Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

          Εμφανή νέα, φυσικά και δεν υπάρχουν. Καλοκαίρι είναι και οι περισσότεροι που δουλεύουν στην ΑΕΚ, αλλοιώς τα είχαν μάθει τα πράματα. Να παραδίδουν ένα χαρτί και να τρέχουν κάποιοι άλλοι για το φόρτωμα του ρόστερ. Βλέπετε το γκομενιλίκι καλά κρατεί ακόμα και για παντρεμένους ή σεβάσμιους ηλικιακά. Υπάρχει ανησυχία;
           Καμία. Τα πράματα πάνε κατά τον σχεδιασμό σύμφωνα με την προκήρυξη της έναρξης του τουρνουά της τρίτης κατηγορίας. Αυτό τοποθετείται στο τέλος του Σεπτέμβρη, οπότε δυό μήνες πριν θα γίνει και η αρχή της μάζωξης των αθλητών. Η αλογοτροφή λέει θα πάει Απήλιον κι εμείς Πήλιον. Τι βίοι παράλληλοι!
          Πώς την βλέπετε την ομάδα; Ρητορική είναι η ερώτηση βέβαια. Όσοι ξέρουν μπάλα, είναι καλύτερο να μένουν σιωπηλοί. Δεν υπάρχουν τα μεγαλεία τα παλιά από την μιά, αλλά από την άλλη, μην ξεχνάμε και τους αντιπάλους μας. Τα πάντα είναι συγκριτικά και με την εξής επισήμανση : ΔΕν υπάρχουν συμβόλαια όπως ξέρετε εδώ κάτω παρά μόνο ιδιωτικά συμφωνητικά. Κι επίσης, οι μεταγραφές ή πιο σωστά οι μετεγγραφές ή οι μετακινήσεις παικτών από την συγκεκριμένη κατηγορία ή κι από τα τοπικά, είναι ελεύθερες σε όλη την χρονιά. Ερασιτεχνισμός ποδοσφαιρικά σημαίνει οτι δεν βιάζομαι.
          Υπάρχει βέβαια κι ένας εφησυχασμός λόγω Μελισσανίδη - κι αυτός δεν ξέρει την κατηγορία -, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Ο άξονας έχει δημιουργηθεί με εξαίρεση τον επιθετικό, που απ' ότι λένε οι τηλεφωνικές πληροφορίες μου θα ανακοινωθεί μέχρι την Τετάρτη. Κι όλα τα δεδομένα είναι οτι θάναι Σέρβος για να μπει και η σφραγίδα του διευθυντή. Τα άλλα που διαβάζετε για τον Δέλλα είναι απλά μπαρούφες ( εγκρίνει, δεν εγκρίνει, θέλει άλλο στυλ κλπ ) με κυριότερο το οτι ο κολοσσός δεν θα είναι προπονητής τη νέα χρονιά.  Λογικότατο αφού η ερώτηση είναι απλή : Πού έμαθε μπάλα ο Δέλλας. Κι όταν λέω μπάλα, εννοώ σε επίπεδο προπονητή. Όχι οτι ήξερε και μπαλάρα σαν παίκτης αλλά τέλος πάντων τώρα. Φανταστείτε τον χωρίς ύψος και με τα ίδια προσόντα τι θα ήταν. Τέλος πάντων.
           Μόλις λοιπόν τελειώσει ο φορ, μένει ο δεύτερος πάνω από 32. Το ξαδερφάκι τελείωσε αφού πρέπει να γίνει και κάποιο κλικ στον κόσμο. Οπότε πάμε κατά Ιταλία μεριά, αφού ο τύπος θέλει να πηδάει Ελληνίδα και γουστάρει τη ντόπα ακόμα. Μια χαρά είναι αυτό με μια κολώνα δίπλα του. Η κολώνα βέβαια δεν θα προοδεύσει αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Η ιστορία έχει βάθος και η αξία είναι για του χρόνου. Εδώ βρίσκεται και το μυστικό του δανεισμού του αμυντικού χαφ στον Νιόνιο αλλά και τα κλεισίματα των δικαιωμάτων κάποιων παικτών. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Το τσαγανό της ομάδας θάναι μελλοντικό. Τάχουμε πει αυτά κι ελπίζω να τα βλέπετε πλέον. Τα τηλέφωνα δεν είναι μόνο σε παράγοντες της ΕΠΟ αλλά και σε ένα πανελλαδικό παιδομάζωμα για τις θέσεις του 4, του 6, του " 10 " αλλά και του 9. Νομίζω οτι τα εισαγωγικά για το δεκάρι είναι αντιληπτά.
             Πού όμως υπάρχουν τα κενά σήμερα; Με δεδομένο οτι δυό στόπερ θα έρθουν, λειψά είναι τα back ups των πλάγιων μπακ ( όσο κι αν ο Γεωργέας είναι πασπαρτού -μην ξεχνάτε οτι λογίζεται για το κέντρο ), κενές οι θέσεις μπροστά από αυτά - δηλαδή τα δυό εξτρέμ - και φυσικά δυό επιθετικοί. Φυσικά δεν κομίζω γλαύκα, αλλά πληροφορίες. Γιατί το λέω αυτό; Διότι έχετε διαβάσει τις αρνητικές απαντήσεις που εισπράττουμε από παίκτες και σε ποιές θέσεις παίζουν αυτοί.
            Τα κενά λοιπόν είναι οκτώ ( 8 ), ασχέτως διάταξης μέσα στο γήπεδο. Θα πάρουμε λοιπόν τόσους παίκτες; Η απάντηση είναι προφανής. ΟΧΙ. Ακριβώς τους μισούς τώρα και βλέπουμε στην πορεία τα μπαταρίσματα. Τι; Πιστεύετε οτι δεν θα υπάρξουν τέτοια; Φυσικά και θα υπάρξουν σε αγωνιστικό επίπεδο. Όχι οτι υπάρχει κίνδυνος για το τραίνο αλλά κι ο άλλος γιατί να μην παίξει καλά για να φύγει από εκεί που είναι; Εδώ τότε, στον Αστέρα 2004, με σούπερ πλήρες ρόστερ και με παραγοντική γνώση επιπέδου Ευρώπης, και τρεις ήττες τις κάναμε. Το ποδόσαφιρο στην κατηγορία αυτή βλέπετε, δεν είναι football manager που παίζει ο Ζήκος, αλλά έχει το άτιμο και τραυματισμούς.
           Είμαστε εντάξει με τέσσερις; Σαν σχεδιασμός δεν είναι κακός αλλά πάντα εκφράζω τις φοβίες μου για τον άξονα. Τα περιμετρικά δεν είναι σοβαρά στην κατηγορία αυτή, που πρακτικά παίζεται μπουλούκι με ξύλο. Κι ειλικρινά, οφείλω να το πω, ο Κατσικοκέρης ήταν εντάξει για μπροστά είτε σαν δεύτερος είτε και σαν πρώτος σε κάποια διαδικαστικά παιχνίδια. Και να μην ξεχνάμε οτι ο Παυλής θα είναι στην ομάδα, τιμής ένεκεν.
             Ποιά είναι η ουσία όμως; Να το πούμε κι αυτό μπας και βγάλουν τα γυαλιά κάποιοι. Θυμηθείτε τους παλιούς ομίλους της εθνικής ομάδας. Κανά δυό αντίπαλοι της προκοπής κι οι άλλοι κάτι κατσαπλιάδες. Τι κάναμε σαν ομοσπονδία σ' αυτούς;  Καινούργια ρούχα κι ένα χαρτζηλίκι για να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να περάσουμε αέρα. Η φόρτιση ήταν με τους άλλους που θέλανε πρωτιά. Κάπως έτσι είναι και η κατάσταση στα ερασιτεχνικά και μην διαβάζετε τρίχες οτι το ρόστερ θα είναι καλύτερο από το περσινό. Θα είναι σαφέστατα χειρότερο, αλλά εν γνώσει των πάντων ( των σχεδιαστών μιλάω κι όχι των διαπλεκομένων )  και τηρουμένων των συνθηκών. Κατηγορίας κι αντιπάλων. Κι όποιος διαφωνεί - τώρα το γράφω - ας βάλει το ρόστερ αυτό να παίξει με ομάδα της λίγδας για να τα έχουμε κι απτά. ΟΧΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΕΡΑ ΜΠΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙΣ. Κι αυτά τα έγραφα και πέρσι, όταν ο Μαύρος " ...θα τους γαμήσω και με τα μωρά ..." ή όταν ο πρόεδρος μαζί με τον Βλάχο και τον Τσιάρτα λέγανε καφενειακές μαλακίες. Και θα δείτε και τα φιλικά. Πιτσαρίες θα είναι βέβαια, αλλά και η ομάδα μας πιτσαρία είναι πλέον. ΑΝ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ. Προς το παρόν ψάχνουμε χωριά στο Καρπενήσι ή στο Πήλιο για αντιπάλους. Σταματείστε να αγοράζετε κουτόχορτο σε τιμή αρμυρικιού Κρήτης.
            Αν το κάνετε αυτό, ίσως και να καταλάβετε γιατί η ΑΕΚ πλέον θα παρουσιάσει την Τρίτη τους παράγοντες της και κύρια τους αστυνομικούς της. Αν φοβούνται κάποιοι στη λίγδα, σκεφθείτε πώς είναι οι καθημερινοί μικροαπατεώνες στο ερασιτεχνικό που αγωνίζονται για το γεύμα κι όχι την βίζιτα. Διότι ερασιτεχνικό πρωτάθλημα σημαίνει απλά την επιβίωση του πρόεδρου και ιδιοκτήτη και τίποτε άλλο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Κι όταν λέω επιβίωση μιλάω για οικογένεια με δυό εξόδους, γκόμενα για δυό παράπλευρες και τρεις ημέρες ενασχόληση με την διαιτησία. Επαγγελματικό ποδόσφαιρο σημαίνει οτι έχουμε καλυφθεί ερασιτεχνικά και τώρα κοιτάμε και το σούσι. Την χαιρετούρα μου.
              Υγ1. Ο Γιώργος Κιντής μου έστειλε σπαρταριστές συνομιλίες του ΧΑΡΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  ( αυτός ντε που κυνηγάει τον Ψωμιάδη ) με τον ΜΠΕΟ, τον ΜΑΝΤΑΛΟ και κάτι παιχνιδάκια. ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ; Τς, τς, τς. Ο ΧΑΡΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ; 4500 χιλιάρικα του λείπανε; Τς, τς,τς.
                Υγ2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜANUALS ΠΛΕΟΝ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Προηγείται ούζο βέβαια, αφού επανάσταση κάνει μόνο αυτός που είναι πιωμένος πριν. Διότι πόσο να αλλάξει το σεξ, βία, χρήμα και πόσο να αλλάξει το οτι γεννηθήκαμε για να πεθάνουμε;
               Υγ3. Σαν Έλληνας αισθάνομαι σαν αυθεντικό ταμπόν : Στην ωραιότερη περιοχή, την χειρότερη περίοδο.
               

5 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας08 Ιουλίου, 2013 16:08

    Τελικά (;) η καλοκαιρινή σύναξης των αγροφυλάκων άλλαξε περιοχή και από το ...επικίνδυνο Μκρολίμανο της Τρίτης, πήγε- προς το παρόν- για την Βαρυπόμπη της Τετάρτης. Οταν αλλάζεις περιοχή, πρέπει να αλλάζεις και ημερα συνάντησης. Σαν τις συμμορίες.

    Ποτέ δεν θα εγένωτο εκεί,απλά τώρα το μάθαμε και εμείς.
    Σαν το "Ελληνικό" που έγινε ΟΑΚΑ. Σαν τις "βροντερές διαμαρτυρίες" για τις συμβάσεις του ΟΠΑΠ, που τελικά υπεγράφησαν όλες και έγιναν ένα εξώδικο για να σκουπισει ο εισαγγελέας των κώλο του
    Αμα συνεχίσει έτσι, θα τον νομίσουν για ετεροθαλή αδεφό του Σαμαρά.
    Χώρια που παίζει και να πει το μέγιστο "δεν ασχολούμαι με την ΑΕΚ. Η συνάντηση η σημερινή, έχει να κάνει με έταιρες επιχειρηματικές δράσεις". Να ξεραθούν όλοι.
    - Ναι, αλλά και το "Αγιά Σοφιά"...; θα τον ρωτάνε απορημένοι οι αναμένοντες τον Μεσσία.
    - Ισχύει. Μόνο που δεν πρόκειται για "το" "Αγιά Σοφιά" αλλά για "την" "Αγία Σοφία". Δηλαδή πρόκειται για ανέγερση κανονικής εκκλησίας...μιας και όπως ξέρετε έχω μάστερ στη ναοδομία. Δεν ξέρω τι άλλο σας πέρασε απ΄το μυαλό"
    Και να ξεραθούν ξανά όλοι.

    Και τόσοι αστυνομικοί στην 11άδα της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, ένας χριστιανός δεν μπορούσε να ειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελώχευαν με ,την παρουσία των εις την φωλέα των γαύρων;
    Τέλος πάντων.
    Μπορεί αύριο να μας ανακοινώσει η Βασιλική Οικογένεια του "εξαδάχτυλου", ότι, καλόν είναι να μη γίνει στο Τατόι η σύναξης των αστυφυλάκων,γιατί πιθανόν να εγερθούν συνειρμοί ζοφεροί εις την δημοκρατίαν, η οποία καλώς κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
    Και έτσι να ζητηθεί από την "ΑΕΚ" (ποια ΑΕΚ τώρα;) να αλλάξει και πάλι περιοχή και ημέρα σύναξης των χωροφυλάκων.
    Και να πάει για την Πέμπτη στο Λουτράκι,στο Καζίνο. "μαύρο-κόκκινο".

    Και αν μας διώξουν από κει, να δοκιμάσουμε την τύχη μας την Παρασκευή στο Κάστρο του Μυστρά. Βυζαντινογέννητοι και ερείπεια γαρ.
    Αν και από κει μας πάρουν οι Λακεδαίμονες με τα πορτοκάλια, να πάμε για Σάββατο στη Κνωσσό.
    Ε,αν μας διώξουν και από κει δια λόγους αρχαιολογικούς, του πούστη πια. Η μόνη λύση,είναι το κτήριο της ΓΑΔΑ,στην Αλεξάνδρας.Για να μπούμε και στο "μάτι" του βάζελου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας08 Ιουλίου, 2013 16:26

    Πολύ μου αρεσουν αυτοί οι αίολοι συνειρμοί που αποδίδουν προθέσεις, πιθανόν ανύπαρκτες.
    "προτιμήθηκε το "Πρέζιντεντ" για να μπούμε στο μάτι του βάζελου και κατόπιν το Μικρολίμανο για να μπούμε στη μύτη του γαύρου. Σημειολογικά όλα και με νόημα. Γειά σου ρε "τίγραρε"...."γυρίσαμε"..."επιστρέφουμε"..."τρέμει η γης".

    Προφανώς και σεις, αν αγοράζεται "σοφτεξ" το κάνετε για να μπείτε στο μάτι της "ντελικα", η και εγώ, άμα προτιμήσω μουσακά, το κάνω για να εκδικηθώ το παστίτσιο που με κοιτάζει επίμονα απ΄την βιτρίνα του εστιατορίου.

    Φυσικά, λόγω ονοματος και πρεστιζ επιχειρηματικό του "τίγρεως" δεν μας λένε "άρμα". Φαντάζεσαι να ήταν ο Αδαμιδης πρόεδρος και να πρότεινε το Μικρολίμανο, τι θα μας σούρνανε;
    Καλύτερα λοιπόν.
    Αμα είσαι "μεγιστάνας", ακόμα και οι μαλακίες που κάνεις φαίνονται σαν καλοσχεδιασμένα κόλπα.
    "μπράβο ρε τίγρη" "τους έδειξες ποιοι είμαστε" "μας φοβούνται ακόμα και απ΄την Γ κατηγορία" "χέστικαν οι γαύροι" "τους τρομάξαμε".
    Αντιμετωπίζουν πλέον και οι ίδιοι οι ΑΕΚτζίδες την ομάδα τους σαν ομάδα επιπέδου Γ κατηγορίας. Θεωρώντας κατόρθωμα το να "τσιμπίσουν" τον Πειραικό γίγαντα. Το να στρέψει το κεφάλι του προς την δύστυχη και πολύπαθη ΑΕΚ. Είναι επιτυχία το να προκαλέσεις το ηδυπαθές ενδιαφέρον του "μεγάλου". Σημαίνει ότι "κάτι είσαι και συ".
    Δεν είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ τρομάζει τον γαύρο. Οχι. Πρέπει να γίνει ένα μικρό τεστ.
    "Μας βλέπουν ακόμα. Δεν έχουμε εξαφανιστεί πλήρως".

    Ετεροπροσδιορισμός.
    Ετσι λέγεται το εν λόγω φαινόμενο- πάθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Κι όμως αδερφέ. Αν δεις τα " φιρμάνια ", το γράφω για την αλλαγή θέσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό πάντως που ήθελε να κάνει ορίζοντας το μικρολίμανο, το πέτυχε. Τους ανέβασε στα κάγκελα. Δεν είναι λίγο να είσαι στην τσίτα δυο χρόνια και να περιμένεις το άγνωστο που έρχεται. Να ακούς μες στην ησυχία σου που την είχες συνηθίσει, το βουητό απο τις ακρίδες που έρχονται και να μην τις βλέπεις. Απλά να ακούς τη βουή και να μην ξέρεις τι θα συμβεί.
    Περιμένω να ακούσω τι θα πεί και ελπίζω να απαλλαγούμε επιτέλους απο την αριστερίζουσα νοοτροπία που φάγαμε στη μάπα τόσα χρόνια και με την οποία πήγαν να ταυτίσουν την ΑΕΚ ο χατζηχρήστος, ο ντέμης ("αν είμαι κάπου πιο κοντά, είμαι στην αριστερά" αλλα ψηφίζω πασοκ), ο ψαριανός, οι συριζαίοι και οι θολοκουλτουριάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ J.PATIKAS: ΟΡΘΟΤΑΤΟΣ, εξ άλλου και το οτι βρέθηκε με τον αέριο, ΨΕΜΜΑ ΕΙΝΑΙ. Απλά τα χάπια εξαφανίζονται. Όπως και η τριγωνική μεταγραφή του αλγερινού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή