Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

           Κάπου έχει πέσει και λίγο βαριεστημάρα με τα πεζά κείμενα μου κάθε μέρα. Σήμερα λοιπόν, κατόπιν σχετικής άδειας, αναδημοσιεύω το κείμενο το χθεσινό από τον αποδυτηριάκια. Το θεωρώ διαμάντι και ποίημα, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΟΥ στην ουσία του δικού μου Αεκτζηδισμού. Εξ άλλου και το ίδιο το κείμενο αναφέρεται στα φτειαγμένα δίπολα και σε όλα εκείνα τα χάπατα που μπαίνουν κάτω από μια σημαία και γι' αυτό δεν αναφέρεται στον δικό μας ΤΟΠΙΚΟ οπαδισμό. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΕΛΥΣΕ Ο ΚΟΝΤΟΣ.
             Ποιά είναι η διαφωνία στο τέλειο κείμενο; ΟΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΕΚΤΖΗΣ. Θα μου πείτε οτι όλοι οι οπαδοί το ίδιο θα πουν. ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ. Εγώ είμαι από τους γραφικούς, που έχω γράψει σε δημόσια θέα, το " ...γκρεμείστε την Ακρόπολη..." ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΧΩΡΑΕΙ Η ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ. Και συγνώμη από όλους εκείνους, που είχαν διαβάσει το κείμενο στο αδερφικό site.
**********************************************************************************
Ρεάλ ή, Μπαρτσελώνα; Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Διαφορετικός ο μύθος τους. Εσύ με ποιόν είσαι; Με τον Ολυμπιακό ή, τον Παναθηναϊκό; Με τη Ρωσία ή, την Αμερική; Την Άννα Βίσση ή, την Δέσποινα Βανδή; Το ΠΑΣΟΚ ή, τη ΝΔ; Τον Σταυρίδη ή, τον Γκιωνάκη; Τον Ρόμπερτ ντε Νίρο ή, τον Αλ Πατσίνο; Τον Πελέ ή, τον Μαραντόνα; Τον Καζαντζίδη ή, τον Μπιθικώτση;

Πάντα ο ο άνθρωπος έχει τις προτιμήσεις του, τις αδυναμίες του. Έτσι. Τις περισσότερες φορές χωρίς κριτήρια. Χωρίς να ξέρει τι του γίνεται. Έτσι. Για να είναι στο παιχνίδι. Για να ανήκει κάπου, για να έχει έναν αντίπαλο.

Είναι γάβρος π.χ. Αν τον ρωτήσεις  γιατί, θα γελάσει το σύμπαν μαζύ του. Δεν υπάρχει καμμία λογική γιατί είναι κάποιος βάζελος. Αν τους ζητήσεις να σου πουν γιατί είσαι αεκτζής, παοκτζής, αρειανός, γάβρος, βάζελος, θα διαπιστώσεις ότι είναι εντελώς αστείοι, εντελώς ανύπαρκτοι οι λόγοι της ένταξής τους, της προτίμησής τους, σε τούτη και σ'εκείνη την ομάδα. Το πλέον απελπιστικό; Είμαι μ'αυτή την ομαδάρα, θα σου πει και θα σου αναφέρει ό,τι θα σου πει και ο... αντίπαλος του.

Να, γιατί λέμε ότι ο άλλος δεν είναι με μία ομάδα που εκφράζει κάτι συγκεκριμένο, κάτι υπαρκτό, κάτι χειροπιαστό, αλλά είναι με το “μύθο” της. Και πρόσεξε: Δεν είναι ίδιος ο μύθος της ΙΔΙΑΣ ομαδάρας για κάθε οπαδό. Όχι, βέβαια. Ο καθένας, ανάλογα με την τρέλλα που κουβαλάει, την θέλει έτσι την ομαδάρα του και... έτσι την έχει καρφωμένη μέσα στο κεφάλι του.

Το Χάρβαρντ, το πασίγνωστο αμερικάνικο πανεπιστήμιο, έκανε μία έρευνα, ας το πούμε της οπαδικής αγοράς σ'όλον τον κόσμο. Και με βάση κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, υπολογίζει ότι η Ρεάλ έχει διεθνώς 228 εκ. φίλους. Ας τους πούμε έτσι, “φίλους”, όχι οπαδούς. Και η δεύτερη ομάδα στη γη είναι η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ με 168 εκ. θαυμαστές. Γιατί αυτό; Τα είπαμε. Εκπέμπουν διαφορετικό μύθο. Κι όχι μόνον γιατί προέρχονται από δύο διαφορετικές χώρες, την Ισπανία και την Αγγλία, με ρίζες και δεδομένα αλλοιώτικα, σε επίπεδο ιστορικό, πολιτιστικό.

Η αναγνωρισιμότητα περισσότερο, παρά η δημοφιλία των δύο ομάδων οφείλεται και στο γεγονός, ότι κυριαρχεί στο γλόμπο, η αγγλική γλώσσα, ενώ είναι δεκάδες τα εκατομμύρια ανθρώπων που κατοικούν σε χώρες ισπανόφωνες. Το ερώτημά μας είναι Ρεάλ ή Μπαρτσελώνα; Και μόνον που κάποιος τοποθετεί ένα τέτοιο ερώτημα, Ρεάλ ή Μπαρτσα, και δεν χρειάζεσαι καμμία έρευνα από Χάρβαρντ και Κολούμπια, Ήτον και Οξφόρδη, για να αντιληφθείς ότι μέσα από το ποδόσφαιρο βγάζει ο άλλος απωθημένα του ταξικά, πατριωτικά, πολιτιστικά. Άσε την Ρεάλ και την Μπαρτσελώνα, που ουσιαστικά είναι ομάδες δύο διαφορετικών εθνών, της Ισπανίας και της Καταλωνίας, κι ας έρθουμε στα δικά μας. Στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Πάντα έπαιζε το παραμύθι ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα της άρχουσας τάξης. Του κεφαλαίου. Της πλουτοκρατίας. Της αριστοκρατίας. Η ομάδα της Αθήνας. Μαλακίες, δηλαδή. Ότι είναι η ομάδα της εξουσίας, του παρασκηνίου. Και όλα αυτά στα λέγανε και σοβαρά ακόμα. Μιλάμε για σοβαρούς μαλάκες.

Από την άλλη, έπαιζε το παραμύθι ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα του λαού. Η λαϊκιά να'ουμε ομάδα, η ομάδα της φτωχολογιάς, της μαγκιάς, του λιμανιού, κι άλλα τέτοια κουφά. Ποια είναι η πραγματικότητα; Φευ είπαμε. Δεν χρειαζόμαστε να μας ανοίξουν τα μάτια με μία επιστημονική έρευνα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και η Ακαδημία Αθηνών.

Όση λεχριτοσύνη μπορεί να σέρνει ο Ολυμπιακός των εργατικών συνοικιών, από Κοκκινιά και Δραπετσώνα, άλλο τόσο είναι και το λούμπεν προλεταριάτο που ακολουθεί τον Παναθηναϊκό, του οποίου υποτίθεται η οπαδοσύνη στηρίζεται στα βόρεια προάστεια, Φιλοθέες και Ψυχικά.

Σήμερα, έχει γενέθλια η Ρεάλ, έκλεισε τα 111 χρόνια της ύπαρξής της και βρήκαμε την ευκαιρία να ακουμπήσουμε το δικό μας “δίδυμο”, ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, κι όχι την Μπαρτσελώνα και την Μάντσεστερ, που αποτελούν το αντίπαλο δέος της Ρεάλ, εντός και εκτός Ισπανίας, αντίστοιχα.
*******************************************************************************
        Για τα 111 χρόνια της Ρεάλ, πραγματικά δεν μου καίγεται καρφί. Ούτε για τον άλλον μαλάκα, ΤΟΝ ΣΕΡ ΚΑΤΑ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΗΣ ΙΝΓΚΛΕΤΕΡΑΣ, που αντί να ασχολείται με το ποδόσφαιρο ( για να κατανοείτε τι είναι οι σερ ) διαμαρτυρόταν στον τέταρτο για την κόκκινη. Κάτι που θύμισε Ελλάδα και παράγοντες που κυνηγάνε κοράκια. Την ώρα που ο Μουρίνιο έκανε την αλλαγή για να πάρει το παιχνίδι και την ώρα που αποδείκνυε ποιός θα παρακαλάει το καλοκαίρι. Αυτός, η Ρεάλ ή κάτι Άραβες. Και δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες για κανά χέρι μετά, αλλά όποιος κατανοεί, κατανοούσε την απλή μοίρα του σχέδιου για το ένα γκολ. Ειδικά όσοι είδαν την πλάκα, ο δαίμονας να ψιθυρίζει κάτι στο αφτί του ΣΕΡ. Τι να του είπε;
             - Σε ποιό λεπτό να στο βάλω; Ή
             - Εντάξει αδικήθηκες πριν αλλά τώρα ήταν πέναλτυ.
         Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το 8-1 εναντίον της Μπαρτσελόνα στα τελευταία παιχνίδια, σημασία έχει οτι έβαλε την Ρεάλ στην τσέπη του με συγκεκριμένο στόχο φέτος κι οτι Ο ΣΕΡ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. Έτσι κάνουν οι λύκοι. Φεύγουν πριν τελειώσει το ματς και μετά, ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.
                ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ. Διότι η United, μετά την αλογοτροφή, ΕΊΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΉ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΑΡΑΓΚΟΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, που απλά χρησιμοποιεί Ιρλανδούς για ξεκάρφωμα.
            Και θέλω ο άπατρις να φύγει το καλοκαίρι και να πάει όπου στην ευχή θέλει. Και να μείνει το σκορποχώρι που λέγεται Ρεάλ με τον Κασίγιας και τον Λίπι που τώρα θέλουν. Δηλαδή ήθελαν πριν τους ξημερώσει κατρουλόκαβλα.
                ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ SPECIALS ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ.
 ********************* ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ *****************************
                ΥΓ. ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΧΑΣΑΝΕ ΤΟ DINERS ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΟ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ.

17 σχόλια:

  1. Καλά, εντάξει.

    Είδαμε και τη Ρεάλ πόσο ΠΑΡΑΓΚΟΟΜΑΔΑ δεν είναι. Με 13 πρωταθλήματα και 5 πρωταθλητριών επί Φράνκο. Με ιστορίες ακόμα και σε φιλικά να απειλούν τους παίχτες της Μπαρτσελόνα (δεν μπορώ να βρω την πηγή που το είχα διαβάσει).

    Η United από την άλλη μεταξύ '69 και '86 δεν υπήρχε στο νησί. Ήρθε ο Sir που τον κοροιδεύεις, και την έκανε πρώτη σε Αγγλία και παγκόσμιο επίπεδο. Τώρα για ποια παράγκα μιλάς δεν ξέρω. Πες μου ένα πρωτάθλημα που πήρε και δεν άξιζε. Λες και οι Άραβες ή ο Αμπράμοβιτς δεν μπορούν να ελέγξουν το παρασκήνιο. Εγώ αντίθετα θυμάμαι 3 άδικους αποκλεισμούς από ευρώπη το 2004 πάλι απέναντι στο Μουρίνιο με ακυρωμένο γκολ, το 2010 πάλι με ανύπαρκτη κόκκινη και φέτος.

    Και μιας και πιάσαμε την UEFA μην ξεχνάμε πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έχει "γλείψει" την Ισπανία. Ειδικά Μπαρτσελόνα και εθνική.

    Για να γράφεις για την ΑΕΚ και τα εγχώρια καλά είσαι. Άσε μας τώρα που θα πεις γαύρο τη United.

    Φιλικά τα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ Και αν μισω τη ρεαλ .....ΣΥΜΦΩΝΩ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ :
    "ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ. Διότι η United, μετά την αλογοτροφή, ΕΊΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΉ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΑΡΑΓΚΟΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, που απλά χρησιμοποιεί Ιρλανδούς για ξεκάρφωμα "!
    ΩΡΑΙΟ ΤΟ κειμενο θελει και αλλη αναλυση η ιστορια με τα ΔΙΠΟΛΑ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιαννη ζεις σε δικο σου πλανητη... ή παρακολουθεις απο αγγλια μονο οτι θελεις, μαθαινεις μαλλον μονο αποτελεσμα και τιποταλλο! επειδη οσο παρακολουθω ελληνικο ισως 3πλασια παρακολουθω αγγλικο σε ενημερωνω οτι σε παραπανω απο τα μισα χρονια η manu ειναι χειροτερη ή αντιστοιχη του γαυρου!αν παρακολουθεις αγγλια και δεν το βλεπεις αυτο (και εισαι και ΑΕΚ στην ελλαδα, δλδ εχεις ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΕΙ απο το συστημα 89 χρονια τωρα), μαλλον δεν εχει καν νοημα η κουβεντα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλην όμως υπάρχει υπερβολή εδώ.
    Οτι κι αν κάνει η όποια Γιουνάιτεντ στο όποιο ευρωπαικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ενχώριο γαύρο. Εκτός, όπως είπα, κατ΄υπερβολή.
    Οι μόνες χώρες πού μπορούν να προσφέρουν ακριβείς γαυρικές συγκρίσεις είναι αυτές τού πρώην ανατολικού μπλόκ όταν ακόμα ήταν "κομμουνιστικές" (καλά, λέμε και την καθιερωμένη μαλακιούλα για να περνάει η ώρα).
    Δηλαδή κάτι Στεάουα, κάτι Λέφσκι και πάει λέγοντας.
    Παρακολουθώ κι εγώ την Πρέμιερ κι η δική μου διαπίστωση είναι ό, τι, ότι εύνοια κι αν έχει η Γιουνάιτεντ είναι μικροσκοπικό πταίσμα μπροστά στον ενχώριο γαύρο.
    Ειναι σαν να συγκρίνουμε την αταξία σορτσακοφόρου πιτσιρικά τού νηπιαγωγείου με σεσημασμένο στα κιτάπια τών μπάτσων.
    Δεν υπάρχει τέτοια σύγκριση διότι δεν υπάρχει δυτικοευρωπαικό πρωτάθλημα πού να γίνονται αυτά πού γίνονται στο ελλάντα.
    Και χωρίς το ελλάντα να είναι "κομμουνιστική" χώρα, εδώ είναι τα παράδοξα (αλλά για το ελλάντα μιλάμε, δηλαδή τον ορισμό τού παράδοξου, συνεπώς αυτο-αναιρούμαι).
    Δεν είμαι φαν ούτε τής Γιουνάιτεντ ούτε τού Ζοζέ πού με μπάτζετ με το οποίο άνετα θα επιβίωνε μιά μικρή Αφρικάνικη χώρα είναι 800 βαθμούς πίσω στην βαθμολογία τής Πριμέρα. Δεν είμαι επίσης φάν τής Μπάρτσα πού παραπαίει φέτος σε σχέση με τα στάνταρντ της.
    Ειναι λογικό να στοχεύει ο Ζοζέ στή μόνη σοβαρή κούπα πού τού έχει απομείνει, δηλαδή το ΤσουΛού.
    Οκέι.
    Αυτό σημαίνει τί?
    Απέναντι σε μιά Γιουνάιτεντ πού δεν είναι δα η πρό δεκαετίας Γιουνάιτεντ, είναι δηλαδή μιά ομάδα με πολύ σοβαρές αμυντικές αδυναμίες, πού πέρσι δεν πέρασε καν τούς ομίλους κι αποκλείστηκε χαλαράουα στο Γιουρόπα, και φέτος έκανε κάποιες σημαντικές μεν επιθετικογενείς προσθήκες (Κάκαβα, Φαν Πέρσι) αλλά δεν διόρθωσε τίποτα απ΄την αστεία άμυνα της, απέναντι λοιπόν σε μιά τέτοια Γιουνάιτεντ, τι κατάφερε ο Ζοζέ?
    Να δεινοπαθήσει στο Μπερναμπέου και να ξαναδεινοπαθήσει στο Ολντ Τράφφορντ.
    Δεν τού βγάζεις και το καπέλλο, σωστά?
    Αλλωστε, όταν έχεις ονομαστεί "the special one" τότε αναμένεται αν δείξεις και αυτό το κάτι, το σπέσιαλ.
    Ποιό είναι όμως το σπέσιαλ όταν δεινοπαθείς με μιά μέτρια Γιουνάιτεντ και μάλιστα εντός-εκτός? Κι όταν επωφελείσαι από μιά αποβολή (πού σίγουρα σηκώνει συζήτηση, χωρίς να λέω ότι υπάρχει ξεκάθαρη άποψη) και πού χωρίς αυτή το μάτς δεν έδειχνε καθόλου σιγουράκι, απόδειξη ότι ακόμα και μετά την αποβολή η Γιουνάιτεντ συνέχιζε να πιέζει με δέκα νοματαίους.

    Η κατιούσα τής Γιουνάιτεντ τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν έχει φανεί όσο θα μπορούσε γιατί ο ανταγωνισμός στην Αγγλία έχει φθίνει. Ναί μεν υπάρχει η άλλη Μάντσεστερ τών σείχηδων αλλά μόνο αυτή, κι ακόμα κι αυτή η ομάδα είναι μιά ομöaδα πού στην Ευρώπη πάει άπατη. Ο Ρώσος δεν χώνει πλέον τα φράγκα πού έχωνε στην Τσέλσκι, Ο Βενγκέρ έχει αφαιμακτεί εντελώς από ταλέντα με τίς συνεχείς πωλήσεις για να πληρωθεί το Emirates και κάτι άλλο δεν υπάρχει.

    Απ΄την άλλη, ο Ζοζε γιατί προσλήφθηκε? Κυρίως για να εκθρονίσει την Μπάρτσα, για τί άλλο άλλωστε? Σ΄αυτό απέτυχε παταγωδώς κι όσα μάτς κι αν κερδίζει τώρα, την τωρινή χρονική στιγμή δηλαδή, δεν έχουν αντίκρυσμα απ΄τη στιγμή πού στην βαθμολογία κυττάει με τηλεσκόπιο πρός τα πάνω.
    Κι έτσι, ξέροντας ότι το καλοκαίρι τον φεύγουν, πάει να ρεφάρει με ΤσουΛού.
    Αμ δέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας07 Μαρτίου, 2013 13:47

    Κακώς πιστεύεις ότι η Ελλάδα δεν είναι κομουνιστική χώρα..Που ανήκουν οι κύριοι τομείς ενέργειας, οι τηλεπικοινωνιες, τα τζογαδορομάγαζα και κυρίως το 1 και πλέον εκατομμύριο "μουσαφιραίοι- ψηφοφόροι"; Ιδυότυπος κομουνισμός υπάρχει.
    Απλά η διαφορά είναι, ότι, κάθε 20-30 χρόνια οι κρατικές εταιρείες "ιδιωτικοποιούνται" και μετα μετοπωλούνται ξανά στο κράτος. Γύρω- γύρω όλοι.
    Ειδικά από την μεταπολίτευση και δώθε, είμαστε υπό Γερμανική (δηλαδή Ανατολικογερμανική) επιτήρηση.

    Από που "ήρθε" ο Σημίτης; Που βρίσκεται ο αδερφός του; Γερμανία. Που "εκπαιδεύτικε" ο Ακης και που ήταν ο κύριος βραχίονας του "ΠΑΚ"; Ο Κόκκαλης από που ξεφύτρωσε,αν όχι από την "κομουνιστική" Αν Γερμανία; Απο που ήρθε ο Μπόμπολας και ποιές οι διασυνδέσεις του; Ρωσσία.
    Ο Κυριακού "ανετράφει" στην Πολωνία. Οι Λαμπρακαίοι και το ΔΟΛ είναι σε ευθυεία γραμμή με την Γκεστάπο,την Στάζι και τα λοιπά παρελκόμενα.
    Μέχρι και ο πρόσφατος πρόεδρος Παπούλιας, Γερμανοτραφής είναι.
    Και οι βασιλείς που είχες (και ακόμα τους έχεις, στους κύριους δρόμους γύρω από την Βουλή, εκ Γερμανίας είναι φερμένοι.
    Ποιός "καπιταλισμός"; Εδώ γελάνε.

    Εδώ ζητάνε -τάχα- να ανοίξουν τα επαγγέλματα και την ίδια ώρα με τις ευλογίες της Ευρ. Ενωσης, υπογράφουν ανανέωση της μονοπωλιακής λειτουργίας του ΟΠΑΠ για 20 ακόμα χρόνια. Τι σόι "ανταγωνισμός" ειναι αυτός;
    Γιατί "επιζεί" ακόμα το εδώ ΚΚΕ, το μοναδικό εν "ζωή" ΚΚ στην Ευρώπη; Δεν είναι ο τροχονόμος του συστήματος;
    Τι λεμε εδώ πέρα τώρα; Μαλακίες κουβεντιάζουμε;
    Ποια "Δύση". Μιλάμε για βαθύ σκότος.
    Αρα, ήταν αναμενομενη και η παρουσια-δημιουργία μιας μοναχοφαικής ομάδας που θα τα παίρνει όλα κάθε χρόνο. Οσο πάει.
    Δεν την λέμε τυχαία "Λοκομοτίβ Πειραιά".

    "Αριστεροί" κυβερνούν εδώ και 40 χρόνια. Δεν υπάρχει δεξιά. Εχει πεθάνει. Κάτι τσιράκια που παίρνουν πάνω τους τον μουτσούρη είναι οι φερόμενοι ως "δεξιοι". Ωστε να καθαρίζουν οι αριστεροί, οι σοσιαλιστές, οι σοσιαλκομουνιστές και έτσι με καινούρια όρεξη και με "λευκό ποινικο μητρώο", κάθε τόσο, να ξαναπέφτουν με τα μούτρα στη μάσα.

    ΟΛΟΙ τους, τι καμώνονται ότι είναι; ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ τους, για τι πράγμα καυχιόνται; Δεν τους ακούς συνέχεια; Μα για ένα: "είμουν κομουνιστής"... "'ημουν στην ΚΝΕ" ... "έφαγα ξύλο από την ασφάλεια" "...με φυλάκισαν"..."με εξόρισαν"...." μου έκαναν φάλλαγγα" ..." άκουγα κρυφα Θεοδωράκη". κλπ-κλπ.
    ΟΛΟΙ. Από την Αλέκα,ως τον Στουρνάρα. Από τον Μπίστη,ως τον ΨΑριανό και από τον Αντρέα, ως τον Σημίτη, από την Κατσέλη ως Τσίπρα.
    ΑΠΑΝΤΕΣ. Ασχετα αν "σπούδασαν" στα Γιέιλ,στα Αμερικάνικα κολλέγια και στα L.S.E.
    Εκεί πάνε όχι για σπουδές, αλλά για "συγχρονισμό" με τους "ομοειδείς" τους. Αφού θα "συναντηθούν" κάποια στιγμή αργότερα. Για εντολές δηλαδή. Για να πάρουν τους "οδικούς χάρτες".

    Ρε Κομμουνισμός λέμε με Αμερικάνικη "εκπαίδευση". ΦΟΥΛ. Τίποτα άλλο δεν δηλώνουν.
    Ειναι η κολυμπήθρα, η σημαία ευκαιρίας, η απαραίτητη πίστωση χρόνου που χρειάζεται ένας κλέφτης. Ειναι το άριστο, το καλύτερο άλοθι. Μεχρι να τον πάρεις χαμπάρι και να σταματήσεις να τον συγχωρείς συνέχεια, ίσα που σε έχει πουλήσει 80 φορές.
    "Αριστεροί" γάμησαν την χώρα.
    "Αριστεροί" γάμησαν και την ΑΕΚ.
    Αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας07 Μαρτίου, 2013 14:05

    Οσο για τον αγώνα αυτο΄ν καθ'αυτόν, τον προχθεσινό, εάν η Γιουνάιτεντ, δεν έμενε με 10, δεν καθάριζε ο Μουρίνιο. Κακά τα ψέματα.
    Και η δήλωση "έχασε ο καλύτερος", ήταν απλά ένα ακόμα σκαλοπάτι προς τον πάγκο της Μαντσεστερ. Για εκεί πάει λογικά. Ατμόσφαιρα φτιάχνει ο σατανάς.

    Σαν κόουτς (και όχι προπονητής,αφού είναι άλλο πράγμα) είναι σίγουρα ο καλύτερος. Μέχρι να αναδυθεί στην πιάτσα καποιος άλλος. Προς το παρόν,δεν βλέπουμε άλλον, άρα είναι ο καλύτερος. Απλα τα πράγματα, είτε τον γουστάρουμε είτε όχι.
    Είναι κλόουν βέβαια. Οι κάμερες τον γουστάρουν το ίδιο και αυτός αυτές. Παιζει παιχνίδια. Το ξέρει το άθλημα αυτο. Είναι εριστικός, ειναι εγωπαθής, είναι φίλαυτος, είναι "λύκος" μονάχος.
    Είναι και το "αλατοπίπερο" των πάγκων. Το "μπαχάρι" στην άνοστη σούπα του προπονητόκοσμου. Απαραίτητο συστατικό.
    Τα περί special, δεν τα συμερίζομαι. Υπάρχει ουίσκυ που αυτοαναγορεύεται σε special;
    Eντάξει, είναι λίγο "παρμένος", τι να κάνουμε...

    Ούτε εγω γουστάρω, καμιά απ΄τις δυο. Ρεάλ η Μάτνσεστερ.
    Προτιμώ Ντόρτμουντ, που χθες ήταν για υποβοβασμό και έχει τα περισσότερα διαρκείας στον κόσμο. Μιλάμε για ΤΗΝ έδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Γιάννη: Δεκτή η διαφωνία σου, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΡΝΤΟΧ.
    Αν ονόμαζα την United γαύρο, πραγματικά θα την κατέβαζα σε επίπεδο παρασκηνίου. Ο γαύρος είναι αθώα περιστερά μπροστά τους σερ κι είναι κανονικότατο προσκήνιο.
    Το που είμαι καλός το ορίζω μόνο εγώ. Ουδείς άλλος. Ο άλλος έχει το δικαίωμα του ζάπινγκ και την ελεύθερη γνώμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Κομμουνιστική". Ετσι το έγραψα.
    Δηλαδή δεν υπήρξε, δεν υπάρχει, και δεν προβλέπεται να υπάρξει.
    Υπάρχει κρατικός καπιταλισμος και καπιταλισμός με λιγότερο κράτος. Αυτά τα δύο, και το πρώτο ονομάζεται (ενίοτε) και "κομμουνισμός".
    Διαστρέβλωση δηλαδή μιάς έτσι κι αλλιώς πυροβολημένης και ανεφάρμοστης και μη-εφαρμόσιμης θεωρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας07 Μαρτίου, 2013 15:01

    Τα πράγματα είναι χειρότερα: Οχι απλά "ανεφάρμοστη θεωρία", αλλά "μια επινοημένη από τον καπιταλισμό ανεφάρμοστη θεωρία". Αφου όλοι της οι "θεωρητικοί" φιλιούνταν σταυρωτά με τους τραπεζίτες της Ν. Υόρκης. Και βέβαια- όπως ορίζουν τα έθιμα- ΑΠΑΝΤΕΣ απο καλές οικογένειες, αριστοκράτες και τεμπέλιδες ως εκεί που δεν παίρνει.
    Δυο φορές κουκιά με λάδι.
    Οσο οι άλλοι-τα κορόιδα- δούλευαν, εκείνοι ΜΙΛΟΥΣΑΝ για την εργασία. "εργατολόγοι".
    Οι "διαμεσολαβητές" ανάμεσα στο προλεταριάτο και στο κεφάλαιο. Γάματα με Κεφαλαία γράμματα.
    Μιλάμε για τους παριτωριανούς του καπιταλιστικού Κογκλαβίου.
    Μη σου πω και τρεις φορές κουκιά με λάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρηστος Χοντζεας07 Μαρτίου, 2013 15:23

    Ολοι οι λαοί-λίγο πολύ- κουτσοπροσπαθούν να προμοτάρουν ότι έχουν.
    Ολοι πωλούν κάτι. Και αυτό δεν είναι μεπτό. Ουτε και ότι το ποδόσφαιρο είναι κυρίως μπίζνα.
    Αλλα, φίλε μου, μεγαλύτεροι απατεώνες απο΄τους Αγγλους,δεν έχει ματαδεί ο κόσμος. Μεγαλύτεροι κλέφτες και πωλητές φυκιών αντι μεταξωτών κορδελών.
    Βρίσκουν και κάνου βέβαια, θα μου πεις. Σωστό.
    Αλλά αυτό δεν αναιρεί την τάση που έχουν συνέχεια να κλέβουν, να οικοιοποιούνται, να παραχαράσουν και να υποκλέπτουν,να σπάνε copy right και να περνάνε την δική τους "ταμπέλα".
    Μιλάμε για μαστόρια.
    Οι "σερ" δεν είναι τίποτα άλλο παρά ότι απέμεινε από ένα ξεπεσμένο βασίλειο. Για να δικαιολογεί τα χρυσά πηρούνια με τα οποία τρώει η γρια στο Μπάκιγχαμ και οι γύρω κουστωδία.
    Ελα να σε "ονομάσω" "σερ". Ωστε να συνεχίσω να τεμπελιάζω και να αριβάρω "εξ αμάξης".
    Ενα ξερονήσι τους απέμεινε από την αυτοκρατορία που "ο ήλιος δεν δύει ποτέ"... και εκεί αυτοί. Οι μισοι έχουν γίνει "σερ" και οι άλλοι μισοί είναι λόρδοι.
    Γελοία πράγματα. Απολύτως ξευτύλες.
    Η Μαντσεστερ, έχει λίγο μεγαλύτερη- σε κούπες- ιστορία από την Νότιγχαμ Φόρεστ Οσο για το μακρύ παρελθον, αυτό είναι με τη μεριά της δεύτερης..
    Μάρκετιγκ Γιουνάιτεντ, όπως πολύ σωστά την αποκαλεί κάποιος.
    Το "Λας Βέγγας" του ποδοσφαίρου. Κατα μεσής της "ερήμου", την "έχτισαν".
    Ανυπαρκτη Ευρωπαικά μέχρι πριν 15 χρόνια.
    Ειναι π.χ. το αριστερό αρχίδι της Μπενφίκα. Μη πάμε παραπάνω,σε Λίβερπουλ π.χ. γιατί είναι προσβολή.
    Ούτα καν Αγιαξ δεν είναι.

    Κανάγιες του νησιού. Κλεφτες σε όλα. Μια ταμπέλα, δυό διαφημισεις, μερικά πρωταθληματα ανευ συναγωνισμού, ένας Παρκ, για να πουλάμε μπλούζες στην Κίνα, ένας Καντονα γιατί μας αρέσει να μας πηδάνε και ένας 'μπέκαμ με τα βρακιά τα σχιστά για τον ίδιο λόγο...και να'σου το "θέατρο των ονείρων". Με μια μπύρα στο κώλο ο καθενας.

    Μας τελείωσε ο Διακογιάννης, αλλά αφησε "σχολή" πίσω του. Αγγλολαγνείας. Οπως επιτάσουν οι κανόνες μεταξύ (πρώην) αυτοκρατορίας και αποικίας.
    Αγγλόδουλοι.

    Ας τους πει κάποιος ρε παιδιά, ότι υπάρχουν και άλλες χωρες.
    Υπαρχουν και αλλού πορτοκαλιές, ρε Σωτηρακοπουλοπουρουπουπούδες.
    Βαρεθήκαμε το παραμύθι ρεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Ρωσία πήρε τον ΠΑΟΚ – Γεγονός με πελώρια πολιτική σημασία
    Από τα μέσα Αυγούστου, ο Ρώσος ποντιακής καταγωγής επιχειρηματίας και βουλευτής του κόμματος «Ενιαία Ρωσία» του Πούτιν, Ιβάν Σαββίδης, είναι ο κάτοχος του 51% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης έχει προσωπικές σχέσεις με τον Πούτιν, αποτελεί βασικό μεσολαβητή μεταξύ του αφεντικού του και του ελληνικού πολιτικού καθεστώτος κι έχει εκφράσει πολλές φορές άποψη για τα εσωτερικά πολιτικά τεκταινόμενα στη χώρα μας.Και πώς να γίνει αλλιώς, αφού οι οργανικοί δεσμοί με τη Ρωσία σε αυτήν εδώ τη χώρα εξασφαλίζουν εύνοια από ολόκληρη το διακομματικό καθεστώς, αλλά και από τους αρμούς του μέσα στην κρατική γραφειοκρατία, εν προκειμένω στη διαιτησία κλπ. Κυρίως, οι δεσμοί με τη Μόσχα εξασφαλίζουν ασυλία από τα «λαϊκά κινήματα» της ψευτοαριστεράς των ψευτοΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής «αριστερής» και αναρχικής ουράς τους, που το πολύ να βγάλουν καμιά καταγγελία για τα μάτια, όπως για τις απολύσεις του 50% των εργαζόμενων από τον Κοπελούζο στην Silcio στην Πάτρα, κι από κει παν κι οι άλλοι… Ο ελληνικός λαός, και πρώτοι οι ίδιοι οι πατριώτες και δημοκράτες φίλοι του ΠΑΟΚ, πρέπει να αντισταθούν στη μετατροπή τους σε κανίβαλους στο όνομα της «νίκης με κάθε μέσο» και της «εκδίκησης για τα χρόνια της μιζέριας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και πώς να γίνει αλλιώς, αφού οι οργανικοί δεσμοί με τη Ρωσία σε αυτήν εδώ τη χώρα εξασφαλίζουν εύνοια από ολόκληρη το διακομματικό καθεστώς, αλλά και από τους αρμούς του μέσα στην κρατική γραφειοκρατία, εν προκειμένω στη διαιτησία κλπ. Κυρίως, οι δεσμοί με τη Μόσχα εξασφαλίζουν ασυλία από τα «λαϊκά κινήματα» της ψευτοαριστεράς των ψευτοΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής «αριστερής» και αναρχικής ουράς τους, που το πολύ να βγάλουν καμιά καταγγελία για τα μάτια, όπως για τις απολύσεις του 50% των εργαζόμενων από τον Κοπελούζο στην Silcio στην Πάτρα, κι από κει παν κι οι άλλοι…

    Ο Σαββίδης φαίνεται να σχεδιάζει και νέο γήπεδο, στην έκταση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», και φανταζόμαστε, από την προϊστορία της σκοτεινής εκχώρησης από το Σημίτη του «Καραϊσκάκη» στο σταζίτη Κόκκαλη, τι πρόκειται να πληρώσει ο ελληνικός λαός μέσα στην πείνα του για να «συσφίγγει» ο Σαββίδης τις ελληνορωσικές σχέσεις και να φτιάχνει γήπεδα τζάμπα...

    Αξίζει κανείς μάλιστα, να κάνει τη σύγκριση μεταξύ του πόσου γρήγορα, εύκολα και «αθόρυβα» έγινε η ρώσικη εξαγορά του ΠΑΟΚ ή η -με το ζόρι- εξαγορά μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟ από το ρωσοφτιαγμένο κρατικο-ολιγάρχη Βγενόπουλο το 2008, ή με τα χίλια δυο εμπόδια που συνάντησε το σαουδαραβικό κεφάλαιο του Αλ Σαούντ από ολόκληρο το ρωσόφιλο καθεστώς, όταν θέλησε να αναλάβει τον Παναθηναϊκό και τελικά απέτυχε για να δοθεί τελικά αυτός στον ξετσίπωτα κινεζόφιλο και γλοιώδη φίλο του ΣΥΡΙΖΑ Αλαφούζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Ανώνυμο: Σε ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κείμενο του ανώνυμου από πάνω προέρχεται από εδώ:
      http://www.oakke.gr/na479/paok479.htm

      Επειδή πάντως δεν ήρθα μόνο για να πω την αποψάρα μου και να φύγω και εκτιμώ το ύφος του μπλογκ, το μόνο που ξέρω για Murdoch και ManU είναι ότι μια πρόταση 650 εκατομμυρίων για εξαγορά της ομάδας το 98 απορρίφθηκε από την FA.

      Τώρα αν ο καθένας που ξεχνάει δυστυχήματα που άλλαξαν την ιστορία του ποδοσφαίρου θεωρεί την United πιο βρώμικη και από τον Μπέο και πιο ανύπαρκτη ιστορικά και από την Δόξα Κρανούλας, όπως είπες υπάρχει και το ζάπινγκ, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει δίκιο. Το ίδιο ισχύει και για τις αντικομμουνιστικές άριες/παραληρήματα που ακούγονται στα σχόλια.

      Διαγραφή
  14. δηλαδη για να καταλαβω γιατι θα τρελαθουμε... επειδη ο gay ειχε νεκρους το 1981 δεν ειναι Καραβρωμικος το 2000??? τι ηταν αυτο που ειπες τωρα??? η united απο το 1990 και μετα περασε σε αλλη φαση... δυστυχως γιαυτην ! και ειναι προς τιμην των λιγων αλλα καλων οπαδων της που δεν το δεχτηκαν αυτο το εμπορικο πανηγυρακι που στηθηκε πανω στην ιστορικη τους ομαδα! λιγων αλλα καλων...! οι υπολοιποι βουτηξαν στη βρωμια που τους εστρωσαν! οπως και στην ελλαδα εχει τεραστια διαφορα ο ολυμπιακος οπαδος (που σιχαθηκε και δε παταει στο γηπεδο, και το πολυ να δει κανα ευρωπαικο) με τον γαυρο πανηγυρακια που καθε χρονο ζηταει νεο "αιμα" νεες νικες, και που ταυτοχρονα παρεχει στηριξη στον εκαστοστε σταζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφερόμουν σε ένα σχόλιο του Χοντζεα που λέει "Ανύπαρκτη Ευρωπαικά" και περισσότερα που δεν αξίζει να τα αναφέρω.

      Αν δεν είχε γίνει το δυστύχημα του '58 που καταστράφηκε όλη η ομάδα, δεν θα είχε "ευρωπαική ιστορία" ανάλογη της Forest αλλά ανάλογη της Ρεάλ.

      Χοντζεα, και η Barcelona μέχρι πριν 15 χρόνια δεν είχε ούτε έναν ευρωπαικό τίτλο. Να φανταστώ είναι όμοια της αλογοτροφής?

      Διαγραφή
  15. Χρηστος Χοντζεας08 Μαρτίου, 2013 17:57

    H απάντηση στο: "εάν δεν είχε γίνει το δυστύχημα..." είναι το γνωστο "και το καβλί μου εάν είχε νύχι, θα ήταν δάχτυλο", που λέει και ο Γώγος ο Γωγίου.

    Οσο για την Μπαρτσελώνα, να πούμε ότι είχε ήδη 4 Ευρωπαικές κούπες πρίν το 1980 και πάμπολους τελικούς.
    Αλλωστε η Μπαρτσελώνα δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι "ο βάζελος" της Ισπανίας αφου ο μεν είναι ένας Καταλανικός "αντικαθεστωτικός" σύλλογος και ο δε,είναι ο αγαπημένος σύλλογος των Ανακτόρων και των δικτατόρων.
    Ασχετα πράγματα μεταξυ τους.
    Και δεν ανέφερα την Μπαρτσελώνα,σε προηγούμενο σχόλιο, ως ελάχιστο μέτρο σύγκρισης, αλλά την Μπενφίκα, καθώς ενθυμούμαι.

    Τέλος πάντων. Δεν έχει νόημα- κατά την γνώμη μου- να αντιμαχώμεθα παρατίθοντας "προτιμησεις" αφού "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα."
    Εγω, προτιμήσεις σε ομάδες δεν έχω. Ποδόσφαιρο θέλω να βλέπω. Ποιός μου το προσφέρει; Η Μπαρτσελώνα σήμερα. Ε, τότε "είμαι" Μπαρτσελώνα. Η Μάτσεστερ; Τότε είμαι Μάντσεστερ. Η Μπρομαποικάρνα; Ε, τότε "είμαι" με την Μπρομαποικάρνα.
    Στα παπάρια μας το "ποθεν".

    Αυτό που μερικούς- δεν ξέρω πόσους-του "ξυνίζει" στην Μάντσεστερ,δεν είναι το "κοντό" Ευρωπαικό παρελθόν (άλλωστε όλοι έχουν μια αφετηρία από κάπου) αλλά το ότι όλος αυτός ο "θόρυβος" και ο "αχός" γύρω από το όνομά της δεν αντικατοπτρίζεται στο γήπεδο. Σαν ποιότητα και σαν σχολή δηλαδή.
    Μέχρι τον Αρη είναι γνωστή, έχει "fans" μέχρι και στα ιγκλού της Αρκτικής, αλλά στην ουσία, τα παιχνίδια που αξίζει να θυμάσαι, και ο χρόνος πραγματικής απόλαυσης που σου προσφέρει, είναι ίσο με ένα τελάρο μισοσάπιες μαρίδες.
    Και οι "μαρίδες" μοσχοπωλούνται στους αδαείς, σαν "πρώτα ψάρια".

    Η Μαντσεστερ, είναι το τρανό παράδειγμα και παράλληλα το τρανό επίτεγυμα του περιτού τίποτα. Του υπερκαταναλωτικού. Του πολυτελώς ακριβοπληρωμένου και αυριανού σκουπιδιού.
    Μόνο οι προτεστάντες, μπορούν να σου πουλήσουν μαρίδες σάπιες, σαν χαβιάρι.
    Το "ταλέντο" τους σε αυτό,είναι αδιαμφισβήτητο.
    Το αναγνωρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή