Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΑ

          Ειλικρινά δεν έχω καμία περιέργεια. Πιστεύω οτι τα έχω δει όλα. Κι αν δεν τα έχω δει, μου αρκούν αυτά που έχω συναντήσει μέχρι τώρα. Μαγγελάνος δεν είμαι κι ούτε και με ενδιαφέρει να γίνω. Είδα σχεδόν τα πάντα στην δύση κι είδα και την Πόλη των πόλεων. Κι ήμουν τυχερός που πάντα είχα ξεναγό. Κι ήμουν τυχερός που προσπαθούσα, σε κάθε ταξίδι, να πηγαίνω στα τοπικά κι όχι στα τουριστικά.
         Όμως η δουλειά με έβγαλε για πρώτη φορά στην Πορτογαλλία. Πού να με πήγαινε; Σε κάποια χώρα αντίστοιχη με την δική μας και με τα ίδια μέτρα. Ειλικρινά όμως, δεν το επιδίωξα. Βλέπετε εκεί είναι οι άνθρωποι που πλέον βαρέθηκαν τα ψέματα του ...( Λ )  κι αξιολόγησαν οτι κάτι μπορεί και να γίνει με την δική μου την εταιρεία. Φυσικά ταμείου επιτρέποντος. Διότι τα πάντα είναι είσπραξη. Οι τζίροι δεν λένε και πολλά κι ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με πολύ περίεργο ιδιωτικό τομέα. ΕΝΑΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΙΔΙΩΤΕΥΕΙ, ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ. Η δυσκολία της σωτηρίας.
         Κι αφού γίνανε οι κρούσεις και οι αποκρούσεις και τα ανιχνευτικά ταξίδια από τους συνεργάτες, ήρθε η ώρα μου. Να πηγάινω στην δύση ξανά, χωρίς να περιμένω τίποτα σαν αξιοθέατο, αλλά σε μια πόλη που δεν έχω πατήσει ποτέ το πόδι μου. Ξαναλέω: ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΝΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΞΕΜΠΑΡΚΗ. ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ, ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΑΓΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΑΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΥΣΗ. ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
       Αλλά η δουλειά και οι αποφάσεις είναι κρίσιμες. Κι επειδή οι άνθρωποι έχουν προβλέψει πέραν των διαπραγματεύσεων ΚΑΙ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΑ ΤΟΥΣ, έχω οπλισθεί με σθένος και εικονικό χαμογελο ( τύπου Μπακογιάννη ) και θα ανεχθώ να βλέπω τα πάντα με διάθεση υπομονής αλλά και επιφανειακής περιέργειας. Εξ άλλου πωλητής ήμουν πάντα, κι άρα πρέπει να κάνω τον απέναντι μου χαρούμενο που ζει σε αυτήν την φοβερή χώρα, ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ , ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ, και να δημιουργώ πάντα ερωτήσεις ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ, ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΑ ΞΎΝΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, αφού θα ήθελα να ήμουν Στρος Καν σε κάποιο δωμάτιο στο Central Park KI OXI ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΝΟΜΑΤΙ ΝΤΑ ΛΟΥΖ,  ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΕΤΟΣ, δυστυχώς όμως όχι δικέφαλος.
               Η μοίρα είναι όμως αυτή. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΥΤΟΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ  ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΥΤΟΔΟΥΛΕΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
            Πρέπει να γράψεις μίλια για να δουλευτείς  ή να δουλέψεις; Τι να κάνουμε τώρα; Το δούλεμα έχει και περιτύλιγμα. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΝΤΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΠΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΕΝΑΗ ΦΙΛΙΑ ΚΥΡΙΩΣ, που ακολουθείται από μια συνεργασία , ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ.
         ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, όπως παλιά που δεν λήγανε οι μπύρες ή τα αναψυκτικά , ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΛΗΓΟΥΝ ΟΛΑ, όπως λήγει κι ο άνθρωπος. ΛΗΓΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΛΉΓΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ;
           ΠΑΝΤΩΣ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ. ΤΑ ΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΩ ΖΥΡΙΧΗΣ.
         ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ. ΜΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΟΧΙ. ΜΕ ΙΤΑΛΟΥΣ. ΜΕ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
           ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ. ΤΑΞΙΔΙ ΕΧΕΙΣ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ;
             ΧΤΕΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ 447 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ 445. ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
  ΔΕΝ ΤΑ ΠΟΛΥΓΟΥΣΤΑΡΩ  ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΩ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΩ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
        ΥΓ. Η αναχώρηση γίνεται σήμερα το χάραμα. Το blog θα είναι κανονικά κάθε μέρα. Την Πέμπτη θα έχει ένα κείμενο απο το ταχυδρομείο μου και την Παρασκευή τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας. Το ΣΚ το " σύνδρομο Κούλιτζ." Το ξενοδοχείο έχει wifi κι άρα η επικοινωνία θα είναι εφικτή.  
          

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

            Τα έχουμε καταγράψει όλα. Τον έχουμε πατήσει κάτω τον Αδαμίδη, όλοι και κανονικά. Αλλά υπάρχει και μια ΑΕΚ. Που είναι η ομάδα μας. Που την θέλουμε να υπάρχει. Που την θέλουμε, έστω για την Κυριακή μας. Ας δούμε λοιπόν το δάσος κι όχι το δένδρο. Ας δούμε την Ελλάδα κι όχι αυτόν που την κυβερνάει προσωρινά.
            Τα όσα είπε ο Αδαμίδης είναι λάθος; Στους χοντρούς άξονες πάω:  " ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ. ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΔΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΩ. ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ."
           Τίμια να πω, οτι οι κουβέντες δεν ακούγονται λάθος. Θα μου πείτε βέβαια οτι είναι μια επικοινωνιακή πολιτική και τίποτε άλλο για μια καρέκλα. Εντάξει. Και τι πρέπει να κάνω; Να αλλάξω ομάδα; Να μεταναστεύσω; Να μην δώσω άλλη μια ευκαιρία; Πιστεύω οτι το σχέδιο των supporters είναι αυθεντικό, άσχετα αν κολλάει σε δυο πράματα που δεν τα υιοθετώ:
           -  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ και
           -  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ.
           Από την στιγμή όμως, που έχει επιλεγεί δημοκρατία πλέον, είμαι υποχρεωμένος να πάω και να δώσω την μάχη μου. Μέσα από τις συνελεύσεις των καινούργιων ( αν και όποτε γίνουν ) και φυσικά με την παρουσία μου στο γήπεδο. ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΛΑ. Με την αποχή τι να κάνω; Το ΚΚΕ; Που όποτε τίθεται κάποιο θέμα σοβαρό στο τραπέζι, την κάνουμε δια του " στρίβειν μέσω του αραβώνος;"
          ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, ΕΔΩ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.  ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ BLOGS ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ. Τούτος ο τόπος επικοινωνίας, απέχτησε την θέση του, το ποσοστό της σοβαρότητας μετά την απαραίτητη αυτοκάθαρση του. ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥ. Τα πάντα είναι συνδυασμός. ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
          Γιατί δεν έκανα τα ίδια όταν επικεφαλής ήταν ο κοντός;  ΜΑ ΗΤΑΝ ΠΑΣΙΦΑΝΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ; ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΛΕΦΤΑΔΩΝ; ΜΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΑΠΛΩΝ ΟΠΑΔΩΝ Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ CLUBS Ή ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ; ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΝΟΜΠΙΣΜΟ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ; ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΔΗΛΑΔΗ; ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ, ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΟ ΦΑΙΔΡΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ, ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ;
            Τα σχέδια του Αδαμίδη με βάση τον ΔΝΤ, δεν με βρίσκουν αντίθετο. ΑΝ Η ΘΕΩΡΙΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ, ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ: " ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ." ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΑ ΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ. ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ, ανύπαρκτο αριθμό κατά Πυθαγόρα, ΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ;
        ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΜΟΝΟ Η ΑΕΚ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ. ΠΛΑΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΙΕΣ.
            Μου αρέσει το προγραμματικό των δηλώσεων, άσχετα αν θα ήθελα άλλους συντελεστές. Φερ ειπείν άλλον πρόεδρο ( γιατί δεν μπορεί ο Κασνακίδης; ) κι άλλον προπονητή ( για μένα πρέπει να είναι Έλληνας ).  Και θα υποστηρίξω. ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΡΕΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΝΙΚΗ ( support ) . Φυσικά υποστήριξη για μένα σημαίνει, οτι μετέχοντας στα κοινά, καταθέτω τις προτάσεις μου εναντίον αυτών που με ενοχλούν. ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΚΕ ΜΛ.
                                        Η ΑΕΚ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ.
      ΥΓ. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ. ΔΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΑΤΟΜΙΚΑ. ΠΟΤΕ, ΑΡΧΗΓΙΚΑ. ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ( τα έχουμε πει αυτά ). ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ( που δεν υπάρχει το παρασκήνιο ) ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

           Είναι ωραίο να κάθεσαι και να χαζεύεις τους κορυφαίους του πλανήτη χωρίς άγχος. Δηλαδή να μην υποστηρίζεις κανέναν, διότι ούτε γουστάρεις τον βλαχοδήμαρχο ή τον σερ τσίχλα, αλλά και να μην έχεις παίξει και στοίχημα. Με τις μαλακίες της UEFA να κάθεσαι να προβληματίζεσαι και το πώς θέλει φέτος να μοιράσει την πίτα για να υπάρχουν λεφτά για τα λαμόγια της του χρόνου; Όλοι θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι για κάτω από ποιό κλίμα διεξάγονται οι εκλογές της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
             Να λέμε τα ίδια; Τι πολιτισμένος κόσμος, τι διοργάνωση, τι μπάλα. Αυτά είναι γιά όσους δεν έχουν δει τον παλιό Άγιαξ, ή τον Μαραντόνα που ήθελε 4000 Μέσι στην καθισιά του. Διότι η διαφορά του 9 και του 10, είναι πάντα μόνο τα αρχίδια. Αυτά, που καλά κάνει ο Πικέ, και τα χρησιμοποιεί για την Σακίρα. Πού να αντιληφθεί οτι ο Βαλντές είχε βγει ή οτι ο Ρούνεϊ έπαιζε για δέκα κι είχε όλη την άμυνα της Καταλωνίας για απλό τάπας;
         Φυσικά είχαμε και τα άλλα: Την κατοχή 66 -34 και το χάσιμο του λογαριασμού στις πάσες. Το 4-4-1-1 του σερ, αφού στάνταρ έπαιζε με την κορυφαία ομάδα του πλανήτη. Και ψάχνω να βρω τι διάολο λάθος έκανε ο Μουρίνιο παλιότερα. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΧΤΙΣΜΕΝΗ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ Ή ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ. Κι άρα φυσιολογικά γίνανε όλα.
               Κι ειδικά όταν η United έμεινε από δυνάμεις εντελώς στο δεύτερο ημιχρόνιο ( για μένα έμεινε στο 20 λεπτό) , διότι ΠΑΝΤΑ Η ΜΠΑΛΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ. Κι άρα το passing game της Μπάρτσα, θα εξουδετέρωνε την οποιαδήποτε ντόπα και την τρέλα του να πρεσάρω ψηλά. ΑΛΛΑ, ΑΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΠΕΤΟ... σαν αποτυχημένος μπουζουκτσής.
         Και να μην βλέπεις κάποιον Πάρκ να κυκλοφορεί και να τρέχει άσκοπα. Που να μην βλέπει  τις μαλακίες του όντας απόφοιτος κάποιου παρηκμασμένου pub στα νότια του λιμανιού . Μιλάμε οτι είναι παραδοσιακός λαός ο Εγγλέζος αλλά κάποια στιγμή θα έπρεπε να διαγνώνει οτι χάθηκαν και οι αποικίες ή οτι ο αρχηγός της απλά, είναι για να πάει σε κάποια πυραμίδα και να το παίζει μούμια. Διότι είναι προφανές οτι το μυαλό του σερ έχει νερουλιάσει. Δεν πειράζει όμως. Η παράδοση περιποιεί τιμάς κι άρα πρέπει πρώτα να χάσεις τις αποικίες.
        Χέστα όμως αυτά. Άμα δεν δουλεύει το μυαλό, θα ψάχνω γιατί ο Ολλανδός - που του έγινε και πρόταση ανανέωσης - τρώει γκολ εκτός περιοχής στην μέση του τέρματος; Φυσικά είναι απέναντι στην κορυφαία ομάδα, αλλά υπάρχουν και όρια. Στην αισθητική μας ή στην μπάλα που θεωρητικά γνωριζουμε. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΠΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΑΛΤΣΑΧΑΪΜΕΡ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ.
         Κι είναι δικαίωση για πολλούς το σημερινό αποτέλεσμα. Κύρια για όλους εκείνους που πιστεύουν οτι οι ομάδες χτίζονται ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ. ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΦΑΝΦΑΡΟΝΙΚΑ ΜΑΡΙΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.
          Μου άρεσε το παιχνίδι; Τίμια; ΟΧΙ. Φυσικά η επόμενη ερώτηση, είναι το γιατί. ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΩΝΑ. ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΚΑΚΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ. ΚΙ ΑΡΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗ Η ΕΜΜΟΝΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΜΟΔΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ. ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΕΝΤΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ , που εύκολα το ακυρώνει ο Μουρίνιο.
              ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ. ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΑΓΚΟΥ. ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ Ή ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.
        Τι θα ήθελα εγώ; Ελάτε ρε παιδιά. Τα εύκολα. Να έχω μια Φεράρι και να τρέχω στο ράλλυ με αντίπαλους φιατάκια. ΕΙΜΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΤΕΣ.  Α, ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ. ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ΑΥΤΟ.
         Το αποτέλεσμα είναι δικαιότατο. Όμως δεν μου χάρισε βραδυά αλησμόνητη. Ούτε Κρόϊφ, ούτε Μαραντόνα. Φυσικά και η Αγγλία με την αντιπαθέστατη United σωστά έχασε. ΚΙ ΟΛΟΣΩΣΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΗΔΗ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ; ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ; Βρε δεν πα να είναι ό,τι θέλετε. Υπάρχει ενδιαφέρον και για του χρόνου. ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΚΑΤΙ.
       ΥΓ1. ΝΟΜΙΖΩ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ BLOG ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ 2.
       ΥΓ2. 123 Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ 79 Ο ΦΙΝΑΛΙΣΤ. 

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΣΤΡΩΝΕΙΣ;



Θυμάμαι το παλιό περιστατικό στην Ελλάδα, που κατέληξε ανέκδοτο.

Η σύζυγος λέει στον άνδρα της:

-Αγόρι μου, στον κήπο μας υπάρχει ένας νεοδημοκράτης που με παρακολουθεί.

Σκέφτεται ο άνδρας, και γεμάτος αυτοπεποίθηση, απαντάει:

-Εντάξει αγάπη μου. Θα κατεβώ να διώξω τον ηδονοβλεψία. Αλλά γιατί είναι δεξιός;

Και παίρνει την απάντηση:

-Διότι αγόρι μου, αν ήταν Πασοκτζής, θα είχε ανέβει, και θα με είχε ήδη γαμήσει.

Ανέκδοτα όμως θα λέμε; Εδώ συνελήφθη η απόλυτη δύναμη. Ο καθηγητής οικονομικών του πανεπιστημίου της Γαλλίας, ο σοσιαλιστής της σαμπάνιας, η σοσιαλιστική ελπίδα μπας και χάσει ο Σαρκοζί το 2012 και ο διευθυντής του ΔΝΤ. Στα ελληνικά δεν λέει πολλά αυτό. Να το πούμε στα ξένα. IMF, ήτοι International Maid Fucking.

Και τα έλεγε στον πρωθυπουργό η μαμά του:

-Μην κάνεις κακές παρέες.

Τίποτα αυτός. Δεν άκουγε. Αλλά δεν έβλεπε κιόλας. Τι; Ότι όλοι οι σοσιαλιστές γουστάρουν γκόμενες με στολές. Ο Μιτεράν παλιά με κομμώτρια, ο μπαμπάς του με αεροσυνοδό κι ο Στρος Καν με καμαριέρα. Ο ίδιος βέβαια, όντας πιστός, αποφάσισε να φοράει στολή για να κάνει ποδήλατο ή κανό. Αυτό πήρε από τον σοσιαλισμό ο δικός μας.

Και να που η μαμά του, πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Δεν άντεχε να ακούει τρίχες. Διότι ο Στρος Καν έλεγε τον πρωθυπουργό μας, αναντίστοιχο, ανακόλουθο κι ανίκανο βλάκα. Έλεγε ότι είχε πάει και τον είχε βρει προεκλογικά και μετά ότι μας είχε πει ψέματα για λεφτά που υπάρχουν. Κι όλα αυτά για να πάρει την διακυβέρνηση.

Και τι είναι η μάνα; Ελλάδα; Να μην αντιδράει επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον φελλό ότι ακόμα έχει τον έλεγχο των ηλίθιων που τον ψήφισαν; Μπορεί η μάνα να παρασυρθεί από το βραβείο της κεντρικής γερμανικής τράπεζας ή το βραβείο της παγκόσμιας διαφώτισης, που δόθηκαν στον γιό της; Ρε μάνα είναι. Δεν είναι φορολογούμενος πολίτης.

Και σαν μάνα, σώζεις τον γιό σου από τα χέρια των αρπακτικών της παγκόσμιας διεθνούς. Κι ας είναι και πρωθυπουργός. Η μάνα το παιδί το βλέπει σαν παιδί. Ας το βλέπει ο από κάτω σαν αρχηγό.

Και σήκωσε το ακουστικό. Δυό τηλέφωνα έκανε. Ένα στον Σαρκοζί, που έχει παράδοση στις δολοπλοκίες όπως τότε που είχε στείλει αδιάβαστο τον εσωκομματικό του αντίπαλο, κι άλλο ένα στον Ομπάμα.

- Για ακούστε νούμερα. Είπαμε να βγάλουμε τον Γιώργο αλλά όχι και να υπομένουμε τις μαλακίες του πορνόγερου που είχε καθηγητή τον άνδρα μου στα οικονομικά. Για κανονίστε κανά σφουγγάρισμα, γιατί δεν τόχω και πολύ να πάρω αυτόν που σας κρατάει ακόμα στις καρέκλες σας. Άντε. Παραπήγε το πράμα. Με την Ελλάδα κάντε ό,τι θέλετε αλλά με τον γιό μου κομμένα τα χωρατά.

Διότι η μάνα η συγκεκριμένη, τα έχει πολύ καιρό κρατημένα. Από τότε που ήταν πρόεδρος στις αίγες. Τότε που είχε φάει το ταχυδιαζύγιο και την ελληνική πραγματικότητα, τύπου :

« Πάλιωσε το μουνί σου », που όμως σαν ελληνικό τραγούδι πέρασε στην κοινωνία σαν : « Πάλιωσε το σακάκι μου.» Κι η γυναίκα δεν ξεχνάει ποτέ. Πόσο μάλλον τούτη που είναι ορκισμένη να τρώει σοσιαλιστές. Δεν την ξαναπαθαίνει.

Κι ο διευθυντής του ΔΝΤ όμως, είχε παρελθόν. Μια Πιρόσκα Νάγκι, πρώην διευθύντρια του ΔΝΤ στην Αφρική, μια Τριστάν Μπανόν, δημοσιογράφος και συγγραφεύς που της είχε πιάσει τον κώλο αλλά την είχε προτρέψει η μάνα της, η Αν Μανσουρέ περιφερειακή σύμβουλος του σοσιαλιστικού κόμματος στην δυτική Γαλλία, να μην κάνει τίποτα. Οι γυναίκες πλέον είναι έτοιμες να βγάλουν από τα σεντούκια τα μουνόχειλα τους σαν τίμιες κορασίδες, που είδαν πούτσο, κι ανέκραξαν:

Όλο αυτό το πράμα, θα εισέλθει εντός της τόσο στενότατης μουνιακής κοιλότητας μας, που ακόμα ρωτάμε τον ιερέα της ενορίας, γιατί το έχουμε;

Μην ξεφεύγουμε όμως. Ο αποφυλακισθείς κατηγορούμενος είχε πει μια πολύ σοβαρή κουβέντα: « Οι Έλληνες ζούνε στα σκατά.» Και σίγουρα είχε δίκιο, αλλά είναι προτιμότερο να έχουμε και κάποιο νησί και να κάνουμε μια βουτιά στο Αιγαίο σαν φτωχοί, παρά να είμαστε περιστοιχισμένοι από καμιά σαρανταριά αραπάδες του Χάρλεμ και την ώρα που φτύνεις οικονομικές μαλακίες, να αισθάνεσαι σαν τον πούστη που τον πηδάει άλλος από αυτόν που είχες επιλέξει για τον έρωτα σου. Και το χειρότερο από όλα είναι ένα: Μετά από τον εξευτελισμό σου, να ακούς ότι η γυναίκα σου είναι δίπλα και πρακτικά να το παίζει αδικημένη και να περιμένει την αποζημίωση της σαν την Χίλαρι Κλίντον.

Υπάρχουν όμως σοβαρά νέα; Στην δεύτερη σελίδα τη εφημερίδας δεν υπάρχουν ποτέ. Τα πάντα είναι στην πρώτη σελίδα. Όπως την πάτησε ο Στρος Καν. Που είπε στην καμαριέρα:

-Στρος εσύ, κι εγώ Καν.

Αλλά η γαζέλα η τίμια, δεν πρόλαβε να Στρως Καν.

Βλάχοι κι οι δύο. Κυριότερα ο αξιόλογος , που μπορεί να πήδαγε μεν αλλά είχε κι άλλο κουσούρι. Μίλαγε πολύ. Για τις πρακτικές του ΔΝΤ και το πώς μπαίνει στις χώρες. Για το πώς επιβάλλεται η παγκόσμια πρακτική της εξουσίας σε κάθε μαλάκα φοβισμένο. Κι ενώ είχε την εντολή να πηδάει μόνο χώρες , αυτός σε κάποια φάση άρχισε να κυνηγάει μεμονωμένους ανθρώπους. Κι ενώ είχε συγχωρεθεί στο παρελθόν διότι τότε, δεν μίλαγε. Οπότε το σύστημα τον απέλυσε διότι δεν έκανε καλά το καθήκον του. :

Σου είπαμε να γαμάς λαούς, όχι άτομα. Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από μια καμαριέρα. Μόνο εσύ έχεις να χάσεις. Λεφτά έχεις. Γιατί δεν έπαιρνες ρε μαλάκα μια πουτάνα; Οικονομία έκανες με τα λεφτά που σου δίναμε ; Κι είσαι και στην Αμερική, που τα πάντα τα έχουμε ρυθμισμένα. Δουλεύει το κράτος. Δεν είσαι στην Ελλάδα, που θα πήγαινε κατηγορούμενη η καμαριέρα.

Και φυσικά τα πάντα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Δηλαδή ο ενορχηστρωτής έριξε την πεπονόφλουδα, ο Στρος Καν την μάζεψε και μετά ανέλαβε η δικαιοσύνη αλλά και το πόπολο που θα υμνήσει για άλλη μια φορά το πόσο αποτελεσματικά δουλεύουν τα πάντα στην πλανηταρχία. Μέχρι κεραίας δίδυμου πύργου. Διότι ο Στρος Καν, που μάλλον θα αθωωθεί , τα έκανε μαντάρα. Ο απλός πολίτης θα σκεφθεί ότι την γλύτωσε ο υπόδικος διότι με τόσα λεφτά, εύκολα λάδωσε και την σκαπούλαρε. Οπότε σαν διεφθαρμένος δεν χρειάζεται σαν πολιτικός. Διότι ο καθημερινός άνθρωπος είναι με την καμαριέρα ντε φάκτο, για να μην πω ότι είναι καμαριέρα. Οπότε μια τέτοια του ρίξανε οι πλανητάρχες , όπως ρίξανε και το πρακτορικό «σοσιαλιστικό» κόμμα εδώ, για να περάσει τα μέτρα της υποδούλωσης.

Κι αυτός ο Γάλλος δεν έχει καμιά σχέση με τον Μπερλουσκόνι, που τον είχα υπερασπισθεί. Ο Καβαλιέρε είναι κύριος κι άντρακλας. Τούτος εδώ είναι λιγούρης σαβουρογάμης σαν κλασσικός σοσιαλιστής, που το παίζει και βιαστής. Ούτε στα κανονικά γαμήσια δεν είναι καλοί αυτοί. Και σωστά τον έχουμε αποκαλέσει, Καμαριέρε. Θα τον συγκρίνω με τον Σίλβιο; Κι η κοσκινού τον άνδρα της με τους πραγματευτάδες; Άντε με το σύστημα, που κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχει. Κάτι μαζεμένοι ανώμαλοι είναι. Φυσικά παρά φύσιν.                      

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ

         Τον έχω αντιμετωπίσει με την μάνα μου. Που της είχα αγοράσει και μηχανάκι προσωπικό να τσιμπιέται κάθε μέρα και να μετριέται. Γιατί μου είχε πρήξει τα ούμπαλα με την ασθένεια που δεν ελέγχεται με τίποτα. Κι είχε αισθανθεί μια ασφάλεια με τις κινήσεις μου. Με τον τρόπο της βέβαια. Έτρωγε ο,τι ήθελε, κανόνιζε τις δοσολογίες του χαπιού ανάλογα με το μέγεθος της τούρτας που γούσταρε να ρίξει μέσα της, άλλοτε το αντιμετωπίζαμε σαν υπεργλυκαιμία κι άλλοτε σαν φαρμακευτική υπογλυκαιμία κι ήμασταν όλοι χαρούμενοι.
            Το ανέκδοτο δεν σας το έχω πει.
             Δύο κύριοι Παπαδόπουλοι πάνε στον γιατρό να δώσουν αίμα. Ο ένας για εξέταση σακχάρου κι ο άλλος για AIDS. Την απάντηση πάει να την πάρει η σύζυγος του ενός. Ο γιατρός όμως έχει μπερδέψει τα ονόματα και τις αντίστοιχες εξετάσεις. Οπότε λέει στην αδημονούσα κυρία:
         - Άκου. Δώστου ένα καταϊφι να φάει, κι αν δεν πεθάνει, μην τον πηδάς.
          Και καταλαβαίνω τι μπορεί να έγινε με τον Αχιλλέα και τον αχίλλειο τένοντα του στα αποδυτήρια.
         - Μωρή μαλακισμένη, καταλαβαίνεις οτι λόγω της έντασης ( εκείνος το είπε ) το σάκχαρο ( ζάχαρο το είπε ) έχει βαρέσει χρώμα σαν την φανέλλα του χρηματοδότη μου; Φύγε μωρή υπάλληλε από μπροστά μου. Περαστική από το σώμα. Πρέπει να βρω το χάπι μου που λέγεται Κωσταντινέας.
         - Κύριε, σας βλέπω παχουλό. Είναι αδύνατον να έχετε διαβήτη.
         - Βρε δεν πας να γαμηθείς; Είμαι ειδική περίπτωση διαβητικού. Σαν τη μάνα του Στήβεν, που έκανε τις δικές της διαγνώσεις.
         - Και γιατί κλωτσάτε την πόρτα ( ο πληθυντικός χρησιμοποιήθηκε διότι η εισαγγελεύς - που είχε παρουσία λόγω Αδαμίδη κατά το live-AEK-  τον έβλεπε πολλούς διότι πριν είχε πάει και για τσίπουρα στο λιμάνι); 
         - Η πόρτα μωρή μαλακισμένη είναι ένα φυσικό εμπόδιο που κατευνάζει την ντοπαμίνη μου και πριν το χάπι ρίχνει λίγο την δυσμενή επίρρεια που έχει ο διαβήτης στον οργανισμό μου. Κάθε κλωτσιά είναι και μερικά μιλιγκράμ πιο κάτω. Η κλωτσιά είναι εκτόνωση του διαβήτη. Βγάζω από μέσα μου το κακό κι ακούει κι εκείνο το αρχίδι που παίζει 50-50.
        - Πώς μιλάτε κύριε έτσι; Νομίζετε οτι μια γυναίκα δεν έχει δύναμη; Εδώ μια καμαριέρα βούτηξε ολόκληρο ΔΝΤ, δεν μπορεί μια εισαγγαλευς;
        - Βρε φύγε από μπροστά μου μην εκτονώσω τον διαβήτη κι αλλοιώς. Σαν πόρτα σε βλέπω.
        - Ακούστε κύριε. Δεν σας γνωρίζω αλλά θα σας αφήσω να πάρετε το χάπι σας. Όμως " τούτη η πόρτα είναι δικιά μας. Δεν μπορεί κανείς να μας την καταστρέφει. " ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ.
           ΦΥΣΙΚΑ Η ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΗ. ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΜΠΕΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ,  ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ.
           ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΧΑΠΙ ΗΤΑΝ ΛΗΓΜΕΝΟ; ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ, ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ( οι δυνάστες των λαών ) ΒΑΡΑΒΑ;
           Το μόνο κακό στην ιστορία του διαβήτη, είναι οτι είναι ανίατος. Κι άρα ο Αχιλλεύς πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα - συγνώμη η πιθανότητα - να έχει παρατήσει τα χάπια του ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΡΙΑΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ. Ευτυχώς δεν είναι μεταδοτική ασθένεια για να πάει και στον Μαρινάκη τον ευρύστερνο. Αυτός έχει άλλα χάπια να επικαλεστεί στην επιτροπή για την καταπολέμηση της βίας. ΠΟΥ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΔΡΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΕΙΔΟΥΣ ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ. Τι να κάνουμε ρε παιδιά; ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΑΠΛΟΙ SUPPORTERS ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ :
   " ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ."
             ΚΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ, που είναι ύπουλη ασθένεια και μπορεί να προκαλέσει μέχρι κι εγκεφαλική μαλάκινση ή σκλήρυνση των αρτηριών. ΚΙ ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΜΠΕΟ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΥΣΩΜΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ. ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑ.
            ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, που επειδή δεν έχει ελέγξιμο διαβήτη, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΙΜΑΕΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Κοινωνικό κράτος, όχι παίξε γέλασε.
         ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ;  ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΕΤΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΠΑΔΟΙ;
          ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ;
          ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ SUPPORTER ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΝΟΜΠΙΣΤΙΚΑ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΛΑΡΙ;  ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΑ.
        ΥΓ. ΥΠΑΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ; ΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ;
            ΒΡΕ ΒΛΑΚΕΣ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ;
           ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΠΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ CHIPITA;
                                    ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ.
        ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΙΡΕΥΟΥΝ ΧΩΡΟΥΣ.
                 ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΝΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
              ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΙΛΙΑΡΔΑ;
                        ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΟΥΜΕ ΚΑΛΑ, ΚΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΩΛΟ.
            ΤΕΜΠΕΣΙΡΙ ΚΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ. ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ.
                        ΜΠΕΟΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΔΕΣ, ΦΟΥΣΚΩΣΑΝΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΜΠΑ.
                     ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΕΚ - ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ

           Μια εικόνα βγαλμένη από το μέλλον. Με το άδειο γήπεδο , σαν να πέρασε ο κυκλώνας του Μιζούρι, με το φτηνό ρόστερ και το σχολικό ποδόσφαιρο, τον προπονητή που ό,τι μπορούσε κατέβασε και με τον κορυφαίο παίκτη τεχνικά να μάχεται για να φύγει μετανάστης. Όχι οτι δεν είναι ήδη βάσει καταγωγής, αλλά μάλλον πρέπει να διάλεξε λάθος. Σαν τον Πακιστανό που έίχε ακούσει για την ΕΟΚ κι οτι η Ελλάδα είναι μέλος της και τώρα θα πρέπει να πάει αλλού.
           Πρώτο ημιχρόνιο και τα είδαμε αυτά που έρχονται. Ο άγιος Σάχα, με τον κορυφαίο Καράμπελα και  τον ορθολογιστή Ματέος. Οι πάγκοι; Η διαφορά των λύσεων. Οι μεν θα είναι βασικοί του χρόνου, οι δε θα φύγουν. Ο ένας προπονητής με το μαντήλι κι ο άλλος επικοινωνιακά να παρακαλάει να μείνει. Τι έμεινε πρακτικά; Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΑΚΑ που όμως δυστυχώς φέρει επάνω της και μια διαφήμιση. Σαν να λέει: ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, Η LG  ¨Η ADIDAS. ΑΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ.
           Και σκέφτομαι και την ένσταση αύριο. Άντε και την κέρδισες ( που αποκλείεται ).  ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ( πλέον μέσα κι εγώ ) ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΤΟΝΙ; ΕΔΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ UEFA; ΕΙΠΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΙ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ. ΜΕ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΑΣΦΑΙΡΟ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ; ΟΧΙ ΜΩΡΕ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ.
          Αλλά λογικά η εξέλιξη ήταν αυτή που την περίμενε ο καθένας. Βλέπετε οτι τα παραρτήματα έχουν λόγο τιμής. ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ. ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΦΟΥ έπρεπε να αποδείξει ο Σισέ οτι είναι καλύτερος από τα λοιμά που τον φυλάγανε. Κατά τα άλλα υπάρχουν Αεκτζήδες ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΝΕ ΑΔΙΚΑ; ΤΟΤΕ ΚΑΝΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ; ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΔΙΚΑΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ.
           Και παρακαλάνε τον Χιμένεθ να μείνει; ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΤΗ ΕΧΕΙ. ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΒΛΙ ΕΧΕΙ; ΔΗΛΑΔΗ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΟΝΟ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΑΝ ΓΑΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΛΛΙΑ, ΕΧΕΙΣ ΜΟΥΣΙ. ΑΝ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ( σε στήση εννοώ ) ΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.
           Μα είναι κριτική παιχνιδιού αυτή; Όχι βέβαια. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΛΑ, ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΜΠΑΧΑ, Ο ΝΤΑΝΤΟΜΟ, Ο ΝΤΡΙΠΙΤΣ κι όχι η γυναίκα του, αλλά και ο Τριτσώνης σαν διαιτητής. ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ.  ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΟΜΑΔΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ. ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ.
           ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ. Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΔΙΑΚΙΩΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΆΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ.ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ, όχι για τους τσουκαλάδες.
           ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΠΟΥ ΠΑΣ; ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΑΣ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΣ ΤΟΝ ΒΟΛΟ;
              ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕ, ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.  Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΔΙΚΑΝΙΚΑ.
             ΠΑΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΝΟΥΜΕΡΑ, που όμς έχετε και υποστηρικτές.
    ΥΓ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΑΕΚ ΧΑΝΕΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ, ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ. ΣΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΧΑΝΕΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΕΛΛΑΔΙΤΗ. ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ. ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΘΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ. ΕΧΩ ΝΟΜΙΜΟ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΓΑΜΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.
     ΥΓ. Ανώνυμε με την ηθική και τα λεφτά. Να συνεχίσουμε την κουβέντα. Έχω απαντήσει στα δημοσιεύματα σου.

Η ΕΝΣΤΑΣΗ

          Πρόκειται για μια νόμιμη πράξη σίγουρα. Είναι όμως ηθική; Διίστανται οι απόψεις ανάλογα με το αν είσαι fan του Βουλγαράκη, τι δουλειά κάνεις σε σχέση με δημόσιες μίζες κι αν είσαι μπλεγμένος κι εσύ σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Να το ρωτήσω ανάποδα; Το ηθικόν είναι πάντα νόμιμο; Και μην βιαστείτε να απαντήσετε. Σκεφθείτε απλά οτι τα ηθικά αλλάζουν ανά μια πενταετία.
        Όμως εδώ μιλάμε για μια ένσταση της ΑΕΚ εναντίον του Βόλου. Δηλαδή μιας ομάδας που έπαιξε καλά φέτος κι ήταν η ευχάριστη έκπληξη. Και η ΑΕΚ έχασε στον Βόλο κανονικότατα. Μπορεί να έπαιξε καλύτερα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.  Ούτε η διαιτησία μας στέρησε κάτι για να μιλήσω για παρασκηνιακές ενέργειες του Μπέου.
        Η διοίκηση όμως της ομάδας μας, στην ουσία προσωποποιεί την ένσταση λόγω της κόντρας Αδαμίδη και Μπέου. Που φυσικά ο Μπέος είναι απαράδεκτος. Και θυμάστε καλά τι του έχω σούρει εδώ μέσα. Με κυριότερα ενοχλητικό το " υπάλληλος " που ξεστομίζει διαρκώς. Που είναι σαν να υποτιμάει το 95% του πλανήτη. Τα " βλάκας, επικίνδυνος " κλπ δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα.
       Αλλά αυτός ο Μπέος, στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έκανε τίποτα. Αντιθέτως, υποδέχθηκε σωστά τους παίκτες μας, την διοίκηση και το τεχνικό τημ και δέχτηκε να αρχίσει το παιχνίδι παρά την ύπαρξη κάποιων οπαδών μας. Αν ήθελε το γράμμα του νόμου, θα τους είχε βγάλει έξω. Και να πω και κάτι ακόμα: ΟΡΘΟΤΑΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΑΙΖΟΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ. Και να πάω και λίγο παραπέρα: ΚΙ ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑ.
        Θα μου πείτε οτι ήταν τιμωρημένος και μπήκε στο γήπεδο πριν τον αγώνα ( δεν υπάρχει παρανομία εδώ ) αλλά και πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Και τώρα θα ασχοληθούμε με την γελοία δικαιοσύνη που θα ψάχνει να αναλύσει αν τα αποδυτήρια είναι αγωνιστικός χώρος ή δεν είναι. Ήδη έχει μιλήσει κι ο μοντελοπνίχτης κι έχει πει οτι τα αποδυτήρια είναι γήπεδο. Και η ΑΕΚ θα σταθεί στο γράμμα του νόμου κι όχι στο πνεύμα του. Δηλαδή το νόμιμον είναι και ηθικόν.
        Και θα μπορούσε βέβαια ο Μπέος να έχει φυλαχτεί και νάχει πάνω του τα χάπια ( μαλακίες είναι αυτά βέβαια ). Και νάχει πλημμυρίσει τα αποδυτήρια από μπράβους για να κάνουν την δουλειά του. Θα μου πείτε βέβαια οτι συνελήφθη. Ξέρετε γιατί; Για φθορά δημόσιας περιουσίας και με τακτική δικάσιμο στις 26/6. Την Πέμπτη, αύριο, είναι η ένσταση.
        Χιλιάδες πράματα θα μπορούσε να είχε κάνει ο Αδαμίδης εναντίον του Μπέου στην διάρκεια της σαιζόν. Τώρα πρακτικά πάει να τιμωρήσει, όχι τον Μπέο αλλά τους παίκτες του Βόλου, τους φιλάθλους αλλά κι όλη την καλή του παρουσία σαν ποδοσφαιρική ομάδα φέτος. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
        ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΛΝΕΡ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.
        Τέλος πάντων, μιλάμε για χρήματα κι άρα δεν πολυπαίζει ρόλο και η ηθική. ΜΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ. ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΙΝ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΙ ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΟΥΓΙΑ, ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ( καθαριστριών, παραγόντων, φουσκωτών κλπ ) ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.
         Αλλά και να κερδηθεί η ένσταση, υπάρχουν λεφτά για την ΑΕΚ; ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΝΟΙΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΝ.  ΕΙΔΙΚΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΜΙΑ ΠΟΥ Η ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΕΟΣ:
    " ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΝ ΠΑΟ, ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ."
           Θα μου πείτε βέβαια οτι τρελάθηκα τελικά. 70 εταιρείες στοιχημάτων δεν παίρνουν ποντάρισμα για τον άσσο της Τούμπας κι εγώ πιστεύω τον Μπέο. Όχι δεν λέω αυτό. Άλλο λέω:
          Οτι κι έτσι νάναι, ΑΣΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ.
         Γιατί εκτίθεσαι σαν ΑΕΚ; Μα, θα απαντήσει κάποιος, οτι είμαστε ανδρική ομάδα. Και γιατί εγώ πιστεύω οτι οι ανδρικές ομάδες κερδίζουν τα παιχνίδια στο γήπεδο κι όχι στα χαρτιά; Αυτή είναι η περίφημη δήλωση Κόκαλη, που απέδειξε στον καθένα μας το γιατί ονομάζω τον γάβρο
 " δαφνοστεφανωμένη αδερφή ".  Κι άλλος θα πει οτι πρέπει να τους πολεμήσουμε για όσα μας έχουν κάνει. Κι εγώ θα πω οτι άνετα σε πηδάνε αύριο πατόκορφα αλλά και για όσα χρόνια θα είναι ο Μαρινάκης στα πράματα. Κι επίσης θα πω, οτι αν χρησιμοποιείς τα δικά τους μέσα, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΙΔΩΡΕΙΣ.
        Όμως εγώ είμαι Αεκτζής και διαφορετικός. Και δεν είμαι υπέρ της ένστασης που έμαθε η διοίκηση της ΑΕΚ για το δικαίωμα της από κάποιο ραδιόφωνο. Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Φυσικά κάθε διαφωνία είναι δεκτή. Δεν εκφράζω το αλάθητο του Πάπα. Το συναίσθημα μου καταθέτω κι ένα ίσως αιρετικό επιχείρημα. Που είναι σε απόλυτη συμφωνία με αυτό που είχα γράψει παλιότερα: ΑΝ Η ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗΣ ΤΟΤΕ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ. Κι είχα ακούσει πολλά για κάποια κιτρινόμαυρη διαφορετικότητα.
     ΥΓ. Έχω την εντύπωση οτι η συνάντηση μας είναι στις 16/6. Ημέρα Πέμπτη σε σημείο του Χαράλαμπου. Εγώ θα κάνω τα τηλέφωνα κι υπολογίζω περί τις 4-5 μετά την δουλειά. Όσοι ενδιαφέρονται, πέραν των γνωστών, περιμένω στο ταχυδρομείο μου:
stevenavramidis@yahoo.gr
ΚΙ ΟΣΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΙ.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΟΙ SUPPORTERS

         Πραγματικοί Αεκτζήδες, θα έλεγα στα όρια του τυφλού οπαδισμού. Στα περιθώρια της θρησκείας, που πολλές φορές ήρθα σε κόντρα, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Όλοι ζούμε, είναι γεγονός. Αλλά δεν βλέπυμε την ζωή ίδια. Άλλος την βλέπει μέσω θρησκείας, άλλος μέσω καλοπέρασης, άλλος μέσω ηθικής, κι άλλος " να τελειώνουμε και να φεύγουμε ". Κατηγορείται  κανένας;  Όχι. Όλοι φτιάχνουμε την κοινωνική καταχνιά.
           Το σχέδιο των supporters, το έχουμε αναλύσει. Μέχρι Πλάτωνα ρίξαμε μέσα. Και το σίγουρο είναι οτι η λαϊκή βάση, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί τώρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΗ, ούτε καν σαν νομολογία. Άρα, πρέπει η επιβίωση να πάει κάπως αλλοιώς. Κι εδώ προκύπτουν τα ερωτήματα.
           Είναι δυνατόν ένα ελιτίστικο club να πετύχει συσπείρωση κόσμου; Κάποιοι που απέτυχαν επικοινωνιακά να κυρώσουν το τι διάολο κάνανε μέσα στην ΠΑΕ - ΚΙ ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ - να πείσουν τον κοσμάκη για τα αγαθά τους σχέδια; ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΠΠΟΚΟΜΟΥΣ. Λάθος καταγεγραμμένο, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΙΜΟ.
           Φυσικά έχω πάρει τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις. Δηλαδή οτι κι αυτός που έβαλε 200, κι ο άλλος που έβαλε 1000, θα έχει την ίδια πιθανότητα και δυνατότητα στο " εκλέγεσθαι και διοικείν " με αυτόν που έβαλε 100 χιλιάρικα. ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. Μπορεί να γίνει πιστευτό αυτό; Δεν θέλω απάντηση. Περιορίζομαι στην διδασκαλία του Χριστού: ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ. Κι αυτή, μετά από κάποια χρόνια, κατέληξε στο 10%  του παγκόσμιου πληθυσμού.  Και τα ποσοστά δεν κάνουν ποτέ λάθος. ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ, λοιπόν, ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ , κατά την γνώμη μου.
           Είναι ένα στοίχημα δύσκολο. ΔΙΟΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΕΙ, ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΤΙ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ, ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ( όσοι έχουν )  ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.  ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ. ΕΠΙ ΝΤΕΜΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ CLUB ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ ΔΙΕΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΔΙΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. Φυσικά Κουδούνας λέγεται, και τα ονόματα λένε τα πάντα. Είσαι υποχρεωμένος να εξυπηρετείς το όνομα σου σαν άνθρωπος.
              Στο σχέδιο αυτό, το μεγάλο λάθος είναι ΟΤΙ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ελλείψει άλλων που έχουν και δουλειές, ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ. ΚΙ ΑΡΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΟΙ SUPPORTERS, ΣΚΈΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ, αφού και, έμαθε στην διάρκεια της θητείας του αλλά και, " πού τώρα να ψάχνουμε να βρούμε καινούργιο;" ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ( τα έχω πει όλα στα σχόλια των τελευταίων ημερών σε σας, αλλά και στους ίδιους στα τηλέφωνα ).
               Δηλαδή εδώ υπάρχει μια προσπάθεια σαν του 2004, αλλά χωρίς μπροστάρη. ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΦΘΑΡΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ( όλα από εκεί εξαρτώνται ) ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.  ΚΙ ΟΣΟ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΑΓΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ( αν ) ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ. ΑΦΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
         ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΑ, που όμως έχει και μια δικαιολογία: ΣΤΙΣ 30/6 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
         ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΛΑΘΟΣ.
           Θα χαθεί η ΑΕΚ αν δεν παίξει στην Ευρώπη μια χρονιά; Έχει τον κόσμο που καταγράφεται στα χαρτιά; ΟΙ SUPPORTERS ΛΕΝΕ 1- 1,5 ΜΥΡΙΟ, εγώ λέω 0,5 ενεργό. Είναι προσβολή στην ιστορία μας; Θα χάσουμε κόσμο;
            ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.  ΚΑΤΣΕ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΚΙ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ.  ΠΕΣ ΟΤΙ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΝΤΕΚΟΡ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΘΕΣ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ. ΕΝΤΑΞΕΙ. ΠΡΩΤΑ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ; ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΞΥΠΟΛΗΤΕ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ;  ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ; ΕΔΩ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙ ' ΑΥΤΗΝ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΚΑΜΠΙ.
              Πού καταλήγω; ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ. ΤΡΟΜΕΡΑ ΛΑΘΗ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ. ΕΧΩ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ. ΚΙ ΟΠΩΣ ΑΦΗΝΩ ΠΙΣΩ ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, δική μου, ΕΤΣΙ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΕΚ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. Ή ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ Ή ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ; Ο ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΜΟΓΙΟΣ, αν θελουμε το καλό της χώρας.
             ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΑΕΚ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΗΝΙΑΚΕΣ;
          ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.  ΠΩΣ; ΕΛΑ ΝΤΕ. ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ.
        ΜΟΝΙΜΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΛΟΓΩ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ;
            ΗΘΟΣ ΚΙ ΑΡΧΙΔΙΑ;
              ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ  ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ.
                            ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ; ΟΤΙ Η ΗΘΙΚΗ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ;
                         ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΓΑΜΑΕΙ Η ΗΘΙΚΗ Ή ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ;
                                                    ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ:
                                                         Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ.
                    YES, THE MOTHER FUCKER.
              ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ  Η ΑΥΘΕΝΤΙΑ.

                                  ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ;  ΑΜΕ.
                                     ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ.
                                                   Η ΜΑΛΑΚΙΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.           

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΑΕΚ

            Παιχνίδι αρκετά υψηλής επικινδυνότητας κύρια στον τομέα της προβοκάτσιας. Όχι τόσο πολύ από τις δηλώσεις του Μπέου, ή τις επακόλουθες του δικού μας που έδειξε την απειρία του. Πιο πολύ από την γενική είσοδο των "φιλάθλων' και τα ανεξέλεγκτα εισιτήρια. Εύκολα σε κάποιο γκολ της τοπικής ομάδας, θα μπουκάρανε άνθρωποι χωρίς διακριτικά και για πλάκα θα σφαλιαρίζανε κάποιον δικό μας, οπότε ο πρόεδρος θα έπαιρνε την ομάδα να φύγει.
        Το πρώτο ημιχρόνιο, κύλησε σωστά. Με καλή αμυντική λειτουργία, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ, αλλά με καλό στήσιμο και περιμένοντας την γνωστή φετεινή ΑΕΚ: ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ. ΑΥΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟΤΑΙΝΙΕΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ, που θέλει την κόντρα. Που βγήκε σε καμιά δυό περιπτώσεις, αλλά κι αυτοί είναι μικρή φανέλα. Δεν ξέρουν πού παίζουν και δεν ξέρουν τι ιδιοκτήτη-ενοικιαστή έχουν; ΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑΣΑΙ, ΤΙΜΑΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ.
           Και πρέπει να καταλαβαίνετε οτι η κριτική , λόγω τηλεόρασης , γράφεται σπαστά. Σαν να περιμένω να αλλάξει κάτι σημαντικό με τον Μπαχά ή τον Λαγό. ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΥΣΤΟΧΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΒΟΚΛΩΤΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗΣ. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ και να μην είσαι αυτοδύναμος. Πάντα μπλεγμένος θα είσαι, και κυριότερα θα νοιώθεις. ΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΛΑΟΦΙΛΙΑ. ΚΑΙ ΣΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΚΑΝΟΣ. ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕ.
       Και φυσικά πήγε σε αυτό που έλεγα το πρωί στον Δημήτρη. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΑΕΚ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΝ ΝΤΙΟΠ ΚΙ ΟΣΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΠΗΓΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΑΓΑΜΕ. 
        ΠΟΛΥ ΚΛΩ ΚΛΩ ΚΙ ΑΥΓΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΙ ΕΝΩ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ Η ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΗ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΜΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΟΥΛΕΥΤΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΟΛΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ.
           ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΡΙΜΕΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ. ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. 
          ΚΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, κατά την γνώμη μου, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,. ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.  ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΟΥ.
 ΠΑΝΤΩΣ ΑΜΥΝΑ ΠΑΙΖΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ.
                      ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ SUPPORTERS. ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΤΙ;
              ΟΤΙ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΣΟΤΡΙΧΑ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ. ΤΟ ΑΝΕΧΕΣΤΕ;  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ, ΠΟΥ ΞΑΝΑ, ΝΤΕΜΗ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ;
         ΥΓ1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ;
         ΥΓ2. ΟΥΤΕ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ;
                   ΒΑΖΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.
                             ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ.     

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


Τελικά το πρόβλημα του να είσαι χρεοκοπημένος, δεν είναι και τόσο μεγάλο μακροσκοπικά. Θυμάμαι έναν φίλο των γονιών μου, που έλεγε: « Τώρα που είμαι μπατίρης και χρωστάω παντού, αισθάνομαι πιο τυχερός. Όλοι εύχονται να είμαι καλά. Αν πάθω κάτι, τι θα κάνουν όλοι αυτοί που με περιμένουν έξω από την πόρτα; Τώρα νοιώθω ότι έχω πιο πολλούς φίλους.»

Βέβαια δεν δίνει κάποια λύση η παραπάνω φιλοσοφική θέση, αλλά οπωσδήποτε προτείνει έναν συμβιβασμό ικανό να σε κάνει να ξεαγχωθείς. Αφού λεφτά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν κι αφού μέχρι να πεθάνεις θα χρωστάς, άραξε και παρακολούθα τους δανειστές σου να προσπαθούν να βρουν τον θαμμένο θησαυρό του Αλή Πασά.

Κάτσε στην σκιά του δένδρου κι απόλαυσε το παιχνίδι. Παίζεται με χαρτιά και θυμίζει έντονα τον παλιό μουτζούρη που παίζαμε με τις γιαγιάδες μας. Εκεί που έχανε αυτός που του έμενε ο ρήγας στο χέρι. Όλοι οι άλλοι ήταν ψιλοκερδισμένοι. Κι ειδικά αυτοί που δεν παίζανε κι απλά βλέπανε.

Αυτό γίνεται και με την χώρα και το χρέος της. Ένα διαπλανητικό χαρτοπαίγνιο, που όλοι αγωνίζονται για το ποιος θα χάσει τα λιγότερα. Διότι όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, αλλά αν το πουν επίσημα, τότε δεν πρόκειται να πάρουν πίσω τίποτα. Οπότε πηγαινοέρχονται και βάζουν μέτρα καθυστέρησης της νεκροψίας προσπαθώντας να καλύψουν τη βλακεία τους που δώσανε λεφτά σε ένα σύστημα ανύπαρκτο.

Μιλάμε για αλισβερίσι μαλακών με μαλάκες. Στη μέση δε οι οικονομικοί αναλυτές, που ο ένας κοντράρει τον άλλον λες και στα πανεπιστήμια μαθαίνανε άλλες θεωρίες. Που βέβαια όλοι τα ίδια άκουσαν, αλλά προκειμένου να σώσουν τους εργοδότες τους που μπήκαν στον τζόγο, άλλος μιλάει για κούρεμα, άλλος για αναδιάρθρωση, άλλος για εθελούσια αναπροσαρμογή κι άλλος για ελεγχόμενη πτώχευση.

Και ψάχνω να βρω ποιος είναι ο πιο μαλάκας. Εγώ ο τεμπέλης που ζήτησα δανεικά κι αγύριστα, ή ο άλλος, ο σοβαρός δουλευταράς, που έδωσε στον καραγκιόζη επισφαλή δάνεια; Χώρια που έπαιρνε και μπόνους για την ύψιστη συμφωνία που πέτυχε. Δηλαδή υπάρχει και προϊστάμενος του μαλάκα. Μαλακάτερος κατά τον συγκριτικό βαθμό.

Και φοβάται η Γερμανία να μην χάσει λεφτά. Και σπεύδει όλη η ΕΕ να μην σκάσει το ελληνικό μπαλόνι και λερωθεί ολάκερη από τα τζατζίκια . Και τρέμει η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα να μην κάτσει πάνω στο παγωτό. Και φυσικά πετάγεται κι ο μαυρούκος των ΗΠΑ στο όλο κόλπο, αφού η ασφαλιστική AIG που την έσωσε το αμερικανικό δημόσιο κι είναι πλέον κρατική, έχει αγοράσει όλα τα ασφάλιστρα κινδύνου από τις τράπεζες που δίνανε τα λεφτά αβέρτα κουβέρτα. Μιλάμε για γραφικούς, που όμως ξέρουν οικονομικά. Δηλαδή δεν ξέρουν τίποτα.

Κι είχα χρόνια έναν καβγά με την σύζυγο, που τυγχάνει κι εκείνη επιστημονάρα επί των χρημάτων. Όταν αγόραζα κάποια πολιτική εφημερίδα, τράβαγα κατ’ ευθείαν το οικονομικό ένθετο, που δεν μπορεί να είναι τυχαία βαμμένο ροζ ή πορτοκαλί, και το πέταγα στα σκουπίδια χωρίς να το ανοίξω. Τι να μου πει ο τίποτας που το είχε γράψει; Πώς θα πάει η τάδε εταιρεία ή η μετοχή του δείνα κολοσσού; Γιατί τον καλέσανε τον δημοσιογράφο οι επιχειρηματίες; Για να του πουν τα σχέδια τους; Η μόνη περίπτωση που μπορεί να τον είχαν κεράσει κανά ποτό, θα ήταν αν τον χρειαζόντουσαν σαν παπαγαλάκι για να χειραγωγήσει κάποια μετοχή και να το παίξει παπαγαλάκι. Σαν τους κλόουν στα τσίρκα που πρέπει να κρατήσουν απασχολημένο το κοινό μέχρι να βγουν τα λιοντάρια ή οι ακροβάτες. Φυσικά η σύζυγος δεν πείσθηκε ποτέ, εγώ συνέχισα την ίδια πολιτική και μια χαρά είμαστε παντρεμένοι στον αγώνα ποιος θα δικαιωθεί τελικά.

Γνωρίζουμε λοιπόν όλοι, ότι ο τζογάρων συνήθως χάνει. Οι δανειστές δεν το είχαν πάρει χαμπάρι; Το ξέρανε μια χαρά, οπότε βγήκε επιτέλους το σενάριο της μπιρ παρά απόκτησης της δημόσιας περιουσίας μας έναντι του χρέους. Βάλανε και δέκα πράκτορες που τους ψήφισε κι ο πανέξυπνος δημοκρατικός λαός κι όλα εντάξει. Άντε νησιά, άντε βουνά, άντε ΔΕΚΟ. Κι άντε και τα πήραν όλα οι αφέντες. Κι άντε και φέρανε τους Βησιγότθους τους για μαζικό τουρισμό με τους Έλληνες γκαρσόνια. Λύθηκαν όλα; Έτσι το βλέπουν οι φωστήρες.

Με μια μικρή ερώτηση. Αν η Ελλάδα, που αντιπροσωπεύει μόνο το 2% στο καλάθι του ευρώ, πτωχεύσει, ο Γερμανός πού θα πουλάει τα προϊόντα του; Αν λοιπόν η Ελλάδα δεν μπορεί να αγοράσει τα γερμανικά αγαθά, η Γερμανία δεν θα αυξήσει την ανεργία της κατά κάποιο ποσοστό; Και σκέψου να γίνει και ντόμινο σε όλα τα pigs. Εδώ σε θέλω κάβουρα που προσπαθείς να λύσεις φαύλους κύκλους.

Πάντως εγώ είμαι έτοιμος να πηγαίνω στην δουλειά με γαϊδούρι που στο καπούλι του θα έχει το 3,16i της παλιάς BMW που οδηγούσα. Δέχομαι ότι φταίω μόνο εγώ για το χάλι μου. Έξω λοιπόν απ’ όλα. Έξω από τα ευρώ και ξανά φτώχεια, όπως την δεκαετία μετά τον πόλεμο. Με μουλάρια αντί για βέσπες. Με ανταλλαγή αγαθών μεταξύ μας αντί για αγορά ανύπαρκτων τραπεζικών φουσκών και παραγώγων του χρηματιστηρίου.

Και μια χαρά θα περιμένω στα νησιά νταβραντισμένος τις ξανθές Ούννες. Όσο πιο πεινασμένος, τόσο πιο καλό γαμήσι. Φυσικά, αν φταίω μόνο εγώ. Διότι αν αντιληφθώ ότι φταίνε και οι ξένοι για την κατάντια όλου του πλανήτη, τότε καλό είναι να συνέλθουν κι αυτοί και να κόψουν τις μαλακίες τους. Διότι σε λίγο θα μας πουν ότι η Ελλάδα φταίει για την Λήμαν Μπράδερς. Λες και μόνο η Ελλάδα χρωστάει. Μπουρδέλο είναι όλο το σύμπαν, είτε οικονομικά είτε ειρηνικά, αποτέλεσμα των σάπιων μυαλών που πήραν το πλοίο στα χέρια τους.

Γι’ αυτό σας λέω ότι έχει ενδιαφέρον να βλέπεις τον μουτζούρη. Φυσικά καλό είναι να ξαναπιάσεις στα χέρια σου το χωράφι και το μαγαζάκι σου και να πετάξεις όλες τις μαλακίες που σε βάζανε με δανεικά να αγοράζεις δήθεν για να βελτιώνεις το βιοτικό σου επίπεδο. Που τότε, δεν ξέρανε οι ξένοι πού πάνε τα λεφτά τους και μια χαρά χαιρόντουσαν με τους πλασματικούς δείκτες ανάπτυξης για τις οικονομίες τους, που διαβάζανε στα ροζ οικονομικά φύλλα των εφημερίδων τους.

Αυτή είναι η λύση; Ε, ποια είναι; Να σκοτωνόμαστε στους δρόμους και να θέλουμε όλοι να διοριστούμε στο δημόσιο επειδή φάγαμε την φόλα των ξένων, που σήμερα βρήκανε ότι η Ελλάδα μόνο φταίει. Και γι’ αυτούς οι άλλοι φταίνε; Ρε πούστη μου, πράγματι έχουμε μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό μας. Συγκινητικότατον.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ

           Ήδη έχει αρχίσει κι αναπτύσσεται μια διαφωνία για την αυριανή μέρα στην εταιρεία. Από τη μια μεριά είναι η πρόταση της λαϊκής βάσης κι από την άλλη, αυτή, η των supporters, που ονομάζεται κοινωνικής βάσης. Τα δυό σχέδια τα έχω στα χέρια μου, τα έχω συζητήσει και θα επιχειρήσω κάποιες σκέψεις. Κύρια για το πνεύμα των προτάσεων κι όχι για τα τεχνικά.
           Η λαϊκή βάση είναι να δημιουργηθεί μια λέσχη μελών ( τύπου ερασιτεχνικής ) με ετήσια συνδρομή κι όλοι να έχουν από μια ψήφο για την εκλογή των ανθρώπων που θα τρέχουν τα θέματα.
           Η κοινωνική βάση είναι κάτι σαν διεύρυνση του club των supporters σε περισσότερο κόσμο αλλά όχι με τις ίδιες οικονομικές απαιτήσεις και φυσικά όχι με ισότητα ψήφου.
          Αν τολμήσω να χρησιμοποιήσω Πλάτωνα, θα ονόμαζα το πρώτο σχέδιο δημοκρατία και το δεύτερο αριστοκρατία ( ή αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία- όχι οτι αυτά ταυτίζονται). Φυσικά και τα δυό πολιτεύματα έχουν και τα αρνητικά τους πρόσωπα. Το μεν πρώτο την οχλοκρατία ( όσοι έχουν ψηφίσει στην ερασιτεχνική εύκολα το φέρνουν στο μυαλό τους ) και το δεύτερο την τιμοκρατία. Δηλαδή, οτι δεν είναι κι ακριβώς άριστοι οι κυβερνώντες, αλλά είναι εκείνοι που μέσω χρημάτων θα μπορούσαν να αγοράσουν την θέση των τιμών.
          Μην σας κουράζω όμως. Το πρώτο σχέδιο είναι σαφέστατο και πανεύκολα αντιληπτό. Προβλέπει καθαρή ισότητα, μαζικοποίηση των φιλάθλων - οπαδών κι ένα χαμηλό βαλάντιο.
         Το δεύτερο σχέδιο, θέτει ένα κατώφλι χρηματικό κι ανάλογα με την αύξηση της προσφοράς του καθενός, προκύπτουν και τα σχετικά προνόμια. Μιλάω πάντα για την συμμετοχή στην διακυβέρνηση. Μοιάζει με ένα ελιτίστικο πλάνο, μια που πολύς κόσμος δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο μίνιμουμ ποσό που θα ζητηθεί κι άρα με το καλημέρα θα αισθανθεί οτι είναι στην άκρη. Αλλά κι αν δώσει κι αυτό το μίνιμουμ, πάλι δεν θα έχει την δυνατότητα του " συσπειρώνεσθαι, οργανώνεσθαι " και δεν θα μπορεί  να έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Η συμμετοχή θα είναι στα όρια του χρήματος κι όχι της ικανότητας.
        Είναι λογικό αυτό; Και ναι ( κατά supporters ) αλλά ΚΑΙ όχι. Στο όχι βρίσκομαι κι εγώ, διότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ CLUB. ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΩ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ( ή ακόμα και την θέληση ) ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΟΧΙ,  ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, αν και δειλά δειλά υπάρχουν πλέον φωνές διαφωνίας και μέσα στους supporters.
            Δηλαδή το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σχέδιο, είναι η με το καλημέρα ύπαρξη αντιπολίτευσης λόγω αποκλεισμού. Ενω στην "δημοκρατία" βεβαίως και θα υφίσταται αντιπολίτευση, αλλά δεν θα νοιώθει κανείς αποκλεισμένος.
        Να ξεκαθαρίσω όμως 2 πράγματα: ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ.
          - Αν η ΑΕΚ, πρόκειται να μετατραπεί σε λαϊκής βάσης, υποχρεωτικά θα πρέπει να περάσει από την πρόταση των supporters. Κι εδώ είναι η διαφωνία μου με τον Τάκη τον Κανελλόπουλο, που όμως τα είπε σωστά στον Αδαμίδη για το στρογγυλό τραπέζι των μετόχων και των άλλων "λεφτάδων" και την εγγύηση τους για το σχέδιο ( πρόταση που δεν έπιασε καθότι ο πρόεδρος ο σημερινός έχει προσωπικές φιλοδοξίες- εξ ου ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ για το πρόσωπο του).
         - Στο σχέδιο των supporters έχω αποφασίσει να συμμετάσχω, χωρίς να επιρρεάζει η συνεισφορά μου την θέση μου στο γήπεδο, τα εισιτήρια μου αλλά και την θέση μου για την ΑΕΚ.
             Βέβαια όλα σχετίζονται και με τα αγωνιστικά, που τρέχουν παράλληλα. Διότι το σχέδιο είναι βιώσιμο, αλλά χρειάζονται και κερασάκια. Και βέβαια το champions league δεν συζητιέται, αλλά ακόμα και με μορφή δανεισμού από τους σημερινούς, η άδεια ( 30/6) για συμμετοχή στην Ευρώπη εξασφαλίζει  5 μύρια, που άνετα μπορούν να επιστραφούν, και η ΑΕΚ με τα άλλα χρήματα να αρχίσει μια κάποια εξυγίανση.
         Πράγμα που νομίζω οτι το θέλουμε όλοι μας κι άρα λογικά προς αυτήν την κατεύθυνση θα πάω, κι ας σηκώσω εκατοντάδες διαφωνίες. Που θα είναι χρησιμότατες, αρκεί να έχουν έναν προσανατολισμό. Το να κινείται ο καθένας με το μακρύ του και το κοντό του, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι όλοι να διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων αλλά η διακυβέρνηση μια χαρά να περνάει ό,τι θέλει αφού ο ένας διαλέγει το ΠΑΜΕ κι ο άλλος το ΕΚΑ κι ο παράλλος άλλη πλατεία.
          Τα τεχνικά κομμάτια με τους λογαριασμούς και τα ποσά που θα μπαίνουν, τα κλιμακωτά προνόμια και τα λοιπά, θα τα ακούσετε στην συνέντευξη. Με άμεση επιρροή από το αυριανό αγωνιστικό αποτέλεσμα ( το κείμενο γράφτηκε την Δευτέρα και δεν το παίζω δήθεν- διορθώνω την Πέμπτη- ) κι αλλαγή στάσης των ιθυνόντων. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. ΔΙΟΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΚΙ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
             ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.
      ΥΓ1. Πιστεύω να έχετε πληροφορηθεί την συνέντευξη του ΔΧ. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να ασχοληθώ, ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΠΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, αλλά ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΥΛΙΣΩ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ, ΑΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ή ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΕΧΩ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΩΡΑΩ. ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΑΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΚΟΤΕΣ.
            ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙ.
        ΚΙ ΟΤΑΝ ΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΤΟΤΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ. ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ. ΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ;
        ΝΑΙ ΣΤΟ 10% ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ( αν ήταν στο χέρι μου θα τον άλλαζα ) , ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ.
         STOP. ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΥΛΙΚΟ DNA, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ AIDS ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑ.
      ΥΓ2. ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΩ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;
      ΥΓ3.  ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΜΠΕΟ; ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩ;
       ΥΓ4. ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ, Ή ΤΗΝ ΕΠΟ ΤΗΝ  ΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΓΛΥΦΕΙ;
        ΥΓ5. ΚΙ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΣ ΚΟΣΜΟ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ. ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ, που το παίζουν άνδρες, ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΕΔΡΑ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΙΑΧΩΒΑΔΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΔΕΡΦΕΣ;
         ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ.
              ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ.
       

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

           Να το πω εξ αρχής: Το πρώτο ημιχρόνιο δεν το είδα. Υπάρχουν και δουλειές. Που όμως στην διάρκεια τους, ένα ραδιοφωνάκι παίζει. Έλα όμως που είμαι και ξεχασιάρης. Και μπαίνοντας στο αυτοκίνητο για την επιστροφή στο σπίτι, αντικρύζω το ταμπλώ του αυτοκινήτου να με πληροφορεί για μόνο 7 χιλιόμετρα διαθέσιμη βενζίνη. Υπολόγισα οτι θα μου φτάνανε. Τρίχες σκέψεις αφού το πάτησα στην εθνική οδό. Στο 1-1 μπήκα στο πρατήριο, στο 2-1 βγήκα. Σκέφτηκα την ΑΕΚ σαν άδει ρεζερβουάρ μου.
          Πάντως στήθηκα στην τηλεόραση, κι αφού είχα μπερδευτεί ξανά. Δεν καταλογίσθηκε ένα πέναλτυ εις βάρος μας κι ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με ανύπαρκτο φάουλ; Λεπτομέρειες είναι αυτά. Όπως λεπτομέρεια ήταν το σημερινό παιχνίδι για μένα. Διότι το θεωρούσα χαμένο. Πίστευα οτι τα πάντα για μας είναι ο Βόλος και η τελευταία αγωνιστική με την αλογοτροφή. Δεν ξεγράφεις εύκολα τους βάζελους κι εγγράφεις σε πιθανό μπλοκάκι Ευρώπης κάποιον Μπέο. Αυτά είναι για τους ρομαντικούς ή για τον Στρος Καν, που την είχε δει παγκόσμια εξουσία.
           Τι είδα στο δεύτερο ημιχρόνιο; Μια διαιτησία που τα έκανε μαντάρα, δηλαδή ήταν συμβατή με τις παραπάνω απορίες μου. Χωρίς βέβαια να επιρρεάσει κι αυθεντικά το σκορ, αφού κύρια τα λάθη ήταν στον πειθαρχικό έλεγχο και στην διαιτησία έδρας. Που κακώς απέβαλε τον Μάκο, αλλά άμα είσαι χεσμένος λόγω Τούμπας αυτά περιμένεις.
          Πιο πολύ υπέυθυνος είναι ο Χιμένεθ. Που έπαιζε για δυό αποτελέσματα και τελικά βρέθηκε πάνω στο παγωτό. Διότι αγχώθηκε ιδιαίτερα με την Τούμπα, δεν έλαβε υπ' όψιν του την νίκη της αλογοτροφής - ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ - και μάλλον μπέρδεψε το ό,τι παιζόταν στο γήπεδο για την ομάδα μας με τις αλλαγές του. Που διόρθωνε τα αδιόρθωτα του. Εκεί κατά την γνώμη μου χάθηκε η μπάλα. Κι επιμένω, διότι αν έχεις ένα σαρανταπεντάλεπτο να βάλεις ένα γκολ και με όλο τον ΠΑΟΚ πίσω, κάνεις ένα δημιουργικό ποδόσφαιρο. Δεν πλακώνεις τις γιόμες επειδή διάβασες οτι είσαι πολύ δυνατός στις στημένες φάσεις.
          Δηλαδή κατηγορώ τον προπονητή; Γιατί να το κρύψω; Εκτός αν κάποιος πιο ειδήμων μου εξηγήσει γιατί δεν ήταν Χάβος στον πάγκο, γιατί βγήκε ο Σκόκο, γιατί μπήκε ο Μπαχά, πού έπαιζε ο Λεονάρντο ακριβώς και πόσες ευκαιρίες γίνανε με βάση την αλλαγή του συστήματος που έγινε μπάχαλο στο κεφάλι του Βέγγου με την είσοδο του Γκερέϊρο. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.
        Φυσικά τα πάντα εξηγήθηκαν στην συνέντευξη τύπου. Που ακούστηκε το εκπληκτικό: " ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΒΓΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ." Μιλάμε για πανικό κι οτι πολύ γρήγορα έμαθε ο Μανόλο τα κόλπα τα ελληνικά. ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΔΕΛΛΑΣ, ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.
        Κι επειδή τα πράματα είναι όπως τα έχουμε συζητήσει, τα κλασσικά παραμένουν: Θέλεις διπλό στον Βόλο και μετά, το ανδρικό σου παιχνίδι με την αλογοτροφή που θα κερδίσει σίγουρα το σκορποχώρι του Χάβου. ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ και με απόλυτο λογικό rotation σε πόντους κι όχι τόσο πολύ σε παίκτες. ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο 1,5 ΜΥΡΙΟ.
      Φυσικά θα διαβάσω τα σχόλια σας για το διάστημα που δεν είδα. Δεν πολυπιστεύω οτι κεντάγαμε κι οτι έπεσα σε κακό διάστημα. Δηλαδή οτι ήμουν άτυχος σαν τηλεθεατής. Θεωρώ άτυχο τον Δέλλα που κανείς δεν είδε το σχίσιμο του κεφαλιού του, τον Γεωργέα που τον αντιμετωπίζω σαν καλύτερο σε όσα είδα, τον Μίτσελ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ( φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να γραφτεί τίποτα στο φύλλο αγώνα αλλά κι ούτε να γίνει καταγγελία απο τον Αδαμίδη ), τον Μάκο που θα μας λείψει στον Βόλο αλλά και τον Σάχα που έκανε την απόκρουση του αγώνα που όμως ήταν off sight.
ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΑΛΕ ΚΟΥΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ.
          Και πάντως πρέπει το παρασκήνιο κάπως να δικαιωθεί. ΠΩΣ; ΑΣ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ; ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ; ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΗΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;   

Ο ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ´ΣΚΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Άλλο πήγαινα να πω ( για τους supporters ), όμως είμαι υποχρεωμένος στον εαυτό μου και μόνο, να τιμήσω αυτό που είχα πει για 2 κείμενα. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ. Καταλαβαίνω φυσικά, οτι κάποιοι καινούργιοι θα νομίσουν οτι είχα μια τρέλα με τον Βέγγο. ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ, για μένα, ΣΑΝ ΗΘΟΠΟΙΟΣ. ΕΝΑΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ. Φυσικά τιμή απόλυτη, που ξεκίνησε την καριέρα του στην Μακρόνησο. Αλλά αυτό δεν επιρρεάζει την κρίση μου. ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ.
************************************************************************************

Μια μέρα όταν ήμουνα τεσσάρων, πήγα και άνοιξα μόνος μου την τηλεόραση. Δεν ήταν κανείς στο σπίτι ή ίσως θέλω να θυμάμαι ότι δεν ήταν κανείς. Οι ασπρόμαυρες τηλεοράσεις της εποχής άνοιγαν βασανιστικά αργά. Μέχρι να έρθει στα μάτια σου η εικόνα, περίμενες ολομόναχος μπροστά στο γιγάντιο κουτί, το οποίο -επειδή ήσουν τεσσάρων- είχε περίπου το ίδιο ύψος με σένα. Όσο περίμενα, ευχόμουν να μην έχει ειδήσεις ή κανένα ελληνικό σήριαλ απ’ αυτά που μου αποδείκνυαν ότι το να μεγαλώνεις είναι να αποδέχεσαι κάτι απελπιστικά βαρετό ως ενδιαφέρον και να κάθεσαι εκεί μπροστά του ανήμπορος.

Και τότε βρέθηκα μπροστά σε μια εικόνα τόσο συντριπτική, που δεν την ξέχασα ποτέ και που μπορεί να μου άλλαξε τη ζωή. Ένας φαλακρός άνθρωπος, με σγουρά μαλλιά που κάλυπταν το πίσω μέρος του κεφαλιού του, έτρεχε για να ξεφύγει από κάτι μουστακαλήδες με χασαπομάχαιρα, που τον κυνηγούσαν. Από πίσω ακουγόταν μια μουσική τσίρκου, ένα ξέφρενο πράγμα που έκανε το τρέξιμο απελπιστικά αστείο και συνεπές με τον ρυθμό που θέλει ένα παιδάκι να έχουν τα πράγματα. Ξαφνικά κι ενώ η σύλληψη του φαλακρού έδειχνε αναπόφευκτη, εμφανίστηκε μπροστά του μια βάρκα, παρκαρισμένη στη στεριά. Ο φαλακρός, διακόπτοντας για λίγο το τρέξιμό του, μπήκε μέσα της και άρχισε να κωπηλατεί στον αέρα. Η βάρκα φυσικά δεν κουνήθηκε απ’τη θέση της, οι διώκτες όμως για λίγο έμειναν εμβρόντητοι να τον κοιτάζουν.
Εκείνος –αφού είχε καταφέρει με μια πράξη καθαρής τρέλας να παγώσει το χρόνο-
σηκώθηκε απ’τη βάρκα και έφυγε, ξεφεύγοντάς τους τελικά.
Έκλεισα την τηλεόραση και άρχισα να τρέχω σ’όλο το σπίτι, ανυπομονώντας περισσότερο από ποτέ να επιστρέψει ο πατέρας μου. Μόλις επιτέλους γύρισε, λαχανιασμένος και χωρίς να παίρνω ανάσα του διηγήθηκα την εικόνα που με είχε τρελάνει και εκείνος με το πιο φυσιολογικό ύφος του κόσμου, μου είπε: «Αυτός που είδες, πρέπει να ήταν ο Βέγγος.»
Μα πού τον ήξερε; Κι αφού τον ήξερε, πώς είναι δυνατόν να κάνει οτιδήποτε άλλο απ’το να μιλάει γι’αυτόν, να βλέπει τις εικόνες του και μετά να τρέχει πάνω κάτω σ’όλο το σπίτι; Εγώ πάντως είχα αποφασίσει πως αυτό ήθελα να κάνω σε όλη μου τη ζωή.
Από τότε περίμενα κάθε Παρασκευή να βγει η «Ραδιοτηλεόραση» για να δω μήπως μέσα στο πρόγραμμα υπήρχε κάποια φωτογραφία του. Οι πρώτες λέξεις που έμαθα να διαβάζω ήταν «τρελός», «Θανάσης» και «Βέγγος». Και η πρώτη μου συναίσθηση του προγραμματισμένου καθήκοντος ήταν όταν διάβαζα την ώρα προβολής κάποιας ταινίας του. Με το που γινόταν κάτι τέτοιο περίμενα, σαν ορκισμένος, τη μέρα και την ώρα, για να δω το καινούργιο τρέξιμο, την καινούργια διαφυγή και ν’αρχίσω να καλπάζω πάλι σαν τρελός σε όλο το σπίτι. Για πρώτη φορά μάλιστα ήμουν ανυπόμονος να με στείλουν στο ψιλικατζίδικο ή στο φούρνο, γιατί θα μπορούσα να το κάνω τρέχοντας, σταματώντας για λίγο, κάνοντας κάτι τελείως παράλογο και συνεχίζοντας ασταμάτητος.
Πολύ αργότερα και αφού είχα βρει έναν πιο ενήλικο τρόπο να παγώνω τον χρόνο –την τραγουδοποιία- κάλεσα τον Βέγγο να πει ένα τραγούδι σ΄ έναν δίσκο μου. Είχα πει τόσα ψέματα στους συμμαθητές μου στο σχολείο (ότι ήταν θείος μου, οικογενειακός μας φίλος, ότι κάναμε μαζί το καλοκαίρι διακοπές), που για να τα ισοσταθμίσω, έπρεπε να τον γνωρίσω πραγματικά.
Ήταν 1994 και είχα φτιάξει ένα τραγούδι ραπ, επηρεασμένος από τις πρώτες ακροάσεις χιπ-χοπ με φίλους απ’την Καλλιθέα (ένας απ’αυτούς ήταν κι ο Πρύτανης των μετέπειτα Ημισκουμπρίων). Όταν είδα πως δυσκολευόμουν να καβαλήσω τρέχοντας τον χρόνο με τον οποίο έπεφταν οι συλλαβές πάνω στο μπιτ, σκέφτηκα πως μόνο ένας άνθρωπος μπορούσε να με βοηθήσει.

Το πώς τον βρήκαμε και πώς δέχτηκε να τραγουδήσει, είναι μια ιστορία με τη δική της αξία στη ζωή μου, οπότε δεν βρίσκω το λόγο –ακόμα- να την μοιραστώ.
Αυτό όμως που μπορώ να σας διηγηθώ, είναι το τι συνέβη όταν ήρθε τελικά στο στούντιο. Ανήσυχοι, ο Θύμιος, ο Σωτήρης Παπαδόπουλος κι εγώ, βάλαμε το τραγούδι να παίζει.

Ο Βέγγος είχε μια σχεδόν πανικόβλητη έκφραση στο πρόσωπό του, κοίταζε δεξιά κι αριστερά σαν χαμένος. Αισθάνθηκα φρικτά. Το ψέμα της παιδικής μου ηλικίας, μάλλον ήταν γραφτό να παραμείνει ψέμα. Σηκώθηκα αποφασιστικά και του είπα « Κύριε Βέγγο, αν δεν σας αρέσει το τραγούδι, στ’ αλήθεια δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεστε υποχρεωμένος να το πείτε.» Με κοίταξε σαν να τον ξυπνούσα από όνειρο και είπε «Όχι, δεν φταίει το τραγούδι. Το στούντιο θέλει σφουγγάρισμα!»
Μας ζήτησε, λοιπόν, σφουγγαρίστρα και κουβά και αφού έκανε τον θάλαμο λαμπίκο, μπήκε και το τραγούδησε με την πρώτη.
Δεν έβγαλα καμιά φωτογραφία εκείνη τη μέρα. Θα ήταν πολύ χαζό να προσπαθήσω να παγώσω τον χρόνο και μ’αυτόν τον τρόπο. Ειχαμε αποτυπώσει το τρέξιμο του Βέγγου σε μια ηχογράφηση. Κι αυτό ήταν αρκετό.
Αυτός είναι ο δικός μου μικρός ήρωας. Ο άνθρωπος που μου έμαθε πως ό,τι και να σε κυνηγάει (τα χρέη, το άδικο, o εαυτός σου, ο χρόνος τελικά) υπάρχει μόνο ένας τρόπος να του ξεφύγεις, εκτός φυσικά απ’ το τρέξιμο: η άνευ όρων εμπιστοσύνη στην απόλυτα δική σου τρέλα."
Φοίβος Δεληβοριάς
περιοδικό "Pepper", Θεσσαλονίκη | Δεκέμβριος 2010

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ

         Στο περιθώριο του μπουρδέλου που ζούμε ή που διασκεδάζουμε, έγινε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα στην σχολή Μωραϊτη με θέμα : " Ποδόσφαιρο και κρίση. Υπάρχει λύση;" Μεταξύ των ομιλητών ξεχώρισαν ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο Πέτρος Κόκαλης, ο Πιλάβιος της ΕΠΟ και ο Αντώνης Πανούτσος που κατήυθυνε με το πνεύμα του, που πλέον βρίσκεται σε μόνιμη χειμερία νάρκη, την συζήτηση.
        Με τον Τάκη θέλω κυρίως να ασχοληθώ, αλλά πριν πάω εκεί, θέλω να τονίσω μια δήλωση του Πέτρου Κόκαλη: " ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΝΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ". Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ό,τι θέλει. Δεν είναι εκεί η ουσία. Το bottom line είναι οτι ο Πετράκης δημοσιοποίησε την κόντρα με τον μπαμπά του. Μπορεί να έκανε μια αυτοκριτική άνευ αξίας, αλλά η ιστορία έγραψε άλλο: ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ Η ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ( μετά την εντός έδρας ήττα από την Τρίπολη), ΠΑΚΕΤΟ ΠΕΤΡΟΣ- ΙΒΙΤΣ - ΛΕΜΟΝΗΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.
      Σωστή ή λάθος η επιλογή του Σωκράτη; Γνώμες πολλές, ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ: ΑΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ή ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΝΤΑΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ; ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΟΧΙ ΤΗΣ MONOPOLY.
        Φυσικά αυτά ήταν γνωστότατα σχεδόν σε όλους. ΟΤΙ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ. Και κινούσε τα νήματα. ΑΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΑΚΗ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.ΚΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΜΟΤΙΜΟΥΣ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ Ή ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΑ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ, ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
        Κι είναι χαρακτηριστικότατο παράδειγμα η Πορτογαλλία. ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΗ ΚΡΙΣΑΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕ ΟΜΑΔΑΡΕΣ, ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ( χωρίς βία, με δικαιοσύνη κλπ ).
       Και βέβαια κι εκεί όπως κι εδώ, όλο το πόπολο έναν αρχηγό ψάχνει ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΡΟΤΑΣ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΟΤΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ. ΓΝΗΣΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, από την εποχή που κλώτσαγε το τόπι ( ρώτα συμπαίκτες του ), ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ ¨Η ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ( μην τα ξαναλέμε για τις συνεντεύξεις νέων στελεχών).
        ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΑ : " ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ. ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΝΟ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΚΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΞΑΝΑ."
         Διότι αν δεν μπορείς εσύ αλλά κι όλη η επιχειρηματική ομάδα του 2004, ή να συναλλαγείς με τον εκάστοτε προσκηνιακό αρχηγό του παρασκηνίου, ή να καταγγείλεις με στοιχεία στην όποια δικαιοσύνη, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΜΟΝΟ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΠΕΙΣΕΙ" ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, που έχει την τάση σαν τον διαιτητή να πηγαίνει πάντα με τον νταβατζή του.
         Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ Ή ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ. ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, πιο άγρια, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
          Η αυτοκριτική είναι σημαντική αλλά κάτι να γίνεται μετά. Εκτός αν η συνάντηση των αποφοίτων της σχολής Μωραϊτη ήταν απλά ακαδημαϊκή χωρίς ουσία. ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ. ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΕΙ. ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ.
        ΥΓ. Φυσικά ο Χατζηϊωάννου δεν είναι υπέρ του Χιμένεθ, αλλά ο Αδαμίδης ( επίσης παρών ) του είπε να περιμένει το τέλος των μπαράζ.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

          Εντάξει δεν μου αρέσει αυτός ο καιρός, αλλά δεν παύει η άνεση προσέλευσης και παρακολούθησης ενός παιχνιδιού  παρέα με την λογική ώρα τέλεσης του, να με κράταγε μακριά από το γήπεδο. Τι να κάνουμε; Αποφάσισε η δικαιοσύνη και οι τραμπούκοι ( ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ) να κάτσουμε σπίτια μας μπροστά στο κουτί. Τι ευθύνη έχω; Ε, πως. Το είπε ο πρόεδρος : " Αν δεν απομονώσουν οι υγιείς τους άρρωστους..." ΑΛΛΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, που αυτός θα είναι μέσα κι εγώ έξω. Βέβαια μια λύση είναι να γίνω εγώ πρόεδρος, οπότε δεν θα χάνω παιχνίδι, δεν θα πληρώνω και θα βγάζω και κάτι τις. Τέλος πάντων.
          Στο κρύο ΟΑΚΑ πρόσεξα κατά την είσοδο των παικτών το μωρό του Δέλλα, που μακάρι να τον ξεπεράσει σαν παίκτης. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ. Βέβαια θα πρέπει να περιμένει κάποια χρόνια και ειδικά σήμερα, που σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο κολοσσός ήταν ο κορυφαίος στο μετριότατο θέαμα.  Έβλεπα τον ΠΑΟΚ με τετρακόσιους αμυντικούς, ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΜΕ 3-0. ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ; Όχι βέβαια, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, όταν απέναντι σου έχεις μια καρέκλα κι όχι τον Χαλκιά, πιο εύκολα περιορίζεται το σκορ.
       Χωρίς βέβαια η ΑΕΚ να είναι κάτι ιδιαίτερο. Αυτό που έπρεπε να κάνει όμως το έκανε. Αν υπήρχε και κάποιος άλλος στην θέση του Μπαχά...αλλά μην θέλουμε και πολλά. ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ, ΔΙΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ.
       Τέλος πάντων, τα πράματα πήγαν ακόμα καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Με το γρήγορο γκολ ( που όμως το δικαιούμασταν από το πρώτο ) και με το φοβερό ανέβασμα του Μίτσελ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΜΑΤΕΟΣ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΔΕΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ; Ή ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΚΙΝΗΤΗ ΝΤΟΠΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ.
         Πάντως το αποτέλεσμα είναι δικαιότατο με έναν ΠΑΟΚ ελάχιστο και με μια διατησία άριστη. Με ΑΕΚ φυσικά βγαλμένη από το 2004 και μετά . Δηλαδή για την ουσία και ποσώς για το θέαμα. ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ. ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟ.  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕΝ , ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ.
        Κι έτσι θα γίνουμε, όπως προχωράει το τμήμα. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, που οφείλω να παραδεχτώ οτι δεν την περίμενα. ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟΚΑΤΑΒΛΗΤΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ και μου αρέσει. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΙ ΑΛΛΩΝ.  ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΤΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥ ΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ.
              ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
        Που ευτυχώς έλειπε σήμερα, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΚΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ, κι απεδείχθη περίτρανα οτι αυτά περί δωδέκατου παίκτη και τα λοιπά των χαπακωμένων δημοσιογράφων-οπαδών, είναι μόνο για  να σώσουν την καρέκλα τους στις φυλλάδες τους. ΚΟΛΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ  εν άλλοις, ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.  ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΘΕΣΗ.
        Ο ΔΧ ΣΤΟΝ δημόσιο χώρο του. Η ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, έστω και νοικιασμένο. Η ΦΩΝΗ, Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΞΑΝΑ. ΕΚΕΙ, ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΤΑΧΡΟΝΑ.
                     ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΞΑΝΑ, έστω και στα μπαράζ.
                     ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΙ ΧΑΜΟΥΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. 

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ

Ο αδερφός μου, ο Νίκος Καραγιαννίδης, έγραψε στην στήλη του ότι οι Έλληνες γουστάρουν διοργανώσεις σαν τον τελικό του προηγούμενου Σαββάτου. Δηλαδή, τρούμπα και φασαρίες. Σεβαστή άποψη, με την οποία και θα ασχοληθώ σήμερα.

Γουστάρουμε λοιπόν να μην βλέπουμε ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστές αλλά χαπακωμένες ντουλάπες να περιφέρονται στους αγωνιστικούς χώρους. Κι αφού αυτά θέλουμε, γιατί τα ελληνικά γήπεδα είναι άδεια και συνολικά ανακυκλώνονται 40000 μαλάκες ( μέσα κι εγώ ) κάθε Κυριακή; Η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων, από ότι γνωρίζω, ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια και παρακολουθεί από την τηλεόραση ξένους αγώνες έχοντας γυρίσει την πλάτη στις ελληνικές διοργανώσεις.

Πάω όμως και λίγο παραπέρα. Αφού όλοι οι Έλληνες θέλουν χαμαιτυπείο και στο ποδόσφαιρο, η πολιτεία γιατί φτιάχνει νόμους κατά της βίας; Θέλει να καταπολεμήσει αυτό που μας αρέσει; Νομίζω ότι στην δημοκρατία οι πολιτικοί είναι υπηρέτες του λαού. Δεν έχουμε δικτατορία που οι πολίτες εξυπηρετούν τον υπέρτατο άρχοντα. Αν λοιπόν εμείς έτσι γουστάρουμε να ζούμε και να διασκεδάζουμε, και οι εκλεγμένοι « κατ’εικόνα και καθ’ ομοιωσιν >> μας, κάνουν τα δικά τους, τότε έχουμε πρόβλημα πολιτειακό. Τι έγινε; Σηκώθηκαν τα αγγούρια να χτυπήσουν τον μανάβη;

Νίκο μου, μερικές φορές μπερδεύεσαι. Λες να θέλω να πάω σε έναν αγώνα και να αισθάνομαι ότι κινδυνεύουν τα μάτια μου ή σωματική ακεραιότητα των παιδιών μου; Λες να επικροτώ τα επεισόδια και τους τραμπούκους που βάζουν ολόκληρα οπλοστάσια μέσα στα γήπεδα; Λες να μην θέλω να πηγαίνω στους αγώνες με «αλλόθρησκους» φίλους μου και να κάνω πλάκα και καζούρα αλλά να έχω νεκρές ζώνες και ματατζήδες δίπλα μου;

Αδερφέ, μου φαίνεται ότι αντί να βαράς το γαϊδούρι, βαράς το σαμάρι. Διότι σαμάρι είναι ο λαός κι άμα θέλεις τον εκπαιδεύεις πανεύκολα . Και εσύ σαν δημοσιογράφος, αλλά και ο επιχειρηματίας που κυβερνάει την χώρα κι έχει τους πολιτικούς στο μπλοκάκι της μισθοδοσίας του. Διότι το γαϊδούρι είναι ο επιχειρηματίας, και τα λουριά που δένουν το σαμάρι οι πολιτικοί. Νίκο μου, ο λαός είναι σαν τον σκύλο σου. Γουστάρει να τρώει και να χέζει όπου του καβλώσει, ειδικά όταν είναι χύμα. Άμα είναι εκπαιδευμένος, τότε είναι στην τσίτα και στον σεβασμό του χώρου αλλά κι αν ακόμα ξεφύγει, τότε εσύ, σαν ιδιοκτήτης, είσαι πλέον υπεύθυνος.

Κι ευθύνη δεν μπορώ να ζητήσω από τους πολιτικούς. Διότι αυτοί σκέφτονται μόνο μια καρέκλα. Ευθύνη θα ζητήσω από τους επιχειρηματίες, που γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτοί ειδικά που έχουν προσκηνιακή ή παρασκηνιακή δράση στους αθλητικούς χώρους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά σούπερ τραμπούκοι. Κι όσοι δεν είναι και πήγαν να επενδύσουν, απλά τους έφαγε η μαρμάγκα και η δημοσιογραφική πέννα που τους χαρακτήρισε ανίκανους ή φλώρους. Τι είναι βρε Νικόλα το ποδόσφαιρο; Πυρηνική φυσική; Αλήθεια, πού σπουδάζεται;

Μια απλή αγορά είναι που θα έπρεπε να διέπεται από πέντε κανόνες. Και να έχει και μια στοιχειώδη δικαιοσύνη για τον ταραξία που πάντα θα υπάρχει όσο πολιτισμένο κράτος και να είσαι. Που βέβαια συμφωνώ ότι η Ελλάδα δεν έχει καν σχέση με τη λέξη κράτος. Και τα ίδια που γίνονταν επί Τουρκοκρατίας γίνονται και σήμερα. Τότε που οι συμμορίες των ληστών προσπαθούσαν να γίνουν προεστοί κι αρεστοί στην μεγάλη πύλη. Αλλά και τότε ο λαός δεν είχε ερωτηθεί για τίποτα.

Όπως και σήμερα, που οι κορυφαίοι επιχειρηματίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά λεχρίτες νεόπλουτοι κι ανθρωπόμορφα θηρία της ζούγκλας. Κατά τεκμήριο χωρίς κανένα στοιχείο ηθικής ή λογικής και χωρίς να αισθάνονται υπεύθυνοι αρχηγοί για το πόπολο που τους κοιτάει σαν πρόβατα τον τσοπάνη τους. Με το πρώτο που φροντίζουν να κάνουν είναι να αλώνουν οι ίδιοι τους νόμους και μια πιθανή απόδοση δικαιοσύνης, πρώτα για τους εαυτούς τους και μετά για τους οργανωμένους στρατούς που οι ίδιοι φτιάξανε για την προστασία της «επένδυσης >> τους. Μια επένδυση που κυρίως εξυπηρετεί όχι τον ίδιο τον αθλητισμό, αλλά τις παράπλευρες διαπλοκές κύρια με το κρατικό χρήμα ή με το μαύρο που πρόκειται να ξεπλυθεί.

Κι είναι γνωστό ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Και το παρασκήνιο της ατιμωρησίας ή της παραγραφής των αδικημάτων, κάνει μια χαψιά το νόμο που θα έριχνε έστω μια ψιλοποινή. Κι όταν η δικαιοσύνη αθωώνει τους αυθεντικούς καταχραστές της ηρεμίας κι εξαντλεί την αυστηρότητα της σε ένα βλαμμένο πρεζάκια που τρέχει μέσα στο γήπεδο δήθεν για το μεγαλείο της ομάδας του, τότε δεν έχουμε κοινωνία αλλά το γνωστό μπουρδέλο.

Που έτρεξε κι ο εισαγγελέας να εγκαλέσει κάποιον Δώνη. Ενώ για κάποιον Μαρινάκη, τρεις εισαγγελείς δηλώσανε αναρμόδιοι και διεκήρυξαν την αθωότητα του. Ειδικά με τον αρμόδιο της σούπερ λίγδας, που τυγχάνει και προσληφθείς από τον διωκόμενο πρόεδρο της. Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιο βαθμό εξάρτησης που ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν κρύβεται.

Κι αν λοιπόν το πρώτο πρόβατο του κοπαδιού πάει και πέσει σε κάποιον γκρεμό, δεν θα πέσουν κι όλα τα υπόλοιπα; Κι αν λοιπόν οι οργανωμένοι οπαδοί παίρνουν χαρτζηλίκι από τον ιδιοκτήτη της ομάδας και με εξασφαλισμένη την ατιμωρησία, δεν θα τα κάψουν όλα; Κι αν οι οπαδικές εφημερίδες τα βρίσκουν όλα φυσιολογικά στην λογική του «οδόντος αντί οδόντα», εγώ, για τους βασικούς υπεύθυνους του μπουρδέλου των γηπέδων, θα κατηγορήσω το μπαρμπουνάκι κι όχι τον καρχαρία; Ε, τότε για την φοροδιαφυγή και το έλλειμμα της χώρας, να κατηγορήσω τον συνταξιούχο λοιπόν.

Θα μου πεις ότι θα έπρεπε να υπάρχει το «αυθυπεύθυνον» κατά Πυθαγόρα. Ναι, θα έπρεπε. Και να ξεκινάει από την κεφαλή του ψαριού. Αλλά πώς να ξεκινήσει από εκεί; Αφού στην Ελλάδα όλοι οι θεσμικοί παράγοντες είναι χέστες, άβουλοι και προσωρινοί. Κι αφού τον τόνο σε οποιοδήποτε χώρο τον δίνει ο αρχηγός του, ψάχνω εγώ τώρα αν έγινε πρώτο το αυγό ή η κότα; Κι είναι πράματα που τα ξέρει και η τέταρτη εξουσία, η δημοσιογραφία, αλλά γιατί να ασχοληθεί με το κανονικό της επάγγελμα, αφού είναι πιο εύκολο να τα πάρει από τον καρχαρία και να φουσκώσει την τσέπη της. Με τρίχες και καλύτερες κοινωνίες να ασχολείται τώρα; Και τι να γράψει αύριο; Βολεύει το μπουρδέλο όπως και να το κάνεις.

Γυρνώντας λοιπόν ξανά στον φετινό τελικό, έχω να πω ότι η πλειοψηφία των 45000 Αεκτζήδων που ήταν στο γήπεδο, απεδοκίμασε αυτούς τους χίλιους υπάνθρωπους. Παίρνοντας συγχαρητήρια από την αντίπαλη ομάδα, τον δήμαρχο Περιστερίου και τον ΠΣΑΠ. Δείγμα ενδεικτικό για το τι γουστάρει ο Έλληνας και δεν του το δίνει η πολιτεία και η διοργανώτρια αρχή αλλά και η αστυνομία που δεν έπιασε ούτε έναν.

Τι να κάνω Νικόλα μου; Φταίω που ακόμα πηγαίνω στο γήπεδο, που παίρνω τα παιδιά μου διαπαιδαγωγώντας τα για κόσμια δημόσια συμπεριφορά και που είμαι φανατικότατος οπαδός αλλά δεν τραμπουκίζω; Φταίω που δεν μπήκα μέσα στο γήπεδο να πλακωθώ με τους εισβολείς; Φταίω που δεν ήμουν σε κάθε θύρα να κάνω σωματικούς ελέγχους στους επίδοξους πολεμιστές του γηπέδου; Φταίω για τους συνδέσμους που έχουν γίνει φωλιές δολοφόνων; Φταίω που ακόμα είμαι στην Ελλάδα; Φταίω για τους επιχειρηματίες του χώρου;

Νικόλα μου κι εσύ τον τελικό τον είδες. Άρα κι εσύ σαν Έλληνας, αυτά γουστάρεις; Όχι βέβαια. Τι να κάνεις όμως; Αυτόν τον δρόμο έχεις κι εκεί θα κυκλοφορήσεις. Όμως με την πέννα σου, πιάσε επιτέλους τον ηθικό αυτουργό των φασαριών. Βάρα το γαϊδούρι κι άσε τα σαμάρια. Τους αρχηγούς κάνε καλύτερους μπας και φτιάξουν καλύτερα σαμάρια.