Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τύφλα

            Όχι στο μεθύσι, αλλά στην δικαιοσύνη. Πάντα αποδίδεται σε αυτό το κράτος σαν αποτέλεσμα του κατά Πλάτωνα κανόνα : Φρόνηση, σωφροσύνη και ανδρεία πρώτα ( όχι με τις σημερινές έννοιες, αλλά να μην χρησιμοποιήσω μασονικούς ορισμούς τώρα και γίνει της πουτάνας ) κι άρα σαν αποτέλεσμα την δικαιοσύνη. ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΥΦΛΗ.  Και γι' αυτό χάλασαν οι πολίτες που για να ήταν " άριστοι " θα έπρεπε να έχουν τα χαρακτηριστικά που ανέφερε ο εκ των πρώτων μασόνων Πλάτων και μετά το σύνολο των πολιτών, που λέγεται κοινωνία. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΒΛΕΠΕ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. Και του φεύγουν ψιλά και χοντρά όταν βλέπουν κάποιον μεγαλοπαράγοντα της ζωής.
            ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ, δεν είναι απλά δημιουργήματα του συστήματος. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, θα βρείτε τον πολίτη χωρίς τα πλατωνικά χαρακτηριστικά αλλά και την δικαιοσύνη, που για να το παίξει πετυχημένη οικογενειακώς και νάχει κανά αυθαίρετο σε κανά κωλοχώρι, ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ αλλά κύρια τις απλές επιταγές του κοινού νου. ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΕΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ.
           ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΝΑ ΑΡΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ και να αμείβεται με βάση τα χρήματα που κατάσχονται από τους πραγματικούς ενόχους. Ριζοσπαστικό; Σώπα βρε της διαδικασίας άνθρωπε. ΚΑΤΣΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ. ΕΠΙΣΠΕΥΣΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ. ΨΑΞΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ ( δίκαια ).
          Σιγά να μην το κάνει. Προτιμότερα δεν είναι τα παραδικαστικά κυκλώματα, οι αργομισθίες και τα μεγαρόσημα; ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ. ΤΟ ΚΩΛΟΧΏΡΑΦΟ ΣΤΑ ΓΚΡΑΒΑΡΑ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΚΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, που στην Γαλλία και στην Αγγλία φοράνε περούκα και στην Ελλάδα γουνάκια, ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ SOFTEX. Ή σερβιέτα. Σαν την υπόθεση του χάπια για τα στημένα και την συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Αναμένω την έμπειρη κυρία Παπανδρέου.
          Και θυμάμαι παλιά, που είχα αποκτήσει ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο. Μια Lancia HF Integrale. Δεν το κρύβω. Πάντα μου άρεσαν τα γρήγορα αυτοκίνητα. Και βγαίνω ένα πρωινό από το σπίτι - τότε έμενα στην Βουλιαγμένη μαζί με την Δούκισα τη Νομικού -  και δεν βρίσκω το κάρο. Ρε πούστη μου, πού το είχα βάλει; Με τα πολλά, αυτοπαραδέχτηκα οτι μου το είχαν βουτήξει. Και πάω στην αστυνομία και δηλώνω την κλοπή για το πλήρως ασφαλισμένο εργαλείο.
           Μετά από κανά τρίμηνο, η ασφαλιστική εταιρεία με αποζημιώνει. Και μετά από κανά εξάμηνο, το όχημα βρίσκεται μπλεγμένο σε τρακάρισμα, ευτυχώς όχι θανατηφόρο. Κάπου στην γέφυρα που συνδέει τις Κουκουβάουνες με την εθνική οδό. Φταίχτης, ο Λάντσιας, ο κλέφτης. Θύμα ένα νέο παιδί, που όμως ήταν ανασφάλιστο αφού το ιμπιζάκι του ήταν δώρο του πατέρα του μόλις την προηγούμενη μέρα. Λεπτομέρεια αυτό, αλλά κάποιος έπρεπε και να αποζημιώσει την καταστροφή. Οπότε βρίσκομαι στα δικαστήρια για την υπόθεση.
           Για να αποδείξω οτι το αυτοκίνητο ήταν φυσικά ακόμα στην ιδιοκτησία μου, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΧΡΗΣΙΑ ΜΟΥ. Πράμα το οποίο έγινε και αμέσως δεκτό από το δικαστήριο αφού ΚΑΙ η κλοπή είχε δηλωθεί από μέρους μου αλλά ΚΑΙ είχε πέσει και η σχετική αποζημίωση, όπως προείπα.
Ποιός την είχε πληρώσει; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΘΥΜΑ. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ, ΕΧΑΣΕ ΚΑΝΑ ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
             ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΑ, ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΠΙΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΜΠΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ. Διότι με αυτά ασχολείται η δικαιοσύνη. Με τις μπούρδες. ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΛΗΤΗΡΑ. Κι αν είχα κάνει ψευδή δήλωση κλοπής, κι αν οδηγούσα ακόμα το αυτοκίνητο ( έλα ρε καχύποπτε ). Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΟΤΕ, οπότε κι εγώ να ήμουν, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΟΥΤΖΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.
            Κι οπότε στην υπόθεση του Κατίδη, γιατί να μην κληθεί και η ΑΕΚ; Γιατί να μην συνεδριάσουν τα λαμόγια οι δικηγόροι μαζί με τα λαμόγια τους δικαστές; Με την παράγραφο 1 του άρθρου 23 του αθλητικού νόμου, φταίει μόνο ο παίκτης. Με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου, μπορεί και να φταίει και η ομάδα. Η ομάδα που αθωώνεται με την παράγραφο 3 όμως. ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ  ΜΠΕΡΝΤΕ; ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΧΑΡΤΟΣΗΜΑ; Και τότε, πώς ο Δημητρέλος θα αμειφθεί σαν δικαστής στο ποδόσφαιρο σάλας;
             Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - τι άποψη έχετε σχετικά με τον τραμπουκισμό που ενέπνεε σαν προπονητής; - ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΤΩΝ 30 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΗΚΕ Η ΑΕΚ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ; " ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ" Και μάλιστα το " Χ " ήταν αγκιλωτός σταυρός. Με λεπτομέρειες πάλι θα ασχολούμαστε;
             Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ  ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΣ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΑ ΖΩΑ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ, που ο Άρης ζητάει το ξεκάθαρο: Να πάρει το ματς στα χαρτιά. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙ;
                Αν το πρωκτικό σεξ είναι το σωστό, αφού όπως έλεγε και ο γνωστός μαρκήσιος, το πουλί είναι κυλινδρικό κι άρα είναι προορισμένο για τον κώλο κι όχι για το άλλο, που είναι αχανές και σφηνοειδές. ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ;
            Στο θέατρο του παραλόγου, τι να πω; ΤΑ ΠΑΝΤΑ, άμα θέλω μπορώ να γράφω. ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ  - ποπυ μου το παίζει και κριτής - , ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ, που όμως αγάπησε τον Λεωνίδα. Έλα, που δεν ξέρεις ποιός είναι αυτός και ποιός έκανε την πάσα.
               ΚΙ η ΕΠΟ το στρογγύλεψε ( το κράτος δικαίου ). Κι ο Σύριζα, το μάζεψε. Ο Αντώνης, δεν έχει πάρει ακόμα εντολή κι έμειναν οι κακοί της Original ( οι άμεμπτοι ), που δεν τους πειράζει η ελέυθερη διακίνηση ουσιών αλλά και βομβών ( κροτου βέβαια όχι αποτελέσματος ) στα μαγαζάκια της.   Η δε ΧΑ, απέσυρε την ανακοίνωση των ντουλαπών της.
             ΚΙ έμεινε μόνη η Κύπρος, για να δείχνει γιατί ο Μητροπάνος τραγούδησε για αυτήν στο τέλος της καριέρας του. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ. Οι εδώ σαβίδηδες, απλά είναι ολυμπιακοί και υπέρ της ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, δεν λέει τίποτα σε κανέναν.
                         Την καλημέρα μου και θα πάω πλέον πολιτικά, αφού μάλιστα η ελληνική επανάσταση - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ -  θα φέρει παρελάσεις ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΦΟΥΣΤΑ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ, ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, φοράνε μίνι.        

6 σχόλια:

  1. Ήταν μια ηλιθιότητα ή κάτι πιο σοβαρό;
    Ο δημοσιογράφος Δημητρής Πολιτάκης σχολιάζει τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη


    Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν έμαθες ότι ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ πανηγύρισε γκολ με ναζιστικό χαιρετισμό;
    Δημήτρης Πολιτάκης:
    Δεν το πίστευα, αλλά το βίντεο δεν αφήνει αμφιβολίες ούτε χώρο για «παρεξηγημένη» κίνηση του χεριού. Ο Κατίδης, πάντως, ήταν ο πιο ύποπτος, όχι για συνειδητά φασιστική «δήλωση» αλλά για κάθε είδους ασυνείδητη «ό,τι να 'ναι» κουλαμάρα. Πριν από λίγο καιρό είχε πάει να πανηγυρίσει προκλητικά στα κάγκελα της Σούπερ 3. Η ΑΕΚ είναι πλέον επίσημα η παραδειγματική ομάδα της κρίσης: περασμένα μεγαλεία, γκλαμουριές επί Ντέμη, φάσμα πτώχευσης, μιζέρια, αγανάκτηση, ανερμάτιστοι πιτσιρικάδες που έχουν twitter και τατουάζ «get rich or die trying», αλλά δεν έχουν ιδέα πού παίζουν (ή με τι είδους άτομα συντάσσονται ιδεολογικά).

    Αν χαιρέταγε κάποιος με τον ίδιο τρόπο σε άλλη ομάδα, θα γινόταν ο ίδιος ντόρος;
    Δημήτρης Πολιτάκης: Μάλλον θα γινόταν, αφού το θέμα είναι λουκούμι για ατέλειωτες αντιπαραθέσεις στα social media και, επίσης, ο μέσος φίλαθλος οποιασδήποτε ομάδας, που ανοίγει την τηλεόραση για να δει ένα ξεπεσμένο, αλλά μαζικό προϊόν σαν τη Super League, δεν είναι υποχρεωμένος να έχει υπόψη του την «αριστερόστροφη» ιστορία της ΑΕΚ ή τις αντιεξουσιαστικές τάσεις κομματιού της Original για να σοκαριστεί παραπάνω από τη χειρονομία.

    Πιστεύεις ότι ήταν μια ηλιθιότητα ή κάτι πιο σοβαρό;
    Δημήτρης Πολιτάκης: Μιλάμε για σοβαρή ηλιθιότητα, από τη στιγμή που κάποιος νεαρός ποδοσφαιριστής νομίζει ότι παίζει ενώπιον της παρέας του στη γειτονιά του. Σοβαρό είναι, επίσης, το ότι λόγω των περιστάσεων απενοχοποιούνται και σχετικοποιούνται τέτοιες κραυγαλέα συμβολικές χειρονομίες και μοιάζουν «εντάξει» στα μάτια πιτσιρικάδων.

    Είναι εύκολος στόχος ο 20χρονος ποδοσφαιριστής για όλους αυτούς που δεν καταφέρνουν να απαντήσουν στο πρόβλημα της ανόδου ενός φασιστικού κόμματος και να το χτυπήσουν στη ρίζα του;
    Δημήτρης Πολιτάκης: Ένας επιτυχημένος νεαρός επαγγελματίας δεν μπορεί να είναι εύκολος στόχος. Ο ίδιος δήλωσε ότι θεωρεί δίκαιες τις αντιδράσεις, ακόμα και την ισόβια τιμωρία του από τις εθνικές. Το κακό το χτυπάς κατά περίπτωση. Στη ρίζα, φοβάμαι, θα χτυπηθεί μόνο αν αλλάξουν σύντομα οι δυσμενείς κοινωνικές συνθήκες.

    Πηγή: www.lifo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας20 Μαρτίου, 2013 16:37

    Mi grafete megala keimena me polles seires. Yparxoun "an8rwpoi" pou exoun megalwsei "vllepontas" selides mono me megales fotografies.
    Apo ton "Serafino" kai ton "Tiramola", pigan sto "Skandalo" kai sto "Filise me" kai twra "vlepoun" "Ciao" kai "Espresso".
    Mi grafete sxolia me panw apo 5 seires, i maximum 50 lexeis. Yparxei kindynos egefalikou.
    Euxaristw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να διάβαζαν κόμιξ Χρήστο...μάλλον κατευθείαν στο CIAO/ESPRESSO πήγαν.
    Νίκος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας20 Μαρτίου, 2013 21:50

    Προς Νίκο: Αυτό λέω και γω. Τα "παρέκαμψαν". Λογικά, από τον "Σεραφίνο" πας στον "Λούκυ-Λούκ" και τον "Αστερίξ" και από κει στον "Αρκά" και πέι λέγοντας. Ως που να καταλήξεις στον "Βιντιάδη" και τον "ΓΑΠ." Δηλαδή πίσω στο "Σεραφίνο".

    Εχω μια απορία: Σε όσους αρέσουν μόνο οι μεγάλες φωτογραφίες με τις μικρές λεζάντες,ειναι οι καλύτεροι θρησκευάμενοι;
    Γιατί σίγουρα, δεν υπάρχει τίποτα πιο απωχαυνωτικό, πιο "χαλαρωτικό" και "εύκολο", από το να σηκωνεις το κεφάλι ψηλά,βαριεστημένος κατα την διάρκεια την θείας λειτουργείας από την πολυλογία του παπά και να ξεκουράζεις το βλέμα σου πάνω στον τρούλο,στην τεράστια εικονογραφία του Παντοκράτωρα. Και μάλιστα, όλα με δύο λέξεις: " Ο ΩΝ".
    Και να μονολογείς θεοφοβούμενος: "...."Ο Ωνάσης".!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αλλα μπορει να λες Ommmmmmmmmmmmm...

    γκουκλαρετε το οι ασχετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή