη αυτογνωσία κι οπότε παρέδωσε την ομάδα στα έμπειρα χέρια τριών παλαιμάχων παρακολουθώντας στενά το έργο τους σαν προπονητές. Ο Βασίλης έχει δίπλωμα προπονητού ( αυτός θα δηλωθεί σαν πρώτος ) αλλά ουδέποτε έχει δουλέψει, ο Τραϊανός δεν τόχει πάρει ακόμα αλλά πού θα του πάει - μέχρι κι ο Αλέφαντος έχει τέτοιο - κι ο Ζήκος είναι να μην βάλει κάποιον στόχο. Ας πούμε να βάλει κάποιο γκολ με πέναλτυ μετά από τριάντα εκτελέσεις ( για όσους θυμούνται ).
             Η ουσία όμως είναι μία : Η διοίκηση, όπως και το καλοκαίρι που μας πέρασε, ξαναπαραδίδει την ομάδα σε παλαιμάχους. Τότε είχαμε Τσιάρτα, Βλάχο, Παπαδόπουλο τώρα έχουμε άλλους. Υπομένω λοιπόν ψύχραιμος κι ελπίζω. Εγώ. Όλος ο κόσμος χαιρετίζει αυτήν την απόφαση λες και ήρθε ο Μουρίνιο μοιρασμένος σε τρεις. Άλλη αυτογνωσία αυτή. Δημόσια κιόλας.
             Ήρθαν λοιπόν οι τρεις καμπαλέρος και φυσικά θα στηριχτούν για δυό αγώνες. Ήδη τα πρώτα ρεπορτάζ της Ώρας μιλάνε οτι γίνεται πανστρατιά ( ίδια γινόταν και το καλοκαίρι με τον Μαύρο που θα γαμούσε με τα μωρά, χώρια τις αποκαλύψεις που ΘΑ έκανε ) κι οτι ο Τραϊανός εμπνέει τους παίκτες. Ένας κολοσσός μάλιστα που έδωσε την διαταγή να μην μπαίνει κανείς από την διοίκηση στα αποδυτήρια στα οποία θέλει να είναι το απόλυτο αφεντικό. Υποθέτω οτι μέχρι τώρα είχαμε αδιαχώρητο από διοικητικούς στα άδυτα και δεν μπορούσαν οι παίκτες να κούσουν τις οδηγίες του Λίνεν.
              Οι τρεις που ήρθαν όμως - και μπράβο τους - γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν; Αν ο Τραϊανός κερδίσει όλα τα παιχνίδια, είναι απαραίτητο να πάρει και πτυχίο προπονητικής; Μήπως είναι μια απλή τυπική διαδικασία και δεν χρειάζεται; Και μήπως τελικά , προκειται αυτοί οι τρεις - ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ - να εξυπηρετήσουν κάποιο άλλο σχέδιο; Άνθρωπος είμαι κι έχω απορίες ρε αδερφέ. Μην με παίρνεις από τα μούτρα. Όλα σκατά τα έκανε ο Λίνεν και ξεχείλισε το ποτήρι του όταν ονομάτισε τέσσερις ( 4 ) παίκτες στημένους ;
               Να μην μείνουμε όμως σε αυτό το σενάριο που σέρνεται στο παρασκήνιο μας. Και το οποίο υπάρχει λόγω των σχέσεων του καθενός με ανθρώπους που διώκονται τακτικά. Αυτά θα τα αναλύσουμε αργότερα και βάσει των αποτελεσμάτων. Υλικό υπάρχει άφθονο εξ άλλου. Αυτογνωσία δεν ξέρω αν υπάρχει.
              Που τελικά, μάλλον υπάρχει μόνο στον Κολιάδη. Διότι οι παλαίμαχοι αυτοί ΔΕΝ είναι προπονητές. Για την ακρίβεια μάλιστα, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ. Οπότε καλούνται οι παίκτες, μόνοι τους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά αποτινάσσοντας ταυτόχρονα και την ρετσινιά του στησίματος ή ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.  Και φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να πιστωθεί μερίδιο της επιτυχίας τους στον Δέλλα και στους άλλους που ανεβάσανε τα μανίκια.
            Και φτάνω στα τελικά ( δεν φτάνει μόνο η ΑΕΚ σε τέτοια ). Αν η ομάδα ΔΕΝ πετύχει, το τρίο θα συνεχίσει σε  μια πιο εύκολη κατηγορία; Αν η ομάδα πετύχει, τότε θα ανακράξουμε οτι βρήκαμε προπονητή από τα σπλάχνα μας - που λέει ο λόγος - για τα επόμενα δέκα χρόνια; Φυσικά εδώ καταλαβαίνω οτι βαρύνουσα θάναι η γνώμη του Δημητράκη που θα αγοράσει την ομάδα κι όχι η δικιά μου αυτογνωσία. Ούτε καν η δικιά σας.
           Κι είναι απλό: Αν ο Τραϊανός δεν τα καταφέρει κανείς δεν θα τον κατηγορήσει. Αν τα καταφέρει, τότε όλοι θα λέμε οτι πρέπει να του γίνει κλειστό συμβόλαιο για να μην τον πάρει η Ρεάλ. Με πλήρη γνώση οτι ΔΕΝ είναι προπονητής. Αλλά αυτά θα ψάχνουμε τώρα; Ψίλλους στ' άχυρα; Η ομάδα πρέπει να σωθεί όπως και δήποτε, άσχετα με το τι θα γίνει μετά. Μετά; ΒΡΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ. ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. Της ψυχής ή του ουρανού. Κι η πλάκα είναι οτι διαβάζω οτι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχει υποστεί δραματική μείωση στα εισοδήματα του λόγω πολιτικής κλεψιάς ή φοροδιαφυγής, θέλει κάθαρση. Μάλλον όλοι αυτοί είναι οπαδοί άλλων ομάδων.
           Υγ1. Εγώ εύχομαι καλή επιτυχία στο παλληκάρι, που το μόνο του μαύρο σημείο στην συμμετοχή του στην ΑΕΚ ήταν όταν ξάπλωσε κι αυτός στο χόρτο σε εκείνο τα παιχνίδι του " πέστε κάτω ". Τώρα γιατί δέχτηκε αυτήν την στιγμή κι όχι το καλοκαίρι, απλά ψάχτε το στα ρεπορτάζ των Κυπριακών τραπεζών. Υπάρχει και σχετική είδηση : " Ουδείς σκέφτηκε να μιλήσει για λεφτά ". Υπάρχουν και οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις που εγκρίνουν κάτι.  Και μην ξεχνάτε οτι την συμφωνία την έκλεισε ο Μπρουσιανός που μάλλον θάχε φουλ του οκτώ με ζευγάρι πεντάρια. Ή μήπως κάνω λάθος; 
         Υγ2. Τι είναι 6 μύρια; 

2 σχόλια:

  1. Αντισυνταγματάρχης Ηλίας Ξεσφιγγούλης...

    ''ναι ετσι ακριβως.Αυτο,τιποτε αλλο'' που ειπε και ο αντιπροεδρος της παε Εδεσσαικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα το εβαλε εκεινο το γκολ ο Ζηκος;Ξεχασα την καταληξη απο τις πολλες εκτελεσεις ;)
    Δυσκολες εποχες τοτε,να εχεις ομαδαρα και να σε σφαζει η διαιτησια σε ολα τα ματς.Το ¨πεστε κατω" του Παθιακα και των παιχτων εχει να κανει με το κλιμα που επικρατουσε εκεινη την εποχη.
    Για αλλη φορα αυτη η κουβεντα γιατι τωρα υπαρχει μεγαλυτερο ζορι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή