Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΙΑΠΩΝΙΑ


     Τελικά η επιδιωκόμενη πράσινη ανάπτυξη και προστασία του πλανήτη, είναι ραδιενεργή; Και τότε, στα σήματα σήμανσης των επικίνδυνων υλικών, γιατί βασιλεύει το κίτρινο χρώμα που περικλείει κάτι μαύρα τρίγωνα; Λάθος κάνανε οι ειδικοί στο χρώμα ή μήπως χρησιμοποίησαν αυτό, λόγω κίτρινης φυλής;
     Λάθος, ξελάθος, ένα έχω να πω. Δεν υπάρχουν ειδικοί. Υπάρχουν μόνο γενικοί. Κι αορίστως. Κύρια επιστήμονες κίτρινοι. Που αφού την κάνανε την πρώτη παπαριά με τα συστήματα ασφαλείας ( τριπλά ) των αντιδραστήρων που δεν δούλεψαν, την συνεχίσανε σε μέτρηση μόλυνσης, και μετά ανακοίνωσαν ότι πάλι λάθος κάνανε. Μιλάμε ότι δεν ανακαλούνται για πλάκα τα κίτρινα προϊόντα.
     Με κορυφαίους τους εφευρέτες, που γίνανε τέτοιοι , είτε αυτοβούλως είτε κατά παραγγελία κάποιων διεστραμμένων μυαλών. Και μετά βέβαια έρχονται οι πολιτικοί, που σαν γνήσιοι υπάλληλοι των ανώμαλων μεγιστάνων του χρήματος, προωθούν τις ρετσέτες της επικοινωνίας της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ( sic). Ο φαύλος κύκλος ολοκληρώνεται φυσικά με το πόπολο που αισθάνεται ότι διαφεντεύει τα πάντα επειδή καλείται κάθε τόσο και λιγάκι να ρίξει κι ένα πούτσο σε μια πουτάνα. Μια ψήφο σε κάποια κάλπη.
     Και μιλώντας για γκραν σουξέ μαλάκες , οφείλω πλέον να παραδεχτώ ότι οι Έλληνες πέσαμε στη δεύτερη κατηγορία. Είμαι υποχρεωμένος να παραδώσω το champions league στην Ιαπωνία. Με τον αυτοκράτορα , τους πολιτικούς και το λαό της. Επάξια και με την κατάνα τους, με την οποία σφάζονταν εκείνα τα καρτούν όταν παραβίαζαν τους κώδικες τιμής περί του καθήκοντος. Τρέχα γύρευε δηλαδή τι πέρναγε από το μυαλό του κάθε Σογκούν και του κάθε Σαμουράϊ κι όλων των διαδόχων τους, που το μεγαλύτερο αγαθό τους σήμερα είναι μια φωτογραφική μηχανή.
     Βρε παιδί μου, ποτέ δεν χώνεψα τους γιαπωνέζους. Ψυχραιμία, υπομονή, προσμονή κι ελπίδα. Και τι είναι αυτά; Να τα κάνεις, τι; Να γίνεις θεός ή να τον ξεπεράσεις κι αυτόν; Σοβαρή επιδίωξη έχεις στην ζωή σου. Μεγάλο προορισμό. Κι άντε και τόκανες. Μετά βρε μαλακά, μουτζαχεντίν του 40, τι θα γίνει; Πού να ξέρεις βέβαια, αλλά και γιατί να ξέρεις; Κάθισες ποτέ να συλλογιστείς , γιατί στο διάολο ήρθες πάνω στη γη;
     Αλλά κι αν κάποτε κλείστηκες στον εαυτό σου κι άρχισες τις ερωτήσεις, κατά πάσα πιθανότητα, λάθος απαντήσεις έδωσες. Διότι μια χώρα που έχει υποστεί τέτοιο όλεθρο στο τέλος του πολέμου με τις ατομικές βόμβες, θα έπρεπε πραγματικά να έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από κάθε μορφής παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στα εδάφη της. Κι ειδικά αν είναι τόσο σεισμογενής αλλά κι ευάλωτη σε τσουνάμια. Ήμαρτον πια.
     Σαν νομοτελειακά η ιστορία παρέα με τη φύση, να θέλουν να αποδείξουν κάτι. Ότι δηλαδή ρε φίλε γιαπωνέζε, την τραβάει το πετσί σου την ραδιενέργεια. Την πρώτη στην ρίξανε άλλοι, εντάξει. Την δεύτερη όμως την προκάλεσες εσύ. Δηλαδή εδώ μιλάμε ότι στην πρώτη δόση ηρωίνης σε παρέσυρε η παρέα. Τη δεύτερη όμως συριγγιά, ήθελες να την κάνεις μόνος σου.
     Κι επειδή γούσταρες να είσαι ναρκομανής, και δικαίωμα σου δημοκρατικό, είμαι υποχρεωμένος εγώ να σε σέβομαι; Για ποιο λόγο; Χρωστάω εγώ κάτι επειδή εσύ ήθελες να γίνεις υπερδύναμη; Χρωστάει κάτι ο ιθαγενής κάτοικος κάποιου νησιού του Ειρηνικού ωκεανού που στα καλά καθούμενα θα αρχίσει να τρώει ραδιενεργά ψάρια και λαχανικά; Σαν πολύ δεν τράβηξες το σχοινί γιαπωνέζε; Σαν πολύ δεν μπήκες στην ζωή μας; Κι απρόσκλητος μάλιστα.
     Κι είναι το ίδιο που παθαίνω με μια μέλισσα. Κάθομαι ήρεμος και ήσυχος στο μπαλκόνι μου. Δίπλα είναι τα δέντρα και τα φυτά. Χώρος για μένα και χώρος και για τη μέλισσα που γουστάρει να φάει, να φτιάξει μέλι και να ταΐσει την βασίλισσα της κυψέλης. Δεν βουτάω ούτε εντομοκτόνα ούτε καμιά παντόφλα για να αρχίζω να εξολοθρεύω έντομα που κάνουν τη δουλειά τους ή την πλάκα τους ή το βιολογικό τους κύκλο. Μια χαρά τα χαίρομαι και τα παρατηρώ. Κι απολαμβάνω την φυσική αρμονία της συνύπαρξης μας.
     Μέχρις ένα σημείο. Όταν η μέλισσα έρθει στο τραπέζι μου, θα της γαμήσω τη μάνα. Δεν κατάλαβα. Όπου θέλει πάει κι εγώ πρέπει να κάνω τον μαλάκα; Είμαστε ήρεμοι σε μια αποδεκτή ισορροπία τρόμου. Καλά περνάμε λοιπόν, κι εγώ και η μέλισσα, στον ζωτικό μας χώρο. Αν το έντομο έρθει στον δικό μου, δεύτε τελευταίο ασπασμό. Και δεν ασχολούμαι ούτε με δικαιώματα, ούτε με οικολογικές συνειδήσεις ούτε με μελισσοκομικές ευαισθησίες.
Ο κανών στη ζωή είναι ένας και απαράβατος: Δεν σε ενοχλώ και δεν με ενοχλείς. Το καρπούζι είναι κομμένο στη μέση. Αυτός είναι ο πολιτισμός ο φυσικός αλλά και ο κοινωνικός. Κι αν δεν είναι, αυτός είναι ο δικός μου.
     Κι αρκετά τα μέχρι τώρα με τους κίτρινους. Μια με τους καμικάζι, μια με την πυρηνική ενέργεια και τη ραδιενέργεια κι άλλη μια με αυτό που δεν ξέρω τι θα σκεφτεί το κεφάλι της πιο διαστροφικής ράτσας του πλανήτη.
     Σαν εκείνο τον Γάλλο φυσικό, τον Ανρί Μπεκερέλ, που ανακάλυψε την ραδιενέργεια ( 1896 ), και που πήρε χαμπάρι τις επιπτώσεις του ραδιενεργού υλικού, όταν έκαψε το δέρμα του, κουβαλώντας καίσιο στην τσέπη του κουστουμιού του που έβαζε το ρολόι ( 1906).
     Θα μου πείτε βέβαια, τι φταίει ο γιαπωνέζικος λαός που πέφτει κάτω σαν τα κουνούπια. Ποιος φταίει ρε παιδιά; Οι πολιτικοί του πάλι και οι λαμογισμοί που κάνανε με την πυρηνική εταιρεία; Γιατί; Στην Ιαπωνία οι επι κεφαλής δεν είναι κατ’ εικόνα των από κάτω; Μόνο στην Ελλάδα ισχύει αυτό; Αλλά κι άντε και δεν φταίει κανείς. Σίγουρα, εγώ είμαι αμέτοχος. Κι άρα για τη μαλακία τους, δεν θα τρέχω για ανθρωπιστικές βοήθειες. Έχω κι άλλα θέματα.
     Διότι αύριο, το σημερινό μήνυμα της φύσης , πάλι δεν θα τους διδάξει κάτι. Μαθαίνουν οι κίτρινοι; Εδώ δεν τους δίδαξε η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Αυτοί πάντα λάθος ερμηνεύουν τα φαινόμενα. Κι αύριο θα πάνε να χτίσουν φράγματα για εικοσάμετρα τσουνάμια νομίζοντας ότι πιάσανε τον Βούδα από τα αρχίδια κι ότι θάναι ασφαλείς.
     Κανονικές μέλισσες. Που σε τσιμπάνε μεν, αλλά πεθαίνουν δε. Ρε δε πάνε να γαμηθούν με τα πυρηνικά τους. Ή να φωτογραφηθούν. Για να αποδείξουν τα απλά:
Τελικά η ζωή μέχρι τον θάνατο, είναι διαγωνισμός μαλακίας. Και πάντα τα σκήπτρα θα τα κρατούν σχιστομάτηδες. Πειραματόζωα αυτοβούλως.

24 σχόλια:

  1. Δεν θελει και πολυ...
    Υπομονη,ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ,σεβασμος,αυτοσυγκεντρωση,ηταν το moto που τους ειχαν κολλησει.Σωστο η λαθος,αυτο κρινεται εκ του αποτελεσματος.Το οτι εχουν μια ιδιοσυγκρασια και μια ψυχοσυνθεση σαν λαος την εχουν.Αλλα στο να φτανουν ενα βημα πριν τον Βουδα παει πολυ...
    Κι αν αυτοι ειναι ψυχραιμοι γιατι ετσι ειναι η κουτρα τους,τι σοι ψυχραιμια να δειξουν οι κατοικοι του Βανουατου,της Ταιτης,του Μαουι κτλ.
    Η ζημια,παντως,ειναι πολυ μεγαλη.Οχι μονο για την Ιαπωνια.Το "ταρακουνημα" αυτο,ηταν αρκετο να κανει χωρες που εχουν πυρηνικα εργοστασια να αρχισουν τους ελεγχους πριν τους τυχει καμια στραβη και τρεχουν και δεν φτανουν.
    Στην Ελλαδα ειχε πεσει η σκεψη κατασκευης τετοιου εργοστασιου πριν πολλα χρονια.Εμεινε στα χαρτια,οπως πολλα αλλα.Ευτυχως που η αναλγησια του ελληνικου κρατους εδω λειτουργησε θετικα.Να σημειωσουμε ομως,οτι πυρηνικα εργοστασια φτιαχνουν οι χωρες που εχουν βλεψεις και για αλλου ειδους πυρηνικες "σκεψεις",αφου υπαρξει ομως η σχετικη συννενοηση μεταξυ των "πωλητριων" χωρων,οπως παει να το κανει η Τουρκια.Αυτα επι του παροντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. steven είπε...
    ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ : ΟΙ 3 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΙΣΥΟΥΝ Ή ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ;

    -------------

    paparia isxuoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gia ti kuriaki isxuei oti kai stis ekloges tou 05'

    kata sinidisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα,
    Οι Ιαπωνες ειναι ενας λαος με μεγαλη ιστορια με μεγαλο πολιτισμο.
    ΤΕΡΑΣΤΙΟ
    Το οτι εχουν διαφορετικη φιλοσοφια και ιδανικα (η αλλιως επιλογη ιδανικων) διαφορετικα απο εμας, ΔΕΝ ειναι κατακριτεο.

    Φυσικα και επρεπε να διδαξει το παρελθον, αλλα δεν επρεπε να διδαξει απαντες?
    Kαι φυσικα τους Αμερικανο-Γερμανο-Εβραιους που πρωτοι εφεραν στο κοσμο την πυρινικη ενεργεια, αλλα και ειναι και πρωτοι στην χρηση της?

    Φυσικα και κανουν μαλακιες ΟΛΟΙ μιας και πλεον ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ δεν μπορει να ελενχει αυτους ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΟ και κανονιζουν ανα την υφηλιο, αναλογα με τα συμφερωντα τους...

    Οποιος καταλαβε που αναφερωμαι εχει καλως..

    Ειναι δυσκολο ετσι οπως διαμορφωνεται πλεον η παγκοσμια κοινωνια, με την ελευση της βιομηχανικης επαναστασης αρα και της παγκοσμιας καταναλωσης, να υπαρχει ελεγχος.

    Που απλα παλιοτερα δεν υπηρχε γιατι απλα δεν χρειαζοταν αναγκη να υπαρχει.

    Ο κοσμος αργει, αναλογα με την εξελιξη του, να εναρμονιστει και να ακολουθησει. Και συνηθως αυτο γινεται μετα απο καταστροφες.

    Ας ελπισουμε να μην ειναι τελειωτικες.Απο τυχη??? εξελιχθηκαμε.

    Ειναι στο χερι μας??? η τυχη μας να διαρκεσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ mikee

    Καιρος δεν ειναι η συνηδηση μας να ξυπνησει?


    ΟΛΩΝ H ΣΥΝΗΔΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποια "συνειδηση" ωρε παιδια;
    Υπαρχει τετοια σε στρατους; Σε κογκλαβια και σε οργανωσεις; Καθε ειδους.
    Τι θα λεμε εδω περα; Μαλακιες;
    Σαν την "κοματικη ψηφο κατα συνειδηση" η οποια ω του θαυματος μετα την καταμετρηση των ψηφων ευρεθησαν 100% ομοφωνια.
    Και αν ενας βγει απο την στρουγκα,αντιμετωπιζεταιως δολιοφθορεας της παραταξης.Σαν αγριοκατσικο που οφειλει η να συμορφωθει στους κανονες και τον μπουσουλα, η να αποχωρισει.

    Παλιο κολπο,οσο και ο τροχος. Απο την εποχη των σπηλαιων κραταει η κολονια της αγελης.

    Δηλαδη το "συλλογικο ασυνειδητο για μια στιγμη μαγικη εσυμφωνησε και επηλθε συλλογικη συνειδηση" παρακμπτοντας τοσο την κριση, οσο και την λογικη.
    Κανε χωριστρα και ερχομαι.

    Υπαρχει μονο ατομικη συνειδηση.
    Τα αλλα ειναι για τους "αρχηγους" που θελουν να εχουν υπηκοους-κουνελια.
    Και ο κοσμος γεννα ως επι το πλειστον κουνελια.Η προβατα. Που ζητουν τον τσοπανη τους. Δηλαδη τον νταβα τους.
    Δηλαδη αβουλους που ζητουν εντολες, η κατευθυνσεις, για να γινουν κατι.

    Ο πραγματικα ελευθερος ειναι μονος του. Ειναι "ρονιν". Ετοιμος να μουτζωσει τα παντα.

    Τελος παντων. Οποιος απο την δικη μας οργανωση διαφωνει,(με οτιδηποτε)ας ξεροκαταπιει με τροπο,ας κουνισει το κεφαλι καταφατικα,ας κανει την καρδια του και τα αρχιδια του πετρα και ας συνταχθει με τον Ιωαννη τον Προδρομο,που σταυρωνει τους Μεσσιες μη τυχον και καποιος απο αυτους αποδειχθει αληθινος.

    Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ξερετε τι σημαινει η κατα συνειδηση επιλογη?
    μην παει κανει στο συλλαλητηριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι κατά συνείδηση οπαδοί μας έδρασαν πάλι ως συνήθως, αυτή την φορά στο χάντμπολ μετά τον αποκλεισμό της ομάδας μας. Στο φινάλε λοιπόν του αγώνα, αρκετοί οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να την... πέσουν στους παίκτες της Παρτιζάν που πανηγύριζαν και πέταξαν καπνογόνα, δυναμιτάκια και σιδερόβεργες(!), ενώ ένας πήρε τον πυροσβεστήρα και τον γύρισε προς τους Σέρβους!
    Σήμερα οι κατά συνείδηση οπαδοί θα είναι μόνο στο ποδόσφαιρο με ότι πυρομαχικά περίσσεψαν από το χάντμπολ. Για το συλλαλητήριο ούτε λόγος φυσικά εκτός να νιώσουν ότι χάνουν τα κεκτημένα και να λειτουργήσουν ανάλογα.
    Ρε ουστ από δω κοπρίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενω ο κλασικος ο σκατομαλάκας ο μπουυχεσόβιος και ψωριάρης Ελληνας η ράτσα του βόθρου και της κωλοτρυπίδας, το τέρας της μνησικακίας, που τα ξέρει ΟΛΑΑΑΑΑΑ και είπε να βγάλει τα απωθημένα του για μια ακομη φορα, δεν βλέπει τον κινδυνο στο σπίτι του.Στη βαση της Σουδας θελω να πω που είναι τίγκα στα πλουτώνια και στα ουράνια... κι αν γίνει κατι αντίστοιχο θα γινουμε ενα με τον αστερισμό του Ωρίωνα... αυτα δεν τα λενε τα καναλια, γιατι το αφεντικο θα κοψει κεφαλια κυριολεκτικα..

    Ξεπερνάμε το γεγονός οτι αυτη η Ιαπωνική κυβέρνηση ειναι η πρώτη αριστερη μετα τον πόλεμο. Ξερετε οτι ο νυν πρωθυπουργος Καν ηταν ακτιβιστης; Εχουμε ξεχάσει τον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ που πριν ενα χρόνο επληξε βαρια τον στυλοβάτη της οικονομιας τους εννοω την τογιοτα στις ΗΠΑ.
    Στα δικά μας. Να σηκωσουμε κεφαλι; Και μετα; Να πολεμησουμε τους Τουρκους; γιατι εφοσον γουσταρεις αυτοδιαθεση θα πληρωσεις και καποιο τιμημα. με τι; με τα ιδια όπλα (αεροπλανα επικοινωνιες )που μας προδωσαν το 74 στην Κυπρο;
    Και μετα ελατε να μιλησουμε για αυτοδιαθεση των λαων και για παπαρια καραμανλήδικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και τι εκανε ρε ανωνυμε η αριστερη κυβερνηση στην Ιαπωνια? Εκανε κατι διαφορετικο απο τις δεξιες κυβερνησεις?
    Να μην εναντιωθει ο Ελληνας σε τιποτα? Να μην εναντιωθει,μαζι σου κι εγω.Και να βαλουμε στην ακρη τις αναρχοαριστερες παπαριες και τις εθνικιστικες μαλακιες.Ανηκομεν εις την δυση.Τελεια και παυλα.Και τη Σουδα θα δωσουμε,και την σουφρα μας.Ειναι υπογεγραμενα αυτα εδω και δεκαετιες.Υπαρχει ομως και ενα οριο,στον τροπο που θα γινει το οτιδηποτε.Σε λιγοτερο απο 90 μερες,θα γινει η μεγαλυτερη περικοπη μισθου που εχει γινει μεχρι σημερα στον ελληνα πολιτη.Να το καταπιει αμασητο? Αν νιωθεις τον εαυτον σου για σκατομαλακα και μπουχεσοβιο ειναι δικαιωμα σου και καλα κανεις.Μην το παιζεις ομως αναρχοιδεολογος και ιστοριες για αγριους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.sport24.gr/football/Europe/stoys_10_prodotes_proponhtes_o_mpagevits.823201.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ, ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ, ΞΑΝΑΛΕΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ, ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΙΧΜΗ, Ή ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ή ΔΕΞΙΑ Ή ΤΣΟΜΣΚΙ;
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ.
    ΒΡΗΚΕΣ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ;
    ΜΟΝΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩ;
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ ΟΜΟΤΙΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ;
    Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ. ΤΟ ΕΓΩ ΜΟΥ. ΚΙ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΕΚΕΙ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. ΕΠΩΝΥΜΑ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ.
    ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ. " ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ".
    ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ, ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. dimitri είπε...
    ξερετε τι σημαινει η κατα συνειδηση επιλογη?
    μην παει κανει στο συλλαλητηριο

    -----------

    ama de paei kaneis apo R sto sylalitirio , pali 49 atoma tha eiste

    ligos realismos de vlaptei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ είπε...
    Οι κατά συνείδηση οπαδοί μας έδρασαν πάλι ως συνήθως, αυτή την φορά στο χάντμπολ μετά τον αποκλεισμό της ομάδας μας

    --------

    episis drasane kai oli ti xronia exontas tin oamada proti sto prwtathlima , mesa sto kupelo kai stous 8 tis europis

    varethika na kanw to dikigoro alla n fanela tou handball eftase edw pou eftase me ti mpompa xorigo
    kai orismenoi perimenete ti stravi gia na vgalete xoli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. DIMI είπε...
    @ mikee

    Καιρος δεν ειναι η συνηδηση μας να ξυπνησει?

    ---------------

    edw kai xronia einai kairos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @mike
    Φίλε κάνεις ένα μεγάλο λάθος, εκθειάζεις το αυτονόητο δηλαδή ότι ο φίλαθλος της ΑΕΚ στηρίζει και βοηθάει την ομάδα όλο τον χρόνο όπως μπορεί ο καθένας, υλικά, οικονομικά.
    Μα αυτό είναι η έννοια του φίλου της ομάδας, όχι πετάω σιδερόβεργες και κυνηγάω παίχτες με πυροσβεστήρες.
    Κανονικά θα έπρεπε να βγεις και να τα κατακρίνεις όλα αυτά που γίνανε χτες και να δείξεις με αυτό τον τρόπο την όποια διαφορετικότητα της οργάνωσης(εάν αυτή υπάρχει) και την αντίθεση της σε αυτού του είδους την στήριξη.
    Κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου, κατά την γνώμη μου είναι σαν να λες ότι όλα ήταν καλά χτες, έ, και επειδή βοηθάμε την ομάδα όλο τον χρόνο και την στηρίζουμε οικονομικά( εδώ έχω τις ενστάσεις μου όσον αφορά την αποκλειστικότητα της οικον. στήριξης, αλλά δεν είναι της παρούσης ) ας τα σπάσουνε και καμιά φορά, παιδιά είναι ,να μην παίξουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάποιον Χαντζή θέλουν για συμπαίκτη ή πρόεδρο λέει στην ΑΕΚ.
    Αυτός δεν μπορούσε να πληρώσει τους παίχτες στο Χαϊδάρι πριν δυο τρία χρόνια στην Γ εθνική, θα πληρώσει τον Σκοκο και τα έξοδα της ΑΕΚ;
    Ε ρε πόσους Μπομπ θα μας κουβαλήσουνε ακόμη. Μύρισε γηπεδάκι κι αυτός και είπε ας πάμε να φάμε και μείς τίποτα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπαμπη,καποιοι βαζουν τις φωνες και καποιοι τα λεφτα.
    Αν δεις ομαδα με μονο φωνες να κανει κατι,να μου την δειξεις. (φυσικα δεν μιλαω για καποιο χαντμπολ...καπου)
    Και εγω αν κανω μια ομαδα με αυτοικανοποιουμενους και μετασχω στο πρωταθλημα της μαλακιας,ειναι σιγουρο οτι θα την βγαλω πρωτη.

    Αυτοι, (
    και οι καθε "αυτοι" αφου οι μαστροχαλασταδες υπαρχουν παντου) θελουν εναν μαλακα να τους πληρωνει τα σπασμενα.

    "Να μπει καποιος να βαλει λεφτα,για να μπορει να πληρωνει τις τζαμπα φωνες μας αλλα και τα εκατομμυρια σε προστιμα που θα τρωει εξ'αιτιας μας".

    Βρε δεν γαμιομαστε παλι, ολοι μαζι;

    Αφου το μπασκετ "με 5 χιλιαδες κοσμο" θα ειναι πρωτο και δεν θα εχει προβλημα" γιατι δεν μαζευει τοσους,παρα εχει 400-500; Εννοω οργανωμενους.
    Ευκολο ειναι να δινεις απο την τσεπη σου καθε μα καθε Κυριακη; Οχι.
    Αλλα μια χαρα μπορεις να "διαλεγεις παιχνιδια" και να κανεις ντου,σε αυτα, αραια-αραια,ισα για μη φαινομαστε οτι ειμαστε καμια σαρανταραια.

    Πρεπει να παραδεχθουμε ομως οτι ο "αρχηγος" του μπουλουκιου,διδασκει κανονες καλης συμπεριφορας. Ενας βασικος ειναι: "ΟΤΑΝ ΤΡΩΝΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και αυτος γαυρος δηλωνει ρε Μπαμπη. Τι γινεται;
    Τελικα οταν οι δικοι μας ελεγαν για "10 Ολυμπιακους" μηπως εννοουσαν αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμπαικτη για την μπιριμπα ποτε θα βρουν;
    Δηλαδη κανονικους συμπαικτες.
    Γιατι αυτοι που μας ξεφουρνιζουν,ειναι μονο για καμια ξερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. γραφω απο το συλλαλητηριο, περιπου 2000 ατομα ωραιος παλμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με ταξί οι παίκτες στο γήπεδο κατόπιν απαίτησης κλπ κλπ κλπ ......
    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. paidia , na apofasisoume ti theloume

    mas katigorousate oti de vgazoume sentra ton jimeneth kai tous asteious paixtes

    ton adamidi apo agamidi , pate na ton kanete to pio petyximeno proedro meta barlou epoxis epeidi pali ton ekrakse n R

    kai to dimitriadi ta idia

    mainete polemos , entos ektos ki epi t'auta

    ekviasmoi kai mplofes
    pisteuw o steven antilmvanete apoluta ti paizete opos kai o dimi ki en-meri o xristos

    oi sumaxies ,oi lukofilies kai oi opoies eksartiseis teinoun na ginoun parelthon kai tha apodothoun oi pragmatikes euthines PANTOU

    xalarwste ki apolafste tis diadoxikes paraitiseis jimeneth ki adamidi kai tis diadoxikes diapseuseis kai apla skeftite ti ginete me gnomona tin AEK kai mono

    oute original oute tipota
    realistika pragmata

    to pano sti 2 tha einai to eksis :

    "Νικολαϊδη, Κανελόπουλε, Χατζηϊωάννου, Γκούμα, Κούλη, Παππά και Νοτιά ως πότε η ΑΕΚ θα πληρώνει τα εγκλήματά σας;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έτοιμος για παραίτηση ο Χιμένεθ
    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΕΚ LIVE ο Μανόλο Χιμένεθ σκέφτεται να παραιτηθεί ίσως ακόμη και σήμερα αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα κόντρα στον Ατρόμητο. Το σχέδιο του να παραμείνει μέχρι τον τελικό της 30ης Απριλίου και να επιστρέψει με έναν τίτλο στην Ισπανία μάλλον θα μείνει όνειρο. Στη συγκεκριμένη υπόθεση τα πάντα θα εξαρτηθούν από την στάση που θα ακολουθήσει ο Αδαμίδης. Αν ο 36χρονος δικηγόρος αποχωρήσει από την ομάδα, τον ίδιο

    ---------------------

    mplofa einai gia na stamatisei to ksevrakoma

    KANEIS DEN THA PARAITITHEI ALLA KAI KANENA KSEVRAKOMA DEN THA STAMATISEI


    n sunexeia arga to vrady

    ΑπάντησηΔιαγραφή