Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ...

               ....σε σκέφτομαι και κλαίω. Μα τώρα που το ξανασκέφτομαι, βρε δεν μου γαμιέσαι λέω. Μην μου πείτε. Γαμώ τα ποιήματα απο την μια, αλλά από την άλλη χάνω το δίκιο μου λόγω ύφους, όπως με συμβουλεύει η σύζυγος. Σωστά. Στην Καθημερινή ή στο Mega Channel, δεν έχουν αυτό το ύφος. Τους το απαγορεύει ο κτηνοβάτης δημοκράτης λαός αφού τα τίμια ιδιοκτησικά αφεντικά των δημοσιογράφων, θέλουν άλλα. Disinformation κομψά με κατάλληλο καπέλλο. Κοινώς; Πούτσες μπλε. Γιατί μπλέ; Στα χρώματα της πατρίδας βρε κουτά.
                  Σκέφτηκα λοιπόν την ΑΕΚ εκεί στην άμμο επάνω; Δίπλα στην θάλασσα; Όχι Γιώργο. Προσπάθησα να κάνω τον " επαναπροσδιορισμό ". Κι εκεί, κατά Γιάλομ, πέσανε οι πύλες του ασυνείδητου κι άρα περάσανε οι αρνητικές σκέψεις, που συνήθως τις δημιουργεί το συνειδητό. Όταν δουλεύει το παρασυμπαθητικό σύστημα παρά φύσιν. Την ώρα δηλαδή, που ενώ έπρεπε να κοιμάσαι, είσαι ξύπνιος κι ευάλωτος σε επεξεργασία σκέψεων που κανονικά είναι προϊόντα του Μορφέα. Αυτά βέβαια τα αποφεύγεις αν είσαι τάπα ή χαπακωμένος.
                 Καμία ΑΕΚ δεν σκέφτηκα. Αυτή ήρθε μόνη της. Ίσως επειδή χαράμισα πολλά χρόνια σε αυτήν σαν οπαδός κι όχι πελάτης. Με τελευταία αντίσταση οπαδική επί κοντοχαφιέ ή αργότερα με τα λοιπά μετοχικά σχήματα. Δεν τρέχει τίποτα. Εγώ δεν είμαι κλασσικός Έλληνας που για τα πάντα μου φταίνε οι άλλοι. Γνωρίζω πολύ καλά το αυθυπεύθυνον κατά Πυθαγόρα, όπως γνωρίζω τι έχω στην  λαγουδέρα σήμερα για την ΑΕΚ. Ό,τι έχει και η χώρα : Έναν αποστάτη. Κύρια μιλάω για τον Σέρβο παραδόπιστο φοβισμένο. Ερασιτεχνικά είμαστε. Ιδιοκτησία δεν υπάρχει. Είμαστε λαϊκής βάσης ακόμα. Κοινώς; Οχλοκρατίας.
               Τέσσερα δεν έχω πει; Τέσσερα ονόματα. Το πρώτο βγήκε. Ο επιθετικός φόβητρο. Που νομίζω οτι η μάνα του τον συμβούλευε να γίνει υδραυλικός αλλά αυτός ήθελε την ντόπα. Άντε να δούμε πώς θα τον μαζέψουμε κατά Γενάρη αφού την προετοιμασία την έχει κάνει εδώ κι ένα μήνα. Μιλάμε για εγκυρότατα ρεπορτάζ: " Είναι ιδανικός στην κόντρα ". Να σου φεύγει το πληκτρολόγιο από τα χέρια. Δηλαδή η ΑΕΚ θα παίζει άμυνα  απέναντι στην Τραχανοπλαγιά και μετά το κατενάτσιο, θα ξεχύνεται η κροατική δύναμη για να κλέψει το αποτέλεσμα; Να το δούμε κι αυτό. Πάντως σαν όνομα, μόνο η μάνα του τον ξέρει. Ή κάνω λάθος;
               Και να κάνω όμως, τι σημασία έχει; Βλέπω παγκοσμιοποίηση στην ΑΕΚ. Ο διευθυντής τρέχει Βλακάνια κι ο υπεύθυνος ακαδημιών ( ναι βρε αυτός που σαν Ευρωπαίος ήθελε δικηγόρο για να μην δίνει διατροφή στην γυναίκα του, αυτός που χτύπησε δύο πέναλτυ στο τελευταίο παιχνίδι του για να μην βάλει κανένα ) τρέχει Γαλλία. Υποθέτω ο Βασιλάκης τρέχει Ισπανία, την ώρα που ο Λυμπερόπουλος τρέχει Ελλάδα, την ώρα που ο Δέλλας σπεύδει να βγάλει δίπλωμα προπονητή εκ Ρόδου. Ποιό είναι το σημαντικό;
                 Ελάτε τώρα. Έφερε ο Σέρβος παίκτη, " ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΊ ΤΟΝ ΔΕΛΛΑ. " Έχει ρε παιδί μου τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συτήματος που οραματίζεται ο " Γκουαρντιόλα της ΑΕΚ " Κάτι σαν αγγούρι στην αντίπαλη περιοχή. Κάτι σαν τον ίδιο, όταν ΔΕΝ ΞΑΠΛΩΝΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΑΘΗ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟ, αλλά προωθείτο σαν γιούρο, που ήθελα νάξερα γιατί σπούδασα μηχανικός κι όχι bookmaker.  Και να λέω στην Τρέμη οτι ξέρω μπάλα. Ναι, δίπλα μου έμενε η κοπελλιά. Τι μας νοιάζει όμως; Το puzzle αρχίζει και συμπληρώνεται.  
                     Πότε παθαίνει άνοια ο άνθρωπος; Δεν το ξέρω επακριβώς, αλλά σίγουρα αυτός που κάθε μέρα τρέχει γρηγορότερα από τον μέσο κολυμβητή, πνευματικώς δεν μπορεί να είναι ίδιος με τον μεγιστάνα που τον κουράρουνε εκατό γιατροί ή δεν ανεβάζει σφυγμούς από τίποτα γνήσια υπογραφών εκ των ΚΕΠ που όμως είναι κλειστά. Τώρα γιατί η αστυνομία έχει άλλουες κανονισμούς για το γνήσιο υπογραφής σε σχέση με το ΚΕΠ, μάλλον θα οφείλεται οτι στο οτι υπάρχει διαφορά λαδώματος σε επίπεδο δημόσιου τομέα.
                       Και ξαφνικά μάθαμε το άλλο: " Η ΑΕΚ είναι γυμνή στα πλάγια. " Μιλάμε για δουλειά και σχεδιασμό. Σαν τα διαρκείας, που ανέβηκαν 20% στο ερασιτεχνικό και δεν προλαβαίνουν όλοι πού να πάρουν ( σκεφτείτε στο καινούργιο γήπεδο τι βύσμα πρέπει να έχεις ), αλλά ο Δέλλας πριν πάρει ντομάτες, ετοίμασε γεμιστά. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ; ΘΑ ΣΕΝΤΡΑΡΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΕΑΣ; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.
                   Ποδοσφαιρικά μιλάω. Ορθότατα ο φορ περιοχής στο ερασιτεχνικό πρέπει νάναι πύργος. Η εραιστεχνική κατηγορία παιζει σέντρες. Εντάξει. Από τον σερβιτόρο ξεκινάς, ή από τον μάγειρα; Σκέψου νάχεις γκαρσόνια και να μην έχεις φαγητό. Φυσικά μπορούν να φέρουν κρασιά στο κοινό για να είναι σε ευθυμία, αλλά...Το αλλά, είναι αυτοί που θάναι στα μόνιμα ( να προλάβουν στη Φιλαδέλεφεια ) που δεν θα περάσουν και φέτος αγωνία. Ειδικά όταν μάθανε οτι ο αγαπητός Κώστας θέλει να αγοράσει διαρκείας. Πού; Με τι λεφτά; Διαπλοκής στα δημοσιογραφικά; ΛΕΤΕ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑΧΩ ΚΙ ΕΓΩ; Ή ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, έστω από τον καζαμία.
                 Κάτω από το φως του φεγγαριού λοιπόν, ήρθε και η ΑΕΚ. Μόνη της,  δεν την κάλεσα. Την ώρα που έχετε πέσει να κοιμηθείτε, στο όνειρο σας έχετε καλέσει τους νεκρούς σας; Μόνοι τους δεν ήρθαν κάποιοι; Τι ήρθαν να κάνουν; Τίποτα. Δεν ήρθαν ποτέ. Εσύ τους έφερες σαν ανασφάλεια. Φύση, ο εχθρός της κοινωνίας.  Τον Σέρβο έμαθε; Αυτόν θα φέρει πάλι. Η αυλή για το καβλί. ΑΕΚ θα ξαναλεγόμαστε. Με θεματοφύλακα τον Δημητριάδη που θωρακίζει τα αποδυτήρια. Σαν τον Σαρρή που έκανε επαφή για την Παιανία. Για την εθνική ομάδα. Σαν το στρουμφάκι τον μπαμπά Γιαννακόπουλο που γαμεί. Σιγά ρε παιδιά. Πέστε οτι τα πάντα είναι τυχαία και μετά βλέπουμε. 

9 σχόλια:

  1. Πάντως το "10" όδευει στην αγκαλιά του χάπια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά, αληθεύει ότι εκλήθη και ο Αλέφας (ο φίλος του Γώγου του Γεωργίου) να κάνει ανάλυση στο προπονητικό team (fuck yeah!), κουβαλώντας το Subbuteo του από το Καρατζαφεροκάναλο;

    Αλήθεια είναι, ή με δουλεύουν τα παλιόπαιδα, βιοπαλαιστή άθρωπα; :D

    (Όσο σκέφτομαι ότι πέρασε ο Αλέφας προπονητής από την ΑΕΚ...).

    Τεσπά, αναμένουμε την σεζόν 2015-16 με την Αγιά Σοφιά και έτσ', αλλά έχετε σκεφτεί ότι μέχρι τότε μπορεί να μην υπάρχει Ελλάδα, με την σημερινή μορφή τουλάχιστον; (Θα έχει πάει στην Βαλαχάλα, ή θα έχει βρει τον Νιρβάνα, ό,τι κάτσει πρώτο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστος Χοντζέας16 Ιουλίου, 2013 18:55

    Μακάρι να μην υπάρχει. Μπορεί και να γλυτώσουμε αν διαλυθεί το κράτος- κονσερβοκούτι.
    Αλλά δεν το βλέπω.

    Βρετάκου στην θέση του-της υπεύθυνου επικοινωνίας με τον κόσμο της ΑΕΚ.
    Μα γυναίκα; Ναι, αμέ. Γιατί όχι.
    Καλύτερη είναι η Oriflame, ο Χόντος, η Εστε Λοντέρ, η το στάρ τσάνελ από μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από aek1924.gr:

    Σήμερα λοιπόν αυτό που συνέβη στο ΟΑΚΑ δεν είχε προηγούμενο. Οι υπάλληλοι έφτασαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και αντίκρισαν ήδη μια ουρά από φιλάθλους οι οποίοι περίμεναν να ανοίξουν τα εκδοτήρια ώστε να προμηθευτούν την κάρτα της νέας σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ», είναι ο τίτλος της εφημερίδας, η οποία αναφέρεται στη ζήτηση για τα εισιτήρια διαρκείας από όλον τον... πλανήτη: «Δεν το πίστευαν όταν άνοιξαν χθες τους υπολογιστές τους οι υπάλληλοι στη διάθεση των εισιτηρίων -Αγορές καρτών από Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νότια Αφρική, Σουηδία και όχι μόνο -ΑΕΚτζήδες που δεν θα μπορούν να είναι στο γήπεδο παίρνουν διαρκείας μόνο για τη συμμετοχή στο γήπεδο και την εγγραφή στην Ερασιτεχνική!».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέχρι και από το Άλφα του Κενταύρου υπάρχει ζήτηση για τις κάρτες διαρκείας. κλικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε others people money λεμε....α ρε στηβεν...ποσο μπροστα εισαι τελικα...με σεβασμο και εκτιμηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η λαϊκίστρια αριστερά ιδεολογία που ευθύνεται για την άθλια κουλτούρα της μεταπολίτευσης.
    Πριν από δέκα και περισσότερα χρόνια στη Μύκονο. Λαλιώτης, Κωστόπουλος καπνίζουν τα πούρα τους (στο sea satin ή μπορεί να θυμάμαι και λάθος). Στο τραπέζι ακόμη, μερικά εξαιρετικά κορίτσια. Απ’ το ηχείο ακούγεται το τότε σουξεδάκι της Βίσση. Κάποιες χορεύουν. Οι κύριοι κοιτούν. Όλο το μεγαλείο της πασοκίλας σε ένα ενσταντανέ. / Δέκα βουλευτές υπό τον Κόκκαλη σε ένα στρογγυλό τραπέζι διαμαρτύρονται για την – φυσικά – άδικη τιμωρία της έδρας του Θρύλου για 10 αγωνιστικές. / Ο Μαντούβαλος χρόνια αργότερα ονομάζει τον συνδυασμό του για τις δημοτικές εκλογές «Πειραιάς πόλη θρύλος». Ο ίδιος τον ίδιο πάνω κάτω καιρό σε πάρτι μετά από πασαρέλα του Γαβαλά με ύφος χιλίων καρδιναλίων περιφέρεται δεξιά αριστερά. Στο ίδιο πάρτι ο τρόπος και το ντύσιμο κι άλλων βουλευτών. / Αβραμόπουλος. / Ο Τσουκάτος και το εκατομμύριο. Στην τσέπη ή στο ταμείο του Πασόκ; Ποιό είναι χειρότερο; / Ο Νεονάκης σε τηλεοπτικό παράθυρο να ωρύεται για το λαϊκισμό των δημοσιογράφων λέγοντας ότι το ποσό το οποίο λένε ότι κέρδισε στο χρηματιστήριο δεν είναι 64 εκ. Ευρώ, όπως ειπώθηκε. Μιλάμε για πολύ λιγότερα εκατομμύρια. Λες και είναι δυνατόν να παίζει στο χρηματιστήριο σύμβουλος του πρωθυπουργού. / Ο Βουλγαράκης διακρίνει ανάμεσα σε νόμιμο και ηθικό. / Βουλευτές των δύο κομμάτων καλεσμένοι φοιτητικής παράταξης σε πάνελ για τα ναρκωτικά. Το τί ακούσαμε δε λέγεται. Το βράδυ οι ίδιοι άνθρωποι στα τοπικά μπουζούκια. / Ηγετικό στέλεχος της νδ επί πρωθυπουργίας Καραμανλή λέει σε τηλεοπτική εκπομπή: «δύο πράγματα θα πω στα παιδιά μου, να μην γίνουν ομοφυλόφιλοι και να μην πάρουν ναρκωτικά». / Ο Αγγέλου γνωρίζει ή δεν γνωρίζει τον Θέμο Αναστασιάδη. Ο Θέμος Αναστασιάδης μετά απ’ όλα αυτά έχει καλεσμένους στο στούντιο τον Γιώργο Νταλάρα και τον Μάνο Ελευθερίου. Ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με τον πρόεδρο της δημοκρατίας τραγουδάνε για τους μετανάστες στον Αγ. Παντελεήμονα. Χωρίς ντόπιους ή μετανάστες, αλλά με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που απόλαυσε την συναυλία. Η Άννα Βαγενά απολαμβάνει την ίδια μέρα την αστυνομική παρουσία. / Ο Χατζηνικολάου κάνει προνομιακούς συνομιλητές του κατά σειρά τη Γαρμπή και τη Βίσση, τον Βγενόπουλο και τελικά μιας και είναι τέτοιες οι μέρες τον Καζάκη. / Ο Λοβέρδος ως υπουργός υγείας, με τα νοσοκομεία να βράζουν, κάνει στους δημοσιογράφους αστεία για τον Θρύλο. Πριν και μετά, τακτικές παραστάσεις στο πλευρό της Όλγας Τρέμη με τίτλο: όχι δεν θα σας πειράξουμε τα δικαιώματα. Αυτά είναι υπέρβολές των δημοσιογράφων. Αυτά πέρσι. Φέτος με νέο έργο: Οι μεταρρυθμίσεις/απολύσεις έχουν καθυστερήσει. Εγώ είμαι σκληρός και θα τις κάνω. / Ονόματα που φτάνουν από μόνα τους. Πρωτόπαππας, Γιακουμάτος. / Σε πράιμ τάιμ Μπουμπούκα και Μπουμπούκος χορεύουν, παρουσιάζουν και γαμούν το indymedia. / Καναλάρχες – εφοπλιστές καταγγέλουν την ανομία και φυτεύουν δέντρα. Καναλάρχες – εργολαβοι καταγγέλουν την ανομία και βγάζουν σπυράκια με το συνδικαλισμό. Και οι δύο εκπέμπουν σε δημόσια συχνότητα την οποία δεν πληρώνουν. / Η Πιπιλή σε ριάλιτυ χορού. / Οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί. Ο ένας υπογράφει για τις ταυτότητες. Σφραγίδα πίστεως σε δημόσιο έγγραφο. Ο άλλος μιλάει για Δανία του Νότου και πουλάει ευαισθησία και παρελθόν, αναφερόμενος στην «εξορία» του. / Ο Καρατζαφέρης μιλάει ανοιχτά για Αγια Σοφιά και χαιρετάει με το περιστέρι – θεία χάρη στον ώμο του. Ύστερα επαινείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ως σοβαρή και υπεύθυση στάση. / Ο Πλεύρης και οι μετανάστες. / Και πάει λέγοντας.
    Όλοι οι παραπάνω, εκφραστές φυσικά της αριστερής ιδεολογίας. Της λαϊκίστριας αριστεράς που ευθύνεται για την άθλια κουλτούρα της μεταπολίτευσης.
    Με άλλα λόγια, οι εκπρόσωποι του ενός κόμματος (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και λοιποί), αυτοί που οδήγησαν τον τόπο στην πνευματική, ψυχική, πολιτιστική και κυριολεκτική πτώχευση, αποτελούν τώρα τον μόνη σοβαρή λύση, την μόνη υπεύθυνη εναλλακτική που θα εκσυγχρονίσει και θα σώσει την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανώνυμος16 Ιουλίου, 2013 23:13

      Ο Θάνος Πλεύρης ειδικά, είναι της καταστασιακής διεθνούς.

      Διαγραφή