Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΥΠΟΓΕΙΑ

          Κάπως κωλοκάτσαμε χθες και σήμερα, αλλά να, λίγο η ζέστη, λίγο η βαριεστημάρα και λίγο το όλοι φεύγουν για καλοκαίρι, είπα να την αράξω κι εγώ και να το παίξω ενημερωνόμενος από τα μέσα. Τζάμπα έχασα τον χρόνο μου βέβαια, αφού μόλις σήμερα συνάντησα ρεπορτάζ για τη μούτζα του Θανόπουλου και κάτι παραβρασμένα σχόλια για τον χαφ του Απόλλωνα, που τον έχουμε πάρει κανά δίμηνο τώρα.
        Σήμερα όμως ήταν μια άλλη μέρα με μπόλικα υπόγεια ρεύματα. Βλέπετε κινείται η μια πλευρά αλλά κινείται και η άλλη. Όταν βέβαια λέμε κίνηση, μην νομίζετε οτι γίνεται και κάτι εντυπωσιακό. 300 κιλά πάχος αν κουβαλάς, τι κίνηση να κάνεις; Άντε να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να απειλείς οτι θα αγοράσεις το σύμπαν. Και ποιός τον εμποδίζει; Ας το κάνει και βλέπουμε τι γίνεται μετά.
         Για, να τα κάνω λίγο λιανά τα διακοσάρικα. Και να ξεκινήσω από την ΕΠΟ. Που πλέον έχει καταργήσει την ΕΕΑ και φροντίζει μόνη της τις άδειες των ομάδων. Με εξαίρεση τις γνωστές πρώτες της λίγδας, ποιός έχει νόμιμη άδεια; Απαντώ ξεκάθαρα : Ουδείς. Και βέβαια το οτι όλα τα στοιχεία των φακέλλων θα αναρτιόταν στο διαδίκτυο, πήγε περίπατο. Γιατί δεν έχει κανείς άδεια; Μα διότι όλοι έχουν ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς τους με τις χορηγίες του ΟΠΑΠ αλλά και τα περσινά τούβλα της συνδρομητικής.
         ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. Η νόβα θα κάνει μείωση 15% κι ο ΟΠΑΠ, θα κάνει την πολιτική του. Επομένως όλοι οι προϋπολογισμοί είναι της πλάκας. Θα μου πείτε βέβαια οτι το FFP δεν δουλεύει στην Ελλάδα ακόμα. Οτι τα κριτήρια είναι πιο ελαφριά σε σχέση με τις ομάδες που θα παίξουν Ευρώπη και τα λοιπά συναπτά. Ναι βρε, τα ξέρω αυτά. Αυτό που δεν ξέρω είναι το πώς ο Άρης που έχει καταφύγει στο 99 για να πτωχεύσει και τυπικά, κάνει μεταγραφές ή θα συμμετάσχει σε πρωτάθλημα ενώ ο ίδιος λέει οτι ΔΕΝ μπορεί. Κι αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρει κι η ΟΥΕΦΑ. Όπως δεν ξέρει και κάποια άλλα γαργαλιστικά για τον ΟΦΗ, τον Πλατανιά  και την Καλλονή.
         Κι αυτό που δεν ξέρει επίσης, είναι το τι γίνεται στην δεύτερη κατηγορία. Εκεί να δείτε μπουλκουμέδες. Εκεί που χάνει η μάνα το παιδί και τούμπαλιν. Εκεί μάλιστα ο ΟΠΑΠ έριχνε μια τετρακοσάρα ετησίως μαζί με το ΦΠΑ. Ε εντάξει. Όχι κι ακριβώς το κρατικό μπουκάδικο αλλά ο εκάστοτε πρωθυπουργός αφού το πρώτο πράμα που κουστουμάριζε ο κυβερνήτης ήταν τα πακέτα του οργανισμού. Εκεί λοιπόν, ούτε και την έννοια της ισοσκέλισης δεν γνωρίζουν. Αλλά κι αν την γνωρίζουν, αφού γράψουν το νούμερο του ΟΠΑΠ, μετά αρχίζουν και κοιτιούνται μεταξύ τους παίζοντας την κολοκυθιά για το τι έσοδα να γράψουν στην από κάτω γραμμή.
           Έτσι λοιπόν έχει πέσει η ιδέα από κάποιους εκεί κάτω ( παραπάνω από εμάς βέβαια ), να γίνει και η δεύτερη κατηγορία ερασιτεχνική. Και βγαίνει η ΑΕΚ σήμερα και το επιβεβαιώνει με την διάψευση φυσικά : " Εμείς ετοιμαζόμαστε για την τρίτη κατηγορία. " Πιστεύω οτι αρχίζετε και μπαίνετε στο νόημα πλέον. Το οποίο είναι πολύ απλό: Όχι θερμοπολεμικό αλλά ψυχροπολεμικό προς το παρόν : Θέλεις πόλεμο; Κανένα πρόβλημα. Όχι προσωπικό όμως. Κάτι χειρότερο. ΘΕΣΜΙΚΟ.
           Με την ΕΠΟ μπροστά. Η οποία κάνει του κεφαλιού της γενικώς και αορίστως και ζητάει από τον ιδιώτη ΟΠΑΠ να ρίξει χρήμα για να ισοσκελίσουν προϋπολογισμούς οι ομάδες αλλά και για να αποδείξει οτι ΣΩΣΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ. Και μπορεί ο Πλατινί να τα πίνει στα βαφτίσια του Θεοδωρίδη στη Μύκονο, αλλά Γάλλος δεν υπάρχει πλέον. Μας άφησε για Φίφες. Τώρα έρχεται άλλος στην θέση του, που μέχρι να βρωμίσει κι αυτός, θα πρέπει να δείξει την πυγμή του σε κάτι Ευρώπας περνώντας μέσα από ψωροκώσταινες.
            Απλά λοιπόν, παίρνω ένα αερόπλοιο και του ψιθυρίζω στο αφτί δυό φωνήεντα: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΧΟΡΗΓΙΕΣ. ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΕΠΟ, το μέλος σου, ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ. Τότε η μπάλα παίρνει την διοίκηση της ομοσπονδίας, τους
" εκπροσώπους " μας στας Ευρώπας αλλά και το ταξιδάκι του χρόνου στο Ρίο για την εθνική κουρελαρία. ΕΔΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΜΥΡΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΑΛΗ.
          Μα θα κάνει κάτι τέτοιο ο Μελισσανίδης; Άντε πάλι. Είπα οτι θα το κάνει; Εγώ απλά είπα τι χαρτιά κρατάει μαζί με το άλλο. " Θα προχωρήσουμε τον ΟΠΑΠ κι αν κάτι δεν μας ταιριάζει θα το διεκδικήσουμε στα δικαστήρια. " Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Όχι οτι θα πληρώνω και θα διεκδικήσω τα λεφτά δικαστικά. Σημαίνει οτι ΔΕΝ θα πληρώνω και πάμε δικαστικά να δούμε ποιός έχει δίκιο. Μπουμ ο Σαρρής και μπουμ η δεύτερη κατηγορία.
           Που ασφαλώς δεν είναι αυτός ο σκοπός, αλλά και πού ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται στο πεδίο της μάχης; έχουν συμβεί τέτοια και στο παρελθόν. Βρίσκεται ο τάδε εθνικόφρων μισότρελος λοχαγός κι όλη μεθόδευση πάει για βρούβες. Μετά οι διαψεύσεις γίνονται πραγματικότητα και μετά ξαναέρχεται το κατεστημένο της ΑΕΚ που μια ζωή ζούσε για να υπομονεύσει τον " θρύλο ". ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ, ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΕΣ. Και τόχω ξαναγράψει : Στην ΑΕΚ υπάρχει μίσος πλέον, το οποίο μια χαρά παντρεύεται και με το άλλο που έρχεται ρώσικα και βορειοελλαδίτικα.
            Και μην διαβάζετε τρίχες για συμμαχίες Μαρινάκη - Κόκαλη. Αυτά είναι για να γεμίζουν με μπαρούφες τα ΜΜΕ τις σελίδες τους. Στον ΟΠΑΠ μπορεί και να τα βρουν οι παλιοί και οι καινούργιοι. Στην υποστήριξη Μαρινάκη, ούτε μία στο εκατομμύριο. Κι αυτό που λέω το υπογράφω με χέρια και με πόδια και θα το δείτε. Πού; Μα στις επόμενες εκλογές της λίγδας που η δαφνοστεφανωμένη θα βρει ακριβώς πέντε ψήφους. Κρατείστε αυτό που λέω μαζί με τέσσερα νησιά και φυσικά τον Πειραιά αφού από εκεί ξεκινούν τα πλοία.
          Κι αφείστε τους αιφνιδιασμούς για την πιθανή μετατροπή της δεύτερης κατηγορίας σε ερασιτεχνική, σαν μπλόφα στα χέρια του χάπια. ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΦΤΕΙΑΧΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑΡΑ; Χώρια που πρέπει να πούμε και το άλλο : Στην ερασιτεχνική κατηγορία, δεν υπάρχουν συμβόλαια. Μόνο ιδιωτικά συμφωνητικά, ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ. Οπότε; Οπότε πιστεύω να έγινα αντιληπτός σαν την καλημέρα μου.
          
            

2 σχόλια:

  1. Αν η Football League γίνει ερασιτεχνική και η ΑΕΚ παίξει εκεί, τα χρέη προς παίκτες και ομάδες ΔΕ ΣΒΗΝΟΥΝ. Είναι το παράδειγμα του Μακεδονικού με το οποίο είχε φαγωθεί ο Κετσετζόγλου: για να σβήσουν τα χρέη προς ομάδες και παίκτες η FIFA απαιτεί να πέσεις τουλάχιστον μια κατηγορία ΓΙΑ ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Δηλαδή, για να σβήσουν τα χρέη, αν είναι να παίξεις στη Β΄ να παίξεις στη Γ΄. Ο Μακεδονικός έπαιζε Γ΄(τότε επαγγελματική) έπεσε για αγωνιστικούς λόγους στη Δ΄ (ερασιτεχινκή) κι επειδή λύθηκε η ΠΑΕ νόμιζαν ότι καθάρισαν. Πλάκα θα έχει να τραβάνε τα μαλλιά τους τώρα οι ΑΕΚάρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρωταθλημα στην Ελλαδα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γινει ερασιτεχνικο.Πανω απο το 75% των ομαδων ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και φυσικα δεν μιλαμε για ΟΠΑΠ και NOVA μονο, αλλα καθαρες θεσεις.
    Δηλαδη για το ποσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και οχι λογιστικα χρωστανε.
    ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ εταιρειες ειναι πραγματικα ενταξει και οσο παει αυτο θα μικραινει.
    Ο λογος ειναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΣ.

    Σε ενα πρωταθλημα που ειναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και το γνωριζουν ολοι, σε ενα πρωταθλημα που ξερουμε πριν αρχισει τον 'πρωταθλητη' και τα περισσοτερα αποτελεσματα- ειδικα τις (κατα πανουτσο) ομορφιες του ποδοσφαιρου τις τελευταιες αγωνιστικες οπου ομαδες που δεν σταυρωναν γκολ επι μηνες γινωνται ξαφνικα Μπαρτσελονες και μοιραζουν 4αρες..

    Σε αυτο το πρωταθλημα που ο 'πρωταθλητης' κρατιεται ΚΑΘΑΡΑ απο τα εσοδα της ΟΥΕΦΑ τα οποια και οπως παει ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΦΑΓΙΑ ΤΟΥ τοσα χρονια θα τα χασει και αυτα σε 2 σαιζον παιζωντας προκριματικα...

    Τι λιγκα εχουμε? Τον 'πρωταθλητη' να κονομαει μια 20-25αρα καθε χρονο ΜΟΝΙΜΑ αφηνωντας τις αλλες ομαδες στον μαρασμο. Φανταστειτε το ΙΔΙΟ (για να μη παμε μακρια) πρωταθλημα οπου ο ΜΠΑΟΚ ο ΑΡΗΣ η ΑΕΚ Ο ΠΑΟ αυτα τα 17 χρονια θα ειχαν παρει και αυτοι απο μια 40-50αρα απο 2 συμμετοχες σε ομιλους.

    Ο πρωταθλητης αγοραζει και μοιραζει παικτες και διαιτητες στους δορυφορους του για να σωθουν οι μεν και να ανασανουν και λιγο οικονομικα αυτοι που τους αγοραζει. Πηρε το καθε Τατο και το καθε Ζαραδουκα π.χ με 2 κατοσταρικα ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕ π.χ τον ατρομητο και εσωσε τον μπαρτσελωναρη..

    Εχουμε μια λιγκα οπου κανουμε μεταγραφες διαιτητων και 'παραγωντων' ΕΠΙΣΗΜΑ (γκαγκατσης-πολατιαν-καζναφερης-μποροθρυλλος) για να 'βοηθησουν' με την 'εμπειρια' τους ..

    Ενα μαγαζι για να δουλεψει θελει πελατες και εσοδα. Για να τους φερει πρεπει να προσφερει -εστω τυπικα- αυτο που υποσχεται.

    Ποσα εισητηρια κοβει η super league? Κρατηθειτε:
    ΣΥΝΟΛΟ: 240 αγωνες 1.176.608 εισητηρια με μεσο ορο:4.903!!!!
    Αν πουμε 30 ευρω (πολλα λεμε αλλα προς χαριν της κουβεντας) Μ.Ο ΟΛΗ η λιγκα ΤΖΙΡΑΡΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ απο 240 παιχνιδια λιγοτερα απο 35εκκ ευρω..

    Την ιδια ωρα ΜΟΝΟ η Arsenal (αυτη ντε που ειχε πρωτυπο... ο Ντεμης με τη τρυπα των 50+ εκκ ευρω και τα χαμενα βιβλια..) τζιραρε 162 εκκ και αφησε κερδος 20,9 εκκ ευρω.
    Και αναφαρω μια ομαδα που περσυ βγηκε τεταρτη και εχει να παρει πρωταθλημα απο το 2004!

    Γιατι την αναφερω? Γιατι Chief Executive ειναι ενας Ελληνας ο IVAN GAZIDIS απο το 2009. Οχι δεν ακολουθει τακτικη Σταυρου η θανοπουλου. Μαλλον δεν τον ενδιαφερει ποιος ειναι προεδρος της FA (ΕΠΟ) και ποσες 'ψηφους'πηρε για να βγει.
    Μπορει να μην τον ενδιαφερει κιολας ποσα λεφτα θα παρει απο τον 'ΟΠΑΠ' και την 'NOVA'.

    Μαλλον τον ενδιαφερουν αλλα πραγματα πιο ουσιωδη..

    Εμεις εχουμε Βαγγελα-ΕΠΟ-Τιγρη-ΟΠΑΠ κλπ.

    ΜΕΓΑΛΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή