Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΝΤΙΑ 1

            Ναι, καλά το λέει ο τίτλος, αλλά και τι να κάνουμε; Σάμπως κι αν μας βλέπανε σήμερα οι αρχαίοι ημών ΚΑΤΟΙΚΟΙ ( κι όχι πρόγονοι ημών ) αυτής της χώρας, τα ίδια δεν θα λέγανε; Δεν θα πρέπει να υπάρχει και σοβαρή αμφιβολία περί αυτού. Ειδικά τώρα που ενεκρίθη και το ολλανδικό σχέδιο για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου. Ρε να κόβεις από συντάξεις, να αυξάνεις σταθερά την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα, και τα λαμόγια της βουλής να σκέφτονται έργα.
         Κάπως έτσι είναι και η κατάσταση στην ΑΕΚ σε επίπεδο διοικητικό . Για την ακρίβεια, σε μέλλον διοίκησης. Από την μιά είναι τα μεγέθη που για άλλη μια φορά ανέβαλαν την γενική συνέλευση διότι ο Δημητράκης πρόκειται να συναντηθεί με τον Παπά και τον Sugar. Να πούνε, τι; Τα προφορικά ανακοινωθέντα, δεν αρκούν; Τι έχουμε πάλι; Τον κοντό πού ήθελε την τότε πρόταση γραπτώς; Ή μήπως αν συναντηθούν, θα βάλουν τον κανονικό Δημήτρη να βγάλει στυλό και να γράψει κάτι;
         ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΤΑ 13 ΜΥΡΙΑ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 4 ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, ακόμα κι από έρανο. Ή μήπως κάνω λάθος; Δεν είναι εδώ το θέμα μου. Το θέμα είναι το γιατί ο Δημητράκης δεν έρχεται στο γήπεδο. Επαφές κάνει με τα υπουργεία κυριακάτικο;
          Από την άλλη την μεριά, είναι κάτι γραφικοί που κρατάνε κάτι μετοχές και θέλουν λαϊκή βάση ή ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ, που όμως να τον ελέγχουν αυτοί. Σας θυμίζει τίποτα από την σημερινή αριστερά; Προφανώς,  αφού ο πνευματικός καθοδηγητής της ομάδας αυτής είναι ο περίφημος Χήνας. Που θέλει και να κάνει και μεταγραφές.        
         Τον θυμάστε από την επόχη της επιστροφής Σέρβου; Ξέρετε τι έκανε τότε; Πήγαινε σε όλα τα γήπεδα που έπαιζε η ΑΕΚ, αλλά μέσα δεν έμπαινε. Καθόταν απ' έξω και κρατώντας ένα ραδιόφωνο που έπιανε ακόμα και βραχέα, άκουγε το σπηκάζ. Έκανε ρε παιδί μου μια αντίσταση ο άνθρωπος. Να τον δουν όλοι δηλαδή, να καταλάβουν το μήνυμα που παίρναγε κι αύριο να τον φέρουν επάνω σε αλαβάστρινο θρόνο για να ελέγξει τον νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ. Κάτι σαν τον παλιό Ματζουράνη του Εθνικού δηλαδή, που έπρεπε να κραυγάσει για να δείξει οτι είναι εκεί.
         Μετά έχουμε τους καταληψίες των Σπάτων, τμήμα της ερασιτεχνικής και της οργάνωσης. Τώρα τι δουλειά κάνουν, πώς συμπληρώνουν το εισόδημα τους και τα λοιπά κοινότυπα που κάνετε εσείς σαν οπαδοί του δικέφαλου που πάτε στις δουλειές σας και τα λοιπά, δεν μπορώ να σας το βεβαιώσω. Καταλαβαίνω βέβαια το κυλιόμενο των προσώπων, αλλά δόξα τω θεώ κατανοώ και για ποιόν αγωνίζεται ο συνδικαλιστής. Κι όποιος διαφωνεί, ας ρίξει μια ματιά στα σημερινά εργασιακά δικαιώματα κι ας με διαφωτίσει σε ποιό ακριβώς παράπηγμα βρίσκεται ο εχθρός της εξουσίας κι ο εργατοπατέρας. Πάντως αφού φέρανε την ερασιτεχνική κούπα μέσα στο κάργα επαγγελματικό γήπεδο, όλοι είναι ενήμεροι για την ξεκάθαρη άποψη τους περί των μελλοντικών εξελίξεων αλλά και των άλλων τριών χιλιάδων ευρώ που θα πάρει ο πρόεδρος, που έχει παραιτηθεί.
           Δεν μου λέτε ρε παιδιά : ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ, θα διορίζατε κάποιον που του έχουν δημεύσει την περιουσία;
         Παραδίπλα υπάρχουν άλλοι, που κατηγορούν όλους αυτούς που επιδιώκουν την κάθαρση. Το είπε κι ο Άκης σήμερα: " Υπάρχει ένας πολιτικός μανδύας που δίνει τις εντολές άνωθεν, δεν συμφωνώ με την απόφαση της δικαιοσύνης και θα προσφύγουμε εναντίον της." Υποθέτω εναντίον της απόφασης με κάποια στοιχειώδη λογική. Διότι αν θέλει να προσφύγει εναντίον της δικαιοσύνης, θάχουμε μπλεξίματα.
         Σαν αυτά που έχουμε κάποιοι λεχρίτες σαν εμένα, που όμως αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος που ο Ψωμιάδης είναι μέσα. Εντάξει τα λεφτά θα ήθελα να είναι στα ταμεία της ομάδας μας, αλλά αφού δεν γίνεται αυτό, κάτι είναι και η ψειρού. Τώρα γιατί η είσοδος του ΣΔΟΕ στην εταιρεία ( αλήθεια από άλλον πλανήτη έρχεται και μάλιστα με τα πόδια ; ) - ΠΟΥ ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ " ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ " - είναι τόσο κακή, σας παραπέμπω στο πασοκικό παρελθόν όσων έχουν αυτήν την γνώμη, αλλά και στην απλή κρίση σας γιατί πολεμιέται αυτή η σύμπτωση. Δηλαδή, ποιοί κρύβονται πίσω από τα παπαγαλάκια και ποιοί απειλούνται.
          ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ Ή ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΛΑΒΑΡΑΚΙΑ.
            Θα μου πείτε βέβαια οτι η ΑΕΚ απειλείται με πτώχευση ( ήδη την μια κατηγορία λόγω συγχωνεύσεων, την γλυτώσαμε ) και τα λοιπά. Αυτό είναι το επιχείρημα και τίποτε άλλο. Για να καταλάβω κάτι : ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ, ΒΑΣΕΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΑΛΛΆ ΚΑΙ,  ΒΑΣΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ; Η ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; Γιατί για την Ελλάδα συμφωνούμε σε κάποιο δρόμο κάθαρσης αλλά στην ΑΕΚ έχουμε άλλο τραγούδι; Επειδή ακόμα υπάρχουν στο μικροσύνολο της χώρας, δηλαδή σε ένα εταιριάκι, κάποιοι που ακόμα προσπαθούν να την βγάλουν σαν την ανάπλαση στην Πανεπιστημίου; Επειδή η ΑΕΚ έχει κόσμο απαντούν. Η Ελλάδα, είναι ακατοίκητη ωρέ παλληκάρια;
                                                   ΧΑΙΡΕΤΕ.
             Υγ. Για την κατάντια την αγωνιστική, θα πάμε αύριο.

10 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας05 Μαρτίου, 2013 00:18

    Προς Steven: Να σου είναι γερός και γεμάτος ζωή.
    Δύσκολο πράγμα να μεγαλώνει κανείς παιδί και ακόμα πιο δύσκολο να το διατηρεί σε τροχια ΑΕΚτζή.
    Βιώνουν και την Ελλάδα και την ομάδα,στα όρια της κατάρευσης.

    Αλλα συνάμα είναι συναρπαστικα και τα δύο.
    Δηλάδή μεταπολεμικά, τι άνθρωποι μεγάλωσαν; Τι γενιά; Δεν ήταν καλύτερης σοδιάς από την σημερινή; Χίλιες φορές.
    Μέσα από τις δυσκολίες και τις στερήσεις, μπορείς να κοιτάς "επάνω".

    Το μυαλό στροφάρει, μόνο όταν πραγματικά κινδυνεύει.
    Αμα νομίζεις ότι είσαι "επάνω", όπως η άχρηστη γενια του ΄70,τότε θα φας τα μούτρα σου.
    Το μυαλό στροφάρει, μόνο όταν πραγματικά κινδυνεύει.
    Αυτές,οι εποχές οι σημερινές, είναι εποχές για "πρόσφυγες". Καθαρά.
    "Κωστόπουλοι" τέλος.
    Οποιος ζήσει, πούστιδες.
    Εδώ να σας δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Χρήστο: Αδερφέ, σε ευχαριστώ από καρδιάς κι αντεύχομαι σε ό,τι επιθυμείς.
    Να πάει να κοιμηθεί χθες από τις 10 λόγω ΑΕΚ!. Στα 17 του...Ρε δεν πάνε να γαμηθούν όλοι εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας05 Μαρτίου, 2013 10:39

    Κάθε φετινός αγώνας ήταν και είναι "τελικός", "μικρός τελικός"..."μεγάλος τελικός"... "κρίσιμος" ...με "απαραίτητο 3ποντο"... για "την σωτηρία".
    Ο επόμενος αγώνας, τι ακριβώς από τα παραπάνω είναι; Εχει καμιά απάντηση το διοικητικό και δημοσιογραφικό κογκλάβιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω, πάντως, steven, ότι μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής αγωνιστικής, το όριο σωτηρίας έχει ανέβει στους 33 βαθμούς. Νομίζω ότι η Βέροια θα σωθεί και ότι όλη η υπόθεση θα παιχτεί μεταξύ ημών και Άρη. Μπορεί ο Άρης να κάνει τέσσερις βαθμούς παραπάνω από εμάς και να στείλει την παραμονή στα μπαράζ;;; Μπορεί, δλδ, να κάνει 10 βαθμούς από εδώ και πέρα;;; Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Εμείς παίζουμε μεν με τους αδιάφορους Λιβαδειά και Ατρόμητο έξω αλλά όλοι ξέρουμε ότι και ο Κομπότης και ο Σπανός δεν τρέφουν καμιά αγάπη για την ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Ανώνυμο: Αδερφέ, καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου. Το 33, δεν το πολυπιστεύω, παρόλο που άσο έβλεπα χθες. Ούτε ο Σπανός, ούτε ο Κομπότης έχουν θέμα με εμάς. Ο Κομπότης θα κάνει ό,τι του πει ο χάπιας κι ο Σπανός είναι Αεκτζής. Εγώ στο μπέρδεμα βλέπω την Κομοτινή κι άλλους που ΔΕΝ ΘΑ ΦΎΓΟΥΝ την Κυριακή από το 26.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΦΟΣΟΝ Η ΑΕΚ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας05 Μαρτίου, 2013 13:57

    Και εγώ, δεν το βλέπω το 33, αλλα σίγουρα το 30+.
    Θα μου πεις, είναι απόσταση όσο ο κώλος από το μουνί. Συμφωνώ.
    "Απ΄τη ζωή ως στο θάνατο, ειν' ένα μονοπατι..."
    Ελπίζω να μην είναι "κιτρινόμαυρο".

    Η Βέροια, στους 26β, 6 ποντάκια ακόμα, τα μπορεί.
    Ο Κομπότης έχει τον "χάπια". Αλλά πρέπει και να μπορεί.
    Ο Αρης, στους 22β έχει τον υπουργό "Χριστοπαναγίας" δίπλα του.Eκει είναι όλο το "ζουμί".
    Αν δηλαδή "σπρωχτεί"- που θα "σπρωχτεί"- τότε ΟΛΕΣ οι ομάδες των 26 βαθμών, δηλαδή 5-6, εμπλέκονται ασχήμως. Αρα και εμείς.
    Αν δεν μιλάγαμε για τον Αρη,αλλά για μια άλλη,οποιαδήποτε επαρχιακη ομάδα τότε οι βαθμοί σωτηρίας που θα χρειάζονταν οι "απο πάνω" θα ήταν κάτω από 30. Τώρα όμως, όπως έγιναν τα πράγματα, θα γίνει της ποτάνας. Ο Αρης πρέπει να "βρει" 9-10 βαθμούς.
    Εκτος και αν σωθεί,με την "άλλη" μέθοδο. Δηλαδή οχι ανεβαίνοντας ο ίδιος, στους 30β+, αλλά γκρεμίζοντας κάποιον "άλλον", ωστε ο "άλλος" να πάει παρέα με την Κέρκυρα στην Β'.
    Φουκαρά Πανθρακικέ, δεν σε γλέπω καλά.

    Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε τα "6ποντα" εντός έδρας ματς με Βέροια και Θράκη.
    Στους 32 είμαστε καλά. Ισως και σωσμένοι.
    Αν και η Βέροια φτάσει ως εκεί, και ο Αρης, βλέπω να πληρώνουν την λέζα ένας εκ των ΟΦΗ και Πανθρακικού.

    Ρε τι καθόμαστε και λέμε. Χατζιχρήστοι γίναμε. Τελείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στίβεν άλλο ήθελα να γράψω και άλλο έγραψα.
    Το σωστό είναι 2ο(διπλό) α βαβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άκου να δεις:
    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας 6 Μέρες, η εταιρεία παραγωγής ταινιών «με υπόθεση» έχει δεχθεί πάνω από 2.500 βιογραφικά σημειώματα τα τελευταία χρόνια από επίδοξους πρωταγωνιστές.
    Στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Sirina στην εφημερίδα, αυξανόμενο αριθμό αιτήσεων λαμβάνουν και από γυναίκες.
    Όπως ισχυρίζεται εκπρόσωπος της εταιρείας, δεν είναι τόσο η ανεργία που ωθεί τους Έλληνες να γίνουν πορνοστάρ στην Ελλάδα, όσο το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχουν ταμπού.
    «Έχουμε δει κοπέλες να έρχονται για casting ακόμα και με τις μητέρες τους», λέει χαρακτηριστικά ενώ τονίζει πως είναι διαφορετικοί οι λόγοι συμμετοχής για τα δύο φύλα.
    Οι μεν γυναίκες συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο για τα χρήματα, οι δε άνδρες κυρίως για την αυτοεπιβεβαιώση, υποστηρίζει.
    Όπως και να 'χει, οι μισθοί είναι ιδιαιτέρως υψηλοί, αφού για το γύρισμα μιας σκηνής ένας πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός αμείβεται με 1.000 ευρώ, ενώ ένας... καταξιωμένος στο χώρο φτάνει τα 3.000 ευρώ!
    Ανατολικό μπλοκ γίναμε,πουτάνες για ένα μπλου τζιν αν θυμάστε οι μεγαλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας05 Μαρτίου, 2013 17:34

    ...και για μια οδοντόκρεμα.
    Τι άλλο φέρνουν οι "γύφτοι" νομίζεις, οπου πατάνε το πόδι τους; Τοκογλυφία, τζόγο, ναρκωτικά, πορνεία, κατά μείζονα λόγο. Και ορισμένες παράταιρες ασχολίες-δράσεις, οπως ενεχυροδανειστήρια, φοροδιαφυγή,διακίνηση οργάνων,απαγωγές, εκβιασμοί,μαχαιρώματα κλπ. Τελευταίο αγαθό όπως βλέπουμε είναι και η τάση για "κάρφωμα". Κάρφωμα του διπλανού.Κάρφωμα στο κράτος. Για παν λόγο και αιτία. Επιβραβεύεσαι απο το σύστημα.
    Ολα τα καλά του Αβραάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΧΑΡΗ: Ρε συ Μπάμπη, τόσα χρόνια λέμε οτι η Ελλάδα είναι μπουρδέλο. Τώρα που θα πάμε όλοι στη Sirina μας πείραξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή