Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΚΑ

             Αλλού το πήγαινα κι αλλού κατέληξα. Καλό είναι αυτό, αφού εδώ δεν έχουμε εφημερίδα που πρέπει να εξυπηρετήσει ένα θέμα ή να στρατευθεί κάπως στα συμφέροντα του αφεντικού της. Ελπίζω να τα έχετε μάθει πια ή τουλάχιστον να τα έχετε καταλάβει. Το αφεντικό θα πάρει την μερίδα του λέοντος, ο αρχισυντάκτης άντε και να χτίσει ένα σπίτι στην Τήνο κι ένα πεντοχίλιαρο θα καταλήξει στον ρεπόρτερ που ξετρύπωσε την " είδηση ".  Είδηση; Όχι βέβαια. Την πληροφορία για την ακρίβεια. Για να γίνει είδηση - καλύτερα για να μην γίνει - θα πέσουν τα λεφτά. Αν δεν γίνει, πιο πολλά. Αν γίνει, θα γίνει με κοινωνικές προεκτάσεις.
             Οπότε κι εγώ πήγαινα για να γράψω γι' αυτόν τον Τούρκο, τον πρώην διαιτητή, που τον είχε η ΟΥΕΦΑ διορίσει υπεύθυνο κληρώσεων για τα παιχνίδια του champions league.  Τι είπε ο αθεόφοβος; " Όλες οι κληρώσεις είναι στημένες. Φέτος η διοργανώτρια ήθελε ισχυρούς ημιτελικούς. " Φυσικά την επόμενη μέρα διεγράφη κι είναι θέμα χρόνου λέω εγώ να χαρεί κάποιο κέντρο αποκατάστασης. Διότι δεν φτάνει που τα είπε αυτά, αλλά αποκάλυψε και τον μηχανισμό.
             Ξέρετε παλιά, στις εδώ κληρώσεις είχαμε τα μπαλάκια θερμοκρασίας. Για το κύπελλο μιλάω κι εκείνον τον Δραμουντάνη, που ήταν βαλτός της αλογοτροφής αλλά κατέβαινε σαν εκπρόσωπος του Άρη. Οπότε άνετα μπορείτε να καταλάβετε και το ανεβοκατέβασμα της ομάδας στις κατηγορίες. Μην ξεφεύγουμε όμως.
           Ο τύπος λοιπόν - ο εδώ μιλάω - είχε τα περίφημα κατεψυγμένα μπαλάκια και τα άλλα που ήταν στην θερμοκρασία περιβάλλοντος. Και τα μπαλάκια άλλαζαν για το " αδιάβλητο " μετά από κάθε τράβηγμα κι έχετε μια εικόνα. Εικόνα, που σύμφωνα με τον Τούρκο που λέγαμε, έχει πλέον βελτιωθεί στας Ευρώπας. Τώρα έχουμε μπαλάκια που με ένα τηλεχειριστήριο απλά δονούνται στα χέρια του παίκτη - καλεσμένου που κάνει την κλήρωση. Με την επισήμανση, οτι το πρώτο μπαλάκι τραβιέται ελεύθερα. Το δεύτερο δονείται μόνο, ενώ ο δικός μας πάγωνε τα επιθυμητά ζευγάρια. Τι σου είναι η εξέλιξη και η πρόοδος...
           Οπότε σε αυτόν τον καθαρό κόσμο - κι εδώ είναι η στροφή του κειμένου μου - βγήκε κι ο Πολατιάν και ανέκραξε. Τον θυμάστε τον Αρμένη; Κατάλληλος για σούμο αλλά έγινε διαιτητής επί της παλαιάς παράγκας. Και δεν θα μπω στον κόπο να αναλύσω τα διαιτητικά έργα του αφού το παρόν πόνημα πρέπει να ολοκληρωθεί σήμερα κι όχι σε κανά μήνα. Όποιος έχει περιέργεια, ας μπει στο διαδίκτυο.
             Προσέχτε. Δεν ανέκραξε για ποιό λόγο προσελήφθη από τον Άρη. Αυτό είναι κατανοητό για όλους τους οπαδούς του Άρη αλλά κι όλους τους Έλληνες ( εξ άλλου και η ΑΕΚ έχει τον δικό της, όπως κι ο χάπιας τον πρόεδρο όλων αυτών - σιγά μην γράψουμε και άρθρο για όλα αυτά ). Άλλο ανέκραξε : " ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον ΠΑΡΑΓΚΑ ."
             Πού να πρωτοδώσουμε την βαρύτητα; Στο " ΔΕΝ ", δηλαδή στην διάψευση που όλοι καταλαβαίνουν ποιά αλήθεια κρύβει; Στο " πλέον " , άρα στο οτι ο Πολατιάν γνώριζε κάτι ; Ή μήπως στην αυτή καθ' εαυτή λέξη " ΠΑΡΑΓΚΑ " , που είναι επίσημα αποκηρυγμένη από το λιμάνι; ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ, ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ. Εμένα τι να με νοιάζει; Εγώ απλά φωτίζω τα ψιλά για κουβέντα. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ( πάλι είχαμε θέμα χαιρετισμού τύπου Κατίδη ) , τα έχεις δει όλα.
             Το μοναδικό που μένει σε αυτό το μπουρδέλο, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΙΜΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ - πόσο μάλλον εκπαιδευτικό σύστημα ή νοσηλευτική παροχή - είναι το περίσσευμα του θράσους. ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΟΛΑΤΙΑΝ. ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ή να τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις, ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΑΡΗΣ με την γλαφυρή ΄τοποθέτηση του λαμόγιου του.
               Φυσικά μακριά από το παιχνίδι αυτό που φαντάζει μονόδρομος λογικής. Κι ειδικά τώρα που βάλανε τον σούμο να μιλάει. Στοιχηματικά μιλάω. Εξ άλλου πρώτος ήμουν εγώ, που έλεγα οτι η Κομοτινή μάλλον μας αποχαιρετάει. Αφείστε το. Έχει άλλα πιο εύκολα για το χαρτζηλίκι. Διότι στο Χαριλάου ΔΕΝ υπάρχει Παράσχος πλέον, που όλοι βέβαια έχετε καταλάβει ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΙ Ο ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΚΑΙ ποτέ Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ. Αλλά κι ο Πολατιάν, αναλώσιμος είναι ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΧΑΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΌΣΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ.
             Παράγκα, φυσικά και υπάρχει. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Σκεφθείτε οτι κάνανε παρατήρηση οι μπουκάδες στις αγγλικές ομάδες ( το πιο βρώμικο πρωτάθλημα μακράν ), ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΝΟΥΝ  ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΑΝΤΑ OVER. Κι υπενθυμίζω οτι πατέρες του στοιχήματος, είναι οι Βρεττανοί.
             Να κάνω όμως και μια διευκρίνηση. Πληροφορίες δεν έχω και ξέρετε οτι σχεδόν ποτέ δεν προτείνω παιχνίδια να παίξουμε. Που και λάθος να κάνω για το μεθαυριανό του Χαριλάου, τι να δίνει ο Αρης; Τι να χάσετε; Μπορεί όμως κάποιος να πετάξει κανά παρολί και να του κοπεί το τραίνο. Εξ άλλου το κείμενο το έγραψα για να αναδείξω τον Πολατιάν και τον όρκο του οτι δεν υπάρχει παράγκα. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
                         Αφού το είπε ο Πολατιάν.... ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΥΦΕΣΗΣ. Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
                         Δεν ξέρω ποιός κάνει πλάκα σε ποιόν. ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΗΜΑΙΕΣ.
                         ΒΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΤΕ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ. Το μεγαλύτερο κίνημα θα είχαμε.  

2 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας27 Μαρτίου, 2013 01:16

    Δεν φορτώνω. Την κατάσταση των πραγμάτων, και την "σειρά" αναφέρω, όπως γίνεται τα τελευταία 3.000 χρόνια. Γιατί να χαλάσει τώρα το έθιμο;
    Μακράν πρωτη η Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε χρόνο παραμονής,σε "κούπες" στην "σούπερ Λίγκα" του κόσμου. Με 1.000 χρόνια πρωταθλήματα. Τρομερό νούμερο.

    Ωραία μόδα, να βρίσκουν ένσημα σε κάποιον εργοδότη βγάζοντας την κορακοστολή τα κοράκια. Και γιατί όχι;
    Εδώ, τα πολιτικά κοράκια, μόλις τελειώσουν και αυτά την καριέρα τους, (μετά από σειρά "στημένων") γίνονται υπάλληλοι κάπου. Ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ, δουλεύει για τον Πούτιν, ο άλλος ο Μπλερ δουλεύει καπου στα πετρέλαια στη μεση Ανατολή, κλπ.

    Δεν είναι κακό. Νομίζει π.χ. ο άλλος ότι επειδή ο "τάδε" ήταν διαιτητής δηλαδή έχοντας δουλειά να είναι "ανάμεσα" σε δυο, και "ουδέτερος", ότι έτσι θα παραμείνει και στο υπόλοιπο του βίου του.
    Και τι θα τρώει; Τις κάλτσες του; Αν δεν έχει προνοήσει, η διακινδυνευσει μεγάλα στημένα στην καριέρα του ως κοράκι και δεν έχει σοβαρες καταθέσεις και κανένα ξενοδοχείο φτιάξει,τι άλλο να κάνει παρά να παει στη δούλεψη κάποιου προέδρου και να δώσει τα "φώτα" του.

    Μόνο και μόνο το ότι δηλώνει αμα τη αφίξει του στη νέα δουλειά, ότι "δεν υπάρχει πλέον παράγκα", είναι αρκέτο για να πειστεί και ο πλέον αδαής, ότι αυτή Υπάρχει με "Υ" κεφαλαιο. Εκτος και αν αυτη πέθανε,διελύθει επειδή τρόμαξε απ΄το όνομα "Πολατιάν" που θα ασχοληθεί πλέον και σαν παράγων.
    Ασε που λέγοντας κάτι τέτοιο,είναι σαν να δείχνει ότι δουλέυει για τον "χάπια",αφού εκείνος έχει τα ηνία της παράγκας.
    Οι μαλάκες δεν έχουν και μυαλό να κρυφτούν. Απολογούνται εμέσως πριν καν τους ρωτήσει κανείς.
    Μη μιλάς ρε μαλάκα.

    Και το ωραίο είναι ότι πολλοί δημοσιογράφοι(;) αναρωτιούνται αν θα κληθεί να δώσει εξηγησεις , η αν ακούει κανένας εισαγγελέας.
    Μιλάμε για ΤΗΝ Κωμωδία.
    Δηλαδή να τον καλέσει και να του πει τι; Αν υπήρχε παράγκα,τι ξέρεις, ποιοι την αποτελούσαν; Για γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας27 Μαρτίου, 2013 01:18

    Ο ξυλοκοπηθείς Μπάκας παρόλες τις σωματικές κακώσεις, έιχε την καθαρότητα να πει ότι "όσο έιμουν διαιτητής, παράγκα υπήρχε ναι, αλλά την διέλυσε ο Μελισσανίδης". Δεν μας έιπε η μάλλον δεν τον ΄ρωτησαν οι δημοσιογραφοι, αν μετα τη Μελισσανέιδιο διαλυση, βρέθηκε κανέας χριστιανός πρόεδρος να την ξαναχτήσει για να βάλει το κεφάλι του μεσα.
    Το ότι δεν το έιπε,σημαίνει ότι δεν ξαναχτίστικε; Οχι.

    Εκτός και αν ο Πολατιάν εννοεί και αυτός το ίδιο.
    Οτι μετά τον τυφώνα "Tigris" επί εποχής "κόκκινων σώβακων" oυδεμια καλύβα ανεγέρθει, έκτοτε.
    Θυμίζω την τρομερή στοιχομυθία στα τηλεοπτικά παράθυρα του Ευαγγελάτου:
    - Ευαγγ.: Ποιός σας έδειρε κύριε Μπάκα;
    - Μπάκας: Ο κύριος που βρίσκετε δίπλα σας,στο παράθυρο. Ο κος Μελισσανίδης με τους μπράβους του.
    - Ευαγγ.: Τι λέτε σεις κύριε Μελισσανίδη;
    - Μελισσ.: Εγώ εκείνο που ξέρω,εινει ότι ο συγκκεριμένος κύριος τριγυρίζει στα κανάλια με ένα σκισμένο κόκκινο σώβρακο,σαν την Μπριτζιτ Μπαρντώ"
    Ωχ Παναγία μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή