Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ...

             Παροιμία του θυμόσοφου λαού, εντελώς εσφαλμένη. Αν ο ουρανός είναι καθαρός δεν  έχει να φοβηθεί τίποτα; Λάθος αγαπητοί. Αυτός ο καθαρός θάπρεπε να φοβάται καμιά ξεχασμένη αστραπή. Διότι ο γκρίζος ουρανός, που είναι τίγκα στην αστραπή και στην βροντή, γιατί να φοβηθεί; Αυτές οι αστραπές είναι που τον συνοδεύουν. Αυτές θα φοβηθεί;
              Κι απολαύσαμε εχθές τον πολιτικά διωκόμενο Μπέο, που τον πήραν στο κυνήγι κουκουλοφόροι κι έχασε ό,τι είχε πάρει σε κιλό από τότε που αποφυλακίστηκε. Άλλος καθαρός ουρανός αυτός, που τελικά έδωσε άλλη διάσταση στην παροιμία: Καυθαρός ουρανός, μόνο κουκούλες φοβάται.
            Η απόλαυση συνεχίστηκε και με την γραπτή δήλωση του Δημητράκη σχετικά με την επιθυμία του να αρματωθεί με μπαλάσκες. Αυτό το Έθνος του Μπόμπολα, τι κακόβουλο έντυπο ! Και τι ανωτερότητα ο δικός μας, ε; Αντί να τραβήξει μια μηνυσάρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση στο σχετικό δημοσίευμα της φυλλάδας, προτίμησε να στρέψει το μάγουλο αλλού και " να επιφυλαχθεί παντός νομίμου δικαιώματος του. " Έτσι πάνε αυτά. Αν έχεις μάθει να πλαστογραφείς, πού να ξέρεις οτι τα εξώδικα ή οι δικηγόροι ΕΙΝΑΙ υπερασπιστές της νομιμότητας σου.
             Απολαυστική σύμπτωση λοιπόν η γραπτή δήλωση του Δημητράκη, μαζί με την γραπτή δήλωση του γιαουρτά. Πλέον δεν μιλάνε αυτοί. Μόνο γράφουν. Αλλά και σε ποιόν να μιλήσουν; Είχε πάει κανείς από το ντεμοτεχνείο - ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΕΚ - για να του βάλει ένα μαρκούτσι μπροστά; Εξ άλλου ο ΄Σταύρος, δεν είχε κάνει συνέντευξη τύπου κατηγορώντας για ατασθαλίες τον Ντέμη; Δεν είχε προκάνει κι αυτός να κάνει κάποιο αδαμοτεχνείο για να έχει πλάτες.
            Οπότε έπεσε στην κέντα του να είναι απασχολημένος ο ένατος ανακριτής και να πέσει στον δέκατο που ήταν ανενημέρωτος. Άλλη θαυμάσια λειτουργία του δημοσίου. Νάχουν πέσει όλες οι μπάλες στον ένατο κι αυτός να μην προκάνει. Αλλά έτσι δεν είναι και τα σέντερ φορ; Όλοι αυτόν ψάχνουν να βρουν με τις μπαλιές.
          Τέλος πάντων το χουνέρι συνεχίστηκε κι ο γιαουρτάς θα κεράσει προϊόν στην ΓΑΔΑ για δεύτερη μέρα. Κι η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται. Ειδικά άμα βγαίνει κι εκείνος ο περίεργος που είχαμε υπεύθυνο ταμείων και σκίζει τα πτυχία του για τον " μόνο πρόεδρο της ΑΕΚ, που πλήρωσε τόσα πολλά στο δημόσιο. " Θεωρώ οτι είστε άνετοι στο να κόβετε φάτσες. Την στιγμή που ο αντιστασιακός Αδαμίδης, είναι ο πρώτος που κατώρθωσε κούρεμα στο δημόσιο.
          Το οποίο όμως  δεν θέλει ανταλλαγές ρόλων. Το δημόσιο αυτά τα ξέρει και τα τηρεί με ευλαβική προσήλωση. Έφτασες εγκαίρως στην δουλειά σου; Θα πάρεις επίδομα. Εξυπηρέτησες τον πελάτη κιόλας; Έχεις λαμβάνειν μπόνους. Έπλυνες τα χέρια σου; Δικαιούσαι επιδόματος. Σκοτώθηκες σε πυρόσβεση όντας σε υπηρεσία; Η οικογένεια σου θα πάρει από τα τρία το μακρύτερο. Είσαι τυφλός ενώ βλέπεις και έπαιρνες σχετική επιχορήγηση; Να κοπούν όλες οι συντάξεις κι αθώοι οι γιατροί που δώσανε την έγκριση. Με απόλυση επίορκων θα ασχολούμαστε τώρα;
         Αλλά εδώ έχουε συγκεκριμένες τοποθετήσεις. Ούτε ο γιαουρτάς έκανε κακοδιαχείρηση. Κι άλλοι τρεις πριν, μια χαρά τα πήγανε. Ειδικά αφού παρουσιάστηκαν αυτοβούλως με κορυφαίο τον σημερινό που πήρε άδεια από τα άρματα - χώρια που η πατρίς έμεινε αφύλακτος - , ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ. ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ.
           Ρε τον πούστη τον ουρανό τον καθαρό. Που μάλλον θα το ρίξει στις αστραπές. Φοβάται, δεν φοβάται. Μάλλον θα τις επικαλεστεί αφού κανείς δεν φταίει κι όλοι ήταν συνεπείς, ΚΙ ΑΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ή ψάχνει τζάμπα εισιτήρια για του χρόνου που θα έχει κάνει και την κάθαρση με τον χάπια. Ρε τι κράτος έχουμε.
          Όλοι νάναι αθώοι. ΚΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, που καλά δεν παραδέχονται οτι γάμησαν τον αντίστοιχο Ρουβά του επιπέδου τους, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΑΛΟΙ; Ντροπαλός πούστης; Φοβερό. Εδώ κανονικά δεν κάνεις δουλειά με πούστη, θα κάνεις και με ντροπαλό; Και ποιός θα πουλάει το προϊόν της εταιρείας; Ο Ψινάκης; ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΠΟΥΣΤΗ Ή ΠΟΥΣΤΗΣ ΑΝΤΡΑΚΛΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ;
            ΡΕ ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΡΑΒΑΩ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑΚΛΑ ΤΟΝ ΓΙΑΟΥΡΤΑ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ; ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ, ΕΝΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ;
              ΑΛΛΑΖΩ ΦΥΛΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΩ.
                                    Την  καλημέρα μου.          

4 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας12 Απριλίου, 2013 01:07

    Kαι το επισης ωραίο είναι ότι εκτός από συνεπεις, όλοι τους δηλώνουν και αλτρουιστές,αφού ο καθένας πλήρωνε τις αφημένες υποχρεώσεις των προηγούμενων.
    Σε λίγο θα βγει κανείς από δ'αύτους και θα ισχυριστεί ότι προκειμένου να μην έχει πρόβλημα ο επόμενος προεδρεύων,έδινε προταιρεότητα στις ΜΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΝΕΣΤΩΣΕΣ.

    Πως γίνεται βέβαια ο καθένας να πληρώνει τα χρέη του προηγόυμενου και ολοι μαζι να χρωστάνε στις θητείες τους, αυτό μόνο η ανάλογης ποιότητας και μεθόδων Ελληνική πολιτική σκηνή μπορει να μας το πει. Που και κει ο κάθε ένας από τους παραδίδοντες τα κρατικά ταμεία έιναι υπερήφανος για το έργο του αλλα ο κάθε επόμενος τυγχάνει να παραλαμβάνει καμένη γη.
    Θαύμα!
    Στην Ιουδαία,παλιά τα πέντε ψάρια έγιναν χιλιάδες και έθρεψαν τον λαό, ενώ στην Ελλάδα τα χιλιάρικα έγιναν πέντε οffshore και πεινάσαν όλοι.
    Μυστήρια πράγματα.

    Δεν έχει καταλήξει ο Δέλλας στην 11άδα,διαβάζω.
    Οσο να΄ναι όταν έχεις ΄τοση ποιότητα μαζεμένη,είναι σπαζοκεφαλιά το ποιον να βάλεις και ποιόν να αφήσεις εκτός.
    Είναι απλό. Να μπει μέσα αυτός, ο Ζήκος ο Ντέμης ο Τσιάρτας ο Μπορμπόκης να πάρουν τους δύο τελικούς.
    Οπως στα ερασιτεχντικα σωματεία. Οπου πρόεδρος προπονητής και πάικτης ήταν το αυτό πρόοσωπο.

    Και συμπασαι αι δυνάμεις, θα βρεθούν στον υπέρτατο αγνώνα,στον μεγαλύτερο αγώνα της ΑΕΚ από καταβολής της οπως μαθαίνουμε.
    Ποιος να το περίμενε. Να ζούμε και να αναπνέουμε για τον αγώνα ζωής και θανάτου με τον Πανθρακικό, για την παραμονή στην κατηγορία.
    Ολοι στα άρματα, όλοι στον αγώνα τον καλό.Παλάμαχοι,νεόμαχοι τέως πρόεδροι, ανάπηροι με καροτσάκια, γυναικόπαιδα, μετανάστες,ότι έχουμε και δεν έχουμε.Τον Βαρθολομαίο δεν έχουμε καλέσει.
    Ρε τι ζούμε...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας12 Απριλίου, 2013 01:40

    Τι έιδαμε το τριήμερο που πέρασε αλλά και την προηγούμενη βδομάδα απο τα Ευρωπαικά ματς:
    Ο Μέσι είναι η μισή ομάδα. Οι άλλοι μισοί ειναι η άλλη μισή.
    Η Ρεάλ,παρόλο που έιναι λόγω προπονητή παμπόνηρη ομάδα, παρόλίγο να την φυτέψει στο χώμα η Γαλατά, που άργησε ένα ημίχρονο. Απο τους καλύτερους κόουτς και από τις αγαπημένες μου μορφές ο Φατιχ Τερίμ.

    Η Μπάγερν δείχνει να είναι από ατσάλι. Ακατάβλητη. Αυτό που λέμε "τραίνο".
    Είμαι σίγουρος ότι ο Μουρίνιο δεν θέλει αυτή,αλλά προτιμά την Μπάρτσα,στον ημιτελικό. Λογικό.
    Η Μπ.Ντόρτμουτ,δεν είναι η περσυνή ομάδα. Αλλά και να ήταν,πάλι δεν θα πήγαινε παραπέρα. Κατά λάθος περάσε την αψίλιαστη και αγαθή Μάλαγα.
    Τρεις Ισπανικές και μια Γερμανική στου "4"; Ε, είπαμε,όχι και έτσι. Μπαμ και κάτω.Αυτά είναι.

    Τέλος, τί έδρες είναι αυτές οι Τούρκικες. Της Γαλατά και της Φενέρ.ΟΙ Εδρες.
    Ειδικά το "Σ. Σαράτσογλου". Τι πράγμα ειναι αυτό; Τι ατμόσφαιρα. Λιώνει και μέτταλο εκει μέσα.

    Ενα αναμονή της αυριανης "κλήρωσης". Με τα μπαλάκια-δονητές.
    Μετα την κλήρωση, μάλλον θα τα παιρνει ο Μπλάτερ και θα τα βάζει στο κώλο του. Διπλή χρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας12 Απριλίου, 2013 01:57

    "Ενα αναμονή". Τι κάνουνε τα πλήκτρα. Θαύματα.

    Επίσης,πολύ καλή ομαδούλα-χαριτωμένα το λέω- η Βασιλεία. Μια χαρά. Σαν την ΑΕΚ,έφτασε και αυτή στους 4 του ΟΥΕΦΑ, δια πρώτην φοράν. Εύχομαι να μην έχει και την κατάληξή της.

    Η Νιούκαστλ,μια μαλακία και μιση,ένα αγευστο πράγμα. Τα ίδια σκατά και η Λάτσιο.
    Η Τότεναμ,'ειναι σαν το παιδί που έχει πολλά παιχνίδια μπροστά του και μπερδεμένο,αρχίζει να τα κοπανάει στον τείχο.
    Η Τσέλσι,έχει για προεδρο τον Αμπάμοβιτς. Τίποτα άλλο,νεότερο.

    Η Μπενφίκα,παλιοφανέλα,θα έλεγα είναι μια μικρή Ρεάλ στον τρόπο παιχνιδιού της, και με έναν προπονητή που μοιάζει με καπετάνιο αλιευτικού. Αν του πεις καλημέρα, μπορεί και να σε πλακώσει στα μπινελίκια. Και έχει και το όνομα του Ιησού. Η το "Χεσούς" είναι παρατσούκλι του από το "θα σου χέσω ότι έχεις και δεν έχεις";
    Ποιος ξέρει...





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Τουλάχιστον ΒΑΛΑΜΕ τον Τριτσώνη διαιτητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή