Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΡΑΓΙΑΔΟΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

                 Ειλικρινά δεν ήθελα να γράψω τίποτα. Σαν να είμαι άδειο μύδι. Εδώ είναι blog και δεν εξυπηρετώ όπως στο παρελθόν την επετειακή πραγματικότητα μιας εφημερίδας. Όχι οτι υπήρχε καποια εντολή κι αυτό φάνηκε από την ιστορία του κλεισίματος. Αν ήταν στρατευμένες οι φωνές, σίγουρα τα επιχειρήματα προς την ιδιοκτησία, θα ήταν πιο πειστικά. Και σίγουρα η ιδιοκτησία θα έσκυφτε πιο αλεπουδιάρικα πάνω από το προϊόν της. Όταν όμως οι βαρειές πένες ήταν τρεις λαλούν και δυό χορεύουν, τι να περιμένει κι ο Ληξουριώτης; Αυτός δεν ξέρω τι ακριβώς περίμενε, αλλά σίγουρα αυτός που είχε το management ήταν κι αυτός χύμα. Σαν αυτό που γίνεται στο " μωρό μας. "
                Και φρόντιζα στο παρελθόν, για όσους με τιμούσαν με την ανάγνωση τους, να βρίσκομαι κοινωνικά κοντά στις γιορτές και στους συμβολισμούς που η κάθε μέρα είχε. Είχα το δικό μου μπαϊράκι κι εκεί που έκανα την τρέλα μου - την αμισθί και την καθαρά χομπύστικη, ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΪΟΝ ΦΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ -, θεωρούσα οτι όλο και κάτι θα βρεθεί για να αναγνωρίσει μια μυρμηγκιώδη συμβολή στο επετειακό κείμενο της ημέρας. Είμαι πλέον σίγουρος οτι δεν ήμουν ο μόνος.
                Όπως μόνοι τους ήταν κι οι Αρβανίτες τότε παλιά. Αυτοί που φοράγανε την μακριά κλασσική φούστα, που σήμερα ντρεπόμαστε να ομολογήσουμε. Αυτό δείχνουν οι τότε πίνακες ζωγραφικής κάποιων καραπουσταράδων καλλιτεχνών, που στον βωμό του πούτσου ήρθαν εδώ κάτω που βρώμαγε πιο πολύ βαρβατίλα από καμένο μπαρούτι. Είχαν κι άλλους μαζί τους βέβαια , κάτι που ήρθε και φάνηκε οριστικά στη ναυμαχία του Ναυαρίνου, που έδειξε πολλά.
                  Κύρια έδειξε την ελληνική ιστορία. Αυτήν την καραψευτιά που μαθαίνουμε στα σχολεία. Τρεις επετείους γιορτάζουμε :
            - Την έναρξη της ελληνικής επανάστασης
            - Το ΟΧΙ στους Ιταλούς.
            - Την επέτειο του ΕΜΠ.
                    ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΒΗΣΙΓΟΤΘΟΣ .
               ΓΙΑΤΙ;
             ΔΙΟΤΙ, σε αυτό το απόλυτο μπουρδέλο, ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ. ΕΝΩ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΑΛΛΆ βάζοντας φαντάσματα στην σκηνή, πείθουμε τα μικρά παιδιά οτι :
               - Όλος ο λαός ήταν σε κάποια Αγία Λαύρα.
               - Ο λαός επέβαλε στον Μεταξά να αρνηθεί.
               - Ο λαός ήταν μέσα στα δακρυγόνα του ιδρύματος.
                ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΚΙ ΥΠΕΡΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΣ ; ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΤΟΥ; ΟΧΙ ΡΕ. ΑΠΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΕΝΩΣΗ ΒΟΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟ.
                   ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ, αλλά και πόσοι έχουν ανέβει στην Ακρόπολη εκτός από τις υποχρεωτικές εκδρομές του σχολείου;
                     Και δεν ασχολούμαι με τον Κολοκοτρώνη, που γνήσια φόραγε την αγγλική περικεφαλαία , όντας κρεοπώλης στην Ζάκυνθο. Ούτε ασχολούμαι με τους άλλους, που ξαφνικά βρήκαν όπλα κι άρχισαν να υπερασπίζονται δικαιώματα και ποτέ υποχρεώσεις. ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ.
                    Εδώ μιλάμε για πολύ σοβαρά πράματα. ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. ΚΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ. Κι υπενθυμίζω οτι δεν υπήρχαν κινητά, για να ξέρει η Νάυπακτος τι γίνεται εκεί κάτω. Κι οτι κάποιος είχε μυρίσει τον κρίνο κι αντί να γεννήσει, είπε τότε να πάει να γαμήσει.
                   Κι είπε να γαμήσει μετά από 400 χρόνια. Τόσο άντεξε την πρωκτολαγνεία. Μετά, είπε
" ως εδώ και μη παρέκει ". Είναι αυτό που λένε για τα πρώτα γαμήσια, που όμως δεν τα έχω βρει σε αντοχή σε κανένα σωφρονιστικό ίδρυμα ή σε κάποιο κράτος της Αφρικής. Αντιθέτως έχω βρει, οτι κάποιος άλλος είπε να αλλάξει την γεωπολιτική στρατηγική κι επειδή ο γαμημένος ούτε να κουνηθεί δεν μπορεί - ΟΠΏΣ  ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ - βούτηξε αυθεντικούς πολεμιστές και τους χρησιμοποίησε. ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΔΩ ΖΥΓΟ, που απλά στρατολογήθηκε. Κι όταν αυτοί πλέον, οι εδώ,  είχαν τις συγκεκριμένες φοβερές απώλειες , λόγω ανοργανωσιάς και προχειρότητας,  ήρθε ο ίδιος μετά για το καθάρισμα της μπουγάδας.
                      Εύχομαι  καλή παρέλαση και προς θεού μακριά οι Αλβανοί. Βάλτε Έλληνες. Εξ άλλου θα τους βρίσκετε και  πιο εύκολα αφού στην διάρεια της πομπής, άνετα μπορούν να επικοινωνούν με τα νέα πάγεια της Vodafone. Α, και μην ξεχάσουμε να φάμε και μπακαλιάρο αφού είμαστε και στερημένοι από την τόση νηστεία.
                 Υγ. Χρόνια καλά στους εορτάζοντες. Και του χρόνου.

10 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Έτσι για να περνάει και η ώρα...
    Ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος στον κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

    Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινής":

    Ως κεραυνός εν αιθρία επέπεσε στην εγχώρια πολιτική και επιχειρηματική τάξη η ποινική δίωξη κατά του επιχειρηματία κ. Σωκρ. Kόκκαλη, που άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, μετά την περαίωση τριών αυτεπάγγελτων προκαταρκτικών ερευνών, τις οποίες είχε διατάξει ο τότε προϊστάμενος της Eισαγγελίας Πρωτοδικών Aθηνών κ. I. Σακκελάκος και νυν αντεισαγγελέας Eφετών.

    Tο βαρύτατο κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε χθες εναντίον του κ. Σωκρ. Kόκκαλη, αλλά και κατά όσων άλλων προσώπων εμπλέκονται σε συγκεκριμένες πράξεις, αφορά σε έξι κακουργήματα και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αμηχανία στην πολιτική και αναστάτωση μεγάλη στην τραπεζική και χρηματιστηριακή αγορά, με αποτέλεσμα η Σοφοκλέους να υποχωρήσει 1,74% και η μετοχή της Iντρακόμ να απολέσει 16,16%.

    Eιδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών του, που περαιώθηκαν αθόρυβα και με απόλυτη μυστικότητα, άσκησε δίωξη για έξι κακουργήματα:

    1. Για κατασκοπεία εις βάρος της Eλλάδος από τον κ. Σωκρ. Kόκκαλη, ο οποίος φέρεται να διετέλεσε πράκτορας της ανατολικογερμανικής Mυστικής Yπηρεσίας STAZI μέχρι το 1989. Aρχικά ως πληροφοριοδότης και στη συνέχεια ως συνεργάτης της Διεύθυνσης Kατασκοπείας του υπουργείου Kρατικής Aσφαλείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

    2. Για κακουργηματική απάτη εις βάρος των μετόχων της Iντρακόμ που φέρεται ότι διέπραξε ο κ. Σωκρ. Kόκκαλης, μέσω της απόκρυψης εσόδων που προέκυψαν από συμφωνίες που συνήφθησαν στο πλαίσιο της ανάπτυξης του Pωσικού Λόττο.

    3. Για υπεξαίρεση κεφαλαίων πολλών δισ. δρχ. από τον κ. Σωκρ. Kόκκαλη, που προέρχονται από συμβάσεις με το ρωσικό Δημόσιο.

    4. Για κατοχή, διακίνηση και εντέλει νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που εμπίπτουν στον νόμο 2331 περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με τη δραστηριοποίηση off shore εταιρειών.

    5. Για δωροδοκίες μέσω των λογαριασμών 0709-60-011-025 και 0709-85-011-025 στη Xάντελς Mπανκ Mπερλίν.

    6. Για δωροδοκία προς δημόσιους λειτουργούς, όπως για παράδειγμα στελέχη του OTE, που είχαν ανάμιξη από το 1987 και μετά σε μεγάλες αναθέσεις ψηφιακών παροχών.

    Σήμερα, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου κ. Nεκ. Bαζαίος θα ορίσει τον ανακριτή ο οποίος θα παραλάβει την ογκώδη δικογραφία και, αφού τη μελετήσει, θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Όποιος έχει κέφι να γελάσει, ας μπει στο greki.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας24 Μαρτίου, 2013 21:30

    Το κατηγορητήριο είναι παλιό αδερφέ. Μακάρι να ήταν τωρινό...
    Όχι ότι και πάλι τα...πταισματα του "κροκους" δεν θα έμπαιναν ξανά στο αρχείο,αλλά λέμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας25 Μαρτίου, 2013 16:27

    Mια χαρά ήταν η παρέλαση, η οποία συν τω χρόνω παιρνει τη μορφή πλήρους αναπάραστασης.
    Δηλαδή αι μεγάλαι δυνάμεις παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους και οι υποχρεωτικά "ξεσηκωμένοι" "Ελληνες" αφήνουν τα ΜΑΤ,τις κλούβες και τα ρόπαλα να αναλάβουν την προστασία της ενδοτροικανής συμμαχίας, η οποία δρα κατόπιν υποδείξεως και σε πλήρη εναρμόνηση με τις παραδοσιακές μεγαλες δυνάμεις, οι οποίες είναι ΟΙ ΙΔΙΕΣ όπως τότενες.
    Για να να μη πούμε το "εξτριμ" και πολύ "προχώ", ότι οι Κωλέτιδες, Παπαφλέσες Κανάριδες κλπ,μαζ'ι με τους "τεχνοκράτες" τύπου Υψηλάντη κλπ ήταν μια πρώτη "τρημερής κυβέρνηση", που δρούσε έχοντας πλήρη συνέιδηση του ποιοι πραγματικά "απελευθέρωσαν" την Ελλάδα.

    Ανήκουμε αναγκαστικά, θέλοντας και μη στη "Δύση". Κάπου πήγε να τα "στραβώσει" ο Καποδίστριας τα πράγματα,αλλά τελικά η λύση στο πρόβλημα του, δώθηκε με τον πιο παραδοσιακο και αποτελεσματικό τρόπο.
    Μεγαλόθυμες αι μεγάλαι δυνάμεις. Γιατί παρόλο που εκείνες ξέπλυναν την μπουγάδα του '21,-για δικούς τους λόγους ασφαλώς και ευνόητους- εν τουτοις μας αφήνουν να ζουμε τον μύθο μας. Τον μύθο της "παλιγεννεσίας"
    Πάρτε δυο γιορτές,σαν άφρονες και αμετροεπέις που είστε- πάρτε και δυο παρελάσεις, δυο ημερομηνίες και πορευτείτε με το παραμύθι. Τι μας νοιάζει; Αρκει να λέτε "ναι σε όλα" και να χαρατσώνεστε επαρκώς. Και δεν πα να έχετε 50 σημαίες, και 100Χ 100 η μία. Τι μας νοιάζει; Και βάλτε και δάφνες στα καπέλα, και σταυρούς και γαρίδες και σαρδέλες και ότι γουστάρετε. ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΤΟ "STATUS QUO" ΟΜΩΣ. ΠΟ-ΤΕ.

    Οσο για τα τωρινά, που τόσο αχο σηκώνουν και τοσο μεγάλες κουβέντες έχουν ειπωθει, ας σκεφτεις πρακτικά και ρεαλιστικά,αν λοιπόν θες να νοιώσεις λιγότερο ραγιάς, λιγότερο υποτελής, λιγότερο κατακτημένος απ΄τους τωρινούς "Σοιμπλε", δέξου το απλό: ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΡΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΚΛΑΒΟΣ.
    Αλλα μιας και είναι βαριά η λέξη και δεν "ταιριάζει" με το ψεύτικο σήγχρονο "ίματζ", ας πούμε ότι ΕΙΣΑΙ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΥΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ.
    Ενοιωσες καλύτερα; Μπράβο.

    Υ.Γ Οι Κύπριοι, αν δεν ήθελαν το σημερινό κατάντημα,καλο θα ήταν μαζι με το μάζεμα των τόκων και των μερισμάτων, τόσα χρόνια, να μάζευαν να έσπερναν και να θέριζαν και κανένα χωράφι, να έχτιζαν και καμια ψηλοβιομηχανία ελαφρά της προκοπής,ας έστρεφαν και σε άλους τομείς την απροσμενη τραπεζιτική κερδοφορία που άλλοι αποφασισαν να τους την παράσχουν και οι ίδιοι τώρα αποφασίζουν να τους την πάρουν.
    Γιατί φωνάζουν; Και μάλιστα με τα 100 χιλιάρικα εξασφαλισμένα; Ουτε του Πάπα να μη το πουν. Εδώ εμεις τι να πούμε που τα πάντα ισχύουν από το πρώτο ευρώ;

    Δεν θα πάθουν τίποτα. Πέινα δεν ξανάρχεται. Αυτό που θα έρχεται συνέχεια, αν ο κοσμος του Νότου δεν αλλάξει ρότα, είναι η μόνιμη υποταγή και ο μόνιμος εκβιασμός.
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τον εκβιαστή, που "τυγχάνει" και σαδιστής, να σε βλέπει να τρέμεις σαν ψάρι, καθημερινά.

    Αντε και χρόνια πολλά στους-στις εορτάζοντες-ουσες.

    Υ.Γ. 2 Και το σωστό δεν είναι: "Ζήτω το Εθνος" αλλά: "Ζητώ το Εθνος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας25 Μαρτίου, 2013 19:04

    Προς "ανώνυμο": Μπράβο και σε σένα που συμφωνείς μαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Θέλει κουράγιο nowadays. Όλοι διαφωνούν για κάτι χωρίς να ακολουθούν ένα όραμα. ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η ΕΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας25 Μαρτίου, 2013 19:41

    Και μιας και η μέρα είναι εθνοσωτήριος και απελευθερωτική, να υμνήσουμε την-δίχως άλλο- τρομερή επίτευξη του σύγχρονου νεοέλληνα, οπου κατάφερε το εξής τρομακτικό κατόρθωμα:
    Στην πάλη του να ξεφορτωθεί το μεταπολιτευτικό δίπολο, που τον κυβερνούσε εναλλαξ και απανωτά, από το 1974 έως σήμερα, με τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να εναλλάσονται μονότονα και κατατστρεπτικά για τον τόπο στην εξουσία,απηυδησμένος από τον οικογενειοκρατούμενο δικομματισμό, τελικά κατάφερε το καίριο πλήγμα: Εδωσε την δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ να τον κυβερνούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!

    Εδώ πάει το "μπράβο"!
    Μόνο ο μαλακοέλληνας "τιμωρεί" δια της επιβραύευσης.

    Δυό - τρία "μνημόνια" ακόμα, και θα φέρει τον Βασιλιά, τον Σύριζα και τον Μιχαλολιάκο,να κάνουν παρέα στους άλλους δύο.
    Ολοι μαζι. Αντάμα.
    Και το πολίτευμα πλέον να λέγεται: "Σύνδρομο επίκτητης πολιτικής ανεπάρκειας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας25 Μαρτίου, 2013 19:53

    Και 'ενα ανεκδοτο "ταμάμ" με την ημέρα:

    Οδηγούσε ένας τύπος όταν άκουσε κάτι να χτυπάει στο μπροστινό τζάμι του αυτοκινήτου του. Σταματά ανήσυχος, κατεβαίνει και βρίσκει ένα σπουργιτάκι ξάπλα στην άσφαλτο.

    -Πωπω κρίμα το σκότωσα το καημένο! Σκύβει κάτω, το μαζεύει και σαν να ψιλοζούσε το σπουργιτάκι, αλλά ήταν σε κώμα. Το παίρνει, το πάει σπίτι του και το βάζει σε ένα κλουβί μέχρι να συνέλθει και να γίνει καλά. Αργότερα έφυγε από το σπίτι για δουλειές. Συνέρχεται και το σπουργιτάκι σιγά-σιγά και κοιτάει και τι να δει ; Πάνω κάγκελα, δεξιά κάγκελα, αριστερά κάγκελα, μπροστά κάγκελα, πίσω κάγκελα. Τρελαίνεται το σπουργιτάκι και λέει:

    -Πω-πω, τον σκότωσα τον άνθρωπο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Καλό αλλά μετάφρασε το για τους red1925

    ΑπάντησηΔιαγραφή