Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΜΑ

           Το ξεσκίσαμε το θέμα; Ε, φυσικά. Μπήκανε κι έγκριτοι δημοσιογράφοι στο παιχνίδι και καταθέσανε τον εμετό τους. Μπήκε ο ζούγκλας και μπήκε κι ο ταβερνιάρης με το μαγαζί το Κρητικό. Όλοι ρε πούστη να έχουν άποψη. Μέχρι κι η πεθερά μου βρέθηκε - μέσω Καθημερινής - να έχει γνώμη για την ΑΕΚ και να γνωρίζει παραπάνω. Ξαφνικά όλοι αυτοί που μισούσαν το ποδόσφαιρο, δηλαδή όλους εμάς τους  αλήτες που ακόμα τραβάμε στο γήπεδο ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗΜΕΝΟ - απόκτησαν γνώμη και άποψη για το τι μπορεί και να γίνει εκεί μέσα.
          ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΑ ΧΑΜΑΙΤΥΠΟΙΟ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΝ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ. Μιλάμε για τρομερή δύναμη Κατίδη ή απλά για ανύπαρκτους πολίτες. Πού είμαι εγώ; Φυσικά στην υπόγα αλλά με συγκεκριμένες ερωτήσεις:
          ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ;
          ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΑΕΚ ΚΙ Ο ΚΑΤΙΔΗΣ;
          ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ Ή ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΙΣΘΟ; ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ, ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΔΩΡΕΕΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, που κατά κόσμο λέγεται φαλημέντο μέγαρο μουσικής;
                 ΕΓΩ ΛΕΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ κι απλά βρήκατε κάτι για να μιλάτε στο νηστήσιμο τραπέζι. Το οποίο το τίμησε ιδιαίτερα σήμερα ο Τύρναβος. Αγάμητες και καβλωμένοι. Και κανείς να μην βρίσκει επαφή.
            Σαν τον Δημητρέλο, που προανάγγειλε την απόφαση. Μια απόφαση που είναι μονόδρομος. Αφού η ελληνική ομάδα είναι υποσύνολο της εθνικής ομάδας ( επιτρέψτε μου μια κλανιά και σχολιάστε ) κι αφού το προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, συγνώμη ΑΕΚ, πρέπει να κάνει κάθαρση, αύριο θα πάμε να παρακολουθήσουμε τα γνωστά με μπόλικη σαλάτα Βιντιάδη. Που επανήλθε αφού η ομάς θεωρητικά σώθηκε κατά τους αναλυτές του ελέους. Είπαμε: ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ, ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ .
             Τόσο απλό παιχνίδι παίζεται και τόσο απλά γράφαμε μερικές μέρες πριν, οτι Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΛΛΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ; ΜΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ή ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ; Αφού ο μαλάκας θα έχει όπιο, δεν θα έχει και αντίβαρο; Η θέση του Χένρυ για μικρούς τοπικούς πολέμους, απλά περνάει στα αψήφιστα;
           Μπα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΑ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ. Πέσανε τα σωστά τηλεφωνήματα, τα οποία είπανε οτι αφού Η ΚΛΕΙΣΤΟΦΟΒΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ; ΠΡΟΣΚΗΝΙΑΚΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ; ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ, ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ. Αυτό που το πολεμάνε με νύχια και με δόντια οι καταληψίες, όπως και κυνήγησαν και το άγνωστο δάνειο που όμως είχε το 10% για τη μάνα. ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ " ΘΑ " ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. Ή μάλλον καλύτερα, οτι είναι της ΑΕΚ. Διότι αν δεν ήταν, τι δουλειά έχουν εκεί;
          ΚΙ ΕΝΩ Ο ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΛΕΕΙ " ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ".
           ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΙΑ, ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ;
                     Και γαμώ τις επαναστάσεις. Και γαμώ τις ρίξεις. ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, που αμάρτησαν για το παιδί τους. Φυσικότατα άγιος αυτός  ο σκοπός της πόρνης, αλλά δεν την κάνει τίποτα παραπάνω. Ούτε από αυτόν που σκότωσε εν βρασμώ. Ξέρετε πόσους βρασμούς έχω περάσει; Προτίμησα να βράζω, παρά να αφαιρέσω ζωή.
             Και προτίμησα να είμαι Αεκτζής. Περιστασιακά δολοφόνος κι όχι συστηματικά. Φυσικά το ίδιο δολοφόνος ( ποδοσφαιρικά μιλάω ) αλλά με σκοπό, μετά την κάθαρση που έρχεται πάντα με ρίξεις, να κάνω κάτι διαφορετικό. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. Ακόμα και για την αλάνα. Προσωπικά το πέτυχα με την ερασιτεχνική ομάδα της Καισαριανής - φυσικά στην προσφυγιά - για τα παιδιά. Στην ΑΕΚ, δεν πέτυχα τίποτα παρά την ανοχή μου στην παρέα που την έβαλε μέσα όσο και το καραλαμόγιο που θυσιάστηκε με προεδρικό διάταγμα για το παιδί του. Ο άνθρωπος της εκκλησίας και της ΚΥΠ, που έβγαλε έξω εκείνο το χάπατο ΠΟΥ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. ΚΑΡΑΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
              Δεν με απασχολεί το αυριανό συμβούλιο της ΑΕΚ. Δεν με απασχολεί τίποτα που θα αποφασίσουν οι ψεύτες και οι μπροστινοί κάποιων μπροστινών άλλων που φοβούνται μην φάνε ξύλο από κάποιους καταληψίες που παίρνουν εντολές από κοινούς χαπάκηδες και ναρκομανείς, που ενώ ελέγχονται από αστυνομικούς, μέσα στο γήπεδο έχουν μέχρι και Καλάσνικωφ. Το μόνο που με απασχολεί είναι να φτειάξω άντρες στην Ελλάδα, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
             ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΥΣ, που όταν υπάρχει παιχνίδι σε γήπεδο είτε ελληνικό είτε ευρωπαϊκό, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΙΔΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΟΤΑ ΚΑΠΟΥ. Σαν το συμβούλιο αύριο, που σύσσωμο θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, και να έχουν αναλάβει οι καταληψίες που κρατάνε τις παραιτήσεις αλλά δεν τις ενεργοποιούν. Γιατί; Μήπως έχουν καταλάβει οτι είναι ανίκανοι ή δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία;
            Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ - γραμμένο εδώ - ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΧ. ΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ. ΣΑΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ, ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ. ΚΙ ΑΡΑ ΚΑΤΙΔΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.
             Μα ο Μελισσανίδης, τι παραπάνω θα σου δώσει; Σας πρόλαβα, ελπίζω. ΕΙΠΑ: Τις ρίξεις.
        Δεν μπορεί ή δεν του δίνει αρμοδιότητα το κονκλαβιο; Ε, ας έρθει άλλος. Ούτως κι άλλως κι αυτός στα 60 τι να κάνει; Άντε να χτίσει κανά γήπεδο για την υστεροφημία του και να πάρει και κανά δυό τίτλους. Η ΑΕΚ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΟΧΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. Μπορεί απλά κάποιοι δίπλα στον τάδε ( ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ) , να την βάλουν στην σωστή ρότα. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ, 'όπως γίνονται τα πάντα στην χώρα.
                  ΥΓ. Ελπίζω στους κουμπάρους.
            

5 σχόλια:

  1. Χαιρετε κ.blogger.
    Να ξακαθαρισω κατι: ειμαι ενας απλος επισκεπτης που μπαινω 1-2 φορες την εβδομαδα αντε 3.
    Χαζευω το κυριο αρθρο στα γρηγορα και αν ειναι ενδιαφερον (γουστα ειναι αυτα) χαζευω επισης και κανα σχολιο.
    Δεν εχω καμμια προθεση ουτε να σου πω πως και τι και φυσικα οπως ειπα και χτες ο καθενας ειναι ελευθερος να αναπτυσει την γνωμη οσο μακροσκελης και αν ειναι και οσες φορες κρινει αυτος. Απο μια μεχρι 20 φορες την ημερα.
    Δικος σου ειναι ο χωρος και καλα κανεις και τον διαχειριζεσαι οπως νομιζεις.

    Αν επαιρνες τον Φιλαθλο οπως λες (που την τελευταια χρονια που κοιταξα ειχε μεσο ορο 3-3,5 χιλιαδες φυλλα) και εβλεπες τη φατσα και τα αρθρα του Μπαζινα ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- κοινωνικα, πολιτικα, αθλητικα, παιδαγωγικα, στοιχηματικα κλπ κλπ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ κατα 70%, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΣ?

    Απλη ειναι η ερωτηση. Μπορει να τον επαιρνες καθε μερα μπορει ποτε.
    Και κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν εχει να κανει με το αν συμφωνεις-διαφωνεις η γουσταρεις η οχι καποιον στο γραψιμο-αποψεις του. Οτι και να κανεις καποια στιγμη ερχεται ο κορεσμος. Ειδικα αν ΕΠΑΝΑΛΑΒΑΝΕΤΑΙ μονιμα το ιδιο καλουπι καθε μερα πανω απο 10 φορες..

    ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ

    Τωρα το τι θελει ο καθενας και τι κανει ειναι δικαιωμα του αρκει να μην ενοχλει η προσβαλει τον αλλον.

    Οσο για το αν εχει αποχωρησει κοσμος που τακτικα εγραφε για διαφορα θεματα-αξιολογος η οχι ειναι υποκειμενικο- το γνωριζεις καλυτερα απο εμενα κι το κρινεις εσυ.

    Το αν τα σχολια εχουν απο ταση μειωσης ως εξαφανισης, εκτος απο την ημερα της κριτικης του αγωνα, επισης το ξερεις εσυ.

    Εγω απλα αναφερα το αποτελεσμα.

    Καλη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Ανώνυμο: Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για την κριτική σου. Κατά δεύτερον, σίγουρα έχουν πέσει τα σχόλια ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ.
    Κατά τρίτον, δεν νομίζω οτι έχει κάποια ευθύνη ο Χρήστος γι' αυτό. ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΧΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΜΟΥ. Όμως δεν μπορώ να κάνω πολλά, αφού εδώ δεν είναι εφημερίδα για να ρίξω και καμιά ροζ διαφήμιση ή να προσφέρω και δισκάκια.
    Και γενικά όπως βλέπεις, ούτε καν διαφήμιση του google δεν υπάρχει αφού εδώ βγάζω την τρέλα μου.
    Όπερ σημαίνει, οτι ακόμα και μηδέν επισκέπτες να έχω, εγώ θα γράφω.
    ΥΓ. Ο Φ είχε 3,5 χιλιάδες στην Αθήνα. Δηλαδή 7 χιλιάδες στην Ελλάδα κι άλλα 1000 στην Γερμανία. Για ρίξε μια ματιά στις κυκλοφορίες σήμερα. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΗ ΦΥΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας19 Μαρτίου, 2013 13:59

    Προς τον παραπονουμενο "ανωνυμο": Επειδή μετά από την ανούσια αντιπαραθεση που έχουμε,είμαι πλέον πεπεισμένος ότι μαζί μου δεν έχεις θέμα επί της ουσιας και ούτε βέβαια...χώρου και χρόνου, αλλά το πρόβλημα είναι ψυχολογικό,σου προτείνω το
    εξής απλό.Δεν ξέρω αν σου έχει περασει απ'το μυαλό:
    Μπορείς να ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ,ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ,ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ :ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.
    Έτσι,θα γλυτώσεις χρόνο,κόπο και ενεργεια.
    Αν συνεχισεις να παραπονιεσαι για πραγματα που μπορεις να τα αποφύγεις, θα είσαι σαν τα εκατομμύρια "αγανακτησμενων" που μουτζωνουν αυτό που κατόπιν θα το ξαναψηφισουν.
    Και μάλλον αυτό είσαι,τελικά.
    Αυτοεγκλωβισμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας19 Μαρτίου, 2013 18:25

    Οι σκυμένοι στον Σόιμπλε θα δικάσουν τον Κατίδη, οπως είπαμε.
    Οι συνεργάτες των Γερμανών που συμφωνούν με την "λύση" των μνημονίων δηλαδή.
    Ο "δικαστής" με βάση το "τάδε" άρθρο. Περί δυσφήμισης,ρατσιστική συμπεριφοράς κλπ.
    Οταν χιλιάδες μουτζώνουν το κοινοβούλιο έιναι αδύνατον να δικαστούν για ευνόητους λόγους. Δεν χωράνε 500.000 σε μια δικαστική αίθουσα.
    Και την ιδια λογική,όταν χιλιάδες αναφέρονται στην κερκίδα σαν "Βούγαροι", "Τούρκοι" κλπ και πάλι είναι δύσκολο να δικαστούν για τον ίδιο..πρακτικό λόγο.
    Εαν ένας σταθεί έξω απ'την βουλή και μουτζώσει, θα συληφθεί παρ'αυτα και με τα "άρθρα" να του επιτίθενται και τον δικαστή να τον περιμένει στην...άδεια και ευρύχωρη για έναν-δύο κατηγορούμενους αίθουσα. Τα ίδια και αν ένας μοναδικός σε μια κερκίδα μιλά για "Τουρκους" και "Βούλγαρους".

    Τι λένε όλα αυτά; ΟΤΙ Ο ΟΧΛΟΣ, ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ "ΔΙΚΑΙΟ". Αιώνες τώρα και παντού.
    Το "δίκαιο" υπηρετεί τους πολλούς. Αν οι πολλοί, αποφασίζουν να χαιρετιούνται Ναζιστικά, η αν αποφασισουν να αλλληλοβρίζονται, δεν υπάρχει πρόβλημα γιατι όλες οι δίκες- όπως λένε και τα δικόγραφα πάνω τους- γίνονται ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, δηλαδή αυτού που εαν γουστάρει αλλάζει τους κανόνες.
    Αρα, αν η πηγή του δικαίου, ο λαός, αποφασίσει οτιδίποτε έξω από τα προβλεπόμενα στα άρθρα, όχι μόνο δεν δικάζεται,αλλα δημιουργεί νέο δίκαιο, νέους κανόνες παιχνιδιού και τα άρθρα ξαναγράφονται η συμπληρώνονται με τα νέα αυτά δεδομένα, αφού κουμάντο κάνει ο όχλος, οι πολλοί, η "δημοκρατία" δηλαδή!

    Η ανάγκη να πιαστεί ο "καλογερος με το λουκάνικο στο στόμα"- ο Ακης, ο Γαβαλάς, ο Παπαγεωργίου, ο Κατίδης,- και να τιμωρηθεί παραδειγματικά (στην κυριολεξία για παραδειγματισμό, για να συνετιστουν οι υπόλοιποι που ίσως τους περνά από το μυαλό να "ακολουθησουν" το παράδειγμα του "καλόγερου") είναι βασική και ζωτικής σημασίας για να συνεχίσει να λειτουργει το Προτεσταντικού τύπου σύστημα, "ανεύρεσης ενόχου" και απονομής δικαιοσύνης επ'αυτού, ώστε να μη λοξοδρομίσουν τα υπόλοιπα πρόβατα και γίνουν "λύκοι".

    ("μα να γίνουμε δηλαδή όλοι κλέφτες"; - Μακάρι να κλέβαμε ο ένας τον άλλον. Εαν συνέβαινε αυτό, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΚΥΛΑΓΕ-έστω και με "παράτυπο" τρόπο- ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ, ΛΙΓΟ "ΠΑΡΑΝΟΜΗ" ΜΕΝ,ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ,ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ. ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΣΤΟ ΠΡΟΦΕΡΕΙ ΣΑΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΛΟΠΗΣ "ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑΤΟΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ.
    (πιο προσφατο παράδειγμα, οι καταθέσεις των Κυπρίων)

    Το άσχημο, το πολύ πιο δραματικό,είναι ότι ΜΟΝΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΛΕΜΕΝΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΑ ΨΥΧΟΥΛΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει "ανισοροπία"."ανισοκατανομή". Με πολλες φορές, άσχημες κοινωνικές προεκτάσεις. Αυτο, επιστημονικά ονομάζεται ΔΙΑΡΗΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ.
    Αυτοι οι κλεφταράδες λοιπόν, εχουν ανάγκη από "θυματα" και "μασκες".

    Ο Κατίδης λοιπόν,με την βλακεία του,με την απερισκεψία του, θα δώσει το δικαίωμα στο σύστημα να "δείξει" στον κόσμο δια της καταδίκης του "υποκινητή", ότι ΕΚΕΙΝΟ κρατά τα ηνία και έχει το "χρυσό βιβλίο της Δικαιοσύνης" και κυρίως "της Δημοκρατίας".

    Ο Παττακός επί των ημερών της 7τίας έλεγε σε κρατούμενους "εγώ θα σε κάνω Ελληνα ρε".
    Η Ολιγαρχικκή Οικογενειοκρατία- που κυβερνά παντου,όχι μόνο εδώ- επί των "Δημοκρατικών" ημερών της λέει "εγώ θα σε κάνω δημοκράτη ρε".
    Καμιά διαφορά με τα δικτατορικά καθεστώτα.
    Καμια διαφορά πλην μιας: Οι μεν αρπάζουν την εξουσία στα φανερά,με τα όπλα, οι δε την υφαρπάζουν με την κάλπη και τις υποχρεωτικές "λίστες" σταυρώματος.

    SOS: ΠΡΟ "ΑΝΩΝΥΜΟ": ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ. ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή