Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΦΡΑΟΥ

             Η μεγάλη μέρα έφτασε. Επι τέλους το κοινό θα γνωρίσει από κοντά τον κυβερνήτη του, όσο κι αν η αστυνομία δεν θα αφήσει και πολλά πλησιάσματα. Ε όχι και να μας πάρει για εχθρικό και αφιλόξενο λαό. Τώρα το τι θα δείχνουν οι τηλεοράσεις είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια, που μπορεί κιόλας να ρετουσαρισθεί. Για την ΑΕΚ μιλάω που θα αποκτήσει προπονητή και θα αφομοιώσουν οι πιτσιρικάδες τα μυστικά της τέχνης του να κλωτσάς την μπάλα σε γρηγορότερο χρόνο από του να την ήξερες και από τα πριν.
             Ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός της αντικατάστασης του Βλάχου, αυτήν την φορά μας άφησε άναυδους. Όχι για την ετοιμότητα στα πάμπολλα ονόματα και τις εναλλακτικές λύσεις, αλλά στο οτι όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι υπηρετούν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία ποδοσφαίρου - αυτήν που θέλει να μας χαρίσει απλόχερα η διοίκηση για να μας κρατήσει πελάτες - κι οτι όλοι μπορούν να αντικαταστήσουν αλλήλους. Μιλάμε για ματ του διοικητικού συμβουλίου στα σύνορα του twilight zone.  Και μήπως αξίζει να ξαναγοράσουμε διαρκείας, αφού άλλη ομάδα θα δούμε σε κανά δίμηνο.
             Μιλάω για την Μέρκελ και το απόλυτο μπουρδέλο που η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει. Όχι οτι χρειάζεται κι ιδιαίτερη προσπάθεια, αλλά όπως και να το κάνεις, άλλο να το συζητάς στην ταβέρνα κι άλλο να στο σερβίρουν κατάμουτρα. Τα μέτρα ασφαλείας τα κατανοώ.΄Αλλά αφού είναι τόσο επικίνδυνα τα πράματα, γιατί η μαντάμ δεν παραμένει στον χώρο του αεροδρομίου και στο απέναντι πεντάστερο ξενοδοχείο; Και ντους έχει, και αιθουσάρες συνομιλιών και συνεντεύξεων, και κρεβάτια άμα θέλει κάποιος να γαμηθεί ξαπλωτός αλλά κι άλλους χώρους άμα θέλει και λίγο kinky. Φυλάσσεται και πιο εύκολα και δεν γυρνάει και μια πόλη ανάποδα.
             Το να κλείσεις την Αττική οδό, να την πας στο Χίλτον - που είναι γαμιστρώνας πολυτελείας - μετά στο Μαξίμου για πίπες και γεύμα κάτω από τις σκαλωσιές της Ακρόπολης, είναι νεοπλουτίστικο κι εναντίον της λίμπιντο. Άσε δε που μετά το γαμήσι, υπάρχει κι η συνάντηση με την πεθερά - πρόεδρο για το απαραίτητο περγαμόντο. Είναι πρόγραμμα αυτό ρε γαμώτο, που καλά οι ερωτευμένοι, για τους άλλους που πληρώνουν τα γαμησιάτικα; Τι κάνει ρε η ΑΕΚ που μέσα στην φτώχεια της, την αγωνιστική και οικονομική, που θέλει σώνει και καλά ξένον; Τα παιδιά δεν ξέρουν μπάλα, τώρα θα μάθουν και ξένες γλώσσες;
              7000 αστυνομικοί, δυό ελικόπτερα, 300 δύτες και καμιά εκατοστή ελεύθεροι σκοπευτές θα υποδεχθούν λοιπόν το νέο προπονητή της ΑΕΚ. Στην πιο επαγγελματική τσόντα, λιγότεροι συμμετέχουν. Με τόσους νοματαίους να σε βλέπουν, τι θα κάνεις; Μπορείς; Τι να μπορείς; Μια φίλη έρχεται να μας δει. Και να μας συμβουλεύσει στηρίζοντας τον Αντώνη, πώς να λύσουμε τις μαλακίες του Ξένιου Δία. Άμα βάζαμε όλους αυτούς για ένα τριήμερο να περιπολούν, λέτε να είχαμε πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και τις αλβανικές ή τις ρωσικές μαφίες;
                Όμως ο προπονητής της ΑΕΚ, όποιος και να είναι, τους έχει βάλει όλους τους διευθυντές του, στο τσεπάκι του. Όλοι θα πέσουν και θα τον παρακαλέσουν να σώσει την ομάδα, μπας και γλυτώσουν το κυνηγητό από τα " πάμε " της ομάδας. Και στην πρώτη νίκη, αναλαμβάνουν οι διευθυντές μέσω του τύπου να καλμάρουν τα πλήθη. Σαν τον Σαμαρά που θα πετύχει την επιμήκυνση. Όχι του πέους του. Του δικού μας εντέρου δια την αντοχήν. Και πριν καν συναντηθεί με την μαντάμ, έχει ήδη πει οτι " ...η επίσκεψη της Μέρκελ, είναι μια ιστορική νίκη..." Όπως έχει ήδη πει και η διοίκηση της ΑΕΚ, "...αυτός ο προπονητής ήταν πάντοτε ο διακαής πόθος μας κι είμαστε σίγουροι για την επιτυχία..."
                Ε, μετά θα πλακώσουν οι δύσπιστοι, οι ανυπόμονοι, οι δοσίλογοι, οι αντιπολιτευόμενοι και τα λοιπά, που θα αμφισβητήσουν. Όμως θα υπάρχουν και οι άλλοι, οι συμπολιτευόμενοι, οι υπομονετικοί και οι οραματιζόμενοι το μέλλον με κάργα υπομονή, που θα φέρουν τα ζύγια. Από όλα θα έχει ο μπαξές. ΡΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ή ΘΡΗΣΚΕΙΑ;
                 Υπάρχουν και καλά νέα. Θα απαγορευτούν οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων. Όχι παντού όμως, όπως διαβεβαίωσε ο αστυνομικός διευθυντής. Δεν έχουμε ολική δικτατορία δηλαδή, αλλά μερική. Κι άρα ο προπονητής της ΑΕΚ, μπορεί να έρθει την Τετάρτη στο αεροδρόμιο που πλέον θα έχουμε μερική ή τοπική δικτατορία, όσο κι αν έχουμε και τον Νταβούτογλου εκείνη την ημέρα. Και δεν ξέρω αν είδατε τον πρόεδρο της Ολιένσε. Ίδιοι είναι οι πούστηδες οι μυστακοφόροι. Κάτι σαν τον Παράσχο που πάντα τον μπέρδευα με τον Οτσαλάν. Μήπως έρθει και Πέμπτη κιόλας αφού τι βιασύνη να υπάρχει; Η Ελλάδα φαλήρισε, η ΑΕΚ έπεσε κι άρα από τώρα θα κάνουμε τον σχεδιασμό της επανόδου στις αγορές ή στην λίγδα;
                 Ξεχάσαμε σαν Έλληνες οτι είμαστε προτεκτοράτο; Ξεχάσαμε σαν Αεκτζήδες οτι ήμασταν στο άρμα του Πατέρα και μετά στο αντίστοιχο του Μαρινάκη; Τι λέει η ιστορία; " Λαός που ξεχνά, δεν έχει μέλλον." Τι λέει η ποδοσφαιρική ιστορία; " ...ρε άμα ήταν καλός στην Ελλάδα θα δούλευε; " Γιατί τώρα μας έπιασε η μανία ; ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Και τώρα απλά έρχεται η Μέρκελ να δει την αποικία της κι ο προπονητής της ΑΕΚ να δει τα εκατό χιλιάρικα που θα πάρει. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ. Τώρα αν διαφωνείτε ιδιαίτερα, δόξα τω θεώ υπάρχουν χιλιάδες συγκεντρώσεις αύριο για να διαλέξετε μπούγιο.
                 Επειδή λοιπόν αύριο τα πράματα είναι αρκούντως σοβαρά πρέπει να τα δούμε με καθαρό μάτι. Ο Σαμαράς λέτε να τα λύσει όλα τα θέματα σε ένα δίωρο που θα είναι στο κρεβάτι του πόνου με την μαντάμ; Λέτε ο προπονητής της ΑΕΚ να φέρει την σωτηρία επειδή θα βάλει τζίφρα σε συμβόλαιο; Όχι βέβαια. Κι οπότε η λύση είναι μία: Επειδή η Μέρκελ υποστηρίζει την Ντόρντμουντ την κιτρινόμαυρη κι επειδή ο Σαμαράς είναι κολλητός με τον Μελισσανίδη, η φράου να αναλάβει την ΑΕΚ. Σε όλα τα πόστα πλήν της θέσης μέσα στο τερέν. Εκεί, όποιος και να παίζει μια χαρά θα είναι με την σιδηρά καγκελάριο πίσω του. ΄
                 Εγώ μιλάω πολύ σοβαρά διότι είμαι πλακατζής. Αυτοί όλοι αύριο στην ΑΕΚ και στην Ελλάδα, επειδή είναι σοβαροί μια που φοράνε γραβάτες, μάλλον πλάκα θα κάνουν στα στησίματα του κόσμου. Και μια χαρά θα φύγουν είτε με μέτρα ασφαλείας είτε με αποζημιώσεις στα συμβόλαια τους. Εμείς θα μείνουμε πίσω με τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και της Original.  Με τους σωτήρες μας που οργανώνουν, οργανώνουν κι οργανώνουν και δεν μπορώ να καταλάβω πώς με τόση οργάνωση, είμαστε ουραγοί παντού. Κι ανοργάνωτοι. Τι στο διάολο οργανώνουν οι πολιτικοί κι οι κομματάρχες; Την ανοργανωσιά; Ρε μήπως;

12 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΙ ΨΑΧΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ; ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ;
    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ;
    ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ;
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, που τις χρησιμοποιούσαν Αθηναίοι για πήδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας08 Οκτωβρίου, 2012 22:47

    Μια χαρα απαγορευτηκαν ολα...για αυριο. Μετα,σιγα-σιγα,παντου και καθε μερα.
    Και μια χαρα οι συνδικαλισταραδες,ολως τυχαιως εκαναν τις μπουκες σε πενταγωνα και αλλαχου,ωστε και καθε δικαιολογια για αποφασεις σαν τις αυριανες να προκυψουν,αλλα και να πλησιασει σε αποσταση αναπνοης η Ευρωπαικη δυναμη καταστολης, η οποια κατεβηκε στο πενταγωνο και σε λιγο βγαινει και τσαρκα.
    Εχεις να φας πλαστικη σφαιρα,μανικα και πατημα στο λαιμο, που τα ΜΑΤ θα φανταζουν σαν προσκοπικη ομας και θα αναπολεις με νοσταλγια τα δακρυγονα και τον πετροπολεμο.

    Δεν εχουν ανεβει οσο περιμεναν τα ποσοστα και κυριως τα ερρισματα των χρυσαυγητων στον κοσμο,αφου οι διαδηλωσεις κατα τους,ειναι περισσοτερες απο οσες υπερ τους.
    Αρα; Αρα χρειαζεται κλιμακωση το εργο.
    Με τι τροπο δεν ξερω.
    Η επιτευξη και διατηρηση του διαιρει και βασιλευε ειναι απαραιτητη στα προτεκτορατα. Καποτε ηταν ο κομμουνιστικος "κινδυνος". Τωρα ο ισλαμικος.

    Και δεν την ξαναπαταει ο Ελλην με το να βγει στο δρομο παραπλανομενος απο το "αγανακτησμενο" Ισπανικο "οι Ελληνες κοιμουνται".
    Μια φορα την πατησαμε. Τωρα να πατε να γαμηθειτε.
    Δεν κουνιομαστε. Εχει Εζελ και "Σουλειμαν".

    Και εχουν τρελαθει στα επιτελεια. Τι λαος ειναι τουτος;
    Αφου οι πουστιδες οι Ελληνες,παρ'ολο τον καταιγισμο οικονομικων πυρων και του 3ετους αποκλεισμου τους,εκεινοι με βλεμα απλανες γεμιζουν τους δρομους με τα τετρατροχα και τα βραδυα βλεπουν τουρκικα σοριδον.
    Τι λαος ειναι αυτος ρε πουστη μου" θα αναρωτιουνται και σωστα στα δωματια επιχειρησεων. "τι σκατοφαρα ειναι αυτη";
    Στα κλασσικα χρονια, λουζονταν πριν πανε στον πολεμο. Στα χρονια του Β παγκ. πολεμου σκαρφαλωναν στα τραινα για το μετωπο τραγουδωντας και σημερα βαζουν λουκετα στα μαγαζια τους και πηδανε απ'τα μπαλκονια, τραγουδωντας τον υμνο του Champions League.

    Και να σας πως κατι; Ειτε απο λανθασμενη εκτιμηση,ειτε απο απογοητευση,ειτε απο βαρεμαρα,ειτε απο καχυποψια,ειτε απο φοβο,οποιος και να ειναι ο λογος μια χαρα πρατουν οσοι δεν κουνιουνται και δεν βγαινουν στους δρομους.
    Και μιλαω σοβαρα. Δεν υπαρχει νοημα.
    Θες να τους πονεσεις; Θες να τα γυρισεις ολα τα υπολογισμενα τουμπα; Θες να τους πατησεις στο καλο η στο λαιμο; Θες να δεις αποτελεσματα; Εαν ναι, τοτε ΑΡΝΗΣΟΥ.ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ. ΜΗ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ,με το ενα χερι το σκυλι και το αλλο το κινητο.
    ΑΡΝΗΣΟΥ ΤΟΥΣ. ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.ΜΗ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΣ.ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑ ΕΣΟΥ. ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ,ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ
    ΤΙΠΟΤΑ. ΜΗΔΕΝ.ΖΕΡΟ.ΝΑΘΙΓΚ.ΝΑΔΑ.
    Για να δουμε ποσο θα σταθει το συστημα. 1 βδομαδα; δυο; τρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας09 Οκτωβρίου, 2012 14:31

    Oλα ετοιμα για την υποδοχη του τερατος.
    Και ωραια ημερομηνια η σημερινη. 9-10-12
    Το 11 λειπει.
    Κατεφθασε ο ξεμαλλιασμενος συγκλος. Διπλα ο στροβοκαμωμενος που τελευταια μας προεκυψε και στραβουλιακας.

    Ο θηλυκος Αυλωνιτης με την αρσενικη Μαρθα Βουρτση.

    Ποιος γαμει ποιον δεν ξερω. Αλλα συναισθημα υπαρχει. Ειμαι πεπεισμενος.
    "τι θελει εδω,αφου δεν εχει νοημα μια επισκεψη και μαλιστα τρανσιτ";
    Τι λετε ρε; Εδω ο αλλος για την καψουρα του φτανει στην αλλη ακρη του κοσμου. Μπουκαρει στα καραβια απο τους καβους η κρυβεται σε καμιονια για να φτασει τον ποθο του. Ο Γερμανικος κουβας,δεν εχει ψυχη; Ενταξει, σωμα δεν εχει. Αλλα ψυχουλα οχι;

    Καλως ηρθες στο κρατιδιο Buden-Griechenland.
    Το οποιο παντοτε παραμενει μια πολιτεια των ΗΠΑ. Balcan Ωχ-αι-ο.
    Aπλα παρεδωθει για λιγο η εμπορικη εκμεταλευση στην Γερμανια αλλα η ψιλη κυριοτητα παραμενει στους περαν του Ατλαντικου.

    Οι οποιοι θα μας σωσουν και θα μας προστατευσουν για μια ακομα.
    Με διαχειριστες της σωτηριας,τους γνωστους αγνωστους που λαθροβιουν στα δημοσια πραγματα εδω και 100 χρονια.
    Την Μπενιζελικη-Μπενακεικη συμμορια.

    Δωστε της κανενα γιαουρτλου,κανενα κοκορετσι,κανενα σπλιναντερο.
    Σε ολα τα σκυλια αρεσει το κρεας και δη τα εντοσθια.
    Και στον αλλον, δωστε του κανενα καινουριο ματι,γιατι του τα πεταξε η σκυλα πρωτου καν αναλαβει.
    Σου εχουν ποτε πεταξει τα ματια εξω εξ'αποστασεως;

    Και οι 100 φορεις,διαδηλωνουν στους δρομους.Ελληνικα. Δηλαδη ο καθενας μονος του και χωριστα ολοι μαζι. Ωστε να αποφευχθει ο "κινδυνος" ογκωδους διαδηλωσης. Το ΚΚΕ ειναι εδω, ενωμενο δυνατο. Και εχει αφησει παρακαταθηκη.
    "29 κατασκευαστες διαδηλωσεων,συνιστουν ΚΚΕ"
    Με τις οποιες (διαδηλωσεις) ειμαι καθετα αντιθετος αλλα αυτο δεν ειναι του παροντος.

    Κατα την εισοδο του στο ΜΑξιμου, κοντοσταθηκαν και εγινε ενας μικρος διαλογος.Θα το ειδατε. Θαυμαζε τον περιβολο.
    -Αυτα ολα ειναι δικα μας;
    - Ναι αλλα μη το πειτε.
    -Εκει ειναι το σπιτακι μου; Γιατι γραφει "Αζορ-Κασιδιαρης";
    -Ειναι του προηγουμενου. Πριν ερθετε,το φολιασαμε.
    -Ολα αυτα τα εχει φτιαξει ο Τσιλερ;
    -ε,οχι ακριβως. Αυτο το εχει δωρισει ο Μαξιμος;
    -Καλογερος ηταν;
    - Οχι. "Μεγεθος feu" οπως λεει και ο "Καζαμιας";
    - Διαβαζετε Καζαμια;
    - Οχι. "Στο φως του Φεγγαριου και στη σκια του ηλιου" Αβραμιδης...
    - "ερως ειναι ο ασπασμος των αγγελων προς τα αστρα". Ουγκω.
    - Δεν καταλαβες αγαπη. Δεν ηταν αποφθεγμα.
    - Το ξερω. Αλλωστε δεν νομιζω οτι με αποφθευγεις...
    -(...) Παμε καυλιτερα μεσα. Γιατι εχω προβλημα με το ματι οταν στεκομαι σε πλατυσκαλα. Αλλαζει η πιεση.
    - Επρεπε να σε προσεξω την πρωτη φορα. Μαλλον σε πονεσα.
    -Δεν πειραζει...ελα...παμε μεσα και γαυγισε μου καθως θα κυλιομαστε ενδον του Μεγαρου...
    - Γαβ-γαβ... και εχεις και ωραιο κωλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας09 Οκτωβρίου, 2012 15:05

    Και μιλωντας σοβαρα,να πουμε οτι το πολιτισμικο σοκ το παθαινει ο Ουνος,ακομα και καγκελαριος.
    Οσα και να εξαγορασεις ,ποτε δεν θα σημαινει οτι θα φτασεις στην αξια αυτου που τα επινοησε, πριν τα κλεψεις.

    Αυτο ειναι ο μονιμος πονος του εκστοτε κατακτητη σε εκαστοτε ανωτερη πολιτισμικα εστω και κατακτημενη περιοχη.
    Φανηκε στο βλεμα και στο υφος της.

    Φυσικα δεν υπολογιζονται οι τρεχουσες συνθηκες. Ουτε τα αδεια και εξαγορασμενα κοστουμια που παριστανουν τους ηγετες των "εηαγορασμενων" προτεκτορατων. Ουτε το ποπολο στο δρομο.

    Ειναι κατι αρχεγονο. Ειναι κατι που τρεχει στο αιμα. Ειναι αυτο που νοιωθει ο πλουσιος "Ταμπτακος" οταν επισκεπτεται το αρχοντικο που αγορασε.
    Ειναι ο καιμος του παρατηρητη των ωραιων, ο οποιος παραμενει τετοιος.
    Ειναι ο πονος αυτου που μαιμουδιζοντας υποδειεται τον πολιτισμικα ισοτιμο.
    Ειναι η μονιμη λαχταρα του "γιατι αυτοι και οχι εγω".
    Ειναι το στραπατσο που τρωει ο αρχοντοχωριατης,οταν φτανει στην Πολη.

    Δεν εχει να κανει με προσωπα και τρεχουσες υποκλησεις και υποκυψεις.
    Ειναι η σκληρη διαπιστωση του φαινομενικου γιγαντα,οταν διαπιστωνει οτι φτανει ισα με τους αστραγαλους σου.
    Οτι οσο αξιζει ολοκληρη η bmw αξιζει ενα τελευταιο ξερονησι. Και ολοκληρη η βιομηχανια,γινεται σκονη στα ποδια του ξυπολυτου Σωκρατη και τα γυαλινα μεγαρα μοιαζουν με παραγκες μπρος σε εναν Δωρικο κιονα.
    Και οτι αρκει μια σελιδα απο τον Ομηρο,ωστε να "θρεψει" πλυθυσμους ολοκληρους.

    Η Ελλαδα,σαν περιοχη,ειναι ευκολα κατακτησιμη,ειδικα απο γιγαντιες αυτοκρατοριες.
    ΔΕΝ ειναι εκει το θεμα.
    Η περιοχη του μειζονος Ελληνισμου,γινεται σημειο τριβων αλλα και "μεταφερετε" απο αυροκρατορια σε αυτοκρατορια,οπως ο πλουσιος μαικινας μεταφερει τα εργα τεχνης του απο την μια του επαυλη στην αλλη.
    Η προσαρτηση του Ελλαδικου χωρου,ελαχιστα εχει να κανει με τρεχοντα συμφεροντα.
    Κυριως εχει να κανει με το πρεστιζ των κατακτητων. Οπως η τραπεζα, παιρνοντας σου το σπιτι,παιρνει και τον πανακριβο πινακα στον τοιχο.

    Ειναι η μονιμη δικαιολογια των τυρρανων που καθε φορα οικειοποιουνται τον Ελλαδικο χωρο για να προσδωσουν δημοκρατικοτητα στις βλεψεις και στους στοχους τους,θελωντας να πεισουν τους υπηκοους της αυτοκρατοριας-αλλα και κυρια τον ιδιο τους τον εαυτο- οτι ειναι μερος των πολιτισμικα ανωτερων και των δημοκρατικα ανεπτυγμενων. Και αυτο εχει σαν προυποθεση την προσαρτηση αυτου εδω του χωρου,στα περιουσιολογια τους.

    Ειναι κατι σαν το "σκαλπ" που επαιρναν οι Ινδιανοι. Το "τροπαιο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας ''τέλειωσε'' κι ο Μπάμπης ο Βωβός, μας τέλειωσε και ο Βοτανικός κι ο μάγκας μαζί!Μάγκας ή Δάγκας; εδώ η απορία...
    Πάει και η Φάγε προς Λουξεμβούργο μεριά και τώρα θα τρώμε την Αγελαδίτσα μας απο τας Ευρώπας!
    Ώρα να φεύγουμε και εμείς σιγά σιγά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και από την άλλη έχουμε και το Κονσεισάο να θέλει να φύγει από τους χρεοκοπημένους για να έρθει στους τελειωμένους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Χρήστο Χοντζέα
    Κι επειδή ο "Ταμτάκος" πάντα φοβάται τον άρχοντα, φροντίζει με την πονηριά του-την γνωστή πονηριά του γύφτου- να εξαθλιώσει τον άρχοντα. Διότι "ανήρ δεδμημένος, ούτε τι ειπείν ουθ' έρξαι δύναται, γλώσσα δε δέδεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας09 Οκτωβρίου, 2012 20:09

    ...ενω ξερει οτι και παλι,ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ, στο "ντατσουν" θα καταληξει και αναμεσα στα χωματα. Αυτο ειναι το θεμα.
    Οτι περνα ενα μαρτυριο. Να εχει δει το τελος του εργου πολλες φορες και να προκαλει ματαια για ενα αλλο τελος κατα την διαρκεια της πλοκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΝΤΑΤΣΟΥΝ, ΤΕΖΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΔΙΛΛΗΜΑ: Ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ή ΕΒΡΑΙΟΣ. ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστος Χοντζεας09 Οκτωβρίου, 2012 21:51

    Μα ανταμα και φωτογραφια σε ολα η ΑΕΚ με την ριμαδοχωρα αυτη. Σε ολα.
    Φουχτελ εσεις Σουμ εμεις.
    Κουιζ: Ποιος ειχε πει οτι "το ΟΑΚΑ ειναι το Νταχαου της ΑΕΚ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΤΡΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ; ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Η ΑΕΚ, ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή