Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΕΙΠΑΜΕ, ΣΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ

Αθλητισμός
Εκτύπωση
 
ΑΕΚ: «Τίγρης» - Ντέμης για «επανεκκίνηση»
Μελισσανίδης και Νικολαΐδης δέχονται πιέσεις ώστε να ενώσουντις δυνάμεις τους για την αναγέννηση της Ενωσης μέσω Γ’ Εθνικής
Αρναούτογλου Βαγγέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2013, 05:45 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20/04/2013, 05:45
Ηταν Μάρτιος του 2005 όταν ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης διεκδίκησε την προεδρία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ επί... παντοκρατορίας του κ. Ντέμη Νικολαΐδηστην ποδοσφαιρική ομάδα. Τότε ο αποκαλούμενος και «Τίγρης» είχε επιχειρήσει να γίνει ο διοικητικός ηγέτης της «μάνας ΑΕΚ» με όραμα την κατασκευή γηπέδου στην προσφυγική γειτονιά της ομάδας, τη Νέα Φιλαδέλφεια, με το κωδικό όνομα «Αγία Σοφία». Αυτός παραμένει ως σήμερα ο μεγάλος καημός και η κληρονομιά που θέλει να αφήσει πίσω του. Ωστόσο την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών και με τον κ. Νικολαΐδη να παρασύρει τον μεγαλύτερο πυρήνα των ψηφοφόρων (οι οποίοι ανήκαν στον οργανωμένο σύνδεσμο Original 21) στην επιλογή άλλου υποψήφιου σχήματος (συγκεκριμένα εκείνου που ηγείτο ο κ. Χρήστος Ζούπας), ο κ. Μελισσανίδης αποχώρησε κατηφής και ηττημένος.

Εκτοτε οι δύο άνδρες διατήρησαν τις μεταξύ τους αποστάσεις, ενώ οι δύο απόπειρες του κ. Μελισσανίδη να εισχωρήσει στο τότε πολυμετοχικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ενωσης έπεσαν στο κενό, καθώς οι χρηματοδότες της προσπάθειας του κ. Νικολαΐδη αρνούνταν την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 140 εκατ. ευρώ, με τον «Τίγρη» να δεσμεύεται ότι θα βάλει τα μισά. Να όμως που η μοίρα τα έφερε έτσι που οι δύο άσπονδοι φίλοι ενδέχεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή προσπάθεια, εφόσον η ΑΕΚ δεν αποφύγει τον υποβιβασμό της στη Β' κατηγορία και αναπόφευκτα την επιπλέον οπισθοχώρησή της στο ερασιτεχνικό (πλέον) πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής μέσω πτώχευσης. Εκκινώντας από το μηδέν και ελπίζοντας ότι με τη βοήθεια προσώπων με σημαντικό λαϊκό έρεισμα, όπως οι δύο προαναφερθέντες, θα επιτύχει την άμεση επιστροφή της στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας, δηλαδή εντός δύο ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κκ. Μελισσανίδης και Νικολαΐδης δέχονται πιέσεις από σημαίνοντες φίλους της ΑΕΚ, παλαιούς παράγοντες, ποδοσφαιριστές και οπαδικούς κύκλους ώστε να παρουσιαστούν ενωμένοι στην κρισιμότερη καμπή για την ιστορία της αγαπημένης τους Ενωσης και να πατήσουν μαζί το «restart» καλώντας τον κόσμο να επενδύσει σε κάτι καινούργιο και πάνω από όλα υγιές. Στην περίπτωσή τους είναι εφικτό το ραγισμένο γυαλί να ξανακολλήσει. Οι πιο «προχωρημένοι» κάνουν λόγο για διαπιστωμένη πρόθεση συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία μάλιστα έχει προχωρήσει και σε ανταλλαγή απόψεων. Ασφαλώς αμφότεροι περιμένουν την οριστική κατάληξη της προσπάθειας που κάνει η ΑΕΚ ώστε να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (24/4) στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, εφόσον οι Κιτρινόμαυροι καταφέρουν μέσω της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος να εξασφαλίσουν την αγωνιστική παραμονή τους.

Αν η προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού αποδειχθεί ανώφελη οι δύο άνδρες θα ξεκινήσουν τον καθοριστικό κύκλο επαφών για το σχέδιο που θα παρουσιάσουν, μέσω του οποίου θα εξηγείται για ποιους λόγους είναι προτιμότερη η πτώχευση της εταιρείας και η επανεκκίνησή της (με τον ΑΦΜ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ) μέσω της Γ' Εθνικής κατηγορίας.
Στο διάστημα των (τουλάχιστον) δύο ετών που η ΑΕΚ θα επιχειρήσει την επιστροφή της στην Α' Εθνική θα ενεργοποιηθεί και το σχέδιο κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, σαφώς τροποποιημένο εν συγκρίσει με εκείνο που είχε παρουσιάσει ο κ. Μελισσανίδης πριν από οκτώ χρόνια, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα τροπολογία θα πρέπει να προβλέπει μικρότερη χωρητικότητα και ακόμη ηπιότερες εμπορικές χρήσεις.
 

26 σχόλια:

  1. Με κλίμακα από 1-10 πόσο αληθινό είναι το ρεπορτάζ και πόσο πιθανό το ενδεχόμενο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Ανώνυμο: Ούτε ξέρω, ούτε κι εστερνίζομαι κείμενα από το ταχυδρομείο μου. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΩ. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.
    Τρέχω την πληροφόρηση, πριν ξυπνήσουν οι επαγγελματίες όμως.
    Σιγά μην κάνω έρευνα για το Βήμα, που σίγουρα μιλάει με όλα τα λαμόγια της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Άρα; Άρα, σου απάντησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια δική μου πληροφορία,λέει πως το αργότερο σε 15 ημέρες,έρχεται λύση για την ΑΕΚ τύπου Σαββίδη.Και είναι έγκυρη.Από άνθρωπο του χαντμπολλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΣΤΑΜ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ . Εγώ το αφαίρεσα από πάνω, αφού ήμουν ανορθόγραφος. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜ.

      Διαγραφή
    3. Μα ο Σαββιδης δεν εριξε καμια ομαδα στο τοπικο για να την παρει καθαρη και να κανει μετα τον εξ ουρανου σωτηρα.

      Ο Βιντιαδης τελικα δεν θα μαζεψε τα 20 εκ ε...

      Διαγραφή
    4. Προς trabakoulas: Ποιός Βιντιάδης αδερφέ; Τι γράφω τόσο καιρό; ΑΝ ΕΙΧΕ ΛΕΦΤΑ ή έστω μαγκιά, θα τον άφηνε η γκόμενα;

      Διαγραφή
  4. Προς Ανώνυμο: Εκεί θα πάμε, αλλά αυτό είναι για τα χρέη. Η λύση που ξέρεις, περιλαμβάνει και τις διακοπές αγώνων και το ότι δεν κάνουμε φάση στον αντίπαλο; Μήπως σουτάρει ο Σαμαράς κιόλας.
    Άμα στο είπε το handball, τότε ακόμα περιμένω την σύνταξη της ανακοίνωσης της παραίτησης του ΔΧ.
    ΚΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ.
    ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Ή ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ.
    ΕΛΑΤΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.
    ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ:
    ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ. ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΕΙ Ή ΣΤΗΝ ΤΡΑΤΑ Ή ΣΤΗΝ ΠΙΡΟΓΑ Ή ΣΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ, προκειμένου να σωθεί.
    ΦΥΣΙΚΑ Η ΛΙΜΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ - 20 χιλιάδες χρειάζονται στην Νέα Φιλαδέλφεια - ΑΛΛΆ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ " ΕΙΝΑΙ ".
    Παρακολουθώ πολύ στενά τις ζυμώσεις.
    ΚΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ: Εγώ ακούω ΜΑΛΑΚΊΕΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΥΙΣΚΑΚΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΚΑΪΝΟΜΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑΜΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Siga min paraitithei o DX.Auto perimenei toso kairo,na ginei proedros sthn AEK.(O Stam.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Συμφωνώ μαζί σου. Θεώρησα μούφα αυτό που γράφτηκε εδώ μέσα πριν. ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΟΥ. Τώρα πλέον, είναι ο καταλληλότερος για την υπογραφή και τον δρόμο.
    Αυτή είναι η αλήθεια. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΜΠΛΕΞ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΕΔΩ. ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΝΤΙΑΕΚΤΖΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Συμφωνούμε, δεν συμφωνούμε, ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του. Δεν με έπεισες, δεν σε έπεισα, η ΑΕΚ πάντα θα είναι τεράστια είτε με μένα είτε με σένα μέσα. Εγώ λέω την αλήθεια μου. ΔΗΜΟΣΙΑ. ΕΠΩΝΥΜΩΣ. ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασφαλώς και θα τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του.Μόνο,αυτός ο δρόμος,καλό θα είναι να οδηγεί την σκέψη στην ΑΕΚ.Εξ άλλου είναι ιδέα και όχι απλά μια ομάδα.Και ούτε χωρίς εμένα,ούτε και χωρίς εσένα.Με όλους.Κι εγώ, κι εσύ και όλοι μας.Καλή σου νύχτα.(Σταμ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχω σχόλια για το "ρεπορτάζ" τού Βήματος πέραν τού ότι αν αληθεύει με φρικάρει εντελώς για λόγους πού θα χρειαζόμουν ειδικό σεντονάκι για να αναλύσω.
    Εχω όμως μιά ερώτηση για τον Κέτσε: ποιός φοβάται την Μαγούλα Wolf?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ YELLOW_CRUISER: Τους κυνηγάγανε κάτι καλόπαιδα να τούς πάρουν τα Τσερόκι. Τότε ήταν αυτοκίνητα, τώρα είναι παπούτσια. ΚΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο Γαρατζέος21 Απριλίου, 2013 12:06

    @steven : Κι όμω, άμα διαβάσεις το ΥΓ στη σημερινή ανακοίνωση, υπαινίσσεται αλλαγές προσώπων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Γιώργη: Διάβασα και είναι πολύ τιμητικό για το blog αυτό, που ο φίλος ανώνυμος μας ειδοποίησε για την εξέλιξη κι εμφανίστηκε εδώ από τα πρώτα.
    Τις εξελίξεις θα τις δούμε. Πάντως έχουμε: ORIGINAL 21, με ανακοίνωση στις 21/04, την επέτειο του πραξικοπήματος. Ρε κάτι συμπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρηστος Χοντζεας21 Απριλίου, 2013 14:45

    Ο Νικολαίδης δεν ήταν μια χαρά αρχηγός της θύρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Ναι, απλά η ποτάνα η κοινωνία τον αδίκησε και τον οδήγησε σε θώκους. Όπως είπε ο Δέλας οτι είναι προπονητής, ο Τσάρτας οτι είναι τεχνικός διευθυντής κι ο Αδαμίδης οτι είναι για τα τανκς.
    ΒΡΕ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας21 Απριλίου, 2013 16:21

    Και επίσης μια χαρά είναι για να αντικαταστήσει τον Χατζιχρήστο στην οργάνωση.
    Και ρόλο λυτρωτικό θα βρει, και η οργάνωση-απόλυτα ελεγχόμενη πια- θα φύγει απ΄τον απομονωτισμό και θα αποκτήσει "φωνή" μέσω του "ντεμοτεχνείου" και ένωση θα έχωμεν και θα αποκτήσει και κάποιο νόημα το παραπάνω ρεπορτάζ από το "Βήμα"
    Εκαστος εφ'ω ετάχθει.

    Ο πετρελαιάς ( η "λαθρέμπορας" κατά κάποιους άμεμπτους) στην ιδιοκτησία, ο Ντούσαν στην προεδρία,καβάλα στο λευκο γαιδουράκι, ο Νικολαίδης στην αρχηγία της κεκαθαρμένης και μετανοούσας θύρας, ο Χατζιχρήστος με μια μικρή "σύνταξη" στην άκρη,η ομάς με το ΑΦΜ της μανούλας λευτκή, και η Αγιά Σοφιά στα σκαριά,για να μπαινωμε να ανάβωμε κανένα κερί, η να "κατεβάζουμε" κανένα καντίλι.
    Και όλοι ευχαριστημένοι.
    Γιατί σκοτωνόμαστε, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Κι άκου τώρα κάτι άλλο: Πες οτι αγοράζω εγώ την Καλλιθέα. Σε απόλυτη συμφωνία με το εκεί ερασιτεχνικό σωματείο. Και μετά αλλάζω τα χρώματα και τα σύμβολα. Ας πούμε βάζω έναν δικέφαλο να κλαίει. Και βάζω και τα παπαγαλάκια να γράφουν οτι εγώ είμαι η συνέχεια της ΑΕΚ. Η οργάνωση τι θα κάνει; Θα φωνάζει οτι αυτή είναι η Original; Και μένα τι με νοιάζει; Ας είναι. Εγώ θα κάνω την δουλειά μου. Κι όποιος πιστός, προσέρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Αντίθετα αν κάποιος έρθει να απορροφήσει το ΑΦΜ της ερασιτεχνικής ( αυτή είναι η σωστή λέξη κι όχι η εξαγορά ), τότε πρέπει να πάρει μαζί του και τους ανατροπείς του ΔΧ, που θυμίζουν τους λοχαγούς του τότε 1967, ΑΦΟΥ Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. Ρε κάτι συμπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Το μόνο που έχει η οργάνωση, είναι τα μέλη της - ας πούμε περί τα 3000 - και το σήμα. Τίποτε άλλο στην σημερινή κοινωνία του life style.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΒΕΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΤΟΥΜΠΕΚΙΑΖΕΙΣ.
    ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή