Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΝΤΙΑ 2

              Ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο. Έτσι έλεγε το άσμα και το ίδιο λέει ο λαός για ό,τι ανεβαίνει. Που είναι υποχρεωμένο να κατέβει κάποια στιγμή. Έτσι δουλεύει και το χρηματιστήριο είτε μιλάει για μετοχές και λεφτά είτε για σεξουαλικά ή συναισθηματικά πάθη για κάποιο πρόσωπο. Το μόνο που πραγματικά μένει αναλλοίωτο είναι η πίστη και η αγάπη σε μια ομάδα. Έτσι δεν λένε οι οπαδοί ( μέσα κι εγώ ); Αυτό λένε, αλλά ανάθεμα αν τελικά ισχύει κι αυτό. Τέλος πάντων, ας μην μπερδευτούμε με άϋλα τώρα.
              Από το καλοκαίρι γράφω για τον κανονικό στόχο της ομάδας, που ήταν η σωτηρία. Το σενάριο επανήρθε και τώρα κι επειδή ο κόσμος πρέπει να στρέψει αλλού την προσοχή του, ζωγραφίζεται με πιο μαύρες πινελιές. Γιατί; Διότι κάποιοι κονομάνε από το πούλημα της Αεκοφροσύνης και του λαϊκού ξεσηκωμού και τα λοιπά πρασινοφρουρίστικα. Μπορεί να έχουν πέσει σε επίπεδα τιμών τα χαρτζηλίκια, αλλά τα ερπετά ακόμα προσπαθούν να αρπάξουν.
              Τώρα, που αφού περάσαμε μαζί όλα τα φετινά,  τα πάντα είναι σε κανονική τροχιά. Τώρα, που ακόμα κι αυτοί που δεν καταλάβαιναν την κλασσική παρασκηνιακή φράση μου για το
" κατώφλι " των 28 βαθμών και την μαθηματικοποιημένη σωτηρία των 30 πόντων, που άντε να γίνουν και 32 το πολύ από κανένα στοίχημα στην Κορέα. Και πάνω εδώ είναι το θέμα μας.
              Με ξεχασμένο το παιχνίδι στο τηγάνι ( γιατί, τι υπάρχει εκεί μέσα; ), η ΑΕΚ βρίσκεται στους 26 βαθμούς. Το κατώφλι το έβλεπε πριν το ματς στα Χανιά. Μια απλή νίκη ήθελε και μετά βουρ για τα μπαράζ. Με μια ισοπαλία εναντίον της αλογοτροφής, που κι αυτή έχει να παίξει στο τηγάνι αλλά και στην Τούμπα. Μάχη μέχρι τέλους δηλαδή και κάποιο σχετικό ενδιαφέρον για όσους ντοπαρισμένους έχουμε μείνει ακόμα. Φευ όμως.
              Η διοίκηση μια χαρά τα έκανε μπάχαλο, βοηθούντων και των μέσων ενημέρωσης αλλά και του τεχνικού επιτελείου, που θύμισε νηπιαγωγείο. Και μην γελιέστε, δεν είναι. Εντολές εκτελεί.  Ας κράζουμε όλοι. Στις 15 Μαρτίου, έρχεται η ΟΥΕΦΑ για την σχετική αδειοδότηση για τους αγώνες της του χρόνου. Και άδεια η ΑΕΚ δεν παίρνει. Επομένως δεν έχει κανένα νόημα η είσοδος στα μπαράζ και να ξαναλουστεί η σημερινή ηγεσία μια πρόκριση για προκριματικούς αλλά μετά να δηλώσει αδυναμία για συμμετοχή. Χίλιες φορές έξω από την πεντάδα, σημείο με το οποίο συγκρούστηκα, αφού όταν θες αιμοδότη τον κόσμο είσαι υποχρεωμένος να δίνεις παραπάνω αγώνες και να διατηρείς ελπίδες. ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΠΩΣ ΜΙΛΑΩ. ΚΑΘΑΡΑ ΕΤΑΙΡΕΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ. ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ. Μας την έχουν μετακυλίσει.
              Αυτή είναι η αλήθεια αλλά και μια άλλη για τις μαλακίες που γράφονται τώρα για την σωτηρία και τα δήθεν απειλητικά ρεπορτάζ επιπέδου " ...σώστε την ΑΕΚ αλλοιώς..." Τι θα γίνει ωρέ μάγκες στο αλλοιώς; Για να καταλάβω κι εγώ το μέγεθος της απειλής. Θα σκίσετε κανά καλσόν; Ειλικρινά με φοβίζει αυτό, αφού έχω ακόμα εκείνο το παλιό από την πτώση της ομάδας του μπάσκετ, ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ άσχετα αν παρουσιάστηκε πολύ αργότερα σαν λάθος του λαοπρόβλητου ηγέτη.
            Και η ΑΕΚ έχει σωθεί. Φυσικά και πρέπει να πάρει κάποιους πόντους. Δεν το συζητάμε αυτό. Την Κομοτινή μέσα και την Βέροια βέβαια με την οποία υπάρχει και πλεονέκτημα στα γκολ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Κατάντια έτσι; Τι να κάνω;  Έχω υπηρετήσει σε μικρή ομάδα κι έχω περάσει αυτές τις αγωνίες και γι' αυτό τις μεταφέρω εδώ. Σε χώρο που είναι λογικό να υπάρχει απειρία σε περπάτημα υπονόμων.
           Εκτός όμως από τα δυό εντός παιχνίδια, έχουμε μπροστά μας και όσους αδιάφορους θα μπορούσαμε να καρτερούμε. Δηλαδή όλους τους λοιπούς αντιπάλους. Ατρόμητο, Γιάννινα και Κομπότη. Με κλειδωμένη την πεντάδα από την αλογοτροφή ( άντε κι από την Ξάνθη για κάποιους περίεργους ) , ίσα που κάνεις και τρία διπλά. Όχι οτι τα χρειαζόμαστε, αλλά νάχαμε να λέγαμε αφού η διοίκηση ποντάρει στο οτι ελληνικά θα ξαναπάρει μια άδεια συμμετοχής στο εδώ μπουρδέλο τουλάχιστον. ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, αλλά αυτά είναι τα ψιλά γράμματα για κάποιους γραφικούς που ονειρεύονταν την σωστή πορεία της ΑΕΚ για την πεντάδα ( τα όνειρα, που έλεγα ) και που μείνανε με το πουλί στο χέρι.
            Και φυσικά με την κατάντια, που την έχουμε περάσει ξανά εμείς οι παλιότεροι όταν κατά διαβολική σύμπτωση η ομάδα μας είχε παρόμοια φανέλλα. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ, ΚΙ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ΟΣΟΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΝ. Εγώ περιορίζομαι να πω ΟΤΙ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΝ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.
            Βέβαια έχουμε να διαβάσουμε για τελικούς και νυν υπερ πάντων αγώνες, που το μόνο που θα προσθέτουν είναι ένα κούνημα κεφαλής κύρια για τα νέα παιδιά που λογικά παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης μακριά από την Ελλάδα μπας και βρουν δουλειά. Ώπα, μπερδεύτηκα. Εγώ ή ο Δομάζος; " Έχω 99 παιδιά στην ακαδημία μου και τα 100 είναι ολυμπιακοί."
           Πουθενά δεν μπερδεύτηκα. Απλά έμπλεξα. Όχι με άφραγκους. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Η ΑΕΚ. Εμπλεξα με ανθρώπους που δεν είναι νοικοκύρηδες, που είναι ψεύτες ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΓΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΞΑΝΕ ΜΕΓΕΘΗ - ίσως είναι κιόλας - , ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ - ΙΔΕΑ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ. Κι ενώ για την κατάντια κάποιος θα έπρεπε να πληρώσει, υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν λάθος την είσοδο του ΣΔΟΕ στην εταιρεία. Ποιοί είναι αυτοί; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΑΝ Η ΑΕΚ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΔΕΚΑΤΗ. ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ;
            ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΣΚΟΡΠΑΝΕ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ.
                                     ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΚΑΤΑΝΤΙΕΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ.
             Μην απελπίζεστε. Ξέρω οτι πολλοί θα φύγετε, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΜΜΕΣΑ ΚΙ ΑΚΟΥΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Εδώ θάπρεπε να μένουμε. Και να σας πω και κάτι από την παιδική μου ηλικία. Ρήση του πατέρα μου:
            Πολλές φορές είχα βαρεθεί να χάνω. Κι έλεγα οτι θα κόψω το ποδόσφαιρο με αυτήν την ομάδα. ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ, ήταν όλοι γύρω μου ηττοπαθείς και φοβισμένοι. Τέλος πάντων, σαν μικρό παιδί, κι εγώ από την τόση πίκρα, γιατί να μην σκεφτώ να ακολουθήσω την πρόσφατη δήλωση του κοντού, που αναλώθηκε να χτυπηθεί με τον άνθρωπο της ΚΥΠ αλλά με σωματοφύλακα τον Πετράκη που ακόμα ψάχνει τον σκύλο του;
             ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ και που δεν πίστευα ποτέ οτι έτσι θα γινόταν. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ, κι απλά κοροϊδεύουν. ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ απομάκρυνσης του άνθρωπου από την φύση ( δεν αλλάζω θέμα ).
          Τι έλεγε ο πατέρας μου; " Τώρα θα φύγεις από την ομάδα; Τώρα που σε έχει ανάγκη; " Στα δώδεκα μου, τι στο διάολο ανάγκη να με είχε ένα σύστημα που καταλάβαινα; Αλλά ποτίστηκα σιγά σιγά, ίσως κι από τις συγκυρίες του βαρδινογιαννισμού ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΕΧΡΙΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ολυμπιακού, που ακόμα και σήμερα φαίνεται. Πού; ΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΠΑΣΟΚ.
            Τώρα θα φύγω; ΠΟΤΕ. Ίσως επειδή μεγάλωσα, ίσως επειδή έκανα το πείραμα τότε στην Αμερική ή πιο κοντά στην Καισαριανή. ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΙΩ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ.
                                  Και φυσικά, "...όταν γυρίσω ...."
           Υγ. Ίσως κάποιοι να μην είδατε το κείμενο του αποδυτηριάκια για τον sugar. Καλό είναι να το διαβάσετε. Ακόμα και προειδοποιημένοι να είστε από εδώ.

7 σχόλια:

  1. Μια ερώτηση steven: σχετίζεται, επηρεάζει καθόλου η υπόθεση ΟΠΑΠ το-όποιο-μέλλον sugar-AEΚ και αν ναι, πως;; Αν θέλεις, βέβαια, απαντάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Ανώνυμο: Σχετίζεται πλήρως. Πώς; Η δύναμη πυρός ενός επιχειρηματία, πρέπει να εστιάζεται κάπου κι όχι δεξιά κι αριστερά. Επίσης η κοινή γνώμη να μην έχει φουσκώσει από σφαλιάρες σε Μπάκες. Ελπίζω να ψιλοέγινα κατανοητός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ (Η ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ) ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ αποκλειστικα και μονο με τα φραγκα αλλα και με το ποσο "μεσα στο συστημα" θα ειναι αυτος που βαζει τα φραγκα...! ξερω δεν ειπα την ανακαληψη του αιωνα απλα το λεω αυτο για να κατανοησουμε ολοι οτι οσο και 30αρια να μαζευει για πλακα η ΑΕΚ πλεον, παυει χρονο με το χρονο να θεωρειτε μεγαλη ομαδα τοσο στην ελλαδα οσο και-ΚΥΡΙΩΣ- στην ΕΥΡΩΠΗ! τα τελευταια χρονιο εχω αρχισει να αισθανομαι οτι με αντιμετωπιζουν σαν παοκ σε μεγεθος και σιγα σιγα το παω σε αρης πανιωνιος και ηρακλης!ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ! ΑΥΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ! εμας μας τελειωσανε...! ας ασχοληθουμε με αλλα θεματα γιατι και με το να ασχολουμαστε απο τα pc με την ΑΕΚ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!και μιλαει καποιος που ασχολειται παρα πολυ (απο το pc) με την ΑΕΚ! οι βλακες οι μπουχεσες οι pampers οι stazi και τα εντος των τοιχων λαμογια κερδισαν! ας το παρουμε αποφαση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας06 Μαρτίου, 2013 16:12

    Και πότε είχε λεφτά η ΑΕΚ, για να τα ζητάμε τώρα; Μήπως επι Μπάρλου, η επί Μελισσανίδη;
    Ανθρώπους που να ενδιαφέρονται και να γνωρίζουν το αντικέιμενο θέλουμε. Να λένε λίγα και να κάνουν περισσότερα.
    Με αντιπάλους εντός Ελλάδας, κάτι μαλάκες, τι λφτά χρειάζονται;
    Αν είχε μπάτζετ 50 μύρια η ομάδα Μαύρου το περασμένο καλοκαίρι, τι ομάδα θα έφτιαχνε; Οτι έφτιαξε και τώρα. Χώρια που θα τους έσφαζαν σαν αρνιά τα κοράκια.
    Τι λεφτά; Εναν-δύο της πιάτσας και δυκτυωμένους. Ενας που να κόβει το μάτι του από μπάλα και άλλος ένας να δίνει καμια φάπα σε κανένα "Μπάκα". Τίποτα άλλο.
    Επιστήμη το κάναμε. Λες και φτιάχνουμε διαστημόπλοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑ ΑΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΑ, ειπα πλεον! στη συγχρονη εποχη αν θες να επιβιωσεις- και επιβιωση (περα απο οσα σωστα λες) ειναι και να τσεπωνεις και κανα τσου λου που και που για να ερχεσαι στα ισα σου-,ειναι απαραιτητα τα λεφτα! τα λεφτα και η εμπορικως ορθη οργανωση...!δε το αναλυω το δευτερο, γιατι ξαναλεω πρωτο ειναι καποιος με λεφτα να θελει να μπει...!εμας μας τελειωσαν...ετσι που την καναμε , μας τελειωσαν ! δε θελει να μπει κανενας...! αρα τσαμπα το συζηταμε...! ξαναλεω...!χασαμε κυριοι, ας το παρουμε αποφαση να τελειωνουμε! υ.γ. η εποχη μπαρλου και μελισσανιδη τη σχεση εχουν με την τωρινη???απουτως καμια... !η αεκ ποτε δεν ειχε λεφτα και τα καταφερνε... τωρα ομως που χρειαζονται λεφτα....δεν τα καταφερνει!απλα πραγματα... (και επαμε, οχι μονο λεφτα αλλα και παιξιμο με τους ορους του πααιχνιδιου,οχι με το σταυρο στο χερι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας06 Μαρτίου, 2013 17:22

    Καλά, δεν είναι και για να πέφτουμε και στο γκρεμό. Κάτι θα γίνει.
    Πάντοτε κάτι γίνεται.
    Θα έρθει εποχή που όλα αυτά που ζούμε θα τα θυμόμαστε και θα πικρογελάμε.
    Και δεν μιλώ μόνο για την ΑΕΚ.
    Πόλεμο έχουμε.

    Και στον προηγούμενο πόλεμο, τον λεγόμενο "2ο παγκόσμιο" η ομάδα Νεγρεπόντη πήγε φυσέκι. Στα δύσκολα ποιοί επιζούν; Τα αλάνια. Κατόπιν ερχονται οι "θρυλικοί" και οι πρασινοφλώροι των Ανακτόρων μαζί με "σχεδια Τρούμαν" και "πακέτα Ντελόρ" και γαμάνε τα πάντα.
    Και φτου και απ'την αρχή.
    Ρε τι πλάκα που έχει η λεγόμενη "ιστορία"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mεγάλη ήταν,είναι και θα είναι η ΑΕΚ φίλε tool και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι διαφορετικό όσο και να προσπαθούν να το επιβάλλουν κάποιοι μέσα κι έξω απο την ομάδα.
    Νίκος Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή