Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012




Κρίτων Αρσένης. Ποιος φανταζόταν ποτέ ότι ο άνθρωπος αυτός θα γινόταν ευρωβουλευτής. Και όμως έγινε. Επελέγη από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Ευρωβουλή και να λαμβάνει κάθε μήνα έναν μισθό των 20.000 ευρω στην τσέπη του.
Ο Κρίτων είναι γιος της Μαρίας Αρσένη η οποία διατέλεσε νομάρχης Πιερίας επί ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 και κατόπιν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πάλι στην Πιερία. (μήπως η λέξη οικογενειοκρατία σάς θυμίζει κάτι;). Επί της ουσίας δηλαδή είναι ένα παιδί ευκατάστατης οικογένειας.
Η δράση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από τις... φάλαινες και τα άλλα κητώδη. Πριν από λίγα 24ωρα ο ευρωβουλευτής με τις οικολογικές ανησυχίες εμμέσως εισηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παγώσουν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Αιγαίο καθώς όπως είπε τρομάζουν οι φάλαινες…
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης έγινε έξαλλος το μόλις πληροφορήθηκε. Του απάντησε: «Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών».
Από ό,τι φαντάζομαι όταν παίρνεις τον μήνα 20.000 ευρω λίγο σε ενδιαφέρει τι γίνεται 3.000 μίλια μακριά από τις ωραίες Βρυξέλλες. Προσέξτε λοιπόν. Ο άνθρωπος αυτός προφανώς δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Ελλάδα. Ίσως ποτέ να μην έχει αναρωτηθεί εάν ο κόσμος πεινάει, εάν έχει δουλειά, εάν η τρόικα βάζει συνέχεια νέους φόρους. Αυτός το βιολί του.
Προσέξτε με τι ασχολείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (μια μάτια στο site που έχει θα σας πείσει):
• Κάνει προτάσεις που βελτιώνουν την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2020
• Αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις της αλιείας στα βαθιά νερά των ωκεανών
• θεωρεί ότι οι τράπεζες σπόρων είναι ανεπαρκείς για την διατήρηση των απειλούμενων φυτών
• εξηγεί τον ρόλο των πλυντηρίων ρούχων στη ρύπανση των ωκεανών και το θέτει υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
• γράφει για την εξαγωγή άγριας όρκας από τις Κάτω Χώρες σε ισπανικό θεματικό πάρκο
• ασχολείται με το Βόειο κρέας και την αποδάσωση του Αμαζονίου
PS: "Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος". Άλμπερτ Αϊνστάιν…
******************************************************************************
         Υγ. Αγαπητοί κι αγαπητές, ευκαιρία ήταν να ξελαμπικάρουμε λόγω των ημερών. Εγώ το έπαθα αυτό κι είμαι τρισευτυχισμένος. Το ίδιο εύχομαι και για σας, για όσους τέλος πάντων κλείσανε το volume της μιζέριας της ΑΕΚ, της Ελλάδας και των σωτήρων και των δυό μεγεθών. ΘΑ  ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ. Έτσι πρέπει. Ο συνδικαλισμός να συνεχίζεται ακόμα και σε αργίες. Εξ άλλου μόνο τότε δουλεύει, αφού τις εργάσιμες τα ξύνει. Κι ενθυμούμενος την ρήση οτι είναι φοβερά άτυχη μια χώρα που διαθέτει πολλούς ήρωες, σας αφήνω μέχρι το Σάββατο που θα επιχειρήσω χωρίς φανατισμό να καταγράψω τις αναμνήσεις μου από το Ζέεφελντ. Ακόμα δε τριπάκι γκρίνιας, δεν μπαίνω. Ολόκληρη έρημο έχω μπροστά μου, θα μανουριάσω στην όαση;







 

5 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας28 Δεκεμβρίου, 2012 00:18

    Παιδικη η ανακοινωση του Τακη.
    Για την καταντια της ΑΕΚ φταιει ο ...Ολυμπιακος;
    Επειδη αυτος καθε χρονο παιρνει 30 μυρια μονο απο την ΟΥΕΦΑ και η ΑΕΚ 15 συνολο;
    Ποτε ειχε περισσοτερα λεφτα η ΑΕΚ απο τον οσφπ η τον παο,βρε Κανελοπουλε;
    Τι δεν εχει που το ειχε,αλλοτε πολυ η λιγο και τωρα καθολου; Ανθρωπους δεν εχει.Που να νοιαζονται και κυριως που να γνωριζουν. Οχι λεφτα.
    Oι "Ντεμαροι", οι "πριγκηπες" και "10 Ολυμπιακοι" μας γαμισαν.

    Κουβεντα δεν μας λεει για τα χρεη της ομαδας που τα εκαναν γνωστοι και μη εξαιρεταιοι.
    Ποιοι θα τα πληρωσουν αυτα; Εμεις,σαν φορολογουμενοι,παλι; Οι "συμμετοχικοι" οπως λεει. (αλλο παλι αυτο. Επειδη το "πολυμετοχικοι" ειναι πλεον γραφικο και το "συμμαχια" το εχει καπαρωσει αλλος, εμεις θα εχουμε το "συμμετοχικοτητα". Αυτα τα γενικα,τα ανθρωπιστικα,τα κοινωνικοελαφρα που καλυπτουν τα αιτια,πολυ μου αρεσουν.)
    Αν στην εταιρεια σου,επι χρονια γινονταν λοβιτουρες και λουκουλια γευματα και επεφτε εξω,δεν θα ζητουσες τον λογο απο την Γ.Σ; Δεν θα κυνηγουσες κανεναν να πληρωσει; Απλα θα διπλασιαζες την τιμη του προιοντος,ωστε την λεζα να την πληρωσω εγω σαν πελατης; Τι μας λες;
    Ασφαλως και δεν ειναι μονο εταιρεια η ΑΕΚ. Αλλα ειναι ΚΑΙ εταιρεια.
    Ο ερως περνα απο το στομαχι φιλε μας.
    Μαλλον γι'αυτο αποτυχατε. Εισασταν φουλ ΑΕΚοερωτευμενοι και ξεχασατε να κλειδωσετε τα κελαρια.

    Οσο για τον "μεσσιανισμο",αυτος ειναι παντα παρον. Απο την εποχη των βραχογραφιων.
    ΠΑΝΤΑ οι οπαδοι θα αποζητουν "μεσσιες" καλε μου Τακη. Ολων των ομαδων,ολων των κομματων,ολων των θρησκειων.
    Οσο δεν ερχεται ο "μεσσιας" θα υπαρχει φυτοζωη και αναμονη. Οταν ερθει θα ερθουν οι "αγιες μερες". Οταν φυγει,τα κεφαλια μεσα και προσμενουμε την "δευτερα παρουσια". Παντου και παντα γινεται αυτο.
    Αρα τι να "σκοτωσει" ακριβως ο ΑΕΚτζης;
    Δηλαδη, οι προηγουμενες γενιες ΑΕΚτζιδων που ειδαν επιτυχιες και χαρες με "μεσσιες",θα πρεπει να αισθανονται ασχημα, η ατυχοι;
    Ποια Μπαρτσελωνα και ποια Ρεαλ μας λες και συ.
    Που ζουν ρε πουστη μου αυτοι; Σε γυαλες;
    Ελα Παναγια μου.

    Υ.Γ ΧΑτζιχρηστο,ασε τα ΠΑΜΕ και τις καταληψεις και κανε αυτο που ΔΕΝ εκανε,οπως ειχε υποσχεθει η Παπαρηγα. Οτι δηάδη θα εφερνε νομο ωστε καταψηφιστει το μνημονιο. (ειδατε κατι τετοιο παιδια; Οχι βεβιααι. Ξερετε κανενα υπαλληλο να λεει οτι θα καταγγειλει το αφεντικο του,επειδη του εξασφαλιζει καλο μεροκαματο;)
    "Πεισε" τον προεδρο της ΕΡΑ (μη γελατε) και καλεστε το ΣΔΟΕ, η το Ελεγκτικο Συνεδριο, για ελεγους στην θυγατερα ΠΑΕ, που λενε και οι μικρομετοχοι.

    Αντε να σε δουμε. "Απεχθανεσαι" και εσυ την ΠΑΕ,οσο "μισει" και το ΚΚΕ τον αστικο δικομματισμο;
    Ασε τις μπαρουφες,γραφικε και αναρμοστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Αγαπητοί κι αγαπητές, χαίρεσθε. Είχα ένα ειρμό στο μυαλό μου για κείμενα. Με τις εικόνες που προσέλαβα φέτος από την πρώτη μου επίσκεψη στην Αυστρία αλλά και το πρωτοχρονιάτικο κείμενο. Εδώ όμως βρήκα ένα ξεκατίνιασμα σε επίπεδο κάποιων υπαξιωματικών, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. Οπότε αύριο, θα ξαναμπούμε στην ΑΕΚ. ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ. Πιστεύω αύριο το απογεματάκι να είναι έτοιμη η ανάρτηση, αφού κάποια παιδάκια με " ξύλινα σπαθιά " ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΜΜΜΕ στο παρελθόν, " βρυκολάκιασαν και βγήκαν στα σοκάκια ... "
    ΚΑΛΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, που είναι το ίδιο και το αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο γαρατζέος29 Δεκεμβρίου, 2012 13:39

    Σε παρακαλώ γράψε μας για τα αίτια, διότι μας τα έχουν κάνει τσουρέκια.
    Καλά, αυτός ο μπαμπακόκωλος ο κανελό έγραψε ολόκληρο σεντόνι ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΜΑ ΟΥΤΕ Μ-Ι-Α ΚΑΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ. Ούτε η παραμικρή υποψία ότι τα εκατοντάδες μύρια που μπήκαν στο ταμείο πήγαν σε κάποιες τσέπες. Ρε μπας και το "κανελλώνουν το ριζόγαλο" αυτοί οι 2?
    Επίσης, έχω κουραστεί με τους "γνωστούς αγνώστους" που μας φάγαν τα λεφτά.ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ? Ένας κύκλος 20, 30, 40? ατόμων είναι. Πόσο δύσκολο είναι να κατονομαστούν?
    Όσον αφορά τον Κιντή, χτυπάει σε σωστό μαλακό υπογάστριο (ΕΜPIRE), βρίσκουμε όλοι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την αποκάλυψη ότι χαλάμε πάωε από 1,2 μύρια ετησίως σε σώβρακα και φανέλες, όταν η μπάρτσα χαλάει το 1/5, αλλά με δημοσιοποίηση email γίνεται η φάση και λίγο Οζέλ. ΡΕ ΚΙΝΤΗ, ΜΑΖΕΨΟΥ ΜΕ 2-3 ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. Είμαι βέβαιος ότι κατέχει επαρκώς την οικονομική και εταιρική νομοθεσία για να βρει τις σωστές διαδικασίες, αλλά δεν το κάνει...γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας29 Δεκεμβρίου, 2012 15:13

    Για τους ιδιους λογους που οι πολιτικαντιδες δεν καλουν τους εισαγγελεις,παρα περιμενουν να περασει η μπορα.
    Γιατι οσο θα τιμωρηθει ο Παπακωνσταντινου για την νοθευση της λιστας Λαγκαρντ,αλλο τοσο θα τιμωρηθουν και οι χαλκευτες των χαλκινων βιβλιων της ΠΑΕ
    Και οσο θελει να λαμψει η αληθεια ο Καμενος,αλλο τοσο θελει και ο Κιντης.
    Που μετα απο χρονια και οι δυο στο κουρμπετι τους, σημερα συνειδητοποιησαν οτι "ειναι συμαθητες" και "συμμορια".

    Γυρω-γυρω πανε ολοι. Χεσμενοι γαρ,αφου ενοχοι γαρ.
    Αμα τα εφεντικα πουν "αφεση" θα γραφτουν ολα στο χιονι.
    Αμα θελουν να δωσουν κανεναν για παραδειγματισμο των υπολοιπων,θα γινει ετσι.
    Αλλα καμια αληθεια μη περιμενετε να λαμψει.Ουτε στο ΑΕΚ ουτε στο Ελλαντα.
    Πιο πιθανο ειναι να λαμψει ξανα το αστρο της Βιθλεεμ,παρα η "αληθεια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή