Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - Α Ε Κ

            Ένα παιχνίδι που κατάντησε πολύ δύσκολο. Λόγω συνδυασμών αποτελεσμάτων. Διότι μπορεί να υπάρχουν ομάδες από κάτω μας, αλλά βλέποντας το πρόγραμμα της συνέχειας, ακόμα στο παιχνίδι έχουν παραμείνει τα Γιάννινα μαζί με την αλογοτροφή για τα μπαράζ μαζί με ομάδες που καταντούν αδιάφορες και θα προκρίνουν τις συμπάθειες τους μαζί με την ανταλλαγή βαθμών του χρόνου ( κρατείστε τις αντιστροφές των λογικών αποτελεσμάτων για να παίξετε τη νέα περίοδο ). Κι ένα παιχνίδι, που λογικά θα μπορούσε να τιμωρήσει τον Άρη με την κάκιστη εμφάνιση που έκανε μαζί με τα υπόλοιπα ματς του. Που λογικά, το μόνο που καρτερεί είναι να μην διαλύσουν το Χαριλάου οι " φίλοι " του. Πλέον η Κομοτινή μοιάζει να ξεφεύγει, ΚΑΙ λόγω προγράμματος. ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. Χρειαζόντουσαν βαθμοί όμως.
         Και ξεκίνησε η ιστορία με την αναγκαστική ενδεκάδα του Λίνεν ( ευτυχώς ) και με την νερόβραστη σούπα να κρατάει καλά. Η ΑΕΚ να μοιάζει απόλυτα βολεμένη με τον έναν βαθμό αφού τα πάντα ήταν ξεκάθαρα προς το τέλος του πρώτου μέρους, που παρά την ανάκτηση της κατοχής από μέρους μας, σκέψη για δημιουργία δεν υπήρχε. Μια ταλαιπωρία της μπάλας από τον έναν αμυντικό στον άλλον κι ένα αντιπαθέστατο θέαμα.
       Κι εσύ βέβαια σαν θεατής να μπινελικώνεις. Όχι τόσο πολύ για τον χρόνο που έχανες, αλλά για το λάθος το οποίο ήταν προ των πυλών. Που έγινε αλλά από τύχη δεν το πληρώσαμε. Όπως δεν φάγαμε το γκολ στο δοκάρι και στην επόμενη φάση που ο Μπουγαίδης πίστεψε οτι είναι Μπεκενμπάουερ. Κι ευτυχώς που υπήρξε κι εκείνο το φάουλ του Ανάκογλου, που μάζεψε λίγο τον αντίπαλο πίσω. Όπως και κάποια τυχαία κόρνερ που κερδίσαμε. Την ώρα που η χειρότερη γραμμή μας ήταν η επίθεση με τον Πετρόπουλο καθολικά ανύπαρκτο και τον Φούντα να διώχνει την μπάλα με σουτ ελπίζοντας οτι κάποιοι θα του μετρήσουν τελικές. Τι να πω; Μπήκαμε για να κερδίσουμε;
        Η απάντηση είναι όχι, που φοριέται τελευταία. Να το φωνάζει η ΑΕΚ κι ο Κωνσταντόπουλος με το να θέλει να κάνει λάθος με το στανιό στην αρχή του δεύτερου μέρους. Τι να κάνει κι ο Κομπότης; Διέταξε να μην γεμίζει η ομάδα του. Κάποιοι το πήρανε το μήνυμα, κάποιοι άλλοι δήθεν τρέχανε. Και κάποιοι άλλοι καθόντουσαν να βλέπουν μια κακοποίηση του πιο ωραίου ομαδικού σπορ που έχουμε στην Ελλάδα ( δεν είναι το πιο ωραίο σε σύγκριση με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο ).
       Την βγάλαμε όμως σε αυτόν τον απαίσιο στόχο του κάποιου βαθμού. Με την παρωδία του να πάρει κόκκινη κάρτα ο Φούντας αφού κρίθηκε από τις μπαλαδόφατσες οτι είναι πιο χρήσιμος στα επόμενα παιχνίδια από τον Κορδρέρο. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΥΡΟΥΔΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ. Που αλλάζουν και τις στοιχειώδεις γνώσεις μας. " Δείξε μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις. " Αλλά άμα ξέρανε μπάλα, θα στέλνανε τον Πετρόπουλο στα πλάγια ή θα καταλήγανε το παιχνίδι με δυό σέντερ φορ;
         Καλύτερα να ξεχάσουμε όμως τα πάντα. Αφού έρχεται ο Βιντιάδης, κοιτάμε μπροστά. Και πλησιάζουμε την σωτηρία, που δεν ξέρω γιατί, είναι αυτοσκοπός. Την ώρα που χάνουμε τους δυό πιο σοβαρούς παίκτες μας σε σύνολο τεσσάρων βάσει σημερινής απόδοσης αλλά και γενικά σε όλη τη σαιζόν. Και την ώρα που έρχονται χαστούκια στα επόμενα εκτός αν καθαρίσει την μπουγάδα ο Σπανός. Διότι έτσι πάμε. Ίσως και για να υπάρχει και σχετική αγωνία.
           Διότι η ΑΕΚ δεν ήταν ομάδα που πασχίζει για κάτι. Μπήκε στην συνεννόηση με την Λειβαδιά ( ενδογηπεδικώς μιλάω ) και τόριξε στην κλάψα. ΜΙΑ ΚΛΑΨΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΣ. Χωρίς άξονα και χωρίς πλάγια. Ειδικά αυτός ο Τσουμάγκας ήταν για τα μπάζα. Σαν τον διαιτητή που τον φοβόταν όλη η ΑΕΚ αλλά μια χαρά είχε πάρει κι αυτός το μήνυμα της ροής της θέλησης του αγώνα.
             Ειλικρινά, ντρέπομαι για την μπούρδα που είδα. Ντρέπομαι που γίναμε ισοδύναμοι των συμφωνιών κάποιων πολύ μικρών παικτών που φοράνε την φανέλα. ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΥΠΟ ΝΟΡΜΑΛ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ. Κι αναφέρομαι σε πράσινους και κίτρινους του βορά.
           Δεν αντέχει σε κριτική το παιχνίδι. Τα πάντα ήταν κουλούρια. Να μιλήσω για το πολύ καλό ανέβασμα του Κορδρέρο στο δεύετεο μέρος; Να μιλήσω για το τρέξιμο του Ρίκα; Να μιλήσω για τον τσαμπουκά του Μητρόπουλου που ακόμα δεν έχει την αναγνώριση που πρέπει ενώ το παιδί ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ; Να μιλήσω για τον τρομερά σταθερό και σοβαρό Κουτρουμπή; Και τι θα βγάλω; Ομαδικό σπορ επέλεξα να παρακολουθώ κι όχι ατομικές παρουσίες.
            Κοινώς; Σκατά κι απόσκατα. Εταιρείες που διοικούνται από τον κόσμο τους ή τους υπαλλήλους τους. Να μην ξέρει ο προπονητής τι να αλλάξει, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ ΚΙ ΗΤΑΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ. Ο Βοσκάκης να αγωνιά για καλή διαιτησία την ώρα που δεν γινόταν παιχνίδι. Ο κονφερασιέ του αγώνα να φαντάζεται κλεισμένους διαδρόμους και άριστες αμυντικές λειτουργίες,  την ώρα που μια βαθειά μπαλιά δημιουργούσε τουρλουμπούκι εκατέρωθεν. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΟΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΌΜΑΣΤΕ. Σαν αυτόν τον κακομοίρη τον αρειανό που μπήκε χθες εδώ κι άρχισε να κατηγορεί την ΑΕΚ που " παρενέβη στα ενδοικογενειακά του ". Σοβαρός άνθρωπος που ακόμα δεν έχει πιεί το CAOTONIC του ( σε βρήκα ε; ). Σαν το γήπεδο του ΟΦΗ, που εκρίθη κατάλληλο για χθες αλλά η καταλληλότητα του θα κριθεί ξανά. ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΗΜΕΡΑ.
                                                 Ζήτω ο Δικέφαλος. 

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΕΛΑ ΠΙΑΣΕ ΜΟΥ ΤΑ, ΝΟΥΜΕΡΟ

Κάποια πράματα είναι υποχρεωτικά. Στο φινάλε, η ΑΕΚ θα απομείνει για το κάτι να πιαστούμε όλοι μας. Θυμάμαι τότε, που πραγματικά η χώρα ήταν άφραγκη, το πώς γεμίζανε τα γήπεδα και πώς προχώραγε η μαύρη αγορά. Άρα πάω για πολιτική. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΝΤΕΜΗ ΚΑΙ ΝΤΕΜΟΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΕΤΕ
 ( κι εγώ μέσα για αίμα ). 
         ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ΨΕΜΑΤΑ, αλλά τα έχω όλα για κάποιους Χριστοφοράκηδες ( τι σύμπτωση !!! ) και κάποιους Τσακίρηδες. Κι επειδή υπάρχει η κριτική του αγώνα για Δευτέρα, κάντε υπομονή μέχρι την Τρίτη. 
           ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ , Θ' ΑΡΧΙΣΩ ΤΟΝ ΕΜΕΤΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΑΜΕΣΑ. 
           
                                   ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
                                   ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΜΙΟΙ.
                                   ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΝΙΚΑ ΑΡΧΙΔΙΑ .
*********************************************************************************************************

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΡΑΤΟΥΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ :Ο ΑΓΩΓΟΣ TRANSADRIATICPIPELAINE (ΤΑΠ) ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΟ

  «Έρμη πατρίδα πως σε καταντήσανε, από συνομιλητή των Ρώσων για την κατασκευή του αγωγού SouthStream δυναμικότητας περίπου 90 δις. κυβικά (ο οποίος θα μας καθιστούσε ενεργειακούς παίκτες) , δορυφόρο της Τουρκίας και της Αλβανίας σε μια κάνουλα των 10 δισ. κυβικών και μάλιστα να πανηγυρίζουν αντί να πάνε να κρυφτούν αυτοί που υπέγραψαν την επαίσχυντη σύμβαση».

Πριν  απο το εξαιρετικά  αποκαλυπτικο άρθρο λϊγα λόγια για τον άγνωστο στους πολλούς  αλλά γνωστό  σους  τζάμπα μάγκες και λογοκλέφτες υποστράτηγο Καρατουλιώτη 
 Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου
 Ο ΑΓΩΓΟΣ TRANSADRIATICPIPELAINE (ΤΑΠ) ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΟ 
Του Νίκου Καρατουλιώτη, 
Υποστρατήγου ε.α, Μέλους Κίνησης Εθνικής Άμυνας (Κ.ΕΘ.Α)
«Έρμη πατρίδα πως σε καταντήσανε, από συνομιλητή των Ρώσων για την κατασκευή του αγωγού SouthStream δυναμικότητας περίπου 90 δις. κυβικά (ο οποίος θα μας καθιστούσε ενεργειακούς παίκτες) , δορυφόρο της Τουρκίας και της Αλβανίας σε μια κάνουλα των 10 δισ. κυβικών και μάλιστα να πανηγυρίζουν αντί να πάνε να κρυφτούν αυτοί που υπέγραψαν την επαίσχυντη σύμβαση».
Η όλη περιοχή από τον Καύκασο μέχρι την Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής, είναι ο χώρος σύγκρουσης για τον έλεγχο των περιοχών εξόρυξης, αλλά και των διαδρόμων μεταφοράς των υδρογονανθράκων στη Νότια Ευρώπη.

Έτσι λοιπόν, Καύκασος, Μέση Ανατολή, Μεσόγειος και Βαλκάνια, αποτελούν ένα γεωπολιτικό σύμπλεγμα όπου οι δρώντες παίκτες χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, προσπαθούν μέσα από τον γεωπολιτικό έλεγχο της συγκεκριμένης περιοχής, να προωθήσουν τα οικονομικά συμφέροντα τους μέσω του ελέγχου των αγωγών αλλά και των περιοχών διέλευσης τους.

Σχέδια επί σχεδίων προκειμένου να ελεγχτούν οι ενεργειακοί διάδρομοι. Τα ενεργειακά κοιτάσματα υδρογονανθράκων περιορισμένα και καταμετρημένα αλλά οι υπό σχεδίαση αγωγοί πλεονάζουν (προκειμένου να υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές και σενάρια) ένεκα της γεωπολιτικής αστάθειας της συγκεκριμένης περιοχής.


Οι σχεδιαζόμενοι αγωγοί έχουν υπερκαλύψει τους υφιστάμενους υδρογονάνθρακες και το μέγα ζητούμενο είναι ποιοι από αυτούς θα υλοποιηθούν.


Μέσα σε αυτή την λογική η τριτοκομματική ελληνική κυβέρνηση την προηγούμενη Τετάρτη 13/2 υπογράφηκε παρουσία του πρωθυπουργού Σαμαρά και του βοηθού υφυπουργού των ΗΠΑ (!) ΈρικΡούμπιν η τριμερής διακυβερνητική συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας - Ιταλίας για τη μελέτη κατασκευής του αγωγού TRANS ADRIATIC PIPELAINE (ΤΑΠ). Η συμφωνία είναι τριμερής (Ελλάδα - Αλβανία – Ιταλία) και αφορά τη μεταφορά αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κοίτασμα φυσικού αερίου το οποία ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα ( Σαχ Ντενίζ 2).


Η κοινοπραξία του ΤΑΡ αποτελείται από τη νορβηγική Statoil, την ελβετική Axpo και τη γερμανικής Ε.ΟΝ Ruhrgas, και την κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του ΣαχΝτενίζ στο Αζερμπαϊτζάν την απαρτίζουν η βρετανική ΒΡ, η γαλλική Total, η νορβηγική Statoil και η αζερικήSocar.


Και ενώ ο αγωγός ξεκίνησε ως ελληνοϊταλικός (είναι η κίτρινη διαδρομή στο παρακάτω χάρτη) κατάληξε ελληνοαλβανικός (αλλάζει τη διαδρομή του και συνεχίζει το καφετί)
Τα αρχικά σχέδια πρόβλεπαν να περάσει από την Θεσπρωτία και από εκεί στην Ιταλία. Ταυτόχρονα προβλεπόταν και χώρος αποθήκευσης στην Θεσπρωτία (ο οποίος θα προσέθετε γεωενεργειακά οφέλη στην πατρίδα μας) με μία μικρή συμπληρωματική διαδρομή για τον ανεφοδιασμό της Αλβανίας (με τα όποια γεωπολιτικά οφέλη για την πατρίδα μας, εφόσον η Αλβανία θα εξαρτιόταν από το κομβικό ελληνικό σημείο ανεφοδειασμού).

Η τριτοκομματική «ελληνική» κυβέρνηση, επικαλούμενη περιβαλλοντολογικούς λόγους παρακάμπτει την Θεσπρωτία και μέσω της Καστοριάς ο αγωγός αλλάζει πορεία προς την Αλβανία (όπου και θα κατασκευασθεί ο νέος χώρος αποθήκευσης αντί της Θεσπρωτίας, δηλαδή απεμπολώντας τα αρχικά γεωενεργειακά της Ελλάδας) και από εκεί συνεχίζει για την Ιταλία.

Ερώτημα πρώτο: η Καστοριά υστερεί σε φυσική ομορφιά από την Θεσπρωτία και δεν χρήζει ανάλογης περιβαλλοντολογικής προστασίας;

Ερώτημα δεύτερο: Γιατί η μνημονιακή κυβέρνηση αναβάθμισε γεωπολιτικά και γεωενεργειακά την Αλβανία χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα, έστω και με κάποια διευθέτηση στις είδη υπάρχουσες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας σχετικά με την ΑΟΖ;


Όσο για τις φανφάρες ότι δήθεν η Ελλάδα καθίσταται ενεργειακός παίκτης και ενεργειακός κόμβος… ξεπερνά το γελοίο της υπόθεσης και καταντά εθνική τραγωδία. Η αναφορά περί δημιουργίας 2000 θέσεων εργασίας που θα προκύψουν, είναι έωλες μιας και δεν υπάρχει καμία ρητή δέσμευση στην υπογραφείσα σύμβαση. Οι χώρες που υπέγραψαν, απλά θα λαμβάνουν ένα αδιευκρίνιστο χρηματικό ποσό για την διέλευση του αγωγού.


Απεναντίας οι άλλες χώρες που συμμετέχουν στο εν λόγω εγχείρημα προασπίστηκαν και επέτυχαν ανταλλάγματα, συγκεκριμένα:
  • OTRANSADRIATICPIPELAINE (ΤΑΠ) η χωρητικότητά του οποίου θα είναι 16 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως, η Τουρκία παζάρεψε και πέτυχε τα 6 να προορίζονται για αυτήν και μόνο τα 10 δισ. θα κατευθυνθούν στην ευρωπαϊκή αγορά.
  • Η Αλβανία διαπραγματεύεται με τους μετόχους του ΤΑΠ τον πιθανό εφοδιασμό της με ένα μέρος από τα συγκεκριμένα κοιτάσματα που θα διέρχονται και οι μέτοχοι του TAP το μελετούν και το αντιμετωπίζουν μάλλον θετικά.
  • Από τον συγκεκριμένο αγωγό μόνο η Ελλάδα δεν προβλέπεται να προμηθεύεται φυσικό αέριο.
Έρμη πατρίδα πως σε καταντήσανε, από συνομιλητή των Ρώσων για την κατασκευή του αγωγού SouthStream δυναμικότητας περίπου 90 δις. κυβικά (ο οποίος θα μας καθιστούσε ενεργειακούς παίκτες) , δορυφόρο της Τουρκίας και της Αλβανίας σε μια κάνουλα των 10 δισ. κυβικών και μάλιστα να πανηγυρίζουν αντί να πάνε να κρυφτούν αυτοί που υπέγραψαν την επαίσχυντη σύμβαση.

Αιδώς Αργείοι 

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ

      Το να συνεχίσω να παρλάρω θα ήταν ακόμα ευκολότερο. Νέα δεν υπάρχουν παρά μόνο κάτι υστερικές φωνές για τη λύση των προβλημάτων, που όσοι άκουσαν σήμερα την φωνή της ΕΠΟ, θά 'πρεπε πλέον να έχουν πάρει τα καριοφίλια. Μια ΕΠΟ που έφερε τον ειδικό της ΟΥΕΦΑ μπας και βγάλει αυτός το φίδι από την τρύπα. Τέλος πάντων, το κείμενο που δημοσιεύω είναι του γιού μου, του Ιάσωνα - Ηρακλή , που θα το κρατήσω μάλιστα δυό ημέρες αφού ελπίζω να προκαλέσει  την ίδια συγκίνηση , που ένοιωσα κι εγώ. Σημειώνω οτι δεν έχω κάνει καμία παρέμβαση και φυσικά η κριτική σας,  καλείται να είναι εντελώς αβίαστη. Πάντως, ό,τι και να γραφτεί,  δεν πρόκειται να έχει καμία αλλοίωση.                                                                                                                                                          

******************************************************************************
ΑΕΚ-ΟΦΗ, Νέα Φιλαδέλφεια, 3-0 ή 3-1. Αυτό είναι και το πρώτο ματς που θυμάμαι πως παρακολούθησα από κοντά. Μολονότι η παδική μου προσοχή ήταν τότε στραμμένη κυρίως στις νυχτερίδες που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τους προβολείς, η όλη εικόνα και ατμόσφαιρα της νύχτας εκείνης έχει μείνει ανεξήτιλη στο μυαλό μου για πάνω από 10 χρόνια. Αυτή ήταν και η εποχή που άρχισε και η «ερωτική» μου σχέση με το ποδόσφαιρό, σε επίπεδο φιλάθλου, οπαδού, αλλά και παίκτη. Ήταν μια όμορφη, πιο απλή εποχή, που όλη μου η ζωή περιστρεφόταν γύρω από τη νίκη της ΑΕΚ. Μια νίκη-ευκαιρία να κομπάσω και να επιδείξω ανωτερότητα στους συμμαθητές μου. Τόσο σημαντική ήταν η νίκη τότε, που η απώλεια του πρωταθλήματος του 2002 με οδήγησε στην αντίπερα ερυθρόλευκη όχθη για διάστημα 2 ημερών. Όταν η μοίρα με τιμώρησε με το γκολ του Ίβιτς στο 85΄ και την κατάκτηση του κυπέλλου από την ΑΕΚ, αποκύρηξα για πάντα την εύκολη λύση ονόματι Ολυμπιακός και επανήλθα στα παλιά λημέρια. Η επιστροφή αυτή δεν συνοδεύτηκε με μεγαλεία. Ποτέ μου όμως δεν την μετάνιωσα.
                Κι ενώ πάντα σημασία είχε μόνο η νίκη, έμαθα μεγαλώνοντας να γλυκαίνω την πίκρα μου από τις «αποτυχίες». Σιγά σιγά, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο προσκήνιο οι διαιτητές, οι επόπτες, οι παράγοντες, τα χρήματα, η αδικία. Στην μετάβασή μου από παιδί σε έφηβο, τα παραπάνω ήταν μια προσπάθεια να δικαιολογήσω τις απανωτές, άκαρπες για την ΑΕΚ χρονιές. Με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από την ανύπαρκτη τότε Άντερλεχτ στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα μου πετούσε ευκαιρίες για διακρίσεις στα σκουπίδια, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στην Ελλάδα και προόδευε στην Ευρώπη. Η νίκη ήταν ακόμα αυτοσκοπός, και όσο αυτή δεν ερχόταν, τόσο κι εγώ ένιωθα πως η επιλογή μου ίσως να μην ήταν η καλύτερη. Έχοντας όμως ήδη μετανιώσει μια φορά που εγκατέλειψα την ΑΕΚ, της παρέμεινα πιστός, ξέροντας(;) πως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Μπορεί ο πατέρας μου να διαφωνεί, αλλά η αλήθεια είναι πως η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ. Κι εκεί στηρίζονται σήμερα όλοι οι ΑΕΚτζήδες, οι Έλληνες, οι άνθρωποι.
                Η τελευταία περίοδο της ζωής μου, δηλαδή του μαθητή λυκείου-φοιτητή, μου έχει προσφέρει και τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, με εξαίρεση ίσως τη νίκη κόντρα στη Μίλαν 9 χρόνια πριν. Ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και μια αξιόλογη ομάδα μπέμπηδων τα τελευταία 7 χρόνια ήταν ακριβώς η μικρή αυτή δόση χαράς που χρωστούσε η ομάδα σε όλους τους οπαδούς της. Μπορεί αυτά να μην λένε τίποτα μπροστά στα 13 πρωταθλήματα και κύπελλα του Ολυμπιακού την περίοδο αυτή, σου λένε όμως με τον τρόπο τους  πως η ομάδα είναι ακόμα εδώ, ζωντανή και αγωνιζόμενη. Αυτό, είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο επίτευγμα της ΑΕΚ, τολμώ να πω στην ιστορία της.
Πώς βλέπω όμως εγώ την ΑΕΚ πλέον; Έχοντας  ωριμάσει κάπως σαν άνθρωπος και φίλαθλος, έχω μάθει να εκτιμώ περισσότερο το άθλημα αυτούσιο, από την ίδια τη νίκη. Μπορεί η ΑΕΚ να μην πρωταγωνιστεί όπως παλιά, χαίρομαι όμως να τη βλέπω να παίζει, να προσπαθεί, να κερδίζει και να χάνει. Όπως το βλέπω εγώ, υποστηρίζεις την προσπάθεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος και αν αυτή η προσπάθεια συνδυαστεί και με επιτυχίες, ακόμα καλύτερα. Αν όχι, δεν χάθηκε ο κόσμος. Ειδικά από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο δεν θα σταματήσει ποτέ, ξέρω πως ύπαρχει άπειρος χρόνος για βελτίωση και πως η ΑΕΚ θα βρέθει και πάλι κάποτε στο προσκήνιο. Όταν αυτό συμβεί, εγώ θα είμαι εκεί, για να το χαρώ μαζί της.
                Ορισμένοι βέβαια, θα ισχυριστούν πως δεν διαφέρω από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού, και πως ζω κι εγώ για να τους γαμά η ΑΕΚ. Προφανώς και θέλω η ΑΕΚ να τους γαμά. Το ήθελα ανέκαθεν άλλωστε. Όπως επίσης θέλω η ΑΕΚ να γίνει ο νέος Ολυμπιακός, σε επίπεδο τίτλων. Όχι όμως με οποιοδήποτε κόστος. Εγώ, βλέπω ποδόσφαιρο, όχι ΑΕΚ. Όταν η ομάδα μου κερδίζει, χαίρομαι. Όταν όμως ο αντίπαλος έχει αδικηθεί ή το άξιζε περισσότερο, του το αναγνωρίζω. Θέλω να βρεθώ στην κορυφή, όχι όμως με τον τρόπο που το κάνει ο αντίπαλος. Αν φτάσω στο σημείο να μετατραπώ σε Ολυμπιακό με άλλο χρώμα φανέλας, είμαι υποκριτής και δεν μου αξίζουν τα μεγαλεία που απολαμβάνω. Επειδή λοιπόν δεν είμαι Ολυμπιακός αλλά ΑΕΚΑΡΑ, νιώθω περήφανος.
                Το μεγάλο βέβαια ερώτημα, είναι γιατί έγινα ΑΕΚ. Ήταν η έντονη προπαγάνδα που δεχόμουν απ’τον πατέρα μου; Ήταν λόγω του ματς αυτού με τον ΟΦΗ; Μήπως υπήρχε κάποιο βαθύτερο νόημα; Δεδομένο του ότι η επιλογή αυτή γίνεται σε μικρή ηλικία, πιστεύω ακράδαντα πως η επιλογή ομάδας γίνεται τυχαία ή με βάση το πόσο θέλεις να κοντράρεις τον μπαμπά. Δεν θυμάμαι να με διακατείχαν ποτέ βαθιά αισθήματα για την προσφυγειά και την ιστορία του Δικεφάλου, τουλάχιστον όχι στα 8 μου. Προσωπικά, δεν θυμάμαι γιατί και πως επέλεξα την ΑΕΚ. Προτιμώ όμως να αφήσω το παρελθόν πίσω μου. Όταν έχεις ένα τέτοιο δεσμό με κάτι μετά από τόσα χρόνια, το πώς αυτός ξεκίνησε είναι άνευ σημασίας. Αν η ΑΕΚ με δίδαξε κάτι όλα αυτά τα χρόνια, αυτό είναι να αγωνίζομαι και να μη συμβιβάζομαι με την πλειοψηφία. Η ΑΕΚ, είναι ομάδα αγωνιστών και έτσι θα παραμείνει, όπου κι αν βρεθεί. Κι όταν βρεθεί ξανά πρώτη, θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί της. Μέχρι τότε, ΖΗΤΩ Η ΑΕΚΑΡΑ!!!

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΚΑ

             Αλλού το πήγαινα κι αλλού κατέληξα. Καλό είναι αυτό, αφού εδώ δεν έχουμε εφημερίδα που πρέπει να εξυπηρετήσει ένα θέμα ή να στρατευθεί κάπως στα συμφέροντα του αφεντικού της. Ελπίζω να τα έχετε μάθει πια ή τουλάχιστον να τα έχετε καταλάβει. Το αφεντικό θα πάρει την μερίδα του λέοντος, ο αρχισυντάκτης άντε και να χτίσει ένα σπίτι στην Τήνο κι ένα πεντοχίλιαρο θα καταλήξει στον ρεπόρτερ που ξετρύπωσε την " είδηση ".  Είδηση; Όχι βέβαια. Την πληροφορία για την ακρίβεια. Για να γίνει είδηση - καλύτερα για να μην γίνει - θα πέσουν τα λεφτά. Αν δεν γίνει, πιο πολλά. Αν γίνει, θα γίνει με κοινωνικές προεκτάσεις.
             Οπότε κι εγώ πήγαινα για να γράψω γι' αυτόν τον Τούρκο, τον πρώην διαιτητή, που τον είχε η ΟΥΕΦΑ διορίσει υπεύθυνο κληρώσεων για τα παιχνίδια του champions league.  Τι είπε ο αθεόφοβος; " Όλες οι κληρώσεις είναι στημένες. Φέτος η διοργανώτρια ήθελε ισχυρούς ημιτελικούς. " Φυσικά την επόμενη μέρα διεγράφη κι είναι θέμα χρόνου λέω εγώ να χαρεί κάποιο κέντρο αποκατάστασης. Διότι δεν φτάνει που τα είπε αυτά, αλλά αποκάλυψε και τον μηχανισμό.
             Ξέρετε παλιά, στις εδώ κληρώσεις είχαμε τα μπαλάκια θερμοκρασίας. Για το κύπελλο μιλάω κι εκείνον τον Δραμουντάνη, που ήταν βαλτός της αλογοτροφής αλλά κατέβαινε σαν εκπρόσωπος του Άρη. Οπότε άνετα μπορείτε να καταλάβετε και το ανεβοκατέβασμα της ομάδας στις κατηγορίες. Μην ξεφεύγουμε όμως.
           Ο τύπος λοιπόν - ο εδώ μιλάω - είχε τα περίφημα κατεψυγμένα μπαλάκια και τα άλλα που ήταν στην θερμοκρασία περιβάλλοντος. Και τα μπαλάκια άλλαζαν για το " αδιάβλητο " μετά από κάθε τράβηγμα κι έχετε μια εικόνα. Εικόνα, που σύμφωνα με τον Τούρκο που λέγαμε, έχει πλέον βελτιωθεί στας Ευρώπας. Τώρα έχουμε μπαλάκια που με ένα τηλεχειριστήριο απλά δονούνται στα χέρια του παίκτη - καλεσμένου που κάνει την κλήρωση. Με την επισήμανση, οτι το πρώτο μπαλάκι τραβιέται ελεύθερα. Το δεύτερο δονείται μόνο, ενώ ο δικός μας πάγωνε τα επιθυμητά ζευγάρια. Τι σου είναι η εξέλιξη και η πρόοδος...
           Οπότε σε αυτόν τον καθαρό κόσμο - κι εδώ είναι η στροφή του κειμένου μου - βγήκε κι ο Πολατιάν και ανέκραξε. Τον θυμάστε τον Αρμένη; Κατάλληλος για σούμο αλλά έγινε διαιτητής επί της παλαιάς παράγκας. Και δεν θα μπω στον κόπο να αναλύσω τα διαιτητικά έργα του αφού το παρόν πόνημα πρέπει να ολοκληρωθεί σήμερα κι όχι σε κανά μήνα. Όποιος έχει περιέργεια, ας μπει στο διαδίκτυο.
             Προσέχτε. Δεν ανέκραξε για ποιό λόγο προσελήφθη από τον Άρη. Αυτό είναι κατανοητό για όλους τους οπαδούς του Άρη αλλά κι όλους τους Έλληνες ( εξ άλλου και η ΑΕΚ έχει τον δικό της, όπως κι ο χάπιας τον πρόεδρο όλων αυτών - σιγά μην γράψουμε και άρθρο για όλα αυτά ). Άλλο ανέκραξε : " ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον ΠΑΡΑΓΚΑ ."
             Πού να πρωτοδώσουμε την βαρύτητα; Στο " ΔΕΝ ", δηλαδή στην διάψευση που όλοι καταλαβαίνουν ποιά αλήθεια κρύβει; Στο " πλέον " , άρα στο οτι ο Πολατιάν γνώριζε κάτι ; Ή μήπως στην αυτή καθ' εαυτή λέξη " ΠΑΡΑΓΚΑ " , που είναι επίσημα αποκηρυγμένη από το λιμάνι; ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ, ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ. Εμένα τι να με νοιάζει; Εγώ απλά φωτίζω τα ψιλά για κουβέντα. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ( πάλι είχαμε θέμα χαιρετισμού τύπου Κατίδη ) , τα έχεις δει όλα.
             Το μοναδικό που μένει σε αυτό το μπουρδέλο, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΙΜΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ - πόσο μάλλον εκπαιδευτικό σύστημα ή νοσηλευτική παροχή - είναι το περίσσευμα του θράσους. ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΟΛΑΤΙΑΝ. ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ή να τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις, ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΑΡΗΣ με την γλαφυρή ΄τοποθέτηση του λαμόγιου του.
               Φυσικά μακριά από το παιχνίδι αυτό που φαντάζει μονόδρομος λογικής. Κι ειδικά τώρα που βάλανε τον σούμο να μιλάει. Στοιχηματικά μιλάω. Εξ άλλου πρώτος ήμουν εγώ, που έλεγα οτι η Κομοτινή μάλλον μας αποχαιρετάει. Αφείστε το. Έχει άλλα πιο εύκολα για το χαρτζηλίκι. Διότι στο Χαριλάου ΔΕΝ υπάρχει Παράσχος πλέον, που όλοι βέβαια έχετε καταλάβει ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΙ Ο ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΚΑΙ ποτέ Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ. Αλλά κι ο Πολατιάν, αναλώσιμος είναι ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΧΑΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΌΣΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ.
             Παράγκα, φυσικά και υπάρχει. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Σκεφθείτε οτι κάνανε παρατήρηση οι μπουκάδες στις αγγλικές ομάδες ( το πιο βρώμικο πρωτάθλημα μακράν ), ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΝΟΥΝ  ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΑΝΤΑ OVER. Κι υπενθυμίζω οτι πατέρες του στοιχήματος, είναι οι Βρεττανοί.
             Να κάνω όμως και μια διευκρίνηση. Πληροφορίες δεν έχω και ξέρετε οτι σχεδόν ποτέ δεν προτείνω παιχνίδια να παίξουμε. Που και λάθος να κάνω για το μεθαυριανό του Χαριλάου, τι να δίνει ο Αρης; Τι να χάσετε; Μπορεί όμως κάποιος να πετάξει κανά παρολί και να του κοπεί το τραίνο. Εξ άλλου το κείμενο το έγραψα για να αναδείξω τον Πολατιάν και τον όρκο του οτι δεν υπάρχει παράγκα. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
                         Αφού το είπε ο Πολατιάν.... ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΥΦΕΣΗΣ. Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
                         Δεν ξέρω ποιός κάνει πλάκα σε ποιόν. ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΗΜΑΙΕΣ.
                         ΒΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΤΕ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ. Το μεγαλύτερο κίνημα θα είχαμε.  

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΣΚΙΖΟΥΜΕ

               Τα κάναμε όλα. Όπως αρμόζει του Ευαγγελισμού. Τότε δηλαδή, που γίνανε όλα. Δεν είχαν σημασία όπως σήμερα, οι εξετάσεις της ιατρικής. Που τρέχουμε όλοι σαν μαλάκες και κάνουμε βήτα χωριακές ή τεστ άλφα. Και κλείνουμε ραντεβού με μαιευτήρες. Ρε μια χαρά ήταν παλιότερα τελικά, που δεν υπήρχε ανάπτυξη, τεχνολογία κι εξέλιξη. Κι υποθέτω και τον μπακαλιάρο θα τον τρώγανε φρέσκο και δεν θα πληρώνανε αλλαγές νερού στην ΕΥΔΑΠ μπας και φουσκώσει ο αλίπαστος Νορβηγίας.
                Μια μέρα καλή, γεμάτη χαρμόσυνες ειδήσεις, από τις οποίες δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει η ομάδα μας. Και είμαι κι εγώ χαρούμενος. Η Κύπρος έφαγε την μπότα στο λαιμό, οι πολιτικοί μας την υποστήριξαν όπως πάντα, το blog ξαναέδειξε το κομουνιστικό του πρόσωπο και χάρηκε κι ο πληθυσμός του Mega, που από την αρχή πρεσβεύανε οτι η καλύτερη λύση για την δαφνοστεφανωμένη είναι ένας χάπιας που μπορούμε να τον ελέγξουμε. Άλλη μια καλή είδηση ήταν οτι ο Ευάγγελος ο σκατιάρης, είχε μπόλικα στην Λαϊκή.
                Εν πάσει περιπτώσει, μην ασχολούμαστε με δευτερεύοντα πράματα. Διότι ο Δημητράκης ολοκλήρωσε τις επαφές του με τις επιχειρήσεις που είχαν επενδύσει σε μαύρο στην Κύπρο, κι επειδή πρόλαβαν  κι απόσυραν εγκαίρως τα μετρητά, ψάχνουν νέο πλυντήριο το οποίο το προσφέρει πλέον η χώρα μας. Προσοχή σε τι διαβάζετε. Για χώρα μίλησα, που πρόκειται να αγοράσει τα ντόπια καταστήματα για να τα κάνει μετά δώρο στους εταίρους.
                 Κι είναι πανηγύρι αυτό και σπάθα σε όλους αυτούς τους ηλίθιους ( με πρώτον εμένα ) που θέλανε κάθαρση. Όχι. Είναι προτιμότερο να διαλύσεις μια οικονομία κι ένα λαό ολάκερο, για να βάλεις στο χέρι φυσικούς πλούτους, που απαιτούν βέβαια μια πενταετία. Οπότε ερχονται οι τίμιοι για να ανακαινίσουν το μαγαζί και να το βάλουν στις ράγες. Και να κάνεις και  μια παρέλαση που θα την παρακολουθούν μόνο οι ειδικές δυνάμεις καταστολής.
              Πιστεύω να διαβάζετε τα ρεπορτάζ σωστά. Η ελληνική δικαιοσύνη που δεν ανέχεται μύγα στο όπλο της, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Δημητρέλο, ενώ ήξερε εκ των προτέρων οτι δεν φταίει σε τίποτα. Το ίδιο ρεπορτάζ, απέκρυψε οτι ψάχνει άλλους ΠΟΥ ΦΤΕΙΑΞΑΝΕ ΤΑ ΧΡΕΗ. Απέκρυψε, ή δεν ψάχνει; Πού να ξέρω κι εγώ; Μηχανικός είμαι και φυσικά δεν έχω δώσει όρκο για κάποια εγκατάσταση ηλεκτρικού πίνακα. ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ, που έχουν κιόλας λάβει των αχράντων μυστηρίων.
                ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Ο ( Η ) ΒΙΑΣΘΕΙΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο,ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΜΑΖΙ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΖΟΥΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΑ.
             Μην ξεφεύγουμε όμως. Εξ άλλου από " την ιδανική στιγμή να δούμε ποιός έκανε την κακοδιαχείριση ", εύκολα ξανακαταλήξαμε στο γνωστό παραμύθι " της καμιάς ζημιάς ". Απλά η παρέα στα νότια άρχισε πάλι να ανησυχεί με την δικαιοσύνη ΠΟΥ δεν ψάχνει τίποτα πέραν αυτού ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΕΙ ΧΡΕΗ, κι άρα μπήκε καταλύτης. Πιο οργανωμένα και πιο στρατευμένα. ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΛΛΑ 4 ΜΥΡΙΑ - κατά την δίωξη λείπουν γύρω στα 170 - ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
              Εντός της εβδομάδας θα υπάρχουν εξελίξεις κι ειδικά τώρα που ανέλαβε ο Βέλιτς τον Κομπότη. Δυό τρεις μέρες θέλουμε σε αγωνία για καινούργιο τελικό και μέχρι ο Κιθ να κάνει τα κουμάντα του για τον Κατίδη στην Πόρτσμουθ ( φοβερό ε; ). Οπότε προέχει η σωτηρία ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΟΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ αφού πλέον ο Φουρτάδο δεν έβαλε τα γκολ με τα οποία είχαν αγχωθεί όλοι αυτοί οι υγιείς. Ξέρετε τι άγχος είναι αυτό; Ίδιο έχει κι ο Sugar με το μπουκάδικο, αφού ακόμα αυτός δεν έχει ζέψει κάτι στο χέρι σαν τον Ιβάν.
            Στην μπάλα όμως παίζει ο Χήνας, που σαν οπαδός του Αλέξη λέτε να μην έχει πληροφόρηση; Όχι μόνος του βέβαια. Ολόκληρη σέχτα υπάρχει που από μικρομέτοχοι γίνανε διαχειριστές, οπότε κι η οργάνωση ηρέμησε για το τίμιον της μετάβασης. ΟΤΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΤΥΘΕΙ ΣΤΑ ΡΟΖ, τι πρόβλημα να έχει κι ο οπαδός της δαφνοστεφανωμένης να πάει από Κοσκωτά σε Κόκαλη; Οπότε, τι πρόβλημα να έχουμε κι εμείς να κούσουμε χαρμόσυνες ειδήσεις; ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΜΕ ΠΑΡΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ.
          Και φυσικά η επέτειος πέρασε κι άφησε το μήνυμα. Αυτό που είπαν σήμερα στα αδούλωτα νειάτα και στα περήφανα γηρατειά οι πολιτικοί. Όλα πάνε μια χαρά κι έρχονται όλοι. Σαν εθνικό μέτωπο. Που σαν Αεκζτήδες το θέλουμε αφού την Ακρόπολη την κάναμε απλή καφετέρια στους πρόποδες του Λυκαβητού και σαν Έλληνες ξαναφέραμε την ΑΕΚ στην γνήσια διάσταση της αντιρατσιστικής μας διάθεσης απέναντι στην προσφυγιά. Φυσικά άλλοι φταίνε αλλά επειδή όλοι γνωρίζουμε την αιτία, καλό είναι να δούμε και τι θα κάνει ο Κασιδιάρης σήμερα που τα ελληνικά κανάλια έχουν τούρκικα σήριαλ.
           Πάμε καλά πάντως κι ειδικά αν σκεφτείς οτι 25/03 μυρίζουμε τον κρίνο και σε ακριβώς εννιά μήνες έχουμε Χριστούγεννα. Οι καθολικοί έχουν ένα μπέρδεμα με τις ημερομηνίες, αλλά τι να μας κόφτει αφού αυτοί δίνουν την άδεια για κράτη, ομάδες και πιστοποίηση ISO; Εμείς το μόμο που ξέρουμε είναι οτι είμαστε άιρεση κι οτι βρέθηκαν λεφτά για να μην εκτελεστούν τα εντάλματα. Και τι είναι η ζωή; Μια τραλαλά πορεία προς την κάσα. Ένα κύπελλο να σηκώσουμε και σιγά να μην μας ενδιαφέρει τι θα γίνει μετά.
                        Εύχομαι να έχετε χωνέψει.  

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΡΑΓΙΑΔΟΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

                 Ειλικρινά δεν ήθελα να γράψω τίποτα. Σαν να είμαι άδειο μύδι. Εδώ είναι blog και δεν εξυπηρετώ όπως στο παρελθόν την επετειακή πραγματικότητα μιας εφημερίδας. Όχι οτι υπήρχε καποια εντολή κι αυτό φάνηκε από την ιστορία του κλεισίματος. Αν ήταν στρατευμένες οι φωνές, σίγουρα τα επιχειρήματα προς την ιδιοκτησία, θα ήταν πιο πειστικά. Και σίγουρα η ιδιοκτησία θα έσκυφτε πιο αλεπουδιάρικα πάνω από το προϊόν της. Όταν όμως οι βαρειές πένες ήταν τρεις λαλούν και δυό χορεύουν, τι να περιμένει κι ο Ληξουριώτης; Αυτός δεν ξέρω τι ακριβώς περίμενε, αλλά σίγουρα αυτός που είχε το management ήταν κι αυτός χύμα. Σαν αυτό που γίνεται στο " μωρό μας. "
                Και φρόντιζα στο παρελθόν, για όσους με τιμούσαν με την ανάγνωση τους, να βρίσκομαι κοινωνικά κοντά στις γιορτές και στους συμβολισμούς που η κάθε μέρα είχε. Είχα το δικό μου μπαϊράκι κι εκεί που έκανα την τρέλα μου - την αμισθί και την καθαρά χομπύστικη, ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΪΟΝ ΦΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ -, θεωρούσα οτι όλο και κάτι θα βρεθεί για να αναγνωρίσει μια μυρμηγκιώδη συμβολή στο επετειακό κείμενο της ημέρας. Είμαι πλέον σίγουρος οτι δεν ήμουν ο μόνος.
                Όπως μόνοι τους ήταν κι οι Αρβανίτες τότε παλιά. Αυτοί που φοράγανε την μακριά κλασσική φούστα, που σήμερα ντρεπόμαστε να ομολογήσουμε. Αυτό δείχνουν οι τότε πίνακες ζωγραφικής κάποιων καραπουσταράδων καλλιτεχνών, που στον βωμό του πούτσου ήρθαν εδώ κάτω που βρώμαγε πιο πολύ βαρβατίλα από καμένο μπαρούτι. Είχαν κι άλλους μαζί τους βέβαια , κάτι που ήρθε και φάνηκε οριστικά στη ναυμαχία του Ναυαρίνου, που έδειξε πολλά.
                  Κύρια έδειξε την ελληνική ιστορία. Αυτήν την καραψευτιά που μαθαίνουμε στα σχολεία. Τρεις επετείους γιορτάζουμε :
            - Την έναρξη της ελληνικής επανάστασης
            - Το ΟΧΙ στους Ιταλούς.
            - Την επέτειο του ΕΜΠ.
                    ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΒΗΣΙΓΟΤΘΟΣ .
               ΓΙΑΤΙ;
             ΔΙΟΤΙ, σε αυτό το απόλυτο μπουρδέλο, ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ. ΕΝΩ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΑΛΛΆ βάζοντας φαντάσματα στην σκηνή, πείθουμε τα μικρά παιδιά οτι :
               - Όλος ο λαός ήταν σε κάποια Αγία Λαύρα.
               - Ο λαός επέβαλε στον Μεταξά να αρνηθεί.
               - Ο λαός ήταν μέσα στα δακρυγόνα του ιδρύματος.
                ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΚΙ ΥΠΕΡΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΣ ; ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΤΟΥ; ΟΧΙ ΡΕ. ΑΠΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΕΝΩΣΗ ΒΟΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟ.
                   ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ, αλλά και πόσοι έχουν ανέβει στην Ακρόπολη εκτός από τις υποχρεωτικές εκδρομές του σχολείου;
                     Και δεν ασχολούμαι με τον Κολοκοτρώνη, που γνήσια φόραγε την αγγλική περικεφαλαία , όντας κρεοπώλης στην Ζάκυνθο. Ούτε ασχολούμαι με τους άλλους, που ξαφνικά βρήκαν όπλα κι άρχισαν να υπερασπίζονται δικαιώματα και ποτέ υποχρεώσεις. ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ.
                    Εδώ μιλάμε για πολύ σοβαρά πράματα. ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. ΚΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ. Κι υπενθυμίζω οτι δεν υπήρχαν κινητά, για να ξέρει η Νάυπακτος τι γίνεται εκεί κάτω. Κι οτι κάποιος είχε μυρίσει τον κρίνο κι αντί να γεννήσει, είπε τότε να πάει να γαμήσει.
                   Κι είπε να γαμήσει μετά από 400 χρόνια. Τόσο άντεξε την πρωκτολαγνεία. Μετά, είπε
" ως εδώ και μη παρέκει ". Είναι αυτό που λένε για τα πρώτα γαμήσια, που όμως δεν τα έχω βρει σε αντοχή σε κανένα σωφρονιστικό ίδρυμα ή σε κάποιο κράτος της Αφρικής. Αντιθέτως έχω βρει, οτι κάποιος άλλος είπε να αλλάξει την γεωπολιτική στρατηγική κι επειδή ο γαμημένος ούτε να κουνηθεί δεν μπορεί - ΟΠΏΣ  ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ - βούτηξε αυθεντικούς πολεμιστές και τους χρησιμοποίησε. ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΔΩ ΖΥΓΟ, που απλά στρατολογήθηκε. Κι όταν αυτοί πλέον, οι εδώ,  είχαν τις συγκεκριμένες φοβερές απώλειες , λόγω ανοργανωσιάς και προχειρότητας,  ήρθε ο ίδιος μετά για το καθάρισμα της μπουγάδας.
                      Εύχομαι  καλή παρέλαση και προς θεού μακριά οι Αλβανοί. Βάλτε Έλληνες. Εξ άλλου θα τους βρίσκετε και  πιο εύκολα αφού στην διάρεια της πομπής, άνετα μπορούν να επικοινωνούν με τα νέα πάγεια της Vodafone. Α, και μην ξεχάσουμε να φάμε και μπακαλιάρο αφού είμαστε και στερημένοι από την τόση νηστεία.
                 Υγ. Χρόνια καλά στους εορτάζοντες. Και του χρόνου.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΣ

             Έχω μια απέχθεια στην εθνική. Όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλων των χωρών. Αν ξεκινήσω στενά ποδοσφαιρικά, περιορίζομαι να πω οτι απλά δεν είναι ομάδες αλλά μια έκθεση σάρκας για καλυτέρευση της ζωής του παίκτη που θα πάρει μεταγραφή και μια προσπάθεια - κατάλοιπο του παρελθόντος - που δήθεν τονώνει το φρόνημα του λαού αν η εθνική του πάει καλά. Δηλαδή μαλακίες ίδιες με τον σύγχρονο ολυμπισμό. Που φουσκώνει ο άλλος στο καφενείο ή στην καφετέρια ή στο σαλέ, που η χώρα του έχει σούπερ αθλητές.
              Αν το μεγαλώσω, υποχρεωτικά θα πάω σε αυτό που πίστευα από μικρός. Οτι δεν υπάρχουν σύνορα κι οτι όταν αυτά υπάρχουν είναι για να δουλεύει κάποια πολεμική μηχανή, που άλλοτε κάνει πολέμους κι άλλοτε απλά πουλάει όπλα για κάποιες άμυνες, που πιθανώς να χρειαστούν στο μέλλον. Κι εύρισκα το ποδόσφαιρο σπουδαίο σχολείο για να τονώνει τα φρονήματα του κοσμάκη και να δημιουργεί αισθήματα ανωτερότητας ή κατωτερότητας ανάλογα με την βούληση της διοργανώτριας αρχής. Δεν τα έλεγα βέβαια έτσι παλιά, αλλά τι να κάνω; Υποθέτω και κάποιος σπουδαίος συγγραφέας δεν έγραφε από τα 12 του.
            Είμαι από τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν τα σύνορα ή τις ιδιαιτερότητες κάποιου μαλάκα που γεννήθηκε στην Ελλάδα ή στην Μαδαγασκάρη. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω οτι όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα και με σαφέστατο προορισμό, που δεν πρόκειται να αλλάξει ό,τι και να κάνεις. Όπως δεν ρωτήθηκες γιατί ήρθες εδώ, δεν θα ερωτηθείς και για το μέλλον. Είμαι από τους ανθρώπους που στην κηδεία του Μέγα ( ένας είναι ο Μέγας ), άκουσα τις εντολές προς τους στρατηγούς του: " Σε όλη την διαδρομή προς τον τάφο, θα μοιράζετε την περιουσία μου στα πλήθη ( όλα ανήκουν εδώ ) και δεν θα μου κλείσετε τα χέρια ( παραδομένος ανεβαίνω επάνω ) ". Είμαι από τους ανθρώπους που με θεωρώ ον του πλανήτη.
            Κι ό,τι είναι η Ελλάδα, είναι και η Βοσνία. Δυό σκορποχώρια, που συμπληρώνουν κάτι αθλητικά για να ξύνει τ' αρχίδια της η τάδε υπερδύναμη μέχρι να παίξει με τον κατ' εξοχήν αντίπαλο της. Που κι αυτή τα ίδια σκατά είναι, αφού βρίσκεται καμιά φορά το μήνα και κάνει προπονήσεις. Σοβαρές εθνικές ομάδες ( αφού ξαναπροσγειωνόμαστε στα γήινα ) ήταν αυτές που βουτάγανε ολόκληρες ομάδες πρότυπα και με μια δυό προσθήκες, παίζανε την ίδια μπάλα που παίζανε και στην τοπική τους κατηγορία. Άρα κάτι θα μπορούσα και να έβλεπα. Δηλαδή κάτι, που είναι αδύνατον να το πετύχει ο σημερινός αγώνας.
             Όμως επειδή αποφάσισα να μείνω μέσα σήμερα - έχω μια απίστευτη κούραση το τελευταίο διάστημα - , είπα και να παρακολουθήσω το κρίσιμο παιχνίδι. Είδα και στην βαθμολογία οτι ήμασταν ισόβαθμοι ( ειλικρινά ούτε ήξερα πού βρίσκονταν οι δυό ομάδες ) και συμπέρανα οτι θα ήταν ντέρμπυ πρωτοπόρων κι άρα των καλύτερων του ομίλου. Χωρίς βέβαια να επαναστατήσω απέναντι στις πανάκειες μου. Η Ελλάδα καλά θα ήταν με μια άμυνα και η Βοσνία ικανοποιημένη να ξεδιπλώσει το ατομικό της ταλέντο - πάντα ήταν πλούσιο - μπας και πετύχει και λίγη εισροή συναλλάγματος από την πώληση κανενός κρέατος. Κι άνετα, χωρίς άγχος και καμία εθνική έπαρση. Από τα επαγγελματικά μου κατορθώματα εξ άλλου με δικαιώνω κι όχι από το βολ πλανέ του χλιμίτζουρα.
            Κι ήταν πολύ ενδιαφέρον το ντέρμπυ. Οι αντίπαλοι προσπαθούσαν για τη νίκη κι εκατέρωθεν συνέβαιναν γεγονότα, που μόνο η ελληνική επανάσταση μπορεί να τα περιγράψει. Δηλαδή το σύστημα της καθώς και η τελική κατάληξη της με τη νίκη στο Ναυαρίνο, που ακόμα το ελληνικό κράτος δεν έχει στήσει μια προτομή στον αρχιναύαρχο. Και το σκορ είναι 100% τυχαίο σαν το χρέος που φτειάξανε άλλοι επίτηδες, με σκοπό να υφαρπάξουν τους αθλητές μας, όπως είχε γίνει και μετά την κατάκτηση του γιούρο από τα παιδιά μας. Τότε που η Μπολόνια της δεύτερης κατηορίας, μας είχε στερήσει τον Ζαγοράκη από τα εθνικά γήπεδα.
             Ομολογώ οτι αισθάνθηκα εθνική υπερηφάνεια με τα παιδιά μας , που έμαθαν από τον πρόεδρο του πεντοχίλιαρου - ΣΑΡΡΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΧΑΠΙΑ - αλλά επειδή είμαι κι άνθρωπος του πλανήτη, την ισοφάρισα με τη νίκη του Βόσνιου που μάλλον ήταν καλύτερος σήμερα. Δεν παίρνω βέβαια και όρκο καθότι μπορεί η διατησία να μην στάθηκε στο ύψος της ή μπορεί τα ξένα κέντρα των αποφάσεων, να είπαν οτι η Ελλαδα δεν είναι ακόμα έτοιμη να αντιμετωπίσει την Βραζιλία. Η Βοσνία είναι πιο μπαλαδόρικη.
            Πάντως η ουσία είναι μία. Αν αυτό γινότανε σε δική μας ομάδα, τότε οι οργανωμένοι οπαδοί της, θα κάνανε και κάποια παράσταση. Θα τα βάζανε με τον προπονητή , τον πρόεδρο, τους παίκτες. Πιστεύω να συμφωνείτε. Άπαξ κι έγινε με την εθνική ομάδα της χώρας, ποιός να ασχοληθεί; ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ; ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
               Γι' αυτό σας λέω οτι και μέναν δεν με καίει. Είτε κερδίσει είτε χάσει. Κι αν κάνω λάθος, θέλω να μου πείτε τι θα κάνουν όλοι αυτοί που θέλουν να μας πείσουν τα ΜΜΕ οτι είναι εθνικόφρονες.
              Κι όποιος καταλάβει , κατάλαβε. Παραπέρα, τι να με ενδιαφέρει;
                                     

ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ

             Μπορείτε να βγάλετε έξω ένα κομπιουτεράκι; Υποθέτω όλοι έχετε. Κάντε λοιπόν πράξεις. Και χωρίστε καλά τα ψηφία ανά τρία από το τέλος του αριθμού που βλέπετε. Θέλετε να είναι 34 τα μύρια - όπως έλεγε ο Αδαμίδης - , θέλετε να είναι 177 που λέει το κράτος ή θέλετε να είναι 85 που έλεγα εγώ; Εδώ θα κολλήσουμε; Κατάσχεση σπιτιού στον κάθε πικραμένο προβλέπεται αν το βεβαιωμένο χρέος του είναι πάνω από 5 χιλιάρικα.
             Σαν Αεκτζήδες - ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ποιό νούμερο από τα παραπάνω σας βολεύει; Θέλετε το μικρότερο; Πάρτε το και πέστε μου αν η εταιρεία είναι βιώσιμη. Κι αν μου πείτε οτι είναι, αναμένω δυό πράματα: Με τι εισροή κεφαλαίων ή με τι έσοδα από τον κόσμο, και σε πόσο χρονικό διάστημα; Αναμένω κανονικούς οικονομικούς προγραμματισμούς αφού πέρασε τόσος καιρός, ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ που λέγαμε εδώ μέσα ( όχι μόνο εγώ ), έρχεται και στο αποδεικνύει ένας δημόσιος υπάλληλος επιπέδου Στουρνάρα. Τι; Είναι υπουργός οικονομικών; Μη ΜΕ λες. Λεφτά δεν έχει στην άκρη η εταιρεία του, υστέρηση εσόδων έχει αυτό που διοικεί, ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ. Γιατί; Μα γι' αυτό δεν πληρώνεται; Για να τα δώσει μπιρ παρά στα αφεντικά του.
           Και δεν απλουστεύω το παιχνίδι που παίζεται. ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΝΟΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ, του υπαρκτού κεφαλαίου. ΠΟΥ ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΑΥΤΟΙ. Ξέφυγε το πράμα και την δύναμη την έχουν οι " αγορές ". Ο ΑΫΛΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΛΥΕΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ. ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΟΙ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ.
             Διότι αγαπητοί κι αγαπητές, ο αυτοκράτωρ θέλει να λύσει τα πάντα ειρηνικά. Και θέλει τον όποιον Πούτιν, να τον αφήσει ελεύθερο να παίξει στο γήπεδο του ( του πλανητάρχη δηλαδή ) αλλά με τους όρους της αυτοκρατορίας. " Πάρε κι εσύ ό,τι θέλεις αλλά εγώ θα σου πω τι. Κι αν δεν θέλεις να πάρεις κάτι, τα λεφτά σου εγώ θα σου πω πού θα τα βάλεις." Και φυσικά απαγορεύεται να έχεις φωλιές και σφαίρες επιρροής. Τύπου Συρίας δηλαδή. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. Εσύ άμα θες, πάρε το Νεώρειο Σύρου για βάση - δεν με πειράζει - και βγάλε και λεφτά. Εγώ, ΕΛΕΓΧΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Αύριο θα περάσει νόμος εθνικός - κι εγώ πάντα υπερασπίζομαι τα κράτη μου - οτι στην Σύρο, μόνο τράτες θα έχουν δικαίωμα να φτειάχνονται. Κι άρα τα βρίσκω μαζί σου, κι η Γερμανία είναι δικός μου λογαριασμός. ΕΣΥ ΑΠΛΑ ΠΑΙΖΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
           Τα ίδια γίνονται και στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Πιάσανε τον Δημητρέλο ( που το σωστό είναι ΟΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΗΓΕ ) , εν πλήρη γνώσει όλων οτι δεν έχει καμιά ευθύνη για τα χρέη. Τρεις πυλώνες είχε η Κύπρος : Το τραπεζικό σύστημα, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες. Τον έναν τον διάλυσαν κι άρα όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ΑΕΚ, για γκελ μπουρντά να μας πείτε πώς δουλεύει το τοπικό αυτοδιοίκητο. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΚΑΝΑΝΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Ή ΚΟΝΟΜΑΓΑΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ που έχουν πολιτικούς προϊστάμενους τους Μαντέληδες, τους Τσουκάτους, τους Γεωργίου και τους λοιπούς απατεώνες υπουργούς, ΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΕΞΩΓΗΪΝΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΌΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ ΜΕ ΤΟ 75% ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
           Αλλά τώρα Αεκτζήδες μου - ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ - τι θα ζητήσετε; Τι αίτημα θα έχει η πορεία; ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Η ΑΕΚ ΤΑ 21 ΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ; Μα αν τα είχε πάρει αγαπητοί αφελείς μου, τα νούμερα που ανέφερα απλά θα ήταν αυξημένα κατά τα λεφτά αυτά. Εκτός αν θέλετε να πάρετε τα άϋλα - αυτά που ζητάει ο Οικονομόπουλος - δηλαδή τα 89 με τους τόκους, αλλά και πάλι βρίσκω κάτι τρυπούλες. Αλλά μην ξεχνάμε και τον κόσμο που θα κληθεί αύριο από τους μικρομετόχους να πληρώσει για μετατροπή της εταιρείας σε λαϊκή βάση.
          Δύσκολα δεν τα ακούτε όλα αυτά; Μέχρι κι ο Ιβάν, πήγε και ζήτησε πάγωμα από τον Σαμαρά. Το ίδιο δεν θα ζήταγε κι ο Sugar, αν έμπαινε; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ; ΑΣ ΠΑΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΜΥΤΟ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ, ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΜΕΣΑ. Τι με νοιάζει εμένα; Σάμπως θα ξαναβρεθούν σε θέση διοίκησης κι έξω νάναι; Σάμπως δεν ξέρω, οτι άλλοι απατεώνες θα ξαναβρεθούν; ΣΤΑ 50 ΕΦΤΑΣΑ ΚΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
            Το θέμα είναι τι θα πει η πλανηταρχία. Πάιξε Ρώσε όπου θες, αλλά δεν θέλω θύλακες. Πάιξε κι εσύ που έσπαγες το εμπάργο. ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΜΕΝΟ. Σαν το μικρό ελεφαντάκι που το είχαν δέσει με μια αλυσίδα σ' ένα πάσαλο κι αυτό έκανε βόλτες γύρω γύρω. Κι αυτό το πράμα του έγινε βίωμα. Οπότε κι όταν έγινε ελέφαντας κανονικός και μπορούσε να διαλύσει και την αλυσίδα αλλά και τον πάσαλο, αυτός παρέμεινε στους κύκλους αφού δεν πίστευε τίποτα.
          Όπως δεν πιστεύει ο Αεκτζής την λυτρωτική λύση. ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ δεν ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2004. ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΑΜΑΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ σε σχέση με κάποιον Κατίδη. Που είναι μία: ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΚΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Κανονικό restart. ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΝΑΝΕ ΑΔΕΙΕΣ. Αλλοιώς πάμε για τις ιδέες του Έρτσου για το γήπεδο και την χρηματοδότηση που έχει βρει, που έχει πιάσει τους πάντες κορόϊδο. " Το δάνειο θα εξυπηρετηθεί σε 30 χρόνια, αλλά εμείς θα το έχουμε ξεπληρώσει σε 3, κι οπότε θα έχουμε cash flow για να κάνουμε μεταγραφές." ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΤΣΟΣ ΤΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ; ΟΥΤΕ Ο ΑΒΑΞ ΝΑ ΗΤΑΝ.
           Φορτισμένος σταματάω. Δεν έχει πια καμιά σημασία τίποτα. Εγώ την αλήθεια την έγραφα και την θέση μου δεν την άλλαξα ποτέ. Όπως τότε που έκοψα το γήπεδο κι όταν τα είπα αυτά στον Κιντή, αυτός απλά μου είπε οτι ο κοντός ήξερε να διαβάζει ισολογισμούς. Κι εξακολουθώ να λέω για την πραγματικη απαλλαγή του Αεκτζή οπαδού ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ, αλλά κι ο αντίπαλος κόσμος, ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ή μισούν. Και το πιο λυπηρό απ' όλα είναι, ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΚ - αυτοί οι ρομαντικοί - ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ακόμα ΕΤΣΙ.
                                          ΚΡΙΜΑ.
            Υγ. Τι θέλουν οι μικρομέτοχοι; ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΕΡ ΑΜΚ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΜΕ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΤΙΑ - που μας κάνουν όλους παράνομους στην ουσία - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ; ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΛΙΓΔΑ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ. ΓΙΑΤΙ; ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΡΩΤΗΜΑ; Δεν θα μιλήσω μηνύσιμα. Ακόμα ο μαλάκας δεν έχει έρθει στο πληκτρολόγιο μου. Απλά θα θυμίσω μια φράση του Albert Camus:
             " ΚΑΘΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΔΥΝΑΣΤΗΣ. "

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ι Β Α Ν

            Είναι πλέον από τις αδυναμίες μου. Να το κρύψω; Γιατί; Μόνο κομπλεξισμό θα έδειχνα για το νέο αφεντικό του ΠΑΟΚ, που θα απασχολήσει ολόκληρη την Ελλάδα σε πολύ λίγο. Όχι μόνο οικονομικά και ποδοσφαιροκοινωνικά. Αλλά και πολιτικά. Εξ άλλου προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται - αφείστε τις μπούρδες οτι από πίσω του είναι ο Πούτιν - και ήδη απέκτησε το Μακεδονία Παλάς στην Σαλονίκη.
             Μα δεν είναι πίσω του ο Πούτιν; Είναι, όσο είναι και πίσω από τον Αμπράμοβιτς. Δηλαδή είναι, όταν του γνέψει ο Ιβάν. Φυσικά και θα σπεύσει ο γκομενιάρης όταν του πει ο επιχειρηματίας. Μόνος του, τι να κάνει; Το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτού του επιπέδου πολιτικοί, είναι κανάς παγκόσμιος πόλεμος. Άρα είναι, αλλά τα λεφτά είναι του Ιβάν. Διότι είναι τεράστιος επιχειρηματίας ο τύπος κι άνετα όλες τις πληροφορίες για τις εταιρείες του μπορείτε να τις βρείτε στο διαδίκτυο.
           Και σαν επιτυχημένος λεφτάς, είναι απόλυτα λογικό να μην τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο κι ειδικά ο ΠΑΟΚ. Μόνο χασούρα πρόκειται να έχει εκεί πέρα κι ειδικά μάλιστα αν μπει σε κούρσα πρωταθλητισμού. ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ. Αλλοιώς τι να κάνει σαν ιδιοκτήτης του βορινού δικέφαλου; Να γλύφει τα σάλια του χάπια; Αδύνατον.
            Για κάτσε ρε Αβραμίδη. Μήπως γράφεις μαλακίες κι αντιφάσεις; Τον έβαλε κανείς με το ζόρι εκεί πάνω; Δεν έριξε ήδη ένα καράβι λεφτά; Θα κάνει ο ΠΑΟΚ κι άλλα τμήματα, που ενδιαφέρουν τον Ιβάν πιο πολύ;
            Όχι αγαπητοί κι αγαπητές. Και μην τρώτε κουτόχορτα. Τα λεφτά αυτά που πέσανε είναι απλά φυστικάκια για το μέγεθος του επιχειρηματία. Ήδη για το ξενοδοχείο τα είπαμε, όπως κι άλλα έχουμε ψιλογράψει για τα 5 εργοστάσια της ζάχαρης. Τον Σαμαρά τον είδατε στα εγκαίνια του κτίριου; Μήπως και ακούσατε και την απαίτηση του για διαγραφή των χρεών του παρελθόντος; Ναι βρε. Όλα αυτά τα μάθατε. Μυστικά ήταν; Δεν λέω τίποτα. Εξ άλλου έξυπνα παιδιά είστε. Μια μικρή λεπτομέρεια μόνο σας έφυγε: Οτι ο Σαμαράς πήγε εκεί στην εκδήλωση και κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε. Κανένας δεν έβγαλε ένα πανό για τα μέτρα ή για τις πολιτικές. Και ποιός να πήγαινε; Αθηναίος; Σιγά τώρα μην ξοδέψουμε και βενζίνη. Βρε ούτε ένας Σαλονικιός.
             Το κουμπί το πάτησε ο Ιβάν. Κι όλοι προβατάκια. Τι είναι ο Ιβάν; Κόκαλης, που μέχρι να μάθει έτρωγε τα γαμήσια από τον καπετάνιο; Ξου όλο το διοικητικό συμβούλιο, Γκαγκάτσης εκ των έσω για αχθοφόρος των πακέτων, και σύμβουλοι, τα πρόσωπα του. Όχι ελληναράδες κι άνθρωποι της πιάτσας δήθεν. Κανονικός Μέγας Αλέξανδρος, που μέχρι να πάει εκεί κάτω, είχαν πάει ανιχνευτές πριν ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
               Το ξενοδοχείο είναι δικό μου γήπεδο λαμόγια. Εσείς θα πάτε στην Τούμπα - μέχρι να την γκρεμίσω κι αυτήν - να κάνετε τους Μάου Μάου. Και μέχρι τότε θα κάνω δηλώσεις συμπάθειας για τον χάπια στα ρώσικα, θα του ζητήσω ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ φορά τίμιο πρωτάθλημα αλλοιώς..., θα φιλοξενήσω τον Αλαφούζο στο γήπεδο και δεν θα μιλήσει κανείς και θα παίξω με τον λαό. Δηλαδή την θύρα 4. Οι άλλοι που δεν είναι χάπατα, ούτως ή άλλως μαζί μου είναι.
               Κι έπαιξε. Γρήγορα. Μαστίγιο και καρότο. Τι ήθελε ο λαός; Τον Γκαρσία κι όχι τον Δώνη. Τι έκανε ο Ιβάν; ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ. Τι να κάνει κι ο λαός; Πήγε να αποδοκιμάσει τον Δώνη. ΣΟΒΑΡΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΛΑΟΣ. Ο ΔΩΝΗΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ; Ο ΔΩΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ; Ο ΙΒΑΝ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΚΟΥΣΕ Ο ΔΩΝΗΣ;
               ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΩΝΗ. 400 κάργα ηλίθιοι κοντόφθαλμοι, που το μπλοκάκι του παρακείμενου μπάτσου κατέγραφε σαν ανεπιθύμητους πλέον. Ο Ιβάν, αυτό που ήθελε το πέτυχε.
              Και πού είναι το καρότο; Το τωρινό είναι το ισόβιο συμβόλαιο στον Σαλπιγγίδη και το αυριανό, το εξής προφανές: ΜΕΡΙΚΑ ΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΩΝΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ( μαλάκας είναι να τον διώξει τώρα; Επιχειρηματίας είναι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΠΑΛΑ αλλά ξέρει οτι κανείς σοβαρός δεν αναλαμβάνει τώρα ) ΚΑΙ ΠΙΣΩ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΣΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ . Δηλαδή μυστικοσύμβουλος του για μπάλα και ποιότητα αγοραπωλησίας παικτών και πού και πού να πηγαίνει και σε κανά αντίστοιχο δωματιάκι για να ηρεμεί και τίποτε καινούργιους περίεργους.
               Κι είχα πει οτι θα πήγαινα πολιτικά. Ελπίζω να μην μπερδευτήκατε. Έτσι πάω με αφορμή τις κινήσεις του Ιβάν. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Κινήσεις ηγέτη, που όταν ξέρει να διοικεί, ΑΠΛΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ. Και κινήσεις, που αν καθίσετε και τις μελετήσετε, δεν είναι προϊόν marketing, ούτε μεθοδευμένες βάσει κάποιας επιστήμης που διδάσκεται στο Harvard. Είναι κινήσεις πηγαίες, βγαλμένες μέσα από την ζωή κι από την εμπειρία του Πόντιου στα όσα αντιμετώπισε για να στήσει την περιουσία του. Παντού τα ίδια άκουγε ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΛΑΟ κι έτσι έμαθε να κόβει φάτσες. Αλλά να βρίσκει και τους ταραξίες μέσα στα μαγαζιά του, που 100% ένας τέτοιος ήταν κι ο Γκαρσία πλέον βάσει ηλικίας μέσα στο χαμηλό επίπεδο του τερέν, αλλά θα είναι πολύ χρήσιμος για δεξί του χέρι. Όταν δηλαδή θα φάει τον Δώνη, γνήσια ΓΕΩΡΓΙΑΝΑ ( οι καλύτεροι πιστολάδες ). ΚΙ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΘΑ ΠΕΙ : " Έμαθε ο Σαβίδης. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΙΣΩΣ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΜΠΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΔΩΝΗ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΕΥΤΥΧΩΣ. ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΞΑΝΑ."
             Καθαρίζει λοιπόν ο ηγέτης το μαγαζί, κάνει τα κουμάντα του για να έχει τον στρατό του αύριο που θα χτυπηθεί σε κάποιες δουλειές κι εύκολα εξαφανίζει και την ουισκάτη ατάκα του "...αν δεν πάρετε πίσω την ποινή στον Σάλπι αποχωρώ..." Μα δεν ήρθε για να φύγει. Ήρθε για να μείνει και μάλιστα γαμιώντας. Γιατί του ξέφυγε η κουβέντα; Όλοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες κάποια στιγμή κι όλοι θέλουν να δείξουν γρήγορα το εκτόπισμα τους. Ειδικά αν παίζουν απέναντι σε χαρτοπετσέτες. Που βάλανε όργανα ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ. Κι ήταν λάθος καθαρά ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ.
               Αυτό το οποίο θα ήθελα να κρατήσετε, είναι οτι ο άνθρωπος δεν είναι πειρατής με την αυστηρή έννοια του όρου. Μπορεί να τα ρίχνει στο κλωτσόσφαιρο για παράπλευρα οφέλη, αλλά δεν είναι χάπιας που πολύ σύντομα θα τα μαζέψει για να μην τον μαζέψουν ( η γνωστή μέθοδος που προστατεύει το σύστημα τους ανθρώπους του ). Το μαγαζί ΠΑΟΚ το νοικοκυρεύει αφού βγάζει την γνήσια ποντιακή φύση του. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ. Κι είναι κιμπάρικη. Τέτοια που ταιριάζει σε Μακεδόνες. Και τέτοια που θα αναγκάσει νότιους, να πάνε μαζί του.
                          Πάντα παίζει και το πού μεγάλωσε κάποιος.
          ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΡΑΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΤΤΙΚΟΒΙΟΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.
         ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΠΑΛΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ, που απορρόφησαν και τους εγκληματίες που σίγουρα φύγανε από εκεί. Απ' όλα έχει ο μπαξές.
                 ΚΙ ΑΠ' ΟΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΣ. ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΣΩΤΗΡΑ. Ενώ ο γνήσιος, θέλει εχθρούς. Για να χορέψει πυρρίχειο μόνος του, κι όχι να βάλει συγκροτήματα να χορεύουν για την πάρτη του.
                 Υγ1. Αν προχωρήσω, θα γίνει της πουτάνας. Οπότε το κόβω και περιμένω τον Βιντιάδη να ενημερώσει τον Sugar για τις προθέσεις του Κιθ.
                 Υγ2. Νέοι φάκελλοι στον Αλαφούζο. Όλες οι διαφημίσεις ήταν Aegean. Το είδατε; Ποιά είναι ακριβώς η δουλειά του μπαμπά του καναλάρχη ;
                  Υγ3. Την καλημέρα μου μαζί με όλους τους παρασκηνιάρχες.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τύφλα

            Όχι στο μεθύσι, αλλά στην δικαιοσύνη. Πάντα αποδίδεται σε αυτό το κράτος σαν αποτέλεσμα του κατά Πλάτωνα κανόνα : Φρόνηση, σωφροσύνη και ανδρεία πρώτα ( όχι με τις σημερινές έννοιες, αλλά να μην χρησιμοποιήσω μασονικούς ορισμούς τώρα και γίνει της πουτάνας ) κι άρα σαν αποτέλεσμα την δικαιοσύνη. ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΥΦΛΗ.  Και γι' αυτό χάλασαν οι πολίτες που για να ήταν " άριστοι " θα έπρεπε να έχουν τα χαρακτηριστικά που ανέφερε ο εκ των πρώτων μασόνων Πλάτων και μετά το σύνολο των πολιτών, που λέγεται κοινωνία. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΒΛΕΠΕ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. Και του φεύγουν ψιλά και χοντρά όταν βλέπουν κάποιον μεγαλοπαράγοντα της ζωής.
            ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ, δεν είναι απλά δημιουργήματα του συστήματος. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, θα βρείτε τον πολίτη χωρίς τα πλατωνικά χαρακτηριστικά αλλά και την δικαιοσύνη, που για να το παίξει πετυχημένη οικογενειακώς και νάχει κανά αυθαίρετο σε κανά κωλοχώρι, ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ αλλά κύρια τις απλές επιταγές του κοινού νου. ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΕΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ.
           ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΝΑ ΑΡΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ και να αμείβεται με βάση τα χρήματα που κατάσχονται από τους πραγματικούς ενόχους. Ριζοσπαστικό; Σώπα βρε της διαδικασίας άνθρωπε. ΚΑΤΣΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ. ΕΠΙΣΠΕΥΣΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ. ΨΑΞΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ ( δίκαια ).
          Σιγά να μην το κάνει. Προτιμότερα δεν είναι τα παραδικαστικά κυκλώματα, οι αργομισθίες και τα μεγαρόσημα; ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ. ΤΟ ΚΩΛΟΧΏΡΑΦΟ ΣΤΑ ΓΚΡΑΒΑΡΑ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΚΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, που στην Γαλλία και στην Αγγλία φοράνε περούκα και στην Ελλάδα γουνάκια, ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ SOFTEX. Ή σερβιέτα. Σαν την υπόθεση του χάπια για τα στημένα και την συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Αναμένω την έμπειρη κυρία Παπανδρέου.
          Και θυμάμαι παλιά, που είχα αποκτήσει ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο. Μια Lancia HF Integrale. Δεν το κρύβω. Πάντα μου άρεσαν τα γρήγορα αυτοκίνητα. Και βγαίνω ένα πρωινό από το σπίτι - τότε έμενα στην Βουλιαγμένη μαζί με την Δούκισα τη Νομικού -  και δεν βρίσκω το κάρο. Ρε πούστη μου, πού το είχα βάλει; Με τα πολλά, αυτοπαραδέχτηκα οτι μου το είχαν βουτήξει. Και πάω στην αστυνομία και δηλώνω την κλοπή για το πλήρως ασφαλισμένο εργαλείο.
           Μετά από κανά τρίμηνο, η ασφαλιστική εταιρεία με αποζημιώνει. Και μετά από κανά εξάμηνο, το όχημα βρίσκεται μπλεγμένο σε τρακάρισμα, ευτυχώς όχι θανατηφόρο. Κάπου στην γέφυρα που συνδέει τις Κουκουβάουνες με την εθνική οδό. Φταίχτης, ο Λάντσιας, ο κλέφτης. Θύμα ένα νέο παιδί, που όμως ήταν ανασφάλιστο αφού το ιμπιζάκι του ήταν δώρο του πατέρα του μόλις την προηγούμενη μέρα. Λεπτομέρεια αυτό, αλλά κάποιος έπρεπε και να αποζημιώσει την καταστροφή. Οπότε βρίσκομαι στα δικαστήρια για την υπόθεση.
           Για να αποδείξω οτι το αυτοκίνητο ήταν φυσικά ακόμα στην ιδιοκτησία μου, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΧΡΗΣΙΑ ΜΟΥ. Πράμα το οποίο έγινε και αμέσως δεκτό από το δικαστήριο αφού ΚΑΙ η κλοπή είχε δηλωθεί από μέρους μου αλλά ΚΑΙ είχε πέσει και η σχετική αποζημίωση, όπως προείπα.
Ποιός την είχε πληρώσει; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΘΥΜΑ. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ, ΕΧΑΣΕ ΚΑΝΑ ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
             ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΑ, ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΠΙΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΜΠΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ. Διότι με αυτά ασχολείται η δικαιοσύνη. Με τις μπούρδες. ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΛΗΤΗΡΑ. Κι αν είχα κάνει ψευδή δήλωση κλοπής, κι αν οδηγούσα ακόμα το αυτοκίνητο ( έλα ρε καχύποπτε ). Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΟΤΕ, οπότε κι εγώ να ήμουν, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΟΥΤΖΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.
            Κι οπότε στην υπόθεση του Κατίδη, γιατί να μην κληθεί και η ΑΕΚ; Γιατί να μην συνεδριάσουν τα λαμόγια οι δικηγόροι μαζί με τα λαμόγια τους δικαστές; Με την παράγραφο 1 του άρθρου 23 του αθλητικού νόμου, φταίει μόνο ο παίκτης. Με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου, μπορεί και να φταίει και η ομάδα. Η ομάδα που αθωώνεται με την παράγραφο 3 όμως. ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ  ΜΠΕΡΝΤΕ; ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΧΑΡΤΟΣΗΜΑ; Και τότε, πώς ο Δημητρέλος θα αμειφθεί σαν δικαστής στο ποδόσφαιρο σάλας;
             Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - τι άποψη έχετε σχετικά με τον τραμπουκισμό που ενέπνεε σαν προπονητής; - ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΤΩΝ 30 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΗΚΕ Η ΑΕΚ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ; " ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ" Και μάλιστα το " Χ " ήταν αγκιλωτός σταυρός. Με λεπτομέρειες πάλι θα ασχολούμαστε;
             Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ  ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΣ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΑ ΖΩΑ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ, που ο Άρης ζητάει το ξεκάθαρο: Να πάρει το ματς στα χαρτιά. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙ;
                Αν το πρωκτικό σεξ είναι το σωστό, αφού όπως έλεγε και ο γνωστός μαρκήσιος, το πουλί είναι κυλινδρικό κι άρα είναι προορισμένο για τον κώλο κι όχι για το άλλο, που είναι αχανές και σφηνοειδές. ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ;
            Στο θέατρο του παραλόγου, τι να πω; ΤΑ ΠΑΝΤΑ, άμα θέλω μπορώ να γράφω. ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ  - ποπυ μου το παίζει και κριτής - , ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ, που όμως αγάπησε τον Λεωνίδα. Έλα, που δεν ξέρεις ποιός είναι αυτός και ποιός έκανε την πάσα.
               ΚΙ η ΕΠΟ το στρογγύλεψε ( το κράτος δικαίου ). Κι ο Σύριζα, το μάζεψε. Ο Αντώνης, δεν έχει πάρει ακόμα εντολή κι έμειναν οι κακοί της Original ( οι άμεμπτοι ), που δεν τους πειράζει η ελέυθερη διακίνηση ουσιών αλλά και βομβών ( κροτου βέβαια όχι αποτελέσματος ) στα μαγαζάκια της.   Η δε ΧΑ, απέσυρε την ανακοίνωση των ντουλαπών της.
             ΚΙ έμεινε μόνη η Κύπρος, για να δείχνει γιατί ο Μητροπάνος τραγούδησε για αυτήν στο τέλος της καριέρας του. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ. Οι εδώ σαβίδηδες, απλά είναι ολυμπιακοί και υπέρ της ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, δεν λέει τίποτα σε κανέναν.
                         Την καλημέρα μου και θα πάω πλέον πολιτικά, αφού μάλιστα η ελληνική επανάσταση - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ -  θα φέρει παρελάσεις ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΦΟΥΣΤΑ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ, ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, φοράνε μίνι.        

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΜΑ

           Το ξεσκίσαμε το θέμα; Ε, φυσικά. Μπήκανε κι έγκριτοι δημοσιογράφοι στο παιχνίδι και καταθέσανε τον εμετό τους. Μπήκε ο ζούγκλας και μπήκε κι ο ταβερνιάρης με το μαγαζί το Κρητικό. Όλοι ρε πούστη να έχουν άποψη. Μέχρι κι η πεθερά μου βρέθηκε - μέσω Καθημερινής - να έχει γνώμη για την ΑΕΚ και να γνωρίζει παραπάνω. Ξαφνικά όλοι αυτοί που μισούσαν το ποδόσφαιρο, δηλαδή όλους εμάς τους  αλήτες που ακόμα τραβάμε στο γήπεδο ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗΜΕΝΟ - απόκτησαν γνώμη και άποψη για το τι μπορεί και να γίνει εκεί μέσα.
          ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΑ ΧΑΜΑΙΤΥΠΟΙΟ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΝ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ. Μιλάμε για τρομερή δύναμη Κατίδη ή απλά για ανύπαρκτους πολίτες. Πού είμαι εγώ; Φυσικά στην υπόγα αλλά με συγκεκριμένες ερωτήσεις:
          ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ;
          ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΑΕΚ ΚΙ Ο ΚΑΤΙΔΗΣ;
          ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ Ή ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΙΣΘΟ; ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ, ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΔΩΡΕΕΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, που κατά κόσμο λέγεται φαλημέντο μέγαρο μουσικής;
                 ΕΓΩ ΛΕΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ κι απλά βρήκατε κάτι για να μιλάτε στο νηστήσιμο τραπέζι. Το οποίο το τίμησε ιδιαίτερα σήμερα ο Τύρναβος. Αγάμητες και καβλωμένοι. Και κανείς να μην βρίσκει επαφή.
            Σαν τον Δημητρέλο, που προανάγγειλε την απόφαση. Μια απόφαση που είναι μονόδρομος. Αφού η ελληνική ομάδα είναι υποσύνολο της εθνικής ομάδας ( επιτρέψτε μου μια κλανιά και σχολιάστε ) κι αφού το προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, συγνώμη ΑΕΚ, πρέπει να κάνει κάθαρση, αύριο θα πάμε να παρακολουθήσουμε τα γνωστά με μπόλικη σαλάτα Βιντιάδη. Που επανήλθε αφού η ομάς θεωρητικά σώθηκε κατά τους αναλυτές του ελέους. Είπαμε: ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ, ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ .
             Τόσο απλό παιχνίδι παίζεται και τόσο απλά γράφαμε μερικές μέρες πριν, οτι Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΛΛΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ; ΜΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ή ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ; Αφού ο μαλάκας θα έχει όπιο, δεν θα έχει και αντίβαρο; Η θέση του Χένρυ για μικρούς τοπικούς πολέμους, απλά περνάει στα αψήφιστα;
           Μπα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΑ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ. Πέσανε τα σωστά τηλεφωνήματα, τα οποία είπανε οτι αφού Η ΚΛΕΙΣΤΟΦΟΒΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ; ΠΡΟΣΚΗΝΙΑΚΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ; ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ, ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ. Αυτό που το πολεμάνε με νύχια και με δόντια οι καταληψίες, όπως και κυνήγησαν και το άγνωστο δάνειο που όμως είχε το 10% για τη μάνα. ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ " ΘΑ " ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. Ή μάλλον καλύτερα, οτι είναι της ΑΕΚ. Διότι αν δεν ήταν, τι δουλειά έχουν εκεί;
          ΚΙ ΕΝΩ Ο ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΛΕΕΙ " ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ".
           ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΙΑ, ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ;
                     Και γαμώ τις επαναστάσεις. Και γαμώ τις ρίξεις. ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, που αμάρτησαν για το παιδί τους. Φυσικότατα άγιος αυτός  ο σκοπός της πόρνης, αλλά δεν την κάνει τίποτα παραπάνω. Ούτε από αυτόν που σκότωσε εν βρασμώ. Ξέρετε πόσους βρασμούς έχω περάσει; Προτίμησα να βράζω, παρά να αφαιρέσω ζωή.
             Και προτίμησα να είμαι Αεκτζής. Περιστασιακά δολοφόνος κι όχι συστηματικά. Φυσικά το ίδιο δολοφόνος ( ποδοσφαιρικά μιλάω ) αλλά με σκοπό, μετά την κάθαρση που έρχεται πάντα με ρίξεις, να κάνω κάτι διαφορετικό. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. Ακόμα και για την αλάνα. Προσωπικά το πέτυχα με την ερασιτεχνική ομάδα της Καισαριανής - φυσικά στην προσφυγιά - για τα παιδιά. Στην ΑΕΚ, δεν πέτυχα τίποτα παρά την ανοχή μου στην παρέα που την έβαλε μέσα όσο και το καραλαμόγιο που θυσιάστηκε με προεδρικό διάταγμα για το παιδί του. Ο άνθρωπος της εκκλησίας και της ΚΥΠ, που έβγαλε έξω εκείνο το χάπατο ΠΟΥ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. ΚΑΡΑΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
              Δεν με απασχολεί το αυριανό συμβούλιο της ΑΕΚ. Δεν με απασχολεί τίποτα που θα αποφασίσουν οι ψεύτες και οι μπροστινοί κάποιων μπροστινών άλλων που φοβούνται μην φάνε ξύλο από κάποιους καταληψίες που παίρνουν εντολές από κοινούς χαπάκηδες και ναρκομανείς, που ενώ ελέγχονται από αστυνομικούς, μέσα στο γήπεδο έχουν μέχρι και Καλάσνικωφ. Το μόνο που με απασχολεί είναι να φτειάξω άντρες στην Ελλάδα, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
             ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΥΣ, που όταν υπάρχει παιχνίδι σε γήπεδο είτε ελληνικό είτε ευρωπαϊκό, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΙΔΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΟΤΑ ΚΑΠΟΥ. Σαν το συμβούλιο αύριο, που σύσσωμο θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, και να έχουν αναλάβει οι καταληψίες που κρατάνε τις παραιτήσεις αλλά δεν τις ενεργοποιούν. Γιατί; Μήπως έχουν καταλάβει οτι είναι ανίκανοι ή δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία;
            Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ - γραμμένο εδώ - ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΧ. ΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ. ΣΑΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ, ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ. ΚΙ ΑΡΑ ΚΑΤΙΔΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.
             Μα ο Μελισσανίδης, τι παραπάνω θα σου δώσει; Σας πρόλαβα, ελπίζω. ΕΙΠΑ: Τις ρίξεις.
        Δεν μπορεί ή δεν του δίνει αρμοδιότητα το κονκλαβιο; Ε, ας έρθει άλλος. Ούτως κι άλλως κι αυτός στα 60 τι να κάνει; Άντε να χτίσει κανά γήπεδο για την υστεροφημία του και να πάρει και κανά δυό τίτλους. Η ΑΕΚ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΟΧΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. Μπορεί απλά κάποιοι δίπλα στον τάδε ( ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ) , να την βάλουν στην σωστή ρότα. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ, 'όπως γίνονται τα πάντα στην χώρα.
                  ΥΓ. Ελπίζω στους κουμπάρους.
            

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΙΔΙΑΔΑ

             Δουλειά δεν είχε ο διάολος γαμούσε τα παιδιά του. Αυτή είναι η αλήθεια κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Χωρίς καμία διάθεση να καταδικάσω κάποιον ή να τον αφήσω ξέφραγο αμπέλι και να κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Και βέβαια δεν μπορώ να βάλω στο τερέν το θέμα δημοκρατία ή ελευθερία ή ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο καθένας. Να μην σας μπερδεύω όμως με περιττές αράδες.
             Διότι έχω θέση. Και θεωρώ την ποινή στην Παπαχρήστου απείρως βαρύτερη από αυτήν που θα φάει ο Κατίδης, τον οποίον προσωπικά τον " σκέφτομαι " τώρα που θα διασυρθεί. Διότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Και φοβάμαι μην τυχόν κι έχει την κατάληξη που είχε ο Δίντσικος τότε παλιά. Δεν θέλει και πολύ.
           Γιατί τα λέω αυτά; Διότι η αθλήτρια, έγραψε κάτι σε προσωπικό της χώρο. Που μπορεί να μπαίνουν και να την διαβάζουν κάποιοι, αλλά αυτοί οι κάποιοι αν δεν την γουστάρουν άνετα δεν ξαναμπαίνουν. Την κάνουν delete ή ό,τι άλλο θέλουν. Ας πούμε της γράφουν μπινελίκια κρυβόμενοι πίσω από μια ψεύτικη ταυτότητα, όπως πολλές φορές γίνεται κι εδώ μέσα. Και τελικά, ο μόνος που κινδυνεύει είναι αυτός που γράφει επώνυμα και κανείς άλλος. Ίδια κατάσταση με τον επιχειρηματία στην Ελλάδα, που από όλη την εταιρεία είναι ο μόνος που δεν κάνει τίποτα σύμφωνα με το ιδιότυπο κομμουνιστικό δόγμα που κατά περίεργο τρόπο  πρεσβεύει και υπερασπίζει μόνο αυτό - μαζί με τα λοιπά κόμματα που απολογούνται σε αυτό - την εδώ τοπική δημοκρατία και τα λοιπά κουραφέξαλα.
          Και ουδέποτε πρόκειται να μπερδέψω το δημόσιο διαδικτυακό μέσο γνώμης κι επικοινωνίας με το γήπεδο. Διότι στον υπολογιστή, όπως και στα ΜΜΕ, υπάρχει το δικαίωμα του ζάπινγκ. Κάτι σαν την ψήφο ανά τετραετία για τους πολιτικούς. Ο κόσμος έχει την άνεση της επίθεσης αλλά και της άμυνας. Στο γήπεδο όμως, δεν έχεις τίποτα. Ο κάθε μαλάκας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Είτε να μιλήσει για τον Μωάμεθ, είτε για τον Χριστό είτε για τον κανιβαλισμό. Κι ειδικά άμα έχει πετύχει και κανά γκολ, κι οπότε η αμεσότητα της προσοχής του οπαδού - που κατά τεκμήριο είναι μαλάκας ( μέσα κι εγώ ) - βρίσκεται ακριβώς πάνω στον τύπο που θέλει να εκφραστεί.
           Το γήπεδο λοιπόν, ΔΕΝ είναι προσωπικός χώρος κανενός. Κι έχει κανόνες και συμπεριφορές. Αδιάφορο αν οι ελληνικοί θεσμοί εφαρμόζονται επιλεκτικά, επειδή ζούμε - ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΜΑΣ - σε μπουρδέλο. Ο παίκτης λοιπόν, ή ο συγγραφέας, ή ο οποιοσδήποτε, θα πρέπει να γνωρίζει τον ορισμό του χώρου στον οποίο πηγαίνει για να κάνει την παράσταση του. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ( μουσικής, γλυπτικής, ηθοποιίας κλπ ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΛΗΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ , ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ , κατά την γνώμη μου ανήκει σε προπαγάνδα κόκκινου ή μαύρου επιπέδου.
          Διότι έχω βαρεθεί να ακούω για τον τάδε οτι είναι υπεράνθρωπος ή θεός, επειδή ζωγραφίζει καλά ή τραγουδάει καλά ή γράφει τρομερή μουσική. Έχω βαρεθεί να ακούω νουθεσίες από κοντοβράκηδες ή από ρασοφόρους. Φυσικά και έχουν δικαίωμα να πουν ό,τι θέλουν. Πού; ΣΕ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ και δεν θα κάνω και ψυχανάλυση για το ποιός είναι εν γνώσει του θύτης ή κατά λάθος. Ο Κατίδης λοιπόν στο γήπεδο θα παίξει μπάλα και μετά θα κάνει δηλώσεις για το παιχνίδι και την πάρτη του. Το ίδιο κι ο Λουτσιάνο παλιότερα που μας είχε γαμήσει με τον θεό που σώζει ή τους άλλους με τα αντιρατσιστικά συνθήματα στα μπλουζάκια τους.
         Σαν τις καμπάνιες της ΟΥΕΦΑ που γίνονται εν χορώ. ΑΛΛΟ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΙΓΩΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΦΕΪΓ ΒΟΛΑΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
         Εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο. Αν έχει αποτύχει ολάκερη η κοινωνία καθώς και το εκπαιδευτικό σύστημα της να διαμορφώσει ειλικρινή κριτική σκέψη ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΝΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
        Που σίγουρα κάτι τέτοιο έχει γίνει. Δεν έχω καμιά αμφιβολία. Αλλά έχει γίνει μονομερώς. Σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Είτε της μόδας, είτε εκεί που υπάρχει πρόβλημα. Οπότε έχουμε κατάλυση της ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης.
        Με την εξής αίρεση όμως : Πόσοι δικαιούνται ελεύθερη γνώμη ( για την σκέψη δεν μπορώ να κάνω πολλά ); Όλοι; Ποιός το είπε αυτό; Επειδή υπάρχει ισότης ψήφου; Μα κι αυτό προϊόν της σημερινής κατάντιας δεν είναι; Αυτής της δημοκρατίας που ελέγχεται από μια πολύ συγκεκριμένη μειοψηφία. Και που κατευθύνεται κατά βούληση.
           Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν, δέχομαι τον χαρακτηρισμό του ρατσιστή έναντι του μαλάκα. Υπό άλλη έννοια - αυτή του δημοκράτη -, δεν μπορώ να στείλω στα Τάρταρα όλον αυτόν τον κόσμο που ψήφισε χρυσή αυγή. Υπό τρίτη έννοια, δεν δέχομαι την ρήση κύρια των παλιών πασόκων οτι " η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα ...και δεν κινδυνεύει..."ΕΓΩ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ.
          Και σταματώ εδώ, απλά καταθέτοντας την δική μου άποψη : Την δημοκρατία όπως και τον θεό, τα έχεις μέσα σου. Η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που απαιτεί χοντρή παιδεία και δεν επιβάλλεται με τιμωρίες και αφανισμούς. Αυτό το απίθανο κοντράστ που βλέπουμε σήμερα στην βουλή που χιτλερικοί και κομμουνιστές κάθονται στα εδρανάκια και μιλάνε.
                          Εύχομαι καλά κούλουμα ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΕΙ Ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ κι όχι μέχρι του χρόνου. Είπα " εύχομαι " έτσι; Δεν είπα " ελπίζω ".
            ΥΓ1. Η απόλυτη μαλακία της ΑΕΚ. " Είτε το συμβόλαιο του Κατίδη διακοπεί από υπαιτιότητα της ΑΕΚ είτε από δική ΤΟΥ, ο Φωτίου θα πάρει λεφτά." Πάλι καλά που ο Κατίδης δεν έκαψε τα γραφεία ή δεν δολοφόνησε κάποιον. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΣΗ ΨΗΦΟ ΜΕ ΜΑΣ ΚΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
                ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, ΕΙΜΑΙ ΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΚΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΑΝ και ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ αλλά και ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ.
              ΥΓ2. Γιατί τηρούνται επιλεκτικά οι νόμοι; ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Α Ε Κ - ΒΕΡΟΙΑ

            Απόκριες και γιατί να λείπει κι αυτή η ατμόσφαιρα από το παιχνίδι; Η Βέροια - με τρομερές απουσίες - έχει ντυθεί Μπαρτσελόνα στα μάτια των ηγετών μας. Ο δικέφαλος έχει ντυθεί ομαδίτσα κι ετοιμάζεται για τη μάχη των μαχών. Ο διαιτητής Μάνταλος έχει ντυθεί κριτής στην πρώτη εθνική ενώ ακόμα τον κυνηγάνε για τις αποφάσεις σε σχολικό πρωτάθλημα. Και οι φίλαθλοι είναι οι μόνοι που πάνε στο γήπεδο άντυτοι. Τέρμα τα " είμαστε υπέρ του αθλήματος " και τα λοιπά σοφοστικέ. Το μόνο που θέλουμε είναι η νίκη, όπως κι αν έρθει. Το καρναβάλι μασκαρεύει μόνο τα σώματα. Ποτέ τις ψυχές. Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα ξημερώσει.
           Το ξημέρωμα καλό ήταν με το γκολ δώρο του τερματοφύλακα του αντιπάλου στην ωραία αντεπίθεση μας. Κι εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα, αφού όλο αυτό το άγχος με το ποίο ήμασταν φορτωμένοι, φάνηκε στην διαχείριση του γρήγορου γκολ. Κάτι για το οποίο δεν υπήρχε προετοιμασία. Ε βέβαια, όταν παίζεις με την Μπαρτσελόνα αυτά παθαίνεις. Να ξαναεπιτεθείς ή να κάνεις άμυνα από το δεύτερο λεπτό; Μεγάλα ερωτήματα αυτά.
         Και μέχρι να απαντηθούν αυτά, χάσαμε τον προσανατολισμό μας κι ο καθένας έκανε ό,τι του κατέβαινε στο κεφάλι. Αποτέλεσμα λοιπόν ήταν να χάσουμε το κέντρο, να μην μπορούμε να κρατήσουμε την μπάλα και να μην μπορούμε να δημιουργήσουμε τίποτα. Και η Βέροια να φαντάζει ιδιαίτερα αξιόμαχη και πολύ πιο επικίνδυνη. Ακόμα και με το σκληρό της παιχνίδι, που δεν την κακίζω καθόλου. Οπότε βλέπαμε μια σούπα, την οποίαν ανακάτεβε καλά ο διαιτητής που κατά την γνώμη μου αρνήθηκε στον αντίπαλο ένα πέναλτυ. Κι εδώ ξεκίνησαν και οι ανησυχίες μου για την συνέχεια. Θα πατσίσει το λάθος του; Εμείς θα μπούμε με μεγαλύτερη συγκέντρωση ή θάμαστε Κατίδηδες και δεν θα πατάμε περιοχή;
        Τα πράματα όμως εξελίχθηκαν πολύ χειρότερα στο δεύτερο μέρος. Καιρό είχα να δω τόσο κακή ΑΕΚ και τόσο λιγόψυχους παίκτες. Καιρό είχα να δω έναν διαιτητή που πήγε πίπα κώλο την Βέροια. Μια συμπαθητική ομάδα, που την αδικεί κατάφωρα το αποτέλεσμα. Και ναι μεν η νίκη ήταν μονόδρομος για μας, αλλά πάντα πρέπει να υπάρχει και ο φωτισμός της λογικής.
        Αυτό λοιπόν που έγραφα πριν για το γρήγορο γκολ μας, δικαιώθηκε στο καρναβάλι του δεύτερου ημιχρόνιου. Που μόλις φάγαμε το γκολ, άρχισε ο ηρωισμός - πάντα άναρχα - που τελικά κατέληξε με το σούπερ τυχερό δεύτερο τέρμα μας. Και θα μπορούσε να υπάρχει και τρίτο αν ο Κατίδης ήταν στοιχειωδώς σοβαρός. Αλλά όταν βλέπεις άνθρωπο μετά από μια πετυχημένη προβολή, να χαιρετάει χιτλερικά, τότε τι να πεις;
       Τίποτα. Στο τίποτα που έφτειαξε ο Λίνεν, αφού στο ματς ζωής και θανάτου, οι πιο διακριθέντες παίκτες μας ήταν κύρια τα σέντερ μπακ μας. Με κάποιες ψύχραιμες παρεμβάσεις του Ρότζερ κι αρκετή προσπάθεια από τον Ισπανό. Λίγα πράματα όμως. Τα τραβάω τα λουριά για να βρω καλούς. Για κακούς δεν απαιτείται πολύς κόπος. Μακράν ο Πετρόπουλος και σταματάω εδώ.
        Κατάντια αγαπητοί κι αγαπητές. Ένα παιχνίδι για μαϊμούδες, που απλά πάνε στο γήπεδο για να δουν τι θα γράψει το κοντέρ στο τέλος. Κάκιστη κυκλοφορία, μηδενική ανάπτυξη κι ανύπαρκτη επίθεση. Λογικότατα αφού δεν υπήρχαμε στο κέντρο. Ούτε στις αποκρούσεις μας αλλά ούτε και στις καραμπόλες από τα στημένα που κερδίζαμε. Και γιατί το τελικό σκορ μας προβιβάζει; Απλά πράματα. Μπόλικη ρέντα και μια διαιτησία κατά παραγγελία. Η αποθέωση της ήταν στην φάση του Πετρόπουλου με τον αντίπαλο τέρμα που του πήρε την μπάλα μέσα από τα χέρια.
        Τι κρατάμε; Σαν Αεκτζήδες τίποτα. Σαν βαθμοθήρες όμως, τα γνωστά. Τα οποία βαθμουλάκια θα πρέπει να τα κυνηγήσουμε και στις άλλες έδρες αν δεν θέλουμε να περάσουμε τα ίδια και με την Κομοτινή. Και πρέπει να δουλέψουν οι παίκτες τώρα στην διακοπή μπας και βελτιώσουν κάτι. Διότι η εικόνα είναι τραγική. Και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Δεν είπαμε να την διαλύσουμε την Βέροια αλλά όχι και να πέφτουν όλοι κάτω σαν κοτόπουλα για καθυστέρηση. Όσο κι αν Πήδουλας κάνει πλάκα στην προπόνηση.
                                               ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ
          Υγ. Η αλλαγή του Τσουμάγκα με τον Τσουκαλά ήταν πολύ σωστή κι εκθέτει για ακόμα μια φορά τον Λίνεν για τον Πλατανιά. Ο Ανάκογλου θα βοηθήσει πιστεύω στο ματς που θα λείπει ο Ρότζερ. Εκεί πρέπει να πάει, αφού στο κέντρο θα χρειαστούν σκυλιά για τρεξίματα σαν τον Φέτση.