Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΛΑΣΚΕΣ

               - Μα είναι δυνατόν; Τι μπάλα ξέρεις ρε  Βασίλη;
               - Εγώ τι μπάλα ξέρω; Αν είχες εμένα τροφοδότη, διπλάσια γκολ θα είχες βάλει.
               - Δηλαδή, ούτε ο Βαγγέλης δεν ξέρει μπάλα;
               - Πού την έμαθε την μπάλα; Στην Αρτάκη; ή μήπως στις ακαδημίες της ΑΕΚ, που ούτε σήμερα δεν δουλεύουν.
                  Σπαρταριστά στιγμιότυπα από πρεσβύτερους ειδικούς του χώρου, που ακόμα δεν κατάλαβαν οτι δεν είναι πια ποδοσφαιριστές αλλά ακόμα κάνουν τις συγκρίσεις μεταξύ τους. Που θυμίζουν καβγάδες σε ομάδες γειτονιάς και φυσικά όταν τα δυό παιδάκια μαλώσουν, τότε κατεβάζουν τα μούτρα τους και παίζουν αντίπαλοι.
                  Κάπως έτσι ακούστηκαν τα αγωνιστικά στην συνέντευξη του θεού. Ο ένας ήθελε έμπειρους για τον άξονα - φυσικά λεφτά δεν υπήρχαν - κι ο άλλος ήθελε μόνο νέα παιδιά. Ο ένας κοντραριζόταν με τον Δημητρέλο κι ο άλλος με τον προπονητή, που ήταν με τον θεό. Δεν άργησε και πολύ να φανεί το αποτέλεσμα. Και γαμώ την ιεραρχία και την δόμηση της εταιρείας. Ο προέδρος συμβιβάστηκε με τον τεχνικό διευθυντή που ήταν υπάλληλος του, αλλά του την φύλαγε αφού έπρεπε να γιγαντώσει την συμμαχία με τον άλλο υπάλληλο του, που παρίστανε τον Μουρίνιο.
                 Κι όταν τα παιδάκια μαλώνουν, τι κάνουν αν τους πάρουν πρέφα οι γονείς τους; Δεν τους αποσύρουν από το παιχνίδι; " Αφού δεν τα βρίσκετε ούτε για την μπάλα, περάστε μέσα στα σπίτια και καθείστε στα δωμάτια σας. " Κάπως έτσι έγινε κι εδώ, διότι μπορεί ο Δημητρέλος να μην πληρώνει αλλά αυτός είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά όπως κι αυτός που θα πάρει την τελική λέζα της όποιας κατάληξης. Ο Μαύρος είναι θεός κι έχει τον κόσμο, ο Βλάχος θα πάει κάπου αλλού να δουλέψει κι ο Τσιάρτας κάπου θα βρει να ακήσει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή προσκηνιακά και του μάνατζερ παρασκηνιακά.
                  Η συνέντευξη λοιπόν, δεν είπε κάτι καινούργιο. Κι όσοι έχουν παρακολουθήσει τα γραπτά εδώ μέσα, απλά επιβεβαίωσαν οτι ο θεός ήταν το κορόϊδο. Όπως πάντα είναι από εποχής αρχαίας, που τότε πιάστηκε ολόκληρη δωδεκάδα. Και τα λόγια σήμερα ήταν σοβαρότατα προετοιμασμένα όπως και το σχέδιο του καλοκαιριού. Σκέψου να πιστεύεις οτι ξέρεις τόση μπάλα, που μαζί με δυό συμβούλους που κατά σύμπτωση φοράγανε και το νούμερο 10, να έχεις καταλήξει οτι από ατυχία είσαι σήμερα τελευταίος, χωρίς αμυντικά χαφ, χωρίς δημιουργικά χαφ και χωρίς να μπορείς να βάλεις ένα γκολ. Ειλικρινά ρε παιδιά πιστεύω, οτι τρεις άγνωστοι μεταξύ τους από το blog, θα είχαν φτιάξει καλύτερη ομάδα. Διότι αυτό που δεν κατάλαβαν τα παιδάκια είναι η διαφορά της μπάλας και του ποδόσφαιρου.
                  Μην ασχολούμαστε όμως με λεπτομέρειες. Μια από τις ερωτήσεις που υπεβλήθησαν ήταν και χαρακτηριστική της σοβαρότητας : " Θωμά, πώς θα φύγεις; " Με την απίστευτη απάντηση :
 " Ακόμα δεν έφυγα ρε παιδιά. Τώρα θέλω να πάω πέντε μέρες διακοπές με την γυναίκα μου, διότι δεν έκανα καλοκαίρι." Ο δημοσιογράφος μίλαγε για την ΑΕΚ αλλά ο παραιτηθείς θεός είχε ταξιδιωτικά πλάνα προκειμένου να γεμίσει τις μπαταρίες του και να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός. Η παραίτηση του δεν σημαίνει οτι έφυγε. Πράγμα που σημαίνει και για μένα που ούτε ανέλαβα αλλά ούτε κι έχω παραιτηθεί, οτι αν αύριο γουστάρω δηλώνω οτι θα κοουτσάρω την ομάδα. Αφού δεν δήλωσα τίποτα, δεν σημαίνει οτι είμαι τα πάντα;
                 Το επίπεδο όμως είναι ψηλό κι έτσι θα παραμείνει. Διότι μπορεί ο Θωμάς να έφυγε μένοντας ή να έμεινε φεύγοντας, αλλά ένα έμπειρο μάτι που χθες έγραφε για " λάδι στην φωτιά " , ορκίζεται οτι ξαναβλέπει την ιστορία του 1944. " ...η ΑΕΚ θέλει εμφύλιο και θα τον έχει..." Δεν ξέρω αυτήν την στιγμή αν ετοιμάζει κάτι ο Τροχανάς που είναι δυνατός στους θούριους και στα έπη, αλλά εγώ ξέρω οτι η ενότης για το καλό μας οφείλει να πάει περίπατο και να βγούμε όλοι οι Αεκτζήδες στον πόλεμο. Με ποιό στρατόπεδο θα πάμε; Α, όλα κι όλα. Όπως είπε κι ο ιμάμης παλιά, " κατά συνείδησιν."
                   Άλλος μπορεί να είναι με το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο, ειδικά μάλιστα αν αγόρασε εισιτήρια προ Μαύρου. Άλλος μπορεί να πάει με την εξωδιοικητική κυβέρνηση που σύντομα θα συντάξει ο θεός και  μιλώ για εκείνους που αγόρασαν εισιτήρια μετά την έλευση του θεού. Άλλος μπορεί να είναι με τον Χήνα και τους μικρομετόχους κι άλλος να συνταχθεί με τον Τόγελο που για κάποιο λόγο παραιτήθηκε από την ερασιτεχνική. Επίσης όποιος γουστάρει μπορεί να υποστηρίξει την οργάνωση και τον ΔΧ κι οποιανού δεν του αρέσει μπορεί να στρατευθεί πίσω από τον Δημητριάδη, που πληροφορίες λένε οτι ετοιμάζει το κίνημα των τέως γενικών αρχηγών. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι χώροι δράσης. Κάποιοι απλά να θέλουν το καλό της ΑΕΚ, κάποιοι να θέλουν πίσω τον Βανδή κι άλλοι που χρόνια τώρα μιλάνε για ακριβό βρώμικο στις καντίνες έξω από το γήπεδο.
                   Ή θα κάνουμε εμφύλιο ή δεν θα κάνουμε. Δεν μπορεί να έχουμε μόνο δυό στρατόπεδα. Αυτά ήταν παλιά, στην κατοχή, με τους δεξιούς και τους αριστερούς.  Τώρα τα πράματα έχουν αλλάξει, έχουν γνώμη όλοι κι επειδή είμαστε όλοι ΑΕΚ, οφείλουμε στους εαυτούς μας γενικευμένο πόλεμο. Μαλακίες θα κάνουμε τώρα; Ή θα κάνουμε πόλεμο ή θα παίξουμε τις κουμπάρες.
                  Ετοιμαστείτε λοιπόν σύντροφοι. Το πρώτο επεισόδιο το είδαμε στα ραδιόφωνα με τον Δημητριάδη και τον ΔΧ. Το επόμενο θα το δούμε την Παρασκευή και το τρίτο το Σάββατο παρέα με σοφρίτο. Αυτά όμως είναι τα προεόρτια. Η επίσημη κήρυξη του εμφυλίου είναι μόλις γυρίσει ο Θωμάς από το πενθήμερο μετά της συζύγου του. Το οποίο πενθήμερο δεν είναι για ανάπαυση αλλά για κατάστρωση στρατηγικού σχεδίου με κωδικό " Η ατσαταλιά " που στόχο έχει την οριστική νίκη των μεγαλομετόχων που είναι ο κόσμος της ομάδας. Και μάλλον θα έχουμε και ολιγομετοχικό σχήμα μετά αφού πόσος κόσμος να έχει μείνει μετά τον εμφύλιο;
                  Υπάρχουν όμως και καλά νέα. Κι αυτά βρίσκονται κρυμμένα πίσω από το όνομα Δημητράκης Βιντιάδης. Κατά τον θεό, μόνος αυτός είναι η σωτηρία. Κι αφού έχω πάρει πολύ σοβαρά την κουβέντα περί εμφυλίου , που διαδέχεται το πολύ σοβαρό αγωνιστικό πλάνο που όλοι θαυμάζουμε, γιατί να διαφωνήσω στον Δημητράκη; Που ακόμα δεν ξέρουμε τι δουλειά κάνει και πού θα βρει αυτό το ρημάδι το μύριο να το βάλει, να εγγυηθεί την ενότητα , να αναλάβει την αρχηγία και ταυτόχρονα να αναστείλει τον εμφύλιο αλλά μην δίνοντας θέση στον θεό. Φυσικά ο γιαουρτάς όλο και κάτι μπορεί να έχει καβάτζα παρέα και με το μωρό ή τον χάπια. Εμείς λοιπόν με τις υγείες μας αλλά κι ο Δημητράκης με τα στοιχεία που γράφονται σε έναν φάκελλο που γράφει ένα όνομα απ' έξω : Ιωάννα. Από Αγγλία ακόμα. 
                Υγ1. Σύντομα παιδιά. Μην βιάζεστε. Όλα θα τα μάθετε.
                Υγ2. Από τα πιο ενδιαφέροντα θα είναι αυτά που θα πει ο οπλαρχηγός Τσιάρτας μετά φυσικά το ματς με την Κέρκυρα. Ξεκίνησε με τον θεό, βρέθηκε με τον Δημητρέλο, τσακώθηκε με τον Βλάχο, φαγώθηκε πρώτος, ξαναγύρισε με sms και μένει να δούμε σε ποιό στρατόπεδο θα πάει αν και παραμονεύουν εκείνοι που τον έιχαν μπαλαμουτιάσει τότε παλιά. Αυτός, επειδή γυρνάει συνέχεια από στρατόπεδο σε στρατόπεδο, τον βλέπω σαν την πρώτη απώλεια. Πιο γρήγορη από τους ουδέτερους, αυτούς που είναι με την ΑΕΚ. Δεν υπάρχουν αυτά. Ή εδώ ή εκεί. Για εμφύλιο μιλάμε.
                Υγ3. Αυτή η δημοσιογραφάρα ο Μπραουδάκης έγραψε σήμερα το εξής : "... αφού λοιπόν το ΔΣ βλέπει μπάλα κι όχι ποδόσφαιρο κι απέλυσε τον Βλάχο, ας κάτσει αυτό στον πάγκο. Μα δεν έχει δίπλωμα. Και; Σάμπως ο Δέλλας που θέλανε, έχει;..." Ρε μεγάλε, εσύ που γράφεις άρθρα σε κάποια φυλλάδα η οποία ανήκει σε κάποιον,  αν σε απολύσει θα γράψει αυτός κείμενα ή θα πάρει άλλον στην θέση σου; Ο Ο Ο σκοταδισμός.  
                Υγ4. Έχουμε κι άλλη δημοσιογραφάρα. Τον Κετσετζόγλου, που μέχρι τώρα δεν τον έχει προβληματίσει το όνομα του. Δεν πειράζει όμως. Αφού υπάρχουν άνθρωποι που μετά τον Χριστό θέλουν τον προφήτη, γιατί να μιλήσουμε για Όσκαρ Wilde;  Αλλά ακόμα δεν μας έχει πει τι ΑΕΚ θέλει. Και γι' αυτήν την ΑΕΚ, ποιόν προπονητή θα ήθελε; Ή μήπως δεν ασχολείται με τα ψιλά και ψάχνει μόνο τους επενδυτές; Μπορεί να το κάνει κι αυτό. Ας μας πει λοιπόν, πόσα λεφτά θα βάλει ο Βιντιάδης; Εντάξει δεν ασχολείται με το αγωνιστικό κομμάτι. Με τι ασχολείται; ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; Ξαναλέω : Τι δουλειά κάνει ο Δημητράκης; Γιατί η μπάλα να πάει σε αυτόν; ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ;                   

4 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας04 Οκτωβρίου, 2012 01:38

    Περισσοτερο κλαφτικε ο Μαυρος παρα ξεσπαθωσε.
    Παραδεχομενος παιδια λαθη με κυριο την αποδοχη του της θεσης του προεδρου διχως δικο του Δ.Σ
    Τον τραβιξαν παρραμερα,καθως θα θυμαστε σε εκεινη την επισοδειακη Δ.Σ. του καλοκαιριου οι Χατζιχρησταιοι και του ειπανε "μπουκαρε, γιατι χανομαστε".
    Φυσικα, αμα ακους τον Χατζιχρηστο,ειναι σαν να πριονιζεις το κλαδι πανω στο οποο καθεσαι.

    Και αληθεια ειναι οτι απο αυτον εδω το χωρο,τα λεγαμε,με πρωτον τον Steven, οτι αυτο θα ηταν μοιραιο λαθος για τον Μαυρο.

    Μαυρος, ο οποιος μας απογοητευσε. Οχι γιατι δεν εκανε τα διαρκειας 20 χιλιαδες,ουτε γιατι δεν εφερε παικτες (ακομα και εδω παραδεχθηκε λαθη του με την συμφωνη γνωμη του να ακουσει τον Βασιλακη και να μη παρει Μωρα ΜΑτζιο και να κρατησει καποιους παλιους παρα να γεμισει πιτσιρικια)
    Απογοητευσε, γιατι πηγαν στραφι τα ανοιχτα πουκαμισα και το ψαρωτικο υφος. Και αντι να εμφανιστει στα της ΑΕΚ σαν Μαυρος,εμφανιστικε σαν αραπης. Αντι να μπουκαρει και να κανει τα δικα του, χωρις να κωλωσει πουθενα,αντιθετως πατησε την πεπονοφλουδα του Δ.Χ και μπηκε "γυμνος", κατοπιν πιστεψε τους μπροστινους των μεγαλομετοχων και ηταν "με το πιστολι στον κροταφο" με τους φοβους της μη αδειοδοτησης και τς επικειμενης εισδοχης των επενδυτων και τελικα σαν απλος αραπακος,καθαρισε τα τζαμια,στα φαναρια της παλιοπαρεας που κρατα δεσμια την ΑΕΚ,ωστε αυτοι να περασουν μεχρι την επομενη δισταυρωση,οπου σε καποιο επομενο φαναρι θα βρεθει καποιος αλλος "μαυρος" που θα κλειθει να "προσφερει τις υπηρεσιες του" δηλαδη να δωσει χρρονο ζωης σε πουστιδες που εχουν δεσει τον δικεφαλο χειροποδαρα.

    Οπως και να εχει,κατι αρχιζει να κινειται. Μυριζει λιγο πολεμικο κλιμα και καποια στιγμη τελος παντων αυτα τα αγαπισιαρικα και τα "παμε ολοι μαζι" και "ολοι για το καλο της ΑΕΚ" και λοιπες μαλακιες πρεπει να τελειωσουν.
    Και τα αποκαλω μαλακιες,γιατι μεσα στην ΑΕΚ εδω και χρονια (αλλοι καποια,αλλοι πολλα)ΔΕΝ τους απασχολει το καλος της ΑΕΚ (οποιο και αν ειναι αυτο) Λειτουργουν για παρτυ τους, η καλυπτουν πουστιες "ομοαιματων".

    Οποτε, πια αρμονια, πια ομονοια και πιο συνταγμα.
    Μπουρλοτο. Μονο με "φουμο" βγαινουν απο τις φωλιες τους τα φιδια.Οχι με φλογερες.

    Και καλως ξεκινησε δυναμικα ο Δημητριαδης.
    "ενας αλητης ειναι που καταστρεφει την ΑΕΚ...δεν υπαρχει πια οριτζιναλ.Κατι τυποι ειναι που σηκωνουν ενα τηλεφωνο σε ενα γραφειο και κανονιζουν η επιρεαζουν τα διοικητικα εδω και χρονια".
    Πολυ σωστα. Μονο που επρεπε να τα πεις εδω και καιρο,και οχι να καθεσαι να σε πετανε στον αερα σαν σαμπρελα,μετα απο καποια νικη στο Φαληρο.

    "οτι και να λεει τον αγαπαω" λεει ο ιμαμης.
    Ετσι απαντανε οι μαιμουδες. Να σε λενε μαλακα και αλητη στα μικροφωνα και εσυ να δειχνεις "ανωτεροτητα".
    Πως νομιζετε οτι επιβιωνει αυτο το μικροβιο στην ΑΕΚ; Ετσι ακριβως. Ειναι ξενιστης.Δεν υπαρχει φαρμακο.
    Η μαλλον υπαρχει και το ανεφερε ο Βασιλης.
    ΤΑΝΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αντι να μπουκαρει και να κανει τα δικα του, χωρις να κωλωσει πουθενα,..."
    Νομίζεις ήξερε τι να κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας04 Οκτωβρίου, 2012 15:10

    Aν δεν ηξερε,να μην εμπαινε. Δεν τον υποχρεωσε κανεις.
    Τι ειναι; Μωρο; Η μωρος;
    Και δεν χρειαζοταν τιποτα να ξερει να κανει σαν διοικηση.
    Επρεπε να μπει σαν να μη προκειται να διοικησει.
    Δηλαδη να παραστησει οτι εχει διπλα του καποιους που θα βαλουν λεφτα (οτι κανουν και οι κρατουντες την ΑΕΚ δηλαδη) και να πει "βαζω τον ΣΔΟΕ και μερικους ορκωτους,για να ξερω τι θα παρω.
    Για να δουμε ποσα απιδια βαζει ο σακος.
    Δηλαδη,τον "πολεμο" που -υποτιθεται- τωρα θελει να ξεκινησει-επρεπε να τον ειχε ξεκινησει πριν το καλοκαιρι.

    Και οχι να λες "ειπα να μη καθομαι στην καφετερια,σηκω Θωμα, η ΑΕΚ κινδυνευει" και τελικα μετα απο τρεις μηνες αντι να σωσεις την ΑΕΚ να εχεις σωσει τον Παπα,τον Αδαμιδη τον κοντο και ολο το συναπαντημα.
    Γιατι την -απαραιτητη-αυτη πιστωση χρονου,δεν την πηρε η ΑΕΚ,αλλα τα λαμογια. Η ΑΕΚ ειτε σημερα ειτε αυριο,θα ψοφισει. Απλα ΚΑΙ με την συμβολη του Μαυρου θα ψοφισει με ακομα πιο εξευτελιστικο και χρονοβορο τροπο.

    Πως λεει οτι η αποστολη πετυχε η ΑΕΚ προς το παρον "σωθηκε", δηλαδη δεν επεσε Δ Εθνικη,με το να πωληθουν οι περσινοι παικτες και με 2-3 χιλ διαρκειας παραπανω οταν καταλογιζει στον εαυτο του "λαθος που ακουσε τον Τσιαρτα και εμεινε με τα πιτσιρικια";
    Η το ενα η το αλλο. Η η ΑΕΚ δεν θα "σωνοταν" αν κρατουσε τους παικτες και δεν τους πουλουσε, η η ΑΕΚ ηταν λαθος να μεινει με πιτσιρικια. Αποφασισε ρε Μαυρε τελικα.

    Δεν μπορεις την μια να λες οτι "σου εβαζαν το πιστολι στον κροταφο με τους επερχομενους επενδυτες" και απο την αλλη να λες τωρα "μονη λυση ο Βιντιαδης,αν δεν ερθει την γαμισαμε".
    Αρα δεν σου εβαζαν πιστολι στο κροταφο. Την αληθεια σου ελεγαν.
    Εκτος και αν ξερεις οτι Βιντιαδης δεν υφισταται-σαν επενδυτης εννοω- και οτι ολα ειναι φουμαρα.
    Αποφασισε ρε Μαυρο τελικα. Εκανες τον μαλακα η εισαι και δεν το ξεραμε;

    Ακου λεει "ηθελαν να χτυπησουν τον Μαυρο και γι'αυτο εγιναν ολα αυτα".
    Τι νομιζει οτι ειναι; Ο Κενεντυ;
    Σιγα τον μεγαλο κινδυνο και τον τεραστιο αντιπαλο σαν μεγεθος.
    Δυο πραγματα πρεπει να συμβαινουν. Η πιαστικε μαλακας και δεν το παραδεχεται, η ηξερε και εκανε την τριμηνη δουλεια και τωρα παει διακοπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι ειναι.Εργολαβια εκανε το παληκαρι.Τωρα;Αμωμοι εν οδω αλληλουια...Με τις ευλογιες των λαμογιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή