Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΟΚ - Α Ε Κ

              Παιχνίδι που πριν αρχίσει, φαίνεται βούτυρο στο ψωμί των αντιπάλων. Κάτι η καλή τους αγωνιστική κατάσταση, κάτι η έλευση του Ρώσου και κάτι τα δικά μας χάλια, τι να περιμένεις; Το σύστημα διάβασα θα ήταν 4-6-0 κι άρα ταμπούρι κι άγιος ο θεός. Αλλά δεν θα ξεφεύγαμε από αυτά που έχουμε πει: Το ματς αυτό είναι από τα ξεχασμένα και τα πάντα ξεκινούν μετά την ενδέκατη αγωνιστική με μια μικροεξαίρεση τον Πλατανιά. Ελπίδα; Όποιος άκουσε τον πανικό του΄Λίνεν προχθές, πού να ελπίζει; Μέχρι και η επιθετική φυσιογνωμία της ΑΕΚ πάει να χαθεί, κάτι όμως που είναι αναγκαίο αυτήν την στιγμή.
                Και τι είδαμε στο πρώτο ημιχρόνιο; Ένα παιχνίδι σούπα, που για τους λάτρεις του αθλήματος, μίνιμουμ θα ήταν ικανό να το γυρίσουν στο ξυλίκι. Αλλά για εμάς, το διάστημα αυτό ήταν καλό. Διότι ο ΠΑΟΚ βραχυκύκλωσε και το μόνο που είχε, ήταν μια ανούσια κατοχή. Με ανύπαρκτες τελικές προσπάθειες και καμία απειλή. Κι αντίθετα είδαμε, αυτό το απαίσιο για ΑΕΚ πλάνο, να τηρείται μέχρι κεραίας και να καταντάει η ομάδα μας να γίνεται και πιο παειλητική. Και παρόλο που μπροστά δεν δούλευε τίποτα. Ούτε ο Φούντας, ούτε ο Κατίδης αλλά ούτε κι ο Βλάχος.
                  Μα μπορούμε να αλλάξουμε όλα αυτά, που η ΑΕΚ μας έμαθε στην πορεία των χρόνων; Τι να κάνουμε; Να λέμε " ...ΑΕΚ είμαστε..." κι άρα να ήμασταν πάλι πίσω στο σκορ; Όχι. Ο Λίνεν καλά το σκέφτηκε και γρήγορα κατάλαβε τον στόχο μας. Φυσικά κι αυτός βοηθήθηκε από τον πολύ κακό γηπεδούχο, που πρακτικά αυτός έχει την ευθύνη για το κακό θέαμα. Διότι όταν δεν έχεις πίεση στα μετόπισθεν κι έχεις μια κατοχή μπάλας επιπέδου Μπαρτσελόνα, δεν είναι δυνατόν να τρως τρία κόρνερ και νάχεις και παραπάνω αβίαστα λάθη. Και γνωρίζοντας οτι η ΑΕΚ θάναι όλη πίσω με καλύτερους τον Γιάγκο και τον Κορδέρο. Δύο είναι μόνο αυτοί και θεατής ο Αραμπατζής. Φυσικά περιμένω την εικόνα να αλλάξει με την είσοδο του Σαλπιγγίδη κι ίσως μια βελτίωση κάποιου μεσοεπιθετικού μας ( η κριτική γράφεται την ώρα του παιχνιδιού ). 
                 Δεν αλλάξανε ιδιαίτερα τα πράματα στο δεύτερο μέρος, παρά το φτηνό γκολ που φάγαμε. Τι να αλλάξει ο προπονητής; Προφανείς κινήσεις με τους επιθετικούς κι έξοδο των χειρότερων και μια πίεση ένα κλικ ψηλότερα. Την ώρα που έβραζε η Τούμπα για την ΟΛΟΣΩΣΤΗ αποβολή που έδειξε ο Θάνος, την ώρα που τρώγαμε την ευχή για την δεύτερη κατηγορία και την ώρα που οι άσχετοι με το σπορ, δεν βλέπανε την χάλια ομάδα τους και την καταπληκτική διαιτησία, ειδικά στο θέατρο του Λαγού.
                  Αλλά να μην ασχολούμαστε με αυτά. Ας δούμε τα σκατά μας. Την κακή ποιότητα του ρόστερ μας εκτός από την γύμνια σε πολύ καίριες θέσεις. Αλλά και μια κακή νοοτροπία, που όμως σηκώνει δικαιολογίες λόγω Τούμπας και νέου τεχνικού. Κληροδοτήματα βέβαια του θεού κι όλων των άλλων ημίθεων που κάνανε σχεδιασμούς. Με το χειρότερο από όλα να είναι το διπλό της Κέρκυρας, που κάνει τον πήχυ να μοιάζει από άλμα σε μήκος, άλμα σε ύψος. Και πλέον θέλει πολύ υπομονή αλλά με τα έχεγγυα να υπάρχουν. Έχουμε προπονητή σε αυτά που βλέπουμε. Στα άλλα, είναι θέμα δανείων και πολύ λεφτάδων. Κοινώς; Η ΦΑΓΕ πήγε στο Λουξεμβούργο.
                   Όπως και πήγε και η αυτοσυγκέντρωση περίπατο στο τέλος, χωρίς όμως να γίνεται κάτι δραστικό για την όλη εικόνα μας. Αν εξαιρέσεις τα μελέ που παίζαμε παλιά στο σχολείο, όταν φεύγαμε όλοι μπροστά για να βάλουμε γκολ κι όταν καθόμασταν όλοι πάνω στο τέρμα για να μην το φάμε. Αυτά είναι οι σημειολογίες του έμμεσου, που πάνε πακέτο με την φοβία της Σαλονίκης όταν βλέπει κίτρινη φανέλα και δικέφαλο με ανοιχτά φτερά. Ά ξέχασα, έπαιζε με δέκα. Και δεν είχε και τον Δώνη στον πάγκο να πλακωθεί στις μπουνιές με τον άριστο Θάνο.
                  Είμαι ευχαριστημένος; Σαν ΑΕΚ; ΟΧΙ. Σαν μια ομάδα όμως που ακόμα φοράει την κιτρινόμαυρη, είδα πρόοδο. Κι άρα ελπίζω, όπως εξακολουθώ να έχω ψηλά την ομάδα ΜΑΣ αλλά πουθενά όλους αυτούς που την φέρανε στο σημείο αυτό. Τώρα αν μπορεί ένας Γερμανός να μας σώσει με τα μέτρα που θα πάρει, δεν το ξέρω. Αλλά σίγουρα είναι καλύτερος και με πλάνο σε σχέση με τον Αεκάρα και τον Ελληναρά που είχαν αναλάβει αυτήν την αποστολή. Με τις υγείες μας λοιπόν και καλό θα ήταν ο Κατίδης να καταλάβει οτι από το ποδόσφαιρο θα βγάλει λεφτά κι όχι από τα internet. Και καλό είναι κι ο Λίνεν να γυρίσει τον Φούντα δίπλα στον Φέτση, όπου μαζί με τον Ισπανό κάτι μπορούν να κάνουν στα μελλοντικά παιχνίδια, φυσικά με τους αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς.
                                                   ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.

4 σχόλια:

  1. gia topexnidi den exw na pw tipota.
    alla mhpws fetos poumeiname extws eyrwphs kme ta nea pedia sthn omada 8aprepe na pezame alloy?p.x rizoupolh
    e.m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν φτανουν τα προβληματα στην ομαδα εχουμε κ το γκολ σε καθε πρωτη φαση αντιπαλου..

    υ.γ ο Αραμπατζης δευτερο σερι ματς κεφαλια απο το υψος του πεναλντι κανοντας τον τροχονομο..ουτε καν προσπαθεια να πεσει..ετσι τα τρωω κ εγω..δεν χρειαστηκε να επεμβει σε ολο το παιχνιδι..μονο σε μια φαση..και εκει παλι εκανε τον θατη..
    λεπτομερειες θα μου πεις τωρα..ε οι λεπτομερειες κανουν την διαφορα..

    καλησπεριζω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος21 Οκτωβρίου, 2012 02:03

    Δε γκζέρω αν θα σωθεί η ομάς, αλλά τουλάχιστον ο γερομπαάντερ έχει καταλάβει σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, εξού και το στήσιμο Κομποτιακού. Είναι μιά αρχή κι αυτή. Άλλωστε στα παιδάκια μαθaίνουμε πρώτα άμυνα και μετά βλέπουμε. Σήμερα τουλάχιστον ξέραν τι ζητάγαν μεσ στο γήπεδο. Ακόμα και αφού το φάγαν, πάλι να μη φάνε κι άλλο παλεύαν, αφού δεν πρόλαβε ο κόκκινος έβαλντ να τους μάθει και καμιά κίνηση. Λογικό, δεν τον κατηγορώ, τι να πρωτοσυμμαζέψει.
    Διότι με το βλάχο πα'αίναμε για ευρώπας και το στήναμε αλά μπάρτσα. Και περίμενε από την αρκούδα, το λαγό, τον κατσίκα και την τσίτα να κάνουν τριγωνάκια μέσι-τσάβι-ινιέστα έτσι, prima vista.
    Είχε και το γεροΘεωμά να τους πιπιλίζει των αμούστακων τα μυαλά με τα "εμείς το 79 βάζαμε ντόρτια και εξάρες, αν δεν το κάνετε κι εσείς δεν είστε άξιοι της φανελέ".
    Μες τον τεκέ της μαριγώς η φάση.

    Τέσπα, τελικός με πλατανιά, θα ήταν ωραία να κλέβαμε κάνα βαθμουλάκι σήμερις αλλά δεν έκατσε, όπως εδώ και 7 αγωνιστικές. Ούτως ή άλλως, άν δε μπει ο βίντι, πάει για διάλυση η ΠΑΕ πάραυτα, οπότε πάλι θα υποβιβαστούμε.
    Χαλαρώνουμε και ευχαριστιώμαστε το joystick.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας21 Οκτωβρίου, 2012 18:02

    Για το παιχνιδι,οντως δεν μπορει κανεις να πει πολλα,αφου ειχε ελαχιστα. Και για την ΑΕΚ ακομα λίγοτερα και το κυριουτερο,ειναι μονιμα αυτα τα "ελαχιστα".
    Η αυρα του νεου προπονητη-οπως συμβαινει παντα-αναπτερωνει καπως τα σπασμενα φτερα. Αλλα για λιγο παντα,οταν εκ των πραγματων δεν μπορει να αλλαξει τιποτα.Οχι γιατι δεν εχει ικανοτητες,αλλα δεν εχει τα εργαλεια. Και τα εργαλεια κανουν τον μαστορα.

    Και το επομενο εντος ματς με τον Πλατανια,θα ειναι πιο δυσκολο απο αυτο της Τουμπας,γιατι θα πρεπει να κυνηγηθει το 3ποντο και το ταμπουρι δεν βολευει. Αρα; Αρα ξανα γαματα.

    Το "Φιατακι" παλαιυει".Μονο παλαιυει. Δεν συναγωνιζεται.
    Η αν συναγωνιζεται,το κανει με τα αλλα "Φιατακια" του πρωταθληματος.

    Στεναχωρα πραγματα και θληβερη η εικονα της τιγρης που εγινε αρνι για το πασχα.

    Υ.Γ Προς Γιωργη: Ποτε δεν ειπα οτι οι βορειοι "κοιμουνται με τα παπουτσια". Με την εννοια του χαζου,του "κουτοφραγγου" δηλαδη.
    Αντιθετως λεω οτι οι επανω δουλευουν ψιλο γαζι τους κατω.
    Κουτομαλακας ειναι ο νεοελληνας.
    Ο εξω μια χαρα εχει βολευτει και εχει κρατος.

    Τωρα παλι, αν αυτο το "κοιμουνται με τα παπουτσια" δεν το εννοεις ετσι,αλλα κυριολεκτικα,τοτε ναι ισως συμφωνω. Τους εχω ικανους να κοιμουνται με τα παπουτσια. Και με ενα λουκανικο κατω απο το μαξιλαρι,μη τυχον και πεινασουν το χειμωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή