Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΛΙΝΕΝ

             Θα ξεκινήσω απότομα και χωρίς διθυράμβους : " Μόνο τρελός ή λαμόγιο αναλαμβάνει αυτήν την ΑΕΚ ". Η κουβέντα βέβαια αφορούσε την οικονομική κατάσταση της ομάδας τότε, αλλά άνετα ακούστηκε από το στόμα του νέου μας προπονητή. Οτι δηλαδή είναι τρελός. Τα γιατί τα ξέρετε καλύτερα και δεν χρειάζονται ανάλυση. Είτε έτσι όμως είτε αλλοιώς, ο αναρχικός Γερμανός θα κάτσει στον πάγκο τσαλαπατώντας την προ εβδομάδας δήλωση του ( " αυτή η ομάδα είναι Κ20 και είναι αδύνατον να την αναλάβω " ) αφού τα χρήματα για κάποιον άνεργο εδώ και τόσο καιρό είναι πολύ καλά.
                Προσωπικά εγώ, αλλά πιστεύω και η πλειοψηφία του κόσμου, θα τον στηρίξουμε όσο δεν πάει παραπέρα. Αλλά τα πράματα δεν είναι στο χέρι μας. Υπάρχει και μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά και μια ανύπαρκτη διοίκηση που κρύβει τους αόρατους που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν παρέα με τον Ψωμιάδη μέσα. Κι αυτά θα τα βρει μπροστά του ο προπονητής όταν θα κάτσουν να συζητήσουν με το ΔΣ κι όταν θα ακούει μαλακίες για Ευρώπη και λοιπούς εξωπραγματικούς στόχους. Αν σωθεί ο ίδιος, θάναι λόγω του αναρχισμού που ταιριάζει γάντι σε αυτό το διαλυμένο πράμα που έψαχνε τόσο καιρό να βρει νεκροθάφτη.
                Βρήκε; Εύχομαι να ΜΗΝ βρήκε. Αλλά να βρήκε τυχαία έναν άνθρωπο που δεν έχει τίποτα να χάσει από αυτήν την συνεργασία και πιθανότατα αν τα καταφέρει, να κερδίσει κάποια παραπάνω παραμονή ή μια θέση τεχνικού διευθυντή αργότερα. Αυτήν την στιγμή δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Μας ενδιαφέρει να σωθούμε, αν και αυτό το λέω καθαρά οπαδικά αφού και να σωθούμε δεν ξέρω τι διάολο θα αλλάξει πραγματικά. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά. Ας δούμε το δένδρο κι όχι το δάσος.
                Σε αυτήν την κατάσταση μας φέρανε τα μεγέθη, το συνεχές αγωνιστικό σκαμπίλι και οι απανωτές σφαλιάρες της άρνησης των υποψήφιων προπονητών μετά από τις επικοινωνιακές ξεφτίλες της διοίκησης που μέχρι και τον Σάντος κατηγόρησαν για την διαρροή του ονόματος του Κονσεϊσάο. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ που πάλι κέρδισαν κάποιο χρόνο αφού η ζαριά κάθισε τουλάχιστον σε κάποιο προπονητή κι όχι στα πειράματα των δίδυμων που σκαρφιζόντουσαν ή στους μαθητευομένους που όμως θα είχαν προοπτικές. Αυτά είναι μαλακίες πούστηδων. Και τα γράφω από το καλοκαίρι. ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΠΕΙΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ. Και φυσικά εδώ υπάρχει κι η τεράστια ευθύνη του Μαύρου με τον παρλιακό Βλάχο κι όλα τα νούμερα που είχαν στελεχώσει την εταιρεία.
               Πάμε λοιπόν γερά με τσαμπουκά; Τι λέτε ρε παιδιά; Πού γερά και πού να τον βρεις τον τσαμπουκά; Πάμε για την άμυνα και κουκί κουκί. Σφίξιμο πίσω και μισό γκολ μπροστά. Τι να κάνει κι ο Λίνεν ; Να δημιουργήσει παίκτες; 300 χιλιάρικα στοίχιζε ο Βλάχος για να φύγει ο Γεωργέας, να μην μείνει ο Βάργκας και η ομάδα να μην έχει αμυντικά χαφ και επιθετικό που να κάνει κανά γκολ. Άντε και να δούμε τον Κοντοέ αμυντικό στο κέντρο κι κανάν άλλο άσσο από το μανίκι του Γερμανού. Τι άλλο να δούμε; Το πολύ, λίγη περισσότερη σοβαρότητα στα αποδυτήρια που είχαν γίνει κιόλας παιδική χαρά και κάποιο πλάνο επίθεσης.
                Κι ο χρόνος - παρά τα χαστούκια των επόμενων τεσσάρων αγωνιστικών - είναι υπέρ του νέου προπονητή που πρέπει να μιλήσει ξεκάθαρα, αν δεχτούμε οτι οι παλιοί Γερμανοί λένε ακόμα αλήθειες. Αυτές που μέχρι και ο Άγγελος απέφυγε και τάριξε στον πνευματικό του. Αυτές που είπε ο Δέλλας και θάφτηκαν επιμελέστατα. Πίσω από την μαρκίζα " ...ο τάδε αποτελούσε πάντα τον διακαή πόθο της διοίκησης..." ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΑΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ. Που τάπανε κιόλας. Οπότε ο Λίνεν έρχεται όχι σαν πόθος διακαής αλλά σαν απλά διακαής που πρέπει μόνο να την βγάλει με λιγότερα εγκαύματα. Αυτοί μας διοικούν - ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ Ο ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ; - κι αυτοί σερβίρουν το κουτόχορτο που αναπλάθουν τα ΜΜΕ. Θεωρώντας μας μαλάκες, όπως βέβαια το ίδιο θεωρεί και η οργάνωση που σαν το ΚΚΕ, μούγκα στην στρούγκα.
                Βιβλίο θα μπορούσε να γραφτεί, αλλά δεν χρειάζεται. Όταν ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα βασιλεύει ο φοροφυγάς σε απόλυτη διαπλοκή με τον συνδικαλιστή κι " όταν για όλα φταίνε οι ξένοι " , τουλάχιστον στην ΑΕΚ πιστεύω κι ελπίζω όλοι να έχουν δει καταφανέστατα οτι για όλα φταίνε Αεκτζήδες. Κι ας πούμε οτι στον κιτρινόμαυρο μικρόσκοσμο, υπάρχει αυτή η εξαίρεση. Ας βολευτεί έτσι ο Έλληνας. Κι ας κάτσει να ακούει αρλούμπες για το ποιός πληρώνει την ανεργία, γιατί τα μέτρα από 11 δις φτάσανε τα 13 κατόπιν σκληρότατων διαπραγματεύσεων και άρνησης σμίκρυνσης του δημόσιου τομέα κι άλλες μαλακίες για αναπτυξιακή πορεία, στην οποία μάλλον θα ηγηθεί ο οργανισμός αποξήρανσης της Κωπαίδας, που ακόμα υπάρχει μπας και βρέξει πολύ και ξαναγίνει λίμνη.
                  Ξέφυγα; Ίσως. Έχω μαζέψει και κάποια παράπονα οτι έχουν λιγοστέψει τα πολιτικά κείμενα και γι' αυτό κάποιες βαρειές φωνές αυτού του blog, θεώρησαν εαυτούς παράταιρους. Τι να κάνω; Ξέφευγα από μικρό παιδί με την ΑΕΚ. Είτε με χαρές είτε με λύπες πρόσκαιρες. Και τώρα βλέπω την μαυρίλα από παντού. Και την Ελλάδα δεν μπορώ να την βελτιώσω με κάποια κριτική. Την ομάδα μας πιο εύκολα. Κι ας έχει πια τον Ράϊχενμπαχ στον πάγκο. Στον οποίο εύχομαι να πετύχει με ανοιχτή καρδιά κι ανοιχτά πόδια. Κι ελπίζω να μην τριτώσει το κακό για την προπονητική του ζωή. Για καριέρα δεν μιλάω φυσικά, αφού ο άνθρωπος είναι τελειωμένος σε προηγμένο πρωτάθλημα κι ήρθε για να πάρει την ευθύνη της διοίκησης αν το έργο δεν πετύχει.
                  Υγ1. Κάθεσαι κι εκτίθεσαι άνευ λόγου. Ο Πορτογάλλος με ποιούς παίκτες θα έπαιζε το
 4-3-3;
                  Υγ2. Σαφέστατα καλύτερα ο Λίνεν σε σχέση με τον Σουμ την μοσχαροκεφαλή.

3 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΕΔΩ, στην καινούργια ανάρτηση. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, αν πάλι δεν θέλεις, δικαίωμα σου και φυσικά δεν θα χάσει η βενετιά βελονι. Καφενείο κάνουμε αφού τις αποφάσεις δεν τις παίρνουμε εμείς. ΚΙ ΑΡΑ ΟΛΟΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΥΛΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΣΥ ΝΑ ΤΑ ΦΥΛΑΣ.
    ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κατάλαβα και συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ;

    ΑΕΚ ΜΟΥ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ;

    ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΜΕΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟΝ ΜΑΣ...


    http://youtu.be/TeywSgbaDug

    ΑπάντησηΔιαγραφή