Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΣ

             Έχω μια απέχθεια στην εθνική. Όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλων των χωρών. Αν ξεκινήσω στενά ποδοσφαιρικά, περιορίζομαι να πω οτι απλά δεν είναι ομάδες αλλά μια έκθεση σάρκας για καλυτέρευση της ζωής του παίκτη που θα πάρει μεταγραφή και μια προσπάθεια - κατάλοιπο του παρελθόντος - που δήθεν τονώνει το φρόνημα του λαού αν η εθνική του πάει καλά. Δηλαδή μαλακίες ίδιες με τον σύγχρονο ολυμπισμό. Που φουσκώνει ο άλλος στο καφενείο ή στην καφετέρια ή στο σαλέ, που η χώρα του έχει σούπερ αθλητές.
              Αν το μεγαλώσω, υποχρεωτικά θα πάω σε αυτό που πίστευα από μικρός. Οτι δεν υπάρχουν σύνορα κι οτι όταν αυτά υπάρχουν είναι για να δουλεύει κάποια πολεμική μηχανή, που άλλοτε κάνει πολέμους κι άλλοτε απλά πουλάει όπλα για κάποιες άμυνες, που πιθανώς να χρειαστούν στο μέλλον. Κι εύρισκα το ποδόσφαιρο σπουδαίο σχολείο για να τονώνει τα φρονήματα του κοσμάκη και να δημιουργεί αισθήματα ανωτερότητας ή κατωτερότητας ανάλογα με την βούληση της διοργανώτριας αρχής. Δεν τα έλεγα βέβαια έτσι παλιά, αλλά τι να κάνω; Υποθέτω και κάποιος σπουδαίος συγγραφέας δεν έγραφε από τα 12 του.
            Είμαι από τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν τα σύνορα ή τις ιδιαιτερότητες κάποιου μαλάκα που γεννήθηκε στην Ελλάδα ή στην Μαδαγασκάρη. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω οτι όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα και με σαφέστατο προορισμό, που δεν πρόκειται να αλλάξει ό,τι και να κάνεις. Όπως δεν ρωτήθηκες γιατί ήρθες εδώ, δεν θα ερωτηθείς και για το μέλλον. Είμαι από τους ανθρώπους που στην κηδεία του Μέγα ( ένας είναι ο Μέγας ), άκουσα τις εντολές προς τους στρατηγούς του: " Σε όλη την διαδρομή προς τον τάφο, θα μοιράζετε την περιουσία μου στα πλήθη ( όλα ανήκουν εδώ ) και δεν θα μου κλείσετε τα χέρια ( παραδομένος ανεβαίνω επάνω ) ". Είμαι από τους ανθρώπους που με θεωρώ ον του πλανήτη.
            Κι ό,τι είναι η Ελλάδα, είναι και η Βοσνία. Δυό σκορποχώρια, που συμπληρώνουν κάτι αθλητικά για να ξύνει τ' αρχίδια της η τάδε υπερδύναμη μέχρι να παίξει με τον κατ' εξοχήν αντίπαλο της. Που κι αυτή τα ίδια σκατά είναι, αφού βρίσκεται καμιά φορά το μήνα και κάνει προπονήσεις. Σοβαρές εθνικές ομάδες ( αφού ξαναπροσγειωνόμαστε στα γήινα ) ήταν αυτές που βουτάγανε ολόκληρες ομάδες πρότυπα και με μια δυό προσθήκες, παίζανε την ίδια μπάλα που παίζανε και στην τοπική τους κατηγορία. Άρα κάτι θα μπορούσα και να έβλεπα. Δηλαδή κάτι, που είναι αδύνατον να το πετύχει ο σημερινός αγώνας.
             Όμως επειδή αποφάσισα να μείνω μέσα σήμερα - έχω μια απίστευτη κούραση το τελευταίο διάστημα - , είπα και να παρακολουθήσω το κρίσιμο παιχνίδι. Είδα και στην βαθμολογία οτι ήμασταν ισόβαθμοι ( ειλικρινά ούτε ήξερα πού βρίσκονταν οι δυό ομάδες ) και συμπέρανα οτι θα ήταν ντέρμπυ πρωτοπόρων κι άρα των καλύτερων του ομίλου. Χωρίς βέβαια να επαναστατήσω απέναντι στις πανάκειες μου. Η Ελλάδα καλά θα ήταν με μια άμυνα και η Βοσνία ικανοποιημένη να ξεδιπλώσει το ατομικό της ταλέντο - πάντα ήταν πλούσιο - μπας και πετύχει και λίγη εισροή συναλλάγματος από την πώληση κανενός κρέατος. Κι άνετα, χωρίς άγχος και καμία εθνική έπαρση. Από τα επαγγελματικά μου κατορθώματα εξ άλλου με δικαιώνω κι όχι από το βολ πλανέ του χλιμίτζουρα.
            Κι ήταν πολύ ενδιαφέρον το ντέρμπυ. Οι αντίπαλοι προσπαθούσαν για τη νίκη κι εκατέρωθεν συνέβαιναν γεγονότα, που μόνο η ελληνική επανάσταση μπορεί να τα περιγράψει. Δηλαδή το σύστημα της καθώς και η τελική κατάληξη της με τη νίκη στο Ναυαρίνο, που ακόμα το ελληνικό κράτος δεν έχει στήσει μια προτομή στον αρχιναύαρχο. Και το σκορ είναι 100% τυχαίο σαν το χρέος που φτειάξανε άλλοι επίτηδες, με σκοπό να υφαρπάξουν τους αθλητές μας, όπως είχε γίνει και μετά την κατάκτηση του γιούρο από τα παιδιά μας. Τότε που η Μπολόνια της δεύτερης κατηορίας, μας είχε στερήσει τον Ζαγοράκη από τα εθνικά γήπεδα.
             Ομολογώ οτι αισθάνθηκα εθνική υπερηφάνεια με τα παιδιά μας , που έμαθαν από τον πρόεδρο του πεντοχίλιαρου - ΣΑΡΡΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΧΑΠΙΑ - αλλά επειδή είμαι κι άνθρωπος του πλανήτη, την ισοφάρισα με τη νίκη του Βόσνιου που μάλλον ήταν καλύτερος σήμερα. Δεν παίρνω βέβαια και όρκο καθότι μπορεί η διατησία να μην στάθηκε στο ύψος της ή μπορεί τα ξένα κέντρα των αποφάσεων, να είπαν οτι η Ελλαδα δεν είναι ακόμα έτοιμη να αντιμετωπίσει την Βραζιλία. Η Βοσνία είναι πιο μπαλαδόρικη.
            Πάντως η ουσία είναι μία. Αν αυτό γινότανε σε δική μας ομάδα, τότε οι οργανωμένοι οπαδοί της, θα κάνανε και κάποια παράσταση. Θα τα βάζανε με τον προπονητή , τον πρόεδρο, τους παίκτες. Πιστεύω να συμφωνείτε. Άπαξ κι έγινε με την εθνική ομάδα της χώρας, ποιός να ασχοληθεί; ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ; ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
               Γι' αυτό σας λέω οτι και μέναν δεν με καίει. Είτε κερδίσει είτε χάσει. Κι αν κάνω λάθος, θέλω να μου πείτε τι θα κάνουν όλοι αυτοί που θέλουν να μας πείσουν τα ΜΜΕ οτι είναι εθνικόφρονες.
              Κι όποιος καταλάβει , κατάλαβε. Παραπέρα, τι να με ενδιαφέρει;
                                     

4 σχόλια:

  1. Ο Σπύρος Λούης δεν χαιρέτισε...

    Μόνο μια χούφτα αποστολές καταδέχτηκαν να χαιρετίσουν ναζιστικά τον Αδόλφο Χίτλερ στην -βυθισμένη σε εθνικιστικό παραλήρημα- τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 στο Βερολίνο: η ιταλική, η γαλλική, η αυστριακή, φυσικά η γερμανική και, ναι, η... ελληνική!

    Πάντως, ο -επίτιμος προσκεκλημένος του «Φίρερ»- Σπύρος Λούης κρατούσε ένα κλαδί ελιάς και απέφυγε να σηκώσει το χέρι. Το απόσπασμα από το περίφημο ντοκιμαντέρ της Λένι Ρίφενσταλ δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Μάλιστα, οι Αγώνες ξεκίνησαν τρεις μέρες πριν από το πραξικόπημα της 4ης Αυγούστου με το οποίο εγκαθιδρύθηκε στη χώρα η δικτατορία του Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας24 Μαρτίου, 2013 15:16

    Εκείνος ο Δημητρέλος τι "εξτρέ" τραπέζης είχε "δει", αφού τα 10 μύρια που λεει ο γυφτοΑγγλος δεν έχουν ακόμα υπογραφεί από τους (!!!) "επενδυτές που λεει οτι βρήκε ο λαμογιοΑγγλος;
    Είδε "εξτρε" του Μελισσανίδη, αλλά μπερδεύτικε;

    Οπως λέει, ενω είχε ήδη μαζέψει εδώ και μήνες 13.5μύρια ο Βιντιάδης, εν τούτοις σήμερα μας λέει ότι υπάρχει ένα ποσό κάπου στα 10,τα οποία μάλιστα δενέχουν "εγκριθεί";
    Απάντηση: Τα λεφτά στην Αγγλία τοκίζονται ανάποδα. Οσο τα κρατάς στην τράπεζα, χάνεις το 5% το μήνα από το αρχικό κεφάλαιο.

    Και πως αφού-κατα΄δήλωση του τα απαραίτητα είναι κάπου στα 20 μύρια, εν τούτοις με τα 10 θα έιναι έτοιμος-κάποτε;
    Απάντηση: Τα άλλα 10 θα τα βάλει ο Μελισσανίδης.

    Που ενώ θα ερχόταν έτοιμος- "ανεξάρτητα από το αν έρθει μαζί του ο Χάρις", ο Βιντιάδης από το Λονδίνο για την "συνάντηση", τελικά ήρθε μεν αλλά ανέτοιμος δε και περιμένει τον Χαρις-τον τσαρλατανοΑγγλο ντε-που εχει πάρει μεν το "ναι" προφορικώς" αλλά χρειάζονται καμια 15αριά μέρες δε για να το παρει και γραπτώς;
    Απάντηση: Το καλό πράγμα ΑΡΓΕΙ να γίνει. Πολύ όμως. Φτάνει και στο ΠΟΤΕ καμια φορά.

    Γιατί "η είσοδος του ψωροΑγγλου στην Πόρτσμουθ, δεν εμποδίζει την ενασχόληση του με την ΑΕΚ" και γιατί η μη-τελικά ενασχόληση του Αγγλου με την Πόρτσμουθ όυτε και έτσι δεν επιρρεάζει την ενασχόληση του με την ΑΕΚ;
    Απάντηση: Γιατί "η αποφαση να μπει ο Βιντιάδης είναι δεδομένη και ειλημένη".

    Γιατί αποχώρησαν μετα απο 100 μέρες οι καταληψίες των Σπάτων;
    Απάντηση: Γιατί συμπληρώθηκαν 100 μέρες. Τι μαλακίες ρωτάς; Γιατί έπρεπε να γιορτάσουν την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ελευθεροι.

    Γιατί οι μικρομέτοχοι, οι φορείς ττης ιδέας της "Λαικής Βάσης" δεν παρέστησαν στην Γ.Σ. για να προωθήσουν την ιδέα τους;
    Απάντηση: Γιατί έτσι κι'αλλιώς, η ιδέα της "Λαικής Βάσης" έγινε αποδεκτή και εν τι απουσία τους. Ασε που είδαν και την άλλη,την κατάντια,της "Λαικής" της Κύπρου και μάλλον απογοητεύτικαν.

    Γιατί τρώμε μπακαλιάρο κάθε 25 Μαρτίου;
    Απάντηση: Και τι να τρώμε; Φασολάδα; Και να τρέχουμε μετά πισω απο την πάντα του δήμου για να κρύψουμε τους "ήχους"; Σωστό.

    "Μπουμπουλίνα" ή "Φατμαγκιούλ"; "Παπαφλέσσας" ή "Σουλειμάν"; Με ποιόν είσαι; Ποιός θα νικήσει στον αγώνα της AGB;
    Ζήτω το "Εθνος". Ζήτω τα ένθετα. Ζήτω τα DVD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο γαρατζέος24 Μαρτίου, 2013 15:56

    Από το Φ διδάχτηκα την ιδιότητα και τα χαρακτηριστικά του "αυτοφωράκια". Βλέποντας την οικειοθελή παράδοση του Ντιμιτρέλ-προεδράρα μας στις αρχές του γιουνάν μπεηλίκ, θυμήθηκα τους αυτοφράκηδες. Τελικά θα μείνει στην ιστορία ΚΑΙ ως Δημητρέλος ο ΙΙ ο αυτοφωράκιας.
    40 χιλιαρικάκια ετησίως ο μισθός, ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ...και 40 χιλιαρικάκια για εγγύηση. Από που βρέθηκαν αυτά, αλήθεια? Αναρωτήθηκε ο γκετζετζόγλου? Την έψαξε ο χήνος? Διερέυνησε η Ψ-ώρα? Ή μήπως τα είχαν προϋπολογίσει στο γιαουρτάδικο όταν ετοίμαζαν τα χάλικνα βιβλία του 2013?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο γαρατζέος24 Μαρτίου, 2013 15:59

    Όσον αφορά τον Ιβάν, τσίμπησε με τρελή κίνηση τη ΣΕΚΑΠ...όπως τα λες προσφυγάκι. Πάρεργο ο ζμΠΑΟυγΚ και λαικό έρεισμα για σωστές, ΜΕΓΑΛΕΣ μπίζνες.
    Αμ, μόνο ο θείος ήξερε το παιχνίδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή