Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΜΑΤΙΑ

Το κείμενο είναι από το ταχυδρομείο μου, αλλά είναι  μια έκπληξη κύρια για μένα. Τώρα, είναι προϊόν καταπίεσης από την μεριά μου ή κάτι άλλο, δεν ξέρω. Διότι το κείμενο ανήκει στον μεγάλο μου τον γιό, που καιρό του έλεγα να γράψει την γνώμη του για την ΑΕΚ. Δεν βγήκε κι ακριβώς έτσι αλλά δεν πειράζει. Αυτό του έβγαινε, αυτό έγραψε κι εύχομαι να ρίξει συναίσθημα και για την ομάδα μας στο μέλλον, ταυτόχρονα ρίχνοντας και τον μέσο όρο ηλικίας των αναγνωστών. Ευχαριστώ για την προσοχή σας αλλά και την πιθανή ελεύθερη κριτική σας, στην οποίαν βέβαια θα απαντήσει εκείνος. Σε ό,τι κι αν γραφτεί που θα μπει ελεύθερα πάντα. Και μην φοβάστε για πιθανό υπερπροστατευσισμό εκ μέρους. ΑΕΚΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ, δεν είναι κότα.
Με το κείμενο αυτό θα πάμε μέχρι την κριτική του αγώνα.
**************************************************************************
Η 27η Αυγούστου του 2012 δεν ήταν παρά μια μέρα διακοπών για τους περισσότερους. Για σχεδόν όμως όλους τους 18άρηδες, όπως και για μένα, ήταν η Μέρα της Κρίσης. Η μέρα που θα ανακοινώνονταν επιτέλους οι βάσεις των πανελληνίων εξετάσεων της χρονιάς αυτής. Η μέρα που θα ήξερες αν είχες γίνει δεκτός στο ‘’ίδρυμα’’ της επιλογής σου ή η μέρα που θα μάθαινες ότι το ολοκλήρωμα  που δεν έγραψες ή ο χρόνος που έκανες λάθος σου είχαν στερήσει την ευκαιρία να γίνεις xημικός μηχανικός ή φιλόλογος. Καταρρακωμένοι από μια εξαντλική χρονιά φορτωμένη με ιδιαίτερα μαθήματα και ατελείωτες υποχρεώσεις, κατά την οποία η συνεισφορά του σχολείου ήταν μηδαμινή, μπορούσαμε επιτέλους να απολαύσουμε τις υπόλοιπες διακοπές μας ή να κάνουμε σχέδια για του χρόνου όπου θα ξαναδοκιμάζαμε την τύχη μας. Ό,τι κι αν γινόταν, ένα ήταν σίγουρο. Δεν θα μας απασχολούσε τίποτα άλλο πια.
 Η επιλογή μονοπατιού ήταν πλέον το επόμενο βήμα. Ακολουθώντας ‘’πιστά’’ τα δόγματα της μητέρας μου πως ‘’τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι μπουρδέλα’’ και πως ‘’μόνο η Αθήνα είναι αποδεκτός προορισμός σπουδών’’, κατέληξα στο κατ’εμέ καλύτερο δυνατό μπουρδέλο. Το ΕΜΠ. Ένα ιστορικό πανεπιστημίο, που παρά την απώλεια της ‘’λάμψης’’ παλαιοτέρων ετών, ενέπνεε και εμπνέει ακόμα σεβασμό απ’την ελληνική και τολμώ να πω τη διεθνή κοινότητα. Έχοντας να επιλέξω μεταξύ των ΣΗΜΜΥ και ΣΕΜΦΕ και μετά από έντονη συζήτηση και διαβούλευση, επέλεξα τη σχολή ΗΜΜΥ, μια επιλογή που δεν μετανιώνω (ακόμα), με εξαίρεση ίσως ένα-δυό μαθήματα. Έχοντας ξεκινήσει με μια εικόνα για το ελληνικό πανεπιστημίο και έχοντας διανύσει τους πρώτους μου 7 μήνες ως φοιτητής, έχω πλέον σχηματίσει μια εικόνα-γνώμη για τις καταστάσεις που βιώνω καθημερινά, την οποία επιχειρώ να μοιραστώ μαζί σας με το πόνημα αυτό.
Το ωραιότερο κομμάτι του να είσαι φοιτητής, είναι ίσως το συναίσθημα που νιώθεις γυρνώντας σπίτι, ξέροντας πως το μόνο που έχεις να διαβάσεις είναι το gazzetta.gr. Αν πάλι δε γουστάρεις να σηκωθείς στις 8 το πρωί και να έρθεις, feel free to do so (ελληνιστί, ελεύθερα!)! Έχασες την παράδοση του σημαντικότερου κεφαλαίου; Κανένα πρόβλημα! Οι κομματικές παρατάξεις βρίσκονται δίπλα σου, προμηθεύοντάς σου σημειώσεις, ΣΟΣ, και ό,τι άλλο επιθυμείς, από την καλή τους την καρδιά φυσικά! Νιώθεις κουρασμένος και έχεις ανάγκη για ένα διάλειμμα; Οι κομματικές παρατάξεις παλεύουν για το δικαίωμά σου στην ξεκούραση και διεκδικούν δυναμικά καταλήψεις για όσο εσύ επιθυμείς! Αυτά και περισσότερα στο πακέτο "Ελληνικό Πανεπιστήμιο"!
 Το ελληνικό πανεπιστήμιο φαντάζει πράγματι σαν επίγειος παράδεισος στο δρόμο προς την έξοδο στην παραγωγή. Κι όμως, δεν είναι καθόλου έτσι…
Όταν καταπιάνεσαι με κάτι, σημασία δεν έχει το πόσο, αλλά το πώς καταπιανέσαι. Ένα τέτοιο πρόβλημα είχαν και οι γονείς μου, οι οποίοι δεν μπορούσαν, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες της τελευταίας μου χρονιάς, να καταλάβουν πως ήταν δυνατόν ενώ άλλοι επένδυαν πάνω από 8 ώρες καθημερινά στο διάβασμα, εγώ να τη ‘’σκαπούλαρα’’ με πολύ λιγότερο. Έτσι έχουν τα πράγματα και με τις σπουδές. Έχεις υποχρέωση να αναγνωρίσεις τη φοιτητική σου ιδιότητα, αποφεύγοντας παράλληλα να σε απορροφήσει η νοοτροπία του Έλληνα φοιτητή. Του αιώνιου τεμπέλη, που στο ένα χέρι κρατά το φραπέ και στο άλλο τη λίστα των απείρων μαθημάτων που χρωστάει εδώ και 10 χρόνια. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να βαριέσαι να διαβάσεις ή να βαριέσαι να έρθεις μια μέρα. Είναι επίσης απολύτως λογικό να εκμεταλευτείς τα ‘’προνόμια’’ που σου προσφέρει το πανεπιστήμιο. Όταν όμως κορδώνεσαι με περηφάνια, έχοντας περάσει με 5, ύστερα από 3 μήνες τάβλι και 3 μέρες διάβασμα, σε οικτίρω.

Η μάνα μου, λέει σε μένα και τον αδερφό μου να θέτουμε πάντα υψηλούς στόχους. Είναι όμως ακόμα σημαντικότερο, κατ’εμέ, να θέτεις επίσης στόχους προς αποφυγή. Ξεκίνησα με το δύσκολο στόχο να μην κοπώ πουθενά, ένα στόχο που δεν κατάφερα να εκπληρώσω. Όπως όμως πολλοί άλλοι, έτσι κι εγώ θα εκμεταλευτώ το σύστημα και θα δοκιμάσω ξανά, όντας συγκρατημένα αισιόδοξος. Όταν λοιπόν αποτυγχάνω, δεν πέφτω σε κατάθλιψη. Προετοιμάζομαι για την επόμενη προσπάθεια και ευχαριστώ το Θεό που δεν είμαι σαν κι αυτούς τους γραφικούς τεταρτοοετείς, στα γραφικά ‘’τραπεζάκια’’, που αντιμετωπίζουν το πανεπιστήμιο σα προορισμό διακοπών και που η είσοδος στα αμφιθέατρα αποτελεί γι αυτούς μια περιπέτεια, καθώς πατούν σε ανεξερεύνητη περιοχή. Και ρωτώ:’’Θα εμπιστευόσασταν τέτοια άτομα σε μερικά χρόνια, ως γρανάζια παραγωγής;’’Ή μήπως κάποιοι θα προτιμούσαν την εμβληματική φιγούρα του πρόσφατα απόφοιτου Πανεπιστημίου της Πάτρας στα 40 του! Η κρίση δική σας…
Η ελληνική παιδεία είναι αρκετά υψηλού επιπέδου, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως Έλληνες, μεταπτυχιακοί στο εξωτερικό, σαρώνουν τα άριστα τα πρώτα 2 χρόνια. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε θέματα ερευνητικού και πρακτικού χαρακτήρα, όπου η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων θέτει απίστευτα εμπόδια στους ανθρώπους που ονειρεύονται να ασχοληθούν κάποτε με ζητήματα όπως η ρομποτική ή η ιατρική έρευνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το φαινόμενο που έχει προσδώσει αρνητική φήμη στο ελληνικό πανεπιστήμιο είναι η ύπαρξη των κομματικών παρατάξεων, των ‘’πρακτόρων’’ και ‘’αγγελιαφόρων’’ των κομμάτων.

Από τη μια, έχουμε τις δεξιές οργανώσεις, που έχουν ακόμα το θράσος να εμφανίζονται, ενώ δεν έχουν προσφέρει τίποτα στη φοιτητική ζωή. Από την άλλη, οι αριστερές, οι οποίες έχουν ως στόχο να διαφωνούν μονίμως και να κλείνουν το πανεπιστήμιο για να πιούν ένα φραπέ ή για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη. Όλες αυτές μαζί, αποτελούν την προσωποποίηση της ξεφτίλας και του ξεπεσμού της τριτοοβάθμιας εκπαίδευσης όλα αυτά τα χρόνια. Μολονότι ο ‘’θεσμός’’ αυτός είναι από τους σπουδαιότερους, σε μια χώρα όπου επικρατεί η κοινωνική αδικία, η ανομία και η τρέλα, το γεγονός πως οι παρατάξεις αυτές δεν είναι ανεξάρτητες είναι και ο λόγος που η παρουσία τους χαρακτηρίζεται ως αρνητική. Σε εποχές που η κοινή λογική και η ανεξάρτητη σκέψη σπανίζουν, οποιαδήποτε οργάνωση που έχει ως στόχο να φανατίσει και να απομακρύνει τον άνθρωπο από απόψεις αντίθετες απ’τις δικές της, δεν προσφέρει τίποτα παρά περισσότερη παράνοια. Το να ξέρεις να λύσεις μια εξίσωση δεν υποδηλώνει ούτε εξυπνάδα ούτε ικανότητα. Επειδή ακριβώς ο κόσμος κρίνει από τα προσωπεία και όχι την απ’την ουσία, η κοινωνία παίρνει την κάτω βόλτα.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΩ, κατά τη γνώμη μου. ΕΞΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ. Όσο ο κόσμος θέλει να ταυτίζεται με αυτές-  τα κομματικά εξαμβλώματα- μόνο και μόνο επειδή πρέπει να ανήκει κάπου, δεν μπορεί να σημειωθεί πρόοδος…
            Το πραγματικό ερώτημα είναι, τί αποκομίζει κάποιος από όλα αυτά. Ποιό είναι το συμπέρασμά τους. Αυτό που εγώ έχω βιώσει μέχρι στιγμής, δεν είναι παρά μια μικρογραφία της κοινωνίας, γεγονός που δεν θα έπρεπε να με εκπλήσει. Όλη μου τη ζωή, κοίταγα γύρω μου και αναρωτιόμουν πως κάποιος, εξελίσσεται από μαθητής σε πολίτης, ψηφοφόρος, δηλαδή βλάκα, που ψηφίζει και αναδεικνύει συνέχεια τους ίδιους. Τώρα πια βλέπω πώς ξεκινούν όλα και πώς ο άνθρωπος μαθαίνει να ξεχνάει να σκέφτεται. Το μόνο που εγώ μπορώ να κάνω, είναι να μην ξεχάσω ποτέ. Να μάθω να βλέπω, να κρίνω, να σχολιάζω, να διαφωνώ. Να παραμείνω για πάντα, αν μπορώ, ανεξάρτητος στη σκέψη…


66 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας14 Μαρτίου, 2013 23:48

    Του λέμε "μπράβο", τόσο για τις απόψεις του περί "Ελληνικής παιδείας" "φοιτητικής κομματοκρατιας" και "Ελληνικού μπουρδέλου" γενικοτερα, τα οποία έχει πλήρως και σωστά αναγνωρίσει σαν ΕΜΠΟΔΙΑ, όσο και για τον ρέοντα,ομαλό πλήρως κατανοητό τρόπο γραφής, που υποδηλώνει πολύ καλή γνώση της γλώσσας.

    Η άγουρη και έφηβη γραφή,είναι απόλυτα φυσιολογική,αφού ο αρθρογράφος είναι της αναλόγου ηλικίας.
    Και το ότι δεν προσπάθησε να εντυπωσιάσει με φθηνά λεκτικα "τρικ", ψευτοεμβαθύνσεις, χαρακτηρισμούς και φανφάρες,είναι στα "συν".
    Στα "συν" επίσης και η ευθεία υπόδειξη και αναγνώριση των προβλήμάτων και των εμποδίων. Χωρίς να πηγαίνει "μέσω Λαμίας".
    Αυτό είναι μάλλον πατερικό κληροδότημα.

    Διαφορετική ασφαλώς γραφή απ΄τον πατέρα- ο οποίος γράφει Δωρικά και "κωδικοποιημένα", όντας παλια καραβάνα,αλλά είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή η εμπειρία θα οδηγήσει και τον υιό σε μονοπατι, που θα παγιώσει ένα προσωπικό γραφικό "στίγμα".

    Θα ηθελα να δω γραμένη την άποψη του "μικρού", για το Χελένικος ποδόσφαιρος γενικά και την ΑΕΚ ειδικότερα. Κυρίως το δεύτερο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Χρήστο, αδερφέ, σε θέλω τσεκούρι, διότι εγώ είμαι μπερδεμένος. Γιος γαρ.
    Γάμα τον στην κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Διαβάστε το σχόλιο στην χθεσινή ανάρτηση του Πόντιου Σαβίδη ή του red1925. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΑΚΑ για κάποιον που κάνει πλάκα θέλοντας να ξεμπροστιάσει την κοινωνία των Αθηνών ( φυσικά όταν λείπει ο ψυχολόγος του ) .
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ , ειδικά σε κατά λάθος κότες που ήταν Πόντιοι και σήμερα δαφνοστεφανωμένες αδερφές. ΑΥΤΕΣ ΔΗΛΣΔΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ, όχι για να γαμήσουν, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΡΑΒΡΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, στην Αθήνα, ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ.
    ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΟΥ ΝΑΧΕΙΣ ΠΟΥΣΤΗ. ΑΓΑΜΗΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν χρειαζομαστε αλλο γαυρο Μαρινατο ας ασχοληθουμε αποκλειστικα με τον δικεφαλο .Θα γυρισει ο τροχος .....Steven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο γαρατζέος15 Μαρτίου, 2013 00:41

    Προσυπογράφω το κείμενο και ως Γιώργης και ως ΑΤΜ και ως μέλος των Π.Α.Τ.Ο.Σ.
    Δε διαφωνώ σε τίποτα και κατανοώ ότι σε περιορισμένο χώρο, τόσα μπορούν να ειπωθούν.
    Παρατήρηση: Το κείμενο έχει καλή ανάλυση της υφιστάμενης κατάτασης. Αλλά θέλω να επεκταθεί στη λύση που προτείνει, ο νεαρός (περιορίζεται σε 2 προτάσεις πριν την κατακλείδα). Ναι, θα προέλθει ΕΚΤΟΣ υφιστάμενων κομμάτων/γκρουπούσκουλων. Αυτό είναι το προφανές, πια, αφού αυτά αποτελούν μέρος του προβλήματος και σάπιους οργανισμούς οι οποίοι ουδεμία δυνατότητα και μηχανισμό αυτοκάθαρσης διαθέτουν, ώστε να συνεισφέρουν θετικά. Για προχώρα το παρακάτω, λέω 'γω...βλέπεις άτομα/ομάδες εκτός των κομματόσκυλων που κάτι κάνουν? Το κρίνεις θετικό? Βλέπεις δημιουργία κρίσιμης μάζας? Ποιές συνθήκες και μεταβλητές πρέπει να συντρέχουν για τη δημιουργία της και το άλμα προς τα μπρος? Υπάρχουν σήμερα? Ποιές δράσεις θεωρείς ως απαραίτητες για αυτή την κρίσιμη μάζα (ο δρόμος προς τη λύση)?

    ΥΓ: Μιά φιλική συμβουλή (είμαι μόνο 37, οπότε άλλοι πρεσβύτεροι εδώ μέσα ίσως να μπορούν να σε διαφωτίσουν καλύτερα): αυτούς που σήμερα τους βλέπεις στα τραπεζάκια των κομματικών μαντριών, αύριο θα τους ξαναβρείς μπροστά σου, και μάλιστα σε θέσεις με ΠΟΛΥ μεγαλύτερη ισχύ απ' ότι τώρα. Αν τους χρωστάς χάρη ή αν τους έχεις ανάγκη, ΓΑΜΑ ΤΑ. Κάνε τα κουμάντα σου από τώρα. Εγώ με 11 χρόνια (που είναι απλά επίπεδο "δημοτικού") στην πιάτσα έχω ήδη βαρεθεί να βλέπω τις φάτσες τους και τα ονόματα τους στα συλλογικά έντυπα και όργανα. Και η πιάτσα είναι πολύυυυυυ μικρή.

    Φιλάκια στο ΕΜΠ.

    ΥΓ2: Αξιώθηκε του Ζωγράφου να αποκτήσει κάνα καλό καφέ και καμιά σωστή μπάρα ή ακόμα τα ίδια σκατά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 01:00

    "Οτι βλέπω λέω"... που λέει και ο Γεωργίου. Ε, ρε πλάκες. Αααλος αυτός.
    Τέλος πάντων. Μη ξεστρατιζουμε.

    Με το ζόρι να το "γαμίσουμε" το παιδί;
    Αλήθεια σου λέω, δεν βρήκα πολλά στραβά, εκτός από τα αναμενόμενα,τα οποία για την ηλικία,δεν θεωρούνται στραβά.
    Ισως να είναι και το θέμα του άρθρου αυτό καθ'αυτό που δεν προσφέρεται, για μεγάλες αντπαραθέσεις και εξάρσεις.
    Για την ακρίβεια "τα" θέματα του άρθρου,αφού αναφέρονται αρκετά και όχι ένα,σαν ένα γρήγορο ποτ πουρί του Ελληναριού μέσα από τα μάτια ενός νέου φοιτητή
    (τι λες ρε μαλάκα; Φοιτητης είναι, νέος θα έιναι Τι θα ήταν; Συνταξιούχος; "Βεβαιότατα" ειναι η απάντηση. Στην Ελλάδα είμαστε των αιωνίων κυβερνήσεων και των αιωνίων φοιτητών. Το επεσήμανε άλλωστε και ο γράφων το παραπάνω άρθρο.

    Αν γουστάρει "στρίμωγμα", ας αρχίσει να αμολάει κανένα πιο συγκεριμένο άρθρο για να του κάνουμε "δυναμομέτρηση".
    Επί της ουσίας βέβαια η ¨δοκιμασία" πάντα και επί των γραφομένων. Γιατι όσο αφορά στον τρόπο γράφής, στο "πως" γράφει κάποιος και στο "ύφος" του, εκεί δεν παιρνεται μεζούρα, αφού ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του.
    Πρόσθεση στοιχείων στην γραφή με την πάροδο των χρόνων γίνεται. Συν τω χρόνο καλύτερη χρήση των λέξεων,γίνεται.Γνώσεις και πληροφορίες άρα και "γήπεδα" προστιθενται με τα χρόνια. Λογικό αυτό. Ενα μόνο δεν γίνεται: Αλλαγή, η μεταστροφή του "ύφους", δεν γίνεται. "ο γέγραφα,γέγραφα" έως τα 18 χρόνια.

    Οπως αντιμετωπίζει τις γυναίκες η τους φίλους του, κάποιος στα 18, όπως αντιμετωπίζει τα ψυχολογικά του κάποιος στα 18, 'οπως παλεύει κανεις με τους "δαιμονές" του στα 18, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ τρόπο θα συνεχίσει να τα κανει ως τα γεράματα. Αρα και το "ύφος" γραφής δεν αλλάζει. Αφου είναι η αποτύπωση του χαρακτήρα, στο χαρτί.

    Μερικές μόνο παραλλαγές γίνονται.
    Οταν π.χ. κάποιος πιστεύει ότι "ο τάδε είναι μαλάκας" δεν έχει και μεγάλη σημασία πως θα το γράψει. Αν το γραψει απευθείας: "ο τάδε είναι μαλάκας" ή ε΄ν γράψει: " ο τάδε μάλλον τον παίζει", δεν έχει και μεγάλη διαφορά. Αφήνει βέβαια μια μικρη ελπλιδα στο μαλάκα να ελπίζει ότι δεν είναι μαλάκας, αλλά αφου είναι μαλάκας, όσο και να "βοηθήσει" ο αρθρογράφος, θα παραμείνει μαλάκας.
    Γιάυτο καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε συχνά το "μάλλον", η το "ίσως".

    (Πολλες φορές μου το καταλογίζουν αυτό, όσοι με ξέρουν. "είσαι απόλυτος με τους ανθρώπους" μου λένε. Τι απόλυτος είμαι βρε; Αμα βλέπεις π.χ τον Ψινάκη να κουνιέται σα βάρκα, σε πνήγουν καπνοί αμφιβολιών λόγω της βραχνής φωνής του, ότι μπορεί τα βράδυα και να μη πέφτει στα 4 σαν μουσουλμάνος; Τη "Μέκα" ψάχνει ολημερης αυτός. Δεν τον βλέπεις; Ελα Παναγία μου. τέλος πάντων)

    Βέβαια η "εισοδος" των καλολογικών στοιχείων, των πετυχημένων παρομοιώσεων και των στοχευμένων χαρακτηριστικών, στην γραφή, έρχονται με το χρόνο και με την τριβή στο γράψιμο. (και στο διάβασμα θα έλεγα. Και ακομα περισσότερο,στις κουβέντες, στους διαλόγους, στις παρέες. Γι'αυτό και αν έχω κάτι να πω, είναι : να διαβάζει,να μιλάει, να κουβεντιάζει να συνδιαλέγεται και ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ όσο γίνεται εκλεκτά πράγματα. Να κάνει γρήγορο διαχωρισμό των σκουπιδιών, των άσκοπων,των περιτών,των φτηνών,αυτών που αποπροσανατολίζουν και μπερδεύουν και να ρουφάει απ'ευθείας το μεδούλι. Ειτε πρόκειται για μια εικόνα,ένα γραπτό, μια συζητηση, μια μουσική, μια συντροφιά,μια εμπειρία.
    Αυτα τα ολίγα.

    Υ.Γ. Σε παρακαλώ, σαν γονέας υπεύθυνος, όπως ακολουθήσεις την εξής αγωγή δια τον νεανια: Μερικά δισκία "N. Kazatzakex", τρεις φορές την ημέρα. Πρωί μεσημέρι- βράδυ. "Τα Ταξίδια μου" το πρωί, "Tελευταίο Πειρασμό" το μεσημέρι και "Ασκητική" το βράδυ.
    Θα δεί θεαματικά αποτελέσματα.

    Σε ένα μήνα θα έχει χάσει 30 ολόκληρα κιλά....
    ..όχι,λάθος...αυτό είναι από άλλη διαφήμιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗ:
    ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΕΝΙΚΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΤΩΡΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤ ΚΑΜΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ, ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟ 4000 ΛΕΞΕΩΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ, ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΙΣΩΣ ΕΛΕΙΠΕΣ, ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΧΩ ΙΔΕΕΣ; ΝΑΙ. ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΤΙΣ ΚΡΑΤΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ.ΟΙ 2 ΣΕΙΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ, ΕΝΑ ΕΝΑΥΣΜΑ ΑΝ ΘΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΑ...
    Υ.Γ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, ΑΥΛΙΚΟΣ, Η ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ. ΘΑ ΚΑΝΩ, ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΩ, ΘΑ ΕΧΩ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    Υ.Γ.2 ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΝΙΡΛΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 01:15

    Α, και κάτι τελευταίο: Οταν κριτικάρει, σχολιάζει,καυτιριάζει κλπ να έχει πάντα, μα πάντα, έτοιμη μια προταση δική του. Μια λύση. Μια άλλη εκδοχη του "πως θα έπρεπε κατα την νγωμη του να έιναι η να συμβαίνει".
    Η αυστηρή κριτική, δίχως προτασεις,είναι ξαναζεσταμένο και πολυφαγωμένο πιάτο. Ασε που έιναι και ολίγον άδικο,το να στήνεις τον άλλον στον τοίχο-και καλά κάνεις- αλλά να μη έχεις εσυ ο ίδιος σαν θεατής,σχολιαστής η και συμμετέχων μια ιδέα, μια πρόταση, μια άλλη θέση για το "πως κατα την γνώμη σου θα ήταν το καλύτερο δυνατό".
    Μπορεί και σαν προταση να μην είναι καλυτερη. Μπορει και σαν ιδέα να μην είναι έυκολα εφαρμόσιμη. Είναι όμως μια ιδέα. Είναι μια πρόταση. Είναι μια οπτική.

    Είναι πόλεμος η αντιπαράθεση. Και στο πόλεμο πάμε με "πολεμοφόδια". Με "όπλα".
    Δεν αρκει το να φωνάζεις "αέρα".Είναι καλο τα γαμοσταυρίδια και οι κριτικές, να συνοδεύονται από προτάσεις. Και όσο πιο ρεαλιστικές γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 01:31

    Προς Γιώργη: Ρε συ Γιώργη είσαι με τα καλά σου; Λες σε έναν 18χρονο: "είμαι μόνο 37";
    Μετά από αυτό, θα νομίζει ότι οι γέροι στην Ελλάδα δεν είναι "συνταξιούχοι", αλλά πλατάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 01:15

    Α, και κάτι τελευταίο: Οταν κριτικάρει, σχολιάζει,καυτιριάζει κλπ να έχει πάντα, μα πάντα, έτοιμη μια προταση δική του. Μια λύση. Μια άλλη εκδοχη του "πως θα έπρεπε κατα την νγωμη του να έιναι η να συμβαίνει".
    Η αυστηρή κριτική, δίχως προτασεις,είναι ξαναζεσταμένο και πολυφαγωμένο πιάτο. Ασε που έιναι και ολίγον άδικο,το να στήνεις τον άλλον στον τοίχο-και καλά κάνεις- αλλά να μη έχεις εσυ ο ίδιος σαν θεατής,σχολιαστής η και συμμετέχων μια ιδέα, μια πρόταση, μια άλλη θέση για το "πως κατα την γνώμη σου θα ήταν το καλύτερο δυνατό".
    Μπορεί και σαν προταση να μην είναι καλυτερη. Μπορει και σαν ιδέα να μην είναι έυκολα εφαρμόσιμη. Είναι όμως μια ιδέα. Είναι μια πρόταση. Είναι μια οπτική.

    Είναι πόλεμος η αντιπαράθεση. Και στο πόλεμο πάμε με "πολεμοφόδια". Με "όπλα".
    Δεν αρκει το να φωνάζεις "αέρα".Είναι καλο τα γαμοσταυρίδια και οι κριτικές, να συνοδεύονται από προτάσεις. Και όσο πιο ρεαλιστικές γίνεται.



    -----------------------------------------------------------

    egraye o malakas pou den exi protini pote sti zoi tou tipota k aftoikanopiite me ta sxolia toy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. o daskalos odigisis mas kani to diskolo
    otan omos mas ide brosta tou olo glikologa itane
    axou axou axou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. a k pouste kanapedati...to savato i AEK mas xriazete olous.
    akoma k esena xotzea. na katalavis dld poso xamila exi pesi i AEKARA pou kaloume k ton arxigo tis filis tou malaka sto kologipedo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. k gia na mi jexaso k tin afierosi sto filo tou avramidi to red1357853:

    ooooooooooli royfiaaaaaaani
    mikri megali apo pediaaaaaaaaa
    gemise me ikodomous oli i efta
    to moyni tis manas sas gamo to pireaaaaaaaaaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 01:51

    Προς "ανώνυμο": Την πατησες. Αυτή τη φορά έχω πρόταση: ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 01:55

    τραγουδας και ωραία βλέπω.
    Δεν έχει κλείσει η φωνή σου απ΄τις πίπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. k pouse avramidi.. akoma se perimenoyme sto domatio
    diplovardies kano mipos erthis na ta koyvediasoyme kana xrono ala akoma na fani i rozali mitoyla soy
    o aRxigos de thane eki ala tha gnoristoyme emis kalitera
    argedinis dimokratias an to jexases k afto


    AEK sagapo ORIGINAL se latrevo

    opios polemai tin ORIGINAL polemai tin AEK

    opios milai gia b ethniki mazi me ti manoyla toy na pa na gamithi

    klino me to liriko sas gamai o aRxigos se periptosi poy to jexasate k afto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. edo ise xristako? elega na pa na fero kana pitogiro ala de to xano afto. ti kanis kouklitsa mou? poses fores exises me ton eafto sou simera?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. soy sikonete akoma otan grafis oxtasilaves lejis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. mi mas kanis nazakia arxoda tis malakias
    graye gia ti troika to soros k ti sinomosia ton jedai
    iposxome na mi diakoyi kanenas
    ikonisma exoume ekino to arthro me ta 23 seri sxolia soy sto club

    yg: gkavlonis otan kitas ti fatsoyla soy sto kathrefti?
    yg2: otan katoyras ta filas gia agiasmo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. xotzea zis gia pada aektzis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. anonimos noymero 2: xotzea mi ton akous to malaka dose sofia sto lao soy morfose mas me to apostagma (mou exis mathi orees lejis sefxaristo) malakias poy mono esy boris
    axou axou axou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. re malaka ody xeroxises k grafis teties malakies?
    hahahahahahahahahahahaha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος15 Μαρτίου, 2013 02:15

    re malaka ody xeroxises k grafis teties malakies?
    hahahahahahahahahahahaha

    --------------------------------------------------------

    anonimos noymero2: se gamai o xotzeas re moyni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 02:20

    Τι εδώ είμαι; Τώρα με είδες; Τι στο διάολο, χαλασμένο Αλβανικό σας δίνουνε;
    Ποσο κάνει ρε 3 + 3; Δώδεκα;
    Γιατί γράφεις με greklish ρε υδροκέφαλε;
    Τα γράμματά σου έιναι σαν τη μούρη σου: san mouni klameno.

    pes aleuri. o daskalos odigisis se gyrevei.
    Οπως πάνε στη Τήνο πήγατε. Γονατιστοί.
    Και που΄σαι ακόμα, λέω εγώ.
    Μόλις τώρα άνοιξες το βιβλίο και διάβασες την πρώτη σελίδα με τους "Μακαρισμούς".
    Εχεις μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. o xotzeas de gamai zakia re malaka
    tosa xronia yaxni ti formoyla na gamisi ton eafto toy ala de toy ftani o poytsos
    safino me to idolo. pao na dresaro minio

    kalinixta xotzea sagapame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 02:20

    pes aleuri. o daskalos odigisis se gyrevei.
    Οπως πάνε στη Τήνο πήγατε. Γονατιστοί.
    Και που΄σαι ακόμα, λέω εγώ.

    --------------------------------------------

    de stapane kala malon koyklitsa moy
    mafto to oniro tha pethanete na mas kapelosi kapios lathreboras
    an de pistevis emas poy imaste k opadi tis thriskias soy rota ton avramidi poy milai me to daskalo odigisis k ta jeri
    i ORIGINAL den asxolite me kotes lirates
    o iakovos pio padelonatos ap to malaka sas ine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 02:31

    Συνομιλείς και με τον εαυτό σου; τον νο 2; Αύριο να μας φέρεις και τον "άλλον", Το "ανωνυμο 3". Και να κάνετε όλοι μαζι μια παρτούζα.

    Προς το παρόν σε αφήνω.
    Βάλε δυο κεριά στο κώλο σου,σκαρφάλωσε στη λαμπα και κάνε το πολύφωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 02:31

    Συνομιλείς και με τον εαυτό σου; τον νο 2; Αύριο να μας φέρεις και τον "άλλον", Το "ανωνυμο 3". Και να κάνετε όλοι μαζι μια παρτούζα.

    Προς το παρόν σε αφήνω.
    Βάλε δυο κεριά στο κώλο σου,σκαρφάλωσε στη λαμπα και κάνε το πολύφωτο.

    ---------------------------------

    http://www.youtube.com/watch?v=HexHcUEFKiE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Αν δεν είναι ο αρχηγός, δεν έρχομαι. Περίμενε με. Μόνο με ισότιμους συζητώ.
    Φέρτε τον να μιλήσουμε. ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΧΑΦΙΕ.
    ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 09:49

    Διαβάστε το ....ρεπορταζ της "Ωρας" και μάλιστα με υπογραφή του διευθυντή της για την ..τηλεφωνική επικοινωνία του Παπά με τον Μελισσανίδη.
    Δεν υπάρχει. Κατουρήθηκα,σαν μικρό παιδί, απ΄τα γέλια. Δεν σας λέω τίποτα.

    Ο Παπάς πήρε τον Μελισσανίδη. Ρωτά ο Μελισσανίδης "έχουμε τίποτα συγκεκριμένο"; "Οχι. Τίποτα" απαντά το άλλο μέγεθος. "Οι άλλοι δεν θέλουν. Μόνο ο Βιντιάδης θέλει,αλλά και αυτός δεν είναι έτοιμος".
    -Και 'ποτε θα είναι έτοιμος. Βιάζομαι να τα "σπρώξω", του λεει ο "τίγρης".
    - Τι να σου πω. Από μέρα σε μέρα" του λέει ο άλλος.
    - Να τον πάρω τηλέφωνο, η θα τον ξυπνίσω" λεει κάπως ανήσυχος" ο "τίγρης".
    - ΟΧΙ, προς θεού" λέει έντρομος ο Παπάς. "θες να στραβώσει και να μας κλείσει την πόρτα; Αστον. Οποτε νομίζει εκείνος.Θα περιμένουμε"
    - Ναι αλλά θέλω να συνεργαστώ μαζι του. Δεν αντέχω άλλο" λέει ο Μελισσανίδης.
    - Και γω θ'αθελα μαλλιά.Κάνε υπομονή μέχρι και την επόμενη Δευτέρα-Τρίτη. Μεσολαβεί το ματς με Βέροια. Και με το φάσμα του υποβιβασμού μπροστά, δεν γίνεται εμείς να κουβεντιάζουμε για διοικητικές λύσεις.Δεν κάνει".
    - Και γιατί ρε μαλάκα με πηρες τηλέφωνο, αφού προέχει η σωτηρία της ομάδος, γιατί σκοτωνόμαστε να συναντηθούμε,αφού ίσως και να μην έχει νόημα σε περίπτωση υποβιβασμού" ρωτα ευλόγως ο "τίγρης"
    -Μα και τι θα κάναμε τόσο καιρό. Μη κοιτάς εσύ που έχεις και πέντε δουλειές. Εδώ, όλοι τα ξύνουνε. Σίριαλ δεν υπάρχουνε.Ριάλιτυ της προκοπής δεν βλεπουμε. Μόνο με τον Σουλειμάν θα την βγάζαμε; Ασε που πρεπει να πω κάτι και στους καταληψίες.Μαζί με το "χόρτο" κάθε βδομάδα τους πάω και νέα. Ξέρεις.";
    - Σωστά.
    - Τι πράγμα όμως κι'αυτο ρε Δημητρη. Δύο μεγέθη σαν και του λόγου μας να περιμένουμε ένα παιδαρέλι;
    - Ναι, αλλά είναι γνωστός του Αδαμίδη.Δεν χρειαζόμαστε λεφτά. Χρήματα έχουμε. Την προστασία του και την κάλυψη του έχουμε αναγκη, μη μας φαει το παρασκήνιο
    -Ε, ναι βέβαια...
    - Θες ένα πούρο";
    - Οχι Δημήτρη.Δεν καπνίζω.
    - Ποιος σου είπε ότι θα το καπνίσεις;

    Την επόμενη να βγάλτε κανενα dvd με τον Μόγλη, η με τον Τεν-Τεν.
    Και αν έχουν τελειώσει τα μπρελόκ και τα κασκόλ, βάλτε στη συσκευασία μερικές σερπαντίνες και από μια καραμούζα. Απόκριες έρχονται.


    Και συμφωνώ αυτή τη φορά απολύτως με τον κύριο τίτλο της: "ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς όλους
    Αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου. Σας οφείλω κάποιες εξηγήσεις για να μην τρελαθούμε και τελείως. Τον Στήβεν τον γνώρισα από τα Σαββατιάτικα άρθρα του στον Φίλαθλο. Μου άρεσε ο τρόπος γραφής του και το πνεύμα ανεξαρτησίας του. Στην συνέχεια έμαθα για το ιστολόγιό του και μπήκα κάποια στιγμή και έκανα σχόλιο με μια διάθεση χιουμοριστική, την οποία ο Στήβεν την επικρότησε αλλά και την ενθάρρυνε με απάντησή του στο μήνυμα μου αλλά και τηλεφωνικώς μιας και ανταλλάξαμε τηλέφωνα. Έκτοτε άφηνα περιστασιακά κάποια μηνύματα με διάθεση περιπαικτική για να γίνεται η σχετική πλάκα και καζούρα. Δυστυχώς όμως την τελευταία φορά χωρίς να το καταλάβουμε η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα να ανταλλάξουμε βρισιές σαν δεκαπεντάχρονοι έφηβοι. Στα μηνύματά μου στο ιστολόγιο προσπαθώ να μιμηθώ τον τρόπο γραφής του Στήβεν. Εγώ όπως μπορεί κάποιος να διακρίνει εύκολα αν διαβάσει σχόλιά μου στο δικό μου ιστολόγιο ( http://red1925.wordpress.com/) γράφω διαφορετικά. Αισθάνομαι πραγματικά άσχημα που έβρισα κάποιους και τους ζητώ συγνώμη είτε κατάλαβαν την πλάκα μου είτε όχι. Θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετά η πλάκα κατέληξε σε ξευτίλα. Τέλος πάντων το ποδόσφαιρο για μένα παίζει πλέον μικρό ρόλο στην ζωή μου, αν και δεν έπαιζε ποτέ κάποιο σημαντικό ρόλο. Ο αθλητισμός γενικά είναι για να περνάς την ώρα σου κάνοντας και την σχετική πλάκα. Υπάρχουν στην ζωή πράγματα πολύ ποιο σοβαρά και ποιο ενδιαφέροντα . Και θεωρώ την πλειοψηφία των αναγνωστών του ιστολογίου αρκετά σοβαρή για να ασχοληθεί σοβαρά με τις ανοσίες που γράφτηκαν εδώ μέσα τελευταία. Νάσται όλοι πάντα καλά και εύχομαι την επόμενη φορά να κρατήσουμε την πλάκα σε ‘ένα μίνιμουμ επίπεδο ποιότητας.
    red1925

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και ένα τελευταίο και τέλος. Εάν ήθελα πραγματικά να βρίσω ή να πικάρω εννοώντας αυτά που λέω θα άφηνα ανώνυμα μηνύματα. Η Τεχνολογία σου δίνει την δυνατότητα να γράφεις όποια ανοησία θες κρατώντας την ανωνυμία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "...Τώρα πια βλέπω πώς ξεκινούν όλα και πώς ο άνθρωπος μαθαίνει να ξεχνάει να σκέφτεται. Το μόνο που εγώ μπορώ να κάνω, είναι να μην ξεχάσω ποτέ. Να μάθω να βλέπω, να κρίνω, να σχολιάζω, να διαφωνώ. Να παραμείνω για πάντα, αν μπορώ, ανεξάρτητος στη σκέψη…"

    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.
    ΑΝ ΘΕΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ,ΜΗ ΠΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΑΓΙΔΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ
    ΤΟ ΚΟΣΜΟ,ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙΣ
    ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.ΤΣΑΜΠΑ ΚΟΠΟΣ.
    ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ.

    ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ,
    ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ(ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ)ΠΟΛΛΑ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ.
    ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ...

    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΩΣ Η TRENDY ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.
    ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.
    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.
    ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ,Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ,ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ
    ΜΑΛΑΚΑΣ-ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ-ΝΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ.
    ΜΑΘΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ,ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ,ΝΑ ΤΗΡΕΙΣ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ
    ΑΠΟΣΤΑΣΗ.
    ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ,ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!
    ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
    ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΝΙΩΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ...

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ.ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ.
    ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΡΩΣΤΟ
    ΕΝΩΣΙΤΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΒΕΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ
    Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ...





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ. ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ, ΠΡΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΟΤΖΕΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΕΚ. ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΔΙΣΜΟΥ Μ'ΑΥΤΗΝ, ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ.ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ, ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 16:47

    "AEKAΡΑ" διαβάζω.
    Ρε συ Steven τι τα ποτίζεις τα παιδιά και είναι σαν ταλιμπάν εν μέσω χαλασμάτων;
    Περιμένουμε το επόμενο για την ΑΕΚ, Iάσων.
    Και μη νοιώθεις εδώ ότι είσαι σε εξετάσεις, ούτε και επί κρίση.
    Γράψε μας στα αρχίδια σου και άπλωσε στο "χαρτί" ότι και όπως λαχταράς.
    Το "σωστό" γράψιμο, είναι το ειλικρινές και πηγαίο. Ολα τα άλλα διορθώνονται.

    Προς Red 1821: Δεκτή η συγνώμη- πριν της οποίας φαντάζομαι ότι θα έγιναν τα κατάλληλα τηλέφωνα.
    Τις "βρισιές" όπως λες, δεν τις ξεκινήσαμε "μαζί". Τις ξεκίνησες πρωτος και καλά κανεις και επανέρχεσαι στην "τάξη".
    Αλλο πικάρω,χαρακτηρίζω η ακόμα και προσβάλω τον Ολυμπιακό, η την ΑΕΚ και ΑΛΛΟ βρίζω και προσβάλω προσωπικά. Οταν δηλαδή το πικάρισμα, το ψιλοδούλεμα αν θες, φεύγει απ΄την ομάδα και πάει και καρφώνεται στο πρόσωπο, αυτό είναι απλώς μια μαλακία και μισή.
    Αλλο το μουνι της μάνας μας και άλλο η εντεκάδα της ομάδας, η ο προεδρος. Αλλο τα παιδιά μας και οι γυναικες και άλλο οι "κούπες" και οι μεταγραφές. Εχει μια διαφορά, που σίγουρα την καταλαβαίνεις. Υπάρχει φράχτης.
    Και αυτό που λέω, δεν αφορά μόνο εσένα. Εδώ έχουμε ζωντανό παράδειγμα καθώς θα είδες χθες,από έναν "ανωνυμο" ομοιδεάτη του blog κατα τα άλλα. Ενας "Τσουκαλάς" και μισός δηλαδή.
    ΑΛΛΟ ΕΣΥ και άλλο ο ολυμπιακός (φαντάζομαι), όπως και ΑΛΛΟ ΕΓΩ και ΑΛΛΟ η ΑΕΚ.
    Εκτός και αν είσαι "Τσουκαλάς" και δεν το γνωρίζεις. (σημ: "Τσουκαλάδες" έχουν όλες οι ομάδες.)

    Αυτά και πάμε για άλλα.
    Θα τιμήσει-και ολόσωστα- η ΠΑΕ τον "Φούλη" το Σάββατο.
    Και δε πιστεύω να δούμε καμιά τραγωδία ala Ευρυπίδη μετά. Να χάσουμε με γκολ του Γεωργέα στο '90 ας πούμε.
    Φτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Τι τους δίνω; Κάθε βράδυ βραστό σαβίδη. Ταλιμπάν τους έχω. Τι να τους είχα; Γιαλαντζί original με greeklish;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 19:58

    Σε αυτην την κατάσταση, είναι και ο μικρός μου αδερφός, στο χωριό. Δεν καταλαβάινει χριστό.
    Είναι αρκετά μεγαλύτερος βέβαια από τον Ιάσωνα,είναι ήδη 28.
    Εμαθε την ΑΕΚ την καλή,στην τρυφερή ηλικία των 10- 12-14. ετών. Εκει δηλαδή που διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό, οι "κλήσεις".
    Αργότερα, του έπεσε το Ντεμοτεχνείο,ειτε σαν παικτης είτε σαν διευθύνων σύμβουλος και προεδρος. Κάτι τα τατουαζ, κάτι τα σκαρφαλώματα στα κάγκελα, κάτι η λίμνη αργότερα, πείστικε και ο μικρός, ότι ο "Ντέμαρος" είναι ΑΕΚαρας.
    Ουδέν κακόν αμιγές καλού..
    Δεν βαριέσαι. Τουλάχιστον παραμένει ζεστός.
    Για έναν μεγάλο-σχετικά- αριθμό ΑΕΚτζίδων, ο Μελισσανίδης, είναι κάτι σαν τον Οδυσσέα.
    Κάτι μακρυνό μεν,αλλά με πολλά κατορθώματα δε, που γάμισε τους πάντες και δεν λογάριασε θεους και δαίμονες, αλλά ακομα,όπως και εκείνος,μετά από τόσα χρόνια, ακόμα να φανεί στην Ιθάκη.
    Πότε συμπληρώνουμε 20ετία ρε παιδιά;
    Θα πεθάνει ο Αργος και δεν θα το δει το αφεντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ : Α, ο Ιάσων - Ηρακλής ( το πλήρες όνομα του ) είναι αρκετά μετριοπαθής. Πού να δεις τον άλλον ( 17- Αλέξανδρος ) που είναι ζωσμένος μόνιμα με τρεις μπλούζες της Original ( Στυλίδα, Μαρκόπουλο και Καστοριά ) κι ετοιμάζεται να ανοίξει club στη Μασαχουσέτη.
    Κι ήθελε πρώτος να πάει για το φαναρτζήδικο της κότας που συγχώρεσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Για τον Sugar τώρα. Δεν ακούς τον αχό; Δεν ακούς τα βήματα; Δεν βλέπεις πώς προσκύνησε την original; Τι, επειδή κάποιοι κακόβουλοι γράψανε οτι ο αρχηγός ( αυτός που γαμάει ντε αλλά δεν έχει παιδί ) ζήτησε συγνώμη; Α, μου φαίνεται οτι δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις. Ο άλλος από δίπλα γιατί έχει γαμηθεί να γράφει; Ή νομίζεις οτι τα " τύμπανα πολέμου " τα έβαλα τυχαία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. από τη συλλογή του Φώτη Κουβέλη Τοπογραφικό Σημείο [Τύμφη, Αθήνα Σεπτέμβριος 1973

    Oι γραμμές μας
    Λόγια από τέφρα περνάν τις γραμμές μας
    και φέρνουν τον άνεμο κρύο.
    Δυο μήνες περάσαμε
    κρυμμένοι στους τοίχους.
    Δεν κάναμε εμείς για μαχητές.
    Πονούσαν τα μάτια μας
    απ’ τη σκόνη των δρόμων.
    Η πτώση της Τροίας μάς βάραινε.
    Ποιος αφελής μας έστειλε σ’ αυτό το πέρασμα.



    πατρώα γη
    Στ’ ανάκτορα των Αχαιών
    η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος
    στραγγάλιζαν το νεογνό
    τον μονάκριβο γυιό της Κασσάνδρας.
    Θα πληρώσουμε την απερισκεψία μας
    και τις θέσεις που πήραμε
    σ’ αυτή τη σφαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αχ, πούσαι νιότη, που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος! (Κώστας Βάρναλης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Απομένει μία αγωνιστική και η ΑΕΚ είναι μπροστά με έναν βαθμό. Στις 22/04 μετά τη διακοπή για το Πάσχα, λαμβάνει χώρα η τελευταία αγωνιστική κατά την οποία η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Δόξα στη Δράμα, το γήπεδο της οποίας έχει ετοιμαστεί και είναι έτοιμο για να υποδεχτεί η θρυλική Δόξα την Ένωση. Ο ολυμπιακός αγωνίζεται για το τυπικό της υπόθεσης με τον Ατρόμητο στο μπουρδέλο του Πειραιά όπου το σκορ στο 4' είναι 5-0 με 4 αυτογκόλ του Μήτρογλου. Οι απόγονοι του Αμερικάνικου στόλου καρφώνονται στα ραδιόφωνά τους και ακούν τη μετάδοση από τη Δράμα... Στη μακεδονική πόλη από την προηγούμενη, συρρέουν χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ για να πανηγυρίσουν πρωτάθλημα μετά από 17 χρόνια. Ο πρόεδρος του ολυμπιακού κυκλοφορεί στη Δράμα και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απαντά ότι είναι εκεί για τουρισμό, γεγονός που κανείς έγκριτος δημοσιογράφος δεν αμφισβητεί. Οπαδοί του παοκ κάνουν την εμφάνισή τους και αναρτούν (για δεύτερη φορά στην ιστορία τους) πανό που εκφράζει τις ευχές στον ολυμπιακό για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δέχονται επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ και φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη. Για αντίποινα επιτίθενται στο τοπικό κλαμπ της ORIGINAL και φτάνουν στη Λήμνο κολυμπώντας. Περνάνε στην Ίμβρο και έκτοτε φημολογείται ότι κατέληξαν χορευτές τσιφτετελιού σε παραλιακά μαγαζιά της Τουρκίας.

    Ο αγώνας ξεκινά και το γήπεδο είναι ντυμένο στα κιτρινόμαυρα. Στο 22' ο Μανωλάς γκελάρει και η ΑΕΚ δέχεται το πρώτο γκολ. Ακολουθεί αποθέωση για τον αμυντικό της ΑΕΚ. Στο 30' και ενώ το 1-0 παραμένει, ο Κωστένογλου περνά στον αγώνα τον Γεωργέα που απουσιάζει 2 μήνες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ λόγω τραυματισμού. Αποθεώνεται μιας και είναι πιθανότατα το τελευταίο του ματς με την ΑΕΚ. Στο 32' χάνει τον επιθετικό της Δόξας και το ματς γίνεται 2-0. Το γνωστό σύνθημα για τα φυτά της Καλαμάτας δονεί τη Δράμα μιας και οι οπαδοί της ΑΕΚ αγαπάνε τον Φούλη παθολογικά και κανείς δεν νοιάζεται για το πρωτάθλημα μπροστά στο μεγαλείο ενός ποδοσφαιριστή όπως ο Γεωργέας. Στο 43' ο Κωστένογλου βάζει τον Γκούντγιονσεν στη μάχη και ο ίδιος παίχτης μειώνει 3 λεπτά αργότερα σε 2-1, γεγονός που ανεβάζει την ψυχολογία της ΑΕΚ στα ύψη. Στο Β' μέρος η ΑΕΚ είναι καταιγιστική. Ο Λυμπερόπουλος χάνει 2 κεφαλιές από κενή εστία και γνωρίζει την αποθέωση. Στο 78' ο Μπέλεκ ισοφαρίζει με κεφαλιά και η ΑΕΚ θέλει άλλο ένα γκολ για να πάρει το πρωτάθλημα. Οι καρδιές σπάνε, οι ανάσες κόβονται και όλοι παρακολουθούν χωρίς να μπορούν να βγάλουν μιλιά. Ο Ισλανδός κερδίζει πέναλτι στο 88' και η ΑΕΚ βρίσκεται 11 βήματα από το πρωτάθλημα!

    Τώρα η μπάλα ζυγίζει 3 τόνους και το ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει να εκτελέσει. Κάνει κίνηση ο Μπέλεκ αλλά το πλήθος φωνάζει το όνομα του Γεωργέα. Τι ιδανικό φινάλε μιας πραγματικά μεγάλης καριέρας! Ο Γεωργέας παίρνει τη μπάλα και την τοποθετεί στην άσπρη βούλα. Παίρνει λίγα μέτρα φόρα, το κοράκι σφυρίζει και η μπάλα φτάνει στην Ελευθερούπολη. Το παρελθόν και η μορφή του Μπάγιεβιτς περνάνε μπροστά από τα μάτια όλων των ΑΕΚτζήδων. Ως και οι λιγοστοί Δραμινοί στις εξέδρες δεν πιστεύουν αυτό που βλέπουν. Στο στάδιο της Δράμας επικρατεί νεκρική σιγή. Ώσπου ένας οπαδός στις εξέδρες κάνει την αρχή και σπάει τη σιωπή χιλιάδων ανθρώπων: "Γεωργέα, Γεωργέα τα φυτά στην Καλαμάτα είναι ωραία". Χιλιάδες ακολουθούν και η συγκίνηση είναι διάχυτη! Το ματς τελειώνει 2-2. Στον Πειραιά πανηγυρίζουν και στη Δράμα αποχαιρετούν τον Γεωργέα όπως του αξίζει. Ανθοδέσμες, συνθήματα και βεγγαλικά. Ένα ακόμη πρωτάθλημα χάνεται για την ΑΕΚ αλλά οι οπαδοί της γιορτάζουν τη διαφορετικότητα και το μεγαλείο της ομάδας. Η αποψινή βραδιά ανήκει στον Γεωργέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ( με το ποίημα ) : ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Για να μην υπαρξουν τυχον παρεξηγησεις τοσο τα ποιηματα του ΦΚ οσο το κειμενο για τον Γεωργεα που επιστρεφει την Κυριακη τα εβαλα αφου τα βρηκα σερφαροντας ανευ αλλων σχολίων απο την πλευρα μου σε διαφορες τοποθετησεις αναγνωστων περι νεοτητας-οριτζιναλ 21 - κρισης και του αεναου μυστηριου της ΑΕΚ. Αν και διαβαζω συχνα το μπλογκ και ενιοτε σχολιαζω ως Ανωνυμος θα ηθελα να τονισω εδω οτι δεν μου αρεσει τα σχολια Στηβεν για το ποιος γαμαει και ποιος εχει παιδια. Τα εχει ξαναπει στο παρελθον. Και δεν κολλαω στο προσωπο.
    Ας κρινουμε τα προωπα απο τις δημοσιες θεσεις τους και τις επιπτωσεις των θεσεων τους και οχι αν ειναι κανει ακληρος. Μονο κατι ακυρες κοτες χαζογκομενες του στυλ sex and the city θα επικροτουσαν τετοιες θεσεις περι παιδιων και γονινοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 21:57

    Προς Steven:Τον ακούω και το συστήνω άλλωστε σε "κουφούς".
    Το "Οδυσσέας" αφορά την νέα γενιά ΑΕΚτζίδων που ζουν με το μύθο.
    Ονειρο όλων μας είναι να ξεπεραστούν οι εποχές "Μπάρλου" και "Μελισσανίδη 1"
    Νισάφι πια. Φτιάξαμε και μεις μια μικρή "Ακρόπολη" και χωθήκαμε από κάτω και μαζεύουμε ψύχουλα. Σαν τους μαγαζάτορες της Πλάκας που πουλάνε τσολιαδάκια.
    Ερχόμαστε ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Απλά να καταθέσω - αν δεν το ξέρεις - ΟΤΙ Ο ΓΕΩΡΓΕΑΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΤΡΥΠΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ, το γόνατο δηλαδή, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, ΤΟ ΕΞΟΡΙΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ( απόλυτα συμπαθής ομάδα ) ΚΙ ΕΝΩ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ.
    Κι όταν λέω αληταράδες, το εννοώ. ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ. ΓΝΗΣΙΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, που σήμερα περάσανε στα ΜΜΕ οτι μίλησε ο φαλακρός με τον Sugar.
    Όσο μίλησα εγώ με την κότα που ζήτησε συγνώμη εδώ μέσα.
    ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ, και πώς άλωστε;
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ;
    Για να μην ξεχνιόμαστε Κιντή. Όπως δεν ξεχνάω κι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Και να μιλήσουμε κιόλας για τον ΤΡΥΠΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, που δέχθηκε από κάτι μακελάρηδες γιατρούς που είχαμε στην ΑΕΚ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ.
    ΚΙ ΑΥΤΟΣ, η τεράστια ψυχή , ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΔΙ.
    ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ - κι αφού δήλωσαν οτι έχουν μετοχές της ομάδας - ΕΞΟΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ, πλέον.
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ SUGAR.
    Που δεν έγινε τίποτα. Και πώς άλλωστε;
    Θα μιλήσει το τζάκι ( μην καγχάσω ) με κάποιον που πάει να το καταργήσει;
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΤΗ, που και γι' αυτόν δεν ξεχνώ τι έχει γράψει για τη μάνα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ( ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΑΚΙ ): Δεν κατάλαβα οτι έχω πρόσκληση και σαν μαλάκας βαράς διπλοβάρδιες μπας κι έρθω. ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ.
    ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΟΥ ΚΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ, ΓΡΑΦΤΟ ΕΔΩ.
    ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Μέχρι να έρθω, να έχεις μάθει ελληνικά να γράφεις. Αλλοιώς θα στα μάθω όπως τα έργα του Αλέξανδρου στις Πλαταιές.
    ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Προς Ανώνυμο : Κατ' αρχάς ξαναευχαριστώ. Όποιος όμως μπαίνει εδώ μέσα και προβάλει ΓΑΜΗΣΙΑ ΓΙΑ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, θα τρώει αυτό που του αναλογεί.
    ΟΠΩΣ ΕΦΑΓΕ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΘΗΣΗ.
    Ξέρω οτι είμαι επιθετικός, αλλά αυτό δεν αλλάζει στα 50. ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ.
    Μπορεί να μην σε καλύπτω, αλλά έτσι προστατεύω τον χώρο ΜΟΥ.
    ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ.
    ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ.
    Εσύ για την αρθρογραφία σου, κάνεις τα κουμάντα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Και φυσικά, αν έρθει πίσω, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ.
    ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, που μετά πήραν άφεση από το ανύπαρκτο κράτος.
    ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.
    ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΑΜΗΣΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ.
    Ποδοσφαιρικά μιλάω, μην πεταχτεί καμιά πονηρή και πει άλλα.
    Έτσι δεν είναι Σαβίδη;

    ΠΡΙΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΒΛΑΚΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΙΟΙ.

    " Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ " Αβραμίδης.

    \ ΓΡΑΦΤΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΕΦΤΕΡΙΑ ΣΟΥ.
    Κι άλλη μια υποσημείωση ( την έχω γράψει παλιότερα, ελαφρώς καλυμμένα ) :
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΙΣΟΣ.
    Να ντραπώ σαν αποτέλεσμα; ΠΟΤΕ. Προτιμώ την αιτία που με έβγαλε από τα ρούχα μου.
    ΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.
    Σωστό ειναι αυτό. ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗ ΝΕΚΡΟΦΙΛΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - που είναι πλειοψηφία άρα έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για τον λαμοσγισμό της χώρας - ΝΑ ΚΡΕΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    Ο Ψυχολόγος μου είναι εδώ και μου είπε να τα γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ : ( με την κουλτούρα ) Σε ευχαριστώ αλλά εδώ γίνονται άλλα.
    Ένα θα σου πω: Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΛΗΡΟΥ - λόγω πάθησης - ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΑΝΑΠΗΡΟ.
    ΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ, αλλά δεν θα τον θεωρήσω και ίσο.
    ΑΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΩ ΙΣΟ, ΘΑ ΕΧΩ ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΓΚΕ γκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Αυτό δεν έκανε ο αρχηγός που γαμεί; Την οργάνωση, που γαμάει, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.
    ΤΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ με κάτι πρόβατα.
    ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Χρηστος Χοντζεας15 Μαρτίου, 2013 23:12

    Προς Steven: Eιναι σίγουρο ότι δεν κατάγεσαι από τη Σπάρτη;
    Αφου το έχουμε πει: Μακρυά από άνθρωπο που δεν γαμάει. Μακρυά και αλάργα.
    Γιατί, το γαμίσει που του λείπει, θα το πληρώσουν οι άφταιχτοι.
    Να μας πει την γνώμη του και ο red, που στα διαλέιματα, οταν δηλαδή δεν κάνει προσθαφαιρέσεις, διαβάζει Μπαλζάκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Έχει όραμα με τα μνημόνια. Ενώ εμείς εδώ - οι κομουνιστές - ακούμε την Citigroup που λέει οτι θα βγούμε από το νόμισμα. χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χρηστος Χοντζεας16 Μαρτίου, 2013 00:25

    Μα "λύση" το μνημόνιο βρε παιδί μου; "Λύση"; Ετσι αντιμετωπιζει κανεις τα μερίδια ενοχής που έχει για την κατάντια της χωρας οικονομικά και κοινωνικά; Λέγοντας το μνημονιο "λύση"; "Λύση".;
    Πες το "τιμωρία". Πές το "εμπαιγμό". Πες το "λογική κατάληξη της προηγούμενης κατηφόρας".
    Πες το "ήρθε η άσχημη ώρα για τα προηγούμενα ΠΑΣΟΚΙΚΑ γλεντια". Πες το "γαμίσι που μας άξιζε". Πες το "κατάντια".
    Αλλά "λύση" δεν το λες.
    "Λύση" το λένε ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΦΤΑΙΧΤΕΣ..
    Οπως οι 60αριδες στα καφενεία, που απόλαυσαν το έως χθες φαγοπότι και τώρα, για να δικαιολογηθούν στα παδιά τους που ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΑΦΗΣΑΝ ΑΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΙΑ, τους λένε: "είναι και αυτό μια λύση". "τι να κάνουμε γιόκα μου. Δεν γίνεται αλλιώς". Αντι να πανε όλοι μαζι να φουνταρουν απ΄την Ακρόπολη, αν εχουν μια στάλα φιλότιμο. Αλλα που να βρεθεί. Θα γαμηθείτε λοιπόν. Θα γαμηθώ και εγώ,ναι. Αλλα στα αρχίδια μου.
    "ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ" που λέει και ο ποιητής.

    Και είδικά άμα είσαι και οικονομολόγος (δεν υπάρχει τέτοια επιστήμη κατα την γνώμη μου,αλλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και βλέπεις τα νούμερα των αποτελεσμάτων της 3χρονης "λύσης", αλλά και τις ίδιες τις εκθέσεις αλλά και τις πρόσφατες γνώμες των ιδίων του ΔΝΤ, τότε είναι που πρέπει να κάνεις,είναι να πάψεις να βλέπεις πίνακες και καμπύλες και να αρχίσεις να διαβάζεις "Αρλεκιν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΗ Ή ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΥΛΗΣ , ΠΑΕΙ ΓΙΑ 700 ΕΥΡΩ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΛΕΒΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ.
    ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΑΠΛΑ, ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΩ.
    ΙΔΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χρηστος Χοντζεας16 Μαρτίου, 2013 00:51

    Μα τι περιμένεις ,οταν οι ευνούχισμενοι γινονται ταγοι. Και σέρνουν στο χωρό της πουστιάς και της υποχώρησης ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, ολόκληρο κόσμο.
    Εδω δεν τολμάνε να αποκαλέσουν τον Αλέξανδρο "Μέγα". Μη και δυσαρεστηθεί η πουστόγρια ο Σόρος.
    Μια ταινία "Αλέξανδρος". Ετσι μεταφέρεται εδώ ο επίσημος τίτλος της ταινίας,μιας μαλακίας τέλος πάντων που γυρίστικε κάπου στο 2005. από τον Ολιβερ Στόουν. Μια αποτυχία,που τη μουσική-'ανευρη και δίχως έμπνευση και αυτή-, την είχε γράψει ο μέγας και αυτός Β. Παπαθανασίου.
    O Πρωτότυπος τίτλος της ταινίας; Τι άλλο. "Αlexander the Great"
    Στην Ελλάδα; Σιγά. Εδώ έχουμε "Εθνάρχες". Αρα, "Αλέξανδρος". Σκέτο. Οπως λέμε "σουβλάκια ο Κώστας"
    Ποιός "Αλέξανδρος". Ο Αντωνοπουλος; Ο Τσίπρας; Ο Αλαβάνος;
    Και ντρέπονται και φοβούνται. Και κρυβονται και παρεχωρούν τα πάντα.
    Κατάλαβες γιατί χρειάζονται τα γαμίσια και οι κατακόμβες;.
    Που θες και Ακρόπολη γύφτουλα νεοέλληνα.
    Να γυαλίζεις το καρότσι του Σοιμπλε σου πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Jason αν είχαν όχι όλοι, οι μισοί έλληνεσ την εξυπνάδα και την ωριμότητά σου , η χώρα δεν θα βρισκόταν σ' αυτό το χάλι. Συγχαρητήρια αγόρι μου. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Προς Στηβεν σχετικα:
    ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ : ( με την κουλτούρα ) Σε ευχαριστώ αλλά εδώ γίνονται άλλα.
    Ένα θα σου πω: Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΛΗΡΟΥ - λόγω πάθησης - ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΑΝΑΠΗΡΟ.
    ΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ, αλλά δεν θα τον θεωρήσω και ίσο.
    ΑΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΩ ΙΣΟ, ΘΑ ΕΧΩ ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΓΚΕ γκε;

    ελειπα στο ενδιαμεσο και σου απαντω τωρα.Οκ, ειναι η απαντηση σου αλλα δεν εμενα δεν μου κανει. Και μαλιστα δεν μου κανει καθολου.Τοσο επι της ουσιας της οσο και υφολογικα.Νομιζω οτι κατα βαθος ουτε εσυ το πιστευεις αυτο που γραφεις - αν και το γραφεις και επομενως αναλαμβανεις την ευθυνη της σκεψης σου. Νομιζω οτι το γραφεις περισσοτερο ως σχημα καθ'υπερβολην αλλα θελει λιγο προσοχη εδω. ΚαΙ για να το παω παραπερα οπως σου αρεσει και να μην κολλαμε, εκει που θελω εγω να καταληξω ειναι οτι εχουμε ηττηθει αν γινομαστε ιδιοι με τους εχθρους μας εστω και λεκτικα. Και επειδη σε ενα σχολιο σου ειπες και μια ατακα του Καραισκακη να σε πληφορησω οτι συμφωνω. Να το παω και λιγο πιο περα? Οχι μονο συμφωνω με την ατακα του Καραισκαη αλλα συμφωνω και με την ατακα που ειπωθηκε καμια 155 χρονια μετα μεσα στο Καραισκακη απο τον Μαυρο στο ημιχρονο ενος ντερμπι με τους γαβρους (''αν δεν μπορειτε εσεις πειτε μου να τους γαμησω μονος μου εγω''). Ομως να χαιρεσαι τα παιδια σου και εσυ και οποιος αλλος αλλα το αν εχει καποιος αλλος 'η δεν εχει ειναι δικο του θεμα. Και ανθρωπους χωρις ποδια αν εχουμε και ισους θα τους εχουμε και πιο ψηλα ακομα.
    soyez donc prudent lorsque vous avez besoin d'exagérer. C'est aussi simple que cela, après tout. Et je suggère que nous arrêtions la discussion ici. Après tout, nous partageons la même passion dans ce monde qui nous interdit d'être ou de se comporter comme des gens stupides dans le port du Pirée

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. "Σύμφωνα με τις γραφές αυτές η ολοκλήρωση της εκλογής νέου πάπα γινόταν με επιβεβαίωση του ανδρικού του φύλου από κάποιον, εντεταλμένο γι' αυτό, διάκονο ο οποίος, μετά από ψηλάφηση των γεννητικών αδένων του υποψήφιου, σε ειδικά σχεδιασμένη διάτρητη πολυθρόνα, αναφωνούσε στο κονγκλάβιο των εκλεκτόρων-καρδιναλίων τη φράση «Duos habet et bene pendentes», δηλαδή «Δύο έχει και καλά κρεμάμενους», για να εισπράξει την επιδοκιμασία των παρευρισκόμενων με τη φράση «Deo gratias», δηλαδή «Δόξα στο Θεό».

    Αν πάλι ο υποψήφιος διέθετε μόνον έναν εκ των διδύμων αδένων, ο διάκονος επιβεβαίωνε το γεγονός με τη φράση: «Est unus», δηλαδή υπάρχει ένας και ο χορός των καρδιναλίων απαντούσε με τη λέξη «sufficit», δηλαδή αρκετός.

    Τέλος, όταν ο ελέγχων διαπίστωνε ανυπαρξία γεννητικών αδένων στον υποψήφιο (ο ευνουχισμός ήταν συνήθης τιμωρία πολεμικών αιχμαλώτων από πειρατές οι οποίοι, την εποχή εκείνη, κυριαρχούσαν στις θάλασσες) ανακοίνωνε περίλυπος το γεγονός με τη φράση «Est nullus», δηλαδή «Ουδείς υπάρχει» για να πάρει την απάντηση των εκλεκτόρων με τη φράση: «Deus providebit», δηλαδή «Ο Θεός θα εφοδιάσει». Βέβαια, ουδέποτε και ουδένα εφοδίασε ο θεός μετά την αποκοπή, αλλά η εκκλησία δεν στέκεται σε τέτοιες λεπτομέρειες!"

    ο ιδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Χρηστος Χοντζεας16 Μαρτίου, 2013 12:14

    Kαι το ερώτημα είναι "γιατί κόφτονται για τα αρχίδια του Πάπα,αφού η αγαμία και η ακληρία,είναι προυπόθεση για την αγιοσύνη;
    Κανονικά θα έπρεπενα θεωρείται ...προσόν το να είσαι ανάρχιδος. Αφου θα ήταν η ιδανική περίπτωση. Εν τούτοι όμως κάνουν το αντίθετο. "
    "Ψάχνουν" τον Πάπα για να διαπιστώσουν αν έχει αρχίδια, παρόλο που δεν πρόκειται να τα χρισημοποιήση καθόλη την μετέπειτα διάρκεια του Παπικού βίου.
    Εξ ου και η φράση "έπιασε τον Πάπα απ΄τα αρχίδια"

    Ο urbban legend λέει, ότι το κάνουν, για να μη την ξαναπατήσουν όπως τότε, που αναριχήθηκε στον Παπικό θρόνο, μια γυναίκα. Η γνωστή Πάπισσα Ιωάννα. Και από τότε φυλάγονται. (ειναι που τα θεωρούν ίσα τα δύο φύλα.Οτι δηλαδή η γυναίκα κατ'αυτους,δεν είναι βρωμερή,μιαρή και κατώτερη οργανικά και ψυχικά από τον άντρα. Αυτα τα τομάρια,εδιδαξαν και διδάσκουν ηθική το πλήθος ανα τους αιώνες Οι μεγαλύτεροι ρατσιστές, υποδύονται τους ανθρωπιστές και λάτρεις των pistorous. Ρε Καιάδας που σας χρειάζεται.

    Οχι στους Pistorious. Σε αυτους που προωθουν τους pistorious και καλυπτωνται πισω απο αναπηριες αλλων,ωστε να επιβάλουν τις δικές τους. Παρατήρηση: Εκτος μερικών εξαιρέσεων, θα έχετε παρατηρίσει, στους τελευταίους αιώνες, οι άνθρωποι που κυβέρνησαν χώρες,στρατους,θρησκευτικά δόγματα κλπ, ήταν ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ως επι τω πλείστον δυσειδείς και με εμφανή "ατέλειες". Ενω δηλαδή θα περίμενε κανεις, οι "Κουασιμόδοι αυτοί να παραμείνουν στα παρασκήνια της ιστορίας, οπως συνέβαινε παντοτε, εν τουτοις τους βλεπουμε να αρχουν.Να δινουν διαταγες. Να επιβαλουν. Οποία μοίρα μας.!

    Δυσμορφοι, καχεκτικοί, με αρρώστιες στην "πλάτη" άλλος με κοντιτερο ποδι,άλλος σαν νανος,άλλος σαν τον Κουασιμόδο, άλλος σαν τον Ψινάκη, άλλος παχύσαρκος, άλλος φιλασθενος, άλλος καμπούρης και μονοφθαλμος, αλλος με τρελόχαρτα, άλλος ιδρυματικός.
    Και "διανθισμένοι" όλοι τους με γνωστά "σύνδρομα".: Παιδόφιλοι, μισογύνιδες, μητροφαγοι,κιναιδοι, με παρενδυτικές τάσεις, και "ζωόφιλοι" ασφαλώς.

    Τι γίνεται ρε πούστη μου" θα αναρωτιέται ένας αδαής. Πως την πατίσαμε έτσι;
    Ο ΚΑΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;
    θα του κάνει εντύπωση το ΠΩΣ αυτή η ποικιλία ασχήμιας κατάφερε να βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις εξουσίας. Και να έχει προκαλέσει τα μεγαλύτερα δεινά ασφαλώς.
    (δεν κινδυνευεις απ΄τους Αλέξανδρους και τους Ιούλιους Καισαρες. Οχι. Απ΄τους Χιτλερ κινδυνεύεις. Από τους Βεστερβέλε και τους Σοιμπλε. Απο τους κομπλεξικους ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΜΟΕΙΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥΣ. Σε μια "άτυπη βιομηχανία παραγωγής σακατεμένων". Που το επίτευγμα της το βλέπουμε σήμερα. Να σε κυβερνάνε μουλουχισμένοι, καμππούριδες και σακάτιδες.
    ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ PISTORIOUS, ΚΟΥΑΣΙΜΟΔΟΙ, "ΠΑΟΛΕΣ" ΚΑΙ ΚΟΜΟΔΟΙ.

    Και μην ακούσω κανέναν να μιλά για "ρατσισμό" και τα ρέστα, γιατί θα ξεράσω.
    Αν θέλει να ρίξει τα βέλη του, να πάει εκει που πρέπει.ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΝΟΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟΥ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ. ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΟΓΑΜΙΚΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ (ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΝΕΝΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΗΦΙΝΩΝ.ΕΣΥ,ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΕΡΜΑ.
    ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΕΚΛΕΚΤΟΙ", Η, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ.
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ -ΤΑΧΑ- "ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ" ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΓΟΝΙΚΗ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ.

    "ΜΑ ΓΙΑΤΙ", ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ.
    ΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο "ΚΟΥΑΣΙΜΟΔΟΣ":
    ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΕΡΜΗ". Και αν δεν μπορεί, θα σφάξει τους "Ερμεις".
    Ο "ΕΡΜΗΣ" ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΑ "ΜΟΥΤΡΑ" ΤΟΥ. (που τέτοια τύχη)
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΔΙΏΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΣΑΚΑΤΗΣ.
    Ο καθένας, κάνει ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ.
    ΓΙΆΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΤΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ. ( το "ασχημα", ειναι κυριολεκτικό και μεταφορικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλά τα λέει ο γιος σου Στήβεν. Τα ίδια ίσχυαν πάνω κάτω και στα χρόνια μου στο ΕΜΠ. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Χρηστος Χοντζεας16 Μαρτίου, 2013 21:40

    ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΩ...
    ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΕΣΤΕ ΚΑΤΩ
    ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΑ, ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΕΣΤΕ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ.
    (καθολου τυχαίο το ότι λυτρώνεστε βαθμολογικά από ένα όνομα ΚΑΤίδης)
    ΚΑΤΩ ΛΕΜΕ. ΣΥΝΕΧΙΑ ΚΑΤΩ. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ
    ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ
    ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΙ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ.

    Α, ξέχασα, νικήσαμε 2-1. Και γιορτάσαμε δεόντως τα ανήμερα της επικής ανατροπής με 3-0 επι της QPR.
    Ο Χριστίδης, έπρεπε πρώτος να μπει μέσα και να σας πλακώσει στα χαστούκια...συγνώμη, στα φιλιά.
    Για να μην "πεσει" η ΠΑΕ στη Β Εθνική "πέφτουν" τα παικτάκια στο χόρτο. Χάμω όλοι. Σα φώκιες. Ρε όλοι κάτω. Δεν πρεπει να "πεσουμε".

    Ευτυχώς έχασε ο μαλάκας ο Αρης. Από το κατα τα άλλα παραρτημα του κατεστημένου που θέλει να μας ρίξει στη Β κατηγορία.
    Οπως και ο διαιτητής που δεν είδε το πέναλτι για την Βέροια, μάλλον τρόμαξε απο τους εκφοβισμούς της Ωρας και του Κετσετζόγλου. Κατα τα άλλα "σας κυνηγάνε".
    Εμεις να δούμε ποτε θα σας πάρουμε στο κυνήγι.

    Αντε και στον επόμενο αγώνα, να βάλετε και ένα ασθενοφόρο στο τέρμα. Και στον μεθεπόμενο, μπειτε μέσα αργά-αργά, ΕΡΠΟΝΤΑΣ. ΣΑΝ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ.

    Ευτυχώς όλα καλα.
    Θα μείνουμε στην κατηγορία. Δεν πέφτουμε. Χαλάλι τα περίματα στο χόρτο. Ενα με το χώμα η φανέλα, για να σωθούν τα λαμόγια.
    Τέλος καλό όλα καλά. Αν όλα πάνε καλά ως το τέλος - και πάψει να μας κυνηγα το κατεστημένο- του χρόνου θα συνεχίσουμε να γελάμε και μεις και όλος ο ντουνιάς, με το καραγκιοζ-μπερντε του σήμερα, που κάποτε ήρθε από το Πέρα.

    Υ.Γ. Ισως να το ξέχασα: ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΩ ΛΕΜΕ.ΚΑΤΩ.
    ΚΑΤΙΔΙΔΕΣ, που παριστάνετε και τον Μιχαλολιάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Αδερφέ, φέρτο κάτω από την κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή