Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΜΠΟΥΡΔΕΣ

Βάζω ένα κείμενο από το ταχυδρομείο μου, του φίλου του blog αλλά και προσωπικού μου φίλου, του Κώστα Πατσαρού. Ο Κώστας έχει φτειάξει μια εταιρεία αερομοντελισμού, μοναδική στην Ελλάδα. Δεν μιλάω για αεροπλάνα που πάνε κάποιοι γραφικοί, τους βάζουν καύσιμα και με ένα χειριστήριο παρακολουθούν πτήσεις. Μιλάω για κατασκευή μοντέλων που χρησιμοποιήθηκαν σε πολέμους, μινιατούρες που κοσμούν συλλεκτικά ράφια ή προθήκες. Μικροκατασκευές που έχουν γίνει με χειρουργική ευλάβεια, τρομερή δουλειά και προσωπικό μεράκι.
       ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΕΛΑΤΗΣ, κι ούτε πρόκειται και να υπάρξει. Η εταιρεία του ( δεν αναφέρω όνομα για να μην νομιστεί διαφήμιση ) είναι διεθνής με πελάτες από όλον τον γλόμπο. Γνήσια διαδικτυακή. Γνήσια ποιότητας και γνήσια ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Γιατί μπήκε εδώ;
          ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΥΣΗ ΜΑΖΙ. \
**********************************************************************************



Γιατί είμαι μαλάκας


  Τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ ανοίγω με τον εαυτό μου
τον ίδιο διάλογο.Γιατί είμαι τόσο μαλάκας ρε πούστη μου?
  Μήπως επειδή όταν ήμουν μικρός δεν γράφτηκα στην κλαδική?μήπως γιατί δεν συνδικαλίστηκα
με τα λαμόγια στην δουλειά μου?Ρε σύ λέω μπας και είσαι τίμιος?
  Είπαμε μαλάκας αλλά οχι και μέχρι εκεί!Τι τίμιος,αφού το είπε και το χοντρογούρουνο της ιστορίας -και δεν αναφέρομαι στο πάχος του- μαζί τα φάγαμε.
  Το βρήκα! είμαι μαλάκας γιατί αφού τα φάγαμε μαζί εγώ δεν έχω 52 ακίνητα.
 Μπα ούτε αυτό είναι,θάναι κληρονομιά τα ακίνητα του.Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί είμαι μαλάκας αλλά τίποτα.
  Το ότι είμαι μαλάκας είναι αυταπόδεικτο ,να φανταστείς πληρώνω φόρους,τραβιέμαι σστην δουλειά 12ωρα ,μετά τρέχω να πάω τα παιδιά φροντιστήρια -δωρεάν παιδεία βλέπεις- κάθομαι σαν μαλάκας στις ουρές στις συνναλαγές μου με το δημόσιο και δεν κάνω και την δουλειά μου γιατί ξέχασε ο προηγούμενος υπάλληλος να βάλει σφραγίδα,πληρώνω για να πάω Θεσσαλονίκη 25 ευρω διόδια για να κονομάνε τα λαμόγια ,δίνω στο ΙΚΑ χιλιάρικα για να έρθει ο φύτουλας ο Παπανδρέου να μου κόψει την σύνταξη,πλήρώνω για περίλθαψη σε τριτοκοσμικά νοσοκομεία
και πληρώνω και 23 ΦΠΑ επειδή ΟΛΟΙ τους είναι αχρηστοι .Δεν μου φτάνουν όλα αυτά αλλά πρέπει να τους τρώω στην μάπα όταν ανοίγω την την τηλεόραση για να μου πούνε πως θα με σώσουν και τα παπαγαλάκια τους να τους κάνουν "πάσα" ερωτήσεις.
  Για το άλλο δε λαμόγιο το Βούδα της Ραφήνας λέω "βγάζουνε"βιβλία να μου εξηγήσουνε γιατί απέτυχε -λες και νοιάζει κανέναν!- και έρχονται και όλοι αυτοί οι φωστήρες του τίποτα να μου πούνε τι κάνω λάθος.
  Τελικά κατάλαβα γιατί είμαι μαλάκας, γιατί δεν έχω πάρει ακόμα το δίκανο και να τουφεκίσω κανέναν απο αυτούς και μετά να βγαίνω στα μέσα «μαζικής εξημέρωσης» -Πανούσης- και να φωνάζω "εχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη"
  Μπα ούτε αυτό είναι τελικά ,πρέπει νάναι γενετικό,κάτι χάλασε το οικογενειακό γονίδιο παλιά.Λες νάτανε τα βαπόρια που ήτανε ο παππούς?Η το λιμάνι που δούλευε ο μπαμπάς?
  Δεν μπορεί Παπανδρέου ,Μητσοτάκη & Καραμανλή να άκουγε ο παππούς και Παπανδρέου,Μητσοτάκη & Καραμανλή να τρώω στην μάπα εγώ ,πρέπει να έχουν καλό γονίδιο για να είναι τόσο έξυπνες οικογένειες δεν εξηγείται αλλιώς.Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση ναμαι εγω πολύ πολύ μαλάκας και να μην μπορώ να κυβερνηθώ μόνος μου και να πρέπει να μου λένε αυτοί τι να κάνω και αφου μου λένε αυτοί τι να κάνω πρέπει κι όλας να αμοίβονται γι αυτο και πρέπει να έχουν και βοηθούς που και αυτοί πρέπει να αμοίβονται και πάει λέγοντας.'Ολους αυτούς πρέπει να τους πληρώνω εγώ βέβαια.
  Αναρωτιέμαι,άραγε τους χρειαζόμαστε σε μια εποχή που είμαστε όλοι δικτυωμένοι?
Η σκέψη που θα καταθέσω είναι αναρχική αλλά με όλη την σημασία της λέξεως, δηλαδή
χωρίς αρχηγό.
Ζούμε στην εποχή των ηλεκτρονικών μέσων σε μια εποχή που όμοια της δεν υπηρξε ποτέ στην γή. Η πληροφόρηση είναι άμεση ,απο πολλές πηγές και είναι εύκολο για ένα ανθρωπο μέσης νοημοσύνης να ενημερωθεί σωστά άμα θέλει.Η ιατρική κάνει θαύματα, είναι θέμα χρόνου να επεμβαίνει στο γονιδίομα και να σταματήσει τις αρρώστιες και οχι μόνο.
  Τίποτα δεν θα μας εμποδίζει να αυξάνουμε την εξυπνάδα μας,να διορθώνουμε ατέλειες στο σώμα
μας να επηρεάζουμε τις εξαρτήσεις μας.'Ολα αυτά είναι πολύ κοντά μας αλλά και πολύ μακριά μας
όσο μας κυβερνούνε αυτές οι ανίκανες συμμορίες που στην τελική το μόνο που κάνουν είναι να ακολουθούν σαν τυφλά πρόβατα τον αρχηγό τους.
Αλήθεια τελικά αυτά το μνημόνια ποιός το διάβασε?
        Η τεχνολογία τρέχει με τρελλούς ρυθμούς, αυτή την στιγμή ζούμε την 3η Βιομηχανική επανάσταση που θα αλλάξει τις ζωές όλων μας. Δεν είναι μακριά ο καιρός που θα φτιάχνονται όργανα κατά παραγγελία και ο άνθρωπος θα φλερτάρει με την αθανασία.  (Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι οτι μπορεί ο ΓΑΠ να ζήσει αιώνια). Αλλά για ποιούς? Φυσικά για μιά διεφθαρμένη ελίτ που ήδη μας κυβερνάει και πιστέψτε με δεν θέλει να χάσει τα προνόμια της.
  Αυτό που προτείνω είναι μιά μορφή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με μία πολύ μικρή εκτελεστική εξουσία για να ακολουθεί τις εντολές του λαού. Η πρόταση μου πιστεύω οτι δεν είναι ουτοπική.
  Για να γίνω πιο συγκεκριμένος ,αυτή την στιγμή που μιλάμε ΔΕΝ υπάρχει διεθνώς ένα σύστημα
καλύτερο απο αυτό που είχαμε πριν 50 χρόνια. Κάποιοι θα μιλήσουνε για τα Σκανδιναυικά κράτη,ίσως για το παράδειγμα της Ισλανδίας αλλά αυτά είναι απλά εξαιρέσεις και οχι ο κανόνας.
Ο φασισμός κόκκινος και μαύρος απέτυχε όσο δε για τον «σοσιαλισμό» δεν χρειάζεται να πω τίποτα , το ζούμε όλοι.
  Τα υπάρχοντα συστήματα είναι παρωχημένα ,διαβρωμένα, γραφειοκρατικά και αναποτελεσματικά. Μετά απο 100 χρόνια «Δημοκρατίας» το μονο που καταφέραμε είναι να δημιουργήσουμε μια νέα ελίτ για να μας κυβερνάει εμάς τα πρόβατα.
  Αυτή η ελίτ ενδιαφέρεται μόνο για τα προνόμια της και ενεργεί ανάλογα με την ανεκτικότητα του κάθε λαού. Στην Ελλάδα που είμαστε «δεν βαριέσε αδερφέ τσιγάρο πρέφα και καφέ» αλωνίζουνε θρασύτατα και φέρονται σαν κοτσαμπάτσηδες της Τουρκοκρατίας.
  Αντίθετα στην Ισλανδία οπού και το παράδειγμα πάνε έκπληκτοι φυλακή.
Η λύση κατά την γνώμη μου είναι απλή, καταργούμε όλο το συφερτό της νομοθετικής εξουσίας και δημιουργούμε με κλήρο ένα μικρό κομμάτι εκτελεστικής εξουσίας με διετή θητεία που θα υπακούει στα ψηφίσματα του λαού. Αυτό βέβαια είναι τρομερά επικίνδυνο άμα έχεις ένα λαό που άγεται και φέρεται απο τους δημαγωγούς και τους τηλεμαιντανούς.
  Χρειαζόμαστε εκπαίδευση για να είμαστε Δημοκράτες, ωσότου όμως να γίνει αυτό δεν μπορούμε να αφήνουμε την εξουσία στα χέρια των ανίκανων πολιτικών και των συμμοριών τους και επειδή
ο λαός κατά βάθος ξέρει τι είναι καλό και τι είναι κακό όταν θα έχει ο ίδιος την ευθύνη της εξουσίας πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερα για όλους.
  Πρακτικά τώρα πως θα δουλέψει το σύστημα. Κάθε νοήμων άνθρωπος θα μπαίνει μισή ώρα την ημέρα στον υπολογιστή του και θα ψηφίζει ή θα προτείνει νόμου και ενέργειες. Στην αρχή θα δημιουργηθεί χάος βέβαια αλλά στην συνέχεια θα ομαλοποιηθούν τα πράγματα .Τότε θα «ανακαλύψουμε» οτι ο λαός και ξέρει και μπορεί να κυβερνηθεί και ότι είναι πολύ πιο αυστηρός Δικαστής από τους υπάρχοντες.
  Το ίδιο το σύστημα θα απορρίψει αυτούς που δεν μπορούν να το χειριστούν πράγμα που είναι πολύ καλό διότι δεν μπορεί η ψήφος ενός έξυπνου ανθρώπου να έχει την ίδια αξία με ενός βλάκα.
  Οι βλάκες λοιπόν, αυτή η σύγχρονη μάστιγα, στην αρχή θα δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον και θα μονοπωλούν το σύστημα , στην συνέχεια όμως επειδή δεν θα περνούν οι ιδέες τους θα το απορρίψουν και θα ιδιωτεύουν με την αρχαία έννοια του όρου. Πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος να
καταλάβουν την εξουσία οι δημαγωγοί και οι τηλεμαιντανοί τους αλλά στο τέλος ο Λαός θα γίνει πιό υπεύθυνος και πιο σοφός αλλιώς μέσω της φυσικής επιλογής θα καταστραφεί πράγμα που δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί λαός που δεν μπορεί να αυτοκυβερνηθεί μάλλον ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
  Δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα είναι πως θα πάρεις την εξουσία απο τα λαμόγια που την έχουν τώρα  ΚΑΙ αυτό όμως έχει να κάνει με την ωριμότητα μας σαν λαού να αυτοκυβερνηθούμε.

4 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας09 Μαρτίου, 2013 04:59

    Την εξουσία την παίρνεις άυριο το πρωί.
    Α, θα εννοείς, "πως να την παραλάβει αυτός - ο λαός- που έχει μάθει να κυβερνιέται με τυφλοσούρτη απο μερικές οικογένειες"; Ε, ναι, σωστά. Δύσκολο.

    Πάντως, δεν θα αργήσει η ώρα που οι μηχανές τελικά θα την κανουν την επανάσταση τους και θα μας ΄σωσουν. Γιατί αν περιμενουμε απο εμάς τους μαλάκες,δεν βλέπω προκοπή.
    Μόνη λύση ο ηλεκτρονικός κόσμος. Εφευρέσεις που λειτουργούν επ'οφελεία της "ελιτ" είναι κυρίως θα μου πεις, ναι, αλλα δεν θέλει και πολύ να γυρίσει το "φύλλο" και να "καούν".
    Οσο πάμε "μακρύτερα" τόσο ο έλεγχος γίνεται και δυσκολότερος.Και τα παιδιά πιο ψιλιασμένα,πιο έξυπνα.
    Και οι ταχύτητες, τόσο των "δράσεων", όσο και των "αντιδράσεων",είναι αστραπιαίες και δυσκολοχώνευτες για κάποιους.
    Πάνε οι εποχές των Μπακούνιν,των Μαρά και των Ζαπάτας.
    rise of the machines!
    ------------------------------------------------
    Τι ομαδάρα που έχουμε φτιάξει ρε πούστη μου! Προφυλάσουμε παικτες σε ντέρμπυ, κάνουμε "συντήρηση" με τον Ολυμπιακό, για να παίξουμε πλήρεις με την Βέροια.
    Ποιός Μπάρλος και ποιός Φάντροκ;
    Γατάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας09 Μαρτίου, 2013 06:01

    Tόσα χρόνια, είχαμε λυσσάξει.Είχαμε γυρίσει τα καφενεία ανάποδα. Είχαμε φάει τον κόσμο,με το μόνιμο παράπονο: "Βρε ένας πούστης δεν θα πάει μέσα; Εστω ένας καριολόπουστας".
    Και μπήκε μέσα ο Γαβαλάς.
    Ορίστε. Ικανοποιηθηκες τώρα μαλάκα μου;
    - Μα μόνο αυτος; Και αυτόν βρήκαν; Οι άλλοι...;
    - ΕΝΑΝ δεν ζήτησες "γίγαντα"; Ορίστε...πά'ρτον.
    - Μα ένας;
    - Ναι,αλλά τί "ένας": Ενας αλλά πούστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας09 Μαρτίου, 2013 15:51

    "22 Mαρτίου η ημερομηνία ορόσημο" έγραψε η "Ωρα". Και καλά θα γίνει τότε η Γ.Σ και θα δούμε αν θα ζήσουμε η αν θα πεθάνουμε. "Μπούρδες" όπως λέει και ο τίτλος από πάνω.
    Η ημερημηνία,είναι εκείνη που θα ανοιχθεί ο φάκελος για τον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ.
    (έχετε ξανακούσει πουθενά για "ιδιωτικοποίηση μονοπωλίου"; Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοια πράγματα. Μιλάμε για ΤΟ μπουρδέλο. Τέλος πάντων)

    Το "δεν ασχολούμαι"..."πέθανα"..."δεν υπάρχω" του "τίγρη", εξ'ανάγκης έγινε "είμαι εδώ".
    Κάτι η σοβαρότατη περίπτωση ΟΠΑΠ, που τρενάρει επικινδύνως,κάτι μερικές δίκες που εκρεμούν ("για λαθρεμπορία" λέει. Λες και η υπόλοιπη Ελλάδα βγάζει λεφτα κάπως αλλιώς.Τέλος πάντων ξανά),το προσκήνιο και οι "λόγοι 'υπαρξης στα οπαδικά πρωτοσέλιδα" έγιναν απαραίτητοι.
    Ετσι, ανάγκα και οι "θεοί" πείθονται.
    Ο Κόκκαλης έπαιρνε δουλειές γιατί ήταν ήδη πρόεδρος σε λαοφιλή ομάδα-ασπίδα, ο δε "τίγρης" θέλει δουλειές" και έτσι ΘΑ ασχοληθεί με λαοφιλή ομάδα.
    Ποτέ μη λες ποτέ "τίγρη" μου. Πάλι από κιτρινόμαυρα βρακιά θα πιαστείς.
    Βέβαια, ο Κόκκαλης -και αυτός-ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό, όταν ήδη είχαν πέσει σοβαρές τζίφρες σε "διαγωνισμούς-αναθέσεις-express. Ε τι; Ετσι; Πρώτα η δουλειά και μετά ο λόγος για ομάδες. Χέρι με χέρι που λέμε.
    Ο Ιβάν, είναι τόσο σίγουρος και έχει διαβεβαιώσεις εξ "άνωθεν", που έκανε το ανάποδο. Πρώτα πήρε ομάδα και μετά θα έρθουν οι υπογραφές στα "κοντράτα". Είναι και αυτός ένας τρόπος. Με την προυπόθεση όμως, ότι πίσω σου υπάρχουν πράγματι "οι αποφασίζοντες" και μιλάς "τετ-α-τετ" με αυτούς.

    Οχι σαν τους άλλους τους μαλάκες,στον "πολυμετοχικό".
    Οι βάζελοι "πολυμετοχικοί" ανέκρουσαν πριμναν,μετά το Βατοπέδι και την κατακρύμνηση του χοντρού της Ραφήνας. Βιάστηκαν και Ελάκισαν.
    Αλλα σχεδίαζαν οι Αμερικάνοι. Δεν ήτο καλώς ενημερωμένος ο Βγενόπουλος.
    Στην προκειμένη περίπτωση μας, όλα δείχνουν, ότι θα πάνε "πρίμα".
    Εκτός και αν και εδώ έχουμε καμιά ανατροπή στο '90.
    Αν και δεν νομίζω, αφού ο "απογερμανισμός" της "επιχειρηματικής" δράσης στην Ελλάδα,είναι σε πλήρη εφαρμογή. Με λίγα λόγια "φιλογερμανοί", "ότι φάγατε,φάγατε". Η θα βολευτείτε απο κάτω και με τα λιγότερα, η θα πάρετε πόδι τελείως.

    Αντε λοιπόν να τελειώνουμε. Είτε έτσι, είτε αλλιώς.
    Είτε θα παρθεί ο ΟΠΑΠ και θα "εκτοξευθούμε", είτε δεν θα παρθεί και θα πρέπει ο Σαμαράς να γυρίσει πίσω αυτά που πήρε. Και άντε να τα βρεις. Πάνε αυτά.
    "Ο έλαβον,έλαβον". Η αλλιώς "ο παίζων χάνει και ο πίνων μεθά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας παρουσιάζω το άρθρο όπως το διάβασα.Τα λόγια είναι περιττά για το τι πρόκειται να συμβεί:

    Στους ΟΤΑ περνάει η διαχείριση των πλαζ και των παραλιών καθώς με κοινή υπουργική απόφαση προβλέπεται η απευθείας παραχώρηση στους δήμους της χρήσης του αιγιαλού, της παραλίας, της όχθης και της παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών της χώρας.

    Όπως γράφει η εφημερίδα «δημοκρατία» οι Δήμοι θα έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν τους όρους της περαιτέρω παραχώρησης σε τρίτους. Παράλληλα θα μπορούν να εγκρίνουν συμβάσεις που θα συνάπτουν με τους όρους που έχουν θεσπιστεί. Μάλιστα στην κοινή υπουργική απόφαση περιγράφονται και οι κατασκευές και οι διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων που επιτρέπεται να πραγματοποιήσουν οι μισθωτές.
    Στόχος είναι να μπουν λεφτά στα ταμεία, αλλά και να διαφυλαχθεί η φυσική ομορφιά του αιγιαλού.(;;;;;;;;;;;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή