Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΗΡΘΑΝ

           Γκαντεμιάσαμε, χτικιάσαμε αλλά έξιζε τον κόπο. Αυτό που λαμπύριζε στο βάθος του τούνελ, δεν ήταν το επερχόμενο τραίνο που όλοι φοβόμασταν. Ήταν το φως της άνοιξης που τελικά το βρήκαμε και μέσα σε αυτό θα βαδίσουμε. Σαν τους συναγωνιστές του Διάκου που όμως την γλύτωσαν και δεν σουβλίστηκαν τότε στην Αλαμάνα. Μιλάω για την ΑΕΚ και τα καλά νέα που επιτέλους από αύριο θα κοσμούν τα πρωτοσέλιδα όλων των έγκριτων οπαδικών φυλλάδων.
          Πρώτα όμως πρέπει να κάνω μια διάψευση. Αυτά τα σενάρια περί διοίκησης πρωτοδικείου κι οτι δήθεν αυτήν την λύση προωθούν ο κοντός κι ο Οικονομόπουλος, είναι για τους γνωστούς συνωμοσιολόγους που χαρτζηλικώνονται από επιφανείς εχθρούς μας. Τι θα πει οτι οι δύο προσωπικότητες προσπαθούν να αγοράσουν χρόνο και να βρουν επενδυτές, δανειστές ή χρηματοδότες, και θέλουν να εκμεταλλευθούν το νόμο που λέει οτι αν έχεις διοίκηση διορισμένη από το πρωτοδικείο τα χρέη παγώνουν για μια τριετία; Αυτά είναι αστεία πράματα και πρέπει να βάλετε την λογική σας κάτω: Από πού κι ως πού το πρωτοδικείο να διορίσει τον κοντό επικεφαλής της ΑΕΚ; Το πρωτοδικείο διορίζει ανθρώπους με λευκό μητρώο και καθαρούς στα πάντα. Ο κοντός όμως έχει δεσμευμένους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα λόγω ΑΕΚ. Τώρα το πώς τρέχει τις άλλες εταιρείες του, είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει το πρωτοδικείο αλλά άλλη υπηρεσία.
             Τι ασχολούμαστε όμως με αυτά; Εδώ μιλάμε για τα ωραία. Ο πρόεδρος Δημητρέλος κατώρθωσε και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου από την εφορία σχετικά με την αίτηση μας για ξεμλοκάρισμα του τραπεζικού λογαριασμού της ομάδας μας. Το υπουργείο οικονομικών επίσης έδωσε εντολή για νέα ρύθμιση στην παλιά κι επομένως η φορολογική ενημερότητα είναι στα χέρια μας. Επομένως το δάνειο εκταμιεύεται και πληρώνονται άπαντες . Μέχρι και το ταξιδιωτκό γραφείο του Σκρέκη και ο μεταφορεύς που κουβάλησε τον εξοπλισμό στα Σπάτα. Χώρια που το επιτόκιο του δανείου έπεσε λόγω των εγγυήσεων της Τετάρτης που τελεσιδικεί η υπόθεση Ψωμιάδη κι ο πρόεδρος του δικαστηρίου κλείνοντας την ακροαματική διαδικασία θα δώσει χρήματα σε σακούλες στο νομικό μας επιτελείο για την συνέχιση των αποπληρωμών.
           Ο Ρέστης τηλεφώνησε στον Μελισσανίδη και διέψευσε οτι είναι δαφνοστεφανωμένη ακολουθούμενος από τον Πέτρο Καραβίτη που κι αυτός διέψευσε την προχθεσινή του διάψευση περί του ενδιαφέροντος Μπεθάνη. Ένας Μπεθάνης, που για να καταλάβετε την δύναμη και ευρωστία του, αρκεί να σας πω οτι διαχειρίζεται παγκόσμια εκτάσεις ίσες με την μισή Κρήτη. Μιλάμε για πακτωλό αλλά και άριστη εξειδίκευση σε θέματα ανέγερσης σταδίων. Το γήπεδο μας θα είναι το πρώτο του κι αυτό καταδεικνύει το δαιμόνιον του επιχειρηματία που διεισδύει στον πιο καθαρό χώρο της ελληνκής κοινωνίας. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Υπάρχουν και Ρώσοι επενδυτές καθώς κι ένα ελληνογερμανικοαμερικάνικο fund καθώς και μια αλυσίδα B2B καταστημάτων που δείχνουν ζωηρότατο ενδιαφέρον. Κι όλοι αυτοί θέλουν τον κοντό επικεφαλής καθότι πλέον πιο ώριμος από ποτέ. Για πλάκα συναντήθηκε ο Μυτιληναίος μαζί του και του ζήτησε να τον υπολογίσει;
            Εν τω μεταξύ, ακόμα πιο καλά νέα έρχονται κι από την Ευρώπη. Διεπιστώθη  οτι το finacial fair play  αλλά και το break even rule, είναι αρκετά αυστηροί θεσμοί και δέχτηκε την τροποποίηση της απόφασης της ελληνικής λίγδας. Πώς δηλαδή θα παίζεις εδώ είτε πάρεις είτε δεν πάρεις άδεια με τους σχετικούς περιοριστικούς όρους περί γηγενών παικτών κάτω των 22 ετών, έτσι θα γίνεται κι έξω. Θα παίξεις κανονικά αλλά πλέον θα γίνεται παρακράτηση του 25% του ποσού που είναι να σου αποδοθεί με την εξής διαφορά: Για την ΟΥΕΦΑ, γηγενής θεωρείται ο πάς Ευρωπαίος. Άρα στην διεθνή διοργάνωση, θα μπορείς να χρησιμοποιείς και ξένους Εΰρωπαίους υπήκοους πλην των ντόπιων με την υποχρέωση όμως να είναι κάτω από τα 22 σε ηλικία. Η απόλυτη δικαίωση του Μώραλη, που είχε δηλώσει "...πώς θα κάνουμε πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ, τον ΠΑΟ κλπ...", αυτό σκέφτηκε και η ΟΥΕΦΑ. Πώς θα γίνει ευρωπαϊκός διαγωνισμός χωρίς την ΑΕΚ; Για την αλογοτροφή υπάρχει περισσότερος σκεπτικισμός καθότι εκεί ανέλαβαν πολλοί παλαίμαχοι κι όχι όπως συνέβη με εμάς.
           Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει εμάς. Εμείς στην Ευρώπη μπορούμε να παίξουμε και χωρίς την αλογοτροφή. Στην Ελλάδα που τον θέλουμε, θα τον έχουμε. Καταλαβαίνετε βέβαια την σημερινή κοσμογονία των καλών νέων που πρώτος σας αναφέρω για να χαρείτε κι εσείς ανήμερα πρωταπριλιάς που θα σας κάνουν φάρσες. Κι ο μόνος τρόπος προστασίας είναι να κάνετε κι εσείς. Νάστε όλοι καλά και ζήτω ο δικέφαλος μας. Μπήκαμε στην ανάπτυξη κι εμείς όπως η χώρα που σώθηκε με το κούρεμα αλλά θα χρειαστεί και νέο PSI και τρίτο μνημόνιο κατά την δήλωση του πρωθυπουργού αμέσως μετά τις εκλογές όμως.
         Υγ. Ασφαλείς πληροφορίες φέρνουν την Βάσω Παπανδρέου να αναιρεί την απόφαση της για μη κάθοδο στις εκλογές. Ελπίζω όμως να μην υποκύψει στις ασφυκτικές πιέσεις των δημοκρατικών κομμάτων  

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

επιστολη καποιου "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ" Ελληνα του εξωτερικου ...

Από το ταχυδρομείο μου ξανά. Κούρασε ο Ντέμης, και κούρασαν όλα. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τα λαμόγια. Τα γνωρίζουμε όλα και βέβαια γνωρίζουμε τη λύση. ΚΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΕΣΤΗΣ, που δήλωσε δαφνοστεφανωνένη ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΙ Η ΩΡΑ , που βέβαια παίζει το πουλί των οπαδών της ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. Και πάντα νόμιζα οτι οι Αεκτζήδες ΔΕΝ είναι μαλάκες. ΝΟΜΙΖΑ, απλά δεν γνώριζα.


 "Περάσαμε πολλά χρόνια μαζί. Εγώ σε θυμάμαι, Εσύ με θυμάσαι? Στο σχολείο ήμουν αυτός που ζητούσες να αντιγράψεις από το γραπτό μου. Στο Γυμνάσιο και λύκειο ήμουν αυτός που ήθελε να μάθει και να διαβάσει όταν εσύ και οι υπόλοιποι θέλατε κοπάνες. Οι κοπάνες σου δεν με πείραζαν, με πείραζαν οι καταλήψεις και οι μαθητικές πορείες.
Στο Πανεπιστήμιο ήμουν αυτός που απέφευγα τις κομματικές οχιές που σαν πρώτο μέλημα τους είχαν το κόμμα και όχι το πανεπιστήμιο. Ήμουνα αυτός που έβλεπε τους κομματικούς αγροίκους να διακόπτουν μαθήματα, εξεταστικές  για να κάνουν ανακοινώσεις.
Ήμουνα αυτός που δεν ήθελε ποτέ η σχολή να κλείσει, αλλά χανόταν η φωνή μου στην φάρμα με τα ζώα. Είμαι αυτός που ήθελε να μάθει και να δώσει εξετάσεις, και έβλεπα τους πράσινους,μπλε και Κόκκινους να έχουν από πριν τα θέματα. Για εσένα το πανεπιστήμιο ήταν δημόσιες σχέσεις, για έμενα τόπος μάθησης.
Εσύ ήθελες να φτιάξεις δίκτυο λοιπών λαμογιών, ενώ εγώ να αποκτήσω γνώσεις και ικανότητες. Στα πάρτι ήσουν πρώτη μούρη, αλλά στα μαθήματα άφαντος. Στο πανεπιστήμιο πατούσες όταν θυμόσουν, αλλά κομματικές εκδηλώσεις δεν τις έχανες. Δεν ήσουν έξυπνος, απλώς εξυπνάκιας.
Είμαι αυτός στον οποίο κλείνεις τον δρόμο όταν πηγαίνω στην δουλειά ή το σπίτι μου. Συνήθως διαμαρτύρεσαι για την ομάδα σου, για τον καιρό, για τις αλλαγές που πλήττουν τα προνόμια σου. Πάντα υπάρχει ένας λόγος για την διαμαρτυρία σου και σου αρέσει να διαμαρτύρεσαι συχνά. Είμαι αυτός που ταλαιπωρείται στα διόδια, στα σύνορα από μια ομάδα 20 τύπων με πανό. Είμαι αυτός που πρέπει να ελέγχει το πρόγραμμα των απεργιών σε καθημερινή βάση. Είμαι αυτός που έχω μαγαζί στο κέντρο και δεν μπορώ να κάνω πια την δουλειά μου γιατί ξέρω ότι από τις 200 μέρες εργασίας τις μισές θα λειτουργώ κουτσά.  Είμαι αυτός που πληρώνει τις σπασμένες τζαμαρίες που εσύ σπας.
Είμαι αυτός που δεν μπορώ να ταξιδέψω μέσα και εκτός της Ελλάδος όταν δένεις τα καράβια ή κλείνεις αεροδρόμια. Είμαι αυτός που χάνω δουλειές και εισόδημα με τις παραπάνω πράξεις σου. Όταν εσύ βγαίνεις και γκαρίζεις εγώ πρέπει να συνεχίσω να πολεμώ και να προσπαθώ γιατί έτσι έχω μάθει.
Όταν εσύ βγαίνεις το βράδυ στα μπουζούκια και μετράς το εγώ σου με το πόσα λουλούδια θα ρίξεις στην πίστα, εγώ κοιμάμαι και ξεκουράζομαι ή διαβάζω. Την δική σου υπερκατανάλωση φροντίζω εγώ που κάνω αποταμιεύσεις. Πότε δεν πήρα εορτοδάνειο, Δημοσιουπαλλοδάνειο, διακοποδάνειο! Εσύ όμως ήσουν πρώτος χρήστης. Με το εισόδημα μου μπορούσα να πάρω audi αλλά πήρα Toyota. Εσύ από την άλλη δανείστηκες μέχρι την κεφαλή σου και πήρες Mercedes αντί για Toyota και οι δόσεις σε τσακίζουν.
Είμαι αυτός που αποκαλείς κορόιδο γιατί πληρώνω τους φόρους μου, ενώ εσύ μπορείς και τους αποφεύγεις. Είμαι αυτός που αποκαλείς βλάκα γιατί κάθομαι και δουλεύω στην δουλειά μου και κάνω και υπερωρίες, εσύ εάν είσαι στο δημόισο την σκαπουλάρεις από νωρίς για να προλάβεις και το μεσημεριανό.
Απέφευγα τους πολιτικούς και τις γλοιώδεις υποσχέσεις τους γιατί είμαι πολιτικοποιημένος και όχι κομματικοποιημένος. Από την άλλη εσύ πουλήσεις την ψήφο σου για ρουσφέτια, προνόμια και συμφωνίες. Το κόμμα έγινε η ομάδα σου και εσύ το κομματόσκυλο.
Εσύ σαν αγρότης έδινες ψευδή στοιχεία  στην Ευρωπαϊκή ένωση για την σοδειά και παραγωγή σου(λολ) με ανάγκαζες να αγοράζω και να είσαγω ξένα γεωργικά προϊόντα γιατί προτιμούσες επιδοτήσεις-μπουζούκια-Porsche χωρίς δουλειά παρά εργασία και προσπάθεια. Εσύ σαν συνδικαλήστης έκλεισες όλην την παραγωγική βιομηχανία στην Ελλάδα αυτές τις δεκαετίες και έκανες το Made-in-Greece να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση. Είσαι αυτός που αγαπάνε οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι μια που τους έστειλες τόσες επενδύσεις.
Είσαι αυτός που τσάκισες τα ταμεία με ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, συντάξεις στα 40(ξέρεις ποίος είσαι), πλαστές συντάξεις. Το χειρότερο είναι δεν έδωσες τίποτα στα ταμεία, ενώ εγώ τα έδωσα όλα και δεν θα δω τίποτα από αυτά. Είσαι αυτός που ζητάς να αυξηθούν οι φόροι γιατί έτσι ζεις, από φόρους των υπολοίπων.
Εγώ ποτέ μου δεν καταδέχθηκα να δουλέψω στο δημόσιο. Δεν είναι δουλεία παραγωγική, αλλά μεταφορά εισοδήματος από μια κοινωνική ομάδα σε μια άλλη. Ήθελα καριέρα στην ελευθερή αγορά. Εσύ όμως έκανες τα πάντα για μια θέση στο δημόσιο, γιατί πολύ απλά αυτό θέλεις: να πληρώνεσαι για μηδαμινή προσπάθεια. Είμαι αυτός που όταν έρχομαι να εξυπηρετηθώ στο δημόσιο με συμπεριφέρεσαι σαν είλωτα που έχει εισέλθει στο προσωπικό σου τσιφλίκι.
Είμαι αυτός που δεν του έδινες πότε απόδειξη και εάν ζητούσα αύξανες την τιμή πολύ παραπάνω (ΦΠΑ και φόρος εισόδηματος) γιατί πολύ απλά δεν τα είχες υπολογίσει πότε να κάνεις σωστή δουλειά. Είμαι αυτός που βλέπει ότι η χώρα του έχει τους πιο ακριβοπληρωμένους ελεύθερους επαγγελματίες. Είμαι αυτός που του ζητούσες «γρηγορόσημο» για να κάνεις απλώς την δουλειά σου.
Τώρα που τα ζωνάρια στένεψαν και εσύ κατεβαίνεις στον δρόμο γιατί τα παραπάνω δεν θα ισχύουν πια, εγώ βρίσκομαι ακόμη στο γραφείο, στο μαγαζί και παλεύω για το μέλλον μου.  Εσύ από την άλλη δίνεις μάχη με νύχια και με δόντια να κρατήσεις την παλαιά τάξη πραγμάτων.
Τόσα χρόνια δεν μίλησα. Δεν κατέβηκα να κλείσω κανέναν δρόμο, καμία επιχείρηση. Τόσα χρόνια μου ρουφούσαν το αίμα και ήξερα ότι το σύστημα είναι εναντίον μου. Με είδες ποτέ να κλείνω καμία δημόσια υπηρεσία? Με είδες ποτές να βγαίνω στους δρόμους και να ζητώ λιγότερο κράτος και λιγότερους ΔΥ? Με άκουσες ποτέ να λέω να βγούνε τα κόμματα από τα πανεπιστήμια?
Σου έχω νέα Ελληναρά! Την έχασες την μάχη. Το ρολόι δεν ξαναγυρνά. Μπορείς να φωνάξεις και να διαμαρτύρεσαι όσο θέλεις, αλλά τον εαυτό σου θα βλάπτεις. Οι μάσκες έπεσαν. Με τις πράξεις σου Ελληναρά έφερες την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Το χειρότερο είναι ότι οι ξένοι έχουν την χείριστη άποψη για τους Έλληνες τώρα (δεν κάνουν διάκριση μεταξύ εμένα και εσένα).
Υπάρχει μια διαφορά και είναι τεράστια. Δεν είμαστε τα ίδια άτομα όπως κατάλαβες. Οι Έλληνες στο εξωτερικό διαπρέπουν. Για δες το Λονδίνο πόσες επαγγελματίες από Ελλάδα έχει? Πόσοι φοιτητές σπουδάζουν εκεί? Σε διεθνές επίπεδο οι Έλληνες επιστήμονες έχουν διαπρέψει. Οι Έλληνες στα ναυτιλιακά έχουν κυριαρχήσει. Ακαδημαϊκά Έλληνες υπάρχουν σε πάρα πολλά πανεπιστήμια. Σε πολυεθνικές η παρουσία τους είναι ακόμη ισχυρότερη.
Ναι οι Έλληνες έχουν αξία και την διεκδικούν, δεν τους την χαρίζει κανένας λόγω δάφνες του αρχαίου παρελθόντος. Με προσπάθεια ανεβαίνουν στην σκάλα της επιτυχίας. Τρανό παράδειγμα είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η μεγαλύτερη εξαγωγή της Ελλάδος είναι οι σπουδαστές στο εξωτερικό. Ο Ελληναράς κατάντησε τα ελληνικά πανεπιστήμια ως κομματικές αρένες, ας τα κρατήσεις εσύ
Κράτησε το Δημόσιο σου, κράτησε και τις πορείες σου, κράτησε τους πολιτικούς σου (όλων των κομμάτων), κράτησε την διαφθορά σου, κράτησε τα λαμόγια σου, κράτησε ότι σου αρέσει. Βγες από την Ευρώπη και από το Ευρώ αφού είσαι τόσο μάγκας. Απλώς από εδώ και στο εξής θα πρέπει να συνηθίσεις χωρίς εμένα. Χωρίς εμένα που έκανα πλάτες για να τρως. Εμένα ξέχασε με. Ξέχασε τους φόρους που πλήρωνα, ξέχασε τις εισφορές.
Ναι Ελληναρά σε κουράστηκα. Εσύ τα τελευταία 2 χρόνια μπορεί να έχεις πάθει Σοκ αλλά έτσι είναι η ζωή: προσπάθεια. Ξέρω ότι σου ήρθε σαν σοκ ότι θα πρέπει να δουλέψεις και να ξεβολευτείς. Στην αρχή είναι δύσκολα, μετά συνηθίζεις. Η ζωή δεν είναι μόνο άνοδος. Εγώ όμως δεν σε αντέχω άλλο. Πάρε την χώρα έξω από την Ευρώπη, έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ταιριάξες με τους Ευρωπαίους, μόνο τα λεφτά τους ήθελες.
Εγώ τι θα κάνω? Μην ανησυχείς για εμένα. Εάν είμαι επαγγελματίας με ικανότητες θα βρω δουλειά σε άλλες χώρες. Εάν είμαι επιχειρηματίας θα χρησιμοποιήσω το δαιμόνιο μου να βρω κάποια ευκαιρία. Εάν είμαι Ιατρός, δικηγόρος, μηχανικός θα πάρω και πιο εύκολα βίζα για εργασία σε άλλη χώρα. Θα είναι δύσκολο, αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα: χωρίς πολιτικούς νονούς και συντεχνίες. Αφού δεν με σεβάστηκες, θα πάω αλλού που θα με σέβονται.
Πιστεύω στην εξέλιξη και θα εξελιχθώ. Για εσένα δεν είμαι τόσο σίγουρος. Σίγουρα Θα σου λείψω, εσύ όμως καθόλου. "
--------------------------------------------------------------

ΗΡΘΕ ΠΡΟΩΡΑ

               Για την Μεγάλη Παρασκευή μιλάω. Πρόλαβε η ΑΕΚ την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Μόνο βροχή δεν θα έχει αλλά κάτι νεφώσεις. Θα πάει ο πρόεδρος με εκατό χιλιάρικα για να πετύχει διακανονισμό του διακανονισμού που απλά είναι 1,3 μύριο μέχρι τον Σεπτέμβριο που έρχεται. Τι να κάνει κι αυτός; Μάχεται με ό,τι μπορεί. Και καλά κάνει. Και εταιρικά αλλά και Αεκτζήδικα. Που λέει ο λόγος.
                Διότι αγαπητοί κι αγαπητές, υπάρχει ένα θέμα που αγκίζει τα όρια του ηθικού αλλά και του νόμιμου: Τι συμβαίνει με εσάς τους πολίτες; Όταν έχετε δημιουργήσει έναν διακανονισμό για χρέη με την εφορία και είστε ασυνεπείς με αυτό που εσείς υπογράψατε, τι συμβαίνει; Βουτάτε κάποια λεφτά και πάτε και πετυχαίνετε καινούργιο διακανονισμό; Πόσοι το έχετε κάνει και σε πόσους οι κρατικές υπηρεσίες το έχουν δεχτεί; Όμως βέβαια εδώ μιλάμε για την ΑΕΚ, έ; ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, δεν βαριέσαι; Πόσο κορόϊδα είστε τελικά που θα θέλατε στον βωμό μιας θρησκείας - ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - να πιαστείτε αιχμάλωτοι αλλά και στον ίδιο βωμό να πιάσετε κορόϊδα κι άλλους πολίτες της χώρας που θα έπρεπε να ανέχονται ψεύτικες ευνοϊκές ρυθμίσεις;
             Και καλά να τα είχε κάνει όλα αυτά μια ιδέα, έτσι γενικολογώντας κι έτσι αφαιρώντας. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, ΚΙ ΕΝΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ, με βάση τον νόμο περί ευθύνης διευθύνοντων συμβούλων, ΜΕΣΑ , είναι και πιθανόν να δανείσουνε τα 18 μπάνια αλλά και να ξαναφέρουν κι άλλη ομάδα επιχειρηματιών - αυτήν την φορά και με βούλα απατεώνων, οι πρώτοι δεν ήταν τέτοιοι, ήταν απλά ανίκανοι και φοβισμένοι - ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ.  ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΙΠΕ ΤΟ " αρχίζουμε ". Όσο θα είναι με τον κοντοχαφιέ. Κι η οργάνωση δεν είναι καθόλου μπερδεμένη. Μην κοιτάτε που δεν μιλάει. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ, αρκεί να πέφτουν τα μπικικίνια.
             Χέστους όμως αυτούς. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΝΑΜΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΛΕΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Ενδεικτικά της Ελλάδας βέβαια που υπάρχει αγωνία για την ανάπτυξη και την σωτηρία, ενώ τα πάντα είναι αφημένα στο κομματικό και πολιτικό συμφέρον. Μέχρι κι ο Ρέπας - έχει μουστάκι ή το ξύρισε - θα αρχίσει αξιολόγηση του δημόσιου τομέα το 2013.
               Δεν καταλάβατε; Να σας τα πω εγώ: Έγινε στα πλάισια της συνέλευσης της ΑΕΚ, ΑΝΤΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ΑΠΛΟ ΔΣ. WHY; ΔΙΟΤΙ Ο ΓΡΥΣΜΠΟΛΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΝΤΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟ ή και το ανάποδο ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΕΦΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΦΑΡΙΟΥ, αγαπητέ xatzi.  TETOIO MENΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, ειδικά την ώρα που δεν υπάρχει χρήμα, ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΜΑΤΑΔΕΙ. Ή μάλλον το έχω ξανασυναντήσει όταν ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ.
               Και να μην τα πολυλογούμε. Ο Οικονομόπουλος είναι ο άνθρωπος του κοντοχαφιέ κι ο Βαλασόπουλος είναι επιλογής Αδαμίδη, ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΠΑ. Κι είναι σίγουρο οτι και οι δυό ομάδες θέλουν κάτι να κρύψουν, γι' αυτό και η πρεμούρα του ενός να δίνει ακόμα κάποια φράγκα αλλά και η τρέλα του άλλου να βρίσκει Ρώσους, Νορβηγούς και Θεσσαλονικείς τοκογλύφους που τους μάρανε η φορολογική ενημερότητα, ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ : ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ, Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ; ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΧΑΦΙΕ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ, Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ; ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ.
                   Αλλά αυτά είναι μια περιγραφή γεγονότων. ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΦΑΡΙ ΟΥΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ και της Ρεάλ το φόβητρο. Κι υποθέτω οτι δεν θέλουν μια ζωή καλωδιωμένη, αλλά λόγια σταράτα ή έναν αξιοπρεπή θάνατο, ΕΤΑΙΡΕΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΔΕΚΑ ΓΚΟΛ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.
                 Το ίδιο πράμα είναι και η χώρα που για την πλάκα των δανειστών, κι επειδή δεν είναι έτοιμοι οι σαπουνοπαραγωγοί, περνάει το μαρτύριο της σταγόνας. Και τέλος πάντων, άλλο πράμα μια ποδοσφαιρική ομάδα ή μια απλή εταιρεία. Γιατί να σωθεί προσωρινά; Επειδή βρέθηκαν ο κοντοχαφιές κι ο Μανωλάς; Τι παραπάνω είναι αυτοί από βετεράνοι της ΑΕΚ; Γνωρίζουν από επιχειρήσεις; Οι παλαίμαχοι μου θυμίζουν νεκροθάφτες που περιμένουν τον μελλοθάνατο έξω από το νοσοκομείο. ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ, βρίσκεται ένας Καραβίτης και κάποιος Μπεθάνης - άλλο μέγεθος κι αυτός - και βγάζουν πρόγραμμα για ομάδα champions league;
                  Το γαμήσι είναι η καλύτερη και η μικρότερη ευχή. Ο Μπεθάνης, διάβασα σήμερα, έχει σύμβουλο επί ποδοσφαιρικών θεμάτων, τον Καραβίτη.  Όχι την ταβέρνα στο Παγκράτι, αλλά τον άνθρωπο που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα κι έδιωχνε τα πιτσιρίκια σε ένα ματς με τον ΠΑΟΚ
 - για όσους θυμούνται - προκειμένου να μην γίνει ισοφάριση. ΚΙ Ο ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ Ο ΜΠΕΘΑΝΗΣ. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΣ. ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
             ΡΕ ΜΠΕΘΑΝΗ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ REAL ESTATE. ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ; ΤΙ ΠΟΥΛΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΤΙ ΤΖΙΡΟ ΕΧΕΙΣ;  ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΥΤΗΣ Ή ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΥΨΟΥΣ;
            ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΝΤΟΧΑΦΙΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΗΡΕΜΟΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΤΕ Ο ΤΡΟΧΑΝΑΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ 5 ΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΑΔΕΡΦΑΡΑΣ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΕΚΑΝΕΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟ;
           ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΗΣΥΧΗ. ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ     ΟΜΩΣ. ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.
        κ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ

          Κάτσε ρε φίλε. Στα μαγαζιά των μπουζουκιών πας. Κάνεις υπομονή στα καινούργια απόλυτα τίποτα που λένε οι σάλτσες. και περιμένεις υπομονετικά να βγουν αυτοί οι τίποτες και να πουν κάτι παλιό. Και μετά το παίζεις διασκεδάζων. Γιατί να σε κατηγορήσω; Γιατί να σε προβιβάσω λέγοντας σε μαλάκα; Γιατί να με υποβιβάσω κάνοντας μια κάποια κριτική; Η κριτική έχει αξία αν πιάνει τόπο. Φυσικά κι από αυτόν που γίνεται. Αλλά δεν βαρεθήκαμε όλοι από τον φαύλο κύκλο; Μπα. Συνέχεια υπάρχει στο πηγάδι αφού γεννήσεις πάντα θα υφίστανται κι όλοι οι γονείς θα κοιτάνε το καλό τους.
             Δεν μιλώ για το πολιτικό σύστημα, ούτε για το επιχειρηματικό περιβάλλον.  Μιλώ γι' αυτήν την βρώμα που περικλείει τους πάντες κι είναι όλοι ευχαριστημένοι - δυσαρεστημένοι μέσα της. Και δανειστές και δανειζόμενοι. Σαν τα ματ με τους  αναρχικούς που πιασμένοι χέρι χέρι χορεύουν ένα λατινικοαμερικάνικο χορό. Ίδιον που χορεύουν τα δυό κόμματα εξουσίας κι ίδιον που χορεύουν όλοι οι πολίτες με το δικαίωμα στην κάλπη. ΙΔΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΗΤΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΧΟΝΤΩΝ.
                Τρέχει όμως κάτι; Ο Ντέμης επανέρχεται με νέα λαμόγια επιχειρηματίες, που φυσικά θα είναι χαμηλότερου επιπέδου με τα προηγούμενα παιδάκια, αλλά υπάρχει μια ειδοποιώς διαφορά: Ο ΝΤΕΜΗΣ ΕΜΑΘΕ ΚΙ ΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΙΜΟΣ. ΚΙ ΑΡΑ ΤΩΡΑ, δεν θα πάρει λευκή υπογραφή από κάτι μεγέθη, ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ και μέσω αυτής να απαγκιστρώσει την δική του περιουσία κλπ...κλπ ...κλπ..., όπως λέει κάποιο δημοσιογραφάκι που λέγεται Βεργής και κατηγορεί το ντεμοτεχνείο, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΕΜΟΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΘ' ΥΠΟΔΕΙΞΙΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΤΟΥ.  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ που όμως δεν έχουμε πρόβλημα. Άμα δεν είμαστε εμείς, θα τρελαθούμε με τα χαρτζιλίκια;
               Και μπορεί ο Ντέμης να βρήκε άλλη μια ομάδα κορόϊδων να επενδύσει στην φαλημέντο ομάδα, του φαλημέντου προϊόντος της φαλημέντο χώρας, αλλά όλα είναι χαμηλότερα πια. Είναι αυτό που λένε " κι η κοσκινού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες" ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ , όχι με τους self made αλλά με κάτι άλλο, που πραγματικά ο καζαμίας, δεν ξέρω με ποιόν θα τα βάλει. Προσωπικώς κι αν θα τα βάλει με την πούτσα μου, με βλέπω κερδισμένο. Οι καλές πίπες είναι χωρίς τιμή. Σαν τα χρέη της ΑΕΚ που δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα , αρκεί ο λαός να νομίζει οτι επειδή το κράτος ακόμα δεν μπορεί να υποβιβάσει τηνΑΕΚ, υπάρχουν και κάποια λαμόγια που ρίχνουν λεφτά και μπορούν να κοντράρουν τον Μαρινάκη σε επίπεδο άλωσης του άρματος.
              Αυτό που έκανε λάθος ο Αδαμίδης. Που κι ο μαλάκας ο ολυμπιακός προτιμάει τηνν ΑΕΚ σε σχέση με το κλασσικό δίπολο του. Αυτό από το οποίο έρχεται κι ο Ντέμης αλλά και τα εκατομμύρια των επενδυτών, που βάζουν λεφτά μόνο και μόνο για να τα χάσουν , εκτός αν μια χοντρή θα ανταποδώσει διότι η ΑΕΚ είναι προτιμότερη σε σχέση με τον κλασσικό αντίπαλο. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, πραγματικά πρέπει να γίνει δαφνοστεφανωμένη.
              Ο Ντέμης προχωράει; ΠΟΤΕ. Πάνε άλλοι μπροστά, κι άλλωστε έγινε πιο έμπειρος. Σε τί; Ελάτε τώρα. Όλοι γνωρίζουμε. Δεν είναι το θέμα μας αυτό. Ο ΛΑΟΣ, που δεν είναι μαλάκας, ΝΑ ΞΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ. Και πόσο μοιάζει με την Ελλάδα, ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ.  ΝΤΕΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ = ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. Η ΚΑΛΠΗ; ΔΙΚΗ ΣΑΣ. ΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ; ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ. ΨΗΦΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΛΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.
             

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο ΚΥΡ ΤΙΠΟΤΑΣ

           Δεν το είπα εγώ. Το είπε ο Πάγκαλος. Παίζει κανά ρόλο τι λέει αυτός; Να σας το πω σε σχέση με τους τραγουδιστές: Ακόμα κι ο πιο άφωνος, ακόμα κι ο τίποτας σε επίπεδο διαχρονικότητας, ένα σουξέ το έχει κάνει. Και με τα φίλτρα που υπάρχουν σήμερα, ίσα που τον ακούς κιόλας για φωνή και μετά βέβαια αναλαμβάνει και το υποσυνείδητο του μαλάκα συνεπικουρούμενο από τα ΜΜΕ και  μιλάει για προβληματισμό, αριστερό ίσο, και λεπτή ειρωνεία της πραγματικότητας. Κι όσο τα μαγαζιά θα μικραίνουν, τόσο θα γεμίζουν από κάργα μαλάκες. Φυσικά το προφανές είναι οτι υπάρχουν και αρένες που θα τις γεμίζουν αδερφές ή κλέφτες κοινοί, καθότι αν δεν ακούσεις την " αγωνία " από τον συνταξιούχο, τι θα έχεις να πεις κι αύριο στην δημόσια υπηρεσία. Παρεπιπτόντως σήμερα έπρεπε να πάω σ' ένα ΚΕΠ. Αυτό απεργούσε. Με πληροφόρησαν οτι θα άνοιγε στις 4 το απόγεμα. Πήγα σε άλλο ΚΕΠ στις 7. Αυτό απεργούσε εκείνη την ώρα. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, θα συνεννοηθούν για την απεργία; Αφού η απεργία είναι η εργασία στην χώρα. Ας πρόσεχα.
             Τι είπε λοιπόν ο τίποτας; " Οι εθνικές επέτειοι επικαιροποιούν διαχρονικά υψηλά νοήματα και φέρνουν τις δικές μας γενιές προ των δικών τους ευθυνών....Παρακολουθήσαμε μια εντυπωσιακή παρέλαση, μια από τις καλύτερες που γίνανε ποτέ. " Αυτά είναι αδέρφια. Λόγια κριτού του dancing with the stars.  Και πραγματικά υπάρχει μια ευθύνη: Όταν η σύζυγος του Άδωνη σου έδειξε το βρακί της κι εσύ σαν ωραίος άνδρας δεν την έχεις πηδήξει ακόμα, την ώρα που ήταν σε αντίπαλο κόμμα αλλά τώρα είναι μαζί σου, είναι γεγονός οτι σε φέρνει προ ευθυνών. Μια ευθύνη που βαραίνει αρσενικούς, ή παίζοντες αυτούς, που δεν έχω καταγράψει ακόμα τα κριτήρια των παρελάσεων. Μάλλον θα έχει πάρει ISO ο υπουργός και δεν θα το ξέρω εγώ. Κρίμα βέβαια που γιαούρτια τρώει μόνο ο Νταλάρας.
                Αλλά που ο τίποτας, δεν σταμάτησε εκεί." Είμαστε πολύ συγκινημένοι που η πολιτική τάξη της χώρας στέλνει τα δικά της μηνύματα." Δεν κατάλαβα. Οι μαθητές και οι στρατιωτικοί - παρέα με τους παρασταρατιωτικούς - παρέλασαν, ή οι πολιτικοί; Εγώ, ρε πούστη μου, γιατί δεν πήρα κάποιο μήνυμα παρά μόνο από την γκόμενα μου που παρότι κάβλωνε βλέποντας στολές και μπότες, εξακολουθούσε να θέλει εμένα; Κι ενώ μου έστελνε πολιτικό μήνυμα ο Αβραμόπουλος - γι' αυτόν μιλάω τόση ώρα - εγώ ήμουνα στην σκορδαλιά αλλά η γκόμενα σε σεξουαλικό αντίκτυπο των λόγων του. Να μου χαλάσει και την σχέση θέλει τώρα; Είπαμε θα μας πάρετε τα λεφτά. Όχι και τις γκόμενες. Παρθείτε μεταξύ σας στην βουλή.
            Που συμφωνώ οτι φέρνει κατάθλιψη. Το είπε ο μηδέν: " Είναι κρίμα που αυτή τη μεγαλειώδη παρέλαση, δεν την παρακολούθησε σύσσωμος ο ελληνικός λαός." Φοβερά πράματα γίνανε σε μια πρόταση. " μεγαλειώδη ", " σύσσωμος ". Ρε μαλάκες, έπαιξε ο ολυμπιακός τρομερή μπάλα κι ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Έγινε παρτούζα και δεν συμμετείχαν οι καθ' ύλην αρμόδιοι. Πήγαμε στην Σαχάρα και δεν είδαμε καμήλες ή βεδουίνους. Κάναμε ναρκωτικά με νοσοκομειακή μεθαδόνη. Πήγαμε στη Νορβηγία και φάγαμε τυλιχτά από delivery Καλλιθέας. Ρε ό,τι και να έγινε, ήταν εντυπωσιακή η παρέλαση για τον κριτή Αβραμόπουλο κι ήταν κρίμα που ο μαλάκας ο λαός ήταν απασχολημένος με κάτι άλλο και δεν την είδε. ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΔΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΧΑΣΕ ΛΟΓΩ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ, την καλύτερη παρέλαση όλων των εποχών που την κατέγραψε στη μνήμη του ο Αβραμόπουλος και θα έχει να το λέει στην Ευγενία αν κατορθώσει και την γαμήσει. Που αν το κάνει αυτό, πού θα έχει να το λέει;
              Αυτές οι δουλειές θέλουν εχεμύθεια ειδικά αν καλύπτουν και  μια χριστιανοδημοκρατική δεξιά ή ένα λαϊκοδεξιό μπακλαβά πάνω στον οποίο θα συσκευθούν μεθαύριο με λεφτά μας ηγέτες τεράστιου βεληνεκούς. Ένα λάθος μόνο βρήκα στον τίποτα: Το σύσσωμος λαός . Άντε κι ήμασταν όλοι. Θα χωράγαμε βρε μαλάκα; Πιστεύω πως δεν θα έφτανε ο χώρος. Οπότε τότε θα καταλάβαινα την στενοχώρια του υπουργού, που την παρέλαση την είδαν μόνο επιλεγμένα κομματόσκυλα ή σπρωχνώμενοι αγωνιστές που ήθελαν να ξέρουν αν ακόμα διδάσκεται βήμα στις σχολές στρατιωτικής διοίκησης της χώρας. Μεγάλη αγωνία διακατέχει τον λαό όπως κι εμένα περί του φρονήματος. Αλλά άμα ο Αβραμόπουλος είναι ήσυχος, τότε πέφτω και πηδάω ήσυχα και φαντάζομαι οτι τεθωρακισμένα αγοράζονται άϋλα όπως και μετοχές. Θεματοφύλακας μου είναι ο Πάγκαλος τίποτας, που ονόμασε τότε παλιά τον Αβραμόπουλο τίποτα. ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. Ρε λέτε ο Πάγκαλος να αποσύρθηκε διότι δεν θέλει να νοιώσει τίποτας;            Μην κουράζεστε όμως. Θέλω ψηλά το φρόνημα καθότι παρελάεις θα ξαναγίνουν. Κι ίσως σύσσωμα παρακολουθήσουμε εντυπωσιακότερες. " Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο", έλεγε ο πατέρας μου. Κι ο Αβραμόπουλος δεν ξέρω τι θέλει: Να ανέβει κι αλλο το φρόνημα και να γίνει εντυπωσιακότερη παρέλαση την ώρα που θα υπηρετεί την χεροκοπημένη χώρα από άλλο πόστο, ή να μείνουν οι μνήμες μας σε αυτό που κατά διαβολική σύμπτωση έγινε όταν αυτός ήταν στην άμυνα; Μια άμυνα που δεν την κατάλαβε η Ευγενία. Λογικό κι αυτό βέβαια. Ελληνική πολιτική. Δεν είναι κι εύκολο να γαμήσεις την Μέρκελ ή τον άλλον στο καρότσι. Δουλεύει το ελληνικόν δίκαιον: Γαμάς μόνο άν ο άλλος είναι δυνατός. Αλλοιώς, σε γαμάνε κι από τον Καιάδα. Ρε τους μαλάκες τους Σπαρτιάτες αλλά και ρε τους μαλάκες όλους που τους πήρε πατόκορφα ο Αλέξανδρος. Ρε την Ευγενία που θα μείνει με τον Άδωνη που ζήλεψε όταν χόρευε. Ψηφείστε ΝΔ για να μην ζηλεύει ο Άδωνις. Να ξαναέρθει η τραγουδιάρα στον Σαμαρά. Να μην αλλάξει πόστο ο Αβραμόπουλος για να βελτιώσει την παρέλαση.
          Υγ. Από κάποιο χωριό της Αρκαδίας, ΔΕΝ θα είχε τύχη στο κολλέγιο. Τύχη βρήκε στην Ελλάδα.
                 

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

             Χριστίνα Ζαραφωνίτου. Ποιά είναι πάλι αυτή; Μια υπερβολική. Και λογικό είναι αφού υπηρετεί ως διευθύντρια του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών εγκληματολογίας του Πάντειου πανεπιστήμιου. Και κάνει έρευνες και στατιστικές για τον τομέα της. Σαν δεν ντρεπόμαστε με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της επικαιρότητας ( πιο ισχυρή λέξη από την δημοσιότητα ):
                      -  75% των καταστημαρχών χαρακτηρίζουν ανασφαλή την γειτονιά τους.
                      -  97% είναι οι ανασφαλείς καταστηματάρχες στην Κυψέλη.
                      - 29% φτάνει το αντίστοιχο ποσοστό στους καταστηματάρχες της Ηλιούπολης.
                      - 34,5% έχουν πέσει θύματα κάποιας εγληματικής ενέργειας ( ληστεία, επίθεση ).
                      - 40% των επιχειρηματιών στην Κυψέλη έχουν δεχθεί επίθεση 4 ή και περισσότερεσ φορές.
                      - 58% δηλώνουν πως δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση της αστυνομίας.
                      - 96% έχουν τοποθετήσει συστήματα συναγερμού στην Ηλιούπολη.
                      - Στην Κυψέλη περιορίζονται στο 68%.
                 Γιατί συγκεκριμένα αναφέρονται η Κυψέλη και η Ηλιούπολη; Διότι η έρευνα διεξήχθη για την περιοχή της πρωτεύουσας. Που όμως η Αθήνα έχει το 50% του πληθυσμού της χώρας. Άρα αναλογικά, πόσο και να διαφοροποιούνται τα ποσοστά αν η έρευνα ήταν πανελλήνια; Μπορεί και να άλλαζαν βέβαια, αλλά πού να βάζαμε στην έρευνα μέσα, και αθηναϊκές περιοχές όπως την πλατεία Καραϊσκάκη, την πλατεία Κοτζιά ή την πλατεία Κουμουνδούρου. Μία η άλλη κοντολογίς. Τις πλατείες Αμερικής, Βικτωρίας και Κολιάτσου τις θεωρώ Κυψέλη.
                  Κι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών - εγώ μεγάλωσα στα Εξάρχεια και σήμερα τρέμω να πάω εκεί - ζητούν κατά 45,5% περιορισμό των ατομικών τους ελευθεριών για καλύτερη αστυνόμευση. Αυτό είναι το μόνο που δεν κατάλαβα από την έρευνα ή μάλλον από την άποψη των ερωτηθέντων. Όταν υπάρχει ασφάλεια στην γειτονιά σου επειδή περιπολεί αστυνομία, αυτό σημαίνει στέρηση ελευθερίας; Αλλά δεν είναι εδώ το θέμα μου ούτως ή άλλως.
                 Το θέμα μου είναι οι υπερβολές. Που τις κατέγραψε η Ζαραφωνίτου σωστά ή που τις γκρέμισε μετά ο Κοκκαλάκης, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας; Ο οποίος με στεντόρεια φωνή κι αποφασιστικότητα Κλουζοχοϊδη διεμήνυσε: " Διαθέτουμε 55 χιλιάδες αστυνομικούς, άριστα εκπαιδευμένους για κάθε κατάσταση." Κι αυτό το είπε, όχι επειδή διάβασε την έρευνα, αλλά με αφορμή κάτι κινήσεις για οργάνωση αυτοπροστασίας πολιτών, της πρότασης του Καρατζαφέρη για ελεύθερη χρήση όπλου σε επίπεδο αυτοάμυνας και το σχετικό νομοσχέδιο με τους ένοπλους επάνω σε πλοία. Δηλαδή του Κουτρούλη ο γάμος κοινά, αφού το ΚΚΕ διαφώνησε αλλά ο Καρβέλας συμφώνησε και βαστάτε Τούρκοι τ' άλογα.
               Αυτοί οι 55 χιλιάδες είναι για την Αθήνα ή για όλη την Ελλάδα; Το αγνοώ, αλλά ας πούμε οτι είναι μόνο για την πρωτεύουσα. Αφού η έρευνα έγινε για όλη την Αθήνα κι αφού όλη η εγληματικότητα περιορίστηκε στην Κυψέλη και στην Ηλιούπολη, τμήμα των άρστα εκπαιδευμένων 55 χιλιάδων, δεν μπορεί να κάνει καλά τις δυό αυτές περιοχές; Τι σόι άριστη κατάρτιση έχουν; Διασκορπίζονται αλλού κι έχουν αφήσει αυτές τις περιοχές έρμαια; Ή για προσωπική τους ασφάλεια περιπολούν την Εκάλη, το Ψυχικό και το Κολωνάκι, εκεί που ο κάτοικος και λεφτά έχει κι άρα και προσωπική φρουρά; Εκτός αν ισχυριστεί ο Κοκκαλάκης οτι οι ασφάλειες των περιοχών αυτών οφείλονται στην ελληνική αστυνομία, που κατά την γνώμη μου ούτε να συλλάβουν δεν ξέρουν. Κι αστυνομικοί γίνανε απλά και μόνο για να έρθουν στην πόλη, όχι για να καταταγούν σε σώμα ασφαλείας του πολίτη, που θέλει αρχιδάρες.
              Ταυτόχρονα, όλα τα κόμματα θέλουν να απελευθερώσουν το κέντρο της Αθήνας από την γκετοποίηση του. Τίποτα ο Κοκκαλάκης που είναι υπερκομματικός. "...σιγά σιγά, θα τα κάνουμε καλύτερα..." Μην βιάζεσθε ρε παιδιά. Μπορεί κι όταν ερημώσει το κέντρο ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, τότε να σας φέρουν να πείτε για τα κατορθώματα του Τεν Τεν και η Πάντειος να κάνει έρευνες για τις επόμενες περιοχές που πρέπει να υποβαθμιστούν για να ξεπουληθούν.
            Διότι η Ζαραφωνίτου δεν κάνει τίποτα. Απλά καταγράφει. Της έχουν δώσει ένα μισθό και μια καρέκλα και πορεύεται. Άκου " μεταπτυχιακά στην εγληματολογία". Σαν την διαβάθμιση του ψέματος: Μικρό, μεγάλο, στατιστική. Ρε άντε γαμήσου, που το έγλημα έχει bachelor, masters και PhD. 
             Ρε άντε γαμήσου κωλοαστυνομία, άριστα εκπαιδευμένη με ρουσφέτι διορισμένη για να φύγεις απλά από τα χωράφια. Διότι το μόνο που κρατάω, μαλάκα Κοκκαλάκη από την έρευνα, είναι ο βαθμός ικανοποίησης του πολίτη. Κι εκεί είσαι στο 4. Και λογικά. Αφού για να συλληφθεί ένας απλός κλέφτης, πρέπει να έρθουν καμιά δεκαριά άριστοι. Μόνο στο  μπούγιο κάτι μπορεί να γίνει, και βέβαια πάντα κατόπιν εορτής. Δεν τα βλέπουμε κάθε Κυριακή στα γήπεδα με τα ματ, που τρώνε ξύλο από κάτι παιδάκια οι δήθεν ρόμποκοπ.
              Ο πολίτης λοιπόν πρέπει να οπλοφορεί; Είπα κάτι τέτοιο; Αυτά τα λέει ο Καρατζαφέρης τώρα που δεν μπορεί να κλείσει την πόρτα. Αλλά πού είναι το κακό να οργανωθούν οι κάτοικοι αυτής της χώρας, σε ομάδες προσωπικής πολιτοφυλακής; Φοβούνται οι αστυνομικοί οτι θα μείνουν άνεργοι; Φοβούνται οτι οι πολίτες θα είναι καλύτεροι φύλακες του εαυτού τους; Φοβούνται οτι δεν θα έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα για το έργο που επιτελούν; Ας φοβούνται. Κι αν φοβούνται, ας πάνε σπίτια τους οικειοθελώς. Δεν με ενδιαφέρει ο άνεργος αστυνομικός, αλλά ο άεργος. Μέχρι να συσταθεί ξανά ένα σώμα της προκοπής, δικαιούμαι αυτοπροστασίας με δικά μου έξοδα. Και στο φινάλε, σε αυτό το κωλοκράτος, ο άνθρωπος που κινδυνεύει κι απλά υποκαθιστά άλλον που ξύνει τ' αρχίδια του ή φοβάται, αξίζει παραπάνω από έναν κακοποιό - ντόπιο ή ξένο- που εκμεταλλεύεται την ανυπαρξία δημόσιας ασφάλειας. Όλα έχουν κι ένα όριο ηλιθιοι που ακουστά έχετε για το 1500% αύξηση της πορνείας και των ναρκωτικών στο κέντρο που θέλετε και τουριστική ανάπτυξη.  Αληταράδες. Αν ήσασταν ικανοί, ΘΑ ΓΡΑΦΑΤΕ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ. ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, όχι στα μυστικά τραπέζια πολιτικάντηδων.
           Υγ. Δεν θέλω να προκαλέσω κι άλλο, αλλά σίγουρα το κράτος μέσω του υπουργού που ελέγχει κρατικό όργανο και που στο παρελθόν το χρησιμοποίησε εις βάρος πολιτών αλλά το χρησιμοποιεί και σήμερα κατά βούλησιν στην τήρηξη της τάξης - ας πούμε στις παρελάσεις κι όχι στα γήπεδα ή στις μαζώξεις των αγανακτισμένων- είναι εχθρός μου.  ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΛΕΩ : ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ. ΚΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΜΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ. Μπορεί να ακούγεται τρελό αυτό που λέω, αλλά το συναίσθημα είναι έξω από την λογική που μας παραγάμησε με την λογιστική αριθμών που ποτέ δεν βγαίνανε. Όπως δεν του βγήκε του πολίτη το δάνειο κι όπως δεν του βγήκε του πολιτικού αυτό που υπηρετούσε και δεν το ήξερε. Απλά. Οπότε αφού δεν το ήξερε, είπε κι αυτός να το χάψει ή να το κλέψει. ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ; ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ; Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΑΤΩΛΟΥΣ; ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ; ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΑΜΙΕΣ ΤΟΥΣ; ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΑΓΑΠΑΝΕ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ. ΟΠΟΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΑΜΕΙ ΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ. Κατά την γνώμη μου εκεί βρίσκεται και το κολλέγιο που κι αυτό διάλεξε την εύκολη λαμογιάρικη ελληνική πορεία. Κι εύχομαι και κάτι άλλο: Τα Harvard  ή τα MIT κλπ, να εξακολουθήσουν να δίνουν γνώσεις και να μην καταντήσουν σαν τα ελληνικά πανεπιστήμια που ούτε ένα δεν βρίσκεις μέσα στα πρώτα 300 μιας παγκόσμιας κατάταξης. Κι είναι οδυνηρό για μένα να πληρώνω τόσα ιδιαίτερα ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, για να μπει ο γιός μου στο ελληνικό μπουρδέλο. Ρε πολύ ακριβές πουτάνες έχουμε και μετά ανεργεία.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Α Ε Κ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

            Ταλαιπωρία αδερφάκι μου στα νοσοκομεία σε ημέρες γενικής εφημερίας. Και πραγματικά οι γιατροί αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Σ' αυτές που βρέθηκα κι εγώ για την βρογχίτιδα μου στο Φλέμινγκ. Και που ήθελα κιόλας να προλάβω και το ματς από την τηλεόραση. Πιο χρήσιμος θα ήμουν στο νοσοκομείο τελικά. Θα μπορούσα να βοηθήσω και κάναν άνθρωπο. Τι να βοηθούσα από την πολυθρόνα;
             Που την ίδια ταλαιπωρία μάλλον θα πρέπει να πέρασαν κι αυτοί οι πέντε χιλιάδες που εθνικοεπετειακά στάθηκαν δίπλα στον δικέφαλο. Εκείνος δεν τους στάθηκε. Κάτι δεν θα πρέπει να πήγε σωστά στο ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου. Θα πρέπει τα παιδιά να τον ρίξανε στο κουρκούτι και μετά στο τηγάνι έτσι όπως ήταν με τα αλάτια και να τους έπεσε βαρύς.
             Μιλάω για το πρώτο ημιχρόνιο που το replay σε slow motion δεν θα είχε καμία διαφορά από την ζωντανή φάση. Μια ΑΕΚ αργή, νωχελική, άναρχη κι επιρρεπής στο λάθος. Σαν νάχανε πιεί καμιά δεκαριά κιλά νερό ο καθένας. Με αρχηγό της ταλαιπωρίας αυτόν τον Γκερέϊρο που πραγματικά είναι για πολλές σφαλιάρες. Την ώρα που βλέπει τον Λυμπερόπουλο να προσπαθεί όσο μπορεί αλλά και τον Λεονάρντο να μας χαρίζει δυό καλές στιγμές στηριζόμενος στην εκρηκτικότητα του. Ένα ημιχρόνιο που άξιζε μόνο για το ωραίο τυχαίο γκολ μας, το τακουνάκι του Λυμπερόπουλου και το ψαλίδι του Καφέ. Όλα τα άλλα ήταν μηδενικά στα οποία βοήθησε και η συμπαθής ομάδα του Αγρίνιου που έψαχνε να βρει μια ταυτότητα: Να κλειστεί ή να μην κλειστεί; Τρέχα γύρευε για τον Λεμονή. Αλλά και για μας. Αν με τέτοια ΑΕΚ δεν κάνεις τίποτα αλλά κι αν η ΑΕΚ με τέτοιο αντίπαλο είναι για τα μπάζα, τότε βράστα Βαγγέλα μου και χρόνια σου πολλά.
              Δεν τα είχαμε δει όλα όμως. Καθότι το δεύτερο ημιχρόνιο επεφύλαξε την άγρια ομορφιά της νεκρής φύσης. Να μην γίνεται τίποτα και να παίρνεις για πλάκα τέσσερις κάρτες. Να έχεις αγχωθεί με την πιο ακίνδυνη ομάδα που πέρασε φέτος από το ΟΑΚΑ. Να έχουν βγει τα Ευαγγέλια και οι Σολομωνικές μπας και κρατηθεί το σκορ. Με το έναν χειρότερο από τον άλλον. Που έψαχνα να βρω από τι κουράστηκαν; Ειδικά οι αλλαγές, που ο μεν Κλωναρίδης την έχει δει κιόλας κάπως, ο δε Μπέλεκ απλά δεν βλέπει το τέρμα. Όχι οτι θα άλλαζε και κάτι για τον αγώνα και τις εντυπώσεις του αφού το Αγρίνιο μάλλον διαφωνεί με τα γκολ σαν μέτρηση κάποιου ποδοσφαιρικού ματς, αλλά για να είχαμε κάτι να λέγαμε. Διότι όπως και να το κάνεις, σούπα με όχι ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο είναι κάτι που προωθεί την μεσογειακή γεύση και χαρίζει προοπτικές ανάπτυξης. Δεν είναι άσχημη ιδέα να σερβιριστεί σε Γερμανό τουρίστα σαν κάποια τοπική σπεσιαλιτέ. Κι άστον μετά να λέει οτι δεν του άρεσε. Σάμπως εμένα μου αρέσει το ξινό λάχανο που λατρεύει εκείνος;
            Προχωράμε; Τι προχωράμε και για ποιό λόγο; Μια φανέλα έχει μείνει που σπρώχνει. Που πόσο να σπρώξει κι αυτή; Ειδικά του χρόνου που θα βρούμε κι αστέρια στο κέντρο κάτω των 22 ετών που νάναι κι ελεύθερα ελληνάκια. Δεν μιλάω για τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα λείπουν οι μισοί σημερινοί και οι υπόλοιποι θα πρέπει να καλύψουν την τιμωρία της Εΰρώπης. Τι άλλο πρόκειται να δούμε; Ξέρω κι εγώ; Άντε τις αποφάσεις της διαιτησίας του τελευταίου πεντάλεπτου, που είπε κι ο Δασκαλόπουλος να κάνει κάτι. Όχι να περνάει κι απαρατήρητος σε τέτοιον αγώνα που με το ζόρι να τραβάς και να βγάζεις καλύτερο τον Λυμπερόπουλο αλλά και να τονίζεις οτι χωρίς καμία απειλή, ήταν αξιοπρόσεκτη η σταθερότητα του Κωσταντόπουλου που θα χρειασθεί μπόλικο του χρόνου.
                                                      ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

               Χρόνια είχα αυτόν τον " καβγά " για τις παρελάσεις  με τον πατέρα μου. Εγώ εναντίον, εκείνος υπέρ. " Να μην τα διαλύσουμε και όλα " έλεγε σαν αντράνταχτο επιχείρημα, την ώρα που εγώ σκεφτόμουνα τους μαθητές που έπρεπε να μάθουν να βηματίζουν μπροστά από ανύπαρκτους πολιτικούς υπό τον ήχο εμβατηρίων αλλά και τα φανταράκια που γαμιούνται στις δοκιμές για να δείξουν το υψηλό φρόνημα.
                Κουβέντα να γίνεται δηλαδή. Σάμπως, εγώ ή ο πατέρας μου θα βγάζαμε κάποια απόφαση; Κι εκείνος τις είχε λουστεί σαν στρατιωτικός γιατρός κι εγώ τις λούστηκα αργότερα στο πολυτεχνείο και στον στρατό αφού η φύση με έκανε ευθυτενή. Αλλά κι όταν τέλειωσαν όλα τα υποχρεωτικά, εγώ με τον πατέρα μου συνέχισα το καφενείο. Για τις μνήμες, τις τελετές αλλά και το υποχρεωτικόν ή το περιττόν των μνημόσυνων.
                Κι όλα ήρθαν φυσιολογικά. Όπως το καφενείο έχει έναν καθημερινό νικητή στην πρέφα ή στο τάβλυ που ανανεώνει το ραντεβού του για την επαύριον των αργόσχολων βαθύτατα προβληματισμένων, έτσι έγινε και σε μας. Ο πατέρας μου πέθανε και τώρα τον έχω διαδεχτεί εγώ για νουθέτισμα των παιδιών μου. Στο όχι ή στο ναι για τις παρελάσεις. Τώρα βέβαια αν δεν πείσθηκε ποτέ ο καθ' ύλην απόγονος, πώς είναι δυνατόν να πεισθεί ο νυν εγγονός του τέως;
               Το σίγουρο είναι οτι νικητής υπήρξε: Οι παρελάσεις. Μια χαρά χαρίζουν δικιολογημένες απουσίες στους μαθητές αλλά και τιμητικές άδειες σε στρατιωτικούς, εφέδρους και μη, αλλά και σε πολιτικούς να πουν μια παπαριά ίδια με την αγωνία των κοριτσιών που από το μαντάρησμα της κάλτσας σήκωσαν την φούστα κι αγωνίζονται να ανοίξουν το μπούστο μπας και καταλάβει κάποιος οτι το επάνω δείχνει την διαφορά. Το από κάτω, αν είναι κανονικό ή διπλοκάπακο, θέλει αρκετή προϋπηρεσία και στον κάτοχο του αλλά και στους τιμώντες τον κάβο που σέρνει καράβι.
               Διότι το ψηλά, όπως και να το κάνεις, είναι πιο κοντά στην σημαία που πρακτικά δίπλα της θα κάθεται φέτος ο Γερμανός πρωθυπουργός αλλά και οι επίτροποι του κάθε υπουργείου. Που με συγκίνηση θα κοιτάνε τα νοιάτα της χώρας και την αποφασιστικότητα τους απέναντι σε κάθε δόλιο χτύπημα του εχθρού εναντίον της εθνικής κυριαρχίας μας. Μια γενναιότητα που πάλι θα φέρει στα χείλη μου το γνωστό παλιό τραγούδι: " Η μαλακία, η μαλακία είναι πολύ καλή. Σου φτιάχνει μπράτσα , σου φτιάχνει φάτσα...βάρα την πιο πολύ."
                Αλλά φέτος έχουμε πιο σοβαρά πράματα. Είναι εδώ οι Γερμανοί που χαίρονται για την απελευθέρωση μας απο τους Τούρκους. Αυτοί έχουν καιρό μέχρι τον Οκτώβρη που θα ξαναγιορτάσουν επειδή ο Χίτλερ έβαλε τα ρούχα του αλλοιώς. Όπως εξ άλλου θα τα αλλάξει κι ο προσκεκλημένος ελεγχόμενος στα σύρματα παρακολούθησης. Αλλάζουν ρε παιδιά οι μόδες. Ίδια θα φοράνε οι μνημονεύοντες; Τι είναι; Τσολιάδες που βρέξει χιονίσει φοράνε τα μίνι; Άγνωστοι στρατιώτες που δεν νοιώσανε το κρύο και μονίμως είναι θεματοφύλακες της βουλής των στάβλων; Δημοκρατία, δικτατορία, αυτοί ταγμένοι νεκροί να φυλάνε ζόμπυ.
                  Τι μας νοιάζουν οι νεκροί; Μας νοιάζει το ατέλειωτο ελληνικό πανηγύρι. Όπως μπορεί και να γίνει. Ο πατέρας μου να βγάζει τα απωθημένα του που τον γαμήσανε στην παρέλαση κι εγώ να σηκώνω αντιδράσεις ακόμα και οικονομίστικες. Να μην κάνουμε έξοδα και να μην ταλαιπωρήσουμε σήμερα την αστυνομία να φυλάει βλάκες που πιθανώς να θελήσουν να κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες. Να μην κουράσουμε μαθητές που θα περάσουν μηνύματα μούτζας σε πολιτικούς  αλλά και στρατιώτες που υπηρετούν για περιορισμένους δείκτες ανεργείας ενώ θα θέλανε, αν ήταν ενεργοί, να πάνε να πηδήξουν καμιά γκόμενα από το να ακούν σάλπιγκες.
                     Καταλαβαίνω βέβαια οτι ελοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η παράδοση. Και; Το παρελθόν μας νοιάζει; Το σήμερα δεν το κοιτάμε που θα το παρατηρούν οι ξένοι επίτροποι την ώρα που γελάνε με το φρόνημα του προσκυνημένου; Που είναι κι ικανοί να φέρουν μέχρι και γερμανικά στρατεύματα το φθινόπωρο και με την κατάλληλη άλωση των ελληνικών δοσίλογων μυαλών, να έχουν χειροκροτητές. Ποιους; Α, τους γονείς που θα ήθελαν να θαυμάσουν τα παιδιά τους να περπατάνε. Κανονικά όμως. Με ελληνικά πουκάμισα κι όχι με γραβάτες της Γκεστάπο, όπως τότε στις νεολαίες τους που δεν γνώριζαν για Μπέλσεν ή άλλα σαπουνοποιεία. ΡΕ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ, που και σήμερα δεν ξέρουν αν έχουν την Ελλάδα κάτω από την φτώχεια.
                 Παρελάσεις λοιπόν. Γιατί όχι; Αφού το λέει ο μπαμπάς. Αφού πρέπει να τιμηθούν οι νεκροί που είναι αδύνατον να τιμηθούν με κάποια ομιλία στα  σχολεία ή με κάποια στάση εργασίας παντού και με ένα τραγουδιστικό αφιέρωμα. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΚΙ ΟΣΑ ΣΤΡΑΤΑ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΑΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΙ ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ;  Ρε άντε γαμηθείτε που τιμάτε κι όλας. ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΙΜΑΤΕ; ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΤΟΥ 21; Διότι εγώ αυτό τιμώ αύριο. Τους τότε μαλάκες του εμφύλιου, τους στόλους τους ξένους , τον κρίνο που μύρισε η αειπάρθενος. ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ.
               Που μια χαρά θα πάει η αντίδραση. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ, διότι αυτοί δεν υπάρχουν εφόσον υπάρχει ισότητα και τα τρία της γαλλικής επανάστασης. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ, ενώ υπάρχει καλλιτεχνική πρόσβαση για το μνημόσυνο. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΛΗΤΑΡΗΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ. 
          ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ή ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, δεν σου αρμόζουν παρελάσεις. Δεν θα αλλάξουν τίποτα ουσιαστικά και πρακτικά. Αλλά η Ελλάδα, λόγω ανάπτυξης, αυτά θέλει. ΤΣΑΜΙΚΑ ΚΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ. Η ΣΗΜΑΙΑ, ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; 
            Πού να σκεφτεί ο γονιός να μην στείλει το παιδί του στην παρέλαση;  Πού να σκεφτεί οργανωμένη αντίδραση; Το καλό μας. Αυτό που σκεφτόταν κι ο πατέρας μου και φυσικά το καφενείο πήγε μια χαρά. Τι έκανα εγώ; Απλά διαφώνησα με τις παρελάσεις, αλλά μια χαρά βρήκα τους χαφιέδες να στήνουν εξέδρες και στον βωμό του κοινωνικού ιστού, να στέλνουν τα παιδιά τους. ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ.
               ΚΑΛΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΒΛΑΚΕΣ. Α, ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ. ΜΑΘΗΤΙΚΗ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΑΛΑΚΙΑΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ.
           ΠΩΣ ΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ; ΜΑΘΗΤΙΚΑ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ;
                ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ. ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.                  

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ

               Μας τα είχανε κάνει τσουρέκια κάτι δημοσιογραφάρες με τα σενάρια του τρόμου. Την δεδομένη στιγμή που όλοι θυμόμαστε το περσινό μπάχαλο και τα ανεβοκατεβάσματα. Την στιγμή που ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί κανονισμός ούτε από την ΕΠΟ ( αυτή διοργανώνει το πρωτάθλημα κι απλά εκχωρεί δικαιώματα στην λίγδα ) αλλά ούτε κι από τον συνεταιρισμό. Οπότε η απόφαση σήμερα, είναι στα όρια της ακροβασίας μεταξύ λογικής και του " κάνω τα στραβά μάτια." Και εξηγούμαι.
               Το να έπεφτε κάποιος πέλεκυς γενικώς και αορίστως, θα ήταν εντελώς διάτρητος σε οποιαδήποτε προσβολή. Οπότε η λίγδα δεν πάτησε την μπανανόφλουδα αλλά είδε και την πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ σε κίνδυνο. Είναι και η αλογοτροφή, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος και τα Γιάννινα. Δηλαδή γενικότερα μια κατάσταση ξεφτύλας για φέτος αν συνυπολογίσετε και το πώς παίζει και η Λειβαδιά, αλλά και πλήρους αποχαύνωσης του προϊόντος του χρόνου.
                  Η λίγδα λοιπόν αποφάσισε ορθολογικά όσο κι αν τελικά κρατήσει το χέρι της ΕΠΟ που κρατάει το μαχαίρι. Διότι υπενθυμίζω το ( νέο ) νόμο: Η ΕΕΑ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟ ΤΙΜΩΡΕΙ. Όταν λοιπόν μια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί από την Ευρώπη για μαλακίες περασμένες ( εδώ είναι η ΑΕΚ ) , τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίξει στα μπαράζ. Αφού δεν βγει από τα σύνορα, γιατί να συμμετάσχει; Αν συμμετείχε, τότε η ομάδα που θα την αναπλήρωνε μετά και που δεν θα είχε παίξει στα μπαράζ, δίκαια θα φώναζε για " κακό " εισιτήριο, αφού θα καταλάμβανε την τελευταία θέση. Τώρα λοιπόν, αφού είσαι τιμωρημένος, δεν παίζεις και δίνεις την θέση σου σε άλλη ομάδα που θα αγωνιστεί για την τελική κατάταξη της. Ολόσωστα, όπως κι ολόσωστα εκτίεις την ποινή σου προς την Ευρώπη.
                Τώρα τι γίνεται αν δεν πάρεις άδεια εδώ. Ε, να μην γίνει και λίγο μπουρδέλο; Υποτίθεται οτι την άδεια την παίρνεις για να μπορείς να παίξεις. Όμως πλέον θα παίζεις και χωρίς άδεια κι ήθελα να ήξερα γιατί κάποιοι να σκοτωθούν να βγάλουν άδεια. Αυτά λέει το ρεπορτάζ, που όμως είναι ολοκληρωτικά λάθος. Διότι μίλησα με τους ανθρώπους και φυσικά συνέχισαν μια χαρά τις λογικότατες αποφάσεις τους: Οτι δεν επηρεάζει η ΟΥΕΦΑ την απόφαση της ΕΕΑ. Αν δεν πάρεις άδεια εδώ, πέφτεις κανονικά. Αν δεν έχεις πάρει άδεια από έξω ( για τιμωρίες που αφορούν το παρελθόν ) αλλά την έχεις εδώ, τότε πέφτουν οι κυρώσεις από την ΕΠΟ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΑΔΟΥΛΑ, ΑΦΟΥ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΨΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΟΥ.
                Διότι η ΟΥΕΦΑ τιμωρεί για τα καταλογισμένα. Και βάσει αυτών πορεύεσαι και τρως τις ποινές κι εδώ. Αν η Ευρώπη δεν σου δώσει άδεια για του χρόνου, τότε η Ελλάδα το ακολουθεί κανονικότατα και για εδώ. Για να μην υπάρχει αυτό το ασυμβίβαστο. Ορθότατα και χωρίς να μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Όπως δεν γίνεται να διαφωνήσει και στο γράμμα αλλά και στο πνεύμα του νόμου της ΕΕΑ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. Χρήμα μπορεί και να έχεις αλλά ποιανού είναι; Πώς μπήκε στα ταμεία; Ελλάδα βέβαια είναι εδώ και το αλησβερήσι δεν κόβεται εύκολα αλλά τουλάχιστον ας μπορούμε εμείς να κρίνουμε ακόμα.
                 Τι; Την τρέλα. Που το αυτοδιοίκητον ξεπέρασε το υπουργείο εμπορίου αλλά και το οικονομικών. Να απαιτείται ΑΜΚ ίσα με 18 μύρια βάσει του νόμου περί ανωνύμων εταιρειών και να γίνεται μάχη για 2 + 5. Και νάναι ευχαριστημένα κάτι τσογλάνια, που όμως για το ΙΚΑ Καλλιθέας έχουν πύρινη άποψη, όπως και για τα ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ ή για τις θέσεις εργασίας που μοίραζε ο Λαυρεντιάδης. Αν υποστηρίζουν την ΑΕΚ, αυτοκαθαρίζονται μάλλον λόγω οπαδικού λαμογισμού. Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ καλύτερα, που ψάχνουν τα καθίκια και την ανάπτυξη.
               Χαιρετίζω λοιπόν την σημερινή απόφαση. Παίζεις κανονικά με άδεια εδώ αλλά τιμωρημένος στην Ευρώπη, όμως είσαι υπο περιορισμό. Ακαδημίες, όχι ανανεώσεις κι όχι μεταγραφές. Δεν βλέπω κανένα κακό. Όμως όποιος βλέπει κάτι μεμπτό, ας μου πει στην διάρκεια ενός χρόνου αν αλλάζει η απόφαση αυτή με την εύρεση κάποιου λαμόγιου που θέλει να ρίξει λεφτά σε φαλημέντο ομάδα. Αλλάζει η ΕΠΟ ή όχι; Φυσικά και αλλάζει. Αφού μπουκάρει στη λίγδα και κάνει τα κουμάντα του. Το ιθαγενές προηγείται του ξένου και η λίγδα κάνει την πολιτική της. Όπως και η ΕΠΟ, όπως και ο υπουργός όπως κι όλο το ελληνικό κράτος. ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, που αισθάνονται δικαιωμένα από την υπερασπιστική γραμμή του δικηγόρου της αλογοτροφής; ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ. Πήγε ο δικηγόρος και μίλαγε για την αθωώτητα της θύρας 13, ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΡΟΡΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ.
              Κι αν δεν τα καταφέρεις στην διάρκεια ενός χρόνου, είτε να βρεις λεφτά μέσω ενός προσώπου, είτε μέσω κάποιου φίλαθλου κόσμου, είτε με πώληση συμβολαίων που ήδη τρέχουν, μια χαρά έρχονται και οι δυό εντεταλμένες δυνάμεις και δεν σου δίνουν άδεια. Την απόφαση αυτή που είναι καθαρά πολιτικάντικη αφού μπλέκεται ΑΕΚ και αλογοτροφή, δεν μπορώ να την θεωρήσω άδικη. Όχι επειδή ευνοούμαστε, αλλά επειδή σου δίνει χρονικό περιθώρειο για ανασύνταξη. Κι είναι μια νίκη του Δημητρέλου. Καταλαβαίνω βέβαια οτι υπάρχουν διαφωνίες. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙΣ ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΦΑΚΕΛΛΟ. Δεν σου στερεί η απόφαση της λίγδας το εταιρικό σου δικαίωμα. Για να ξέρουμε και τι μας γίνεται τελικά κι όχι να εφευρίσκουμε παντού συνωμοσιολογίες. Μπορείς; Προχώρα. Δεν μπορείς; Πέθανε με δική σου απόφαση. Ορθότατα. Και μπράβο στον Μαρινάκη.  

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

             Θα έψαχνα την πορεία του χρήματος. Θα κοίταζα το μόνιμο κι όχι το προσωρινό. Θα με βόλευε η ανοχή της ευρωπαϊκής επιτροπής και τα χτυπήματα ανθρώπων που με κοιτάνε ψυχρά χωρίς κανένα συναισθηματισμό. Ανθρώπων που τεχνοκρατικά διασφαλίζουν το προϊόν τους κι άυριο δεν θα βρίσκονται σε καρέκλες. Θα εμπιστευόμουν ακόμα και ξένους, εφόσον μπορούν να υποδείξουν το καλό μου. Δεν έχω τίποτα πια. Μούμεινε ένας απόστρατος κι ένας Κύπριος δικηγόρος. ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ.
              Μια ελληνική πορεία, με ιστορία, με παιδιά για μέλλον, με δόξες και διθυράμβους που σίγουρα επισκιάζουν τις ίντριγκες, πλέον να βρίσκεται σε αγορές ή σε funds.  Ό,τι συμβαίνει στην χώρα με τους αόρατους εχθρούς, να βγαίνει στην ομάδα μας με ηγέτες κατώτερους των περιστάσεων. Από αύριο μεθαύριο, και με ποδοσφαιριστές που κλειδώνουν τα αποδυτήρια. Τόση ντροπή ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ ΝΟΙΏΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, να βάλουν δανεικά με ευνοϊκό επιτόκιο που ούτε το όνομα τους δεν θέλουν να πουν.... ΕΣΥ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ;
               Κανένα παράπονο δεν έχω από τον Δημητρέλο. Ήταν και είναι Αεκτζής, που έτρεξε με δημευμένη την περιουσία του και με χρήματα της αδερφής του. Πολλά χρόνια τώρα κι άρα δεν βρήκε την καρέκλα σήμερα για να σώσει τον εαυτό του. Αλλά η αγωνία είναι συγκεκριμένη: Πόσα χρόνια να πληρώνω την μαλακία; Κάτσε λοιπόν στην άκρη και μην υπογράφεις πρόσκαιρα καθυποτάσσοντας τα νέα παιδιά. Διότι στο δίμηνο Μαρτίου και Ιουνίου, τι θα κάνεις; ΔΕΝ ΣΩΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
               Κι η μαγκιά σήμερα, είναι η αίτηση στο πρωτοδικείο. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ 80 και να βρίσκεται ο οποισδήποτε να θέλει να καθυστερήσει κι άλλο τον εταιρικό θάνατο στον βωμό του παλουκώματος κάποιου κόσμου, που σαν γνήσιος βλάκας - αλλά τίμιος και ηθικός - θέλει το κουφάρι ζωντανό. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ. Αυτόν που απέφυγε ο κοντοχαφιές το 2004 κι αυτόν που επέτειναν οι εκλογές τότε της ερασιτεχνικής με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα της λέπρας. ΠΟΥ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΑΜΚ Ή ΔΣ. ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ.
                Εγώ δεν ασπάζομαι τις φήμες για Ψωμιάδη σήμερα. Άλλες πληροφορίες δεν έχω βέβαια καθότι εκτός εξελίξεων αφού συμβουλιάζονται τα μεγέθη κατά καζαμία. Για δικαίωση δεν μιλάω βέβαια, καθότι το προσωπικό μου είναι εντελώς της πλάκας μπροστά σε ένα δικέφαλο που κόσμησε αυτοκρατορία, κοσμεί σήμερα κάθε εκκλησία σε κάθε γειτονιά κι εντελώς χαμηλά - αθλητικά - πήρε πρώτος κύπελλο ευρωπαϊκό μπάσκετ και φυσικά δίδαξε ποδόσφαιρο στην γκαντεμοχώρα του ασίκη. ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΖΕΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.
               Και δεν πιστεύω οτι οι ιδρυτές της ΑΕΚ ήταν κρυμμένοι τότε, όπως οι σωτήρες σήμερα. ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΕΚ. Αν είχα λεφτά, θα ντρεπόμουνα να τα δείξω ή μήπως θα είχα φόβο να πάρω την ΑΕΚ; Θα είχα φόβο να βγάλω ένα λόγο; Ακόμα και περίεργος να ήμουν, με μια αγκαλιά στην original την δουλειά την είχα κάνει. Καλώς ή κακώς, δεν το εξετάζω τώρα.
               Τώρα τι έχω; Ακόμα Αδαμίδη. ΔΧ που φοβάται - αν δεν καλεί - αυτοδικίες. Να πάρει χρήματα μεν, αλλά πια, στο έδαφος της ευθύνης ΟΧΙ ΡΕ ΒΛΗΜΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ. ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ , επειδή κάποια λαμόγια να φοβούνται το πρωτοδικείο. ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ, ΤΟ ΑΝΕΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ. ΤΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΚ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ "," ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ Ή ΡΙΧΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ Ή ΣΤΟΥΣ SUPPORTERS.
                Τα μονοπάτια πάντα είναι δύσκολα. Όταν είναι απάτητα. Διότι εγώ ξέρω και λεωφόρους, που όταν είναι αφώτιστες, καταντάνε καρμανιόλες. Αλλά πάντως το να γίνει μια κηδεία, είναι προτιμότερο να διασφαλιστεί το φέρετρο παρά να έχουμε και παράπλευρες απώλειες των συμμετεχόντων. Πρέπει λοιπόν να επιλεγούν πεπατημένοι δρόμοι. Οι παράπλευροι, το μόνο που διασφαλίζουν είναι η γρηγορότερη θέα στον τάφο. Κι αυτό, μάλλον δεν θα το δεχτεί η ΟΥΕΦΑ σαν επιχείρημα.
                  Λεφτά υπάρχουν; Είναι θέμα Ελλάδας. Τι πιστεύετε για το ένα και τι γιατί το άλλο. Τώρα αν ο κοντοχαφιές έγινε ένα με τον Μάκη, ουδόλως με απασχολεί ΚΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ. Όταν κάποιος όμως, δεν ψάχνει τα χρήματα των εισιτηρίων για το ντέρμπυ με την αλογοτροφή, το πριμ για τη νίκη αλλά και τις δηλώσεις του blog  για τον Μανωλά, ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ή ξαφνικά να βλέπει τον Ξενιάδη σαν μέγεθος. Την ώρα που ο Μαρινάκης χρειάζεται έναν εχθρό. Και την ώρα που θα έπρεπε να είσαι ΑΕΚ κανονική, κι όχι ΑΕΚ γιαλαντζί. Που όλοι τρελάθηκαν με την ηθική την επίπλαστη, αλλά την ηθική την κανονική την  ξέχασαν, και γι' αυτό εξ άλλου διαφωνούντες θα δώσουν κι ένα 45% στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ; Και μόνο που διαφωνούν λεκτικά, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, δείχνουν οτι στην ΑΕΚ θέλουν απλά το fund αλλά και στην Ελλάδα δείχνουν τα πεσμένα όργανα τους. Τώρα πώς θα γίνει  ανάπτυξη με πεσμένη πούτσα, ε, γι' αυτό έχουμε και τρόϊκα εδώ.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

            Υποχρεωτικά σαν blog πρέπει να προβάλουμε τη νέα πρόταση του κυρ Μιχάλη, διότι έχω την εντύπωση οτι τα δόλια ΜΜΕ την πέρασαν στα ψιλά. Δηλαδή την αντιμετώπισαν όχι με την δέουσα σημασία και προτίμησαν να αναφερθούν στο σύνθημα του χοντρού σκατιάρη : " Αρχίζουμε. " Που κανείς δεν ξέρει τι πάει να αρχίσει μετά από 2,5 χρόνια κι όντας στην εξουσία κρατώντας και μαχαίρι και πεπόνι. Ενώ η πρόταση για την ΑΕΚ είναι χειροπιαστή κι αυτήν την φορά δείχνει μια ρεαλιστική αρχή.
            Διότι αγαπητοί κι αγαπητές, δεν είναι εύκολο να πάει ο Δημητρέλος πόρτα πόρτα σε 600 χιλιάδες οικογένειες. Ούτε και του είναι εύκολο να τις χωρίσει σε επιλεγμένες των χιλίων ευρώ και σε άλλες των εξακοσίων. Διάβασε κι εδώ για τις ταξικές επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο κι έκανε τα κατάλληλα τηλεφωνήματα. Αποδεικνύοντας κι αυτός, όπως κι ο Καρατζαφέρης κατά τις δηλώσεις του, οτι πιο πολύ τον απασχολεί η διατήρηση του Αεκτζήδικου ( κοινωνικού ) ιστού παρά η χρεοκοπία. Κι ο κυρ Μιχάλης ακούει, δεν είναι σαν κάτι άλλους faux self made ή μεγέθη που δεν ακουν τίποτα.
           Με μια κίνηση ματ, απέλυσε τον Βούρο από το θεμέλιο και φρόντισε να επαναθεμελιώσει την προσπάθεια με τον λαοπρόβλητο ηγέτη ΔΧ που βρήκε και πόρτα για τον επερχόμενο χειμωνιάτικο Ιούνιο. Κι ο οποίος ΔΧ, πήρε σαφείς εντολές : Δεν πρέπει να ασχοληθεί άλλο με την πλέμπα που ήθελε ένα καπέλο στα εισιτήρια για το καλό του κινήματος ( ξεκαθαρίζω οτι δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αυτό. Όποιος ήθελε αγόραζε. Όποιος δεν ήθελε, υπήρχαν εκδοτήρια ). Ο ΔΧ τώρα πρέπει να πάει σε μόνο δέκα χιλιάδες Αεκτζήδες που τουλάχιστον το 1/3 της περιουσίας τους είναι 20 χιλιάδες ευρώ. Φυσικά επειδή κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο, ο κυρ Μιχάλης από το στρατηγείο της Πεύκης και μάλιστα από το μετερίζι του βυζαντινού καφενείου έναντι του δημοτικού γηπέδου, κάνει διαιρέσεις για το γοργόν της υπόθεσης : 1000 Ενωσίτες Χ 3000 ευρώ = ξεπέρασμα του κάβου της 31/3 αυτής της αποφράδας ημέρας, όπως γράφει κι ο αγαπητός Νάσος για την νέα πτώση της Πόλης.
           Αν ακόμα δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται διότι σας απασχολεί μόνο το πόσοι από τους 750 χιλιάδες που είχαν εκλέξει τον φελό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, έμειναν για να πάνε να δώσουν την αρχηγία του κινήματος της μαλακίας απέναντι στον κανέναν αντίπαλο, σας εξηγώ. Ο κυρ Μιχάλης μίκρηνε μια μαλθακή πλατειά μάζα και συμπιέζοντας την, ξεπέταξε φυσιολογικά μια κεραία. Έστιψε την πέτρα κι ανέδειξε τα πραγματικά ποσά : 200 μύρια φίλοι και φίλες είναι εκεί έξω και παραμένουν αδιάθετα σαπίζοντας είτε σε σεντούκια είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
           Κι ολόσωστα ονοματίσθηκαν οι πρόεδροι της ΠΑΕ και της ερασιτεχνικής ως " κλαίουσες χήρες ". Πέθανε κανείς; Αν κλαις προ θανάτου, μετά τι θα κάνεις; Ενώ μια χαρά έχει συστήσει στον συγγενή την υπομονή ο τίγρης για τον οποίον πράγματι λαμβάνεται ειδική μέριμνα προστασίας εκ της Πεύκης. Μια προστασία απαραίτητη, για να μην πληγωθεί εκ νέου το παιδί και μπήξει τα κλάματα κραυγάζοντας : " Τέλω να μπω και ντεν μ' αφήνουσι αυτοί που πείθονται από τον Κούλη. "
            Προβάλουμε λοιπόν την αγωνιστική δράση των ανθρώπων που θα καθίσουν στο πάνελ: Των ανθρώπων που κάνανε λάθη βέβαια, αλλά η ψυχική τους δύναμη, τους επιτρέπει να τα αναγνωρίζουν. Τροχανάς, ΔΧ και Γιαννόπουλος ( αυτουνού τα λάθη δεν τα γνωρίζω ακριβώς αλλά για να ήτανε στον Άρειο Πάγο και νάμαστε έτσι σαν χώρα, όλο και κάπου πάει το μυαλό μου ). ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ. ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ. ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΜΠΕΤΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΑ ΤΟ  " ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ. " Φυσικά με την κατάλληλη περιφρούρηση του κινήματος για δυό σημαντικότατους λόγους: Πρώτον διότι στην περιοχή των Σπάτων υπάρχουν ακόμα αμπελώνες και δεν πρέπει να καταστρέψουμε την τίμιο μόχθο των οινοπαραγωγών και δεύτερον διότι όλοι εμείς που θα πάμε, θα αρχίσουμε να πετάμε λεφτά στον περίβολο των γραφείων για το γρήγορον της υπόθεσης σωτηρίας. Τέρμα οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Αυτά λοιπόν τα λεφτά, όχι να τα πιάσει χέρι που δεν θα τα αποδώσει στην ομάδα μας.
              Ο ασύρματος πλέον συνέχεια σφυρά. Δεν μπορεί πλέον να σταματήσει. Τρεις οκτάωρες βάρδιες εναλλάσονται στο πάτημα του κουμπιού, ούτως ώστε κανείς Ενωσίτης να μην κοιμηθεί. Κι ας γίνονται παρατηρήσεις από τον αλλόθρησκο γείτονα. Κι ας έρχεται κάθε τόσο κι ένα όργανο της τάξης να κόβει κλήσεις. Ξεκινήσαμε δειλά και σεμνά με 54 μύρια. Δεν είναι δυνατόν πια να κρύψουμε την αλήθεια των 200. Δεν μπορούμε άλλο να υπνωτίζουμε τον κόσμο. Σιγά σιγά δε, είμαι σίγουρος οτι θα φτάσουμε και στην αποκάλυψη των 2 Αεκτζήδων του ενός δις. Ναι : Πολλοί πολλά. Λίγοι πολλά. Πολλοί λίγα. Λίγοι λίγα.
             Υγ. Διάβασα κι εγώ δυό περιστατικά : Του άνεργου που έδωσε το 1/3 του επιδόματος του και του άλλου που θέλει να γράψει το σπίτι του στην ΑΕΚ. Ειλικρινά συγκινήθηκα και θυμήθηκα εκείνον τον συνταξιούχο που είχε σταματήσει τον φελό στον δρόμο και του είπε οτι χαρίζει την σύνταξη του για να σωθεί η πατρίδα. Κι ήταν μόνο ένας. Σήμερα που τις έχουν πάρει από όλους αλλά κι έχουν κόψει και τρεις τέσσερις μισθούς, ρε επιμονή αυτή η χώρα να μην σώζεται. Αλλά αδέρφια, άλλο η Ελλάδα κι άλλο η ΑΕΚ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ που όλο και κάποια γνωριμία παρ' Αρείω Πάγω θα του έχει μείνει για να μας βγάλει λάδι. Και τι λάδι; Ρε κατ' ευθείαν από τον παραγωγό. Τέρμα πια οι μεσάζοντες. Λεφτά κατ' ευθείαν στα Σπάτα. Όχι τραπεζικές προμήθειες.  ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ.

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

            Η Ελλάδα σαν χώρα πραγματικά υποφέρει στην πρόληψη. Της είναι πιο εύκολο ρε παιδί μου, να αποκαθιστά. Γιατί; Για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι επειδή έχει κουκούτσι μυαλό κι επομένως δεν μπορεί να σκεφεί. Προσέχτε και πετάχτε τον μύθο: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Κι ο δεύτερος λόγος είναι το large και το αρχοντικόν της νοοτροπίας μας. Η πρόληψη είναι πολύ πιο φθηνή από την αποκατάσταση. Κι η Ελλάδα δεν είναι για τα λεχρίτικα και τα τσιγγουνίστικα. Αυτοί όμως είμαστε και δεν πειράζει. Αξίζει λοιπόν και σήμερα να μείνουμε ακόμα στο ντέρμπυ για να παρακολουθήσουμε τα έργα της αποκατάστασης.
           Που ξεκίνησαν από τον διευθυντή του ΟΑΚΑ που μας ξεμπρόστιασε όλους: " Τα επεισόδια ήταν προαποφασισμένα." Η πιο σημαντική δήλωση. Από την στιγμή που είχαν αποφασισθεί, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εμείς έχουμε εκπαιδευθεί μόνο για πηγαία επεισόδια. Επεισόδια που σχεδιάζονται την ώρα του παιχνιδιού μπορούμε μόνο να αντιμετωπίσουμε. Ο άνθρωπος πρέπει να παραμείνει στην θέση του.
           Ο εκπρόσωπος της δαφνοστεφανωμένης δήλωσε μεταξύ άλλων οτι "...το είχαμε πει στον Μπιτσαξή..." Ο ΓΓΑ λοιπόν ρώτησε την λίγδα για πιθανή αναβολή του αγώνα καθότι σέβεται πλέον το " αυτοδιοίκητον " του αθλήματος. Ο Μπιτσαξής είχε ανησυχήσει για εκτεταμένα επεισόδια κι είχε ορθώς αναβάλει το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι ΑΕΚ - ΟΦΗ. Και μην γελάτε. Δεν ξέρετε τι φασαρίες μπορούν να προκαλέσουν άδειες καρέκλες. Ο υπεύθυνος όμως της πολιτείας διεψεύσθη από τον πρόεδρο της αλογοτροφής που εδήλωσε : "...ουδέποτε μας ετέθη θέμα αναβολής του αγώνα..." Ο πολιτειακός άρχων θα παραμείνει στην θέση του για να εφαρμόσει τους νόμους, που είναι και φρεσκότατοι. Γιατί να παραιτηθεί; Εδώ κλέψανε την Ολυμπία κι ο Γερουλάνος συνεχίζει τα ταξίδια του.
              Την ίδια στιγμή, η φυλλάδα Ντέρμπυ, δια χειρός Γκόντζου που έκανε την πράσινη μετάδοση του αγώνα βοηθώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία, γράφει : " Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όσοι χρόνια τώρα βαδίζουν χέρι-χέρι και χρησιμοποιούν τις στρατειές της αλητείας. Η ιστορία θα καταγράψει τους υποκινητές και τους πραγματικούς ενόχους που βεβήλωσαν τον πιο μεγάλο ελληνικό σύλλογο. " Και δεν μπορείς να μην του βγάλεις το καπέλο. Αυτός ΔΕΝ ανήκει στους τραμπούκους. Ενεδύθη δημοσιογραφική έρευνα και αποκαλύπτει γράφοντας και ιστορία ταυτόχρονα. ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΠΟΥ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ. Ο κόσμος που του δίνει χρήματα μακάρι να συνεχίσει να τρώει κουτόχορτο μετά από αυτές τις αποκαλύψεις.
            Την σκυτάλη παίρνει ο γιός του φαρμακοβιομήχανου με την έγκριτη Πράσινη : " Το συστηματικό έργο της εξόντωσης του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία χθες βράδυ. Να χαιρόμαστε τα θεσμικά μας όργανα, τις αρχές, τους ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ( δικά μου τα κεφαλαία ) και όλους όσους βιάζουν καθημερινά τον ελληνικό αθλητισμό και τον Έλληνα πολίτη. " Εδώ όπως αντιλαμβάνεσθε δίνονται εξηγήσεις. Η αλογοτροφή μάγευε στο γήπεδο μέχρι να γίνουν τα προβοκάτσια. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΡΧΕΣ. Που δεν κάνανε έλεγχο στην είσοδο και πράκτορες εγκάθετοι περνάγανε στο γήπεδο από μολότωφ μέχρι βαρέλια 14 κιλών με εύφλεκτο υλικό. Πού να πεις άλλα; " ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΤΕ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ." Έτσι και τα πεις αυτά, ίσα που σου κάψανε και τα γραφεία της φυλλάδας.
            Κι έχει και πρωτοσέλιδα μια φωτογραφία ένος παιδιού που κλαίει μάλλον από τα δακρυγόνα με άλλη λεζάντα : " Επειδή κανείς δεν θα πει " φταίω " στην Ελλάδα της ανέχειας, της διαφθοράς, της σαπίλας και της ανομίας, ΕΜΕΙΣ τολμάμε να σε κοιτάξουμε στα δακρυσμένα σου μάτια ζητώντας για λογαριασμό των πραγματικών ενόχων να συγχωρέσεις τους " μεγάλους "". Καταλαβαίνετε ή κάνετε τους αδιάφορους; Πάνε να γράψουν κάτι και τα κάνουν σαλάτα οι χούλιγκαν που εκδίδουν την φυλλάδα. Τραβάνε την κορώνα για την Ελλάδα που όλα ήταν τέλεια όταν υπήρχε το +4 ΚΑΙ ΣΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, που κατάντησαν έτσι το ποδόσφαιρο,  ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Πραγματικά πάντως κι εγώ συγκινήθηκα με την φωτογραφία και στενοχωρήθηκα με το παιδί. Μα από τόσο μικρό παναθηναϊκάκι; Τι έφταιξε το παιδί ρε πατέρα του και τόριξες στην γκαντεμιά;
               Θέλει όμως η χήρα να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει. Κι αφού οι φυλλάδες της αλογοτροφής ρίξανε τις σπόντες τους για προβοκάτσια, βγήκε ο προεδρικός Γαύρος : " ΤΣΑΚΑ ΤΗΝ ΤΣΑΠΟΥ χωρίς σάλιο. " Δεν μπορεί να τα πει δημόσια ο Μαρινάκης αυτά. Υπάρχει εντεταλμένο όργανο ανεξάρτητο που όμως κάθε βράδυ τηλεφωνιέται με τον πρόεδρο και μετά τηλεφωνιούνται με τις πράσινες φυλλάδες για να κρατάνε τον κόσμο alert.
              Η αποκατάσταση λοιπόν συνεχίζεται με τα προβοκάτσια που τα δέχεται ο πρόεδρος λιγουλάκι καθότι ψιλωκολακεύεται, και με το καινούργιο ελληνικό οίκημα που θέλω τον αντίπαλο μου όρθιο σε πήλινα πόδια για να έχω κάτι να γαμάω. Χωρίς αντίπαλο, ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης μου; Να παίζω με τας Σέρρας; Όχι βέβαια κι άρα, " ...δεν θα στείλω κανένα dvd στην Ευρώπη, ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΓΩ..." Ρε μήπως ο Βαγγέλας διαβάζει το blog; Χθες έγραφα οτι είναι ο γνήσιος Έλληνας και σήμερα το δηλώνει κι ο ίδιος; Μην τυχόν και με προσλάβει για υπεύθυνο επικοινωνίας του.
              Εν τω μεταξύ οι δικαστές ήδη ξεσκονίζουν τους νόμους. Τόσα θα φάει αν πάει έτσι, τόσα αν πάει γιουβέτσι, μην είναι όμως εκτεταμένα ή ευρείας κλίμακας, ρε μπας κι είναι υπότροπος για μεμωνομένα; Όχι ρε γαμώτο, δεν βγαίνει. ΚΑΙ ΤΑΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΑ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Ρε διέκοψε το παιχνίδι κι εκεί έχουμε μονόδρομο στην παράγραφο. Ναι αλλά με βάση τον καινούργιο κανονισμό, απαγορεύεται πλέον να διαβάζεται το φύλλο αγώνος. Λοιπόν; ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, μήπως ο διατητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα; Πού; Όπου γουστάρει. Άρχων του αγώνα είναι κι ό,τι θέλει κάνει. Την ώρα που έκανε ντους. Την ώρα που μίλαγε με τον Ζαβραδινό. Άπειροι μάρτυρες μπορούν να προσέλθουν από την αλογοτροφή κι άπειροι μπορούν να προσέλθουν κι εκ της αποστολής της δαφνοστεφανωμένης να βεβαιώσουν οτι άκουσαν το σφύριγμα. Μπλέξαμε; Ε με τέτοιο αυστηρό νόμο που προβλέπει μέχρι και υποβιβασμό σε περίπτωση διακοπής αγώνα κι εκτεταμένων επεισοδίων, είναι να μην τραβάς τα μαλλιά σου; ΕΙΔΙΚΑ ΑΜΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. Το καλοκαίρι θα πρέπει μάλλον να εξειδικεύσουμε τον νόμο για να είμαστε αμείλικτοι του χρόνου.
             Υγ. Σκέψεις για αναβολή της επόμενης αγωνιστικής. Γιατί; Μα είναι εθνική επέτειος και θα γίνουν παρελάσεις. Η αστυνομία χρειάζεται αλλού. Είπαμε όχι; Να πάει στα στρατά. Στα γήπεδα τι κάνει δηλαδή; Φυλάει κάτι; Αποτρέπει κάτι;

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΠΟΥΣΤΙΑ

                Τα έλεγα το Σάββατο και περίμενα οτι δεν θα χρειαζόταν να συνεχίσουμε. Χώρια που μου χαλάει αυτήν την στιγμή την μανέστρα κείμενου για την ΑΕΚ. Χιουμοριστικό αλλά και με βήματα δράσης. Και νάρχεται τώρα κάποιος προμηθευτής μου, δηλαδή το συνδρομητικό κανάλι, και να μου γυρνάει τα γυαλιά; ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, που σας πληρώνω,  ΑΦΟΥ ΓΑΜΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΦΩΝΕΣ - κι έχω γράψει οτι για τα πάντα θα ήσασταν υπεύθυνοι -  ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΕΣ μη μετάδοσης επεισοδίων ή τραυματισμού ποδοσφαιριστών, ΚΑΙ ΞΕΡΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΥΣΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΥΣ για πολιτική;
                ΞΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ.
             Ζήτησα εγώ, σαν συνδρομητής πελάτης, κάτι περισσότερο από εικόνα μετάδοσης; Ούτε καν περιγραφή αγώνα δεν ζήτησα. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ, όταν έχω επιλογή, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΑΓΓΛΟ SPORT CASTER ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ; ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ; ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ; ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ; ΕΙΚΟΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ ΠΑΝΟΥΤΣΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΩΝ, ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ. ΓΙΑΤΙ; ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΕΝΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ FORTHNET Ή ΝΟΒΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΤΟΥΣ. Η ΑΔΥΝΑΜΗ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ. ΓΝΗΣΙΑ ΨΩΛΟΧΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.
              Που τώρα τους έπιασε το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, το καλό του λειτουργήματος τους  και το δικό μας καλό. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΑΛΙΣΜΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΣΟΓΛΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, σαν παχύδερμα βενιζέλεια όντα - ο ένας χωρίς ώμους κι ο άλλος με την μεγαλύτερη προδοσία στις πλάτες του για τον σωτήρα του από την ηρωίνη - μιλάνε μιλάνε μιλάνε . Αντικειμενικοί γαρ. ΒΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΑΓΑΜΗΤΟΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΑΣ ΕΚΟΨΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ;
              Γίνανε χοντρά επεισόδια. ΣΩΠΑ.
              ΕΓΩ ΛΕΩ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ;
              ΔΙΟΤΙ ΕΧΘΕΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΟΛΙΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΩΤΟΙ ΤΟΥ, ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΑΦΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( δίκαια ).  ΞΑΝΑΛΕΩ, αφού το πήρε. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ, ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΒΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΦΑΣΑΡΙΕΣ, ακόμα και σε εθνικό επίπεδο, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΑΝΑΠΟΔΑ. Και στο φινάλε, ποιός δεν θυμάται εδώ μέσα, όταν γράφτηκε οτι
" θα παίξει με +4, και θα γίνει +7. "
             Η ΟΡΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ. Όχι για το δίκαιο του αποτελέσματος. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ. ΣΕ ΓΑΜΩ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ( ολόσωστα ) , ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΖΩ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΝΑ Μ ΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. " ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ, ΝΑ Σ' ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ." ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΧΩ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ. ΑΛΗΤΟΠΟΥΣΤΕΣ.
            Με τον καθαρό χαρακτήρα του αφεντικού μπροστά σε όλους. Αυτόν τον λεχρίτη, τον τραμπούκο, που στον βωμό του προσωπικού του ονόρε πριν πάρει τα χάπια, διαλύει τα πάντα με νόμους κι αστυνόμους, ανθρώπους συνειδησιακά ίσα με το χώμα. Διότι καλά κάνεις και σηκώνεις το τηλέφωνο και λες μπούρδες. Μείνε σε αυτές. Μετά, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙΣ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ;  ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΣΟΥ; ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ, βλάκα. ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ, αρχιτρόμπα. Χώρια που σούρχεται και η ΑΕΚ νομοτελειακά. Τώρα τρέχα να σώσεις το alter ego σου ΚΩΛΟΧΟΝΤΡΕ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΚΟΨΕ ΤΑ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ.
              Τι πιστεύω; Εσείς; Είδατε επεισόδια; Εγώ δεν είδα τίποτα. Επειδή κάποιος διέκοψε την μετάδοση κι είπε οτι έχει κάποια πολιτική το συνδρομητικό κανάλι, πρέπει εγώ να το πιστεύω; Δηλαδή αν μου λέγανε οτι μπράβοι του Μαρινάκη βαρέσανε παίκτη του Θρασύβουλου στο ματς του κυπέλλου, τότε που πήγε ο Πάντελιτς, να τους πίστευα; ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΚΕΙ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΣ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΗ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΥ.
                    ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΟΥ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗΔΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ, που φοβήθηκαν μια ανύπαρκτη ομαδα αγωνιστικά κι ήθελαν ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ να δέσουν το παιχνίδι από παντού αλλά μετά να προστατέψουν την πουτάνα που κάνανε με την δολιοφθορά εκ των έσω και να πουλήσουν ένα πήδημα κάποιου τραβεστί σαν να πήδηξαν τον Κολοκοτρώνη.
                  ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ο θρασύδειλος. Τα Νόβα και η νοοτροπία του. Που η πουτάνα, τρώει τσιμπούκια ακόμα από την Ουκρανία.
                 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ.
            Υγ. Τα ίδια δεν έκανε ο τραμπούκος στον ΠΑΟΚ; Βέβαια εκεί, το τραβάει το πετσί τους. Στη ζούγκλα οι ζέβρες κάτι ψάχνουν.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Α Ε Κ

            Δύσκολο παιχνίδι φαινόταν και από τα πριν. Αντίπαλος με καλό σύνολο, μπόλικο χρήμα και ανταγωνιστικό προπονητή. Σε μια έδρα που παραδοσιακά μας δυσκολεύει. Κουβαλώντας κι εμείς τα δικά μας. Αβεβαιότητα, εσωστρέφεια, οικονομικός μαρασμός. Χωρίς Βάργκας και με Κάρλος, άστα να πάνε. Τι να πω. Τρως την τιμωρία από την Ευρώπη, χρονιά που δεν παίζεις ούτε στα μπαράζ. Κάτι είναι κι αυτό, σαν πρώτες σκέψεις κανά δίωρο πριν το παιχνίδι.
             Δεν μπορώ να πω κάτι σαν ουσιαστικό παράπονο για το πρώτο ημιχρόνιο. Παρόλο το αντιπαθέστατο 4-2-3-1, που δεν θυμάμαι και πότε το παίξαμε τελευταία φορά, η ομάδα λειτούργησε καλά. Κυρίως ανασταλτικά, τόσο στο κέντρο όσο και στην άμυνα. Και φασούλες βγήκαν εκατέρωθεν, μακρινές για την Τρίπολη και πιο κλασσικές για μας. Σε ένα παιχνίδι που πήγε κυρίως στην δύναμη, ό,τι μπορούσε η ΑΕΚ έκανε. Με σπουδαίο μπροστά τον Λυμπερόπουλο κι αρνητικότατο πρωταγωνιστή αυτόν τον Λεονάρντο. Και παρόλο που ήμουν στοχευμένος για τον Κάρλος, οφείλω να πω οτι με διέψευσε ευχάριστα.
              Όπως δεν με διέψευσε η συνέχεια του αγώνα: Όπου φτωχός κι η μοίρα του. Χωρίς να αλλάξει τίποτα στη μορφή του αγώνα, η ΑΕΚ να δέχεται ένα τυχαίο γκολ και μάλιστα από φάση που εκείνη απείλησε. Που αυτά συμβαίνουν όταν σε σπρώχνει ακόμα η δύναμη της φανέλας κι αισθάνεσαι οτι μπορείς να πάρεις το παιχνίδι, οπότε αφήνεις κενούς χώρους. Την στιγμή εκείνη όμως, δεν είναι δυνατόν να πανικοβάλεται ο πάγκος και να τα κάνει μαντάρα. Να βγαίνει ο Μάκος και να μπαίνει ο Φούντας; Πλάκα κάνουμε τώρα;
             Που ευτυχώς δεν το πληρώσαμε και παραπάνω λόγω της απειρίας του παιδιού. Τι ήταν πια αυτός ο Αστέρας που έπρεπε κύριε Νίκο μας να ανακατέψεις την τράπουλα; Την κατοχή την έχεις και σε παίζει σε κόντρα επιθέσεις. Η άμυνα σου είναι μια χαρά κι ο Κωσταντόπουλος μια χαρά σταθερός. Τα ανασταλτικά χαφ σου φταίνε κι όχι τα άκρα της επίθεσης; Δηλαδή μέχρι να βγει ο Σιαλμάς, θα έπρεπε να πάθω κι εγκεφαλικό εκτός από τον πυρετό που έχω; Και δεν υπάρχει καμιά δικαίωση για το γκολ του Λεονάρντο, που ήταν όσο τυχαίο όσο κι αυτό που φάγαμε. Κι αυτός έξω έπρεπε να ήταν.
             Υπάρχει όμως κι ένα τελικό συμπέρασμα. Το δίκαιο του αποτελέσματος με βάση την δυνατότητα παραγωγής παιχνιδιού από τις δυό ομάδες και με βάση τις αλλαγές των προπονητών. Σίγουρα όμως, αν δεν υπήρχε πανικός από τον δικό μας, θα είχαμε πάρει το ματς. Με κορυφαίο τον Λυμπερόπουλο και τον Καφέ. Και με αξιοπρόσεκτη την παρουσία του Κλωναρίδη. Για την διαιτησία δεν έχω τίποτα. Ακριβοδίκαιη και έγκαιρη, που δεν προκάλεσε κανέναν. Όπως δεν προκαλεί ποτέ καμιά διαιτησία στην Τρίπολη, αφού η συγκεκριμένη έδρα είναι φιλελεύθερη όπως και η πόλη αυτή που έχει την μικρότερη εγληματικότητα σε όλη την Ελλάδα ( άσχετο, αλλά να λέμε και τα καλά ).
            Υγ. Διάβασα κι εγώ την νέα πρόταση του " θεμέλιο ". Η πρώτη παρατήρηση είναι οτι ο κυρ Μιχάλης δεν αλλάζει χούγια. Όπως καταργούσε ανά βδομάδα τους αχυράνθρωπους που έβαζε παλιά προέδρους στην ΑΕΚ, έτσι και τώρα. Πάει ο Βούρος πια και τώρα είναι ο ΔΧ. Ο οποίος τα ίδια είχε πει παλιότερα για μέλη στην ερασιτεχνική αλλά ο κόσμος δεν τον άκουσε. Γιατί επελέγη από τον Τροχανά; Ε, αν αποτύχεις μια φορά, δικαιούσαι άλλης μιας ευκαιρίας μπας και πετύχεις. Η δεύτερη παρατήρηση είναι για τα " γαμήσια ". Σημαντικό να τα θυμάσαι ακόμα και σημαντικό να μιλάς για κάποιους παλιομαλάκες που λένε για τρίτη εθνική. Όμως εγώ δεν ξέρω κανέναν που να έχει πει κάτι τέτοιο. Εγώ ξέρω κάτι για τέταρτη εθνική αλλά ο κυρ Μιχάλης όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει και βγαίνει πια και βρίζει ( καλά κάνει ) δημόσια. Άμα δεν βρίζεις, θα σε φάνε τα μεγέθη.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΑΣΥΝΟΡΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ

              Είμαι από τους ανθρώπους, που θεωρώ τις οπαδικές εφημερίδες για τα σκουπίδια. Σκουπίδια γράφουν και σκουπίδια φυτεύουν στα μυαλά όλων αυτών που τις αγοράζουν, που κι αυτοί βέβαια σκουπίδια καταντάνε. Και κυριολεκτώ στο " καταντάνε ". Κανείς δεν γεννιέται σκουπίδι. Διαμορφώνεται και γίνεται. Και δεν ταυτίζω τον οπαδό με το σκουπίδι. Άλλωστε η καρδιά του ομαδικού αθλητισμού ακουμπάει πάνω στον οπαδισμό. Και τον γουστάρω τον οπαδό μέχρι το όριο που οπλίζει το χέρι του, αφού έχει κλείσει τα μάτια του, έχει περιθωροποιήσει την αλήθεια και κινείται με σκουπίδια απόψεις μέσα στις οποίες έχει κρύψει το συνειδητό του. Είμαι από τους ανθρώπους λοιπόν, που πιστεύουν οτι οι οπαδικές εφημερίδες υποδαυλίζουν την βία για μια πρόσκαιρη κονόμα και σερβίρουν αυτό που θέλει να διαβάσει η σκουπιδοπελατεία τους την οποία αυτές οι φυλλάδες έχουν διαμορφώσει. Άξονας; Η ομαδάρα έκανε το καθήκον της.... αλλά ο διαιτητής...με καλύτερο παίκτη μας τον κόσμο....Βόθροι και ποντίκια σε αρμονικό αλησβερήσι.
              Κι ενώ κάπου εδώ θα μπορούσα και να κλείσω έναν άχαρο μονόλογο, να που ήρθε και η ασύνορη μαλακία του συνδρομητικού καναλιού : Ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί με τρεις επιλογές. Αντικειμενική, πράσινη και κόκκινη μετάδοση. Επιλέχτε.
             Πόσο άλλο να γαμηθεί το ρημαδοποδόσφαιρο πια; Εντάξει δεν είχες την δυνατότητα να παρακολουθήσεις το παιχνίδι κι αγόρασες μια εφημερίδα - έστω οπαδική - για να μάθεις πώς πήγε η ομαδάρα σου. Την ώρα που βλέπεις κάτι και πιθανώς το μυαλό σου να το πάρει φυσιολογικά, να πετάγεται ο χρωματισμένος δημοσιογράφος και να σου λέει πρακτικά οτι ξέχασες να φορέσεις τα οπαδικά σου γυαλιά; Κι όχι απλά χρωματισμένος δημοσιογράφος, αλλά αμειβόμενος εγκάθετος και σε διατεταγμένη αποστολή όχι μόνο να συντηρήσει αλλά και να αυξήσει ει δυνατόν τον τυφλό οπαδισμό. Και να μην έχει επέμβει ακόμα ούτε το ΕΣΡ, ούτε η ΓΓΑ ούτε κανένας πούστης να επιβάλει το λογικό.
             Οτι η δημοσιογραφία είναι μία. Αυτή που υπηρετεί την αλήθεια και ειδικά όταν τα πάντα καλύπτονται από δέκα κάμερες. Αυτή που θα εξηγήσει φάσεις κι αποφάσεις διαιτητών με βάση τα replay και τέρμα. Και μετά, άντε να πάρει και τις στατιστικές και να βγάλει μια σούμα για το δίκαιο ή το άδικο του αποτελέσματος.
              Η δημοσιογραφία έχει κανόνες και δεοντολογία. Όπως και η διαιτησία. Κι ολόσωστα όλοι, δημοσιογράφοι και διαιτητές, έχουν οπαδική ταυτότητα. Την ώρα όμως που δουλεύουν, οφείλουν να υπηρετήσουν αντικειμενικά το μεροκάματο τους, το χόμπυ τους και τις αρχές του λειτουργήματος τους. Όποιος μπλέκει την ώρα εκείνη το οπαδιλίκι του με την δουλειά του, είναι τουλάχιστον επικίνδυνος και τολμώ να πω οτι είναι ηθικός αυτουργός για ό,τι προκύψει.
             ΄Τα τσουτσέκια που δέχτηκαν να κάνουν την μυωπική μετάδοση του αγώνα, είναι ο Γκόντζος και ο Γέμελος. Ο ένας βγάζει το " ντέρμπυ " κι ο άλλος έβγαζε κάτι που το φαλήρισε. Κι η πλάκα είναι οτι για την μετάδοση του αγώνα, εξακολουθούν να δηλώνουν δημοσιογράφοι. Αν δήλωναν οπαδοί, κάτι θα πήγαινε και θα ερχόταν. Τώρα όμως, οφείλει η ΕΣΗΕΑ να τους αφαιρέσει την δημοσιογραφική τους ταυτότητα δια βίου. Επιτέλους πια με τους γραβατωμένους τραμπούκους και τους κάφρους, που επειδή έχουν ένα μαρκούτσι στο χέρι θα κάνουν ρόμπα τους πάντες: Αθλητές, διατητές, παράγοντες, οπαδούς και λοιπούς δημοσιογράφους. Ειδικά εκείνον που θα κάνει την αντικειμενική περιγραφή, που μάλλον θα τα βλέπει όλα λάθος. Ήθελα νάξερα την γνώμη του για τους συναδέλφους του. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ.
               Φυσικά πάνω από τα τσουτσέκια, βρίσκεται η επιχείρηση. Που κάνει πλέον ευθύ άνοιγμα στην καφρίλα και στην τύφλα, ενώ προσφέρει ψηφιακή και τρισδιάστατη εικόνα. Τι αντιδιαστολή και τι τζάμπα έξοδα! Μια χαρά θα ήταν με αναλογικό ( σύμφωνα με τα συμφέροντα δηλαδή ) σήμα και με μονοδιάστατη εικόνα ( ανάλογα ποιός ισχυρός κάθε φορά του υπαγορεύει την γραμμή του ). Που κανείς δεν θα του απαγόρευε να μεταδώσει το ντέρμπυ σε δυό διαφορετικά κανάλια, αλλά όχι με υπαλλήλους του δημοσιογράφους αλλά με μικρόφωνα δοσμένα στους αρχηγούς της θύρας 7 ή της θύρας 13. Κι αυτό ακριβώς θα έπρεπε να είχαν προτείνει και τα τσουτσέκια, αλλά είναι δυνατόν ο κουστουμαρισμένος χούλιγκαν να έχει κρίση; Αφού το μυαλό του είναι όσο το κουκούτσι ενός ραδικιού. Τι, τα χόρτα δεν έχουν κουκούτσια; Αυτό λέω κι εγώ.
              Κι όλα αυτά μέσα σε ένα φόντο γκρίζο. Οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής. Την ώρα που διεμηνύθη στον Γόντικα από την θύρα 13, οτι δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα για την τέλεση του αγώνα κι αυτός διεμήνυσε στον Μπιτσαξή οτι ο Μαρινάκης και ο Σάββας είναι ανεπιθύμητοι. Και δεν νομίζω βέβαια οτι πρόκειται και να γίνει κάτι στο γήπεδο. Άλλωστε ο Αναστάσης έχει σαφέστατες εντολές από τ' αρχίδια του ( μόνο αυτά ακούει αυτός ). Μιλάω για τα ραντεβού του θανάτου που θα ακολουθήσουν το παιχνίδι.
              Υγ1. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της μαλακίας του διευθυντή αθλητικών του συνδρομητικού καναλιού, πέραν της απόφασης για τριπλή μετάδοση, πρέπει να ακούσει το trailer για το παιχνίδι : " Το ντέρμπυ που θα κρίνει τα πάντα. " Δηλαδή αν έρθει άσος ( δεν το πιστεύω ), τι έχει κριθεί; Κι η πρόκριση της δαφνοστεφανωμένης προχθές, δεδομένη ήταν.
              Υγ2. Διάλειμμα για ΑΕΚ, αφού τώρα μετράμε τα λεφτά. Ξεκίνησε η ανάπτυξη όπως στην χώρα. Σάββατο βράδυ παρέα με την κριτική του αγώνα μας.