Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΤΡΥΠΕΣ

            Κάτι γέροι συνήθως τις φοβούνται.  Ξέρετε, αυτό που λένε " από χέσιμο ή από πέσιμο. " Λογικό το ακούω. Για τους άλλους. Πάντα τους άλλους είμαι υποχρεωμένος να τους ακούω λογικά. Αλλιώς μπορεί να μούρθει κανάς νόμος απο το ΦΕΚ και να με βγάζει ΜΗ ενημερωμένο πολίτη και τα λοιπά κοινωνικά κατηγορήσιμα και να υποχρεωθώ να τρέχω πρωϊνιάτικα στο δημόσιο κτίριο. Τώρα οφείλω να σας πω, οτι σαν παιδί που έπαιζα στο πεδίον του Άρεως έχω κατουρήσει πλειστάκις εκεί δίπλα. Κι ο παππούς μου - ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΕΚΑΤΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ - δεν μου το είχε απαγορέψει.
              Έτσι θέλω να θυμάμαι τον παππού μου, έτσι είχε την ελευθεριότητα της ανάγκης του εγγονού του , έτσι βαριότανε να πάμε στην ανύπαρκτη δημόσια τουαλέτα, έτσι ...έτσι ....έτσι; Είμαι στην ηλικία, που άνετα λέω, " έλα να μου τα κλάσεις. " Είμαι στην ηλικία που μετά τα λεφτά σαν εταιρεία, μπορώ να αφήσω κι ένα όνομα αγωνιστή στο πολιτικό σύστημα ( μπορεί ελεύθερα να το καρπωθεί όποιος γιός μου θέλει, σαν την Μαργαρίτα Θεοδωράκη ), που μετά οι δημοσιογραφάρες να το κάνουν καπότα στα χειρόγραφα τους. Μεγάλη ιστορία η καπότα. Υπάρχει σχετικόν δοκίμιον του Πετρόπουλου του Ηλία. Ίδιας αξίας με του Σάββα και κάποιου Κούρδου λαμογιού.
             Ο παππούς μου λοιπόν, έκρυβε τα τσιγάρα στην τσέπη του σακακιού του. Άσσος ήταν θυμάμαι. Όπως έκρυβε και την Αυγή μέσα σε αθλητική εφημερίδα. Την Ηχώ, αν θυμάμαι καλά αγόραζε. Δεν ήταν τόσο τολμηρός. Μάλλον ήταν, αλλά είχε ο " τίποτας " - κατά τα σημερινά κρατούντα - δημιουργήσει και υποχρεώσεις. ΦΟΒΟΤΑΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΙΔΙΑ.  ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ; Ο παππούς μου δεν ήταν δημοσιογράφος. ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ. Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΜΙΝΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
          Υπάρχει λοιπόν, ένα ερώτημα: Φοβάμαι; Δράση, αντίδραση  : Τι να φοβάμαι; Τον θάνατο; Την διοικούσα επιτροπή της ΑΕΚ; Τον πρόεδρο της δημοκρατίας; Τον πρωθυπουργό; Τον υπουργό ανάπτυξης ή εκείνον που τώρα θέλει να φτειάξει και υγεία; Το μόνο πράγμα που φοβάμαι είναι την γυναίκα του Μιχελάκη. Μην μου ρίξει χυλόπιτα. Εδώ μπορώ να μοιραστώ τις φοβίες μου. Διότι έμοιαζε κι ερωτευμένη. Όχι σαν του Λοβέρδου, που υποστήριξε τις ρίξεις.
            Τις τρύπες όμως τις αγαπάνε όλοι. Κύρια όλοι αυτοί που τις εκμεταλλεύονται και θέλουν, μόνιμα ή προσωρινά, να τις καλύψουν. Λες κι έχει εξαφανιστεί ποτέ ο τυφλοπόντικας. Το αγαπημένο μου ζώο - μαζί με τον σκατζόχοιρο - που πάντοτε θα ανοίγει τρύπες για να βλέπω, για να αναπνέει η γη ή για να πέφτουμε για πολύ μακριά συζήτηση με τα ραδίκια. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της τρύπας. Ή το σχήμα της. Σημασία έχει το ατελές του ανθρώπινου είδους που πάντα δημιουργεί τρύπες. ΚΙ ΑΡΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ.
             Πρακτικά δεν έχουμε τίποτα. Κάτι ηλίθιους έχουμε που το παίζουν καμπόσοι κι είναι πεντακόσιες κουράδες μαζεμένες. Τους μετράω με τα στελέχη τους και τους άλλους που τους φυλάνε, αφού χάσανε την μαγκιά να παίξουν ξύλο όπως παλιά στην αλάνα. Και τώρα έχουν κάτι μούκηδες, κάτι λαζούς και  κάτι που δεν συμμετέχουν ούτε στα συσσίτια της χρυσής αυγής, και το παίζουν αθάνατοι ήρωες, προτεστάντες και ναίτες ιππότες του άγιου δισκοπότηρου, που αφού το βρήκαν, λογικά το έχουνε καρφώσει στον κώλο τους. ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΙΑ ΜΙΛΑΩ. ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟΥ. ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΟΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΟΙ.  ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, αλλά άστε τις λεπτομέρειες.
            Εδώ μιλάμε για τρύπες. " Τρύπες και στο πουκάμισο, και στο σακάκι τρύπες, βρήκαν και μπαινοβγαίνουνε τα βάσανα κι οι λύπες. " Έλεγε ο Χατζής μαζί με την Μαρινέλα. Οι τίποτες. Ο Χατζής ήταν το αντιρατσιστικό του συστήματος,  και η Μαρινέλα ΗΤΑΝ Η ΦΩΝΑΡΑ  ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΓΚΛΕΙΣΜΕΝΗ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ. Λογική κατάληξη και των δυό: Ο ένας βόσκει κοτόπουλα κάπου στην Εύβοια κι η άλλη βγήκε με τον Ρέμο. Τι να κάνει κι η Μακρυπούλια; Να μην πάει στην Κρήτη;
                         Η ΣΤΗΛΗ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ESSPRESSO.
                 O ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ; ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ; ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ - κατά Καζαμία - ήμασταν εντολοδόχοι του tiger, τώρα να μην γίνουμε αλλουνού; Αυτό το αφήνω ερώτημα μέχρι να απαντηθεί από ενδιαφερόμενο, που άνετα τον παραπέμπω σε σημερινό κωλοδάχτυλο κατά Συγγρού μεριά. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΕΚΕΙ. Κι ήμουν και μουρτζούφλης που ξύπνησα νωρίς. ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ. ΜΙΛΑΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΜΕ.
                     Οπότε οι ανύπαρκτες τρύπες - ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ -, δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλούν. ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕΣ;  ΜΗΠΩΣ Η ΕΣΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΜΗΠΩΣ Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ; ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΤΑ; ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΚΡΙΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΛΛΑΖΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΟΡΑ ΤΕΛΙΚΑ.
                   Δεν επενέβαινα στο κοτέτσι βέβαια. Αλλά ξέρω καλά τον κηφήνα ή τον κόκκορα, πώς τον έχουν οι αγρότες η οι καλλιεργητές. Φυσικά η προσοχή μου ήταν αν πέσει κλώσσα μέσα στο κλουβί. Μπορεί να έκανα καιο λάθος. Αλλά από κάποιο λάθος δεν θα πεθάνουμε; Ωραία η στιγμήγ του θανάτου. Ειδικά άμα τα έχεις κάνει όλα. Φυσικά για την αεκ2013, θάναι πιο ωραία τα μνημόσυνα. Κι ειδικά όταν επικοινωνιακά χάνεις κάποιον Κολοβό. παίρνεις κάποιον Μάνταλο, συζητάμε για κάποιον Γούτα κι ο κόσμος μαζεύει χρήμα για κάποια Άγια Σοφιά. Ίδιος τουρισμός με την αγορά των μπαχαρικών.
                            ΚΑΛΟ ΣΚ

19 σχόλια:

  1. As evgaines esy tote mprosta na swseis tin AEK (kai oxi aek) an den saresei.. mexri kai ton Mantalo snomparete gavroaektzides..
    Ligoi meinate kai se ligo kaneis sas.
    EXTHROI TIS AEK !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Ανώνυμο: Να την σώσω από τί; ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ; ΤΗΝ ΕΣΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ; ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ , " ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ".
    ΥΓ. Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΞΕΡΩ. Α, ΤΩΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΔΙΠΛΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.
    ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστος Χοντζέας27 Ιουλίου, 2013 00:42

    Steven, ο κοντιπίθαρος Εβραιος, ο Ρέστης, περνάει το κατόφλι του Κορυδαλού;
    Τι έγινε; Τι πήγε στραβά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kοντοχωριανέ, να 'ξερες ότι θα μου 'κανε να περνούσαν το κατώφλι του Κορυδαλλού κι άλλοι κοντο-μακρυ-πίθαροι, έστω και για άσχετους λόγους, από αυτούς που πιστεύω πως πρέπει να μπούνε ¨μέσα¨.
      Η Δικαιοσύνη είναι από τυφλή έως θεόστραβη.
      Δημήτρης - Καλαμάτα.

      Διαγραφή
  4. As pigaines esy me to afentiko sou ton kinti pou einai toso megali AEKara pou zituse 100 xiliarika gia na proteinei ena sxedio diaswsis tis AEK (opws eswse kai ton panionio) kai na pernate tin omada prin pesei.. pou isastan tote re internetakides gavroi & antiaektzides??
    Giati kanate tin papia gamw tin poutana mou?? Bgike o tigris mprosta k seis snomparete..
    oute ipoxrewsi eixe stin AEK oute tipota.. omws bgike mprosta na dwsei orama.
    Eseis ti kanate reeeee??? Mono krazete bloggers-"swtires".
    Katalavete to teliwse i AEK tis mizerias kai mazi tis kai seis...
    tha sas steiloume pisw stin argentini me ta lathraia rologia sto xeri.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς ανώνυμο: Νάτα μας. Τώρα απέκτησα καινούργιο αφεντικό.Τον Κιντή. Τρία χρόνια τώρα ήμουν εντολέας του τίγρη. Ρε πώς αλλάζω δουλειές χωρίς μετακίνηση!
    Σου απάντησα λοιπόν πού ήμουν χώρια τα τρία διαρκείας μέσα στο γήπεδο.
    Τέλειωσε η ΑΕΚ της μιζέριας; Μακάρι. Τώρα εγώ πώς τέλειωσα, δεν το κατάλαβα. Από 3 διαρκείας φέτος, παίρνω 9. Όπως και να το κάνεις πρωτάθλημα θα πάρουμε. Δεν γίνεται να μην το πανηγυρίσουμε πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. giati ZEIS palioPOUSTARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

      Διαγραφή
    2. AKOUS RE ?????? POUSTARA TOU ELOUSSSSSS!!!!!!!!

      ROUFA PSOLOUS PSEFTOMAGA!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Προς όλους: Αυτή η πουτάνα η Αυγή, τα γράφει αέρα μπανά; Αυτή η livesport, με το " μια χαρά θάναι για την Αεκ ο Μάνταλος όταν θα επανέλθει στην δεύτερη εθνική σε 2-3 χρόνια¨", προσφέρει υπηρεσία; Τι γίνεται ρε παιδιά; Ρωτώ επωνύμως ανωνύμους να διαφωτίσουν το κοινό. Θα διαρραγεί το 44 και θα ψάχνουμε για το ευχέλαιο 2 μύρια; Αυτός ο Νοτιάς αφέθηκε ελέυθερος σαν τους άλλους; Χωρίς κατηγορίες ή έχουμε τίποτε ηθικές αυτουργίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για ποτε λετε να γινει σαιτ το μπλογκ? Αντε γιατι σε κατι αλλα που γραφουμε εγιναν λιβανιστηρια της νεας ταξης,ενα βραδυ στη Μαγουλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από κάποιους λεφτάδες που ενώ είχαν,δεν έβαζαν και δεν έψαχναν άλλους να βάλουν,προτιμώ τον τίγρη που ενώ έχει,δεν βάζει,αλλά ψάχνει άλλους να βάλουν.Με τα όποια λάθη του και ιδιοτροπίες.__Σταμ__

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας28 Ιουλίου, 2013 08:52

    Ορθοτατος.
    Από την άκρατη σπατάλη και "διασπαθιση" (ωραία λέξη) των χρηματων(μας), περάσαμε στην άλλη άκρη. Στην ασυνορη τσιγγουνια
    Τελικά,τι θέλουμε; Θα τους πουμε;
    Αυξήσεις,η όχι άλλη μείωση του κατώτατου;
    Προσλήψεις,η "μετακινησεις";
    Ανάπτυξη,η ανάπτυξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Ανώνυμο: ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΠΑΝΕΡ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενας Δ.Χ με πτυχία. Δηλαδή ανίκανος και λαμόγιο αλλά με μόρφωση. Τι διάολο έγινε και τώρα υπογράφεις τα κείμενα του μορφωμένου Δ.Χ ενώ ο σούγκαρ που έγραφες το όνομα του και έχυνες έγινε... κουραδόμαγκας; Λεφτά πάντως αποκλείεται να πήρες γιατί και άφραγκος να είσαι έχεις πιο πολλά από τον Κιντή. Θυσαυρός το αρχείο σου.
    http://steven-avramidis.blogspot.gr/2010/01/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφού δεν θέλει η Τασία υπάρχει και η... φαντασία.
    http://steven-avramidis.blogspot.gr/2010/01/blog-post_3623.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ DGM: Μείνε στο αρχείο μου λοιπόν, ενώ τα πάντα πάνε φωτοβολίδα.
    Υγ. τα χρήματα δεν νομίζω οτι έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία, την ώρα που κάνεις δημόσια έγγραφη κριτική. Εκείνη την ώρα μετράνε οι σκέψεις. Αν όμως επιμένεις, μπορείς να ρωτήσεις τα μεγέθη του 2004. Και για τα προσωπικά μου, αλλά και για τα παραπλέοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Re stiven τα μεγέθη της πλάκας δεν ξέρανε τι γίνεται στην ΑΕΚ, τα δικά σου θα ξέρουνε; Μην υπερεκτιμάς αυτό που είσαι. Καλή συνέχεια στις τρύπες. Κάποια μέρα να μοιραστείς με το κοινό τους πραγματικούς λόγους που συνέχισες ενώ είχες προαναγγείλει το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή