Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

           Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό. Έτσι λέγανε οι παλιότεροι και καθώς παλιώνω κι εγώ, συναντάω την σοφία τους. Και κυριότερα αρχίζω κι επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να μπορώ να καταγράψω αν είναι μια συνήθεια απλά ή κάτι που πραγματικά απολαμβάνω. Μάλλον καθώς μεγαλώνω χάνω την φρεσκάδα, την διάθεση ή την όρεξη να πάω και να εκτεθώ σε κάτι καινούργιο. Μάλλον πολλαπλασιάζονται οι ανασφάλειες.
         Ό,τι όμως και να συμβαίνει, και το φετεινό Πάσχα θα περαστεί ( δεν μπορώ να πω εορτασθεί ) στην Πελασγία. Ένα χωριό του νομού Φθιώτιδας στα 250 χιλιόμετρα απο την Αθήνα προς βορράν. Εκεί υπάρχει ένα εξοχικό σπίτι της γυναίκας μου, που πολλές φορές το εχω σκεφθεί για μελλοντικό άσυλο. Μετά βέβαια έχω εγκαταλείψει τις σκέψεις, καθότι ΚΑΙ ΑΣΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ.
        Το σπίτι δεν είναι μέσα στην Λάρισσα την Κρεμαστή ( το πιο παλιό όνομα όταν απο εκεί παίρναγε και το ΚΤΕΛ ). Είναι 5 χιλιομετράκια πιο πέρα πάνω στο βουνό σε ένα τοπωνύμιο που οι σημερινοί το λένε Κυπαρισσώνα κι οι παλιότεροι Μαχαλά. Για όποιον ξέρει την περιοχή, χονδρικά προς τα όρια του νομού με την Μαγνησία.
       Στο μέρος αυτό, δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε περίπτερο. Μόνο δέκα σπίτια. Κάτι σαν φάρμες βέβαια. Με πανέμορφους κήπους και μια απέραντη θέα προς τον βόρειο Ευβοϊκό, που λόγω της απόστασης, την θάλασσα την βλέπεις τέλεια αλλά δεν σε ταράζει η κίνηση της όταν είσαι κοντά. Αποκτά την γαλήνη κάποιου ζωγραφικού πίνακα του Πικάσο, όταν έφτιαχνε εικόνες κι όχι όταν τρελάθηκε αργότερα κι άρχιζε κι έβγαζε στους καμβάδες μαλακίες αλλά τότε θεωρήθηκε υπέρτατος. Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ( Oscar Wilde). Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ( Στήβεν ).
         Καλή παρέα μαζί μου για να αντέξουμε το επετειακό πένθος. Με μουσική και ποτά, τάβλια, αμπελοφιλοσοφία, μπάσκετ και ποδόσφαιρο με τα παιδιά, περπάτημα στην καυλωμένη ( οργάζουσα ) φύση, σκοποβολή με τα καινούργια όπλα ΚΑΙ ΜΕ 3 STARS ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ:
      - Επιτάφειος στο Αχλάδι και μετά, τα σπέσιαλ του αγαπητού στο blog Θανάση. Η μαγαζάρα
" κάβος" με την σπέσιαλ θαλασσινομακαρονάδα. Φέτος πάμε για πιο καλά. Την έχει αυτήν την τρέλα ο Θανασάκος. Να βελτιώνει τον εαυτό του συνεχώς.
     - Σάββατο έχουμε Ανάσταση στις 10 τοπικά. Ο ΠΑΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΣΕΙΡΙΑΚΑ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΑ ΧΩΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΟΥΝΕΣ ΟΥΤΕ ΦΑΝΦΑΡΕΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. Ή ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ Ή ΟΧΙ. ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΩΡΑ; ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΝΑΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ; Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ; Και μια χαρά η σπιτική μαγειρίτσα είναι στις 10:30. Άλλος άνθρωπος ξυπνάς.
     - Για το προσωπικό μου σούβλισμα του κατσικιού με την σπάνια κατσικορίγανη. Σε χτιστό φούρνο. Μπαίνει στις 11 και μια χαρά είναι έτοιμα τα 9 κιλά στις 2:30. Το κοκορέτσι μια χαρά στις 12 και τρώγεται επί του σίδερου. ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΣΑΧ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΣΤΕΣ ΣΤΙΣ 6  ΤΟ ΠΡΩΙ;  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΞΕΣΧΙΣΜΑ, ΣΤΑΜΑΤΑΓΑΝ.
           Μια εκδρομή νορμάλ. Ήρεμη. Με ζωή που μας έχει λείψει. Απλή. Όχι οτι βγάζουμε και τίποτα με ένα τριήμερο, αλλά είναι μια διακοπή στην τρέλα και μια συστροφή του μυαλού, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΟΘΥΜΟΝ ΚΑΙ Η ΣΑΡΞ ΑΣΘΕΝΗΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ  ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ.
          Και το σπίτι ανοιχτό. Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.
        ΥΓ. TO BLOG θα παίξει με το πασχαλινό μου κείμενο περί ψυχοθεραπείας και θάναι μαζί ξανά την Δευτέρα το βράδυ. Στα σχόλια θα υπάρχουν απαντήσεις. Έχω και φορητό βλέπετε.
                     ΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
                     ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ. ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.

1 σχόλιο:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος22 Απριλίου, 2011 10:44

    1-2 σχόλια για τα χάλια της μπασκετικής ομάδας.
    1. Βρήκε η φράξια το νέο Ιούδα! Ευτυχώς! Είναι ο Χατζής....ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!
    (δηλαδή η έννοια "τιμάω το ψωμί μου" για τον άνθρωπο αυτό είναι μη επιτρεπτή. Έπρεπε να κάτσει να χάσει για να βγει μάγκας ο Δ.Χ....) ΚΑΦΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟΥΔΑ! ΩΣΑΝΑ, ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝ!

    2. Πρόεδρε, εντάξει γίναν όργια για να πέσει η ομάς. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ (ΟΧΙ "νόμιμα και ηθικά" αλά βουλγαράκι), ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Α1 ΦΕΤΟΣ? ΠΕΡΥΣΙ? Ποιός δε θυμάται τα χάλια με δελτία που δε βγαίναν, οφειλές που μέναν από παίκτες που πάιξαν το '05, γήπεδα και προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα... Η γκαιμπελική μηχανή προπαγάνδας του σκυλοσόφου έχει πάρει μπρος για τα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή