Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΧΙΛΑΡΥ


Νάχω πιει τα ούζα μου. Νάχω απολαύσει την πανσέληνο που έβγαινε πάνω από την Μακρόνησο. Νάχω ξεφύγει από τον καύσωνα με το στάνταρ αεράκι που έχει πάντα στο Σούνιο. Στο φιλικό σπίτι που ήμουν καλεσμένος. Νάχω αισθανθεί γεμάτος και να αδειάζω μονοκομπανιά. « Κάτσε μαλάκα τώρα στα φανάρια κάποιας κάθετης οδού της λεωφόρου Βάρης. Άραξε και πιες τον όλον». Έτσι μου έλεγε το σύστημα.

« Εμείς κλείνουμε όλα τα σοκάκια χωρίς καμία ενημέρωση κι άμα γουστάρεις έβγα από το αυτοκίνητο και διαμαρτυρήσου». Πού; Στο όργανο που εκτελεί εντολές άνωθεν; Στον ακροβολισμένο δολοφόνο που ψάχνει για πιθανές ύποπτες κινήσεις; Δεν μιλάμε για τυχαία πομπή που πέρασε από μπροστά μας. Χίλαρυ Κλίντον αγαπητοί, που κατέβαινε να καταλύσει στην Βουλιαγμένη.

Αυτό συνέβη το προηγούμενο Σαββατόβραδο. Δηλαδή δεν έπαθα και τίποτα πέραν μιας ωριαίας καθυστέρησης κι ενός καβγά, για τα μπινελίκια που κατέβαζα, με την σύζυγο που είναι απόλυτα νομοταγής χωρίς να εξετάζει και τα επισυναπτόμενα δίκαια των νόμων.

Κάθε εμπόδιο για καλό όμως. Άρχισα να σκέφτομαι θετικά. Αισθάνθηκα απόλυτα ασφαλής εκεί στα χωράφια του Κορωπιού. Πού να εμφανισθεί λαθρομετανάστης; Πού να υπάρχει αλκοτέστ αργότερα όταν θα απελευθέρωνα με το πόδι μου περισσότερους ίππους του οχήματος; Θυμήθηκα την κουβέντα του Κουπερτέν ότι μεγαλύτερη αξία έχει η συμμετοχή στον αγώνα παρά η νίκη. Έχανα αλλά ήμουν παρών.

Πλημμύρισα από ωραία συναισθήματα βλέποντας την αυτοκινητοπομπή της υπουργού εξωτερικών της πλανηταρχίας. Υπήρχε κι ένα ασθενοφόρο μάλιστα. Σκέψου να πάθει κάτι η κυρία και να ελπίζει ότι το ΕΚΑΒ κατ’ αρχάς, και μετά κάποιο δικό μας νοσοκομείο ότι θα την σώσει. Είπαμε όμως ότι αξία έχει το να μπεις στο ίδρυμα και να συμμετάσχεις σαν άρρωστος. Το αν θα βγεις δεν πολυενδιαφέρει.

Προχώρησα τον συλλογισμό μου. Δυο τινά μπορούν να συμβούν για την γυναίκα: Ή να πεθάνει, ή να γλυτώσει. Πιστεύω ότι και στα δυο η χώρα μας θα βγει κερδισμένη. Αν ζήσει, θα μας χρωστάει αιώνια ευγνωμοσύνη για το ΕΣΥ που το έχουμε κάνει άρτιο, κύρια για ξένους. Δεν πιστεύω κανάς γιατρός μας να ζητήσει φακελλάκι . Μαγκιές οι ξένοι δεν σηκώνουν. Κι άρα αυτή η αποθεραπεία της κάποιο οικονομικό όφελος θα μας αποφέρει.

Αν όμως τελικά δεν γλυτώσει, υπάρχει και το χαρτί του συζύγου της του Μπιλ. Που κι αυτός, ή θα λυπηθεί που έγειανε η γυναίκα του εδώ κι άρα κατ’ εντολήν της μπορεί να πει καμιά καλή κουβέντα στα σεμινάρια που δίνει ανά τον κόσμο, ή να χαρεί που απαλλάχτηκε από αυτήν εδώ στον ευλογημένο τόπο μας και να μην την βγάλει με ένα απλό thanks αλλά να ρίξει καμιά μπομπίτσα κατά Άδανα μεριά.

Να μην ξεφεύγω όμως. Εγώ, την γυναίκα, παρόλο που με ταλαιπώρησε, θέλω να είναι καλά. Και μάλιστα το λέω αυτό όταν και την επόμενη μέρα, αισθάνθηκα ότι βρισκόμουν στην Καμπούλ και ανάμενα τρομοκρατικό χτύπημα από άγνωστη φυλή ιθαγενών, που όμως η CIA την είχε ανακαλύψει. Αμερικάνοι δημόσιοι υπάλληλοι. Τι διαφορά με εμάς! Οι δικοί μας δεν μπορούν να βρουν τους εδώ. Πού να τους αναθέταμε και καμιά άλλη χώρα!

Τι έγινε την Κυριακή; Α, τίποτα χονδρικά για μένα. Ήταν η σειρά της συζύγου να ενοχληθεί, που ήθελε να κολυμπήσει. Πού να ξεμυτίσει στην θάλασσα; Ακροβολισμένοι αστυνομικοί στις παραλίες, βατραχάνθρωποι μέσα στο νερό, σκάφη του λιμενικού κι ελικόπτερα στα τρία μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας για τον έλεγχο πιθανών ύποπτων. Μέχρι και την γυναίκα του πρέσβη μας στην Ιταλία σταμάτησαν και της απαγόρεψαν να κάνει κανώ. Μόνο τα ψάρια δεν εθεωρούντο ύποπτα.

Πάντως την Χίλαρυ, την θέλω υγιή κι αρτιμελή. Μου αρέσει να φοβάται γενικώς και αορίστως. Και νοιώθω μια απέραντη ηδονή όταν την βλέπω να μάχεται να διοικήσει λαούς, κράτη και οικονομίες, μια hilarious, που ούτε τον άνδρα της δεν μπόρεσε να κρατήσει.

Απίθανη χώρα η Αμερική . Βουτάει έναν διεθνώς ρεζίλι κερατά, και τον βάζει σε ύπατο αξίωμα. Κι αυτός, αντί να κρυφτεί σε κανά λαγούμι, περιφέρει τον κερατισμό του σε όλον τον πλανήτη και το παίζει σιδηρά κυρία. Μωρή μαλάκω, ο κερατάς είναι κερατάς όσα λεφτά ή δύναμη και νάχει. Και ξέρουμε και τι ψάχνει. Μια αποκατάσταση. Έναν γκόμενο που να του είναι πιστός.

Μα τελικά φταίει η γυναίκα που ο άλλος ήθελε άλλη; Ε, ποιος φταίει ρε παιδιά; Εγώ, ή Σερβία που έτρωγε τις μπόμπες την ώρα που ο νόμιμος ύγραινε τα πούρα του σε άλλο όργανο; Και ποιαν να ρωτήσει; Την Χίλαρυ την αναφροδίσια; Δημοκράτης ήταν κι είχε μια μορφή σοσιαλισμού. Και δεν το παίζω φαλλοκράτης. Είμαι. Η κάβλα πρέπει να ανήκει σε παραπάνω από μια γυναίκες. Να μην κοινωνικοποιήσουμε το πέος μας;

Αλλά τελικά, για την κερατά τι κάναμε; Τι έκανε ο πρωθυπουργός; Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ο υπουργός οικονομικών, που το παίζει και γαμίκος; Της μιλάγανε μόνο για τα προβλήματα μας; Ίσα που καήκαμε. Η γυναίκα ήρθε σαν μια πιο αναβαθμισμένη τουρίστρια που μετά διηγείται στον άνδρα της για το τι ωραίες παραλίες έχουμε και τι νόστιμη σαλάτα. Κι επιμένω. Ανέβηκε κανένας στο δωμάτιο της Χίλαρυ;

Για την χώρα ρε γαμώτο. Διότι δεν θα υπήρχε και κάποια ιδιαίτερη ικανοποίηση από το πήδημα. Ο κερατάς θέλει χρόνο να εμπιστευθεί τον διπλανό του. Δεν είναι εύκολο πράμα να ξαναμπείς στο γήπεδο της εμπιστοσύνης ακόμα και με καινούργιο σύντροφο. Σε τρώει ρε παιδί το να μην την ξαναπατήσεις.

Κατανοητά όλα. Αλλά η γυναίκα ήρθε στην χώρα, που υποτίθεται ότι φημίζεται για τους εραστές της. Τι κάνανε όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι δημοκρατικά πολιτικοί μας; Μόνο τρώγανε και δείχνανε το μουσείο της Ακρόπολης; Μόνο της μιλάγανε και το παίζανε παρηγορήτρες; Και μην πεταχτεί κανένας και πει ότι η κερατάς δεν άφησε περιθώρια. Τι λέτε ρε; Δηλαδή πηδιέται μόνο εκείνη που βγάζει το βυζί έξω; Με τέτοια μυαλά καλύτερα να το κόψουμε το όργανο.

Κάθεσαι από δίπλα και δίνεις τον αγώνα σου. Ό,τι και να σου λέει αυτή για όπλα και υδρογονάνθρακες , εσύ την δουλειά σου. « Τι ωραία που είσαι, τι έξυπνη, τι γούστο έχεις στο ντύσιμο , πάντα μου άρεσαν οι σκεπτόμενες και δυναμικές γυναίκες, πώς κατορθώνεις και διατηρείσαι σε τέτοια φόρμα, εσύ τα ξέρεις καλύτερα από μένα» κι άλλα τέτοια. Γαμώ το πια. Οι πολιτικοί μια χαρά είναι στην ομιλία, τι πάθανε τώρα; Κλάσανε μέντες; Θα μου πείτε βέβαια ότι μετά θα έπρεπε να γαμήσουν, δηλαδή να δουλέψουν και δεν είναι καλοί σε αυτό.

Ε, τότε ας φωνάζανε εμένα. Όχι ότι μου αρέσει η γυναίκα αλλά για την χώρα θα έκανα μια θυσία. Κι αν δεν της άρεσε τελικά; Ε τι χειρότερο να πάθει η γη μας; Όλα αποφασισμένα δεν είναι; Πάντως εγώ θάχα να το λέω ότι πήδηξα την Αμερικάνα υπουργό, ενώ τώρα λέω ότι στην πολιτική μας δεν υπάρχουν άνδρες πια. Ρε δίκιο έχουν οι γκόμενες που ψάχνουν με τον φακό.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΟΙΤΑΓΜΑΤΑ

          Το ματς με τους Τούρκους δεν το είδα ζωντανά. Κι ούτε έχω και την υπομονή να ασχολούμαι με τα live streaming κάποιων απίθανων sites που δήθεν προσφέρουν κάποιες υπηρεσίες. Αυτά είναι για το ΠΙΚΠΑ. Που κανονικά εκεί θα έπρεπε να στείλουμε τις οπτικές ίνες του ΟΤΕ πρώτα και μετά να πάμε εμείς οι Αεκτζήδες. Τέλος πάντων το tape με το παιχνίδι το εξασφάλισα και κάθισα σε fast forward kai to είδα.
             Φυσικά δεν το παίζω ειδήμων κι ούτε μπορώ να μιλήσω για κάποια συμπεράσματα. Αλλά να σας μεταφέρω το τι μπήκε στο μυαλό μου.
           Είναι λοιπόν ξεκάθαρο οτι ο Μανόλο, δεν έχει αποφασίσει για οριστικό σύστημα. Και αυτήν τη μαλακία, το 4-2-3-1, δοκιμάζει, αλλά και μπερδεύεται και με τον ρόμβο. Ο δεύτερος στέκει πιο ορθολογικά, όσο κι αν όλοι γνωρίζουμε οτι το ρόστερ θα αλλάξει και πάλι. Πάντα προς το καλύτερο. Και αμυντικό χαφ θα αποχτηθεί, και ο Μίτσελ κατά 90% θα γυρίσει, αλλά και θα ενσωματωθεί ακραίος τον Αύγουστο που πέφτουν τα κασέ. Αλλά κάτι βλέπουμε.
           Η γηγενής άμυνα έχει μια σταθερότητα. Χονδρικά είναι ελληνική με τις γνωστές αλλαγές που θα προκύπτουν πάνω στον Δέλλα με τον Ισπανό, που γνωρίζει πώς να κατεβάζει μπάλα. Δεν είναι τόσο δημιουργική, αλλά ανασταλτικά στέκεται καλά. Θα μου πείτε οτι παίζει ρόλο κι ο αντίπαλος. Καμία σχέση. Τις κινήσεις κοιτάμε και το κράτημα των ρόλων. Και πάντα γνωρίζουμε οτι παίζουμε εδώ. Στην Ελλάδα.  Που περπάτημα γίνεται, χαβαλές κι έχει ο θεός.
           Επιθετικά, καλά είναι τα πράματα. Δεν σκόραραν βέβαια. Εντάξει, αλλά έτσι θα πάμε. Προσθήκες δεν αναγράφονται στας γραφάς. ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Και φορ περιοχής υφίσταται βαρυκόκαλος, και μπόλικοι περιφερειακοί. Τηρείται η παράδοση για την επιθετικότητα της ομάδας. Και να μην  ξεχνάμε οτι αυτήν την εποχή δουλεύεται το αερόβιο. Και λογικά τα πόδια είναι βαριά, χώρια την ανετοιμότητα του Ισλανδού. Ευκαιρίες γίνανε και χάθηκαν. Αν τις δείτε, δεν θα το πιστεύετε συνυπολογίζοντας την καλή εμφάνιση του Τούρκου τερματοφύλακα. 
          Όμως, ό,τι έγινε, ήταν προϊόν έμπνευσης κι όχι αποτέλεσμα λογικής. Ωραίο είναι το ταλέντο, αλλά δεν μπορεί πάντα να υπάρχει. Κάποια στιγμή σε μπλοκάρει ο "εχθρός". Κι όταν το κάνει αυτό, είσαι υποχρεωμένος να κάνεις δουλεμένη κατεβασιά. Αυτό κοινώς λέγεται τακτική με στόχο στον πίνακα. ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ.  Ο αντιπροπονητικός παίκτης.
           Δεν είδα κάτι τέτοιο όσο κι αν λαμβάνω υπ' 'οψη μου την συγκεκριμένμη περίοδο. Κι αν δεν θέλετε να φταίει ο προπονητής - αν και τα δείγματα γραφής τα έχει δώσει - που δεν διδάσκει μια καινούργια κομπίνα, τότε άνετα καταλήγετε οτι το κέντρο μας είναι άδειο. Είναι δηλαδή μια άμυνα και μια επίθεση. Τίποτε άλλο. Θα μπορεί η ομάδα να αμύνεται, αλλά μπροστά τρέχα γύρευε. Διότι όλη η πίεση θα πέφτει στους επιθετικούς με μπόλικο ξύλο και δεν θα μπορεί το κέντρο να κάνει τίποτα αφού η δουλειά του θα έχει εξαντληθεί στο πρεσάρισμα. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΦ ΝΑ ΞΕΚΑΡΦΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΠΑΚ. ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΤΟΜΙΚΑ.
             Είναι πάντα ο Καφές με τον Μάκο. Ο Ντιοπ είναι άχρηστος με το νέο στυλ, κι άρα λείπουν τα οχτάρια αλλά και τα εφτάρια στον ρόμβο. Για 4-3-3 δεν γίνεται λόγος. Και δεν χωράνε μαζί ο Μπέλεκ, ο Ισλανδός αλλά και Λυμπερόπουλος με τον Κάρλος. Αν βολευτούν σε μια ενδεκάδα, θα γίνει καταστροφή.
           Τι σημαίνει αυτό; Απλά πράματα. Τον μαύρο δεν τον γουστάρω. Θέλω μικρό κι ευέλικτο, τύπου Ασουνσάο. Είπα τύπου. Δίπλα στον Μάκο. Θα ήθελα τον Γιαννάκη τον Παπαδόπουλο, τον Μίτσελ και τον Ζαϊρί. Για να εφαρμόσω το αγαπημένο μου 4-4-2. Σύστημα που θα απελευθέρωνε και τα μπακ και θα κάλυπτε τις όποιες αδυναμίες που λογικά υπάρχουν στο ρόστερ. Φυσικά και θα ήθελα Έλληνα προπονητή και ειδικά τον Σάκη, που υποχρεωτικά θα περάσει από την ομάδα μας. Πότε; Πολύ σύντομα.
        Μην τα πολυλογούμε. Δεν είναι απογοητευτική η εικόνα της ομάδας μας, αλλά είμαστε κάτι σαν την περσινή μεσοβαθμολογιακή κατάσταση. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΛΟ Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΑΣ. Που θα θέλαμε να ξεφύγουμε. ΤΟ ΤΡΙΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΒΛΕΠΕΙ. Άλλα ΨΑΧΝΟΥΜΕ. ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΣΤΕΡΙΚΗΣ, που θα έκανε άλλα αν γινόντουσαν εκείνα. Μαλακίες. ΑΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΑΛΑ, που γιατί να ξέρεις, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.  ΕΚΕΙ ΠΟΝΑΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΠΟΛΥ ΙΔΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΑΣ. ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ.
           Έχασα την αισιοδοξία μου; Ποτέ. Δεν βλέπω και δίπλα μου τίποτα Μουρίνιο ή Μπαρτσελόνες. Έναν Μαρινάκη κι έναν Βαλβέρδε, παρέα με ένα Ζαγοράκη κι ένα Γόντικα αντικρύζω. Σιγά μην φοβηθώ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΩ. ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙ ΕΝΑ ΦΙΔΑΚΙ. ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΨΩ ΕΓΩ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΜΕ ΦΑΓΑΝΕ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΟΙΡΟΛΟΓΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΕΝΤΟΜΑ.
          ΞΑΝΑΛΕΩ: 2 ΧΑΦ ΚΙ ΕΝΑΝ ΑΚΡΑΙΟ, και το πήραμε.
                          ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΟΥ. ΙΣΛΑΝΔΟ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ; ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.

Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;

Αν κάποιος πιστεύει οτι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πεί πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:

Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.

Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.

Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι' αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια;

Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;

Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:

2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα, σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.

2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ.Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.

2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο.

Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει οτι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία.

Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με 93% των ψήφων.

H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα.

Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.

Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια carta magna λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: Παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες.

Μίλησαν για όλ' αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ!

Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ' όλον τον κόσμο.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ " ΦΙΛΑΘΛΩΝ "

           Πόσο καιρό το λέμε εδώ μέσα; Αν θυμάμαι καλά, από την αρχή του χώρου αυτουνού. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ Ή ΣΕ ΠΑΡΕΕΣ Ή ΣΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΒΛΩΣΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ. ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΟΛΟΙ.
            Διότι είναι σαφές οτι αυτός που γουστάρει κάποια οργάνωση, το κάνει, μόνο με σκοπό κάποια εξουσία. Κύρια παράπλευρη. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΠΟΥ δήθεν ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ. Τώρα, τα μέχρι σήμερα, τι έχουμε; ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ για το καλό της ομάδας μπροστά, και πίσω για το καλό της τσέπης των αρχηγών ή των εργατοπατέρων. Και φυσικά και των εκ δεξιών τους. Πόσο καιρό το λέμε; Δεν πειράζει όμως. Αφού έπρεπε να έρθει ο Πλατινί να το επιβάλει στον μαλάκα που έχουμε υπουργό πολιτισμού, καταλαβαίνει ο κάθε αναγνώστης σε τι μπουρδέλο ζει, ακόμα και για ένα απλό ποδοσφαιράκι.
            Και δεν υπάρχει εδώ πέρα κανένα λάθος. Τα έχουμε ξανασυζητήσει. Με ποιόν είναι ο αρχισυνδικαλιστής; Αυτός δηλαδή που μπαίνει στα γραφεία του επιχειρηματία και διαπραγματεύεται τον αυριανό μισθό ή τα δικαιώματα όλων εκείνων που τον βλέπουν σαν σωτήρα; Κοινώς του πόπολου. ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ; ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, άδειασε τον " άνθρωπο μας " ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΡΕΙΣΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ, ως προς το σύστημα συνδικαλιστές, ΓΙΝΑΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. Αυτά τα λέω για τους τυφλούς βέβαια. Η Original τι να φοβηθεί; Φοβάται ο πεθαμένος;
          Κι είναι σαφές, ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ή ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΙ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΣΑΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ Ή ΙΜΑΜΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΕΡΓΩΝ.
          Κι είναι και κάτι άλλο πιο σαφές: ΟΤΙ ΑΦΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΑΛΛΟΝ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΕΠΟΝΤΑ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ. ΠΟΙΟΝ; ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, που αυτήν την στιγμή πληρώνει τα σπασμένα κάποιας κάβλας κι όχι τις δικές της ενέργειες. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΡΧΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΕ; ΚΙ ΑΡΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, απόλυτα δίκαια,  ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΩ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΩ ΣΕ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑ, που τα ξέρει όλα αλλά τα λύνει με αλήτικες μεθόδους. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ΜΑΝΑΒΗ, ΔΧ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ;
               ΠΗΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΑΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΥ; ΤΟΤΕ ΦΤΑΙΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΑΡΙΕΣ Ή ΓΙΑ  Ο, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ή ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ.  ΔΕΝ ΠΗΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΣΚΩΛ ΜΟΥ, ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ; ΤΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΕΧΩ; ΦΤΑΙΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΤΥΘΗΚΑΝ;
           ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΟ ΑΠΛΟ: ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ. ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΥ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ SUPPORTER ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ. ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ Ή ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΒΡΙΖΟΝΤΑΙ Ή ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ  ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ με αιχμή τον τρόπο υποστήριξης της κοινής ομάδας. ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.
          ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, μόνο οικονομικός είναι ο λόγος. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ.
             ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΠΑΕ.  ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΟΧΟΙ ΜΕ ΓΝΩΜΗ ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΙ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ. ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ.
           ΓΙΑ ΤΟ πότε; Μα για το τότε που θα αποφασίσει ο μαλάκας ο Έλληνας να αλλάξει την νοοτροπία του. όταν αποφασει οτι θέλει να σωθεί. Και θα με ρωτήσετε φυσιολογικά για το πότε προβλέπω να γίνει αυτό. Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω. ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΑΙ  ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΥ ( μια που στρατούς γουστάρει κι αυτή ) ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ.
                   ΚΙ ΕΔΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ. ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΕΚ, ΖΗΤΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΟΤΙ ΤΖΑΜΠΑ ΘΑ ΔΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.
          ΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ " ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ " ΨΑΧΝΟΥΜΕ.
                                ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΕΚ. ΚΑΝΕΝΑ CLUB FANS, KAMIA ORIGINAL, ΚΑΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΘΥΡΑ 21 Ή ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ 5 ή  τα αρχίδια μου κουνιούνται για τα ονόματα. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ που ξεκινούν σαν αφαλιστικές εταιρείες. ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ. ΚΙ ΟΣΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΤΟΣΟ ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ.
         ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΑΝΤΕ ΚΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΝΟΜΟΣ. ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ; ΑΠΑΝΤΩ: ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ. ΑΛΛΑ " η τεχνογνωσία " σημαίνει οτι ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ. Σωστά; ΟΛΟΣΩΣΤΑ. Αφού δεν αντιλαμβάνεται κανείς οτι ο Πλατινί έφτασε μέχρι πρωθυπουργό για ένα απλό θεματάκι. Ή μήπως ο φελλός σήκωσε ψηλά γτα χέρια, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ;
            Και κλείνω ξανά: Θες εκδρομούλες και φωνούλες; Στην εταιρεία που υποστηρίζεις. ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΤΣΙ; ΤΡΑΒΑ ΣΑΛΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΣΕ ΚΑΝΑ ΚΚΕ, ΣΕ ΚΑΝΑ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΣΕ ΚΑΝΑ ΛΑΟΣ. Ή ΣΕ ΚΑΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΚΟΚΑΛΗ. Α, ΞΕΧΑΣΑ ΕΦΥΓΕ ΑΥΤΟΣ.
         Ε, Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟ. ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟ. 100% ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΦΑΝΕΛΑΣ, ΠΟΙΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ; ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΤΟ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΑΛΛΑΖΕΙ ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΟΥΜΕΡΑ;
            

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΛΟΙ. ΦΩΤΙΣΜΟΣ. ΚΛΑΚ. ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

            Τι; Την νέα ταινία του αθάνατου ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια παραγωγή της ΕΠΟ, σε χορηγία του ΟΠΑΠ και υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού. Με avant premiere την προηγούμενη Πέμπτη με τις απίστευτες φασαρίες στην διάρκεια του φιλικού της αλογοτροφής με το περιστέρι. Και μιλάμε για σύνολο 4 χιλιάρικα κόσμο. Οπότε γιά όποιον καταλαβαίνει, ήδη συνειδητοποιεί το τι θα βλέπει φέτος στα γήπεδα. Πού να υπήρχε κι ενδιαφέρον δηλαδή. Μέσα στο καλοκαίρι, σε ένα φιλικό με σχεδόν άδειο γήπεδο έγινε της πουτάνας. Πραγματικά αποφασισμένοι όσοι θα μπαίνουν φέτος μέσα στις αρένες.
           Η ταινία λοιπόν ξεκίνησε με εικόνα δράσης. Παρακρατικών, οργανωμένων, αστυνομικών που ζεστάθηκαν κι αυτοί. Όσο ανέτοιμοι ήταν οι αθλητές, τόσο τα αμπελόφυλλα του κιμά ήταν τσιγαρισμένα. Έτοιμα να τυλίξουν τον Πιλάβιο και το κονκλάβιο του: " Είμαι διατεθειμένος να ρίξω την μπουνιά στο μαχαίρι, κι αν ματώσω μάτωσα." Και πότε δεν ματώνει κάποιος που βαράει κοφτερή λάμα; Μα όταν το μαχαίρι είναι ψεύτικο. Παιδικό παιχνίδι. Που κι αυτό όμως " μαχαίρι" ονομάζεται.
         Και το λέω αυτό διότι επακολούθησε συνεδρίαση της ΕΠΟ, και μάλιστα της εκτελεστικής επιτροπής της, με σκοπό την αυστηροποίηση των κανονισμών σε θέματα βίας. Που αποφάσισε ( για όσους δεν τα έχουν διαβάσει ) ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ:
                 - Περισσότερες αγωνιστικές τιμωρίας
                 - Μεγαλύτερα πρόστιμα
                 - Αφαίρεση βαθμών
         Ναι. Μιλάω σοβαρά. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΛΑΤΙΝΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, να δες, ΑΛΛΑ Η ΚΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ.
            ΓΙΑΤΙ;
             Διότι όλα αυτά τα ανωτέρω που διαβάζετε και μου τα στείλανε και μένα επισήμως, ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, που θα προβλέπει κι αυτός με την σειρά του τα ακόλουθα:
             - Την θεσμοθέτηση του ιδιώνυμου
             - Την λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων στα γήπεδα
             - Την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των private security
              ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5/8, ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, όταν θα έχουν αρχίσει οι διοργανώσεις, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ. ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.
              ΑΡΑ; Άρα πάμε για του χρόνου για τον νέο κανονισμό. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΛΑΤΙΝΙ; Τον μαλάκα. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΥ, που μια χαρά έχει την βούληση να χτυπηθεί με τα μαχαίρια, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ; Φυσικά ο φελλός θα του μιλήσει για την αποφασιστικότητα και για άλλα παπάρια μάντολες. Γιατί;
                ΔΙΟΤΙ Ο ΦΕΛΛΟΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΡΕΝΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ.
            Όπότε οπλισθείτε με ολίγον θράσος παραπάνω και θαυμάστε την νέα ταινία. Μπορεί να είναι πιο φτηνή παραγωγή σε σχέση με παλιότερα, αλλά υπόσχεται πολλά στον άνθρωπο που αγοράζει γηπεδικά εισιτήρια. Με ένα τέτοιο θα συμμετέχεις σε κανονικό βαριετέ. Δυο νόμων που έχουν κοινά πολλά:
              ΤΡΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΕΚ ΤΟΥ ΥΠΕΡΚΟΡΙΟΥ

       - Καλημέρα κύριε πρόεδρε.
       - Γειά σου και σε σένα. Ακόμα ανακριτής είσαι ή πήρες προαγωγή;
       - Ε, με την βοήθεια σας ανελίχθην. Είμαι πλέον υπεύθυνος διαβιβαστικών. Δεν είναι ωραίο επάγγελμα όμως.
       - Γιατί;
       - Άγχος πολύ. Πριν γνώριζα και κανά άνθρωπο της προκοπής. Πίναμε και κανά καφέ. Μάθαινα και κανά μυστικό. Τώρα με έχουν κλείσει σε ένα γραφείο, μου στέλνει ο από κάτω την έκθεση κι είμαι υποχρεωμένος να εκτίθεμαι. Με πιέζουν οι γνωριμίες μου, με πιέζουν οι δημοσιογράφοι κι έχω και το άγχος της κοινής γνώμης, χώρια των υπουργών.
       - Καλά ρε γιατί δεν τους γράφεις στ' αρχίδια σου όλους; Οι φιλίες πάνω από όλα. Οι πολιτικοί τι στο διάολο θέλουν; Αφού μιλάνε με μένα απ' ευθείας. Γιατί σε ζαλίζουνε;
       - Ε, ένας από τους λόγους που σας κάλεσα, ήταν κι αυτός. Να ζητήσω την συνδρομή σας για να μην με ξαναπάρουν. Εσάς σας σέβονται. Εμένα με έχουν κάνει να αισθάνομαι σαν τηλεφωνητή σε στρατόπεδο διαβιβάσεων. Δημόσιος υπάλληλος είμαι ο καψερός, πού να βγάλω πέρα τόσο φόρτο;
       - Καλά παιδί μου θα κοιτάξω να δω τι μπορώ να κάνω. Δηλαδή τι σου λένε οι μαλάκες;
       - Οτι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει μέχρι το κόκαλο.
       - Ρε τους πούστηδες. Τραβάνε μια ατάκα και βάζουν στην πρίζα τους πάντες. Και τους το έχω πει πολλές φορές στα μαγαζιά μου. Το κρέας είναι φιλέτο. Δεν έχει κόκαλο γαμώ την πουτάνα μου. Κλείσε να κάνω τα κουμάντα μου. Ούτως ή άλλως ήθελα να πάρω γιατί πήγαν οι μαλάκες και πιάσανε ένα κοντέϊνερ με πούρα στο Λαύριο. Ρε αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα της χώρας, τα πούρα τους πείραξαν. Λες και δεν θα καπνίσουν κι αυτοί. Δηλαδή άμα είναι αφορολόγητα, χειρότερη γεύση έχουν;
      - Κολλημένοι σας λέω. Δεν έχουν όραμα. Κυνηγάνε έναν βιοπαλαιστή σαν εσάς, έναν μισθωτό σαν εμένα κι η χώρα διαλύεται.
     - Γάμα τα. Χάθηκε η πατρίδα. Πού εκείνες οι εποχές που εκκλησιάζαμε τους κρατούμενους στα αναμορφωτήρια. Τότε που είχαμε πετύχει το θαύμα της αξιοπρέπειας. Μην τα πολυλέμε. Θέλεις κάτι άλλο;
     - Ναι κύριε πρόεδρε. Σχετικά με εκείνο το ένταλμα που έχει εκδοθεί, τι σκοπεύετε να κάνετε; Καταλαβαίνετε ήταν κατόπιν πιέσεων που έστειλα το διαβιβαστικό. Όμως το ένταλμα άλλος το βγάζει.
     - Κοίτα. Την μαλακία την έκανες αλλά δεν πειράζει. Σε κατηγορώ μόνο οτι δεν πήρες ένα τηλέφωνο πριν. Να ξέρω ρε παιδάκι μου. Εσύ ας έστελνες τα χαρτιά , εγώ θα φρόντιζα για τον μαλάκα μετά. Τώρα ξεφύγαμε και γίναμε και ρεζίλι. Για ένα πρόσωπο ζούμε ρε γαμώτο και πέσαμε στην κέντα.
     - Θα εμφανισθείτε;
     - Γιατί εξαφανισμένος είμαι;
     - Μα διαβάζω οτι είστε στην Ελβετία.
     - Τι να κάνω βρε μαλάκα εκεί;
     - Για το θέμα της υγείας σας μιλάω.
     - Γιατί, εδώ δεν έχουμε καλούς γιατρούς;  Μια χαρά παίρνω τις απαλλαγές για τις δικάσιμες.
     - Δηλαδή στην Αθήνα είστε;
     - Ναι βρε βόδι. Με τον νομικάριο μου που τον στέλνω αντί για μένα, πού συναντιέμαι; Με τον Ρέμο για τον Ηρακλή; Με τους τελώνες για τα εμπορεύματα; Πλάκα μου κάνεις; Τρέχουν οι δουλειές. Να τα φορτώσω στον κόκορα; Τι είμαι εγώ; Αχιλλέας που πήγε τώρα μέσα, που δεν έχει στοίχημα; Εγώ τρέχω τόσα πράματα. Χώρια τόσες εξυπηρετήσεις για μουνιά που μου ζητάνε. Όλοι οι μαλάκες κρουαζιέρες πάνε αυτήν την εποχή.
       - Άρα δεν είστε Φαντομάς δηλαδή.
       - Ρε μαλάκα, τι μαλακίες λες; Στο Ψυχικό είμαι. Όποιος θέλει έρχεται και με βρίσκει. Προχθές ήρθανε κάτι παλιοί συνάδερφοι και μου λέγανε τα ίδια. Οτι πρέπει να πάω στον ανακριτή και μαλακίες. Αφού τους είπα οτι θα παραδοθώ αφόσον αφήσουν το παιδί.
       - Ε, το έκαναν.
       - Ναι, αλλά μετά σκέφτηκα. Είχε κάνει τίποτα το αντράκι; Όχι. Τότε γιατί το ταλαιπώρησαν το παιδί; Εκβιάζουν εμένα τα λαμόγια; Άντε μην τους πλακώσω στις μυνήσεις. Με το ζόρι κρατιέμαι σου λέω. Ω, ρε πούστη μου, τι έχασε ο παπάρας;
       - Για ποιόν λέτε κύριε πρόεδρε;
       - Τον μαλάκα της Κολομβίας. Τον μπροστάρη. Ρε σου λέω, εγώ ακόμα και τώρα, σ' αυτήν την ηλικία, θα το είχα καρφώσει με κλειστά μάτια. Ρε μήπως τον έχει πιάσει αυτόν ο Αλέξης; Δεν χάνεται σου λέω αυτό το γκολ.
        - Τώρα παίζουνε;
        - Όχι ρε κονσέρβα είναι. Αλλά εγώ τώρα ξύπνησα και το βλέπω σαν live. Δεν έχω πάρει το καινούργιο κουπόνι για να καταλάβαινα ποιός πέρασε. Τελικά τίποτα δεν πρέπει να αφήνεις στην τύχη του. Βρε όλοι με τα στημένα είναι. Αν όλοι οι μαλάκες μπορούσαν να κονομήσουν από κάνα στήσιμο, πες μου ποιός θα υποστήριζε την ομάδα του; Αυτά είναι ξεπςρασμένα πράματα. Εσύ βρε μαλάκα που είσαι παναθηναίκός, αν στον έστηνα με την Ξάνθη και κονόμαγες 14 μύρια, θα σουνα άσχημα; Θα σούπεφτε η μούρη;
        - Έγινε κάτι τέτοιο;
        - Λέμε ρε μαλάκα. Μην τα παίρνεις και τοις μετρητοίς. Άμα βγουν αυτά, τότε υπάρχει πρόβλημα και μάλλον θα είχαμε παραγγείλει μπριζόλα σταβλίσια με χοντρή κοκάλα. Αλλά εντάξει νάναι καλά ο   ΠΜ με την δραχμή.
       - Δεν σας καταλαβαίνω. Δεν θα πάτε δηλαδή στο ίδρυμα;
       - Φυλακή; Εγώ φυλακή; Στα καλά καθούμενα; Χωρίς δίκη; Σοβαρολογείς; Μετά τις διακοπές θα καλέσω τον ανακριτή, θα του μιλήσω, θα του πω να με αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς ορους τους οποίους θα άρει μετά από μια βδομάδα και θα ορίσει τακτική δικάσιμο μετά πό τρία χρόνια. Θα την αναβάλω καμιά δεκαριά φορές κι όταν θα γίνει θα έχουν ξεπηδήσει άλλα φυντάνια στον χώρο. Ποιός θα θυμάται εμένα τότες ;
       - Ε καλά γιατί δεν τα κάνετε αυτά τώρα;
       - Ρε μαλάκα μέσα στις ζέστες να τρέχω στα δημόσια; Στο φινάλε άμα θέλουν να με βρουν ας έρθουν εδώ ή αν θέλουν να κάνουν και τίποτα χολλυγουντιανό ας πουν οτι με  εντόπισαν από το κινητό μου. Στο νούμερο μου δεν πήρες εσύ; Εσύ πώς με βρήκες;  Δεν δουλεύει εκείνος ο υπερκοριός της Siemens; Έλα με τις μαλακίες.
      - Τι λέει το πρόγραμμα σας κύριε πρόεδρε;
      - Έλα μωρέ τα γνωστά. Πρώτα Μύκονο και μετά Αστέρα. Μεγαλώσαμε πια. Θέλουμε και τις ανέσεις μας. Κυ υπάρχει κι εγκληματικότητα. Τι, με μπράβους να κυκλοφορώ; Στην Βουλιαγμένη έχει περιμετρική ασφάλεια. Φυλάνε κάτι Άραβες που έρχονται. Να μην το καρπωθώ;
     - Καλό καλοκαίρι λοιπόν.
     - Και σε σένα. Σου δίνουν άδεια;
     - Τώρα με το καινούργιο δάνειο, μάλλον θα χαλαρώσουμε όλοι. Θα δούμε το 2015 τι θα γίνει πάλι. Δεν έχω κανονίσει κάτι.
     - Ναι κι εγώ για εκεί την κόβω την δικάσιμο. Θες τίποτα χρήματα για να περάσεις ή κανά σίγουρο φιλικό για να πεις οτι μόνος σου τάβγαλες. Σας έχουν βάλει κι αυτά τα πόθεν έσχες. Ρε τι τρόμπες είναι όλοι αυτοί;
    - Νάστε καλά κύριε πρόεδρε. Η Καβάλα καλά;
    - Ναι ρε. Ωραία γκόμενα η δικαιοσύνη. Ξεμπέρδεψα και με την ΑΕΚ πια.
    - Πώς;
    - Ε, οι συμβουλές προς τον πρόεδρο της για την αντιμετώπιση του ΔΧ πληρώνονται. Ο τζάμπας πέθανε. Γειά τώρα.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Lawrence J. Peter : « Δημοκρατία είναι η διαδικασία εκείνη με την οποία οι άνθρωποι εκλέγουν ελεύθερα εκείνον στον οποίον θα ρίξουν το φταίξιμο.» Φυσικά υπάρχουν κι άλλες ρήσεις , που ο μέσος ψηφοφόρος τις ξεπερνάει σαν σκατά. « Αν κάποιος σου προσφέρει δημοκρατία κι ένας άλλος ένα σακί σιτάρι, σε ποιο επίπεδο πείνας θα προτιμήσεις το σιτάρι από το δικαίωμα ψήφου; » ( Bertrand Russel ).
Βλακίες; Δηλαδή προϊόν κάποιου χαζού που πέταξε κάτι για να το κρατήσουμε στας γραφάς; Μπορεί. Αμπελοφιλοσοφίες; Δηλαδή όταν διασπάσθηκαν τα λίπη του εγκέφαλου λόγω ποτού , ανακαλύφθηκε μια ρήση κι ο ξενέρωτος συνδαιτυμόνας , την διαιώνισε; Όλα παίζουν, αλλά σίγουρα κάπου πατάνε.
Σαν το μικρόβιο που βρίσκεται σε μια αίθουσα. Κι οι τρόποι εξόντωσης του, είναι συγκεκριμένοι. Ή διαλέγεις ένταση, ή ηπιότητα. Ή βουτάς μια μηχανή που εκτοξεύει με μεγάλη πίεση τα κατάλληλα χημικά πάνω στην μικροζωή, ή απλά την καλύπτεις με τα θανατηφόρα σκευάσματα σου. Και οι δύο μέθοδοι παραδεκτές, όπως έχουν αποφασίσει χρόνια τώρα κάποιοι άσχετοι με το θέμα λαδωμένοι επιστήμονες των σχετικών επιτροπών. Διότι η αλήθεια είναι πάντα μόνο μία: όταν βομβαρδίζεις ένα μικρόβιο, δεν το εξοντώνεις. Απλά το εκτινάσσεις από την θέση του σε μια άλλη. Εξακολουθεί να ζει αυτό. Μόνο άμα το καλύψεις με φάρμακα, χωρίς να το μετακινήσεις, αυτό κοκαλώνει και πεθαίνει. Αδιέξοδα δημοκρατίας.
Τι μας νοιάζουν όμως αυτά; « Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που εξασφαλίζει πως δεν θα κυβερνηθούμε από ανθρώπους καλύτερους από όσο μας αξίζουν.» ( G. B. Shaw ). Έχω κι άλλα : « Δημοκρατία είναι η επαναλαμβανόμενη υποψία ότι παραπάνω από τους μισούς ανθρώπους έχουν δίκιο λίγο περισσότερο από τον μισό καιρό.» ( Elwyn Brooks White ). Να συνεχίσω; Αμέ. « Το φοβερό με την δημοκρατία είναι ότι δίνει σε κάθε ψηφοφόρο την ευκαιρία να κάνει κάτι ανόητο.»( Art Spander ).
Και τελικά αρνούμαι το πολίτευμα; Ε, όχι και να κατηγορηθώ και για χουντικός. Όχι ότι με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα βέβαια, χώρια που έχει και την σημασία του από ποιόν εγκαλείσαι. Καλό είναι το συστηματάκι αυτό και ειδικά όταν δεν έχω και τις απαραίτητες γνώσεις από το γυμνάσιο και το μάθημα της αγωγής του πολίτη για να προτείνω κάτι άλλο. Απλά, μου την σπάει η διαδικασία της δημοκρατίας. Της εκλογής της και της εφαρμογής της.
Του τρόπου επιβολής της. Διότι ειλικρινά πιστεύω, ότι για να έχεις πρακτική δημοκρατία, οφείλεις πρώτα να έχεις παιδεία. Κι επειδή όλοι συμφωνούμε ότι αυτή απουσιάζει από την χώρα μας, έχουμε μάλλον το αρνητικό πρόσωπο του πολιτεύματος: Την οχλοκρατία κατά Πλάτωνα, που φυσικά έχει φέρει στην βουλή κάτι πολιτικούς ανίκανους. Αποτέλεσμα του πεζοδρόμιου ή του μπαλκονάτου ρουσφετιού. Και καθόμαστε τώρα και περιμένουμε από αυτούς που μας φέρανε εδώ, να μας υποδείξουν μέτρα και σωτηρίες. Και το προτεινόμενο μέτρο, αφού οι δημοκρατίες δεν έχουν αδιέξοδα, είναι ξανά κάλπες. Δηλαδή να ξανααποφασίσει ο όχλος. Κι ουδείς να ασχολείται με το αξιωματικό αδιέξοδο: Την αμορφωσιά κι άρα την ανετοιμότητα του πολίτη να έχει τέτοιο καθεστώς. Και τελικά να κυλιόμαστε όλοι στην ασύδοτη χωρίς μέλλον παρακρατική συνωμοσία. Σε καπιταλιστικό σοσιαλισμό.
Κι εδώ καταγράφεται η ιστορία ενός συμπολίτη μας που πήγε να παραπονεθεί στην αρμόδια υπάλληλο κάποιος δημόσιας υπηρεσίας:
  • Κυρία μου, έχω παράπονο. Μου φταίει το κράτος μέλος του οποίου δεν ήθελα ποτέ να ήμουν, αλλά οι γονείς μου με γέννησαν μέσα σε αυτό και μέχρι την ενηλικίωση μου περί τα τριάντα πίστευα ότι τα πάντα ήσαν οι κλανιές του πατέρα μου και οι ορμονικές διαταραχές της μητέρας μου. Μετά ξεμύτισα και συνειδητοποίησα ότι το θέμα μου είναι συλλογικό. Έχω βλέπετε και αδέρφια. Όλοι μας αποτελούμε τίμιο κι αραγές μέτωπο για την κοινωνία, για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής αλλά και απόφαση για το σωστό μέλλον των παιδιών μας. Κι αυτά που σας λέω, τα έχω καταθέσει κι εγγράφως και μετά χαρτοσήμου. Έχω ακούσει ότι τα γραπτά μένουν. Φυσικά αν δεν τα κάψουν τίποτε χριστιανοί ή έτεροι θρησκόληπτοι. Θέλω λοιπόν να μου πείτε. Δεν δικαιούμαι κάτι; Τόσα χρόνια αγώνας.
Και η δημόσια λειτουργός, δεν ήταν τόσο άχρηστη όσο θεωρείται από τον κακό ιδιωτικό τομέα. Ξέρει να διαβάζει αιτήματα, αλλά και να δίνει χρηστικές απαντήσεις:
  • Δηλαδή κύριε μου, από ό,τι βλέπω εδώ στα έγγραφα σας, προσληφθήκατε σαν συμβασιούχος. Απολυθήκατε σαν υπεράριθμος. Σας ξαναπήραν πίσω με ρουσφέτι, αλλά σας απολύσανε οι επόμενοι. Μετά ψηφίσατε τους άλλους, αλλά αυτοί χάσανε τις εκλογές. Προσφύγατε στην δικαιοσύνη, δικαιωθήκατε αλλά δεν σας ξαναπροσέλαβαν. Είχε μαθευτεί η στάση σας. Τότε, ξαναήρθαν οι δικοί σας αλλά στο μεταξύ, στο φεύγα των άλλων, είχατε διοριστεί. Κι έτσι ξανααπολυθήκατε. Παρατηρώ ότι την ίδια διαδικασία για την πολυπόθητη αξιοκρατία που όλοι ψάχνουμε, την κάνατε δύο φορές. Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι θέμα βύσματος και πάντα δύο πολιτευτών της συμπολίτευσης κι ενός της αντιπολίτευσης. Αυτούς που χρησιμοποιήσατε δεν είχαν γνωριμίες με την άλλη μεριά και κάθε φορά βρισκόσασταν λόγω πολιτικής απόφασης στην εκείθε μεριά του ποταμού. Μόνο στο ένα κόμμα είστε εγγεγραμμένος ; Τι; Έχετε θέματα ιδεολογικά και φιλοσοφικά λόγω οικογένειας και αρχών; Μάλιστα . Και τι θέλετε τώρα; Πώς μπορώ να βοηθήσω εγώ;
  • Δικαιούμαι επιδόματος μαλακίας;
  • Γιατί κύριε; Να μου το πάρετε από εμένα; Εγώ γιατί κάθομαι εδώ με τόσο λίγο μισθό κι έχω γίνει τιρμπουσόν από τις μεταθέσεις ανάλογα με το τι ψηφίζεις εσύ;. Πλάκα μου κάνεις; Δεν δικαιούσαι κανένα επίδομα αλλά απλά ένα νούμερο του πρωτόκολλου. Διότι παρατηρώ στην αίτηση σας ότι δεν υπάρχει ο σχετικός αριθμός του μεγάλου βιβλίου. Αυτό που όλοι μας θα θέλαμε να διαβάζουμε αντί για τα κανονικά που μας ταλαιπωρούν.
  • Μα είμαι μαλάκας, δεν το κατανοείτε;
  • Συνέλθετε. Μπράβο σας βέβαια που το παραδέχεστε αλλά δια του ισχύοντος νόμου, η μαλακία δεν θεωρείται αναπηρία για να δικαιούστε επιδόματος. Η μαλακία μάλιστα κατά το σχετικόν υποεδάφιον θεωρείται πολιτική στάση και απόφαση ζωής. Κι ειδικά αν δεν έχετε αριθμό πρωτοκόλλου ή αύξοντος νούμερου σχετικής κλαδικής ταυτότητας.
« Δημοκρατία είναι τα πέντε λεπτά συζήτησης με τον μέσο ψηφοφόρο.»
( Winston Churchill ) . Ελάτε ρε παιδιά. Υπερβολικά πράματα είναι αυτά. Που τα είπε κι ένας μέθυσος. Εγώ βολεύομαι να πω ότι δημοκρατία είναι το οργανωμένο κίνημα του μαλάκα που εκλέγει έναν μαλάκα και του δίνει άφεση μαλακίας για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να ικανοποιηθούν οι μαλακίες του ψηφοφόρου. Κι όποιος δεν είναι μαλάκας , είναι μίνιμουμ φασίστας κατά τον αποδεκτό προοδευτισμό της πίπας.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΝΟΥΜΕ

             Δεν είναι κάτι κακό η Ελλάδα ρε παιδιά. Κι ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για κάτι. Ούτε επανάσταση έκανε μόνη της για να φύγει από τον Τούρκο, ούτε και μετά ενδιαφέρθηκε και κάποιος να κάνει ένα στοιχειώδες κράτος. Όπως ακριβώς έγινε η στάση, δηλαδή με τα αρχίδια του Καράμπελα και το μουνί της Χάϊδως κι όποιος Τούρκος είχε λεφτά παίρναγε από τα μπλόκα και τάδινε στους Σπετσιώτες ή στους Υδραίους, όπως ακριβώς ο Βύρων ήταν ο εγγυητής του δανείου και  όπως ακριβώς δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας επειδή μετέφερε την πρωτεύουσα από το Ναύπλιο ( εκεί την θέλανε αυτοί που είχαν αγοράσει εκτάσεις ) στην Αθήνα ΚΑΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, έτσι είμαστε και σήμερα.
           Στίφη και ορδές κοτσαμπάσηδων χτυπιούνται μεταξύ τους. Τα ταξί και οι ναυτεργάτες εν μέσω τουριστικής περιόδου, ο Ραγκούσης για το χαλί του Παπανδρέου και την διαδοχή εναντίον του Βενιζέλου και γενικά ΧΑΒΑΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. Που δεν τον κατηγορώ καθόλου. Είναι ωραίος ο χαβαλές κι όλοι τον θέλουμε στην παρέα μας. ΣΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΧΑΒΑΛΕ ΟΜΩΣ. Όχι κουστουμαρισμένο με γραβάτα και με κάποια θεσμική θέση σε κάποια υποτιθέμενη διακυβέρνηση.
            Δεν συνεχίζω άλλο με αυτά, αφού το θέμα μας είναι πάντα η ΑΕΚ. Και διαβάζοντας πιο αναλυτικά αυτά που ελέχθησαν στο πάνελ των ενωμένων ηγετών, καρφώθηκα κυρίως στην κουβέντα του Αδαμίδη οτι  " η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στην οικονομική εξυγίανση " και στην κουβέντα του ΔΧ οτι " η αλόγιστη βία πρέπει να εξαλειφθεί."  ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ.
          Η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στην εξυγίανση σε σημείο που κανείς ακόμα δεν έχει καταλάβει αν είναι ανώνυμη εταιρεία που λειτουργεί με τους κανόνες που σχεδόν όλοι ξέρουν. Ποιά είναι η ευθύνη των μετόχων, κι αν σε οποιανδήποτε ΑΕ, μπορεί κάποιος επειδή απλά βαρέθηκε ( όχι οτι χρωστάει ) βουτάει ένα  μικρόφωνο και λέει οτι χαρίζει τις μετοχές του σε κάποιον άλλον. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η MS , ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ, ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΟΑΚΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ; Σε τέτοια ακμή είμαστε που ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ; ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΙ Ο ΜΑΝΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ; Κακός γίνομαι; Καλύτερα ειλικρινής και κακός, παρά αδερφάρα του ελέους και παπάρας ταυτόχρονα. Κι αφού είσαι τόσο υγιής, γιατί βγάζεις δίσκο μέσω του πάνελ και το παίζεις συσπείρωση. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, που ζούμε όλοι μας. ΤΗΝ ΚΑΡΓΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ.
         Δεν θέλω να είμαι ιδιαίτερα αυστηρός με τον ΔΧ. Του έχω σούρει πολλά, αλλά τώρα η κατάσταση είναι κρίσιμη. ΜΕ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ. Βέβαια είναι καμμένο χαρτί, αλλά δεν πειράζει. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ,  ΟΣΗ "ΝΤΡΟΠΗ" ΚΙ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ",  δήθεν βέβαια. ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΧ Ο ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Φωνάζεις και προτείνεις, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΠΑΫ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ ΔΧ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ.
         Κι επομένως, δεν υπάρχει ελεγχόμενη - επιθετικός προσδιορισμός - κάποια χρεοκοπία. Ή είναι, ή δεν είναι. Τι είναι το φαλημέντο; Ολίγη με τζατζίκι; Κι άρα αγαπητέ ΔΧ, το θέμα είναι η βία. Όχι η αλόγιστη απλά. Δικαιολογείς επομένως την λογική βία; ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ;  Κόψε την μπαρούφα και μάζεψε τα σκυλιά. Προσοχή όμως: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΙΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΡΑΙΝ 500 ΜΑΛΑΚΕΣ , Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΒΙΑ. ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ,  ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑΥΡΟ ΜΕΡΙΑ. Μιλάω τότε για τον Ρέλλη. Τότε που στα αποδυτήρια, δεν ήξερες τι γλώσσα μιλάνε οι μάγκες.
        Μην μας τα πολυπρήζεις. Κι εσύ κι οι διπλανοί σου. Χαβαλέ κάνετε και δεν έχετεν κατεύθυνση  σωστή. Κάτι Μαρινάκηδες είστε απλά άφραγκοι.  ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΗΓΕΙΣΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ; ΕΓΩΪΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ;
                 ΒΡΕ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, του εθνικού ήρωα μας. Και δεν είδα ποτέ τον Καραγκιόζη, να προόδευσε ποτέ. ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΚΑ. Πρέπει να είναι ο μόνος ήρωας, που δικαιώθηκε από τον φουκαραδισμό. Διακαιώθηκε; Μια ζωή αγύρτης δηλαδή, κι έχει ο θεός.
          Μιλάμε για χαβαλέ. Αεροδρόμιο στα Τούρκικα: " Τουρκ χαβά λιμάνι." Μιλάμε για Ελλάδα: " Η χώρα του ήλιου." Μιλάμε για κυβερνήτη φαλακρό, που αισθάνεται την ανάγκη να δείξει οτι κάπου έχει τρίχες. Τις διάλεξε πάνω από το μουστάκι. Μιλάμε για τον λεφτά, στο ίδιο πάνελ με τον άφραγκο. Μιλάμε για ερασιτέχνες που όμως έχουν μπάτζετ για τους αθλητές που δεν είναι κι έτσι ακριβώς. Μιλάμε για Ισλανδό χωρίς να ξέρεις αν θα τον πληρώσεις του χρόνου. Μιλάμε για μαλάκες που πήγανε στο αεροδρόμιο για να δείξουν τον φουκαραδισμό τους. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΒΑΛΕ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΣΤΟΝ ΔΧ. ΠΩΣ; ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.
                 ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ; ΑΦΟΥ ΚΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ. ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΩ; ΓΙΑ ΓΥΡΕΙΣΤΕ. ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ;
            Και γιατί να αντιδράσει; Κυριότερα το πώς, που το φωνάζουν οι τίποτες.  Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΠΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΠΑΓΚΑΡΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.  ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ; ΟΠΩΣ Η ΑΕΚ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ.
             ΡΕ ΒΟΥΡ ΣΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΚΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΚΙ ΑΥΡΙΟ;  ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΙΠΟΤΑ; ΟΧΙ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΝΩ. ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΠΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, που τα σπάγανε στα ευρωπαϊκά χάντμπολ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ, θα πω οτι ήμουν περήφανος ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΒΙΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ. ΚΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΥ ΔΧ.
            ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΤΟΤΕ κινδυνεύεις μόνο να χάσεις το δίκιο σου λόγω ύφους. Μπορείς να σωθείς. ΟΤΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΕΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ  ΒΑΖΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ, ΣΑΝ ΘΕΩΡΙΑ , ΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΑΞΗ;  ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Τι ωραία είναι εκεί. ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ; ΝΑΙ ΒΡΕ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑ.
            ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ; ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ; ΒΡΕ ΠΑΠΑΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΗ- ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, ΘΑ ΖΟΥΣΕΣ; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ  ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ, που ανά πάσα στιγμή τον κάνει σκόνη ο οποιοσδήποτε. ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΒΛΆΚΙΑ για να φάει και κάτι απόψε.
           Α, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ, ΤΑ ΕΚΛΕΨΕ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΕΤΟΙΜΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ. ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ, ΠΑΠΑΔΕΣ.
                ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΕΧΕΙ΄ΛΥΣΗ. ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ:
             ΕΓΩ ΤΑ ΕΚΑΝΑ; ΟΧΙ ΡΕ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ .
             ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ,  ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ; ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΤΙ, ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ , Ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΕΡΙΞΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΩ, ΘΕΩΡΗΣΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ; ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΚΑΤΙ; ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ, ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΧΑΣΑ ΤΑΔΕ ΠΟΣΑ.
          ΤΙ ΛΕΩ ΕΓΩ; ΜΙΑ ΧΑΡΑ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ Ο SUGAR ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΑ; Ε, ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ.
                                
     

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΜΙΛΗΣΕ Η ΒΟΥΛΗ

         Ωραίο ήταν το πάνελ. Και με προσοχή στημένο. Και βέβαια, όπως θα το έβλεπε ο κόσμος. Στη μέση και προς τα δεξιά η νέα δημοκρατία με ηγέτη τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Ακόμη πιο δεξιά η κονομημένη πτέρυγα, η ακροδεξιά, με τον αρχηγό των supportres στο ρόλο του Καρατζαφέρη. Στη μέση και προς τα αριστερά, το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό του κινήματος τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής. Στην άκρη δε αυτού του άκρου, νάσου κι ο ΔΧ, το μείγμα του Τσίπρα και της Παπαρήγα. Η αριστερά μας. Η ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ.
        Πολύ σημαντικό το οτι επετεύχθη η συναίνεση, αφού εγώ που είμαι και ψιλοβλάκας, κατάλαβα οτι τόσα χρόνια οι εσωτερικές και μόνο διαφωνίες σπατάλησαν τα λεφτά του κόσμου και σε αυτές οφείλονται τα σημερινά άδεια ταμεία. Οπότε τώρα που οι ηγέτες μας αποφάσισαν να συμφωνήσουν, τα οικονομικά προβλήματα θα λυθούν. Δηλαδή ο κόσμος που απέιχε λόγω της ασυμφωνίας των πολιτικών αρχηγών, δεν έχει λόγο να μην πληρώσει. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
         Σας θυμίζει τίποτα από την ελληνική βουλή; Που εκεί έχουμε 300 συνεννοημένους πράκτορες, που συνέχεια ψηφίζουν κεφαλικούς φόρους και ουδείς ασχολείται με κάποια πιθανή ανάπτυξη. ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΑΠΟΥ, ΚΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ, ΚΑΝΑ 20% ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΒΕΒΑΙΑ, Η ΑΕΚ ΠΩΣ Ν ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ; ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ;
          Επομένως Αεκτζή, κόψε τα κολπάκια σου. Βγες από το λαγούμι σου κι έλα να πληρώσεις. Κι επιτέλους δες, οτι η ΑΕΚ είναι πια ενωμένη με πανπλήρες ρόστερ τρομερά ποιοτικό που φέτος θα δείξει απίστευτα πράματα. Σωστά τα είπανε οι κύριοι του πάνελ. Εξ άλλου αυτά δεν σας λέω κι εγώ, εδώ και δύο ημέρες.  Αν νομίζετε οτι το πάνελ σας δούλεψε, τότε σας δούλεψα κι εγώ, που όμως δεν ανήκω στο 1,5 μύριο Αεκτζήδες ( 800 χιλιάδες είμαστε, ούτε αυτό δεν ξέρουν οι άνθρωποι ) μείον 6,5 χιλιάδες που έχουν πάρει διαρκείας. Άρα κατά το πάνελ εγώ είμαι ΟΚ. Εσείς δεν είστε οκ.  Και καταγγείλτε με - τώρα το πού είναι μια ιστορία που πρέπει να την βρείτε εσείς . Εγώ πάντως πιστεύω οτι μια χαρά σας τα έλεγα κι ειδικά για όσους διαβάζουν πίσω από τις γραμμές. Είναι δυνατόν ρε παιδιά όλη η πρωτεύουσα να έχει γίνει κίτρινη απο τα ταξί, κι αυτό να μην είναι σημάδι οτι ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;
         Και τώρα οι κυριότερες φάσεις του αγώνα:
         Αδαμίδης : " Αν ο κόσμος δεν ανταποκριθεί, έχουμε άλλα πλάνα που είναι έτοιμα."  ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ; Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ  ΑΛΛΑ ΠΛΑΝΑ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ; ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΝΟΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑ;  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.
        Κασνακίδης: " Ό,τι και να γίνει, η ΑΕΚ θα πάει μπροστά." ΜΕΓΑΛΕ, ΕΣΥ ΧΑΝΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΛΑΟ; ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΟΥ, δηλαδή τον Παπά και το Νοτιά, να βάλουν κάτι παραπάνω;
        ΔΧ : " Το τζάμπα και η αλόγιστη βία τελείωσαν." ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΛΕΕΙ; ΥΠΟΝΝΟΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΕΠΙΣΗΣ, ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ Ή ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ; Μυστήρια πράματα από τον ιμάμη μας, αλλά αυτός μιλάει με τον Κύριο για να ξέρουμε τι μας γίνεται.
         Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε ο κύριος Μιχαήλ. Μου φάνηκε σεμνός, συγκροτημένος και
σταράτος. Και ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΚΑ. Τα όσα είπε ήταν αλήθεια και χρησιμότατα για τους άλλους τρεις ποιητές φανφάρες. ΜΑΚΑΡΙ Η ΠΑΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.
       ΥΓ1. Ξεσχίστηκε ο σέντρα fm να αναρωτιέται, με ποιά θεσμική ιδιότητα στο πάνελ ήταν ο ΔΧ. Να του απαντήσω εγώ. Με όποια ιδιότητα παρίστατο κι  ο Κασνακίδης. Ο ένας ήταν για τους VIP οπαδούς κι ο άλλος για τους εργάτες. ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ 1500-2000 ΜΕΛΗ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. Τώρα βέβαια οι του ΔΧ δεν τους πάνε τους vip και οι vip θεωρούν τους άλλους μαϊμούδες. Όπως επίσης κι ο Αδαμίδης δεν ξαναπήρε τον Ψωμιάδη τηλέφωνο για να τον ρωτήσει κάτι για τον ΔΧ. Ε, ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΩΚΑΤΕ ΑΚΟΜΑ, ΟΤΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΦΗΧΤΑ ΦΙΛΙΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΛΟΜΕΛΟΓΛΥΦΑΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΓΟΥΣΤΑ.
           Αν δες σας ικανοποιεί η απάντηση μου αυτή για την παρουσία των ανδρών, κάντε συνειρμούς. ΑΕΚ = ΕΛΛΑΔΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΑΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΦΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ.
         ΚΑΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.
           ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΗΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΕΕΙ Ο ΔΧ. ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. ΩΡΕ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
        ΥΓ2. Ο Αδαμίδης ευχαρίστησε τους supporters για την μεταγραφή του Ισλανδού. Όμως εμείς, που δεν γνωρίζουμε, έχουμε πληροφορηθεί από κάποιον ανώνυμο στο blog, ΟΤΙ Ο ΙΣΛΑΝΔΟΣ ΗΡΘΕ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΧ. ΡΕ ΤΙ ΣΕΜΝΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΤΕΩΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ. Κι όταν ο χρηματοδότης δεν ήταν καν εκεί καθότι άνθρωπος του κολλεγίου που όμως του την σπάει του λαμόγιου της Γκράβας.
        ΥΓ3. Πάντα ήθελα να κάνω ένα μαγαζί. Και να καλέσω όλους τους γνωστούς και φίλους και τους αντίστοιχους δικούς τους, και να μου δώσουν χρήματα για κάτι που θέλουν να αγοράσουν. Που ομολογώ οτι θα το έφερνα.  ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΕΡΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΙΔΕΑ. Ποιός την πάτησε; Ο λαός με τον σοσιαλισμό. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ; ΠΡΩΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ; ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.
              ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ.
                       ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΕΜΕΝΑ. ΧΑΒΑΛΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΛΕΙΠΩ;
                             ΑΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΔΧ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΙ ΛΟΓΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; ΚΟΥΝΕΛΟΧΕΙΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΣΑΧΑ....
                        ΡΕ ΠΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ. ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΚΙ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΣΩ ΦΟΥΚΑΡΑΔΙΣΜΟΥ. ΚΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ; " ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ."
                  ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ. Χάθηκες Μιχαήλ ή Γαβριήλ. Εξέπεσες αξιώματος, βάσει θρησκείας. ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ. Έτσι είναι πάντα οι ικανοί που δέχθηκαν να το παίξουν αχυράνθρωποι. ΚΟΥΓΙΕΣ, ΜΗΤΣΙΟΙ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΤΑΝΤΑΝΕ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΑΜΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΑΣ ΙΝΓΚΛΕΤΕΡΑΣ.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΞΑΝΑ ΔΙΣΚΟ;

           Τι θα κάνει ο Αδαμίδης σήμερα; Θα έχει δίπλα του τον πρόεδρο των supporters και θα παρακαλέσει τον κόσμο. Να βάλει ξανά πλάτη. Για μπικικίνια μιλάω. Να τα σπρώξει είτε απ' ευθείας στην ΠΑΕ με πιό πολλά διαρκείας, είτε έστω στην καινούργια οργάνωση που προσβλέπει να γίνει μέτοχος. Σωστά; Πάμε λοιπόν.
           Υπάρχει ο οπαδός και ο άλλος, που είναι ας πούμε, ήπιων τόννων. Ο δεύτερος μπορεί να κατέληξε έτσι, είτε λόγω ηλικίας, είτε διότι σιχάθηκε όλο αυτό το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν βλέπει και προκοπή σε εφήμερους τίτλους ( θυμάμαι όταν είχε κατακτήσει το Μαρούσι το κύπελλο Κόρατς ένα κείμενο μου που κατέληγε με την ερώτηση: " Και τι έγινε; Υπάρχει καμιά ομάδα του Βωβού στο διεθνές μπάσκετ;" ) και προχωράει. Συνεχίζει να έρχεται στο γήπεδο, ας πούμε, αλλά δεν πρόκειται και να φτάσει σε άκρα τύπου τελικού κυπέλλου.
            Από την άλλη μεριά, ο οπαδός, είναι ένα άτομο που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να κερδίζει η ομαδάρα του με οποιονδήποτε τρόπο. Ένας τέτοιος ήταν ο Κόκαλης, για να καταλαβαινόμαστε. ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΑΜΕΣΑ. ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. Αντίστοιχοι υπάρχουν πολλοί, ανεξάρτητα από την οικονομική επιφάνεια τους. ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΕ, ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ. ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΑΒΑΛΕ. Και πολύ καλά κάνουν, λέω εγώ.
          Σήμερα όμως στην ΑΕΚ, και με βάση τις προθεσμίες για τα διαρκείας, υποστηρίζω οτι ο οπαδισμός έχει εξαντληθεί. Και συνυπολογίζω και την άθλια οικονομική κατάσταση όλου του κόσμου, που δεν μπορεί πλέον να προκαταβάλει αφού σε αυτό το μπουρδέλο κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο. ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΜΑ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΔΕΙ Ή ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, κάνοντας πάλι θυσίες αλλά επιλεκτικές. Και προσοχή: Δεν κακίζω κανέναν που δεν πήρε διαρκείας για λόγους άσχετους  με την τσέπη του.
           Κι εδώ μπαίνει ο προβληματισμός για την κίνηση της διοίκησης. Μπήκε σε μιά τράπεζα και πήρε ένα δάνειο που δεν μπορεί να το αποπληρώσει και μετά βγαίνει στην γειτονιά και παρακαλάει για βοήθεια; Και μάλιστα όταν τον υποτιθέμενο κράχτη τον έκλεισε αφού ήξερε οτι δεν κουνιέται φύλλο;
        " Μα γι' αυτό το έκανε ", θα πει ο ξυπνητζής. " Για να τονώσει την αγορά." Κι εγώ θα πω κάτι άλλο. ΟΤΙ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ. Πόσο να τονώσει τα ταμεία ο Ισλανδός; Εδώ έχουμε ομαδικό άθλημα, όχι ατομικό, να πω οτι τον πήρες στο σκάκι. Έρριξες τα ζάρια σαν διοίκηση κι ό,τι κάτσει. Και με έναν επιπλέον κίνδυνο: Την παραβίαση των κασέ του υπόλοιπου ρόστερ ( όλοι έχετε διαβάσει τις δηλώσεις στην αλογοτροφή μετά την αποχώρηση του Σισέ - όλοι τον εποφθαλμιούσαν ) και το πιθανό μπάχαλο αν δεν πληρώνεται στην ώρα του. ΚΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΙΑΣ ΦΟΒΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ , δηλαδή την σαιζόν 2012-13, ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ 13 ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.
         Και μην νομίζετε οτι τρέχω. Βεβαίως και είμαι οπαδός 40 χρόνια μέσα στα γήπεδα ( όσο κι αν κάποιοι ανώνυμοι εντελώς χθεσινοί με ονομάζουν νεοέλληνα ), αλλά δεν είμαι το χάπατο που δεν θα παραδεχθώ την ανωτερότητα του αντιπάλου αν είναι καλύτερος, ή περιμένουν από εμένα να κάνω την μαϊμού μέσα στο τεραίν και μπροστά στα παιδάκια με τα ροπαλάκια. Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και ουδέποτε πρόκειται εγώ ή τα παιδιά μου να γίνουμε ΔΧ.
         Βλέπω λοιπόν οτι μια τεράστια τρύπα ανοίχθηκε που θα την βρούμε μπροστά μας. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΑΕΚ ( δεν το παίρνω πίσω αυτό ) , ΜΕΤΑ; Ή ΠΑΛΙ, ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ; ΝΑΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΤΟΥ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ εννοώ.
        Και η φετεινή σαιζόν θα βγεί, αφού ο Ντιοπ είχε μπατζεταριστεί. Κι άρα για φέτος, τα λεφτά του θα πάνε στον καινούργιο άντε και σε κανέναν άλλον, ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ; ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΩ; ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΨΕΙ ΦΕΤΕΣ; ΠΟΣΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ;
         Επομένως η κουβέντα που θα ακουσθεί " η διοίκηση έκανε το χρέος της κι άρα πρέπει κι ο κόσμος να κάνει το δικό του ", είναι φάουλ. Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. Είπαμε, οι μετριοπαθείς. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ κι αρκετά επικίνδυνη. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΥΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ: " Αν έρθει ο Γκιούντγιονσεν, καλώς να έρθει. Αν δεν έρθει, δεν χάσαμε και τίποτα." Τώρα χάθηκε η αρμονία του σχεδιασμού, δεν ήταν σε κάποιο κόλπο ο Μανόλο, ή δεν ξέρει τι να κάνει με την κολώνα στα αμυντικά χαφ, δεν ξέρω.  Μπορεί να παίζει κι άλλο. Τα παίρνω από εδώ, κάλυψε τα κενά και πάρτα από εκεί. ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΛΑΝΔΟ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΓΚΑΘΙ. ΧΩΡΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ.
         ΕΧΤΙΖΕ θεωρητικά Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΣ ΤΟ ΧΑΛΙ.
           ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
              ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΑΕΚ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Ή ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΧΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
            Θα περάοσυμε δύσκολα. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.
             ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.
                     ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.
                           ΚΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΟ ΑΕΚ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΤΡΟΥΜΠΑ Ή ΤΟ ΓΟΥΔΙ ( Η). 
                     " ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΑΕΚΤΖΗΣ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΩ."
          ΥΓ. ΔΩΣΑΜΕ. ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΚΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ; ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΧ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑ.
                                         ΚΩΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
                                          ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ.
                                       ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΠΙΤΙ;

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΘΑ ΜΑΤΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

            Το έχουμε εμείς οι Αεκτζήδες το παραπονάκι μας. Που πολλές φορές φορές φουσκώνει και γίνεται γκρίνια, μετά εσωστρέφεια που καταλήγει στην ελληνική υστερία. Εύκολα πάνω, εύκολα κάτω. Δύσκολα πάνω, ακόμα πιο εύκολα παρακάτω. Εντάξει, είναι πολλά τα χρόνια χωρίς τίτλο, ΑΛΛΑ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΣΕ ΠΑΡΑΓΚΕΣ Ή ΣΕ ΙΕΚ ΚΟΚΑΛΗ ΚΑΙ ΙΕΚ ΜΠΕΟΥ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΟΤΕ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ, οτι το ποδόσφαιρο διαχρονικά είναι δίκαιο σπορ.
             Εδώ μιλάνε τα σημάδια: Ήρθε η Χίλαρυ με μόνο σκοπό να το παίξει προπομπός του Ισλανδού. Τι, νομίζετε οτι ήρθε; Για  να μιλήσει με την κυβέρνηση; Τηλέφωνα δεν υπάρχουν για τις εντολές; Όλη την ημέρα η Αθήνα ήταν κατακίτρινη από τον αποκλεισμό των ταξί και το αεροδρόμιο ήταν απροσπέλαστο. Ξαφνικά κι όλοι φύγανε και άνοιξαν τους δρόμους για την μεγαλειώδη υποδοχή του παικταρά. ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
           Τι μου θυμίζει το σήμερα; Το καλοκαίρι το παλιό. Τι υπήρχε ρε παιδιά; Ένας Οκόνσκι κι ένας Μανωλάς. Ένα πείραμα προπονητικό κι ένας ΓΙΔΟΠΟΥΛΟΣ που προπαθούσε να πείσει οτι ελέγχει κάποιο παρασκήνιο. Μετοχές αλλουνού που δήθεν τις είχε αγοράσει. Πίστευε κανένας τίποτα; Κι όμως ο Οικονομόπουλος έπιασε 7 πέναλτυ στο 90. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΝΤΡΙΚΕΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ.
          Τι είναι το σήμερα; Τις ομοιότητες τις βλέπετε. Αρκεί να προσθέσω πάλι τον Μανωλά και τον super star μπροστά. Μια ελληνικότατη άμυνα κι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Μιά διοίκηση φιλόδοξη κι ένα μπάχαλο στο "παρασκήνιο" ( τα εισαγωγικά είναι διότι ΔΕΝ υπάρχει κάτι τέτοιο ). Κόσμος λίγος ( ανέκαθεν η ΑΕΚ έπαιζε καλύτερα με άδειο γήπεδο ) αλλά αποφασισμένος και μέσα σε μια άλλη κόλαση: Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. Δεν υπάρχει ποτέ λεφτάς που ελέγχει αυτό το κόλπο. Το κόλπο πάντα ανήκει σε κάποιον μικρομεσαίο ( τα έχουμε πει αυτά ). ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΓΑΜΗΘΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΗ ΒΑΓΓΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ , έστω κι επίπλαστα, ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ.
          Μιλάω πολύ σοβαρά. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ( αυτό είναι το παρασκήνιο ), ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ.
          Και δεν υπάρχει πολυδιασπορά αντιπάλων. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ, όπως τότε με το γκολ του Τάκαρου στο ΟΑΚΑ. Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ; ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΚΟΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ: ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΕΞΩ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ Ή ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ Ο ΦΑΝΤΡΟΚ ( αυτός βέβαια δεν είχε πάρει τίτλο );
          ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του Αραμπατζή " σκυλί αλαργινό θα είμαστε " και του Ντίμη " η ΑΕΚ πάντα πάει για πρωτάθλημα." Με κερασάκι τα λόγια του Ισλανδού
 " ήρθα για τίτλους , τιμή του να φορέσει τον δικέφαλο και είμαι ενθουσιασμένος." Κι επιτέλους αίμα πάνω στην φανέλλα.
        ΒΡΕ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ. ΑΕΚ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΕΣ. Η ΠΑΛΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΝΕ ΕΔΩ.  ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΣΚΑΝΙΑ ΣΚΑΤΑ.
                                 ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ.
       ΥΓ1. Υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με τα λεφτά που βρέθηκαν και την διοικητική ανακολουθία,  ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Θα τα επιχειρήσω αύριο με το καλό, πάντα κρατώντας στο μυαλό οτι ο Ντιόπ κουνάει μαντήλι. ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΛΕΟΝ ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ.
     ΥΓ2. Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΑΛΗ, να το ξέρετε αυτό. Ένας Σωκράτης πλέον για κλάματα. Τι να βοηθήσει ο Σκάϊ ( ψάχτε το );
     ΥΓ3. Η αλλαγή στρατοπέδου του Σπανού έγινε πλέον ( σας το είχα γράψει ). Κόρη, ο Γερμανός αριστερός.
       ΥΓ4. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ; Δεν μπορώ να κούω μαλακίες. Αυτά είανι για τα καινούργια διαρκείας. ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ. ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ. ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ. ΠΛΕΟΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

H ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

               Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, με πιάνει η ίδια τρέλα: Η ομάδα μας θα σκίσει του χρόνου. Νάναι οι ζέστες, νάναι η ελπίδα που πεθαίνει τελευταία, νάναι οι μπόλικες αλλαγές του ρόστερ; Μπορεί νάναι και συνδυασμός όλων αυτών, αλλά μάλλον είναι η αρρώστια του οπαδισμού που δεν λέει να μετριαστεί.
              Και σίγουρα υπάρχει μπόλικη περιέργεια φέτος. Και για το τι σόί προπονητής είναι τελικά ο Μανόλο αλλά και για όλα αυτά τα νέα παιδιά που ήρθαν με όνειρα αλλά και με πομπώδεις δηλώσεις. Με κορυφαία ατάκα του προπονητή : " ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ." Ολόσωστα κι αυτό περιμένουμε όλοι μας. Πάθος, αγωνιστικότητα, τσαμπουκά και καλύτερο θέαμα. Δεν έχω τεράστιες απαιτήσεις βέβαια, αλλά σαν Αεκτζής κοιτάζω ψηλά. Και δεν με νοιάζει το οτι ο πήχυς δεν έχει τοποθετηθεί στα επίπεδα του πρωταθλήματος. Είναι μια αποφόρτιση του ρόστερ και το μουλωχτό που θεωρητικά κοιμίζει τον αντίπαλο.
             Η διοίκηση έχει κινηθεί καλά και ορθολογιστικά. Πέταξε τα βαριά συμβόλαια ολόσωστα λόγω περιορισμένου χρήματος αλλά ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΚΟΠΗ. Έφερε κάποιους που είναι πεινασμένοι κι έκανε ένα καλό μείγμα νέων κι έμπειρων παικτών. Γέμισε τρύπες που χάσκανε με τα μέσα που μπορούσε κι έκανε και μια μεταγραφή αεροδρομίου την τελευταία στιγμή, που νομίζω οτι θα βοηθήσει αν ήταν αποφασισμένος κάτι να δώσει στην Γουέστ Χαμ. ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ. Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι η προετοιμασία θα γίνει με ολοκληρωμένες κινήσεις κι όχι με ξαφνικές αποχωρήσεις και πρόχειρα μπαλώματα της τελευταίας στιγμής.
           Τώρα βέβαια ο κόσμος είναι μουδιασμένος. Δεν τον κατηγορώ. Η ανέχεια η οικονομική είναι πήζουλη και προβλέπεται να χειροτερέψει κι άλλο. Δεν μπορεί πλέον να προκαταβάλει χρήματα όσο κι αν θεωρώ οτι ο στόχος των δέκα χιλιάδων διαρκείας είναι πλέον εφικτός. Αλλά και να μην επιτευχθεί, δεν είναι και μεγάλη καταστροφή. Ας αρχίσει να προσφέρει η ΑΕΚ μια δροσιά και μιά νότα αισιοδοξίας με την απόδοση της και κύρια με τα αποτελέσματα της, κι ο κόσμος θα ξανάρθει στο γήπεδο να υποστηρίξει με την φωνή και με το χρήμα. Κι αυτός για πρόχειρες οάσεις θα ψάχνει μέσα στην επιλεγμένη χρεοκοπία.
           Τώρα θα με ρωτήσετε αν είμαι σοβαρός. Είπαμε μιλάω σαν οπαδός και διψασμένος για έναν τίτλο κι εγώ. Τι να κάνω άλλωστε; Να πλακώσω την γκρίνια με το καλημέρα; Να πάω να φουντάρω μια ώρα αρχίτερα; Ας δούμε την προσπάθεια κι εδώ θα είμαστε να την κρίνουμε χωρίς εμπάθεια, να την χειροκροτήσουμε ή να την πετάξουμε στα σκουπίδια μετά την απαραίτητη πίστωση του χρόνου.
                                              ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ.
    ΥΓ1. Ειλικρινά μιλάω οτι αυτόν τον Γεωργιάδη δεν τον ήθελα.
    ΥΓ2. Ο Γκερέϊρο είναι αγκάθι, αλλά δεν είναι δυνατόν να πληρώνεται για να κάθεται. Κάπου θα βοηθήσει κι αυτός. Κι ειδικά αν θέλεις να τον πουλήσεις, οφείλεις να τον έχεις σε κάποια στοιχειώδη φόρμα.
   ΥΓ3. Ξέρεις κανένας τίποτε παραπάνω για αυτόν τον Αγκαρίμπα;

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Είμαστε λοιπόν, μπροστά σε εξελίξεις. Η φάση θυμίζει τη δημιουργία του συντάγματος τότε παλιά, ή την έλευση της χούντας. Φυσικά, τίποτα από τα δύο δεν πρόκειται να γίνει, αλλά όταν ένα πλήθος αγανακτισμένων δεν έχει αρχηγό και κάποιο σκοπό, τότε σοβαρές αλλαγές έρχονται.

Άντε να τις δούμε κι αυτές, έτσι σαν πληροφόρηση. Διότι επί της ουσίας τι να αλλάξει; Χρωστάς; Θα χρωστάς. Δεν είναι ο φελλός ο σοσιαλιστικός; Θάναι κάποιος καπιταλιστικός ή υπερκομματικός. Πάντως φελλός. Γιατί; Από το λαό δεν θα είναι εκλεγμένος; Ο κόσμος άλλαξε τρόπο που γουστάρει να πορεύεται; Εκπαιδεύθηκε κι αποφάσισε να συγκροτηθεί μόλις ήρθαν τα δύσκολα;

Μακάρι, αλλά δεν πιστεύω ότι η μάζα ξαφνικά έγινε πιο σκεπτόμενη ή αποφασισμένη να ξεφύγει από την υλιστική μπλέμπα που την οδήγησε το δήθεν σοσιαλιστικό κίνημα και κύρια ο μπαμπάς του σημερινού. Έριξε τα μπετά ο μπούρδας για να αλώσει τις συνειδήσεις και τις σκέψεις του Έλληνα.

Και μίλαγα με ένα πνευματικό άνθρωπο κάποιας ηλικίας: « Η Ελλάδα τεχνικά σώζεται συνυπολογίζοντας και τους λοιπούς ηλίθιους που αγόρασαν τα τοξικά κρατικά ομόλογα ή τα cds. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι σωτηρία δεν υπάρχει λόγω νοοτροπίας λαού.»

Εκεί επικεντρώνομαι κι εγώ. Πλακώνουν οι αγανακτισμένοι τις πλατείες και στην ατζέντα τους, στόχους δεν έχουν. Ο καθένας κλαψουρίζει το πρόβλημα του κι αδειάζει μέσα σ' ένα λεπτό. Λες κι αναζητεί παρέα ή μοιρολογήτρα. Κυλιόμενη μάλιστα αφού τα ίδια θα τα ξαναδιηγηθεί και σε καινούργια γνωριμία. Σαν να εξιστορεί μια περιπέτεια. Στην όλη δε φάση, συμμετέχουν και κάποια σαχλοκούδουνα που ενώ λένε ότι είναι άνεργα και δεν έχουν ψωμί να φάνε, χασκογελάνε μιλώντας στα κινητά λες και τα συλλαλητήρια ή οι επαναστάσεις είναι οργανωμένες εκδρομές μετά ξεναγού για πληροφορίες περί του σημείου που διεξάγονται.. Αυτά εγώ είδα μέσα από διαδικτυακές κάμερες που ανήκουν σε sites δημοσιογράφων που κονομάνε από τις διαφημίσεις κι άρα μια χαρά υποστηρίζουν το κίνημα το ειρηνικό. Όπως υπέρ του είναι και οι καντίνες και οι καφετέριες των πλατειών.

Ο κόσμος καλά κάνει και διαδηλώνει και απαιτεί. Αλλά και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Φτάνει πια με τον απέραντο χαβαλέ του να μουτζώνεις ένα κτίριο λες και θα ντραπούν τα μπετά. Διότι περνιέται μια εικόνα ότι όλοι αυτοί που μαζεύονται εκεί, είναι απλά ξεβολεμένοι από τον χρηματιστηριακό καπιταλισμό που ζούσαν για κάποια χρόνια. Ότι τους έβγαλε κάποιο χέρι από την εικονική πραγματικότητα τους και τώρα , στα καλά καθούμενα, τους πήρανε τα παιχνιδάκια από τα χέρια. Τώρα που η ΔΕΗ αποφάσισε να μην δίνει ρεύμα στο αυθαίρετο ή όταν τα ρουσφέτια δεν θα περνάνε ή όταν θα πρέπει να κλείσουν μερικές εκατοντάδες άχρηστες δημόσιες παρασιτικές υπηρεσίες. Το έβλεπα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Όλοι είχαν ξεχυθεί στις παραλίες και στις εθνικές οδούς λες και ξαποσταίνανε από την αγανάκτηση.

Διότι ειλικρινά, μου είναι πασιφανές γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του Έλληνα, ότι αν όλη η εθνική κυριαρχία πουλιόταν ή νοικιαζόταν σε κάποιους ξένους χωρίς προσωπικές οικονομικές απώλειες του σημερινού αγανακτισμένου , δεν θα κουνιόταν φύλλο. Διότι, κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει Έλληνας που να μην παραδέχεται ότι οι ξένοι είναι πιο ικανοί να λειτουργήσουν ένα δημόσιο τομέα. Αξιοκρατικά, οριζόντια και κάθετα, χωρίς αργομισθίες και χωρίς χαριστικά διορισμένα λαμόγια ξεπουλήματος των ψήφων τους στα βουλευτάκια της ενορίας τους. Και στο φινάλε, πότε ο Έλληνας αισθάνεται πολίτης με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις; Όταν κυκλοφορεί στην Ελλάδα ή όταν κάνει τουρισμό στο εξωτερικό; Φυσικά δεν μιλάω για την Αφρική που κάποιοι πάνε για σαφάρι.

Ποιος από μας δεν έχει ομολογήσει στον εαυτό του ή στο διπλανό του κατά την επιστροφή από ξένη χώρα της δύσης ότι « άντε ξανά πίσω στο μπουρδέλο ». Ποιος όταν πατάει στο ξένο αεροδρόμιο δεν έχει πει την φράση « μυρίζει πολιτισμός.»

Εκεί είναι πιο τίμιοι οι πολιτικοί; Γιατί; Εκεί δεν εκλέγονται από τον λαό; Δεν έχουν ανάγκη την ψήφο του; Εκεί δεν τάζουν; Ίσως να μην κάνουν τίποτα. Εδώ όμως ξέρουμε καλά τι γίνεται. Και το αλησβερίσι της δημοκρατίας και το γρηγορόσημο και η καραμπινάτη φοροδιαφυγή. Επιτέλους, οι πολιτικοί είναι σαν την φάτσα μας και το κράτος είναι αυτό που θέλουμε να ζούμε. Αν δεν καθαρίσεις το σπίτι σου, όσο δικό σου και να είναι, βρώμικο θα είναι. Χωρίς να φταίει κανένας γείτονας.

Πρώτα λοιπόν τις ευθύνες μας. Για την εγκατάλειψη της γεωργίας της χώρας και τις επιδοτήσεις για πεθαμένες καλλιέργειες και τις προτάσεις για εναλλακτικές, που γίνανε Καγιέν και μπουζούκια με Ρωσίδες. Πρώτα τον τουρισμό μας που τον καταλήξαμε πανάκριβο και απλησίαστο σε κάτι αχούρια. Ποιος δεν έχει παραδεχτεί ότι είναι πάμφθηνα στο εξωτερικό; Για μια εβδομάδα στο Αιγαίο να είσαι υποχρεωμένος να σε γδέρνει ο ντόπιος βυρσοδέψης την ώρα που πουλάει τεμενάδες στον ξενόφερτο βησιγότθο; Ρε μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας και διαλύσαμε τις βιομηχανίες αυτού του τόπου που απλόχερα μας παραδόθηκαν για να ζήσουμε νοικοκυρεμένα. Όχι πλούσια, αλλά αξιοπρεπέστατα. Και τελικά, « ο θέλων τα πολλά, χάνει και τα λίγα. »

Να διαμαρτυρηθούμε λοιπόν κι ολόσωστα να ζητήσουμε τα λεφτά πίσω. Ειδικά αυτά που δόθηκαν σε μίζες για πολιτικούς εντολοδόχους ξένων συμφερόντων, σε ενισχύσεις κομμάτων για αλλοίωση συνειδήσεων ή δημοσιογράφους βολεμένους σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες με όπλα τα συνδικαλιστικά συμφέροντα. Εκεί θα τελειώσουμε; Γιατί; Αυτοί που όλη την ημέρα τα ξύνανε κομπάζοντας ότι ξέρουν τον τάδε ή τον δείνα κι εκμεταλλευόντουσαν την κρατική θέση τους για παραπάνω χρήμα είναι αθώοι; Οι φοροφυγάδες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δεν τους πιάνανε αλλά τους αθωώνανε παίρνοντας τα κάτω από το τραπέζι, να μείνουν έτσι;

Και δεν μιλάω για τις μαλακίες του Πάγκαλου, που ετοιμάζεται και να τις εκδώσει κιόλας: « Δεν υπάρχει Έλληνας που σε κάποια συναλλαγή δεν πήρε απόδειξη. Ε, τότε μαζί τα φάγαμε.» Βρε ηλίθιε, δίνανε τα περίπτερα απόδειξη; Το παιδί για τα θελήματα που κουβάλαγε τις βαλίτσες ήθελες να έχει ταμειακή μηχανή επάνω του; Εδώ μιλάμε για 400 δις χρέος. Ο κηπουρός που τα έπαιρνε μαύρα σου φταίει; Αντί νούμερο να χαίρεσαι που αυτά τα χρήματα ανακυκλώνονταν και κουνάγανε την οικονομία . Πανίβλακα τεμπελχανά που έμαθες και οικονομικά.

Το κίνημα λοιπόν καλό είναι να μας πείσει ότι έστω και λόγω μνημονίων, άλλαξε η νοοτροπία του λαού μας. Ότι θέλει να μην κυβερνάται από την μούρη του αλλά από κάποιον καλύτερο. Έναν άξιο. Κάποιον να υποδείξουν οι πλατείες που να ορθώσει ανάστημα και να διατυπώσει προτάσεις επιτέλους. Εξελίξεις θέλουμε, ειδικά τώρα που τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν και διχάζουν την ειρηνική διαμαρτυρία σε άνω και κάτω πλατεία και πλακώσανε κι οι προβοκάτσιες. Εκτός αν εξακολουθούμε τον χαβαλέ οπότε θα έχουμε μια τρύπα στο νερό κι « η ζωή θα τραβήξει την ανηφόρα» μια που ακόμα η πλειοψηφία δεν έχει και ιδιαίτερα συγκινηθεί. Γιατί; Διότι θέλει πρακτικά πράματα. Η θεωρία είναι καλή, αλλά αν δεν γίνει χειροπιαστή, καταντάει ελληνική αριστερά.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ;

           Κάπου το θέμα πέρασε στα ψιλά. Μιλάω για την άρνηση κάποιων αθλητών να συμμετάσχουν στην εθνική ομάδα μπάσκετ που προφανώς προετοιμάζεται για κάποιο γεγονός. Δεν τα ξέρω κι ακριβώς αφού με το άθλημα αυτό, έχω κόψει πλέον τις καλημέρες. Γιατί ασχολούμαι; Διότι θέλω να καταθέσω την άποψη μου για ένα θέμα γενικότερο.
            Που έχει να κάνει με την ένδεχόμενη τιμωρία των παικτών διότι δήθεν προσέβαλαν το εθνόσημο. Δηλαδή τι έκαναν οι άνθρωποι ακριβώς; Αρνήθηκαν να σηκώσουν το ντουφέκι και λιποτάκτησαν μπροστά στον εχθρό ή δεν ακολούθησαν τις διαταγές των ανωτέρων; Τι έχουμε εδώ; Ρωσικό καθεστώς και πολιτική Τσαουσέσκου;
         Δεν κατάλαβα. Σε ένα κάργα επαγγελματικό περιβάλλον, είναι υποχρεωμένος κάποιος να τρέχει από εδώ κι από εκεί κατακαλόκαιρα ή οποτεδήποτε καβλώσει στους διοργανωτές - λαμόγια να στήσουν μια παραμύθα κάνοντας εμετό συνθήματα περί εθνόσημου, σημαίας και λοιπά εθνικίστικα; Αλλά κι ερασιτεχνικό να ήταν το σπορ, μπορεί κανείς να υποχρεώσει τον άλλον να γίνει περιοδεύων θίασος; Και να ακούει και μαλακίες για προδοσίες, περιφρόνηση της πατρίδας και άλλα τερατουργήματα.
            Είμαι αθλητής της τάδε ομάδας κι έχω σπάσει τα χέρια και τα πόδια μου όλη την χρονιά. Επίσης έχω γαμηθεί στο ντοπάρισμα. Και καταλαβαίνω οτι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ. Και βγαίνω και δηλώνω οτι θέλω να ξεκουρασθώ. Κι εσύ έρχεσαι σαν ομοσπονδία και με πιέζεις; Κια θέλεις και να με τιμωρήσεις; Γιατί; Από σένα αμείβομαι; Χρωστάω τίποτα σε σένα; Ποιά Ελλάδα και μπαρμπούτσαλα; ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΥΡΙΕ.
           Και να το χοντρήνω και λίγο παραπάνω. Αν δηλαδή πάω και στείλω τα παιδιά μου στο εξωτερικό για σπουδές ή δεν χρησιμοποιήσω την δημόσια συγκοινωνία για τις μετακινήσεις μου, θα θεωρούμαι προδότης ή πρόσωπο από το οποίο το κράτος έχει διαφυγόντα έσοδα; Δεν έχουν σχέση αυτά; Σοβαρά; Πού ξέρω εγώ τι μαλακία μπορεί κάποιος πολιτικός να σκαρφιστεί και να την αμολύσει; Εδώ όλα τα περιμένω πλέον.
             ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
              Και δεν υπερβάλω καθόλου. Αφού αυτή η τρελή η παλαιοπασοκική σκύλα ( Βασιλακόπουλος ) μιλάει οτι " οι αθλητές δεν έρχονται διότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο." Από ποιόν ρε μεγάλε; Ποιό είναι εκείνο το κακό παιδί που σε σαμποτάρει; Οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι; Διότι κάτι άλλο στο ελληνικό μπάσκετ δεν υπάρχει. ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ, ΑΝ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΣΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ, ΑΝΑ ΑΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ, ρε άνεργε καρακλοκένταυρε. Αλλά άντε και νάναι κι έτσι. ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΕΣΑΙ ΟΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ; ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΟΥ; ΡΕ ΣΑΛΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ.
          Να συμφωνήσω οτι το να παίξεις στην εθνική ομάδα είναι τιμή και αυτοσεβασμός. Και φυσικά και προοπτική για το προσωπικό αύριο κάποιου παίκτη, αφού πάντα ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. Μέχρι εκεί. ΤΟ ΝΑ ΧΩΡΙΖΕΙ ο Βασιλακόπουλος ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ανάλογα με την διάθεση τους να παίξουν στα τουρνουά, ΣΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ  ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΣ ΧΡΗΖΕΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΣΤΟ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ.
          Θα μου πεις εμένα, αν τυγχάνω καλός επιχειρηματίας ( λέμε αν ) οτι πρέπει να αναλάβω κάποιο κρατικό πόστο; Όχι οτι θα το πεις, αλλά λέμε κατά projection στα ελληνικά. Σώπα βρε παπάρα. Σκέψου να είναι κάποιος Έλληνας και να παίζει άθλημα κάπου στο εξωτερικό. Και ξαφνικά, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΔΩ, να του έρθει μια πρόσκληση για την εθνική κι αυτός να μην δεχτεί, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Τι θα του κάνεις; Θα του απαγορέψεις να παίζει εκεί;  Πώς θα τον τιμωρήσεις; Για πες μας ρε βλαμμένε. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΡΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. ΓΙΑ ΜΙΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟΠΑΣΟΚΕ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΑΣΚΕΤ. Άκου με την χρεοκοπία τρομάζει ο Έλληνας , άρα ας την πούμε default. ΑΝΤΕ ΚΟΠΡΙΤΟΥΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ.
       

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΗΓΕΤΗ...

          Τι να φοβηθείς τότε; Κοιμάσαι ήσυχος και τρέχει αυτός και κανονίζει τα πάντα. Άμα όμως δεν έχεις; Ε, τότε αναλαμβάνει η συλλογική προσπάθεια, η δημοκρατία και ο κατακερματισμός των απόψεων τις οποίες θα συνθέσει ο εκλεγμένος διαχειριστής. Μιλάνε όλοι, κρατάμε τα καλά, πετάμε τα περίεργα και προχωράμε. Ναι, ε;
          Όπως ακριβώς έγινε στη λίγδα. Που για να μην πέσουν οι ρήτρες από τη Νόβα, επικύρωσαν την βαθμολογία του περσινού πρωταθλήματος, την ώρα που:
     - Η προϊστάμενη αρχή, δηλαδή η ΕΠΟ, ξαναεξετάζει τον φάκελλο του Ηρακλή.
     - Υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα στα δικαστήρια και
     - Ο ΚΑΠ ( άρθρο 20, παράγραφος 3 ) λόγω του δεύτερου λόγου, κρίνει ήδη την απόφαση παράνομη.
        Μπουρδέλο; Τι λέτε ρε παιδιά; Μιά χαρά Ελλάδα. Που όμως σου δίνει τα όπλα για το επόμενο παρασκήνιο: Το ένα μπλοκ είναι ο Πανιώνιος, ο Εργοτέλης, η Καβάλα, ο Βόλος, η Ξάνθη , η Κέρκυρα και η Τρίπολη ( ΤΑ 7 ΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΙ ). Το άλλο είναι η αλογοτροφή, οι Σέρρες, ο Άρης κι ο Ηρακλής ( ΤΑ 4 ΟΧΙ ). Είχαμε και δυό λευκά για το θεαθήναι : Του Ατρόμητου, ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, και του Βαγγέλα , που αναγνώρισε οτι η όλη διαδικασία είναι παράνομη. Μιλάμε για πολύ σοβαρό πρόεδρο, χρόνια μπροστά. Να ξέρεις οτι οδηγείς το σώμα σε καινούργια δικαστήρια, να το δηλώνεις κιόλας και να συνεχίζεις. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ,  η παρασκηνιακή ( το πίστεψε κι αυτός οτι είναι κάτι στο σκότος ),  ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΟΤΙΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.
          Οι τρεις ψήφοι που λείψανε, είναι οι λεγόμενες ΨΗΦΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ο ΠΑΟΚ παρέστη αλλά δεν γούσταρε να ψηφίσει ( Γκαγκάτσης junior ), ο Πηλαδάκης που έφυγε έξαλλος ξαφνικά ΔΙΟΤΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΘΗΚΕ ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ Η ΚΑΒΑΛΑ ΚΙ Ο ΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ, και ο αθάνατος Αδαμίδης ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, αφού με όλα αυτά που γίνονται είναι σίγουρος οτι η ΑΕΚ μας, έχει κατακτήσει το ντάμπλ. Γιατί;
              Διότι υποβιβάζοντας τον Μαρινάκη τελικά, αλλά και υποβιβάζοντας την αλογοτροφή για το στημένο περσινό κι αφαιρώντας μερικούς βαθμούς από τον Ζαγοράκη που είχε πάρει την χορηγία από τον Βγενόπουλο κατ' εντολή του Πατέρα, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ;
             Και ο Πηλαδάκης κάνει προσφυγή στα δικαστήρια σήμερα διότι πιστεύει οτι έπεσε γιατί του είχαν στήσει μερικά παιχνίδια. Τι είδαμε πέρσι τελικά; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ: ΜΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΝΟΜΑΤΩΝ, που δήθεν διώκονται, με ΤΑΒΑΝΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ. ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ;
           Θέλετε κι άλλα; Από όλα έχει ο μπαξές. Θα κλείσω με μια παρατήρηση και με ένα κουίζ.
           Η Νόβα τσαμπουκά έκοψε το 25% της χορηγίας. Ο Μαρινάκης όμως ζητάει, ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ, παραπάνω λεφτά αφού στην συνδρομητική πλατφόρμα  φέτος  μπαίνει κι η δαφνοστεφανωμένη. Δεν ασχολούμαι με τους άλλους αλλά με εμάς. Ο Αδαμίδης το θέλει το εκατομμυριάκι αυτό ή όχι; Αν το θέλει, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ  ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ;
         Και το κουίζ: ΓΙΑΤΙ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΩΞΗ ( πλημμέλημα βέβαια ) στη Βαγγέλα;  Και τώρα επί ΠΑΣΟΚ, που μάλιστα θα έφερνε και δεξαμενόπλοια για τα πετρέλαια; ΚΟΥ ΚΟΥ.  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  η εφημερίδα μιλάω.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΣΤΗΣΕ;

              Μιλάμε για περίπου 4000 off shore εταιρείες, ΡΩΣΣΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, στην Κύπρο. Που φυσικά κάνεις τα στραβά μάτια, μέχρι την στιγμή που πληροφορείσαι για κάποια εμπορευματοκιβώτια ( containers στην ελληνική ) τίγκα στα όπλα που ταξιδεύουν με κάποια ασιατική γραμμή με σκοπό να χρησιμοποιηθούν εναντίον του Ισραήλ. Ε, να μην βγεις από τα ρούχα σου;
            Βγαίνεις φυσικά κι ειδικά όταν οι ειδικοί που είναι ακροβολισμένοι στην μαρτυρική  ( δεν θέλω γκριμάτσες εδώ ) μεγαλόνησο, στο αποσφράγισμα μένουν με το στόμα ανοιχτό. Καλά πότε πρόλαβαν οι κόκκινες αρκούδες; Γιατί; Κοιμήθηκαν ποτέ;
           Και λογικά στον κόσμο πλακώσανε τις μαλακίες. Τα κουτιά ήταν γεμάτα μπαρούτι και συμβατικά όπλα. Πού να πούνε τα πραγματικά; Αυτά δηλαδή που σκάζοντας ανοίξανε έναν κρατήρα 20 μέτρων βάθους και 100 μέτρων ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ. Για προσεγγίστε το λιγάκι συνυπολογίζοντας ΟΤΙ Η ΠΥΡΙΤΙΔΑ ΔΕΝ ΑΥΤΟΑΝΑΦΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΚΡΗΓΝΥΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ. ΟΣΟ ΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ και παρέα με μιά άλλη μαλακία ΠΟΥ ΞΕΦΥΓΕ: Η ΕΚΡΗΞΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ, ώρα που δεν υφίστανται οι καύσωνες.
            Και η έκπληξη ενός άλλου καραστημένου παιχνιδιού, συνεχίζεται με τα εξής πολύ ωραία: Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΦΩΝΑΞΕ "ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ"  ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ( πήγανε και δικοί μας πράκτορες ) ΑΜΕΣΑ, λες και δεν ήξερε το ρίσκο τύπου αγωγού φυσικού αερίου που έκαψε όλη την δική μας Ηλεία. ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ( 5 ) ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ! ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΕΡΟ.
          Διότι το ρωσσικό υπερόπλο ( το όνομα λήγει στο 54 ), είναι ραδιενεργό με "συμβατική" γόμωση απλής πυρηνικής τριστοιχείας μεταφερόμενης όμως σε απλό κουτί. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. Είναι απλές παρατηρήσεις και ειδήσεις, ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΥΡΩ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΚΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΩΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ 98 ΚΟΥΤΙΑ ΣΚΑΣΑΝΕ ΜΟΝΟ 3, ΚΑΜΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΝΕΒΑΔΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΙ ΟΤΑΝ 65 ΝΑΥΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ 3 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ διότι τα κουτιά είχαν παραφουσκώσει.
           Και σήμερα τι κάνουμε; Α σήμερα έχουμε πρόβλημα ενεργειακό στο νησί, αφού διεκόπη η αφαλάτωση. Ζημιές; 2 δις και 3 χρόνια για την αποκατάσταση. Φυσικά θα ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, τα δάκρυα για τα χαμένα παλληκάρια δεν έχουν στερέψει και η Ελλάδα εξέφρασε την συμπαράσταση της την ώρα που ο Νικάκης παίζει με τα cds και τον ΟΠΑΠ και ο Καμμένος ούτε στην βουλή δεν επιτρέπευαι να μιλήσει ενώ αν θυμάμαι καλά είναι βουλευτής. Η νέα τάξη πραγμάτων; Δεν την βλέπω. Τα παλιά κόλπα βλέπω ακόμα, που όμως γίνονται χοντροκομμένα πια, αφού το μυστικό είναι ένα: Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑ, που τι έχουν και ψοφάνε;