Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η ΔΩΝΣ

             Ρε παιδιά, όχι οτι θέλω να γίνω κακός, αλλά θέλει η χήρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Κι ας λέω οτι δεύτερη ομάδα μου είναι ο ΠΑΟΚ. Μούχει μείνει από τον πατέρα μου που τότε πολύ παλιά από την ομάδα αυτή ξεκίνησε κι όταν κατέβηκε στην Αθήνα, το γύρισε στην ΑΕΚ. Που τότε βέβαια τα δυό σωματεία ήταν αδελφά. Σήμερα φροντίσανε οι παράγοντες αλλά και οι οργανωμένοι εκατέρωθεν, να γίνουμε από δυό χωριά χωριάτες.
              Τέλος πάντων. Αυτή η Δωνς, πάντα στο λαιμό μου καθότανε. Από την αλογοτροφή μιλάω, που αντί να τρέχει ντοπαρισμένος τίποτε εμπόδια, διάλεξε να προσποιείται το δεξί μπακ. Και μετά την κούρσα στο Άμστερνταμ και την πάσα στον Βαζέχα, πιάσανε κότσους τους άμπαλους Άγγλους και τον μοσχοπουλήσανε. Κι όταν ο παπάρας ήρθε σαν παίκτης στην ΑΕΚ, ρε να μοιάζω οτι είχα ψύχωση με την εμμονή να τον βρίζω. Τέτοιο φοβίτσουλα δεν είχα ξαναδεί.
             Πάνε όμως αυτά, αφού ο τίποτας μπήκε στην προπονητική. Τα αποτελέσματα του τα είδατε και τα θυμάστε στην ομάδα μας, με την τρέλα του για το 4-3-3 και την μετατροπή του Ριβάλντο σε εξτρέμ. Θα θυμάστε βέβαια και τον αποκλεισμό μας από την Ευρώπη, τα κεφαλοχτυπήματα στα αποδυτήρια της Φυλής αλλά και τα δάκρυα που κέρδισε τον Αστέρα στα χασομέρια. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΪΣΤΟΡΟΒΙΤΣ που πανηγύριζε, αντί να τα βάλουν με τον μαλάκα προπονητή.
              Δεν έκανε δουλειά στον Ατρόμητο; Έτσι λένε οι δημοσιογραφάρες. Έχετε δει το Περιστέρι φέτος; Δεν μιλάω για την Αγγλία - ο Σέρβος ήταν πάντα χέστης - αλλά για τις ελληνικές υποχρεώσεις. Όταν θα έχετε την ευκαιρία, συγκρίνετε το περσινό συνοθύλευμα του παραρτήματος με το φετινό. Και κρίμα για τον ΠΑΟΚ, που πιάστηκε κι αυτός κότσος και πήρε την Δωνς για να του φτιάξει αγωνιστική ταυτότητα.
              Το χάρηκα σας λέω για την βλογιοκομμένη, που τέτοιος αντιαεκτζής δεν πρέπει ποτέ να έχει περάσει από τον πάγκο μας. Είναι αυτό που λένε: Θεραπεύεται η μαλακία; Μόνο αν παραδεχτείς οτι είσαι μαλάκας. Πού να το κάνει αυτό η Δωνς; Εδώ πέρσι, με όλα τα όπλα του χάπια και του βενζινά ανοιχτά, κι ήθελε να κάνει καριέρα στην Αγγλία αλλά ο μάνατζερ του, του έφερε πρόταση από την Θύελλα πετρομαγούλας κι έμεινε στην Χαλκηδόνα. Στον δε ΠΑΟΚ, τι άλλο να έκανε; Άσε τις τιμωρίες που γι' αυτές είναι υπεύθυνοι οι μαλαματίνες. 4 μύρια στο βρόντο με τη Ραπίντ; Να μην επαναλαμβάνομαι όμως, διότι τα αντίστοιχα τα έχει ποστάρει ο Dimi.
              Την χαρά μου ήθελα να μοιραστώ, τώρα που σε λίγο θα αναλάβει τα Άσπρα Χώματα και θα εξαφανιστεί από το ποδοσφαιρικό στερέωμα. Πρώτον σαν αντιαεκτζής, δεύτερον σαν επιλογή του κοντού και τρίτον και κυριότερον σαν αυτοκάθαρση του ποδόσφαιρου από τύπους επικίνδυνους με γνώμη σαν κωλοτρυπίδα και μόνιμος μπουρλιοτιέρης της ηρεμίας και τεμπελχανάς αγωνιζόμενος να περάσει ντόπες σαν προπονητικά συστήματα.
                 Ένας πραγματικά επικίνδυνος τύπος, βαθύτατα κομπλεξικός, εγωπαθής, που με ένα επιτελείο δημοσιογράφων περιφέρεται δήθεν πετυχημένα στον χώρο της πρώτης εθνικής, εκμεταλλευόμενος το μπουρδέλο που λέγεται διοργάνωση ή χώρα. Και που αύριο θα μελετήσει βαθύτατα τον Πλατανιά για να τον συντρίψει με διαφορά ενός γκολ στην Τούμπα την κατάμεστη και την πύρινη. ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΠΑΛΑ.
                  Είπαμε, λείπει η χήρα από το κρεβάτι; Γιατί να μην χαρώ με την Δωνς; Τι να το παίξω; Δημοσιογραφάρα και να κάνω την ήπια τεχνική ανάλυση του παιχνιδιού; Εγώ βλέπω το ταμπλώ. 3-0. Και το παιχνίδι δεν το έβλεπα, αφού πιο πολύ ο Σέρβος με απασχολούσε. Άρα δεν έχω γνώμη για ατυχίες ή σφαλτσοσφυρίγματα και κρατάω την ουσία. Η Δωνς για άλλη μια φορά με δικαίωσε, σε πλήρη αντιδιατολή με τον σπέσιαλ φάπα της Ισπανίας που τον Βιλανόβα τον έκανε μια χόρτα ή προϊόν που αντιπροσωπεύει το όνομα του. Ούτε βέβαια και το κλάσικο το είδα. Το ταμπλώ πάλι είδα και την ιστορία. Όπως βλέπω και το μέλλον του champions league.  Όπως βλέπω και το παρόν. Η Δωνς θα βγάλει κανά τρίμηνο κι ο σπέσιαλ φάπας θα διαλέγει στυλό για υπογραφές. Τυχαίο; Αμέ. Τι είναι η ζωή; Τύχη και timing.  Απλά υπερεκτιμήθηκε το -5, ενώ η ντόπα παίρνεται την κατάλληλη στιγμή.
            Υγ. Χρειάζονται αρχίδια για μεγάλη ομάδα. Ειδικά άμα πας να την βάλεις από κάτω σου. Κι άλλο γάλα κι άλλο Καβάλα. Κι άλλο Παοκ κι άλλο Ρεάλ, που πόσο καιρό είχε να δει τίτλους;

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΚΑΛΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ

              Για να θυμηθούμε λίγο τα παλιά. Τι έλεγε ο κοκαλιάρης την ώρα που με μαύρα γυαλιά ηλίου έσπρωχνε το χρήμα του κατάσκοπου στους διαιτητές μέσω χρηματιστηρίου; Εκεί που στεγαζόταν μέχρι πρότινος η " Άποψη " κι εκατό μέτρα λίγο πριν τα ενωμεήνα χρηματιστήρια. " Όλες οι ομάδες είναι ίδιες. Την διαφορά την κάνει η διαιτησία. " Και θυμάστε βέβαια τα όσα όμορφα γινόντουσαν.
              Σήμερα έχει αλλάξει κάτι; Πάρα πολλά. Η εφημερίδα έκλεισε και το χρηματιστήριο πάτωσε. Διότι στην διαιτησία τι να έχει αλλάξει; Ο ένας είχε τον Μπέο κι ο άλλος τον Ψωμιάδη. Ο ένας είχε τον Βασάρα κι ο άλλος τον Βαρούχα. Ξύλο φάγανε κι οι δυό και φυσικά δεν έκανε τίποτα η δικαιοσύνη, αφού μηνύσεις δεν υποβλήθηκαν. Κι όλη την περσινή χρονιά, ο ένας που απέμεινε, είχε τον πρόεδρο της ΚΕΔ - Σαρρής λέγεται - που τον σπρώχνει στην προεδρία της ΕΠΟ.
               Ο άλλος λοιπόν έβαλε μπροστά την μηχανή. Για τον κόσμο δηλαδή που ανέχεται να βλέπει τον σαγόνια να καταγγέλει συνέχεια μέχρι βέβαια να αλλάξει κανάλι και ρότα. Ο Βοργιάς λοιπόν, μίλησε για κάποιο δάνειο που πήρε ο Δούρος ( υπεύθυνος για τον ορισμό των διαιτητών ) με εγγύηση του υποδιευθυντή της τράπεζας στο Μενίδι. Η Πειραιώς είναι για να μην είστε στα σκοτάδια. Ο δε υποδιευθυντής είναι ο έγκριτος διαιτητής εν ενεργεία, Γιάχος. Καμία αξία δεν έχει η καταγγελία αφού όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, εκτός από τον ιδιοκτήτη του καθαριστήριου που τον κυνήγαγε με μια σκούπα η γυναίκα του Μαραγκού, είναι της αλογοτροφής.
              Εκεί λοιπόν εστιάζεται η προσοχή του κόσμου κι αυτή η νούλα που λέγεται ΚΕΔ. Που έβγαλε και ανακοίνωση για επιχείρηση απαξίωσης, σπίλωσης αλλά και εκφοβισμού της. Βάλτε εδώ άνω τελεία. Και ρωτείστε : ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΩΔΙΚΟ Ή ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΗΝΥΣΗ; Να απαντήσω; Δεν υποτιμώ την κρίση σας.
             Το παρασκήνιο βρίσκεται αλλού και συγκεκριμένα στον πράσινο πολιτικό χώρο. Κι ο χάπιας είναι, εκτός από τα αγωνιστικά του στριμώγματα, στα μαχαίρια με τον κουμπάρο του αλλά και σε κάτι σχοινάκια για τον έλεγχο της διαιτησίας. Καλόβολη ήταν η Βέροια αλλά τα μύρια φεύγουν κάτω από τα τραπέζια κι οι επόμενοι δεν θα είναι απλοί. Όπως δεν είναι απλός ο μπροστινός της συμμαχίας. Που έπεισε τον πασόκο Ψωμιάδη να αποσύρει την υποψηφιότητα του από την ΕΠΟ, αλλά και να χαρίσει τις 12 ενώσεις που τον ψήφιζαν στον Γκαγκάτση. Και πάμε για ντέρμπυ χρημάτων στην " απειλούμενη " ΚΕΔ, συγνώμη στην ομοσπονδία που αγωνίζεται για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Διότι η τότε παράγκα μπορεί να γκρεμίστηκε - τρίχες είναι αυτά - αλλά το δόγμα του κοκαλιάρη παραμένει. ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΜΑΔΑ, ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΥΤΗ.
            Ο Ιωαννίδης δεν μπορεί να μπει στη μέση πλέον αφού έσωσε τη Σαλονίκη και τις ομάδες της κι οπότε πέταξε το μπαλάκι στον Μποροβήλο - ναι καλά διαβάζετε - για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών ΤΑΖΟΝΤΑΣ κι άλλα χρήματα από τον οπαπ ενώ έχει πλήρη γνώση οτι του χρόνου ο οργανισμός θα έχει αλλάξει χέρια και θα είναι ιδιωτικός αλλά κι οτι η κεντρική διαχείρηση των τηλεοπτικών θα έχει πεθάνει. Αλλά αυτός είναι ο πολιτικός. Να δουλεύει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί και για όσο περισσότερο χρόνο τον παίρνει.
            Και η κάθε διαιτησία πλέον, θα κρίνεται ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΚΑΘΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. Δύο - δύο είναι οι εφημερίδες κι ένα - ένα τα κανάλια που ελέγχουν τα βουβάλια. Το βάρος λοιπόν πέφτει στις ανεξάρτητες και σε οπαδικές τύπου Ώρας, που θα κατευθύνουν το κοινό με τις κριτικές τους. Αυτά μέχρι τον Οκτώβριο, που θα γίνει η εκλογική αναμέτρηση, που αν την κερδίσει ο φτωχός θα καλύψει τα αγωνιστικά κενά του αλλά  αν την κερδίσει ο πλούσιος, η διοργάνωση πάπαλα. Και φέτος δεν μπορούν να ανεβούν όλα τα άρματα μάχης στην Τούμπα. Χώρια που η πλατφόρμα του ασκέπαστου γιγαντώνεται.
              Υγ. Ο Οικονομόπουλος ξαναχτύπησε σαν γνήσιος άνθρωπος του κοντού και ξαναπροειδοποίησε τον Αδαμίδη ( γιαουρτά να τον λέμε από εδώ και πέρα ). Ο κόσμος βέβαια πιστεύει κάτι για επενδυτές, όπως πιστεύει οτι ο Μάκης είναι μέσα και δεν κάνει την προσπάθεια του συμβιβασμού με κάποιο ποσό που θα εμφανιστεί σαν 80 μύρια.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

            Αφού λοιπόν καλύψαμε τα παρασκηνιακά, πάμε και στα εμφανή. Δηλαδή την μπάλα και την ομάδα μας, που απ' ότι φαίνεται μάλλον ολοκλήρωσε το ρόστερ της. Άντε να γίνει κι άλλη μια προσθήκη, που δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα την εικόνα εκτός αν είναι ο παίκτης του Παναιτωλικού, που καλύπτει την θέση του αμυντικού χαφ. Που δεν καταλαβαίνω γιατί ο περιβόητος Φωτίου, δεν κάνει ό,τι έκανε με τον Κατίδη.  Ίδια είναι τα λεφτά κι ίδια μπορεί να γίνει η συμφωνία για την μελλοντική μεταπώληση του παίκτη.
             Τι έχουμε λοιπόν; Πλήρη κάλυψη στη θέση 1 αλλά με κακό χειρισμό του Αραμπατζή. Που πάντα ξεκινάει πιο έτοιμος σε σχέση με τον Dimi, που ανεβαίνει πάντα στον δεύτερο γύρο. Τέλος πάντων, ας μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες τεχνικής φύσης ( sic ). Και νομίζω οτι η αμυντική τετράδα είναι συμπληρωμένη με εξαίρεση το αριστερό μπακ. Ο Κοντοές πρέπει να παίζει δεξιά και μόνο στην ανάγκη να κάνει τον μπαλαντέρ. Και παρότι ο Αρκούδας είναι καλός αμυντικά, εδώ φαίνεται και το πρώτο λάθος στον σχεδιασμό. Δηλαδή, πάλι γέρνουμε δεξιά.
              Στην επίθεση μοιάζουμε πλήρεις αυτήν την στιγμή με Φούντα και Κουρελά και με κάποιον φουνταριστό. Το 4-3-3 καλύπτεται, όπως και το 4-2-3-1, αν δεχτούμε οτι πίσω από τον φορ θα μπορούσε να παίξει και ο Κατσικοκέρης αλλά και ο Κατίδης. Ένας Κατσικοκέρης, που άνετα θα μπορούσε να είναι κι ο επιθετικός της περιοχής με τον Φουρτάδο στον παγκο. Τα λέω αυτά, διότι ο προπονητής επιμένει οτι θα του βγει ο μαυρούλης, κάνοντας το τρίτο " ζώο " της ομάδας ( Λαγός, Αρκούδας, Κατσίκας ) περιφερειακό επιθετικό. Που δεν είναι τόσο λάθος αυτό, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΟ 4-4-2, που μαζί του δεν έχει μεγάλη σχέση. Κι εδώ υπάρχει το δεύτερο λάθος του σχεδιασμού.
                 Ένας σχεδιασμός που για όσους δεν θέλουν να εθελοτυφλούν, ολοκληρώνεται πανηγυρικά στο κέντρο της ομάδας. Που είναι πασίγυμνο στην ιστορία των αμυντικών χαφ. Μεγάλο λάθος η αποχώρηση του Βάργκας και μεγάλο λάθος που ο Βλάχος δεν στήλωσε τα πόδια για την θωρίκιση της άμυνας. Δεν μιλάω για ακριβά πράματα. Πάρε ρε φίλε τον αμυντικό χαφ της Καρδίτσας ή τον αμυντικό χαφ της Τραχανοπλαγιάς. Πάρε δυό τρεχαλητούς που θα βοηθήσουν τον Ισπανό ( πραγματικά καλός παίκτης αλλά μαλθακό οκτάρι ) και τον Κατίδη, όταν θα παίζει σαν δεκάρι τύπου ατίθασου Τσιάρτα.
                 Δεν γκρινιάζω αυτήν την στιγμή. Μιλώ ρεαλιστικά, ενώ ο προπονητής κι ο τεχνικός διευθυντής κάνουν σουρεαλιστικό αγώνα για το ποιός θα φύγει πρώτος. Ο ένας που το μυαλό του είναι στην δημιουργία και στα γκολ ή ο άλλος που θέλει να θωρακίσει τα μετόπισθεν και τους βαθμούς, αλλά συμβιβάζεται με το χαράμισμα του Γιάγκο στα χαφ και χωρίς να δουλεύει καθόλου το 4-4-2 που δίνει αποτελέσματα, με βάση το ρόστερ που διαθέτουμε.
                 Ποιά είναι η ουσία; Οτι θέλει πολύ τρέξιμο κι οτι τα συστήματα που έχουν επιλεγεί δεν είναι αρκετά. Ειδικά αν σε κάποια παιχνίδια θα κληθεί ο Γκερέϊρο ή ο Λαγός. Θέλει δηλαδή μουλωχτό παιχνίδι και κλέψιμο αποτελέσματος κι όχι παιχνίδι κατοχής της μπάλας και ψηλό πρεσάρισμα. Θέλει να δίνεις χώρο στον αντίπαλο και τρύπημα στην κόντρα, που πλέον υπάρχουν οι παίκτες για να το κάνουν. Ο Βλάχος το βλέπει αλλοιώς - ελαφρά μπερδεμένος - ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ.
                 Διότι πλέον βρίσκεται χωρίς θέση ο Γροντής, ή αν βρει θέση, τότε στο κέντρο του γηπέδου θα έχουμε δύο Τσιάρτες. Κι όσοι θα τρέχουν παραπάνω, τόσο θα υστερούν στον επόμενο αγώνα λόγω κούρασης χώρια τα λογικά σκαμπανεβάσματα των μικρών που ούτε σωστή κατανομή δυνάμεων ξέρουν να κάνουν στο παιχνίδι αλλά ούτε και ξέρουν να εκμεταλλευθούν τον νεανικό ενθουσιασμό παρασυρμένοι από την εξέδρα. Κι όλη η πίεση θα πέφτει πίσω, ειδικά αν δεν παίζουν τέσσερα χαφ, που πρώτα θα πρέπει να κοιτάνε το τέρμα μας και μετά το αντίπαλο.
               Τέλος πάντων, μοιάζουμε πιο ανταγωνιστικοί από προχθές που ο Αστέρας με σβηστές μηχανές πήρε το αποτέλεσμα. Και δεν περιμένω τίποτα στην Ξάνθη, αφού νωρίς είναι ακόμα. Τα πράγματα ξεκινάνε από το ΟΑΚΑ εναντίον του Άρη, φυσικά μέσα στο περιβάλλον του ένος μήνα προθεσμίας και της τρόϊκας που δεν ζητάει εικονικές θυσίες αλλά ζεστό αίμα και γι' αυτό εξ άλλου η λίγδα ετομάζει αντικαταστάτες από κάτω. Είναι γνωστό οτι τα λαμόγια επιβιώνουν πάντα. Είναι γνωστό οτι και φυλακισμένος να είσαι, ναρκωτικά πουλάς. Είναι γνωστό οτι όταν δεν μπορούν να σε ελέγξουν προσκηνιακά, είναι απίθανο να μην δρας παρασκηνιακά.
                ΚΑΛΗ ΣΑΙΖΟΝ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
             Υγ. Τελικά, ποιός είναι ο στόχος μας για φέτος; Κάποιος από την διοίκηση θα μας πει;

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

              ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΘΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑΣ. ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ; ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ. ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΚΕΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ. Εγώ λέω, οτι δεν γίνεται. Ή μαρινάκης ή Ξύπνιος. Ή αλαφούζος ή Σκεπτόμενος.
              Αλλά υπάρχει η φοβερη ερώτηση του Καραλή , που κατά διαβολική σύμπτωση έχει τελειώσει και την νομική, σε παίκτη του Άρη : " Ο αγωνιστικός χώρος, πρέπει να καταγραφεί οτι ήταν άριστος. Να μην λέμε μόνο αρνητικά, έτσι δεν είναι; ". Κι ο παίκτης απάντησε : " Αυτόν τον χώρο εκμεταλλέυθηκε ο Πανιώνιος κι εμείς ήταν αδύνατον να τον συνηθίσουμε. " ΑΚΟΥΓΕ Ο ΚΑΡΑΛΗΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΕ. ΤΙ; ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ. ΑΦΟΥ ΚΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ καλό ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΚΙ Ο ΚΑΡΑΛΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Ή ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΔΠΙΠΕΔΟΥ; Φυσικά η κυρία τον δέχεται.
                Αλλά και τι να μου φταίει κι ακριβώς η δημοσιογραφάρα, όταν ολόκληρη η συνδρομητική τηλεόραση είναι αλωμένη από τον χάπια;  Γαργάρα δεν πρέπει να κάνει τα πάντα; Την αλωμένη λίγδα ή την αλωμένη ΕΠΟ. Τις αλωμένες αθλητικές δικαιοσύνες που ξεκινάνε από τις απλές διαιτησίες μέσα στα γήπεδα και καταλήγουν στις στημένες διώξεις όταν ενοχλείται ο εργοδότης. ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.
            Που αν ήταν εισαγγελέας κανονικός, θα είχε παραιτηθεί αφού μάλλον κι αυτός δέχεται το ανέκδοτο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΥΦΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Και να το σπρώξω και λίγο παραπέρα : Την κριτική του την έχει εδώ μέσα ο Αλαφούζος και θα συνεχίσει να την τρώει.Αλλά στο θέμα το συγκεκριμένο ΕΧΕΙ ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΔΙΚΙΟ. Στον χάπια δεν έχει απαγγελθεί η κατηγορία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για στήσιμο παιχνιδιών; Ε, αυτό είπε η ανακοίνωση της αλογοτροφής. Το μόνο παραπάνω που έκανε ήταν που προεξόφλησε την απόφαση της δικαιοσύνης περί φυλακής. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ Η ΔΙΩΞΗ, ΟΛΗ - ΜΑΟΛΗ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
         ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ μεγαλύτερης κατηγορίας που έχει απαγγελθεί σε παράγοντα και πρόεδρο ομάδας , ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ, ΤΟΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ, που δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση του αλλά είναι μια χαρά στο κελί του, θα μου κάνει μήνυση αν αθωωθεί επειδή μίλαγα πριν αποφασίσει ο μαλάκας με το σφυρί. Ε, ας αθωωθεί κι εδώ είμαστε για τα περαιτέρω. Αν και δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΙ ΑΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
            Γιατί λοιπόν η αργοπορία; Ελάτε τώρα. Εδώ διαβάζετε. Κάθε μέρα επισκεπτήριο έχουμε του Αχιλλέα στο ευαγές ίδρυμα και συσκέπτονται για τις μαλακίες που θα πουν στα δικαστήρια. ΚΙ ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ, που έχουν αραιώσει τα δημοσιεύματα για τις 35 ενώσεις που ελέγχει ο Σαρρής. ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙΣ ΚΩΛΟ, ΘΑ ΣΤΟ ΓΑΜΗΣΩ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ. Έτσι πάει το σχοινάκι.
            Ένα παιχνιδάκι που δείχνει την απόλυτη κακομοιριά μας, που έγραφα και χθες. Ποιός είσαι εσύ ρε ΠΑΟΚ και ποιά είσαι εσύ μωρή Ραπίντ; ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ. Αλλά ξέχασα. Εκεί στην Ευρώπη επειδή δεν έχουν φόρτο εργασίας, τις αποφάσεις τις βγάζουν γρήγορα. Ενώ εδώ, έχουμε τέτοιο φόρτο υποχρεώσεων και τέτοια οξυδέρκεια, που οι υποθέσεις παραγράφονται πριν εκδικαστούν, ο ΠΑΟΚ πριμοδοτείται αν κάψει κανά τερματοφύλακα κι αν ο Κούγιας μιλήσει σε κανά CAS, τότε ίσα που αποβάλλεται ολόκληρη ΕΠΟ από την ουέφα σαν ομοσπονδία.
            Αλλά μαλάκας είναι κι ο Κούγιας; ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑ, όλα καλά και άγια. Τα μάθατε πιστεύω. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 18 ΟΜΑΔΕΣ λόγω ευπορίας. Δύο θα πέσουν από πάνω και τέσσερις θα ανέβουν από κάτω. ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. Την ώρα που όλοι μιλάγανε για καλύτερη διοργάνωση με μείωση των ομάδων κι άντε και τρίτο γύρο. Αρχίδια. Τώρα που άρχισαν να κατηγορούνται οι gangsters μεταξύ τους, πρέπει να αποκατασταθεί ο Βόλος, ο Ηρακλής, η Καβάλα άντε και η Πάτρα. Άντε να πέσει και πιο δύσκολα η ΑΕΚ.
           Κι αντί ο δημοσιογράφος να αραδιάσει αραβουργήματα, να ρωτάει αν ο καλός αγωνιστικός χώρος ήταν έτσι ή γιουβέτσι; Από εκεί που έγινε τουρλουμπούκι, να μας καίει το χόρτο. Κι ο άλλος ο παπάρας με τα καρφιά στα πόδια, να λέει οτι θα προτιμούσε χωράφι για να πάρει κανά βαθμό ο Άρης. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ. ΣΕ ΜΑΤΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟ, ΔΥΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ: ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ή φτιάχνονται, ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.



           

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑ

             Δεν είναι και τόσο εύκολο να μπεις στην δουλειά μετά τις διακοπές. Κάτι η θερμοκρασία που σε καλεί ακόμα στο παραλιάκι, κάτι οι ωραίες εικόνες επιπέδου οφθαλμόλουτρου στην ακρογυαλιά σε σχέση με τον κώδικα αμφίεσης για την δήθεν σοβαροφάνεια όλων των συμμετεχόντων στην πλάκα που λέγεται εργασία, κάτι τα ξενύχτια που απαιτούν διακοπές μετά τις διακοπές, τι απόδοση να έχεις; Όχι οτι χρειάζεται κιόλας, αφού η εβδομάδα θα είναι προσαρμογής, αλλά όσο και νάναι σου λείπει το πριν.
              Αυτό που δεν λείπει από την λίγδα και το νέο πρόεδρο της, που έχει πάθει εργασιομανία. Οπότε συνεδριάζει για να λύσει θέματα. Τριτιάτικο. Τι να λύσει δηλαδή; Έχει αντίπαλο ή υποστηρίζει κάποιον συνεταιρισμό; Μια χαρά την έκανε την δουλειά ο Τσολάκης χθες και βρέθηκε σήμερα να πανηγυρίζει η ολυμπιακάρα που κέρδισε την Βέροια. Υπενθυμίζω οτι ο Σάββας είχε μιλήσει για ντέρμπυ στην Μακεδονία, το οποίο και κατεκτήθη, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στον κόκκινο Έλληνα που κι αυτός έχει μείνει στην δεκαετία του 60. Ρε να μην στρώνει κανείς παρά τα κωλοδάκτυλα που τρώει καθημερινά. Θα μου πεις, είναι εύκολο να ρίξεις γιαούρτια στον Μαρινάκη, τον πλούσιο; Εγώ λέω οτι είναι πανεύκολο αλλά κατανοώ και την οικονομική κρίση που σε σπρώχνει να τα φας προσωπικά ή να τα κάνεις υπόθετα.
               Η λίγδα λοιπόν, έχει θέματα. Έξι τον αριθμό με κυριότερο το έκτο. Που έχει επικεφαλίδα την λέξη " διάφορα ". Κι εδώ μπορείτε να βάλετε την λεκτική διαμάχη της αλογοτροφής με την δαφνοστεφανωμένη, σε επίπεδο πρώην συνεταίρων. Σαν νωρίς ξεκίνησαν οι πολεμικές ανακοινώσεις που πρακτικά βέβαια είναι σαλιαρίσματα δυό φελών. Ο ένας έχει την Φόρθνετ και την κεντρική διαχείρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κι ο άλλος πάει μέσω του οτέ τιβί και την παλιά πλατφόρμα, να σπάσει την ιστορία αυτή. Είναι πολλά τα λεφτά για τους πλούσιους, οπότε θέλουν τους σπόνσορερς τους. Οπότε επίκεινται νέες ανακοινώσεις αύριο, που έχουν βγάλει τον Γιαννάκη έξω από τα ρούχα του, αλλά κι αυτός τι δουλειά θα έκανε αν δεν ήταν γλύφτης;
                  Τι να κάνει η λίγδα για την διαιτησία; Αφού την ελέγχει η ΕΠΟ. Κι αφού εκεί θα βγει ο Σαρρής - ο πρώην της ΚΕΔ - που λόγω τεράστιας ευθιξίας έφτιαξε τον πίνακα και μετά είπε να παραιτηθεί για να προχωρήσει για πρόεδρος της ομοσπονδίας. Μιλάμε για χοντρή ευθιξία, συγκρινόμενη με του Γκαγκάτση που τις έχει τις 35 ομοσπονδίες και δεν αποσύρεται όπως ζήτησε ο Προζάκ, διότι πλέον αυτομόλησε κι έχει προβάρει την πράσινη τουαλέτα. Αυτήν που τον αδίκησε στην Λειβαδιά, αυτήν που ευνόησε την χοντρή, αλλά στο αποτέλεσμα της διαίρεσης έχουμε μηδέν στο υπόλοιπον. ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΤΡΙΕΣ ΕΔΡΕΣ.
                  Φυσικά η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο, αφού πήρε τα τρία Κ ( εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά ). Έτσι δεν είπαν οι εφημερίδες; Ε, αφού το είπαν, έτσι θα είναι. Κι ο Αεκτζής στο 60 ζει ακόμα. Γιατί; Α, όλα κι όλα. Η κοπέλλα στην τηλεόραση είπε το εξής τρομερό : " Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις." Μάλιστα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι εταιρεία που οφείλει να παράξει τζίρο και κέρδη. Έχει υποχρεώσεις αγωνιστικές. Ενώ θα του γούσταρε να κάθεται και να τα ξύνει και να κονομάει ( μακάρι κι εγώ ) , τον υποχρέωσε το σύστημα να παίξει και να διαλύσει την Θράκη. Είναι μια μορφή παρουσίασης της Ελλάδας σήμερα , ίδια με την δική μου που είχα δύδκολη προσαρμογή υποχρεωμένος να δουλέψω για την τσέπη μου.
                Μην ξεφεύγουμε όμως. Ευτυχώς που οι παίκτες σήμερα είναι αστείου βεληνεκούς παρασκηνιακά κι οπότε η αρλούμπα θα πηγαίνει σύννεφο μέχρι να ξυπνήσει κι ο οποιοσδήποτε φίλαθλος που πανηγυρίζει για την νίκη επί κάποιων ανύπαρκτων αντιπάλων. Ευτυχώς που θα έρθει κι η Ευρώπη αργότερα κι όλοι θα καταλάβουν τι είναι ο ηγέτης τους. Ε, δεν μπορεί. Θα βρεθεί κι ένα 10% που θα αυτομολήσει και θα μάθει να κρίνει. Και για πλάκα να σας πω και κάτι από ένα εξιτ πολ του ΟΑΚΑ προχθές: Δέκα ολυμπιακοί και παναθηναϊκοί σαν παρέα, πήγαν να δουν την ΑΕΚ και τα μωρά του Βλάχου. Και  μιλάω πολύ σοβαρά.
                 Και μέχρι να χυθεί το αίμα των βουβαλιών, η ΑΕΚ οφείλει να δουλέψει σοβαρά και μουλωχτά ( με την καλή έννοια ). Να βγάλει πέντε από τα δεκαπέντε πιτσιρίκια και να εκμεταλλευτεί την απόλυτη μαλακία των απατεώνιων, που είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα διακόψουν το πρωτάθλημα. Όχι λόγω της μαλακίας που τους δέρνει, αλλά επειδή θα δουν τις παράπλευρες απώλειες με τις ομάδες που πρόστυχα νομιμοποίησαν αλλά και της βίας που θα κυριαρχήσει σε όλα τα γήπεδα. ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ, μόνο τυχαίο δεν ήταν. Όταν βάζεις στο λεωφορείο - τότε παλιά - ταμπέλα τύπου " απαγορεύεται το πτύειν ", σημαίνει οτι κάποιοι φτύνανε. Και πάμε πρώτα με τις συστάσεις και μετά με την περιφρούρηση. Μπήκαμε στον δρόμο της πάταξης πλέον αλλά και του σύριζα με την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ΓΑΠ κι όλα τα συνοδευτικά ξηροκάρπια του ποτού.
                 Κάποιες φορές, τον κώλο της γκόμενας τον πιάνεις όταν έχεις κάνει σχέση. Κάποιες φορές, τον πιάνεις κι όταν δεν είσαι καλός λεκτικά αλλά δυνατός στις ορμές σου. Η ιστορία τις καταγράφει μισές μισές. Το πέταλο το πάει καλά. Καλά κι ο Δημητρέλος. Το ιατρικό επιτελείο να το έχουμε καλά, σαν τον πανικοβλημένο Μώραλη που τρέχει και δεν φτάνει με το νούμερο που φέρανε στον πάγκο αλλά και τον Γόντικα που τα έριξε όλα στο στρουμφάκι και τα 15 μύρια της συμμαχίας που μάζεψε ένα αλλά κύρια μάζεψε τον Λυριτζή και τον Οικονόμου που είχαν ψιλοξεφύγει με την δαφνοστεφανωμένη αλλά σήμερα μιλάνε για το καλό του ποδοσφαίρου.
 
                ΚΙ ΑΝ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 60....που την φυλάει ο αστυνομικός βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος της φωτογραφίας που γαμεί ένα βαποράκι ναρκωτικών, ΤΟΤΕ ΚΛΑΦΤΑ.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

              Αγαπητοί κι αγαπητές, σας χαιρετώ μέσα από τα τείχη πλέον. Η επιστροφή ήταν πετυχημένη κι εύκολη από το Χέλι αν εξαιρέσεις ένα λογικό hung over λόγω ποτού και ξενυχτιού - ένεκα πάρτυ - κι ενός σαρανατριαριού που συνάντησα λίγο πριν την Κόρινθο. Θα μου πείτε, καλά δεν έχεις κλιματισμό στο αυτοκίνητο; Αμέ. Έχω όμως την τρέλα να οδηγώ με ανοιχτό παράθυρο, όπως την ίδια τρέλα είχα και χθες που βάλθηκα να αποδείξω οτι έχω καλύτερη φωνή από τον Τάκη Αντωνιάδη και την Βιβή Σμπόκου, που είχαν την καλλιτεχνική επιμέλεια. Καλά τα ξένα τραγούδια, αλλά από ένα σημείο και μετά, το μυαλό θέλει να ακούει την γλώσσα του χωρίς interfaces μετάφρασης. Οπότε νάμαι στα λαϊκά τα βαρειά, τα θεϊκά με το μικρόφωνο και τι με νοιάζει αν η φωνή μου δεν είναι σούπερ ή αν σε κάποιους δεν άρεσε. Εγώ το κέφι μου έκανα και οι πιο παλιοί χάρηκαν με Στράτο, Στέλιο και Ροδά. Οι πιο νέοι, που ακόμα ακούν τραγούδια του 60, καλό είναι να μην έχουν γνώμη επί της εμπειρίας.
                Και της διασκέδασης. Διότι το ματς της ΑΕΚ δεν το είδα βέβαια - κι άρα δεν δικαιούμαι γνώμης - αλλά δεν διάβασα και εφημερίδες για την κριτική του. Πιο πολύ με κάλυψαν οι κριτικές των θαμώνων του blog, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΕΣ κι όχι πληρωμένα δελτία τύπου για προσέλευση κόσμου την τρίτη αγωνιστική. Τι σχέση έχουν αυτά με την διασκέδαση; Μα αυτό δεν ήταν πάντα το γήπεδο; Ήταν. Δεν είναι πλέον. Πλέον είναι πάρτυ, που ένας καλεσμένος άφωνος, βουτάει το μικρόφωνο κι εκτελεί ό,τι του κατεβάσει η κούτρα του. Κι όσοι μείνουν έμειναν.
               Σίγουρα ο οικοδεσπότης θα μείνει. Και θα γελάσει με τον καλεσμένο που τρελάθηκε, μέχρι να αναλάβει δράση μια οργάνωση άλλων καλεσμένων και να τους πάρει όλους με τα γιαούρτια, αφού πλέον κάποιος πρέπει και να διοικεί. Και δεν διοικείς εταιρείες με φωτογραφίες στα εισιτήρια, ούτε προχωράς αν ο τεχνικός διευθυντής βρίσκεται σε κόντρα με τον προπονητή - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ - ούτε βέβαια γνωρίζεις για ποιό πράγμα αγωνίζεται η φετινή ομάδα. Εγώ λέω για την παραμονή, ο Κωνταντόπουλος μιλάει για την πεντάδα, ο Βλάχος κάτι λέει για τον φόβο των αντιπάλων κι ο πρόεδρος για Ευρώπη. Άντε να δούμε ποιός θα δικαιωθεί στο τέλος κι ειδικά αν θα έχει αυτός ο δικαιωμένος, θεσμικό ρόλο.
                  Τι κατάλαβα από την κριτική σας; Οτι μιλάμε για μπουρδέλο με πολύ όμορφες πουτάνες που απλά δεν ξέρουν να κάνουν τσιμπούκια. Κι οτι οι τσατσάδες ή οι νταβατζήδες που ρίχνουν πείρα στην κατσαρόλα, είναι απλά άμπαλοι ή καμμένοι. Κάνω αυστηρή κριτική; Ε, τι να ακούσω; Τον Τσιώλη που κάποια στιγμή θα αναλάβει ή τον Μαύρο με τα " ψηλά το κεφάλι " και τον τερματοφύλακα που ζήτησε συγνώμη; Και πού να δεις εκτός έδρας τι έχει να γίνει. Το κουπόνι τα έγραφε σωστά: 2,40 η ΑΕΚ και 2,50 η Τρίπολη. Και πιστεύω να κονομήσατε σε μονό αποδεκτό, αφού από την Τρίτη έγραφα για καραμπινάτο διπλό.
                 Κι ορισμένα πράματα δεν αλλάζουν. Δυστυχώς ή ευτυχώς. Μια ομάδα με πιτσιρίκια, πρέπει να έχει προπονητή ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΥΛΙΚΟ. Ο ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ, ήταν μόνιμα παραπονούμενος που έπρεπε να τρέχει, ενώ ο Μανωλάς ήταν πιο καθιστικός. Ρε δεν πα να τούλεγε ο Γιάννος ο Χρυσοβιτσιάνος οτι άλλη δουλειά το χαφ κι άλλη το΄σέντερ μπακ. Στην πούτσα του αυτός αφού τον ενδιέφερε η ντόλτσε βίτα και η Καψάλη - για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι. Αλλά δεν είναι τώρα ο βαγγελάκης ο τίμιος το πρόβλημα μας, για να μην τρελαθούμε.
                    Η ομάδα δεν έχει κορμό. Πάμε στην αλφάβητο. Τέρμα, στόπερ, χάφαρο και φορ. Μετά τα ορντινατσάκια τα βάζεις δεξιά κι αριστερά και κατεβαίνεις στο γήπεδο. Άντε και με αλλαγή θέσεων αν θέλεις, που ούτε στις γειτονιές, άμα σέβεσαι τον ευατό σου δεν το κάνεις, για να δείξεις οτι ξέρεις μπάλα. ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΕΛΛΗΝΑ με εξαίρεση τα κομματόσκυλα;
                 Αλλά να μην είμαστε αρνητικοί συνέχεια. Ο Φουρτάδο θα συνέλθει και οι τρεις παίκτες που έρχονται είναι λίρα εκατό - πάντα βέβαια αν συνεχίσουν την ντόπα - για να κάνουν την ΑΕΚ ικανή για την δέκατη θέση και χωρίς άγχος υποβιβασμού, ΕΦΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΣΕΙ ΤΟ DEAL ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΝΤΙΑΔΗ, που δεν το βλέπω. ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΣΕΙ - όσο κι αν συντηρηθεί επικοινωνιακά - ΤΕΛΟΣ. Με τον Κατίδη κατιμά, τον Ισπανό οχτάρι φανερά και τον Κατσικοκέρη σαν την τρελή του Σαγιώρ να πρεσάρει ψηλά αλλά να του τα κάνει τούμπανα ο τερματοφύλακας που είναι πολύ καλός αλλά δεν αντέχει την πίεση της ΑΕΚ κι ειδικά του ηγέτη της ( τρελάθηκα όταν είδα το γκολ στα highlights ).
                  Και πιστεύω να κατάλαβαν και οι πιο ηλίθιοι της οργάνωσης - το μπάσκετ είναι αλήθεια οτι δεν πολυβοηθάει στην σκέψη -  ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ. ΔΙΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΘΕΑΤΕΣ ΚΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ, ΣΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΚΑΒΛΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΚΟΝΤΡΑ, ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ. Κι ευτυχώς που υπάρχει ο Δημητρέλος που άλλαξε τα στρατόπεδα, αφού ο Αλαφούζος είναι απλά για χαρτοπετσέτες στο τραπεζάκι που στρώθηκε μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη. Τότε που θα γίνουν όλα ή θα φανούν μέχρι να γίνουν οι αμερικάνικες εκλογές. Που το λυσασμένο Ισραήλ κρατιέται τόσο πεινασμένο ή ο Παπαχελάς δεν μπορεί πια να κρύψει την συριζέϊκη χαρά του.
                      ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΑΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΙ ΙΣΩΣ ΣΚΟΡΑΡΩ ΑΠΟ ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ. ΒΡΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο μη ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ. ΚΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ, σίγουρος για την θέση του.
                     Υγ. Μετά την απόλυση του Βλάχου θα βγουν οι αλήθειες. Μέχρι τότε, είμαι υποχρεωμένος για την ευταξία. Ένας με τέτοιο επώνυμο δεν πήδαγε τον εθναρχη; Άσχετον; Μπορεί.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΡΕ ΖΗΤΩ


Καλημέρα ή καλησπέρα αγαπητοί κι αγαπητές. Όπως τα έχουμε ξαναπεί, τα πάντα ρυθμίζονται στο Χέλι. Στο Πόρτο δηλαδή, που ήδη στήνονται οι εξέδρες για αύριο κι ήδη έχουν ξεκινήσει οι εχθροί της χρυσής αυγής να ξεκουβαλάνε επιβάτες και να τους εγκαθιστούν στα διάφορα φτωχικά. Φαίνεται ότι στην Αργολίδα δεν ασχολείται η τοπική οργάνωση με λεπτομερειες ή χρηματοδοτείται από εδώ ή απλά δεν την παίρνει να κάνει τηλεοπτικές μαγκιές ή λοιπά εθνικίστικα κορωνάτα.

               Όπως δεν πήρε και τον Μουρίνιο χθες ή τον Αλαφούζο ή την ΕΕΑ κι όλο το λαμογιάρικο κράτος που ψάχνει την δικαιοσύνη, την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε τις απολύσεις και κατήγαγε νίκην ιστορικήν στο πεδίο της πεθαμένης Ευρώπης. Ίδια με αυτήν που κέρδισε ο ΔΧ κι οπότε ανέβαλε την υπόθεση του για του χρόνου. Παρέα με όλους εκείνους που πέρασαν από το δωματιάκι και βάλανε ένα λιθαράκι στην ευνομία του « μαζί ΔΕΝ τα φάγαμε ». Απίστευτα λαμόγια σε τόσο μικρή έκταση.

               Απίστευτο ήταν και για τον Θωμά ότι δεν απαντούσε το κινητό του Βιντιάδη, απίστευτο ότι δεν κατάλαβε το πώς του αναβάλανε την συνέλευση και τα δύο πρόσωπα που θα έβαζε στην εταιρεία κι απίστευτο που ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι θα φορτωθεί τα πάντα στην επικοινωνία ειδικά μετά το μεθαυριανό αποτέλεσμα. Βλέπετε ότι το τίποτα θα χρεωθεί την ενίσχυση της ομάδας, που βέβαια δεν είναι ακριβώς το τίποτα αλλά η ομάδα που θέλει σώνει και καλά να σηκώνει κύπελλα, να φτιάχνει πρωταθλήματα και να τηρεί με δικό της άνθρωπο πλέον την ευνομία. Κι ευνομία σημαίνει ΟΤΙ ΚΑΤΟΥΡΑΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΩΞΩ ΤΟΝ ΖΑΡΝΤΙΜ.

                 Αλλά τι μιλάτε εσείς; Τα πήρατε όλα. Πιστοποιητικά, ενημερότητες και φυσικά τα δεξιά κι αριστερά παπάρια για να ανεβείτε τον λόφο του μαρτυρίου. Με την σοβαρότατη επενδυτική τράπεζα που όμως πάει να αγοραστεί από το Αζερμπαϊτζάν ή να πάρει δάνεια από την Ρωσία μπας και καλύψει τις ζημιές της. Και τι άλλο θα μπορούσε να βρει ο γιαουρτάς – ο Αδαμίδης δηλαδή, που για όσους ακόμα δεν γνωρίζουν, διατηρεί παγωμένο γιαούρτι στην Γλυφάδα – με τα λεφτά του κιτρινόμαυρου κόσμου;

                Δεν κάνω αντίσταση κατά της αρχής. Απλά βγάζω με το σταγονόμετρο

έτσι πρέπει – τα νέα για την απόλυτη μαλακία που έκανε ο Μαύρος αλλά κι ο Δημητρέλος που θα μείνει στην ιστορία σαν τον πατριάρχη που προτίμησε την τουρκική ημισέληνο σε σχέση με την παπική τιάρα. Και ξαναλέω ότι ο Δημητρέλος δεν είναι λαμόγιο. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ, κάνει τον κομματάρχη. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΛΑΜΟΓΙΟ Ή ΑΠΑΤΕΩΝΑ, ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ, τότε παλιά.

               Ξεκινάει περιπέτεια παιδιά, την ώρα που το ρόστερ δεν υπάρχει αλλά κι ο λαός είναι διχασμένος κι άλλος πετάει στην ανατολή κι άλλος στην δύση. Την ώρα που θα γίνει προσπάθεια ΣΗΜΕΡΑ να αποσύρει την καταγγελία ο Κούγιας ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΙΛΑΒΙΟΣ ΠΗΡΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΓΑΠ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΑΝ ΑΡΜΣΤΟΝΓΚ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΜΑΛΆΚΙΕΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ ΔΗΛΑΔΉ, Η ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ που μετά το ντους  ξαναπέφτουν για κολύμπι στον υπόνομο ή στο δημόσιο κατουράδικο, που λέγεται θάλασσα.

                   

           Κι ειδικά αν στα τυρκουάζ νερά υπάρχει και σκάφος που αδειάζει τον υπόνομο του εκεί που κολυμπάς. Κι ειδικά όταν υπάρχει κι αφαλάτωση και πετάει τόνους αλάτι στο νερό, σκοτώνοντας ο,τι κυκλοφορεί σε ψάρι. Τι μας νοιάζει; Θα παίξουμε κανονικά και μετά θα απορροφήσουμε τον πόνο. Τα ξέρει αυτά ο πρόσφυγας. Ο ανίκητος κι ο τίμιος που έζησε στα σιδερένια κουτιά αλλά σήμερα γάμησε την ομάδα του αφού θέλησε για δεύτερη φορά να συμμετάσχει στη λαμογιά του ελληνικού κράτους, ΜΕ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΑΓΓΕΛΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΗ ΧΑΠΙΩΣΑ.

              ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. ΓΑΜΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΚΙ ΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΦΑΝΕΛΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΦΟΣ. ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ.     

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΓΙΟΡΤΕΣ

           Υπό κανονικές συνθήκες, τέτοια εποχή, θα έπρεπε να κάναμε ανάλυση της κλήρωσης του πρωταθλήματος και κατά πόσο είναι εφικτοί οι στόχοι που πάντα θέτει η διοίκηση στο τεχνικό τημ. Υπό τις παρούσες συνθήκες, όλοι μας έχουμε γίνει διαφορετικής ειδικότητας επιστήμονες και τρέχουμε σαν τα στρουμφάκια. Άλλος κλαίει, άλλος γελάει, άλλος κατηγορεί κι άλλος ελπίζει. Εντάξει, δεν είμαστε και μόνοι μας. Έχουμε την χαρά να ανήκουμε στην πλειοψηφία της λαμογιάς των ποδοσφαιρικών εταιρειών αλλά ταυτόχρονα και στην μειοψηφία των οπαδών. Κάτι είναι κι αυτό.
            Και καθότι οι συνθήκες είναι ηφαιστιογενείς κι άρα θα έπρεπε να γίνει εγκατάλειψη των απειλούμενων χωριών, εμείς λέμε να αγνοήσουμε τον κίνδυνο και να κόψουμε και μια χωριάτικη σαλάτα στο κηπάκι. Αφού δεν μπορούμε να σβήσουμε την φωτιά, είμαστε τυχεροί που ζούμε σε περιορισμένα στρέμματα κι άρα κάποια στιγμή θα σβήσει μόνη της αφού θα φτάσει στην θάλασσα. Μετά βέβαια θα κοιτάμε το χαμένο τοπίο, αλλά " δόξα τω θεώ " που σωθήκαμε χωρίς να εξετάζουμε τον θεό αν έχει βάλει το χέρι του για την φωτιά.
              Μην λέμε πολλά όμως. Τα πράγματα στην ΑΕΚ είναι πλέον εντελώς χειροπιαστά. Η λαμογιά δείχνει να περνάει με τα προσωρινά έγγραφα όλων των δήθεν αυστηρών κρατικών επιτροπών - ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΕΛΟ - κι οπότε πάμε κανονικά στο ατέλειωτο πρωτάθλημα με πολύ συγκεκριμένα δεδομένα.
               Προπονητής κάποιος που είναι πρόγονος της σέρβικης σχολής. Τεχνικός διευθυντής, κάποιος που δεν πέρασε ούτε έναν παίκτη. Πρόεδρος κάποιος που ακόμα ενημερώνεται χωρίς να μπορεί να πατήσει πόδι. Ομάδα για τα μπάζα, που αυτήν την στιγμή έχει μόνο ένδεκα συμβόλαια ( με τρεις τερματοφύλακες ) κι ανέτοιμους τους καινούργιους - αν βγουν συμβόλαια - και παιδάκια στα πρόθυρα θλάσεων ή πολύ σοβαρών τραυματισμών. Τι σημαίνει αυτό;
               Οτι ήταν προτιμότερο να πιεστεί η λίγκα για αναβολή του αγώνα μας. Οτι εισιτήρια δεν θα έπρεπε να σφραγιστούν για να μην υπάρχει κόσμος. Διότι πάμε για καραμπινάτο διπλό απέναντι στον Αστέρα. Και φυσικά για καραμπινάτο φαλημέντο σε επίπεδο εισπράξεων όσο αναφορά την προσέλευση του κόσμου κι έξτρα εσόδων. Και δεν μιλάω για τίποτα δυνάμεις παρασκηνίου, για τους καχύποπτους.
               Φυσικά υπάρχει κι ο Βιντιάδης και το υπαρκτό παρόν με τα λεφτά. Λάθος κύριοι. Υπάρχει το μέλλον. Ο άνθρωπος δεν είναι μαλάκας και αυτήν την στιγμή δεν είναι λαμόγιο για να παίξει χρηματικά αλλά κι επικοινωνιακά λάθος. Στο άδειο βαρέλι δεν μπαίνουν χρήματα κι ούτε σε μια κατάσταση που ακόμα υπάρχουν σταγονίδια του παρελθόντος. Αυτά γίνονται μόνο με την λευκή σελίδα του Μελισσανίδη ή του αγωνιστικού υποβιβασμού με στόχο το γήπεδο αλλά και την προοπτική ανόδου κι άλλα πολλά τύπου games Orlando.  Στις 14/09 να κάνει τι; Επενδυτικός όμιλος, πώς να βγάλει τα λεφτά του από φούρνο που καταρρέει; Υποσχέσεις πρέπει να δώσει ή κουβέντα του Μαρξ : " Μέσα από απανωτές ήττες θα έρθει η νίκη."
                Τι να κάνει κι ο Μαύρος; Σάμπως ξέρει και τίποτα; Τον πήρε το ποτάμι κι η " ενότητα " και μπροστά στην σοβαρή πρόταση υποχώρησε το επιθετικό του μένος. Σαν τον Σιαλμά, που μέχρι να φύγει, έκανε την κορώνα την κιτρινόμαυρη. Και τον ψάχνουν ακόμα. Όπως θα ψάχνουν κι άλλα πολλά οι λοιποί κοινοί γνωστοί, αν μπει ο Βιντιάδης. Που παίρνει ενημέρωση από τα σταγονίδια σαν την ΕΕΑ. Που " στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, περπατούσε η πάπια μονάχη ".  Απλά εκεί που το έκανε αυτό, μετρούσε νεκρά παλληκάρια.
                Υγ1. Πιστεύω  να είχατε προειδοποιηθεί από εδώ, ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΣΑΝ ΑΛΛΑΓΗ. ΚΟΙΝΩΣ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ.
               Υγ2. ΤΟ ΣΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΤΑΝ τα μη μεγέθη αποφασίσουν ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ. ΚΑΘΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΟΣΑΚΗ, για όσους κατανοούν.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΕΜΟΣ

           Και ξαφνικά βρέθηκα στον πόλεμο. Τι έγινε ρε παιδιά; Πάλι της εκκλησιαστικής σχολής ήταν ο δολοφόνος; Τι μαθαίνουν στα θεολογικά τμήματα; Πού να ξέρω; Σπαστά μου ερχόντουσαν οι ειδήσεις στο κινητό μου τηλέφωνο, το οποίο αποφάσισε να τα φτύσει κατά τις δύο το μεσημέρι χωρίς καμία προειδοποίηση. Ήταν η ώρα που αναχωρούσα από την Πελασγία και σταματώντας στην πλατεία του χωριού για εφημερίδες, έβλεπα τους κατοίκους μαυροφορεμένους να κινούν για την εκκλησία. Δυό παλληκάρια έχασε το χωριό χθες κατά την επιστροφή τους από την Γλύφα. Γαμημένα δίκυκλα.
           Μπρος όμως η επιστροφή. Τα συλλυπητήρια ειλικρινή μεν αλλά και τι να απαλύνουν; Σάμπως και η παρουσία τι προσφέρει στις οικογένειες; Παρέα; Συμπαράσταση; Έτσι λένε, αλλά έτσι δεν το βλέπω εγώ. Ειδικά αν με κυνηγάνε υποχρεώσεις πίσω κι ειδικά όταν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο στις οκτώ. Που κι αυτό πήγε άκλαυτο.
          Κλειστή η εθνκή οδός στο ύψος της Αρκίτσας και παράκαμψη από Μπράλο, Θήβα και τα ρέστα. Μια διαδρομή δύο ωρών, έγινε τέσσερις. Έβλεπα τους χωριανούς να κάθονται στα καφενεδάκια κι ήμουν σίγουρος οτι αναρωτιόντουσαν αν τελείωσε η κρίση και στίφη τουριστών αποφάσισαν να το γιορτάσουν από παρόδους κι όχι από τον διεθνή. Τι να λέμε όμως; 25 τόννοι προπάνιο στην άσφαλτο δεν είναι και λίγο πράγμα καθώς με ενημέρωνε ο γιός μου από το κινητό του διαδίκτυο.
           Αλλαγή κάρτας στο κινητό της συζύγου και ξανά στην πραγματικότητα. Πιο καλά ήμουν όταν είχαμε μόνο σταθερά. Ναι, αλλά και πώς θα ειδοποιούσα για την αναβολή της εταιρικής συνάντησης; Γιατί; Δεν θα υπήρχαν περίπτερα; Και τόση πληροφορία τι μου χρειάζεται; Να. Τρέχουν όλοι. Και τι κάνουν; Φεύγουν πριν της ώρας τους. Όπως έφυγε κι η Χίος χωρίς λόγο. Διότι τα πεύκα σίγουρα αυτοαναφλέγονται αφού θέλουν ανανέωση των πράσινων σχέσεων τους, αλλά για τα μαστιχόδενδρα δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό. Μεγάλη καταστροφή αγαπητοί κι αγαπητές.
           Κι είμαι πεζός τώρα που σας λέω οτι ήταν καταστροφή το διοικητικό συμβούλιο για τον Δημητρέλο, που αρχίσανε όλοι να τον βαράνε που τόλμησε και ψέλισε κάτι για 35 μύρια χρέη. Βάλτε δηλαδή και τα 15 κρυμμένα και τα άλλα 18 που γράφονται σαν επιδιωκόμενα έσοδα και κάτσετε σε ό,τι γνωρίζετε εδώ και κάμποσο καιρό. Τι να κάνει κι ο Βιντιάδης; Τον σκηνοθέτη - επιχειρηματία ή να βελτιστοποιήσει το βίντεο του και μέσω αυτού να βλέπει την ΑΕΚ; Διότι αυτός, ξέρει οτι μιλάμε για μύρια ευρώ και γνωρίζει και την ισοτιμία. Εδώ στην Ελλάδα, έχουμε μπόλικους, που όταν εισήχθη το ευρώ και η μία δραχμή έγινε ένα ευρώ από τους τίμιους περιπτεράδες ή τυροπιτάδες, πιστεύουν ακόμα οτι τα μύρια είναι σε δραχμές. Ενώ μιλάμε για δις.
            Αυτά που ψάχνει κι ο Στουρνάρας με την καινούργια μορφή εφεδρίας, που είναι κανονική απόλυση κι άρχισαν και οι τριγμοί στον συριζα, που σκέφθηκε τα θεσμοθετημένα όργανα του κόμματος ενώ είναι μια ξερχαβαλωμένη ορχήστρα. Τι διαφορά να έχει από την Ελλάδα και το επόμενο κόμμα εξουσίας; Τρεις συλλαβές, έξι καπετανάτα και το " ΡΙ " αστακούς στην Μύκονο παρέα με το Ευάκι.
           Μια ψιλοαναβολίτσα ακόμα μέχρι του Σταυρού κι όλα πάνε καλά. Θ' αρχίσει το πρωτάθλημα; Αμέ. Θα βγουν από επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ; Με τι λεφτά; Νάναι καλά ο " Ξένιος Ζευς " και οι επιτυχίες της αστυνομίας. Κάτι έχουμε ακόμα. Έτσι δεν είναι; Αμέ. Δυό διορισμούς ο Καμμένος και τέσσερις ο Κουβέλης στην βουλή. Μετακλητούς βέβαια. Σαν τον Ζαρντίμ, που πόσο καιρό πριν σας έχω γράψει οτι πρόκειται για νούμερο; Και θα βγει πολύ γέλιο φέτος με τον χοντρό και την παρεούλα του, αλλά εις τας Ευρώπας. Εκεί που δεν ανήκουμε δηλαδή, οπότε κάποιοι τοπικιστές γιατί να μην είναι ξανά υπερήφανοι που με τα πάντα αλωμένα, σαλωμένα και διαλυμένα, να μην αναγνωρίζουν το όγδοο θαύμα που θα πετύχει ο χοντρός κλασσικός βλάκας εν Ελλάδι; Που βέβαια μόνο στο πάχος διαφέρει από την πλειοψηφία των ιθαγενών.
            Με μας τι θα γίνει; Για να γράφω ανάρτηση μέχρι την Τετάρτη που θα κατέβω στον Μωριά κι άρα θα αραιώσω ξανά μέχρι την Κυριακή, περιορίζομαι να πω οτι είμαι στο σπίτι μου. Δηλαδή γύρισα από τον πόλεμο της μίνι καλοκαιρινής εξόρμησης. Που δεν είναι και τίποτα μπροστά στα όσα προϋπολογίζουν τα νοικοκυριά, αλλά αφού " μαζί τα φάγαμε ", πού να ξέρεις και τι έχεις να πληρώσεις καθ' οδόν; Αυτό θα μπορούσαν να μας το πουν οι μαστιχοπαραγωγοί που χρωστάνε ενώ χάσανε τα πάντα αλλά και οι οικογένειες της Πελασγίας παρέα με θεολόγους ή αστυνόμους που γράφουν σκορ στο κοντέρ. Μαζί με την απλήρωτη ΕΕΑ επί επτάμηνο, που συνεδριάζει για την εφαρμογή του παράνομου. Έτσι δεν είναι κάπως η λευκή απεργία; 

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΜΑΥΡΟΚΙΤΡΙΝΑ


            Αγαπητοί κι αγαπητές, χαίρεσθε. Διακοπές σημαίνουν αποτοξίνωση και ολίγη ηρεμία εν όψει των ομορφιών του ποδοσφαίρου αλλά και της κοινωνίας, που είναι προ των πυλών. Κι όταν λέμε « κοινωνία », εννοούμε όλο τον γλόμπο πλέον που έχει βαλθεί να αλλάξει τους χάρτες του. Ηρεμία λοιπόν πάνω στην Πελασγία μέχρι αύριο που επιστρέφω στο κλεινόν άστυ. Προσωρινά όμως.

           Όπως προσωρινά θα γυρίσει κι ο Μελισσανίδης από το Ιόνιο κι ο Δημητρέλος από την Πάρο. Ένα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο θα γίνει την Τρίτη για να ενημερωθεί ο Κασνακίδης – ναι αυτός που την είχε στο τσεπάκι του την άδεια που από 12 % θα του έδινε το 37%  των μετοχών - που τον είχαν αφήσει στην απ’ έξω σχετικά με την πρόταση Βιντιάδη και χάλασε την ησυχία όλων των εμπλεκομένων. Οι οποίοι με το καινούργιο τρικ του Αδαμίδη σχετικά με το εφοπλιστικό ενδιαφέρον, κατώρθωσαν να αναβάλουν την συνέντευξη Μαύρου, που ξαναπιάστηκε κορόϊδο.

           Κορόϊδο όμως που δεν πιάστηκε ο Άρης. Καθότι ο τίμιος κι εναντίον της ντόπας υποργός καθάρισε και παίρνει έναντι την χορηγία από τον Οπαπ, οπότε δεν έχει πλέον σχέση με την ΕΕΑ. Και θα παίξει κανονικά σε αυτό το πρωτάθλημα, που προσωπικά δεν το βλέπω να τελειώνει όσο και να κάνει τα στραβά μάτια η δικαιοσύνη στις δεκάδες καταγγελίες που πηγαινοέρχονται. Ακόμα και για την εκλογή του Μώραλη – ναι καλά διαβάσατε - , που προσωπικά δεν με ενοχλεί αν δεν σχετιζόταν με την τιμωρία του Κούγια που έπεσε στον έναν χρόνο από τους τρεις αλλά και την κατάρτιση του πίνακα των διαιτητών από τον επικείμενο νέο πρόεδρο της ΕΠΟ.

              Προσωρινοί λοιπόν στην Αθήνα, όλοι οι εμπλεκόμενοι μέχρι την Τετάρτη, που ο γράφων θα βρεθεί στο Πόρο Χέλι παρέα με όλους τους προαναφερθέντες για το γνωστό ετήσιο πάρτυ, με αυτοκίνητα και σκάφη , στην Κόστα. Στον απόηχο της γενικής συνέλευσης της ΑΕΚ, που εγώ προσωπικά την βλέπω να αναβάλεται ξανά αφού ο Θωμάς πιέζει για αλλαγή τουλάχιστον δυό μελών του ΔΣ αλλά κι είναι ουτοπία να θέλεις ξανά να προκηρύξεις ΑΜΚ δέκα μύριων, την ώρα που ούτε εκατό χιλιάρικα δεν μπήκαν στον λογαριασμό της εταιρείας από την συνέλευση την προ τριών εβδομάδων.

              Δέκα μύρια για την απόκτηση του 51% από τον Βιντιάδη – τόσα του ζητάνε και πάγωσε ο άνθρωπος – αλλά τελικά πάνε να του κλείσουν το deal στα είκοσι μύρια για να του φορτώσουν το 85% των μετοχών. Κι επειδή τα λεφτά υπάρχουν, έγινε ο αντιπερισπασμός του ελέγχου των εξήντα ημερών – ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ – αφού κάπου τα κουκιά ΔΕΝ βγαίνουν. Πώς το 51% κάνει δέκα αλλά το 85% είκοσι; Υπάρχει κι αέρας στην αποτίμηση των μετοχών; Και γιατί 85%; Διότι αγαπητοί, η ερασιτεχνική τελικά δεν έχει 25% που όλοι μας πιστεύαμε αλλά μόνο 15%. Κι είναι άλλο ένα σημείο διάτρητο για την λειτουργία της εταιρείας, αφού έχουν ανοίξει κάνουλες που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει – κι ο νοών νοείτω.

              Όλα αυτά την ώρα που διασυρόμαστε από τα μεταγραφικά σήριαλ αλλά και αγωνιστικά για όσους είδαν το ματς της Πάτρας , που ακόμα δεν ντρέπονται οι υπεύθυνοι να μιλάνε για παίκτες με ταλέντο, για Ευρώπη κι όλα όσα τσαπμουνάει ο Βλάχος. Για λύπηση είμαστε σε όλα τα επίπεδα, όπως και για λύπηση είναι και το θέμα των υπογραφών για το πάγωμα των χρεών. Πραγματικά θυμίζει το « μαζί τα φάγαμε »  του Πάγκαλου. Αντί να θέλουμε κάθαρση και κλείσιμο της εταιρείας, όπως ολόσωστα έχουν επισημάνει τακτικοί αρθρογράφοι , να θέλουμε να δημιουργήσουμε κι άλλα χρέη; Εκτρώματα λοιπόν θα γίνουν αλλά, όπως και οι διακοπές, το μαρτύριο της σταγόνας τελειώνει.

              Δηλαδή, ο Θωμάς πότε θα μιλήσει; Στον βωμό της δήθεν ενότητας – που πρακτικά είναι η μοντέρνα έκφραση για την διατήρηση της ομερτά - , θα βγει μετά πό εξήντα μέρες να καταγγείλει, να αποχωρήσει και με την βούλα, την ώρα που η ομάδα θα διαλύεται στα τεραίν και την ώρα που θα βλέπουμε τον σούπερ εμφύλιο στις κερκίδες; Αν βέβαια γίνουν όλες οι λαμογιές και παίξουμε ή ΑΝ ΤΣΟΝΤΑΡΕΙ Η ΒΑΓΓΕΛΑ – και δεν κάνω καμία πλάκα. Οι επαφές είναι πολύ προσωρημένες ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ.

              Υγ1. Να περνάτε καλά. Σίγουρα θα είμαστε παρέα στις εξελίξεις και φυσικά όταν κάτι έρχεται στην γνώση μου.

              Υγ2. Η πτώση στην Δ, σβήνει όλα τα χρέη εκτός από αυτά προς τους ιδιώτες. Τα χρέη της εταιρείας προς τους ιδιώτες είναι τίποτα σε σχέση με αυτά προς το δημόσιο, τα οποία άνετα τα πατσίζει το κωλοκράτος που ζούμε με τα λεφτά του Ψωμιάδη. Άρα; Τι άρα; Χάνει κανείς;

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΓΛΩΣΣΑ

Από το ταχυδρομείο μου είναι το κείμενο. Να περνάτε καλά.
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Εκπληκτικό τραγούδι στα ισπανικά όπου όλες οι λέξεις είναι ελληνικές.

Μόνο το ρεφρέν είναι στα ισπανικά, το οποίο μεταφράζεται ως εξής:

'Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό δακρύβρεχτο πού τρέχει στις φλέβες μου. Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό γαμημένο πού τρέχει στις φλέβες μου'.

Ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή 'Ελληνοφρένεια', ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο ´Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα'.

Έζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μού πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες;

Δεν χρειάζεται. ΟΛΕΣ οι λέξεις πού υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες. Το απίστευτο με την ισπανική είναι ότι επειδή η προφορά τους είναι σχεδόν ίδια με την δικιά μας, οι ελληνικές λέξεις χρησιμοποιούνται σχεδόν ατόφιες και έχεις την εντύπωση ότι ακούς ελληνικά!

Π.χ η ώρα στα αγγλικά είναι hour ενώ στα ισπανικά είναι ora! Ακριβώς ίδια. Η ιστορία στα αγγλικά είναι history ενώ στα ισπανικά historia. Ακριβώς ίδια. Οι ισπανοί και οι άγγλοι έχουν μάλιστα διατηρήσει την δασεία πού εμείς κάποτε είχαμε συμβολίζοντας την με το γράμμα h. Όταν οι ισπανοί θέλουν να πούν 'Χρονομέτρα με' λένε 'Cronometra me´. Ακριβώς το ίδιο με εμάς! Τα παραδείγματα ατελείωτα.

Αν τώρα προσθέσουμε και λέξεις πού εκ πρώτης όψεως φαίνονται ισπανικές αλλά ψάχνοντας λίγο παραπάνω την προέλευση τους διαπιστώνουμε ότι είναι ελληνικές, τότε ο κατάλογος των ελληνικώς λέξεων γίνεται πραγματικά αμέτρητος.

Π.χ το ρούχο στα ισπανικά είναι ropa. Στα ελληνικά έχουμε την λέξη Λωποδύτης. Προέρχεται από την λέξη λώπη και δύτης. Λώπη στα αρχαία είναι το ένδυμα, το ρούχο. Άρα λωποδύτης αυτός πού δύει, πού βουτά το χέρι του στο ρούχο μας για να μας κλέψει. Με απλή αλλαγή του λ σε ρ, προκύπτει η λέξη ropa πού χρησιμοποιούν οι φίλοι μας οι Ισπανοί! Η αλλαγή του λ σε ρ (είναι και τα δύο γλωσσικά σύμφωνα) και αντίστροφα είναι κάτι πολύ σύνηθες πού συμβαίνει καθημερινά, λέμε π.χ αδελφός αλλά και αδερφός, κοκ.

Εμείς βέβαια συνεχίζουμε να ασελγούμε στην γλώσσα μας. Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι τα παιδιά μας στα σχολεία θα διδάσκονται ότι τα φωνήεντα είναι 5 (α,ε,ο,ι, και ου!!!) ενώ τα σύμφωνα είναι 15 μεταξύ των οποίων το γκ και το μπ.

Ο ορισμός της προδοσίας από ανθρώπους στους οποίους εμπιστευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας. Από την κατάργηση του πολυτονικού μέχρι σήμερα ο βιασμός της γλώσσας μας είναι συνεχής και περνάει απαρατήρητος. Καμία εκπομπή, καμία δημοσιότητα.

Από την άλλη ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις διαφημίσεις μόνο με αγγλική ορολογία, ενώ τα σίριαλ είναι τούρκικα! Η συνταγή γνωστή και δοκιμασμένη. Πρώτα απαξιώνεις κάτι και μετά το καταργείς. Με τον ίδιο τρόπο πού απαξιώνουν τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και σε κάνουν να λές 'Ε άει στο διάολο, πουλήστε τα να ησυχάσουμε', ομοίως απαξιώνουν την γλώσσα και κάνουν όλους εμάς να στέλνουμε τα παιδιά μας από την 1η δημοτικού!!! να μάθουν αγγλικά και γερμανικά!!! Το γεγονός ότι την γλώσσα μας τους την διδάσκουν κακοποιημένη δεν μας απασχολεί καθόλου!!!

Αλλά δεν πειράζει, το PSI να είναι καλά, το ευρώ και η ευρωζώνη. Αυτά έχουν μόνο αξία. Η γλώσσα είναι άνευ σημασίας. Δεν μπορείς να την πουλήσεις οπότε δεν μπορεί να ανεβάσει το ΑΕΠ. Τι σημασία έχει πού από εργαλείο σκέψεως την έχουν καταντήσει μόνο μέσο επικοινωνίας και αυτό μάλιστα κολοβό. Αρκεί να μπορούμε να συννενοηθούμε ώστε να υπολογίζουμε το ΦΠΑ. Αυτό αρκεί.

Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού.Στίχοι μουσική Daniel Armando.

Armonia neurotica en el microcosmο de la metropoli cultura narcisista en una monarquia dogmatica simfonia cacofonica, pandemonium en la atmosfera melodia simbolo, melodrama y tragedia.

Orgasmo ideologico del barbarismο a la teoria politico dislexico en parodia onirica tirania fantasma, dilema megalomano de un metabolismο retorico sin tesis ni antitesis.

Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)

Patriota heroicο, tragicο, sistematico hipocrecia paranoica sin dialogo esotericο teatro ironicο, sindicato plasticο y epicentro de la epidemia, una quimera, una utopia.

Energia hyperbole, antidotο democraticο Laberinto critico sin entusiasmo, sin rima musica epidermica en un pentagrama masoquista y la simetria toxica de un epilogo necrologico.

Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)

Hay un oasis aromatico, paralelo, fisiologico profeta enigmatico, fenomeno cronico y ortodoxo sin racismos ni extremismos, sin tabues etnicos en lirica extasis sus praxis es el melodico y fantastico antropo.
Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΕΦΙΑΛΤΗΣ

              Κι άλλη διαβολική σύμπτωση ανέμεσα στην Ελλάδα και την ΑΕΚ μας. Τα πάντα οπισθοχωρούν και πάνε για τις 20 του μήνα. Και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και η συνέντευξη τύπου του Θωμά για να ενημερωθεί και στις δυό περιπτώσεις ο κόσμος. Που ο κόσμος, τι να την κάνει την ενημέρωση; Λεφτά χρειάζεται το πλήθος μέσω θέσης εργασίας ή ομάδα να υπάρχει και κάπως να του απαλύνει τον καημό.
               Ένας καημός που μοιάζει αναπόφευκτος. Δεν είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας - ό,τι και να κόψουν πλέον - αλλά δεν υπάρχει και περίπτωση να βρεθούν τα λεφτά για την ΑΕΚ. Ούτε οικονομολόγοι χρειάζονται ούτε και φιάσκο ενημερώσεις σαν την χθεσινή στα Σπάτα. Αυτά είναι για τους αφελείς που πιστεύουν οτι η κυβέρνηση δουλεύει ή οτι η διοίκηση Μαύρου - που στην ουσία είναι μόνο αυτός ο καινούργιος στο διοικητικό διεθυντήριο - απεργάζεται λύσεις.
               Ο Θωμάς, όπως έχει ξαναγραφεί εδώ μέσα, την πάτησε. Με την προχειρότητα του σχέδιου και τον αέρα μπανά ενημέρωση που είχε. Κάτι κούνησε στα διαρκείας φυσικά, αλλά χρεώνεται με όλο το ξεπούλημα των παικτών που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις. Και το χρεώνεται διότι τον κορόϊδεψαν με ψεύτικα νούμερα. Και το χρεώνεται διότι δεν έψαξε και δεν έκανε την ουσιαστική ενημέρωση, πριν φύγουν τα φιλέτα, που στην ουσία δεν κάλυψαν τίποτα. Ενώ άλλα του έλεγαν για την φορολογική ενημερότητα και τις προκαταβολές.
              Και έχει πια σκυλομετανιώσει για την κουβέντα " ή πληρώστε ή βουλώστε το ", που απηύθυνε προς τους μετόχους. Διότι οι μέτοχοι τον άκουσαν. Το βούλωσαν. Κι όπως κι οι μέτοχοι παλιότερα έπεσαν θύματα ( δεν αποτελεί ελαφρυντικό αυτό )  των ανθρώπων που διόριζαν, έτσι κι ο Μαύρος τυλίχτηκε χειροπόδαρα στο υπόγειο παιχνίδι των σταγονιδίων που παραμένουν στην εταιρεία κι ακολουθούν την διαδρομή της μίζας με τα ανακοινωθέντα ποσά για τους παίκτες που έφυγαν.
               Φυσικά και του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Αλλά αυτό δεν σώζει την εταιρεία. Ακόμα και να βρεθούν οι ένοχοι - ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ - ή να ξεμπροστασιαστούν με την συνέντευξη τύπου μετά από δέκα ημέρες, ο κύβος έχει κατρακυλίσει. Και το παραμύθι θα είχε τελειώσει, αν οι άλλες ομάδες ήταν ψιλοεντάξει. Όμως τώρα θα έχουμε μια μικρή παράταση στην εντατική, αφού πλέον ακυρώνεται ολόκληρο το πρωτάθλημα και επιτέλους καταλαβαίνει και η ΕΕΑ τον τελείως διακοσμητικό ρόλο της, όπως κι η κυβέρνηση που θέλει να ξεπουλήσει γεωπολιτικούς στόχους την ίδια στιγμή που η Αμερική και το Ισραήλ έχουν χαράξει το μέλλον μας ( για το καλό μας ).
               Και τι λέγαμε πάντοτε; Οτι η ομάδα μέσα στο τεραίν, αντικατοπτρίζει την εικόνα της διοίκησης της. Είτε είναι μονομετοχική, είτε πολυμετοχική, είτε λαϊκής βάσης. ΕΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ. ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΑΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Όλα τα άλλα είναι για φλωρίστικη κατανάλωση και δημοκρατικές διαδικασίες. 
              Η ομάδα λοιπόν μέσα στο γήπεδο είναι για τα μπάζα. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Τα παιδιά μπαίνουν χεσμένα, κάνουν κανά ηρωικό τρέξιμο και μπερδεύονται ακόμα περισσότερο από τον προπονητή, που θυμίζει υποψήφιο εξετάσεων που πάει να καλύψει την ετήσια ύλη μέσα σε ένα βράδυ. Και δεν χρειάζεται να γίνω ιδιαίτερα αναλυτικός. Το μόνο που λέω είναι οτι ούτε μια γραμμή δεν έχει σταθεροποιηθεί κι ούτε ένα σύστημα ανάπτυξης δεν έχει πλαφοναρισθεί. Τέσσερα συστήματα χρησιμοποιούνται κι ένα αδιάκοπο rotation. Θυμίζει σχολική τάξη και δεν το λέω λόγω της ηλικίας των παιδιών.
             Ο Βλάχος - που φυσικά δεν είναι προπονητής αλλά σαλεπιτζής - μπορεί να έχει τα δίκια του για τις ελλείψεις του ρόστερ αλλά ακόμα δεν έχει καταλάβει τον στόχο του. Αυτούς που έχει, να τους χρησιμοποιεί εκεί που παίζουν για να διακρίνει ο τεχνικός διευθυντής - με τον οποίο ούτε καλημέρα δεν ανταλλάσσει - τις τρύπες. Τι μου παίρνεις ρε φίλε τον στόπερ και τον πας αμυντικό χαφ διαλύοντας το κατενάτσιο που πρόκειται να παίξεις φέτος; Για να αποφύγεις τον υποβιβασμό δεν πας; Τι μιλάς για champions league; Να μην επεκταθώ όμως.
              Διότι φυσικά το πρόβλημα μας δεν είναι ο τάδε που παριστάνει τον προπονητή της ΑΕΚ και φοράει μπλε. Η κατάντια είναι οτι δεν υπάρχει κορμός, οτι ο Τσουκαλάς προτιμάει τα Γιάννινα, οτι ο Φουρτάδο γίνεται σήριαλ κι οτι σηκώνει το τηλέφωνο ο Μελισσανίδης για να έρθει κάποιος Κουτρουμπής, τον οποίο τον σκέφεται ο προπονητής για αμυντικό χαφ ( 1.91 ύψος ). Οτι οι μεταγραφές μπορεί και είναι άκυρες αν δεν παρθεί ενημερότητα. Οτι το ρόστερ, αν παίξουμε στο πρωτάθλημα,  θα ολοκληρωθεί τότε και δεν θα έχει κάνει προετοιμασία μαζί. Και θ' αρχίσουν οι σφαλιάρες από κάτι ονοματάκια - ομαδούλες όπως και οι φασαρίες από τους αγανακτησμένους. Σπιράλ θανάτου δηλαδή, την ώρα που υπήρχε η λύση της κάθαρσης αλλά και η πορεία που έδειξε το μπάσκετ.
             Ο Θωμάς λοιπόν άνοιξε την πόρτα κι αυτό θα ανακοινώσει στην συνέντευξη. Τα " είμαι αγωνιστής " - ίδια με αυτά του Βλάχου - ανήκουν σε άλλη εποχή και θυμίζουν τις Θερμοπύλες. Και τι έγινε που ήταν αγωνιστές οι μαχητές του Λεωνίδα; Τον πούλο δεν πήραν; Μα ήταν πολλοί οι άλλοι. Δεν διαφωνώ σε αυτό, όπως δεν διαφωνώ στο οτι τα 14 μύρια που θέλει φέτος η ΑΕΚ είναι σαν τους τότε Πέρσες κι οτι τα 11,5 δις που θέλει η Ελλάδα είναι σαν να επιτεθούμε όλοι μας εναντίον της Κίνας.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΕΡΩΤΗΜΑ

           Υπάρχει ένα ερώτημα : Να το πας πολιτικά ή να το πας αθλητικά; Μα τα ίδια δεν είναι; Είναι; Εγώ μπορεί να τα βλέπω έτσι, αλλά δεν σημαίνει οτι εγώ κρατάω την αμφιμονοσήμαντη αντιστοιχία. Του εξής τύπου: Η τρόϊκα πιέζει αλλά και η τριμερής σύμπραξη των κυβερνητικών κομμάτων, άλλα έλεγε προεκλογικά. Προφανώς δεν υπήρχε σχέδιο. Κι ο Θωμάς έγινε πρόεδρος αλλά κι αυτός ομολόγησε οτι δεν υπάρχει πλάνο. Ή μάλλον υπάρχει. Επί του ποδαριού.    
           Κι όπως φάνηκαν οι πρώτοι τριγμοί στην κυβερνητική συνεργασία, έτσι έχουμε και αντίστοιχους στην ομάδα μας. Άλλο χορό τραβάει ο Βλάχος, άλλο ο Μαύρος κι άλλο ο Τσιάρτας με τον Κωστή. Ψιλοκαλύπτονται βέβαια τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, αλλά είναι πασιφανές οτι ο τεχνικός διευθυντής - που περίεργα έμεινε στην θέση του μετά τις τελευταίες εξελίξεις - δεν ελέγχει τον προπονητή που είτε απορρίπτει τις επιλογές του διευθυντή του, είτε θέλει να τις δοκιμάσει πριν δώσει καταφατική απάντηση. Τι έχουμε λοιπόν;
            Εταιρεία χωρίς ιεραρχία και χωρίς δομές. Τι έχουμε στην Ελλάδα; Απόλυτη έλλειψη κοινωνικής συνοχής και στοιχειώδους οργάνωσης. Τα πάντα κινδυνεύουν από την κρίση, αλλά πρώτος αυτός που δεν έχει βάσεις. Κι ειδικά αυτός που αναθέτει σε άνεργο την πρωθυπουργία ή ο άλλος που δίνει μια προεδρία λόγω ποδοσφαιρικού ονόματος και τραβάει και μερικές προσευχές. Διότι μόνο με το θαύμα εν Κανά θα βρεθούν πέντε μύρια μεχρι τον Δεκέμβρη κι άλλα δέκα μέχρι το τέλος της σαιζόν. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ κάνει μεταγραφές ( με το στόμα ) κι η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει πίστα φόρμουλας στην Δραπετσώνα.
             Και βέβαια υπάρχει κι ο κόσμος. Που πιστεύει οτι είναι ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας ή οτι έχει την ελευθερία κατωχυρωμένη μέσω Συντάγματος. Αυτά είναι πολύ ωραία δημοσιογραφικά για να πουλήσουν κανά φύλλο παραπάνω ή πολιτικοποιημένα του κώλου σε όσους βρίσκουν ελπίδα ακόμα σε παλαιάς κοπής κόμματα. Τα πάντα είναι έτοιμα για τη νέα τάξη όμως και φυσικά οι επισκέψεις του Ισραήλ εδώ παρέα με τους Αμερικάνους λίγο νωρίτερα, όπως και του Πούτιν στον μαύρο δέκα μέρες πριν, δεν είναι εθιμοτυπικά καλέσματα. Εθιμοτυπική είναι απλά η τήρηση της εκεχυρείας λόγω ολυμπιακών αγώνων που πλέον στο στοίχημα παίζεται με 1,25 για τις 27/09. Που βέβαια μάλλον θα έπρεπε κάποιος να ποντάρει σε ψηλότερη απόδοση, δηλαδή νωρίτερα, ασχέτως αμερικανικων εκλογών το Νοέμβρη.
               Αλλά για την ΑΕΚ, τα πράματα είναι πιο απλά. Ο υφυπουργός κάνει διακοπές στο Λονδίνο κι ο Πιλάβιος πάει κι αυτός σε εκλογές. Εύκολα να απεμπολίσει το " αυτοδιοίκητον " η ΕΠΟ αυτήν την στιγμή, ΥΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ. Που μετά την προσωπική ποινή του, πλέον έχει ανοίξει ανοιχτό δίαυλο με την ουέφα και κρατάει τις έξι ομάδες στο χέρι του, δηλαδή την ΕΕΑ κι όλα τα μπάζα που δίνουν άδειες παραβιάζοντας τα πάντα. Και τι θέλει ο Αεκτζής; Σιγά να μην ξέρει κιόλας.
                Ξέρει ο Έλληνας, τμήμα του που είναι ο κι ο δικεφαλίσιος οπαδός; Ξέρει ο δαφνοστεφανωμένος τι κλέβει ο κουμπάρος του Ισίδωρου ή ο άλλος που θέλει την πράσινη συμμαχία αλλά μόλις έφτασε ο απατεώνας τα δύο μύρια σταμάτησε τις ανακοινώσεις, αλλά πέρασε by την αδειοδότηση επειδή ελέγχει μερικά έντυπα ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ; ΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ; ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ; Εδώ ακόμα δεν έχει κατανοητό το απλό: ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΥΝΕΙ; Που να πάει το μυαλό οτι μας δουλεύουν όλους ; Πού να πάει το μυαλό οτι ακόμα τρώγονται χρήματα;
                    Από τον Δημητρέλο; Ποτέ και δόξα τω θεώ  ποτέ δεν ελέχθη κάτι από μένα εδώ μέσα, παρά την στάση κάποιων ΜΕ ΓΝΩΜΩΝΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ. Αυτά είναι για άλλα blogs, που ναι μεν είναι για το καλό της ΑΕΚ άλλά φιλοξενούν κι άλλες ειδήσεις όπως και διαφημίσεις για το καλό της τσέπης μας. Καθότι κι άλλες ειδήσεις και ποτέ κριτική στάση αφού κονομάμε με τον κάθε μαλάκα που γράφει την καβλα του σε κάθε σχόλιο που βαφτίζεται και πληροφόρηση. ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ. ΗΤΑΝ Ο ΜΠΟΛΤ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ;
                   Να φουσκώσω κι άλλο το μπαλόνι; Τι θέλεις ρε βλάκα Έλληνα; Ευρώ και γαμήσι ή ΑΕΚ στην πρώτη εθνική με στόχο να " φοβούνται όλοι το σήμα μας; " Χρόνο θέλεις μέχρι να βαρέσουν την Συρία και να πιστοποιήσουν οι Ισραηλινοί κι οι Αμερικάνοι την επίσκεψη τους εδώ, και μέχρι να πάρουν την Σύρο οι Ρώσοι; Χρόνο θέλεις ξανά μέχρι να επιτεθεί η οργάνωση σε αυτούς που στήριξε στα διοικητικά συμβούλια; Χρόνο θέλεις να βγάλεις το καλοκαίρι μπας και δεις την λήξη της ολυμπιακής ειρήνης; Γιατί ρε μαλάκα;
                      Από το να πεθάνεις Σάββατο, προτιμάς την Κυριακή; Θέλεις άλλον ένα χρόνο ζωής επειδή αγόρασες διαρκείας και θέλεις να το παίξεις φρουρά στην Πόλη; Πού να πάει γεωπολιτικά το παιχνίδι και πού να πάει κι η διάθεση της τρόϊκας; Τα χαρισματικά δεν τελειώνουν; Γιατί η ΑΕΚ να την γλυτώσει; Επειδή ήρθε ο Μαύρος, που ήταν ιστορία; Τι να φοβηθούν; Τον Μέγα Αλέξανδρο μην ξανασηκωθεί; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΙ ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Ή ΕΧΟΥΝ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ. Η ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΘΑΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΗ. ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΡΝΤΙΜ, που προς το παρόν είναι βολικός.
                     Τι να κάνει όμως κι ο Αεκτζής; Αυτά που κάνει κι ο Βλάχος, που προέκυψε νεόκοπος σωτήρας. Όπως τότε που διέφυγε στον βάζελο, καθότι όλα ήταν τέλεια αλλά είπε να βρει καινούργια αγάπη. Παρέα με τον Γεωργαμλή. ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ κι είμαι υπέρ των ρίξεων με ό,τι κι αν σημαίνει το οτιδήποτε. ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ, που σαν βλάκας κι αυτός ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΑΡΤΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ.
                     ΡΙΞΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΘΝΙΚΗ. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ; Ο ΔΧ; ΜΕ ΤΙ ΑΠΟΝΕΡΑ; ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ; ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΦΜ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ; ΝΑ ΣΤΗΝΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ; ΑΝΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΕΦΟΡΙΑ ΑΔΕΙΑΣ

           Πρώτη μέρα άδειας και μιλάμε για τρομερή ξεκούραση. Ξεκίνησα με την επίσκεψη μου στην εφορία Χαλανδρίου αφού για να βγάλει ΑΦΜ ο μεγάλος μου γιός, πρέπει οπωσδήποτε να είναι παρών κι ο κηδεμόνας του. Μόνος του να πάει και να πει οτι φιλοξενείται στο σπίτι των γονέων του; Και ποιός να τον πιστέψει; Άμα έχεις κράτος, το έχεις. Τώρα, γιατί φαλίρησε είναι μια άλλη ιστορία. Και το ΑΦΜ δεν είναι οτι το ήθελε για να δουλέψει πουθενά. Χρειάζεται πλέον για να ξεκινήσει μαθήματα οδήγησης αυτοκινήτου, αφού έχω βαρεθεί να κάνω τον ταξιτζή και παρότι ο ίδιος δεν δείχνει κι ιδιαίτερη διάθεση να πάρει το βολάν. Δεν τον κατηγορώ. Κι εγώ αν είχα πολλά λεφτά, θα ήθελα να έχω σοφέρ. Θυμήθηκα το πώς είχα πάρει εγώ δίπλωμα οδήγησης. Τότε δεν απαιτείτο ΑΦΜ. Κατάλαβα οτι η γραφειοκρατία έχει μειωθεί σημαντικά από τα χρόνια μου. Άδικα διαμαρτύρομαι σήμερα και δίκαια διαμαρτυρόμουν τότε. Οι κόποι μου πιάσανε τόπο.
           Στο " μητρώο " λοιπόν για μιάμιση ώρα και άρτια προετοιμασμένος για τις εξετάσεις μπορστά στον υπάλληλο. Και Μ1 ( μου θύμησε το όπλο στον στρατό )  έντυπο  είχα συμπληρωμένο, και φωτοτυπία της ταυτότητας του κανακάρη και υπεύθυνη δήλωση δική μου οτι φιλοξενείται από εμένα και την σύζυγο μου με τα σχετικά γνήσια υπογραφής, και χαρτί οτι αυτή είναι με εμένα παντρεμένη αλλά και θεωρημένο λογαριασμό ηλεκτρικού οτι εκεί μένουμε καθότι το ρεύμα έρχεται στο όνομα της. Τα έχασε κι ο υπάλληλος με τον οπλισμό μου και μάλλον με πήρε κάτι σαν μπολτ σε αντοπάριστη βερσιόν.
          - Αγαπητέ, χρειάζομαι και μια βεβαίωση οτι ο γιός μου δεν υποχρεούτο να υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2012 καθότι είναι ακόμα προστατευόμενος μου και καθότι μόλις τώρα του δώσατε ΑΦΜ, άρα και πώς θα μπορούσε...( το κείμενο το προβάριζα δυό ημέρες ).
         - Στο εισόδημα κύριε, στον τρίτο. Εκείνο είναι υπέυθυνο για τέτοια θέματα. Είναι on line κι αμέσως θα το πιστοποιήσει αυτό.
            Ασανσέρ λοιπόν, αλλά να τα λάθη που κάνει ακόμα κι ένας έμπειρος. Όταν μπεις πρώτος στο ασανσέρ, βγαίνεις τελευταίος. Άρα χάνεις καμιά δυό θέσεις στην ουρά του εισοδήματος. Αλλά τι 35 και τι 38 μπροστά σου ! Αυτά είναι για τους πεσιμιστές στατιστικολόγους. Διότι ολόσωστα είχε πει ο Στάλιν : " Ένας νεκρός είναι ένας νεκρός. Δυό νεκροί είναι δυό νεκροί. Εκατό χιλιάδες νεκροί, είναι απλά στατιστική. " Κι άρα την βεβαίωση που ήθελα θα την έπαιρνα σε κανά δίωρο. Βεβαίωση που την θέλει η τράπεζα για να μεταφέρει χρήματα μου στο εξωτερικό και στα οποία ήθελα να κάνω τον γιό συνδικαιούχο καθότι η ΑΕΚ φέτος προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για κερκιδικά εμφράγματα. Μετάνοιωσα που πήρα εισιτήρια διαρκείας, μετάνοιωσα που τον έκανα συνδικαιούχο αλλά παρά τις μετάνοιες, παρέμεινα στην ουρά. Αν μετανοιώνοντας ο καθένας γινόταν και αθώος, θα είχε καταργηθεί το μυστήριο της εξομολόγησης σκέφτηκα υπολογίζοντας και τους δείκτες ανεργίας των εκκλησιαστικών λειτουργών.
            Μετά το ξεφύσημα της ανακούφισης και τα δυό χαρτιά έπαθλα που είχα αποσπάσει, αισθάνθηκα ολυμπιονίκης της κολύμβησης. Στο χιλιόμετρο που περπατήσαμε μέχρι το αυτοκίνητο και κάτω από τους 41 βαθμούς, πλέον θύμιζα τον Φελπς κι ο γιός μου Έλληνα αθλητή που μόλις είχε βγει από το Carlton club μετά από μπιρίμπα με τον Ισίδωρο.
             - Πώς κάνεις έτσι; Με ρώτησε. Εγώ είδα μια θαυμάσια οργάνωση. Μια ερώτηση έκανες κι αμέσως σε στείλανε στο σωστό τμήμα.
              Ευτυχώς ρε πούστη μου που μπήκες στο πολυτεχνείο, σκέφτηκα. Θέλω να σε δω στην γραμματεία όταν θα γράφεσαι, προχώρησα την σκέψη μου.
               Πλέον έπρεπε να βρω ένα μαγαζί στη μέση του Χαλανδρίου για να φτιάξω το κινητό της γυναίκας μου, που επειδή θα δουλέψει κι αυτήν την βδομάδα, είπε να αναθέσει στον τεμπέλη κάτι. Και το μαγαζί βρέθηκε εύκολα αλλά όχι το πάρκινγκ. Αλλά μισή ώρα ελιγμών, τι είναι μπροστά στην αιωνιότητα; ΚΑΙ καλύτερος οδηγός γίνεσαι ΚΑΙ λαμβάνεις και συγχαρητήρια από τον γιό που πέρασες το αυτοκίνητο από την μύτη της βελόνας. Βλαστήμησα την BMW και αποθέωσα το Smart. Θα μου πείτε οτι μια τετραμελής οικογένεια δεν βολεύεται σε Smart.  Και ποιός σας είπε οτι το Χαλάνδρι είναι οικογενειακή γειτονιά;
                Σούπερ μάρκετ μετά, μανάβικο για τα μπρόκολα της δίαιτας και τρέξιμο να προλάβω ανοικτό το μαγαζί από το οποίο έχει αγορασθεί ο νεροχύτης της κουζίνας μπας και βρω σκεύος στραγγίσματος των πλυμένων καθότι η σύζυγος δεν θέλει να χρησιμοποιεί το πλυντήριο πιάτων πλέον και τα θέλει όλα οικολογικά. Στο χέρι.  Αυτοί οι οικολόγοι σκέφτονται σωστά τα εργσοτάσια της ΔΕΗ αλλά δεν σκέφτονται οτι ρεύμα υπάρχει. Νερό δεν υπάρχει. Αλλά τώρα δεν είμαστε για τέτοια. Τι είναι το νερό μπροστά στην γκρίνια; Ρε δεν πά να γαμηθεί κι αυτό;
               Και φτάνω στο σπίτι. Είναι η ώρα της απόλαυσης και της χαλάρωσης, μέχρι την στιγμή που ανακαλύπτω οτι δεν υπάρχει τίποτα φαγώσιμο για το βράδυ. Ο μικρός ο γιός λείπει με κάτι γκόμενες, η σύζυγος δεν θα έρθει μέχρι την Παρασκευή, αλλά δεν παύω κι εγώ κι ο μεγάλος κάποια στιγμή να θελήσουμε κάτι να σαβουρώσουμε. Με ροδάκινα θα την βγάλουμε; Το παιδί είναι πάνω στην ανάπτυξη κι εγώ στην σμίκρυνση. Και τα δυό θέλουν ενέργεια για να συντελεσθούν. Τυχαία γίνονται οι γεωπολιτικές συζητήσεις; Όχι. Όπως τυχαία δεν βρέθηκα στο super market  για χαλάρωμα. Τι ευχάριστο να κουβαλάς σακούλες στους 41 βαθμούς.
            Υπάρχουν όμως και καλά νέα. Στη Μοζαμβίκη τις κουβαλάνε τις σακούλες κάτω από τους 50 βαθμούς. Κι η Δόξα Δράμας παίζει δεύτερη κατηγορία ενώ η ΑΕΚ θα παίξει στην πρώτη. Κι η άδεια θα ξεκινήσει από αύριο και τι είναι μια μέρα μέσα στην αιωνιότητα που μας περιμένει ή μας περίμενε; Εδώ τόσα χρόνια περιμέναμε το μποζόνιο και ζούσαμε . Εδώ τόσα χρόνια είχαμε φοροφυγάδες κι ήμασταν μια χαρά, και τώρα ήρθε η Ευρώπη και μας λέει οτι θα ζήσουμε αν γαμηθούν αυτοί που τα δηλώνουν όλα. Να ξεκίνησε η άδεια και με πιάνουν σκέψεις.
             ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΑΝ ΕΥΦΟΡΕΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΜΑΙ; ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΦΕΝΤΗ

          Δεν γυρνούσα κι από μακριά. Εκεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ήμουν, κι είχε γίνει ένα ατύχημα, που εύχομαι να μην κατέληξε σε δυστύχημα. Ένας άνθρωπος ήταν πεσμένος στον δρόμο κι η αστυνομία προσπαθούσε να βγάλει άκρη παρέα με τα σταματημένα αυτοκίνητα της περιέργειας, που ακροβολούνται λες και μπορούν να προσφέρουν κάτι. Σαν το χαλασμένο αυτοκίνητο, που ο οδηγός ανοίγει το καπώ και κοιτάει μέσα σαν χάνος αφού βέβαια έχει πρώτα καλέσει την οδική βοήθεια.
          Κι ακολουθώντας τα σήματα της τροχαίας, την κάνω αριστερά. Εκεί που ένα άλλο όχημα, που απλώς καθυστερούσε επειδή υπήρχε η περιέργεια ή το ενδιαφέρον το εληνικό για το περιστατικό, αποφάσισε να βγει από την γραμμή την ελεύθερη, στο δικό μου του ρεύμα ήταν η πλήξη ή η θλίψη. Αλλά και το δικό μου αλλά και το άλλο αυτοκίνητο ήταν με πρώτη ταχύτητα, κι ήρθαμε δίπλα διπλα σαν οδηγοί. Δεν ετέθη κίνδυνος πρόσκρουσης.
          ΚΟΙΤΑΧΤΗΚΑΜΕ. Εγώ ασπρομάλλης Έλληνας κι αυτός ψιλοαλλοδαπός προς το δυτικόν μέτωπον, πιο μεγάλος από εμένα. Αυτός μόνος του κι εγώ, με όλη την οικογένεια μέσα σστο κάρο.
         - You fucking idiot, there is an accident on the spot and you are trying to to play the μάγκας; Or is it better to say μαλάκας ;
         Δυό ούζα είναι αρκετά για μένα για την νηφαλιότητα και την απεριόριστη απόδειξη του ηλίθιου αποικιοκράτη που τολμάει να μιλήσει σε Έλληνα και χωρίς να τον ξέρει σαν καλημέρα, τον λέει μαλάκα. Και βγαίνει ο δικός σου έξω με όλη την οικογένεια μέσα και λέει σε άπταιστη αμερικάνικη:
        - Am I the responsible for the accident? I understand that you have lost your temper for the delay or the possible help that you could give, but why do you call me μαλάκας at this time that I can recall your mother and get the shit out of her?
           Με κοίταζε και με ζύγιζε. Η μόνη του παρηγοριά ήταν η γυναίκα μου στο αυτοκίνητο, που λόγω ύψους παιδιών κάθεται στο πίσω κάθισμα. Τα άλλα δυό αγόρια, πιθανώς και να τα πήρε σαν μπράβους. Και μάλλον επιτάχυνε την εν οχήματι ηρεμία του - μόνο εγώ είχα βγει,  αυτός καθόταν μέσα με τις ρήσεις του - όταν η σύζυγος με προέτρινε να ξαναμπώ μέσα. Φυσικά τον είχα ζυγίσει κι εγώ και φυσικά ήξερα τι κάνω. Μην τρελαθούμε κιόλας. Αλλά έλα που μιλάω ελληνικά.
              Οπότε : Δεν κατάλαβα ρε μουνί , που μιλάς κιόλας. Ρε mother fucker. You american asshole. Who fuchs your mamas crib? Που ήρθες εδώ ΄πούστρα κι έχεις γνώμη; Αστυνόμε, για έλα εδώ.
             Μιλάμε για την απόλυτη πλάκα. Αυτός που θα μπορούσε και να είναι πατέρας μου, πάει να μου δώσει μια σφαλιάρα - μάλλον φιλική - την ώρα που έρχεται το όργανον της τάξης και βλέπει σε αυτόν νοικιασμένο αυτοκίνητο και σε μένα μια οικογενειακή κούρσα. Τι να κάνει η πρόχειρη δίκη; Εγώ με τα μάτια κάτω κι ο Αμερικάνος με τα μάτια πάνω σαν να βλέπει διπλό ομπαμίσιο αετό.
                Χαρτιά ζήτησε το όργανο και με πόση χαρά τα είχα, ενώ ο άλλος δεν τα είχε και οι διακοπές δεν ξέρω πού συνεχίστηκαν. Βλέπεις, αν πέσεις και σε ατύχημα, ίσως και να θεωρείσαι περίεργα κυκλοφορούντας εκεί πέρα. Αν το ήξερα, δεν θα είχα φύγει. Αν το ήξερε ο μαλάκας που το παίζει τουρίστας και κυρίαρχος παντού, μάλλον δεν θα πήγαινε Κυριακή απόγεμα να πηδήξει βίζιτα κι όχι την μαλάκω την γυναίκα του , που φυσικά την πηδάνε αυτοί που ΄τους πληρώνει.  ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΕΙ ΕΜΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ;
              Το ούζο Βαρβαγιάννη παιδιά, δίνει μια ηρεμία. Σε μένα. Σε άλλους, μετράει άλλο ούζο. Όπως σε άλλες προσωπικότητες, όταν δεν έχουν να κάνουν κάτι, δίνουν τα Ζανάξ ή τα άλλα αγχολυτικά φάρμακα. Κι αν ακόμα δεν χορηγούν φάρμακα, δίνουν μασελάκια για τον βρουξισμό ή ηρεμιστικά για το τρίξιμο των δοντιών ή την αγωνία των παιδιών. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΖΩΗ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΟΙ.
                ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΟΧΙ ΚΑΙ DNA ΤΡΕΛΩΝ. TO DNA EINAI ΣΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ. ΤΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ  DNA.  ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΧΑΠΑΤΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟ. ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΟΙ ΠΩΛΟΝΟΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ Η ΒΙΖΙΤΟΥ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΟΥΡΟΥ - υιοθετημένη, δεν κάνει παιδιά αυτός σαν κιτρινόμαυρη παράδοση - ΝΑ ΜΟΥ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΒΙΖΙΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΗΠΕΔΟΥ.
                 ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ; ΑΜΕ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ. ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ Ή στον προϋπολογισμό.
                 Και ρωτάω: ΌΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΓΕΝΙΚΑ - η Βανδή με το βυζί έξω στα τραγούδια αλλά κι ο πατέρας με τον κώλο έξω η άλλη - ΠΟΣΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ; ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ.
                   ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΥΛΙΑ.  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΩΔΙΑ . ΝΤΕΜΗΣ ΚΑΙ ΒΑΝΔΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
                      ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ;