Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΑΔΗ

  Ακολουθώντας πολύ παλιά τον Πυθαγόρα, είχαμε ακούσει οτι για να είναι " άριστη " μια κοινωνία ή πολιτεία ανθρώπων, θάπρεπε να υπάρχουν η φρόνηση, η σωφροσύνη και η ανδρεία. Αυτό το τρίπτυχο ακολούθησε και η ψυχιατρική για τον νορμάλ άνθρωπο, αντικαθιστώντας τις λέξεις με τους όρους λογιστικό, επιθυμητικό και θυμοειδές. Αυτά, όσο κι αν έχουν αλλάξει σήμερα οι ακριβείς ορισμοί των λέξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα το υπέρτατο αγαθό : Την δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη προσωπική και δικαιοσύνη κοινωνική. Την δικαιοσύνη που την πρόσθεσε σαν τελευαταίο κερασάκι ο Πλάτωνας.
              Πιστεύω να καταλαβαίνετε τι λέω τώρα ακολουθώντας τους παλιούς. Όχι οτι αν έχεις προσωπική δικαιοσύνη, αυτό θα γενικοποιηθεί. Ούτε και το ανάποδο ισχύει. Αλλά τέλος πάντων αν υπάρχουν αυτά, οδηγούμαστε στον αριθμό 7 κατά Πυθαγόρα, που σημαίνει το λογικό ον. Λογική συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, σε αλλόθρησκους, σε φυλές άλλων χρωμάτων και τα λοιπά. Ούτε αγάπες, ούτε έρωτες, που εξ άλλου κατά την ψυχιατρική αποτελούν ασθένειες αυτοδημιούργητες αλλά και αυτοάνοσες. Μόνο λογική συμπεριφορά. Τότε λοιπόν, ένα άτομο αλλά και μια πολιτεία, μπορούν να χαρακτηρισθούν ισορροπημένα μεγέθη κι ίσως κάποτε να έχουν την τύχη του αριθμού 8. Που σημαίνει την αρμονία. Αυτό ουσιαστικά ψάχνεις σε μια σχέση και σε μια κοινωνία.
             Και φτάνουμε στην σημερινή ηγεσία της χώρας. Ξεχνάω τις δηλώσεις του Σαμαρά μετά τις εκλογές, " ...από σήμερα μπορούν να εμφανισθούν τα πρώτα χαμόγελα αισιοδοξίας...πάμε για διαπραγμάτευση...τα τελευταία μέτρα... νέες θέσεις εργασίας." Φρέσκα κουλούρια θέλει ο κόσμος από τον κουλουρά.
             Κι έρχεται αυτό το πλάσμα που θυμίζει τον ΕΤ σε γήϊνο. Ο σημερινός υπουργός οικονομικών. Που έχει κι όνομα οδού που προπονούνται αστυνομικοί με κουκουλοφόρους για να δημιουργήσουν νέες Μαρφίν. Και τι λέει ; " ...το χαράτσι πρέπει να πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ..." Προσοχή. Δεν έχει ακόμα αποφασίσει τον φοροεισπρακτικό τρόπο κι άρα εμμένει στην απειλή διακοπής του ρεύματος. Ο ηγέτης απειλεί το ποίμνιο κοινώς. Κι αυτό το κάνει μετά την απόφαση κάποιου δικαστήριου που έκρινε οτι ο τρόπος προσέγγισης του φόρου είναι απλά απαράδεκτος, απάνθρωπος και, τελευταία αναφέρω την λέξη, αντισυνταγματικός.
             Πρακτικά τι λέει; ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Την ώρα που δηλώνει οτι  "...αν δεν πληρώσετε το χαράτσι, θα έρθουν κι άλλα μέτρα..." Μας κάνει ντα ο λογιστής με τα πεταμένα μάτια, που πρακτικά κάποιος από την Καλαμάτα ή από τον Πύργο πρέπει να εξηγήσει στον χώρο εδώ, το γιατί πετάγονται τα μάτια έξω. Και μάλιστα στέλνει και σχετική επιστολή στην ΔΕΗ με την σύσταση να συνεχίσει να κόβει ρεύματα και φυσικά να γράψει κι αυτή στα παπάρια της την δικαιοσύνη.
              Δεν μιλάμε για πολιτικό λάθος ή ένα απλό ολίσθημα. Μιλάμε για το πώς συμπεριφέρεται ο ηγέτης απέναντι στον κόσμο που κάνει θυσίες - ακόμα κι αυτόν που ψήφισε τον αντωνάκη - , που πληρώνει και που υπομένει την ανεργία ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΧΕΛΩΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ή ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ που έφερε η Γερμανία αλλά υιοθετήθηκε από τους άβουλους κι άμοιρους που κάθονται σε καρέκλες. Και που πλέον απειλούν. Σαν κοινοί κλέφτες. Σαν Ψωμιάδηδες που στήνουν παιχνίδια ακόμα και πίσω από τα κάγκελα. Σαν κοινοί μαφιόζοι που ακόμα κι όταν είναι μέσα, οργανώνουν τις απέξω δολοφονικές επιθέσεις τους.
             Και δεν τραγικοποιώ καμία κατάσταση. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥ; Ναι αγαπητοί κι αγαπητές. Υπάρχει. Είναι ο Έλληνας. Και μόνον αυτός. Ειδικά σε επίπεδο δημοκρατίας που κατ' επίφασιν έχουμε. Σε οποιανδήποτε άλλη χώρα - πολιτισμένη, απολίτιστη δεν έχει σημασία - αυτός θα βρισκόταν κρεμασμένος είτε από τον κόσμο είτε από την δημοσιογραφία. Εδώ όμως, αυτό το ανθρωπάκι που αγχώνεται που δεν του βγαίνουν τα νούμερα κι αντικαθιστά τον Τόμσεν, καλεί την ΔΕΗ να παραβεί δικαστική απόφαση, την παραβιάζει ο ίδιος κι απειλεί με νέα μέτρα;
             Τι ακριβώς μαθαίνει τον κόσμο; Να σέβεται την δικαιοσύνη ή να τα κάνει όλα ανάποδα σε επίπεδο ψυχιατρικής ή κοινωνίας του Πλάτωνα; Δηλαδή αυτός φτιάχνει μια κοινωνία νορμάλ με αποτέλεσμα το δίκαιο ή διαλύει τα πάντα; Αυτός φτιάχνει άτομο νορμάλ ή αντιστρέφει την ανδρεία σε σχέση με την φρόνηση , την σωφροσύνη μπρος και την φρόνηση ανάποδα, δημιουργώντας ψυχικά διαταραγμένους ανθρώπους; Τι περιμένει να εισπράξει αύριο; Ανέμους ή θύελλες; Ή μήπως λεφτά; Από πού; Από τον άνεργο; Από αυτόν που δεν έχει αγοραστική δύναμη; Από τον φοβισμένο που σηκώνει τα χρήματα του από τις τράπεζες; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΡΕΛΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ; Αυτός ο αλήτης που τολμά να μιλάει στον κόσμο την ώρα πουα μείβεται από αυτόν, κυκλοφορεί με πληρωμένα αυτοκίνητα και φυλάσσεται από δημόσιους αστυνομικούς; ΑΥΤΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ;
           Κάτι δεν πάει καλά. Που λέει ο λόγος δηλαδή. Τίποτα δεν πάει καλά και γι' αυτό τα κανάλια το έχουν ρίξει στην πολιτική ή στα αστυνομικά ρεπορτάζ. Κλέψανε το αυτοκίνητο του Τριανταφυλλόπουλου ή μπήκαν βόμβες στο σπίτι του Παπαντωνίου. Πω πω ενδιαφέρον. Την ώρα που καίγεται η εθνική ασφάλεια, η Αθήνα έχει γίνει η πρώτη πόλη παγκόσμια σε εγκληματικότητα, την ώρα που η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα τρέχει με 33%, την ώρα που δεν υπάρχουν φάρμακα, σχολεία ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΙΟΛΑΣ;
            Επειδή είναι στην ΝΔ;  ΔΗΛΑΔΗ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ; ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, το μόνο που την καίει είναι πώς θα βγει πρώτη ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΣΑΤΥΡΙΖΟΝΤΑΣ Ή ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ Ή ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΦΕΣΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ; ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ; ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ οτι " ...εμείς τι να φταίμε; Δεν έχουμε ποτέ κυβερνήσει..." ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ.
            ΘΑΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟΥΡΝΟΣ; ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΑΝΟΣ ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ BONUS ΚΑΠΟΙΑΣ ΤΡΟΪΚΑΣ;
                                        ΞΥΠΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ.   

9 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Δεκεμβρίου, 2012 12:43

    Βρε το γαμπρό από το λονδίνο που περιμένει πως και πως την πάρει τη νύφη και δεν τον αφήνουν οι γιεγιέδες οι κουμπάροι...
    Περιμένει η άλλη, ξεδοντιασμένη, ξεκωλιασμένη (από τους "της οικογένειας"), ξυπόλητη και άστεγη μπας και έρθει ο νέος "της καλής οικογένειας" και γίνει παλίμψηστο το τεφτέρι με τα χρέη και βγει -πάλι!- το κόκκινο σεντόνι στο μπαλκόνι.
    Ο δε γαμβρός δεν κρατιέται. Έχει τη φωτογραφία του σφιχτά στον κόρφο και ρωτάει το μπακάλη, το μανάβη, το χασάπη και τον Θείο μπας και μπορούν -αντί για προίκας- να κάνουν σκόντο στα χρωστικά.
    "Ξέρεις πόσους παράδες μας έχει κοστίσει ετούτη αυτού?"
    Βρε τους κακούς τους κουμπάρους και τους συμπέθερους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Δεκεμβρίου, 2012 12:53

    Από την άλλη έχεις και την ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ δήλωση του χοντροχάπια της δαφνοστεφανωμένης σήμερα: "Υπάρχει εισαγγελέας σε αυτό τον τόπο?" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ! (ωχ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας08 Δεκεμβρίου, 2012 20:09

    Γιωργαρε,τι γινεται ρε συ; Πως παει εκει στην Αγγλ-εταιρα;
    Βροχη φουλ διαβαζω. Η βασιλισσα ειναι ζωντανη; Ελπιζω να βρηκε κανενα μαυρο,απο εκεινους που ειχαν ξεμεινει απο τις γαλερες να ανεβηκε στην πλατη του και να βη βραχηκε το κωλαρακι της.

    Στην αναρτηση τωρα. Που ο Steven "χαλαλισε" και λιγο Πλατωνα και αρκετο Πυθαγορα. Για να καταδειξει το ποσο αρχιδι ειναι ο διορισμενος που παριστανει τον υπουργο με τα λεφτα αυτων που εκβιαζει.
    Μονο και μονο που τα ονοματα του μεν και των δε ειναι στο ιδιο κειμενο,ειναι προσβολη τεθνεωτων

    Το στουρναρι,ειναι μονο ενα τραπεζιτικο υβριδιο. Και αυτο το ειδος ειναι πολυ χειροτερο απο το απλο λαμογιο.
    Δηλαδη, οι Ακηδες και οι Λαλιωτηδες που ζησαμε,ειναι λιγοτερο χειροτεροι,γιατι απλα ηταν αδιαφοροι για τον κοσμο. Παντελως μεν,αλλα αδιαφοροι.
    Πραγμα που σημαινει,στις οποιες αποφασεις τους υπηρχε και μαθηματικα η πιθανοτητα να πραξουν κατι σωστο-εστω και κατα λαθος.
    Το μονο που ηθελαν ηταν να μπεκροπινουν και να κονομανε. Αδιαφορουσαν για ολα τα αλλα.

    Το "ειδος" ομως αυτο,που εχει ενσκυψει μεσα απο τραπεζικα υπογεια,και μας εχει κατσικωθει στο σβερκο,το "Στουρνοειδος" ειναι πολυ χειροτερο,γιατι δυστυχως ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
    Δηλαδη,δεν αδιαφορουν απλα για την δυστυχια που ισως προκαλει-οπως τα παλια λαμογια-αλλα ακομα χειροτερα δειχνουν ζωηρο ενδιαφερον για τα νουμερα που πρεπει να πιαστουν,και αρα για το ποσο ακομα θα υποφερουν οι μαζες.
    Θελουν να βλεπουν πινακες. Να βλεπουν τασεις και κλιμακες.
    Τους νοιαζει ο πονος που προκαλουν,να εξαπλωνεται.

    "Ενδιαφερονται" δηλαδη δυστυχως για τον κοσμο.
    Γιατι; Γιατι ειναι τελειως απανθρωποι. γιατι ειναι μισανθρωποι και βεβαια-απαραιτητως-μισελληνες.
    Γιατι ειναι ΝΑζιστομουτρα.
    Ο Μεγκελε δεν στεκοταν απαθης πανω απο τα κατακρεουργημενα με τις ταναλιες σωματα. Οχι. "Νοιαζοταν". Ηταν πανω απο τα κεφαλια των συνεργατων του με τις λευκες μπλουζες και συνεχως ενημερωνωταν. Και συνεχως "βελτιωνε" μεθοδους.
    Αυτης της "σχολης" ειναι και τα "Στουρναροειδη".
    Απανθρωπα. Απολυτα κτηνη.
    Βγαλμενα με παρακεντηση,απο σαπιες μητρες.
    Υγρο που παιρνει την μορφη διποδου,για να βασανισει.

    Η δικαιοσυνη υπαρχει μονο στις εξωπορτες των κτηριων.
    Αφου κρατησαν τους ιδιους δικαστες που υπηρχαν επι 7ετιας,μονο και μονο για αυτον τον λογο. Τωρα,αν τυχη κανενας "τρελος" εισαγγελεας η δικαστης και βγαλει καμια τρελη αποφαση,τοτε το λογο παιρνουν οι "Μεγκελε".
    "ποια δικαιοσυνη; Μας δουλευετε; Δεν κανετε το σταυρο σας που εχετε και δουλεια,που μου θελετε και αποφασεις" λεει το τραπεζιτικο μουνι το οποιο βγηκε απο των τραπεζιτικο κωλο του Παπαδημου.

    Και ο κοσμος καθεται και τον η τους κοιταει. Και περιμενει καποια "αναπτυξη". Καποια "βελτιωση".
    Χα! Ασφαλως και θα συμβει αυτο.
    ΑΛΛΑ ΟΧΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΔΙΚΩΣ Η ΠΛΕΜΠΑ.
    Αλλα η "βελτιωση" που εννοουν τα ανθρωποειδη Στουρναρια.
    Πλεμπα που οσο παραμενει τετοια και αδρανης,τετοια μουνοπανα θα κανουν δοκιμες και "βελτιωσεις" πανω στο κορμι της.
    Ουτε που φανταζονται τι τους επιφυλλασουν.
    Μιλαμε,θα νοσταλγισουμε τον Κουτσογιωργα και τον Γιαννοπουλο.
    Ευεργετες μοιαζουν αυτοι,μπροστα σε αυτα τα υπολογιστικα κτηνη που μας ελαχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο γαρατζέος09 Δεκεμβρίου, 2012 01:17

    "Καλά" είμαστε εδώ. Υπάρχει ακόμα φαί στο τσουκάλι. Φακή και μπρόκολο, αλλά καλύτερα από την αεροφαγία του μνημονίου.
    Μπήκε ο χειμώνας και ψάχνουμε ήλιο με το τηλεσκόπιο, βέβαια. Η γυναίκα μου η αγγλίδα έχει φρικάρει και πεθυμάει -πιο πολύ από μένα τον ελλοχίμ- το γιουνάν μπεηλίκ (ήλιος! φραπέ! τατζίκ'...).
    Η βασίλισσα είναι ζωντανή και χαίρεται που έχουμε ακόμα έναν μικρό γερμανό στο δρόμο (η δούκισσα του κέμπρητζ -όχι η νομικού- είναι 4 μηνώνε έγγυος! Μη ρωτάς ποιός είν' ο πατέρας), για να συνεχίσει τη dynasty των Saxe-Coburg. Ώπα, συγγνώμη των Windsor ήθελα να πω. Βρε ο Λίνεκερ με τα πατατάκια το χε πει: "11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζει ο γερμανός".
    Αυτά βλέπει ο καροτσέρης και η φράου η μερκέλα και έχουν αποθρασυνθεί...που να τους κουνηθεί το αντωνάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας09 Δεκεμβρίου, 2012 02:02

    Προς Γιωργη: Και τι να κανεις εδω; Ολο ηλιο-ηλιο ηλιο...αι στο διαολο πια.Βαρεθηκαμε. Λεμε να κουβαλισουμε μεσα στα σπιτια απο ενα κυβικο λασποχωμα για να γινουμε και εμεις "Ευρωπαιοι".
    Αληθεια,τι χρωμα λασπη ειναι της μοδας φετος εκει πανω;

    Εδω,περιμενουμε την "αναπτυξη". Η οποια ειναι πανω στην αναπτυξη μαλλον και δεν φαινεται.
    Αν δεν ερθει,εγω δεν το κουναω.Θα ερθει. Ετσι ειπε ενας μαλακας στραβουλιακας που γυριζει σε καποιο μεγαρο Μαξιμου.
    Πηγε σε μαγισσες και του ειπαν "θα ερθει". Εχω μερικες αμφιβολιες βεβαια. Ο τυπος που εφερε τους λαθρομεταναστες μεσα,ειναι εκεινος που διατεινεται οτι "θα τους μαζεψει". Καταλαβαινεις τι γινεται.

    Αλλα καποια στιγμη θα ερθει. Ηδη τα πρωτα σημαδια φανηκαν. Καπου στην Καβαλα αν δεν κανω λαθος, μερικα μικρα ανθρωπακια,που λεγονται-ακου να δεις- παιδια καικαν γιατι η οι γονεις λογω των οικονομικων "ανκαταταξεων" στις οποιες τους ηνηγακσε η κυβερνηση αλλαξαν τον τροπο θερμανσης του σπιτιου και απο το πετρελαιο περασαν στην ξυλοσομπα, με αποτελεσμα ηδη,μανι-μανι να εχουμε 3 στοματα στο σπιτι λιγοτερα,αρα λιγοτερους φορους να πληρωθουν,αφου ως γνωστον αυτα τα μικρα τερατα, εδω θεωρουνται τεκμηριο.
    Και ετσι πρεπει. Ακου λεει "παιδια". Ρε στο Αουσβιτς λεμε.

    Ετσι λοιπον, ειμαι αισιοδοξος. Θα ερθει η αναπτυξη. Ηδη εχουν αναπτυχθει η πορνεια,η εγκληματικοτητα, οι ληστειες, οι αυτοκτονιες,τα ενεχειροδανειστηρια, η ανεργια...ακομα και φυματιωση και λεπρα εχουν εμφανιστει,οπως και τα συσιτια στα σχολεια,που ειχαμε αιωνες να τα δουμε.
    Μενει μονο να κανουμε τις τηλεορασεις μας ασπρομαυρες και να κανουμε μοδα την Βεμπο στην παραλιακη. Χλιδη σου λεω. Ασε τους αλλους να λενε. Που θα παει. Θα ερθει. Το τελος του '13 λενε.
    Θα τον πιασουμε τον Μεσαιωνα.
    Αυτην περιμενουμε ολοι.
    Οπως και να εχει,ευχομαι καλη διαμονη και προπαντων υγεια στο σπιτι.
    Οσο για τις φακες,μια χαρα ειναι.

    Και σε λιγο,ακου τα χαμπερια της ξεπεσμενης πρωην αυροκρατοριας.
    Μα ποιο Μπακιγχαμ και ποιος θρονος; Μιλαμε για γελια. Για καρικατουρες
    Αν σκεφτει κανεις οτι πια οι "ser" ειναι ο "στιχλας" ο Μιγκ Τζαγκερ και ο Μπεκαμ,καταλαβαινεις τι γινεται.
    Η Αμερικη γαμει την Αγγλια μεσω Γερμανιας.
    Και ασφαλως ολο το βασιλικο δεντρο που εχει απλωθει στην Ευρωπη,τους τελαυταιους αιωνες ειναι Γερμανικο.
    Αν ρωτας τις καταβολες αυτου,θα παμε πολυ μακρυα. ισα που φτανουμε στους Ναιτες.

    Και απο μια αυτοκρατορια-την οποια διελυσε ο "πατερας της νικης",το αμερικανοτσιρακι, ο Τσορτσιλ ο μεθυστακας (γιατι δεν γελατε;)-εχει απομεινει ο κορσες της βασιλισας,οι θαμνοι στους κηπους και ο Ταμεσης. Μιλαμε για πληρη καταντια.
    Ερχεται και η "κανονικη" μπορα,εκει,ετοιμασου να φευγεις σε 1-2 χρονακια.

    Υ.Γ Για τον Βιντιαδη μαθαινεις κατι εκει που εισαι; Παει και ερχεται λεει. Εχει κανει το Αθηνα-Λονδινο, Ομονοια-Πατησια.
    ...Η μηπως οντως παει απο Ομονοια-Πατησια και μας δουλευουν;
    Φοβαμαι μη πεσει σε καμια "σκουπα" της αστυνομιας και ξευτυλιστουμε.
    Εμεις να περιμενουμε νεα του απο το Λονδινο και εκεινος να ειναι στη ΓΑΔΑ τσουβαλιασμενος με Πακιστανους.
    Φοβαμαι τα νεα των "8".
    Σε χαιρετω απο την Ιουδαια. Να γραφεις πιο συχνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΔΙΕΨΕΥΣΘΗΣΑΝ ΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ SEYM(P)OUR PRICE. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΤΙΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ.
    ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ Ο ΛΑΓΟΣ ( όχι ο παίκτης ) : " αν ο επενδυτής θέλει πρώτα να δει αν τα 8 μύρια γίνουν 6,5 κι αν οι δόσεις προς το δημόσιο γίνουν 48 αντί για 36, τότε μου θυμίζει κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα κτήμα για να χτίσει ένα σπίτι, ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΤΑ χαλιά. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο γαρατζέος09 Δεκεμβρίου, 2012 03:32

    Φίλε, ο τσίχλας ο μιγκ τζάγκερ και το συναπάντημα του έχουν τζιράρει πάνω από 5 (ΠΕΝΤΕ) ΔΙΣ (ΔΙΣ) ΝΤΟΛΑΡΣ σε πάλκο και δισκογραφία. Μιλάμε για μπίζνα, όχι μαλακίες. Έτσι, σου βάζει η εντόπια φράου την κόκκινη κονκάρδα στο βυζί και το αιώνιο πρόθεμα. Βγάζεις χρήμα? Σε αγαπάν και σου ανοίγουν πόρτες και τα σώβρακα των θυγατέρων τους. Γι αυτό και έχει γεμίσει η πάνω βουλή και η λίστα των σερς με τις γάτες τους οβριούς, που το μπικικίνι το παίζουν κομπολόι...
    Το αντωνάκι τι γίνεται? Θα πιάσει κάνα μεγαλοφοροφυγούλι?

    Η λάσπη είναι σε όλες τις αποχρώσεις καφέ και πράσινου. Τουλάχιστον εδώ τη βλέπουμε, γιατί στην Αθήνα από το πολύ μπετό είχα πια νομίσει ότι ήταν γκρι...πάλι καλά που ανοίγαν οι δημαρχαίοι κάνα δρόμο και κάναν αγωγό για τα σκατά προεκλογικά και βλέπαμε και τι υπάρχει κάτω από το μπετό, την πίσσα, την άσφαλτο και το 3Α.

    ΄Εντάξει ο σερ (ή μάλλον ντέημ) Έλτον είναι λίγο τρούπιος, αλλά κάθε σωστή αυτοκρατορική αυλή έχει τους ευνούχους και τα γιουσουφάκια της. ΑΕΚτζήδες είμαστε, παιδιά της αυτοκρατόρισσας και τα καταλαβαίνουμε αυτά. Είναι θέμα πληρότητας.

    Μη με ρωτάς για το γαμπρό, το μεγακλή της Moscοw Road, δε συχνάζω στα στέκια των ελλήνων και των κυπραίων, συγχώρα με. Εδώ που είμαι, ο κοντινότερος γιουνάν είναι στο μισάωρο με τ' αμάξι. Έτσι το 'θελα. Μιλάμε για βρώμα και δυσωδία. Πάλι καλά που λόγω κρίσης ανεβαίνει και φρέσκο αίμα, με τα μυαλά μέσα στο κεφάλι και όχι στο σώβρακο (το γαλανόλευκο, πάντα).
    Τώρα το πόσο γιουνάν είναι οι συχνάζοντες στο bayswater και το δυτικό και βόρειο λονδίνιουμ, άστο...σου λέω μόνο ότι στο τζατζίκι στις ταβέρνες βάζουν μέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας09 Δεκεμβρίου, 2012 10:26

    Προς Γιωργη: Χρημα στην Αγγλια φερνουν-στο παρελθον κυρως- και οι "ντιλιγκερ" τους οποιους εχει απλωσει παντου και αλωναν τις χωρες. Γιατι και αυτους δεν τους εκαναν "ser"; Nτρεποται;
    Βρε δεν πανε να γαμηθουνε, οι "ηθικοι" βρωμυλοι.
    Εκεινο το "Βρεττανικο" μουσειο,τι Βρεττανικο εχει μεσα; την κυλοτα της Βικτοριας;
    Μη μασας. Κοιτα τους αφ'υψηλου. Χωριατες ειναι.Και κυριως ΘΥΤΕΣ.

    Προβληματα διαφαινονται. Πολλα. Και αλυτα. Βουνα. Στην σχεση Αγγλων (ποιων "Αγγλων";) και του Βιντιαδη (ποιου "Βιντιαδη";)
    Φυσικα ακομα και ο οχι καλα πληροφορημενος και κατευθυνομενος κοσμος απο την αρχη δεν ειδε με καλο ματι την-αλλη μια- Κοζωνοποιηση που επιχειρουν οι κυριοι φταιχτες,"ανακαλυπτοντας"-για πολλοστη φορα, επενδυτες απο Αγγλια αυτη τη φορα και τον γιο ενος καπου-καπου εφοπλιστη.
    Αλλα επειδη η ελπιδα η πουτανα εκτος απο προσδοκιες,γεννα και οραματα και ψευδεπιγραφες λυσεις, εκαναν και κανουν την αναγκη φιλοτιμο. Και για μια ακομα φορα,βλεπουν οτι οι φρουδες ελπιδες και η συνεχης πιστωση χρονου,οχι μονο δεν εχει καποιο αποτελεσμα,αλλα,το χειροτερο- μικαινουν και ξεπουπουλιαζουν την ΑΕΚ.

    Οι μονοι που δεν δειχνουν να πτοουνται,ειναι οι ιδιοι που επινοουν τους καθε φορα "επενδυτες" η "σωτηρες". Οι Παπαδονοτιαδες με τους Αδαμιδηδες και το "Ντεμαδικο" με τους νοβαδημοσιογραφους. Οι οποιοι εχουν στησει μια φαμπρικα που δειχνει-εως τωρα δηλαδη-να δουλευει μια χαρα.
    Απο τους 12 μηνες του χρονου, εναλλαξ θα ριχνουμε ονοματα και "επενδυτες",θα τους μοστραρουμε στα μεσα μας και δωστου ταχα ελεγχους, χρονοδιαγραμματα, καταληκτικες ημερομηνιες απαντησης,και να αναμονες και να τριμηνα υπομονης και να 30ημερα ελεγχου και "ξεσκονισματος" των στοιχειων και να κατι γιορτες,κατι Σ/Κ,κατι σχολες κατι αργιες, απεργιες, τσουουουοπ...περασε ο χρονος.Καλα Χριστουγεννα και ευτυχες το νεον ετος.Παμε για "αλλα".
    Στο "ενδιαμεσο" παιζουν και λιγο Μελισσανιδη που "ασχολειται",βαλε και καμια μακετα απο το "νεο" γηπεδο,λιγο
    Βουρο,λιγο Τροχανα και να ο χρονος...εφυγε. Οριστε.

    Και δωστου ξανα "νεο επενδυτικο ενδιαφερον"....απο οπου να'ναι.Τι σημασια εχει.Κινεζοι, Τουρκοι,Ρωσσοι,Αμερικανοι,Εμιριδες Αφγανοι,Πομακοι,Καλας,Αβοριγινες,Μαορι,Ναβαχο,Κελτες,Ρομα.
    Οι παντες εχουν "δηλωσει" εμεσα η αμεσα "ενδιαφερον" για την ΠΑΕ.
    Αλλα κανεις τους δεν την παιρνει.

    Βλεπουν την "Βασιλειαδου" και τρομαζουν; Θα μπορουσε να ηταν και ετσι.Η μακαρι να ηταν εστω και ετσι.
    Το χειροτερο ειναι οτι οι "ιδιοκτητες" της "Βασιλειαδου" ανακαλυπτουν απο μονοι τους γαμπρους, ωστε να την κρατανε ζωντανη για να της μασουλανε την οποια εχει απομεινει περιουσια αλλα και με μανια κρυβουν τα φαγωμενα.

    Αυτο που θα εσωζε τους αμετοχους και τους μπροστινους τους, που δεν λενε να φυγουν,ειναι να βγουν αληθινοι οι Μαγια και ολα να τελειωσουν στις 21-12.
    Οταν οι πολοι αλλαζουν και ερχονται τα πανω κατω, ποιος θα κατσει να ασχοληθει με τα φαγωμενα στην ΑΕΚ;

    Και πλακα-πλακα,μονο αυτην την δικαιολογια δεν εχουμε ακουσει ακομα για την μη εισοδο των "επενδυτων".
    Να μας πουν δηλαδη,οτι λογω της χρηματηστηριακης αναταραχης που προκαλειται απο το επενδυτικο και συναμα θρησκοληπτο κοινο, αιρονται οι πραξεις που αφουρουν την saymour και θα πρεπεινα περιμενουμε εως και 4 εβδομαδες απο την κρισημη Μαγιατικη ημερομηνια,ωστε να επανερθει σε κανονικους ρυθμους η χρηματηστηριακη λειτουργια.

    Και βεβαια-κυριως- θα πρεπει μετα, προκειμενου ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-να "τρεξουν" οι εξελιξεις,γιατι οι αναγκες τις ΠΑΕ σε ρευστο ως γνωστον ειναι αμεσες και μεγαλες.
    Δηλαδη: Φαε μαλακα πιτουρα.
    Πως ξεγελας ενα παιδι; Με γλυφιτζουρια.
    Πως ξεγελας εναν "μεγαλο"; Μα παλι με "γλυφιτζουρια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας09 Δεκεμβρίου, 2012 11:04

    Ακουστε δηλωση του Τουρκογλου: (για τα αποτελεσματα της επαναγορας των ομολογων)
    "...τι θα οφεληθει απο αυτην την επαναγορα ο πολιτης; Πσο μπορει να εχει αμεσα αποτελεσματα και αυτα να φανουν στην καθημερηνοτητα του; Θα θελαμε να εχει αμεσα. Στην ζωη του,στην αναγκη του να ανακουφιστει. Στις επομενες γενιες. (!!!) Αλλα θα πρεπει να εχουμε υπομονη. Σε μερικες εβδομαδες πιστευω οτι θα φανουν τα πρωτα αποτελεσματα (!!!)

    Τι αποκομησατε; Εγω συγκλονιστηκα. Κυριως καταλαβα πλεον την θεωρια της σχετικοτητας,που παντα με μπερδευε,αυτο το σουρτα-φερτα του χρονου μεσω του φωτος. Παρον και μελλον,ολα σε ενα σε λιγες εβδομαδες πανε και ερχονται πανω σε μια φωτεινη μοσχαροκεφαλη, η οποια αντι να μεταφερεται με ψυγειο, κυκλοφορει με λιμουζινα 750.000 ευρω την οποια εχω πληρωσει εγω.

    Βρηκα για ποιο λογο ο πρωην υπουργος καταχει ακομα το υπουργικο αυτο αυτοκινητο.
    Λογω του οτι ειναι πανακριβο και εχει υψηλα ασφαλιστρα,-εν μεσω κρισης και στο πνεβμα των ημερων λιτοτητας- το υπουργειο εις το οποιο ανηκει το εν λογω θωρακισμενο οχημα αποφασησε να το "ασφαλησει" μεσω Βενιζελου.
    δηλαδη δεν προστατευει το θωρακισμενο οχημα τον Βενιζελο αλλα το αντιθετο. Ο Μπενιζελος προστατευει απο κλοπη το οχημα το οποιο εχουμε πληρωσει απο την τσεπη μας.
    Πως; Καθημενος εντος του οχηματος,αυτοματα αυτο τιθεται σε κατασταση ακινησιας. 4 τονους αυτο,αλλους 7 τονους ο χοντρος,οπως καταλαβαινετε ειναι πλεον αδυνατον να γινει αντικειμενο κλοπης.

    Εκει μεσα ζει συνεχως. Δεν βγαινει. Τα πλανα που τον βλεπετε να προχωραει στο δρομο η σε διαδρομους,ειναι παλια. Μη σας κοροιδευουν. Γινεται για λογους ασφαλειας.
    Ο χοντρος εχει "χτιστει" μεσα στο οχημα,εδω και ενα χρονο. Εχει γινει ενα με τις λαμαρινες. Τρωει, χεζει, κοιμαται εκει.
    Οπως η χελωνα με το καβουκι της.
    Και ειναι προοδος αυτο.
    Απο βυτιοφορα ξεκινησε,σε αλεξισφαιρα κατεληξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή