Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑ 2011


     Πολλές φορές γυρνάω πίσω το λογισμό μου. Το πόσο πίσω, έχει να κάνει με την διάρκεια κάποιας ευχάριστης ανάμνησης. Γιατί άλλο; Να αναπολήσω πράματα που θα ήθελα να μην έχουν συμβεί; Ή μήπως επειδή ο νους μου είναι ανίκανος να διαγράψει τα μαύρα, πρέπει εγώ να τα ξαναφέρνω στο εκράν του μυαλού μου; Δεν ελέγχω το υποσυνείδητο;
Κι οι δεκαετίες του 80 ή του 90, δεν είναι δα και τόσο μακρινές. Κι όμως, έτσι μοιάζουν. Στο ντύσιμο των ανθρώπων και στον τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων τους. Στην οικογενειακή ή στην παρεϊστικη διασκέδαση. Άλλος πολιτισμός; Γιατί , κάθε πέρσι και καλύτερα;
     Την απάντηση την έχει δώσει ο Γιάλομ: Ο άνθρωπος σήμερα, είναι ανίκανος να διαχειριστεί την ελευθερία του. Ο φόβος για τον θάνατο, είτε αφορά τον ίδιο είτε κάποιο προσφιλές του πρόσωπο, έχει μεγαλώσει. Τρέμει μια έσχατη μοναχικότητα. Δεν βρίσκει κάποιο προφανές νόημα στην σύγχρονη ζωή.
     Δεν μιλάω για σχιζοφρενείς ή μανιοκαταθλιπτικούς. Οι "ασθενείς' του τεράστιου ψυχοθεραπευτή, είναι άνθρωποι καθημερινοί. Αυτούς που αποκαλούμε, της διπλανής πόρτας. Ωραίοι ή άσχημοι. Οικογενειάρχες ή εργένηδες. Με σημαντικές επαγγελματικές επιτυχίες ή απλοί βιοπαλαιστές. Και με πλούσιο κοινό νου.
Και φυσικά, όλοι αυτοί που συρρέουν στις ομάδες ψυχολογικής συμβουλής, δεν έχουν ανάγκη από χάπια . Μόνο στήριξη από κάποιον επιστήμονα σε επίπεδο ομαδικής ψυχανάλυσης. Που ταυτόχρονα όμως, ντρέπονται που επισκέπτονται τους ειδικούς. Κι άλλος φόβος δηλαδή;
     Προφανώς. Διότι το τελειότερο δημιούργημα του θεού, είναι ατελέστατο. Πάλεψε αιώνες να φύγει από τις κουφάλες των δένδρων ή τις σπηλιές. Για να μην νοιώθει μοναξιά ή ανασφάλεια. Κι οργάνωσε κοινωνίες σε πόλεις ή σε χωριά. Και τελικά επανίδρυσε την φυσική ζούγκλα με τους κανόνες της μέσα στα τσιμέντα. Και δημοκρατικά μάλιστα. Αβίαστα.
     Και φόρτωσε το μυαλό του με ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες. Γέμισε και την δήθεν βελτίωση της ζωής του με ένα κάρο επικίνδυνα τοξικά γκατζετάκια. Που κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πόσο επικίνδυνα είναι για τα κορμιά, τις ψυχές ή το φυσικό περιβάλλον. Αυτό που εξακολουθεί να υφίσταται, και που σε κάθε δυνατή ευκαιρία υπενθυμίζει στον άνθρωπο ότι δεν είναι και τίποτα περισσότερο από έναν παπαγάλο.
      Τίποτα ο άνθρωπος. Εκεί, να επιμένει στην αέναη μαλακία. Να φτιάχνει κι άλλα. Πολιτικά και οικονομικά συστήματα. Θρησκείες και όπλα. Τάσεις και κινήματα μπας και βγει από το αδιέξοδο τούνελ που έχει μπει. Τον κασάτο φαύλο κύκλο. Πού να κοιτάξει πίσω ο πολιτισμένος; Να ξαναπάρει τα βουνά; Να συνειδητοποιήσει ότι παλιότερα ήταν καλύτερα όλα; Να καταλάβει σήμερα ότι τόσων χρόνων προσπάθεια θα δικαιώσει την όπισθεν;
     Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα, η μόνιμη επωδός. Χωρίς να λες την αλήθεια στον εαυτό σου. Διότι μέρα θα έρθει σίγουρα, αλλά θα έρθει και νύχτα. Που είναι πιο σημαντική τελικά. Διότι η φύση σου δείχνει το κανονικότατο μέλλον της ανθρωπότητας , που είναι το σκοτάδι. Από εκεί ήρθαμε , κι εκεί πηγαίνουμε. Τυχαία αγωνίζονται όλες αυτές οι οικολογικές οργανώσεις να σβήσουν τα φώτα για καμιά ώρα, μπας κι ο άνθρωπος αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο εχθρό του; Τον εαυτό του.

     Δηλαδή μπας και νοήσει ο άνθρωπος, ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς φως όταν κρύβεται ο ήλιος. Όπως παλιά , που δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα οι ψυχιατρικές, οι ψυχολογίες ή οι τοξικολογικές θεραπείες καταστολής. Που φυσικά υπήρχαν προβλήματα, αλλά λυνόντουσαν πιο εύκολα. Κι όταν το χαμόγελο εμφανιζόταν στην φάτσα των ανθρώπων, ήταν πραγματικό. Κάποιο δεινό είχε πραγματικά ξεπεραστεί.
      Ο άνθρωπος όμως είχε πρόβλημα που πέθαινε νεότατος. Έτσι λέμε εμείς βέβαια. Οι παλιότεροι μια χαρά συμπλήρωναν έναν καθορισμένο βιολογικό κύκλο. Εμείς που κατορθώσαμε και τον επιμηκύναμε σήμερα, τι καταφέραμε; Να ανακαλύψουμε την χαρά της ύπαρξης μετά τα 80, με τα ψυχοφάρμακα και τις μαγκούρες; Βρήκαμε την τρέλα της βαριεστημάρας και την ομορφιά της παρακμής; Ή μήπως την τελειότητα της εμπειρίας με την αρτηριοσκλήρυνση, που είναι αδύνατον να σου επιτρέψει να καταλάβεις ότι είσαι άχρηστος.
     Κι υποθέτω λοιπόν, ότι ακόμα και τώρα είμαστε πολύ άτυχοι, που θα φύγουμε και δεν θα μάθουμε τι συμβαίνει μετά από 150 χρόνια ζωής . Που θέλουμε το κοντέρ να τρέξει, ακόμα και καλωδιωμένοι σε κάποιον μηχανικό αναπνευστήρα. Σαν αποκόμματα ζωής, αλλά… Αλλά με πάθος όλα τα δισεκατομμύρια ηλίθιων που βαραίνουν τον πλανήτη, να ξεπεράσουν τον ένα και μοναδικό θεό: τον Χάρο. Που κάθεται ήρεμος, ατάραχος, χθόνιος στην χρυσοποίκιλτη του πολυθρόνα παρέα με τον Κέρβερο.
      Που τότε, με την Ανάσταση του Κυρίου και πιο πριν με του Λάζαρου που είχε βύσμα, ξεγελάστηκε. Δηλαδή όχι κι ακριβώς. Τα στραβά μάτια έκανε για να δει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη μπαρούφα. Κι αφού την έμαθε κι αυτήν, πήρε τον Θεάνθρωπο και τον έστειλε στους ουρανούς να κάνει παρέα στον μπαμπά Του μαζί με τον Κρόνο, τον Δία κι όλους τους άλλους θεούς όλων των λαών της γης, που κάποια στιγμή κατάντησαν ντεμοντέ.
     Και πολύ φυσιολογικά ο άνθρωπος, τον έχει ξηλώσει εδώ και κάτι αιώνες από θεό τον Άδη. Αφού δεν συμφωνεί μαζί του. Κι αφού η ιατρική τελικά θα φέρει την αθανασία. Που την Δευτέρα Παρουσία θα την κάνει Μόνιμη. Ε, κι αν μπορέσει και να αναστήσει κι όλους που έχουν χαθεί τα μέχρι τώρα, ακόμα καλύτερα. Γιατί αγωνίζεται εξ άλλου ο άνθρωπος; Για να τελειοποιήσει τον θεό του.
     Μέχρι όμως να τα κατορθώσει όλα αυτά η ιατρική κι ο Γιάλομ, καλό είναι παιδιά να αντιμετωπίσετε το φαγητό του Πάσχα με μέτρο. Καταλαβαίνω την χαρά σας με την ομαδική σφαγή των ένοχων αρνιών, επιταγή του Χριστού, αλλά ο Χάρος τρέφεται με τριγλυκερίδια και χοληστερίνη. Και δεν βιάζεται διότι παρακολουθεί ιατρική και γελάει. Όντας υπομονετικός και σίγουρος. Τον έχει πιάσει βέβαια μια αγωνία σε σχέση με την αθανασία που είναι προ των πυλών, αλλά όταν έχει σύμμαχο την πυρηνική ενέργεια, τι να φοβηθεί;
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.  

12 σχόλια:

  1. ΑΡΗΣ ΛΕΥΚΑΣ23 Απριλίου, 2011 16:05

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ Κ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΣΤΗΒΕΝ,ΠΑΝΤΑ ΥΓΙΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΕΝΑ ΣΟΥ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΙΣΤΕΣ Κ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΕΚΤΖΙΔΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ.
    ΜΑΚΑΡΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Κ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΤΙΣ 30/4 .ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ.
    ΥΓ.ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 0-4 Κ 6-0.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Ανάσταση σε όλους.
    Καλή Ανάσταση στην ΑΕΚ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδελφε steven εκ του ταχυδρομειου μου;

    Ένας δημοκράτης θυμάται και γράφει…

    Καταραμένε Παπαδόπουλε, 40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης.
    Γιατί βρε άθλιε;
    Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα!
    Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την....πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι …και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι.
    Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα;
    Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες… Για να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο;
    Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε! Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα!
    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.
    Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία.. Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες! Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!
    Τι κατάφερες ρε; Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη; Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια;Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο!
    Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη; Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις. Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου!
    Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν! Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρονια καλα και καλη "ανασταση" σε ολους.
    Που σημαινει "καλα μυαλα" κυριως.
    Το εβραικο και χριστιανικο "περασμα" ας ειναι ευκαιρια για νεα ματια στα πραγματα. Κυρια για αυτους πουδ ιαφεντευουν τις τυχες των πολλων.
    Μαλακιες λεω δηλαδη,αλλα τελος παντων.

    Αρκει για εμας τους υπολοιπους να αντιληφθουμε την μικροτητα των πραγματων,την ασημαντοτητα της ζωης και ταυτοχρονα τις μικρες στιγμες που μονο αυτες υπαρχουν,πραγματικα.Και ας τις ρουφιξουμε μεχρι το μεδουλι.
    Και ειναι η μοναδικη προικα οταν ερθει η μαγκουρα,αν δεν προλαβει κανενα αλλο "τυχαιο-ατυχο" συμβαν.

    Μεγαλη η κουβεντα "να τελειοποιησει ο ανθρωπος τον θεο του" που ειπες αδερφε.
    Η αληθεια ειναι οτι μπουχτισαμε και βαρεθηκαμε και ζαλιστικαμε απο τους "μεγαλους", τρανους, υπεροχους, τελειους και αχρονους θεους που κατασκευαζει ο μαλακας ο ανθρωπος γιατι φοβαται το μεγα σκοτος. (αλλωστε "σκοτωνω" αυτο σημαινει: θετω καποιον σε καθεστως σκοτους)

    Θα ηταν καιρος επιτελους να ενδιαφερει τον μαλακανθρωπο να "φτιαξει" να "εφευρει" να "κατασκευασει" και ανθρωπους ανταξιους για τους θεους που ηδη εχει ετοιμους.

    Πηξαμε στους αρχοντες των ουρανων και των χρονων.
    Κανενα ανθρωπο της προκοπης θα φτιαξετε ρε μαλακες,γιατι μας εχει παρει ο διαολος πριν ακομα και εκεινος το ζητησει;

    Τελος,ας ευχηθουμε οτι θα ειναι λιγοτεροι απο καθε φορα εκεινοι που θα βιωσουν το Πασχαλιατικο "περασμα" στην αλλη οχθη, εξ'αιτιας του αλκοολ κατα την οδηγηση η των τριγλυκεριδιων κατα την κατασπαραξη του "αμνου".

    Και τελος, ας ελπισουμε οτι θα δουμε και καμια της προκοπης εξεληξη και στην αγαπημενη και πολυπαθη ομαδα μας.
    "Δευτε λαβετε Φως"

    Επισης, με ταραξε η λεξη "λογισμος" που χρησιμποιησες για τις μνημες και γενικα για τον μηχανισμο εκεινο, που φυλαει τα ωραια,μαχεται τα ασχημα και οραματιζεται τα επομενα.

    "Όσα δε βάνει ο λογισμός
    μες στην καρδιά μου κρύβω
    Γι' αυτό δεν έχω υπομονή
    και όλο ζητώ να φύγω..." λεει ενα αγαπημενο τραγουδι.

    Καλα να περασετε ολοι και με το καλο πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι; Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου σαν τους αραπάδες; Tα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες π.χ. στην Πτολεμαΐδα που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές για ποιόν λόγο τα έκανες; Σώνει και καλά να καταργήσεις όλες τις λάμπες πετρελαίου στα χωριά και γέμιζες στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο! Βρε μανία.
    Χώρια τα στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»! Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία πίνοντας φραπέδες στις καφετέριες;
    Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο; Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι… Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;
    Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα όμορφο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι ευτυχισμένοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί των Ανατολικών χωρών που εισπράττουν τώρα τόσο συνάλλαγμα από τα εργαζόμενα κορίτσια τους στο εξωτερικό, ενώ οι δικοί μας επιστρέφοντας πήραν συντάξεις και τους κοροϊδεύουν.
    Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους Ισραηλίτες.
    Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους για χάρη των Αράβων που μας παίρναν όλο το ελληνικό τσιμέντο για τα έργα τους σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες και το κράτος εδώ έκτιζαν και τα τσιμεντάδικά μας είχαν τρελαθεί στην δουλειά;
    Ευτυχώς που μετά τα πούλησε η Νέα Δημοκρατία στους ξένους αφού το – ΠΑΣΟΚ πρώτα τα… κοινωνικοποίησε και τα έκανε ζημιογόνα – και τώρα επιτέλους έτσι ησυχάσαμε!
    Δεν ντρέπεσαι βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας;
    Μας στέρησες ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα να μην τραγουδάμε 14 τραγούδια του Θεοδωράκη; Ξέρεις τι ψυχολογικά τραύματα μας προκάλεσε εκείνη η απαγόρευση; Τραύματα βαθιά που δεν έχουν επουλωθεί ακόμη!
    Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από τόσα χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον έξαλλο τον γείτονα μου, που μου τα πρήζει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!
    Βαρέθηκα να ακούω συνέχεια «Πού είσαι Παπαδόπουλε…» όταν πέφτω στα μπλόκα της Εθνικής οδού όπου διάφορες κοινωνικές ομάδες αγροτών – ποδοσφαιρόφιλων και άλλων διαμαρτυρομένων ανθρώπων ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα – πάντοτε υπό την προστασία της αστυνομίας – να σταματούν την κυκλοφορία, καθώς και κάθε φορά όταν βρίσκομαι στο κέντρο των Αθηνών όπου φιλήσυχοι πολίτες εκφράζουν πολιτισμένα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους για τις αδικίες σε βάρος τους, έχοντας επιπλέον παράλληλα την ευθύνη να προστατεύσουν τα καταστήματα, τους εργαζομένους και τους περαστικούς από τους προβοκάτορες φασίστες που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν τα πάντα.
    Άσε και αυτούς τους ταξιτζήδες που είναι όλοι τους πρώην χαφιέδες της ασφάλειας. Ούστ Φασισταριά!
    Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας οικονομικός μετανάστης… αφού βέβαια ενημερωθώ πρώτα από την τηλεόραση για τις κλοπές, τις κομπίνες και τις μίζες τόσων και τόσων πρώην υπουργών – πράσινων και γαλάζιων – που οι άνθρωποι τι έκαναν τελικά;
    Εξαργύρωσαν τους κόπους και τους αγώνες τους για την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευση!
    Λίγο το έχεις αυτό; Είμαι Δημοκράτης ρέ! Τ’ ακούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 44 χρόνια μετά και ο Στρατηγός Παττακός μπορεί και ψωνίζει στη λαϊκή ακούγοντας επευφημίες…..Πόσοι από τους προδότες πολιτικάντηδες μπορούν να κάνουν το ίδιο;
    Όλοι οι “αντιδημοκράτες” έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους,απέναντι σε ένα ελεεινό και ανθελληνικό κράτος,πεθαίνοντας φυλακισμένοι και φτωχοί στη χώρα που αγάπησαν και τίμησαν…..Πόσοι “δημοκράτες” θα πεθάνουν έτσι;

    Α ΡΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ... ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΚΑΝΕΣ…


    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το να ευφημεις τους πιτουρες με τις στολες μονο και μονο για να αποταξεις απο πανω σου τις δημοκρατικοτατες ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ και αρα ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ,ειναι μεγαλο λαθος δεν οδηγει πουθενα και ειναι επικινδυνο.

    Να ρωτησουμε τον επιστολογραφο,το εξης: τους επομενους αποκαταστατες της δημοκρατιας ποιος τους ε-ε-εφερε;
    Μονοι τους ηρθαν;

    Αν ειναι να χρειαζεσαι χαστουκια επειδη εισαι ανεπιδεκτος μαθησης,τοτε γαματα.
    Με εναν χωροφυλακα στο κεφαλι του ο καθενας;

    Να σου δωσω αμα ειναι μια δουλεια,αλλα να σε κανω "χριστιανο με Ελληνικα ιδεωδη".
    Η να ανταλλαξουμε τα χωματινους δρομους με ασφαλτο αλλα και τα ρουχα με τις ποδιες.
    Να σου φερω ρευμα, και με το φως του να σου υπαγορευω τι θα γραφεις και τι θα διαβαζεις.
    Να σου φτιαξω ενα σπιτι και να σε βαζω μεσα υποχρεωτικα με την δυση του ηλιου.

    Μονο και μονο για το οτι απηγορευσαν τα μινι στις γυναικες,θα επρεπε να καουν στο Συνταγμα.
    Ακους εκει. Οι αγαμητοι καραφλοπηθικοι.

    Καμια δικτατορια- οπως και καμια "δημοκρατια"- δεν ειναι αυτοφωτη. Και εκεινοι οι μαλακες-οπως και τοσοι αλλοι "κοσμαγαπητοι φασιστες" ανα τον κοσμο- ηταν φυτευτοι απο usa. Απλα σαν καλοι μουρλοι που ειναι, βλεπουν και το "αυτοκρατορικον" του πραγματος και υπερβαινουν τα εσκαμενα νομιζοντας οτι θα μεινουν στην εξουσια για 50 χρονια. Μεχρι να ερθει το "σφουγγαρισμα" απο εναν επομενο δοτο προδοτη. "φασιστα" η "δημοκρατη". Το ιδιο κανει.
    Ετσι λοιπον και ο Παπαδοπουλος εσφουγγαρισθει απο τον βαλτο και γελοιοδεστερο Ιωαννιδη και εκεινος με την σειρα του απο τους επομενους γελοιοδεστερους "δημοκρατες".

    Η διαφορα μεταξυ δημοκρατιας και ολιγαρχιας, η φασιμου ειναι οτι η μεν ερχεται με τη "εγκριση" του κοσμου(μετα την απαραιτητη πλυση εγκεφαλου βεβαια) και πρατει τα αντιλαικα μετρα, ενω η δε, δεν ρωτα τον κοσμο κατα την εισοδο της,αλλα- εφ'οσον κατσικωθει,-πρατει υπερ του λαου και με κυριο αξονα το "κοινωνικον εργον", στεκεται εκει για οσο χρονικο διαστημα της επιτρεπουν οι εντολοδοχοι της και υστερα: "οταν λεμε ισοβια,εννοουμε ισοβια".(Περικλης ο νεοτερος) Δηλαδη, "αθωοι" και "ευχαριστουμε δια την συμβολη σας εις την δημοκρατικην μεταβασην και το ομαλον σπασιμο του γυψου".

    Το "α,ρε Παπαδοπουλε" δηλωνει συγχυση,αγνοια,μπερδεμα και μη γνωση. Και ειναι πολυ επικινδυνο.

    Δηλαδη δεν καταλαβα. Τι χρειαζεσαι; Η Παπανδρεου να σε πουλαει, η Παπαδοπουλο να σε σβερκωνει; Αλλη επιλογη δεν σκεφτεσαι βρε μαλακα; (δεν αναφερομαι σε εσενα DIMI,προφανως,αλλα στους θαυμαστες των ηλιθιων).


    Εχετε παλαβωσει μου φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tο κειμενο και ασφαλως ειναι αληγορικο, ΧΩΡΙΣ να μην εμπεριεχει αληθειες ειδικα για ορισμενα θεματα.

    Δεν παεει βεβαιως να ενοχλει ισως περισοτερρο απο την δημοκρατια των λιγων και την ελευθερια που απολαμβανουμε παντα για την προασπιση του κεκτημενου και τροπου ζωης που επιλεξαμε.


    Σύμφωνα λοιπόν με την ετυμολογία της λέξης, η αλληγορία είναι ένας μεταφορικός εκφραστικός τρόπος, ο οποίος κρύβει νοήματα διαφορετικά από εκείνα που φανερώνουν οι χρησιμοποιούμενες συγκεκριμένες λέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κωνσταντινα24 Απριλίου, 2011 12:28

    καλημερα σε ολους και χρονια πολλα

    αγαπητε κ.αβραμιδη απο τα καλυτερα κειμενα σου ευχομαι σε σενα και τηνοικογενεια σου χρονια πολλα με υγεια και αγαπη.θα ηθελα να προσθεσω οτι η ζωη μας ειναι ολη μπροστα οτι ειχε γινει εγινε καλως η κακως και ας κοιταξουμε τι κανουμε σαν ανθρωποι σαν οντοτητες απο εδω και εμπρος(το ιδιο πρεπει να σκεφτεσται για την ομαδα)
    το παρελθον του καθενος ειναι και οφειλει να ειναι πισω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kali anastasi se olous apo enan antipalo anagnosti

    Η πρόσκληση, ωστόσο, από τον κουμπάρο του, Στ. Ζαββό, και η υπόσχεση ενός ραντεβού με τον πρωθυπουργό έβαλαν τον μεγαλοεπενδυτή στο αεροπλάνο με κατεύθυνση την Αθήνα. Οι φήμες θέλουν να μην είναι η πρώτη φορά που Σόρος και Γ. Παπανδρέου συναντώνται σε ελληνικό έδαφος, με τον πρωθυπουργό να έχει επισκεφθεί συχνά την οικία Ζαββού, σε έναν από τους ακριβότερους δρόμους της Αθήνας...

    Ο Έλληνας οικονομολόγος και ενεργό μέλος του ελληνοαμερικανικού λόμπι θεωρείται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού άνθρωπος δύσκολων αποστολών.

    «Κωδικός Αντίπαρος»

    Πώς, όμως, ένας Έλληνας με σπουδές στην Αμερική και απόφοιτος εν έτει 1982 του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων του Harvard κάνει «κουμπαριά» με έναν από τους διασημότερους επενδυτές στον κόσμο, γνωστό ως τον «κερδοσκόπο που γονάτισε την Τράπεζα της Αγγλίας»; Ο μύθος θέλει ως συνεκτικό δεσμό την... Αντίπαρο.

    Εκεί ο Ελληνοαμερικανός εφοπλιστής Πέτρος Παππάς (ιδιοκτήτης της Oceanbulk και εκ των μετόχων -μέχρι νεοτέρας- της ΠΑΕ ΑΕΚ) είχε πραγματοποιήσει μια σημαντική οικιστική επένδυση, η οποία προσέλκυσε αγοραστές ακόμα και από το Χόλιγουντ.

    Μέσω ενός Αμερικανού κινηματογραφικού παραγωγού, ο οποίος, τελικά, απέκτησε σπίτι στο νησί από τον εφοπλιστή (αργότερα ήρθε και ο... Τομ Χανκς), ο Ζαββός, στενός φίλος του Π. Παππά (ο τελευταίος, μάλιστα, μετέχει και στο δ.σ. της Zeus, της εταιρείας του Στ. Ζαββού), ήρθε σε επαφή με τον γνωστό μεγαλοεπενδυτή. Και, επειδή ο κόσμος είναι μικρός, ακόμα ένας πρώην συνεργάτης του Τζορτζ Σόρος, ο Μίλτος Καμπουρίδης της Dolphin Capital, βρέθηκε να έχει συγγενικούς δεσμούς (η αδελφή του, Κάλια, είναι παντρεμένη με τον Κώστα Μπακογιάννη) με τις οικογένειες Μπακογιάννη και Μητσοτάκη, με τις οποίες ο Στέλιος Ζαββός διατηρεί στενές σχέσεις.

    Στον γάμο του, άλλωστε, τον Μάιο του 2006, με τη Σοφία Δοξιάδη, κόρη του γνωστού αρχιτέκτονα, με κουμπάρους τον Στ. Χατζηιωάννου και τον Τζ. Σόρος, επίτιμοι καλεσμένοι ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, καθώς και πρώτης γραμμής πολιτικοί, εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ, ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΠΑΥΛΑ, ΝΑΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΛΑ" ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΞΑΙΡΩ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ BLOG.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΕΧΘΡΟΣ.
    ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή