Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

             Είναι ρε παιδί μου μαγική η ελληνική φύση. Τι έκανα; Τίποτα σχεδόν. Απλά μια διήμερη ουσιαστικά εκδρομή στο Πόρτο Χέλι - να συμμετάσχω σε εορτασμό γενεθλίων συζήγου φίλου μου - με έριξε στην θάλασσα μετά από αποχή σχεδόν τριών ετών. Εντάξει ποτέ δεν ήμουν θαλασσινός αλλά όταν έβλεπα το νερό σαν σούπα να την πιείς, δεν κρατήθηκα. Βράδυ με φεγγάρι ( μιλάω για Παρασκευή, το πάρτυ ήταν Σάββατο ) και κυρίως με μεγάλη διάθεση εσωτερικής αναζήτησης. Μετά την βουτιά, όταν άραξα στην δροσερή άμμο. Παντελώς μόνος.
               Ούτε σκέψεις για την δουλειά με τριβέλιζαν, ούτε άλλα ψιλοαγχάκια. Εγώ και ο θεός. Ή μάλλον εγώ, κάτω από τον θεό. Ούτε κομπιούτερ μαζί μου, ούτε χαρτιά και στυλό για τίποτε ψιλοσημειώσεις, ούτε βιβλία, ούτε ποτά. Τακτοποίηση σκέψεων; Ίσως. Πιο καλά θα το έλεγα, κλείσιμο κεφαλαίων. Βλέπετε, ακόμα και τα χόμπυ μου τα έκανα επαγγελματικά. Δηλαδή συστηματικά. Πράγμα που ναι μεν λειτουργούσε σαν αγχολυτική διέξοδος αλλά έφερνε και κάποια ζόρια δε.
                Μοιραία κάποια στιγμή κατά το χάραμα, έφτασα και στην ομάδα μας. Γρήγορα έτρεξε στο μυαλό μου, όλο το προσωπικό μου ταξίδι από το 1972. Από εκείνο το παιχνίδι στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήρθαν πρόσωπα, φιλίες, γνωριμίες, άπειρες κακές στιγμές και κάποιες εκπληκτικές, είτε με απλή συγκοδιμή αποτελέσματος είτε με ψυχικό γέμισμα μετά από υπερθέαμα. Όλα καλά, άσχετα αν το τελευταίο διάστημα, πιο πολύ με κυνήγαγε το μικρόβιο παρά εγώ αυτό. Υποθέτω οτι οι παλιότεροι αναγνώστες καταλαβαίνουν αρκετά. Όμως δεν συντάσσω αυτό το κείμενο μόνο γι' αυτούς.
             ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΕΙΧΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
             ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. Τον είδα μια χαρά στις εκλογές του 2005 να κυκλοφορεί και πρακτικά να με χλευάζει. Όχι προσωπικά βέβαια - ΜΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΑΡΕΑ - αλλά με την όλη παθητική στάση των λοιπών μελών της ερασιτεχνικής. Εκεί ήταν το πρώτο χτύπημα. Μεγαλύτερο από την φυγή του Σέρβου ή τα διάφορα άλλα εταιρικά τερτίπια που παίχτηκαν στην πλάτη ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ κι όχι της ΑΕΚ.
              ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΗΤΑΝ " η οδυνηρή αλλά και απαραίτητη αυτοκάθαρση της ΑΕΚ ". ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ
                                                 ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ
               ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ.
                  ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΟΚ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ; ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΔΗΛΑΔΉ; ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ ( διαβάστε την σχετική δημοσίευση ), ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.
             Τρίτο χτύπημα υπάρχει; Αυτό θα παίξω τώρα; Τον Κουασιμόδο που θα μετράει τους χτύπους της καμπάνας; Αυτά δεν μπορούν να μου συμβούν. ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ, να είναι η τελευταία σαν τιμή πρώτης γραφής.
              ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟ.
            Τα έχω γράψει ξανά. Η κατάσταση σήμερα θυμίζει την ΑΕΚ του 2004. ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ LIFE STYLE.  Κι ένας ψυχροπολεμικός πόλεμος από πίσω, που οι παλιοί παραδέχονται οτι ο Μελισσανίδης είναι πιο ικανός από αυτούς ( προς το παρόν μιλάνε για επικοινωνία απλή ) κι οτι έχοντας τον βάλει στο τσεπάκι τους, του επιβάλανε τον Ροκά ή τον μαρούλι ( δεν ασχολούμαι με χόρτα παρά μόνο για γέμισμα του στομαχιού μου ) κι ο άλλος να επιμένει οτι ενεργεί αυτοβούλως κάνοντας 20% αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, αλλάζοντας το σήμα και μιλώντας για πεντακόσιες άλλες παπαριές τύπου χρηματιστηρίου και λοιπά.
              Δικαίωμα τους τα πάντα, όπως κι αυτό το περίφημο με τις αποδείξεις φέτος, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΄ΠΕΡΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ. ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΣΕΡΒΙΕΤΑ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΕΡΑΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ( άρα το 100% των χρημάτων είναι μαύρα ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΑΤΡΥΠΗΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΑΝ " δωρεά σε κοινωφελές σωματείο ", ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΠΑΥΤΑ ΣΟΥ.
            Αλλά να μην μπούμε σε αυτά, αφού το υποτιθέμενο site " τρύπες ", που θα ήθελαν κάποιοι να διαδεχτεί αυτόν εδώ τον χώρο, βρίσκεται σε ιδεολογική αναζήτηση. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕΝΤΑΡΩ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΩΡΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Ή ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΕΚ, θεωρώ οτι είναι έξω από τα ενδιαφέροντα μου.
             Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ, να μην υπάρχει καμία λογοκρισία είτε σε άρθρα είτε σε σχόλια επισκεπτών.
            Και δεν κουνιέμαι από την θέση μου: Η ΑΕΚ ΠΕΘΑΝΕ. Κατεδαφίστηκε, την κατεδαφίσανε, δεν με ενδιαφέρει. Όπως δεν με ενδιαφέρει τι έγινε στον Πελοποννησιακό πόλεμο ή στην πτώση της Βασιλεύουσας ή αν ο βλάχος στη Λάρισα που έβλεπε το άγαλμα του Περικλή κι έλεγε " πιρκλίς " εννοούσε οτι ήξερε το αθηναικό λαμόγιο ή αν το κτίσμα είχε πάρει κλίση και θα έπεφτε.
           Αυτό λοιπόν που δημιουργείται τώρα, είναι κάτι το ολοκαίνουργιο. ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, αλλά αυτό είναι δικό μου θέμα. ΑΝ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ( που πιστεύω οτι θα αυξάνονται αν το τραίνο μείνει στις ράγες και δεν εκτροχιαστεί από διάφορα άλλα παράπλευρα φαινόμενα διαπλοκής ) ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΤΣΙ, ποιός ο λόγος να πάω κόντρα στο ποτάμι; Δημοκρατία λέγεται το πολίτευμα μας, αλλά σίγουρα ο Πλάτων θα το ονόμαζε έτσι αλλά με το αρνητικό του πρόσωπο : Οχλοκρατία. Εγώ τώρα θα φέρω την αριστοκρατία που εύκολα στην Ελλάδα θα γίνει τιμοκρατία. ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ.
            Είμαι με το τηλεκοντρόλ στο χέρι. Αυτό που μου έκανε η εκδρομούλα, είναι να ρίξω στη μάπα των πάντων, τον οπαδισμό. Θα παίξεις καλά; Θα στα δώσω. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑ ΜΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΑΕΚ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ. ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Ή ΕΓΓΥΗΤΗΣ. ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
            Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται ο αυτοπροσδιορισμός. Και σε όποιον αρέσει. Και σε όσους με ξέρουν, είναι κατανοητό αυτό κι απόλυτα συμβατό με τον χαρακτήρα μου. Τα μεσοβέζικα είναι για τους μπουλούκους. Και τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Βλέπετε στο ταξί που πήρα από τον Πειραιά, έπεσα σε Αεκτζή Πόντιο πρόσφυγα από το Καζακστάν και σε όλη την διαδρομή μέχρι το σπίτι, ακούσαμε ένα δισκάκι με ποντιακά αλλά και σύγχρονα με τίτλο " αυτή η γη έχει φωνή". Και πρακτικά έβαλα εγώ την ταφόπλακα.
               Όπως κι ο tiger θα κάνει την εκταφή μετά από τρία χρόνια. Τι διαβολικές συμπτώσεις ! Τώρα διοικεί αυτός ή διοικούν οι πρηγούμενοι με αυτόν μπροστάρη, δεν είναι θέμα που με απασχολεί ιδιαίτερα. Εγώ στα καφενεία, όταν παίζω τάβλυ, δεν κοιτάω ποιός είναι απέναντι μου. Εξ άλλου, η φορολογική δήλωση δεν μπορεί να σε κάνει ταβλαδόρο. Εκτός αν χάνεις για να είναι πάντα ικανοποιημένος ο αντίπαλος κι εσύ να είσαι στους βουτσάδες του, ή στην αυλή του. Οπότε τρίχες τύπου " ο Κιντής σου έχει κάψει τον εγκέφαλο " ή λοιπά εξυπνακίστικα, είναι μάχες με νεροπίστολα. Λατρεύω το παρασκήνιο και φυσικά δεν αναιρώ τίποτα από την ανάρτηση " μίσος ". Εμένα δεν θα με δουλέψει κανένας δικαστής ή διαιτητής ή επιχειρηματίας, επειδή η Ελλάς - θυμίζω, ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ όπως συμφωνείτε - έδωσε θεσμικές θέσεις.
                 Υγ. Προτείνω Πέμπτη για συνάντηση για να οριστικοποιήσουμε τα τεχνικά. Το φως είναι υπαρκτό και η σκιά αποτέλεσμα του. Όμως είναι γνωστότατο οτι ο απόλυτος ηγέτης, είναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ.        
               

2 σχόλια:

  1. Χρήστος Χοντζέας15 Ιουλίου, 2013 02:49

    (φέρνω το σχόλιο εδώ,γιατί κατά λάθος πήγε στην "Αγκάθα Κρίστι".Είναι καλο καμιά φορά να γυρίζουμε πίσω)

    Οτι έναν άνθρωπο του χιονιού και της βροχής, τον κέρδισε-'εστω και για λίγο- η θάλασσα και η άμμος,το θεωρώ νίκη τους.
    Για τους πολλούς, η αμμουδιά,δεν είναι παρά "ρακέτες, κώλοι και ξαπλώστρα". Δεν είναι και άσχημα.
    Υπάρχει όμως τρόπος να "δεις" την αμμουδένια παραλία, όπως την "είδε" ο Στήβεν: Σαν να έχει σπάσει μια ουράνια κλεψύδρα και το περιεχόμενό της να έχει "χυθεί" δίπλα στην ακτή. Και να ξαπλώνεις πάνω της ταξιδεύωντας πάνω σε ζωές χιλιάδων και να παρασύρεσαι από συναισθήματα αμέτρητα.
    Φυσικά,απαραίτητη προυπόθεση είναι α) να είναι βράδυ με μισοφέγγαρο και β) να είσαι μόνος.

    Τέρμα με την "ποίηση" και πάμε στα "στεγνά":
    Η τιμωρία των υπευθύνων για το σημερινό κατάντημα της ΑΕΚ,-στο μπουρδέλο αυτό σαν κράτος- ΔΕΝ θα υπάρξει. Οχι μόνο γιατί είναι μπουρδέλο και μάλιστα χωρίς ρολόι αλλά και για έναν άλλο λόγο: Ο Μελισσανίδης (εκ των πρωταιτίων της κατοπινής κατάντιας) σαν επανήρθε "για να κάνουμε το χρέος μας" όπως λέει (δεν θέλω σχόλια) θα τους κρατά στην αγωνία της πιθανής καταδίκης με συνεχείς αναβολές ( όπως πολύ σωστά ισχυρίζεται και ο Στήβεν) ώστε να αποσπάσει την αιώνια ...σιώπή τους,για ότι "δουν" η μάθουν" από δω και μπρός. Γιατί να τους κυνηγίσεις και να μην τους υπόσχεσαι μια συνεχή αποφυγή του κάγκελου, με αντάλλαγμα "υπηρεσίες" τους προς εσένα;

    Ετσι γίνονται οι δουλειές. Αυτο σημαίνει όταν ακούμε "η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες".
    Οι εμπλεκόμενοι της- όποιας- κρίσης, γίνονται "όπλα" στην κατοπινή "τάξη πραγμάτων", Οχι έρμα και τεμπέλιδες στις φυλακές για να τα ξύνουν. Οχι. Μπαίνουν στην δούλεψη ενός νέου αφεντικού που είναι πια στα πράγματα.

    Αυτό, μπορεί να είναι και μια απάντηση στον αυτοσυστινόμενο ως "Καζαμία", ο οποίος καυχάται- κάθε φορά καυχάται καθότι χαζοχαρούμενος καλλιγράφος- ότι τα "μεγέθη" (δεν ξέρω ποια εννοεί) "καπέλωσαν" τον Μελισσανίδη και του επέβαλαν τον Ρόκκα στα δεξιά του. Νϊκη των "μεγεθών" που έχουν τον "τίγρη" του χεριού τους.
    "τον Ρόκα των χαμένων χάλκινων βιβλίων της εποχής του Ντεμοτεχνείου 2004-2006"; που θα έλεγε και ο Γίωργης ο Γαρατζέος. (που είσαι αδερφέ εσύ; Χάθηκες)

    Kαι το ερώτημα είναι: ΤΟ ΝΤΕΜΟΤΕΧΝΕΊΟ "ΕΠΕΒΑΛΕ" ΤΟΝ ΡΟΚΚΑ ΣΤΟΝ "ΤΊΓΡΗ", Η Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΚΚΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ "ΛΙΜΝΟΠΑΡΕΑ" ΑΠ΄ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ;
    Νϊκησε ο Ντέμης και τα μεγέθη!
    Βλακεία απέραντη, σαν το πάρκο Σερεγκέτι.

    Ρϊξτε μια ματιά στα ονόματα που περιβάλουν τον Μελισσανίδη. Οχι μόνο στην ΑΕΚ. Γενικά.
    Τι είναι όλοι αυτοί οι "εθελοντές" πρώην "εκθετοι", "καταδικασμένοι", η "στιγματισμένοι", η τέλος πάντων "αναμεμιγμένοι" με "περίεργες παλιές υποθέσεις", που συνθέτουν το δυναμικό του "τίγρη",οχι μόνο στην ΑΕΚ,αλλά σε ΟΛΕΣ τις επιχειρηματικές τους δράσεις.
    Παντού θα τους συναντήσεις δίπλα του. Πρώην Ανθρωποι του Κόκκαλη. Του Σιμήτη. Της Δεξιάς. Του Βαρδινογιάννη, του Λάτση. Απ'όλα έχει ο μπαξές.
    Δεν λέει ποτέ όχι ο μητσάρας. Γιατί να τους πετάς, αφου μπορείς να τους "ανανήψεις" και να τους "επαναφέρεις" από άλλο δρόμο στη δράση. Οι οποίοι μάλιστα έχουν και "εμπειρία" (και μαζί και "γνώσεις")

    ΡΟΝΙΝ: Περιπλανώμενοι Σαμουράι που έχασαν τον "Σογκούν" και γυρίζουν αδέσποτοι.
    Μέχρι να περιμαζευτούν από κάποιο νέο και έτσι να πάψουν να τριγυρίζουν σαν καταραμένοι,δίχος στόχο και αιτία.
    Μέχρι να τον βρουν, λειτουργουν ως Ninja.

    Περισσότερα,στις "τρύπες", όταν με το καλό βρούν τον ιδεολογικό τους προσδιορισμό και βγούν στον "αέρα" του ίντερνετ.
    (ούτε ο Τσίπρας με τις συνιστώσες δεν έχει τέτοιο μπέρδεμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω, βράδυ με φεγγάρι στην αμμουδιά κι εσύ σκεφτόσουν την ΑΕΚ; Δεν παίζεσαι. Είναι σαν ένα ανέκδοτο με κάποιον που ότι κι αν τους πεις σκέφτεται ένα πράγμα και μόνο--αλλά δεν το θυμάμαι τώρα.


    Προς S.V.: Θέλεις να πιούμε έναν καφέ να τα πούμε, να μην υπάρχει αυτό το κλίμα αντιπαλότητας; Προτείνω 11 Σεπτεμβρίου το πρωί προς Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προλαβαίνεις λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή