Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

          Κατ' αρχάς πρέπει να πω οτι είχα υποσχεθεί αναδημοσίευση του " Καστελόριζου " στον Χρήστο. Που τυγχάνει να τον γνωρίζω και να τον εκτιμώ ιδιαιτέρως σαν κειμενογράφο αλλά και σαν αυθεντικό άνθρωπο. Και τον γνώρισα μέσω blog, δεν τον ήξερα κι απο άλλες στιγμές. Κρίμα βέβαια αλλά δεν ήταν και δυνατόν.
          Τα γεγονότα με σπρώχνουν στα επι του πιεστηρίου. Και ειδικά κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον αυτού του χώρου, εναντίον μου κι εναντίον των ανθρώπων που επισκέπτονται την σελίδα αυτήν και γράφουν κάτι. ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΕΔΙΩΞΑΝ , ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΤΑ ΕΞΑΓΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.
         Ένα δημοσιογραφάκι του΄Extra λοιπόν,  μιλάει πολύ. Και καλά κάνει. Συμπληρώνει το εισόδημα του. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ. ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΒΙΖΙΤΕΣ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.
          Στο blog αυτό, δεν μπήκε κι ούτε θα μπει διαφήμιση. ΔΈΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΑΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΟΡΦΗ ΜΟΛΙΣ ΑΠΕΧΤΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΩ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ: ΠΟΥΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ Ή ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑΥΤΟΝ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ, ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΥ Η ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΜΟΥ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟΛΙΖΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΟΜΠΥ ΜΟΥ, ΕΝΩ ΕΙΣΤΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΤΕ. ΒΑΤΡΑΧΟΕΛΛΗΝΕΣ.
        Τι θέλω  να πω. Γαμηθείτε μεταξύ σας. Σκοτωθείτε. Δεν με αγγίζετε. Βαράω όποιον θέλω και δεν αλλάζω καμία τοποθέτηση μου. Και η αντιφατικότητα του χαρακτήρα μου, που με κάνει πολλές φορές να υποφέρω, συγκεντρώνει ο,τι πιο αντιφατικό υπάρχει και το οργανώνει σαν σκέψη για το καλό της ομάδας μας. ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.
        - Οι κωλομέτοχοι που κονομήσανε εις βάρος του δικέφαλου πρέπει να αποκαλυφθούν. Και να γίνουν μνημεία στα υπόγεια του μουσείου μας. ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ.
       -  Οι παίκτες που δεν γουστάρουν να παίζουν στην ομάδα μας, ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ.
      - Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ , ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ Η ΜΙΑ ΑΝΕΚΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΠΑΡΑΖ. ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΕΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 5%. ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ.
     - ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΠΑΕ, ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ.
     - Ο ΝΟΤΙΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.
     - Ο ΔΧ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΛΕΟΝ.
          Θα έλεγα κι άλλα, αλλά ας πω αυτά σαν εξαγγελίες. ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ. ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ.
         ΔΙΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΝΕΟΚΟΠΟΥΣ, ΟΧΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΒΛΑΡΙΔΗ ΧΑΝΟΥΝΕ ( ΕΥΤΥΧΩΣ ), ΑΛΛΑ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ: ΚΥΡΙΕ ΑΔΑΜΙΔΗ, ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΣΑΣ, ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΣΑΤΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ Η ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ;  ΠΟΛΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΗΔΗ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ ( ΕΥΤΥΧΩΣ ΞΑΝΑΛΕΩ ). ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΡΙΑ.
       Φυσικά και δεν τα έχω με εσάς. Τα είπα αυτά για τα στοχευμένα blogs του " αραία αραία, να φανούμε και καμιά σαρανταρέα".  Αλλά μαζεύτε τα όργανα σας, ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΘΑ ΠΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ BONUS ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ;  ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΗΧΤΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ. ΚΙ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ αεκ. ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ EMPIRE ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ Η ΣΤΑ BLOGS ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ.
        ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΚΑΠΟΙΟΥ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ. ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ.
                    ΞΑΝΑΛΕΩ:
               ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
               ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
               Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΠΑΠΑΣ
               ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
               Ο ΔΧ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΥ
               ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΜΟΝΟ Η ΑΕΚ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.
          
          ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΜΕΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙΟΥ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΑΛΑΚΑ;  ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ.
    

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

          Τελείωσε ένα μαρτύριο κι ήδη βρίσκομαι στο σπίτι, παρακολουθώντας ένα ωραίο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη με καλή διαιτησία και καλό ρυθμό ( στο 65 είμαι ). Περιμένοντας το βραδυνό που θεωρώ οτι θα γεμίσει κάπως τις μπαταρίες μας ειδικά αν δεν βραχυκυκλωθεί η Μπάρτσα απο τον δαίμονα Ζοζέ. Και να ξεχάσω τελείως το τι έκανα 5-7 με τα κιτρινόμαυρα πτώματα.
           Διότι παλιά λέγανε " δείξε μου τα χαφ σου για να σου πω τι ομάδα έχεις". Κι ο Σάντος γιόμισε το κέντρο του με 5 παίκτες, ενώ εμείς το αδειάσαμε με αυτό το αστείο ρόστερ που φοράει τον δικέφαλο αετό. Και που θα πρότεινα το έμβλημα μας να το βγάλουν απο αριστερά και να το βάλουν δεξιά. Μιλάμε για μια απο τις χειρότερες εμφανίσεις μας. Και που απο τύχη δεν χάσαμε χωρίς βέβαια κι ο ΠΑΟΚ να έχει αποβάλει την ηττοπάθεια του.
         Δεν υπήρχε κίνηση , δεν υπήρχε αρχή, δεν υπήρχε τέλος. Τι να κάνει μια στοιχειώδης φιλοτιμία του Καφέ ή του Γιάχιτς. Τι να κάνει το σπουδαίο παιχνίδι του Μανωλά και ο κορυφαίος για μένα Σουηδός; Άμα οι δημιουργικοί σου δεν μπορούν να κάνουν μια ντρίπλα, ένα μακρινό σουτ ή μια σέντρα, άπο ποιόν να περιμένεις; Απο τον Ντάκο που παραλίγο να δώσει κι ένα φάουλ υπέρ μας αν δεν ήταν επικίνδυνο;
       Και παίζανε κι όλοι οι ξενύχτηδες. Δεν υπήρχε απουσία. Και γίνανε και οι τρείς αλλαγές και θαυμάσαμε το απόλυτο μπάχαλο. Ειδικά με τον Γκερέϊρο που αυτός πραγματικά δεν μπορεί να τρέξει. Αυτός ο Νέμεθ πιστεύει οτι θα κάνει καριέρα στη Λίβερπουλ; Ο Τζιμπούρ θα ηγηθεί της Αλγερίας ή σε κανά καταυλισμό βεδουίνων; Και πιστεύουμε κι εμείς οτι θα έρθει κάποιος να μας δώσει λεφτά για να τον πάρει; Ρε τι να χρωστάμε 60 τι 70. ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΠΙΔΟΤΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.
       Και δεν το λέω τυχαία. Όπως καθόμουνα στην θέση μου, έρχεται και κάθεται δίπλα μου ένας συμπαθέστατος καραφλός. Στα χέρια είχε ένα blackberry κι όλο έγραφε. Φορούσε μια φανέλα με ένα ιταλικό σημαιάκι και κατάλαβα οτι ήταν σκάουτερ. Δεν μου πήρε πολύ, λείπει η χήρα απο το κρεβάτι; Συστηθήκαμε και μου είπε οτι δούλευε για την Παλέρμο κι ήρθε για τον Σκόκο. Στην φάση που ο Τσιρίλο του πήρε τα σώβρακα έγραψε: Nacho molto dolore. Mal. Δεν κρατήθηκα, ρώτησα τι έγραψε ( στα αγγλικά γινόταν η κουβέντα ). Νάτσο, πολύ πόνος. Πόνος, μου απάντησε. Πνίγηκα και του πρότεινα με την μορφή του έμπειρου πωλητού ( αυτή είναι η δουλειά μου ) να αλλάξει την έκθεση του και να τον πάρει. Φυσικά γελάσαμε, ξεκαρδιστήκαμε όταν τον πληροφόρησα οτι κι ο Μαντούκα θέλει καινούργιο συμβόλαιο κι είπαμε να ιδωθούμε στον Πειραιά την Κυριακή. Παλιός παίκτης της Κατάνια ήταν ο Luiggi Gibertini. KAI TON EKOΨΑ ΣΟΒΑΡΟ.
        Κι ήταν μια εύθυμη νότα και μια ωραία γνωριμία όσην ώρα διαρκούσε η γηπεδική ταλαιπωρία. Που δεν έλυσε και τίποτα. Διότι τώρα τελειώνοντας την ανάρτηση, έχασε και η δαφνοστεφανωμένη κι άρα "έχουμε ακόμα ελπίδες'', άρα θα ξανακούσουμε μπαρούφες για ανάκαμψη και "με την απόδοση μας θα βουλώσουμε στόματα". Μωρέ δεν γαμιέστε όλοι κρέατα της Αργεντινής. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΛΛΑ, ΤΟΝ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ , ΤΟΝ ΕΣΤΕΡΧΑΖΥ , ΤΟΝ ΣΑΒΕΒΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ.  ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΔΕΡΦΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ. 

ΕΥΛΟΓΙΑ

      Parrott: ελληνιστί παπαγάλος, έστω κι ανορθόγραφα . Όμως δεν κάνουμε εκμάθηση ξένων γλωσσών εδώ. Μιλάμε για τον ιερέα Canon Davis Parrott της ενορίας St. Lawrence του Λονδίνου. Ο οποίος, μόλις τελείωσε η κυριακάτικη λειτουργία, ζήτησε από το συγκεντρωμένο πλήθος των πιστών, να εναποθέσουν ό,τι ηλεκτρονική συσκευή κουβαλούσε ο καθένας ( κινητά τηλέφωνα, i-podes, PSP κλπ ) στην Αγία Τράπεζα. Για να τις ευλογήσει.
      Και το έκανε. « Ας είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούμε ευγενική, τα e-mails μας απλά και τα sites εύκολα προσβάσιμα», η σύντομη ομιλία και προσευχή Το κοινό, με τεράστιο σεβασμό και κατάνυξη, παρακολουθούσε την ηλεκτρονική πλέον ευλογία ανησυχώντας μόνο για ένα πράμα: Μην τυχόν και πέσει αγιασμός στο εσωτερικό των συσκευών και δημιουργήσει ανάγκη για μελλοντικό πετρελαίωμα των κυκλωμάτων των μηχανημάτων σε μελλοντική επανευλόγηση τους.
      Καιρό περίμενα την κίνηση αυτή. Αγόγγυστα και καρτερικά υπέμενα τις κατηγορίες των θρησκευάμενων ότι είμαι άνθρωπος του διαβόλου που χρησιμοποιούσα φορητά ηλεκτρονικά. Δεν απάντησα ποτέ, και λεκτικά λιθοβολούμενος, ανέβαινα τον σύγχρονο Γολγοθά μου. Έστρεφα την παρειά σαν ηλεκτρονικός Χριστός και σκεφτόμουνα ότι θα αλλάξει κάποια στιγμή ο τροχός. Κι ότι δεν είμαι τόσο άπιστος όσο με κατηγορούσαν.
     Κι επειδή η υπομονή είναι το μόνο που τελικά δικαιώνεται στην ύπαρξη ή στην ζωή , ό,τι θέλετε βάλτε στη ονοματολογία, εξυψώθηκα από την κίνηση του ιερέα. Και έφυγα από την γη. Ψηλά. Πολύ σημαντικό αν αναλογιστείτε τι ύψος θε να έχω στους ουρανούς μεθαύριο. Εκεί που θα βρεθώ με όλους τους προγόνους μου που δεν είχαν μιλήσει ποτέ σε κινητό και δεν είχαν παίξει ποτέ Pac-man. Kαι θα έχω και πλήρως προσδιορισμένο αβαντάζ έναντι όλων αυτών.
Μπορεί κι εγώ να κάτσω εκ δεξιών, όπως μερικά τρισεκατομμύρια, αλλά με τον Θεό θα μιλάω μέσω Vodafone. Αφού θα έχω και την τιμή να Τον εκπαιδεύσω να επικοινωνεί με μέλος του ποιμνίου απομακρυσμένο. Άρα σαν να είμαι δίπλα Του. Άσε που μπορεί να παίζουμε και παιχνίδια στο God-blog.com. Με αυτάς τας συνθήκας, άνετα γουστάρω να ανέλθω γρηγορότερα. Ρε μπας και το σποτάκι της Cosmote “ η τηλεφωνία μας φέρνει πιο κοντά” αυτό εννοούσε τελικά, και τόσο καιρό το είχα πάρει στραβά;
     Κι ο Βρεττανός παπάς, δεν λέγεται τυχαία « παπαγάλος». Είναι ένα πουλί και δια μέσου αυτού ακούγεται η φωνή του Θεού. Που δεν είχε προλάβει να ευλογήσει τα πάντα, τότε παλιά, κι έρχεται να συμπληρώσει το έργο Του έστω και στην τρίτη γενιά των κινητών. Κάτι είναι κι αυτό αν και θα έπρεπε, αφού «τα πανθ’ ορά», να τα είχε ξεκινήσει από το πρώτο στρατιωτικό Motorola. Που κι αυτά τα παρωχημένα μοντέλα, άνθρωποι δημιουργήματα Του, τα έφτιαξαν. Τέλος πάντων να μην είμαι αυστηρός. Έστω και τώρα, συμπληρώνονται οι εντολές και οι γραφές.
     Κι εγώ την Βρετανία την παρακολουθώ στενά. Και αυτοκρατορία ήταν, και τα μάρμαρα μας προσέχει, κι είναι και το παρασκήνιο της πλανηταρχίας. Χώρια που είναι μπροστά μας και μερικά χρόνια σαν βιομηχανία. Είναι δυνατόν λοιπόν οι θρησκευτικές κατακτήσεις μου να μην εκπορεύονται από το νησί; Δεν παίζουν μόνο γρήγορη και θεαματική μπάλα εκεί. Μάλλον παίζουν κι εκπληκτική θρησκεία. Άρα θα τους ακολουθήσουμε και σε αυτήν. Τι, επειδή εμείς οι ορθόδοξοι, τους κατηγορούμε σαν αιρετικούς;
     Αυτά είναι σαχλαμάρες κι αποτέλεσμα εκκλησιαστικών συνόδων. Εξ άλλου κι εμείς αιρετικοί είμαστε κατά τους Καθολικούς, όπως και οι Βαπτιστές, που όμως τυγχάνει και για μας να είναι μη αποδεκτοί. Δεν θα το προχωρήσω διότι δεν θα βγάλουμε άκρη αν πλακωθούμε με όλα αυτά. Στο φινάλε τα ηλεκτρονικά τα έχουν όλοι ασχέτως θρησκείας κι άρα οι αιρέσεις δεν παίζουν μπάλα σε αυτό το πεδίο.
     Άρα το κινητό τηλέφωνο, το internet ή το play station, είναι από τα πράματα που ενώνουν την χριστιανική θρησκεία – κάτι σαν τον Σταυρό ή την Παναγία με τον κρίνο- και σωστά πρέπει να ευλογηθούν. Θα μου πείτε βέβαια ότι και Βουδιστές και μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά,. Κι εγώ θα πω ότι η συζήτηση πρέπει να παραμείνει σε σοβαρό επίπεδο ή ότι η Sony ενώνει τους λαούς.
     Και πάνω που τα λέω αυτά και είμαι έτοιμος να χλευάσω μόνο τους Άγγλους, μου έρχεται και κάτι άλλο. Στα Σπάτα πάνε και ευλογούν αυτοκίνητα. Στο ναό της Ανάστασης του Χριστού.
     Άρα είμαστε σε καλό δρόμο τελικά. Μπορεί η οικονομία μας να γαμιέται ή ο στασιμοπληθωρισμός μας να προχωράει, αλλά όλα τα άλλα πάνε καλά. Πέφτουν τα ευχολόγια της μαλακίας και μαζί με τον εθνικό ύμνο πέφτει στο πανί και το τραγούδι «έχει ο θεός». Και το άλλο "κι αύριο μέρα είναι"
     Και καλά οι Άγγλοι. Ο Έλληνας ; Έφερε τον ιερέα να αγιάσει το αυτοκίνητο με όλο το περιεχόμενο του. Δηλαδή και την μπαταρία και τα αμορτισέρ και τα ζαντολάστιχα αλλά και το κινητό τηλέφωνο που δήθεν το είχε ξεχάσει στο ντουλαπάκι. Και το παιχνίδι του παιδιού, και την σερβιέτα της συζύγου, και την καπότα της εξωσυζυγικής συντρόφου τοποθετημένη δίπλα στο κουτί με τα Βιάγκρα. Τι να κάνουμε κι εμείς τελικά; Αφού η εκκλησία μας δεν αγιάζει ακόμα ηλεκτρονικά αλλά μόνο αυτοκίνητα με ό,τι περιέχουν, σκεφτόμαστε πονηρά και δεν παίρνουμε την ευλογία ακριβώς νόμιμα, αλλά την αποσπούμε.
     Να μην ξεφεύγουμε όμως. Πλέον για μένα καθιερώνω τακτική παρακολούθηση λειτουργιών. Και κάθε φορά που θα προσέρχομαι στον οίκο της ευλογίας, θα κουβαλάω και μια ηλεκτρική συσκευή εντός του αυτοκινήτου. Φορητή μιλάω, μην νομίζετε ότι θα με δείτε με ψυγεία, πλυντήρια ή κουζίνες. Αυτά ας μείνουν ανευλόγητα διότι έχουμε κι ένα πρόσωπο στην τοπική ενορία. Μην με πάρουν και για γύφτο που πάω για ανακύκλωση. Χώρια που δεν κουβαλιούνται κιόλας όλα αυτά.
     Αλλά, μια φορά το κινητό με τον φορτιστή του, την άλλη μια δεκατέσσαρα τηλεόραση και την επόμενη μια παρκετέζα, βάζω budget περίπου δεκαπέντε λειτουργίες, και μαζί με τα κεριά, θα έχω ευλογήσει όλη την οικοσκευή με κάποια κέρματα. Θα έχω εκτός από την εγγύηση της κατασκευάστριας εταιρείας, και την αντίστοιχη θεϊκή.
     Για τις βαριές συσκευές που δεν χωράνε στο αυτοκίνητο, θα φέρω παπά στο σπίτι. Και θα δώσω και κάτι παραπάνω για να ευλογήσει και την σιδερώστρα και την απλώστρα και την σκάφη για τα ασπρόρουχα. Τι είπατε; Δεν υπάρχουν ευχές; Να βρεθούν. « Σώζον το λαό σου» μεν, αλλά και τα μηχανικά του και τα έπιπλα του . Αλλιώς παίρνω τον Parrott ένα ευλογημένο τηλέφωνο αν δεν βγάλω άκρη με τους εδώ , που θα με ξαναπούν βλάσφημο. Και τον πληρώνω να έρθει να ευλογήσει τα πάντα. Και να βάλει σε επιτήρηση τους ιθαγενείς ιερείς για τα ελλείμματα των ευχών. Επίσης επειδή τώρα τελευταία δεν μου δουλεύει καλά κι ο επιμηκυντής του πέους, λέω να ευλογήσει κι αυτόν. Δεν πιστεύω να παρεξηγηθεί. Εσείς τι λέτε; Να του το πω; Ή λέτε να μου τον πάρει για τον γκόμενο του;

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

OI ΦΟΒΙΕΣ

           Καταλαβαίνω οτι το χθεσινό ήταν λίγο νεωτερίστικο. Και καταλαβαίνω όλους τους δισταγμούς κι όλες τις φοβίες. Φοβίες για κατασπατάληση ή ανησυχίες για την διαχείρηση. Όλα δικαιολογημένα και κατανοητά. ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΟΛΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗΣ.
          Παιδιά, μπορέι σε όλα να υπάρχουν διαφωνίες ή κρατήματα, αλλά πρέπει να παραδεχτείτε οτι το σύστημα, σας έχει ψιλοαλλοιώσει. Γουστάρετε όλοι την αντίδραση - και σωστά- αλλά στην κάθε πρόταση μπροστά, θα θέλατε ένα εκπρόσωπο του κοινοβούλιου ή ένα γνωστό όνομα, για να το βαράτε αφού το ψηφίσετε. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑΝ ΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΑΒΑΛΕ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
        Όπως χαβαλέδες είναι όλοι αυτοί που μιλάνε για λαϊκή βάση. Κι ήθελα να ήξερα πότε την ψυχανεμίστηκαν. Αφού γίνανε μέτοχοι κι απέτυχαν, ή την πιστεύαν και πριν αλλά χάριν του κοντού είπαν να δουν κι ένα άλλο σχήμα; ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ: ΚΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΣΙΑ ΣΟΥ. ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΚΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΤΕΩΣ. ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
         Στην ουσία όμως, ξέρω πώς να φτιάξω κάτι. Και να το κάνω λαϊκό με σωστές δομές. Διότι ξέρω το κόστος του σίδερου και του μπετού. Κι είναι μια πανεύκολη κατασκευή σαν περιβάλλον χώρος. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ; ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ; ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ; ΟΤΑΝ ΧΤΙΤΗΚΕ Ο ΝΑΟΣ. ΑΥΞΗΘΗΚΑΜΕ Η ΜΕΙΩΘΗΚΑΜΕ; ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ;
        Ναι κύριοι το τούβλο. Χωρίς κανένα ανταποδοτικό αποτέλεσμα. Στην υπέρβαση των 500000 με τα 100 ευρώ άπαξ, ξαναλέω έχω καλύψει όλο το έργο. ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ . ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ MARKETING ΚΑΙ ΤΟ SALESLING. EKTOΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 30000 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ. ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 10% ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ.
      Αλλά αν είναι έτσι τα πράματα, πραγματικά δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε. Διότι μιλάμε για ψεύτικα και παραποιημένα στοιχεία. ΑΦΟΥ Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΗ - ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΟΣΜΟΣ- ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΟΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥ. ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.
         Έλα που τα πιστεύω διαφορετικά τα πράματα. Ότι ξεκινάει ο κόσμος, δείχνει την διάθεση του στην - ξαναλέω- ΜΚΟ  κι υποχρεώνει τον επιχειρηματία - ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ - να προχωρήσει μια σιγουρότατη επένδυση. ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΑΡΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ; ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ , ΑΣΧΕΤΩΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΚΑΙ   ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ , - ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΕΚΤΖΗΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΙ ΟΧΙ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Η ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. ΚΑΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
       ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟ ΚΚΕ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ. ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΟΥΝ. Ε, ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΛΑΟΦΙΛΗΣ ΚΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ.
              ΚΙ ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ. ΔΙΚΟ ΜΑΣ . ΕΙΝΑΙ. ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΝΕΛΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ;  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ. ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ.  ΑΡΧΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΑΝΔΡΕΣ.
           ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ. ΡΕ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΕΣΩ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΜΕΣΩ ΚΟΥΡΙΕΡ ΕΝΝΟΩ ΚΙ ΟΧΙ ΕΛΤΑ.
       ΥΓ. ΑΥΤΟΣ Ο ΔΧ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΤΕ, Η ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΕΣ; ΣΤΑΛΙΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΣ; ΤΟΣΗ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

NA ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ;

           Φυσικά, γιατί να μην το πούμε; Τι είμαστε δηλαδή; Μόνο διαμαρτυρόμενοι και γκρινιάρηδες; Σε λίγο θα χάσουμε το δίκιο μας. Διότι όπως ο Θεός το βαριέται το συνεχές κυρ ελέησον, έτσι κι ο ηγέτης δεν θα μας παίρνει σοβαρά αν δεν του δίνουμε και κάποιους ρούμπους πάνω στους οποίους μπορεί να βασιστεί για να προχωρήσει το κάποιο έργο του.
            Είναι σημαντικό η ΠΑΕ να ομονοεί με την ερασιτεχνική. Δεν με ενδιαφέρουν οι ζυμώσεις ή ο λόγος. Και μακάρι να τα έχουν βρει στην οικονομική εκκρεμότητα και τον τρόπο διευθέτησης της. Τα χρήματα βάσει του νόμου χρωστούνται άσχετα αν με ανταλλαγή αποδείξεων η Μάνα ΑΕΚ θα βρισκόταν οτι χρωστάει τελικά. Εδώ μιλάμε για το νόμο που βέβαια έγινε για να μην χαθούν τμήματα υποδομής  αλλά ποτέ δεν διανοήθηκε οτι λόγω κακοδιαχείρησης θα έπρεπε σαν μέτοχος να βγάλει κι απο την τσέπη της. Ας πούμε κάτι σαν λαϊκή βάση, που αν θα ήταν εφικτή, μόνο απο την ερασιτεχνική θα μπορούσε να ξεκινήσει. ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ.
        Μιλάω για το θέμα του γηπέδου και τις συναντήσεις που έγιναν. Που πήγαν παρέα με σκοπό την πιθανή επιστροφή στο ναό και την αναμόχλευση του σχεδίου Μελισσανίδη. Που και μόνο αυτό δείχνει το λάθος της οργάνωσης τότε, να μην επιτρέψει την ενασχόληση του Μελισσανίδη στο σχέδιο αυτό, να κατέχει σαν εκλεγμένος πρόεδρος το 10% της εταιρείας και ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΝΤΟ.
        Τέλος πάντων, προχωράμε. Γίνεται τελικά γήπεδο εκεί. Μικρότερο και με λιγότερες εμπορικές χρήσεις μεν, αλλά δεν βαριέσαι. Πάντα υπάρχει διαφορά μεταξύ όνειρου κι οράματος, σήμερα θέλουμε απλά να γλυτώσουμε απο τον εφιάλτη και λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης. Και το μόνο πρόβλημα είναι να βρεθεί ο χρηματοδότης. Δηλαδή η ουσία. Και η ουσία λύνεται απλά: Ο Νοτιάς κάνει γενικότερες επενδύσεις στα real estate της χώρας, υπάρχουν κάποιοι ισχυροί παράγοντες του τομέα αυτουνού, τράπεζες για χρηματοδότηση στρέφονται προς την μαζικοποίηση των λύσεων των δανείων. Και τέλος υπάρχει και ο κόσμος.
        Που θέλει γήπεδο. Κι επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα ή σαν ιστορία απλώς, θέλω να προτείνω τα ευκόλως εννοούμενα: Ίδρυση μιας εταιρείας με σκοπό την χρηματοδότηση του έργου. Λεφτά ούτε για την ΠΑΕ ούτε για τίποτε άλλο. ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ. ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΟΧΟΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΟΥΤΕ ΔΧ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ , ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ, ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ.
        Η σκέψη μου είναι αυτή που λοιδωρήθηκε διότι τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Δεν με πειράζει όμως, διότι βλέπω κάποιες αλλαγές. Κι αν πάω και σε υπέρβαση λόγω στοιχείων ( 800000 ΥΠΟΛΟΓΊΖΟΝΤΑΙ ΕΠΊΣΗΜΑ) , έχω να πω οτι μόνο 500000 Αεκτζήδες με 100 ευρώ άπαξ, ήδη δεν χρειάζονται επιχειρηματίες για τα υπόλοιπα που ανέφερα παραπάνω αλλά τους έγραψα μπας και παίρνανε κάποια εμπορική χρήση για κάποια χρόνια. ας πούμε το εστιατόριο ή την φανέλλα ή το πάρκινγκ ή ένα καπέλλο στα εισιτήρια. Θα με ρωτήσετε και σωστά: Μα δεν το έχουν σκεφτεί; Κι απαντώ: ΟΧΙ. ΣΙΓΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΑΤΡΌΜΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
      ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΩ ΚΥΡΙΕ ΝΟΤΙΑ Η ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ. ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΤΑΜΠΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ; ΜΙΑ ΜΚΟ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΚΟ; Η ΑΡΜΟΣΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Η BDO. O,TI ΘΕΛΕΤΕ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ...ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ... ΓΙΑ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΛΥΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΡΩΝΕ.
      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΟΤΙ ΣΑΣ ΤΡΩΕΙ ΧΡΟΝΟ ΤΟ MARKETING ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΑΣΧΕΤΟΙ: Ο ΚΑΘΕ ΟΠΑΔΟΣ  ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥ, ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΤΟΥΒΛΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΙ Ο ΚΑΘΕ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ. ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΚΤΙΣΘΗΚΑΝ; ΑΝΤΕ ΧΑΠΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΟΤΕ ΣΕ ΖΩΗ. ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ.
          ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΝΟ. ΑΥΡΙΟ ΕΓΙΝΕ.
          ΑΝΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΤΕΛΙΚΟΣ

           Αρειανάρα οι παοκζήδες, αρειανάρα οι ολυμπαικοί, αρειανάρα οι αεκτζήδες. Όλοι πια με την συμπαθή ομάδα της Θεσαλονίκης εις βάρος του κοινού εχθρού. Που βεβαίως έκανε το καθήκον του. Επιβεβαίωσε την πρωτοπορία της Αθήνας  σε σχέση με το χωριό που γουστάρει να γίνει και πρωτεύουσα των Σκοπίων ή της Μακεδονίας γενικότερα. Δηλαδή μαλακίες. ΠΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ, ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΠΑΝΩ ΚΙ Ο ΑΡΗΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
         Ωραίο το παιχνίδι. Όχι ποδοσφαιρικά. Αυτό ήταν ξυλίκι. Το παιχνίδι των οπαδών, που άφησαν την διασκέδαση τους και πήραν τα καραβάνια για να δουν μια μαλακία και μισή. Φυσικά δεν την ξέρανε κι ούτε τους ενδιέφερε. Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ Η ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΚΑΙ ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ.
       Ναι παιδιά μου. Σαν Αεκτζής είμαι με τον δικέφαλο του βορά και σαν πιο γνήσιος δεν γουστάρω την αλογοτροφή. Άρα δεν υποστηρίζω ούτε τον Πατέρα ούτε τον Κόντη. Εντελώς αδιάφορα αντιμετώπισα το πού πηγε η κούπα. Και στο πού πηγε, εύκολα μπορεί να μετρήσει ο καθένας το οπαδιλίκι του ή τη μαλακία του. Διότι τα να είσαι οπαδός είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί σαν χόμπυ ή σαν διασκέδαση. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
       Και σαν Ελλάδα, είναι λογικό ο Κούπερ να φαίνεται ή να γίνεται μαλάκας απο κάποιον Νιόμπλια. Που είναι Κοζανίτης φυσικά , αλλά είναι  Κρητικός βάσει πορείας. Κι όπως γνωρίζουν όλοι, λόγω κάποιων Νιόμπλιων η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στο ΔΝΤ ή στο σημείο μηδέν. Φυσικά τον αντίστοιχο ρόλο έχουν και οι Πατέρες του  έθνους που κυκλοφορούν ελέυθεροι και δημιουργούν έργο, ενώ κανείς ηλίθιος οραγανωμένος στον βωμό του χαρτζηλικιού δεν μιλάει. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕΣ. ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;
      Μάλλον όχι αλλά δεν πειράζει. Η Θεσσαλονίκη μια ζωή θα γαμιέται μεταξύ της και η Αθήνα θα βλέπει τα θηρία. Και θα γελάει. Και κανά κατομμύριο να κατεβεί κάτω, ο κομπλεξισμός των Θεσσαλονικιών θα ανταμείβεται με γαμήσι. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΟΙ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ.
        Δεν ασχολούμαι με το παιχνίδι. Διότι ο τελικός δεν είναι κάτι μεταξύ του χώρου του ποδοσφαίρου. Είναι το τανκ της αλογοτροφής και οι γιόμες του αντάρτη. Και τα ελληνικά στρατά που πλέον είναι ξένα, δουλεύουν βάσει του ταγμένου πριμ. ΤΙ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΙ Η ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ; ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ. ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΓΑΜΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΟΙΧΗ ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΞΕΦΥΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.
        ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ. ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ. ΒΑΛΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ. ΗΤΑΝ ΣΠΟΥΔΙΑΟΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΟΛΟΥΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΓΩΝΙΣΙΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΑΝΕΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ. ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΟΥΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΞΑΝΕ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ Ή Ο ΤΥΧΑΙΟΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΟΘΕΑΜΟΝ ΚΟΙΝΟΝ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ. ΑΡΑ; ΑΡΑ ΚΑΡΟΤΣΕΡΗ ΤΡΑΒΑ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ

           Πληροφορήθηκα κι εγώ, οτι κατά πλειοψηφία εγκρύθηκε η σύμβαση για το προπονητικό κι άρα πέσανε και οι σχετικές τζίφρες. Δεν ψήφισαν υπέρ, η Ένωση 1924 καθώς και η ερασιτεχνική. Στην τελευταία δίνω συγχαρητήρια διότι κράτησε μια σταθερή κι αταλάντευτη θέση. Θα μου πείτε και τι έγινε; Στην ουσία τίποτα, αλλά κάποια πράματα γράφουν ιστορία. ( η κύρια διαφωνία ήταν να μειωθεί το μίσθωμα κατά 20%).
          Μετά λοιπόν απο 12 χρόνια, θα περάσει στην κατοχή της ΑΕΚ. Πώς όμως; Με τι τίμημα; Αναφέρονται κάτι όροι που ο καθένας μπορεί να τους πάρει όπως θέλει. Και σίγουρα είναι ασαφείς, διότι κανείς δεν ξέρει τι συνθήκες θα επικρατούν τότε στην περιοχή ή αν θα υπάρχει ΑΕΚ κυριότερα. Μιλάω με την σημερινή της μορφή. Διότι αν πλέον η ομάδα βρίσκεται σε 5000 διαρκείας ή είναι καταχρεωμένη, πώς να το αγοράσει το διαβολεμένο στολίδι της;
        Και πραγματικά είναι στολίδι απο όσα είδα να φτιάχνονται και σαν κόσμημα  αγοράσθηκε απο τον κύριο Νοτιά που έδωσε 127000 ευρώ το στρέμμα, ενώ οι τοπικοί κτηματομεσίτες λένε οτι η γη εκεί πηγαίνει μέχρι 50000. Δεν έχει σημασία αυτό όμως τόσο πολύ, αφού αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του μεγαλομετόχου μας κι όχι της εταιρείας μας. Εμείς στο νοίκι είμαστε ακόμα και σε 12 χρόνια, ποιός ζει και ποιός πεθαίνει.
      Πιο πολύ σημασία έχει οτι το τίμημα καθορίσθηκε περίπου ισόποσα με αυτά που πληρώνουμε σήμερα για το,τι εγκατάσταση χρησιμοποιούμε ( με ετήσια αύξηση της τάξης του3,6% ). Που βέβαια δεν είναι κι ακριβώς έτσι, διότι τα λειτουργικά  έξοδα σίγουρα θα είναι παραπάνω απο τους Θρακομακεδόνες, κατά πόσο δεν είναι δυνατόν να το ξέρω. Επίσης σημασία έχει οτι ο κύριος Νοτιάς έβαλε και μια ρήτρα 4 μύρια σε περίπτωση που δεν το πάρουμε κι οτι το ενοίκιο το θέλει μπροστά καθότι δεν μας πολυεμπιστεύεται και πολύ. Και πολύ καλά κάνει λέω εγώ, απλά η ομάδα τυγχάνει δικιά του και το ταμείο της εκείνος το ορίζει. Εκτός αν δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του.
      Αλλά η ύψιστη σημασία είναι οτι για τα χρόνια αυτά, ο αγαπητός εφοπλιστής δέθηκε με την ομάδα μας. Και στο budget που θα συντάσσει ετησίως, θα πρέπει να υπολογίζει και αυτό το έξοδο που θα γεμίζει την δεξιά τσέπη του και που ταυτόχρονα θα αδειάζει την αριστερή του. Κι οτι σε περίπτωση που δεν στέλνει τα εμβάσματα για τις πληρωμές, εύκολα το πάγιο στοιχείο του αυτό μπορεί να απορροφά πέτρες και λοστάρια που θα συνοδεύουν την αυθόρμητη αγανάκτηση του λαού της ομάδας μας. Άρα λοιπόν θεωρώ οτι δεν θα έχουμε πια χρηματοοικονομικά θέματα στο μέλλον. Κάτι είναι κι αυτό.
       Το στολίδι όμως αυτό, δεν μπορεί να στεγάσει τον μίσκουλα και τον σέσκουλα που έχουμε σήμερα. Θέλει τα στολίδια του κι αυτό. Κανά δυο παικτάρες, έναν προπονηταρά και τους αντίστοιχους υπεύθυνους ντοπαριστάς ( " εξειδικευμένο ιατρικό επιτελείο " - σικ ). Επομένως κύριε Νοτιά πρέπει να κάνετε την επόμενη κίνηση σας για το έργο σας, αλλά και για μας που θέλουμε να ξαναέρθουμε στο γήπεδο και να ζήσουμε τον μύθο μας. Διότι αν δεν μας φέρετε μέσα, τότε με τι λεφτά να πάρετε το ενοίκιο; Εμας, βεβαίως μας ενδιαφέρει το προπονητικό, αλλά θα πάμε μια φορά να το δούμε. Εμείς, όπως και οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων,  στο γήπεδο συνήθως πηγαίνουν. Εκτός αν η μια εταιρεία σας ( ΑΕΚ ) θα αυξάνει τα χρέη της, ενώ η άλλη ( Μεσογαία ) θα πλουτίζει. Δεν θα το δεχτεί κι αυτό ο αυθόρμητος κόσμος μας.
       Επομένως ίσως δεν πολυπειράζει που θα πουληθεί ο Σκόκο κι ο μουρλοαφρικάνος, αλλά δεν μπορεί να αντικατασταθούν με τον Ταυλαρίδη και το ταλέντο απο την Γκάνα. Θέλει άλλα πράματα γιατί εντάξει να τιμωρηθεί ο κόσμος που πίστεψε κάποιον κάποτε ( πίσω του ήσασταν αν δεν κάνω λάθος ), αλλά δεν θέλεουμε πια να τιμωρηθεί και το προπονητικό σας με παίκτες αμφίβολης αξίας. Έτσι δεν είναι κύριε Νοτιά ή μήπως κάνω κάποιο λάθος; Αν κάνω, παρακαλώ διορθώστε με. Διότι για την σύμβαση δεν ξέρω πολλά και δεν σκοπεύω να γίνω ΚΑΙ συμβολαιογράφος, αλλά για το τι παίκτες είναι αυτοί που διαβάζω ονόματα, κάτι σκαμπάζω.
        ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ: ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ. Πιστεύω να ακούτε Σαββόπουλο που και που.
        ΥΓ. Χαιρετίζω την έναρξη του διαχειριστικού ελέγχου. Ορθότατα, αλλά θέλουμε ανακοινώσεις για να βάλουμε τους ήρωες στο υπόγειο του μουσείου. Θα κρατήσει 4 με 5 μήνες. Δεν πειράζει. Έχουμε υπομονή ατελείωτη. Αυτή μας περισσεύει, Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. ΓΚΕ ΓΚΕ ΚΥΡΙΕ ΝΟΤΙΑ;

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

H ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ

           Τελείωσε άλλη μια σαιζόν. Μια σαιζόν που με ξαναγύρισε στο γήπεδο λόγω της αποχώρησης του κοντού και μετά απο το 2004. Θα μου πείτε υπάρχουν και τα μπαράζ. Εντάξει, αλλά αυτά είναι για μένα χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Ούτε καταλαβαίνω την σκοπιμότητα τους πέραν κάποιων τηλεοπτικών χρημάτων, ούτε και νομίζω οτι θα αλλάξουν την γενική εικόνα. Η εικόνα δημιουργήθηκε και έμεινε. Είμαι απο τους παραδοσιακούς που το ποδόσφαιρο το θέλω με τις καιρικές συνθήκες να το επιρρεάζουν και να παίζεται σε σωστή χρονική αλληλουχία, κι όχι Τετάρτη - Κυριακή με απανωτά ντέρμπυ λες και γίναμε μπάσκετ.
        Το να προταθεί άλλος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος συμφωνώ. Ας πούμε ένας τρίτος γύρος με τους πέντε πρώτους και με την απόλυτη συγκομιδή των βαθμών κι όχι με διαιρέσεις την μια χρονιά δια 3 και την άλλη δια 5 και σαφέστατα με λιγότερες ομάδες, άντε να το κατανοήσω. Το να γίνεται αυτό το πανηγύρι, δεν συμφωνώ αλλά βεβαίως θα το παρακολουθήσω, σίγουρος όμως οτι δεν θα αλλάξει τίποτα. Αλλά κι αν αλλάξει, άντε και να δω πώς η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης θα περάσει το μεγαθήριο για να μπει σε όμιλο του champions league. Φίλοι, η αλήθεια είναι πικρή αλλά είναι μια: ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΤΟ UEFA ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΓΕ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.
           Δεν θα μπω στα στατιστικά διότι είμαι σίγουρος οτι μπορείτε να τα βρείτε. Άλλα θα συνοψίσω: Η χρονιά για την ομάδα μας έκλεισε με δυο λιγότερους βαθμούς σε σχέση με την περσινή, που και να τους είχε δεν θα άλλαζε κάτι στην βαθμολογική θέση. Και μιλάω για μια χρονιά που ξεκίνησε με τον ίδιο προπονητή, με 13 νέες μεταγραφές και με στόχο το πρωτάθλημα   ( " έλα στην ΑΕΚ για την κούπα ", η προτροπή προς τον Γιάχιτς.). Η ομάδα βρέθηκε πολύ νωρίς εκτός στόχων. Βεβαίως και φταίει η διαιτησία σε κάποια καθοριστικά παιχνίδια στην αρχή, αλλά το να αποκλείεσαι απο τον Θρασύβουλο για το κύπελλο δείχνει άλλα πράματα: Έλλειψη συγκέντρωσης, κακό κλίμα στα αποδυτήρια και λάθος σχεδιασμό. Και πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια και να παραδεχτούμε, οτι αν η ΑΕΚ μπορούσε να κυμηγήσει τον τίτλο, το απείθαρχο ρόστερ της θα είχε λοιώσει σαν μαρουλόφυλλο κάτω απο την πίεση. Βεβαίως και το διοικητικό-οικονομικό έπαιξε το ρόλο του, αλλά αυτό συνέβη πολύ πολύ μετά.
         Διότι το θέαμα ήταν πολύ χειρότερο απο πέρσι, στο γήπεδο δεν φαινόταν κάποια δουλειά στις προπονήσεις και η ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια πρακτικά δεν βλεπόταν. Μέσα σε όλα υπήρχε και μια τρομερή γκαντεμιά, που δεν ξέρω αν ήταν τέτοια αυτή καθεαυτή, ή απλά ανικανότητα αφού ήταν συνεχώς επαναλαμβανόμενη. Η φανέλλα βέβαια ακόμα είναι βαρειά και δεν είναι δυνατόν να σε περάσει μια Καβάλα.
        Ένα άλλο που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι η περίεργη βαθμολογία για τα επικείμενα μπαράζ. Αν κάνετε τις διαρέσεις με το 5, θα βρείτε την δαφνοστεφανωμένη με 12,8, τον ΠΑΟΚ με 12,4, την ΑΕΚ με 10,6 και τον άρη με 9,2. Κάνοντας την αφαίρεση του 9, που είναι η βάση του τελευταίου που πάντα ξεκινάει με 0 βαθμούς, βρίσκετε τα εξής νούμερα: 3,8- 3,2-1,6 - 0. Στα μαθηματικά η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα πάνω όταν είσαι πάνω απο 0,5 και προς τα κάτω μέχρι το 0,5. ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΑΛΛΟΝ: Διότι σωστά 4 και 3 οι δυο πρώτοι, αλλά ο τρίτος, που κατά διαβολική σύμπτωση είναι η ΑΕΚ, πάει στο 1 κι όχι στο σωστό 2 . ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΔΙΟΤΙ ΥΠΟΝΟΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΝΟΜΟ Η ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ.
        Μια άλλη αηδία είναι η κοινή ώρα έναρξης των αγώνων τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Αν αυτό απο μόνο του δεν διαταράσσει το αδιάβλητο των παιχνιδιών, τότε ποιό είναι; Δηλαδή σαν να παραδέχεται η σούπερ λίγδα οτι αν τα παιχνίδια γινόντουσαν όπως όλη τη χρονιά, τότε θα είχαμε εγκλήματα στο τέλος. Και τελικά έγινε έτσι. Και ρωτάω κι εγώ: ΕΙΧΑΜΕ Η ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ;  ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ: ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ "ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ"  ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΚΕΡΚΙΔΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΜΑΣ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ, ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΚΑΘΑΡΣΗ. ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΚΤΙΚΟΤΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ.
       YΓ. ΤΟΝ ΜΠΑΚΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ; ΠΑΛΙ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΤΟ ΟΣΜΙΖΟΜΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΝΑΖΙΟΥ. ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.ΤΟΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ. ΑΣΧΕΤΑΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΥ ΕΞΤΡΑ ΟΥΙΣΚΙ.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η ΒΙΑ

          Θα θυμάστε βέβαια την συνάντηση της σούπερ λίγδας, με σκοπό την διαμαρτυρία κατά του Μπιτσαξή για την παύση των χορηγιών του ΟΠΑΠ προς τις ομάδες, λόγω των φαινομένων βίας. Επίσης θα θυμάσθε οτι οι εκπρόσωποι των ομάδων κατηγόρησαν την πολιτεία για καθυστέρηση της αξιολόγησης των προτάσεων που είχαν υποβάλει. Τέλος θα ξέρετε οτι στην λίγδα, συμμετέχουν και οι κύριοι Κομπότης, Πανόπουλος και Τσακίρης.
         Πάμε τώρα σε ένα ρητορικό όσο και φιλοσοφικό θέμα: Τι είναι βία; Μόνο το να παίζουν ξύλο κάποιοι οπαδοί είτε αυθόρμητα είτε κατευθυνόμενα; Αυτή είναι σίγουρα βία, αλλά δεν είναι και η μόνη. Υπάρχει κι άλλη, που παίζεται πάντα τις τελευταίες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων μας και είναι και χειρότερη. ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ.
        Η Ξάνθη λοιπόν και ο Λεβαδειακός αλληλοκατηγορούνται για στήσιμο των παιχνιδιών τους. Στο παιχνίδι αναμείχθηκε και ο Ταραλίδης ( " τις τελευταίες αγωνιστικές το 70% παίζεται στο παρασκήνιο..." ) αλλά και ο Πανιώνιος ( " ... στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί...", για την Ξάνθη αυτό). ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ - ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ; - , ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ Η ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΝΕ ΤΟ ΚΩΜΩΔΙΟΔΡΑΜΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.
       Σύνολο λοιπόν, 6 ομάδες. ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΝΟΩ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ, ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ Η ΚΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΟΠΑΠ ( αυτό το τελευταίο δεν έχει και τόση σημασία βέβαια).
       Όμως όταν ένα μυστικό, το γνωρίζουν παραπάνω απο δυο, παύει να είναι μυστικό και το ξέρουν κι άλλοι. Οι άλλοι δηλαδή που έπρεπε νωρίτερα να προστατέψουν τον κώλο τους για να μην βρεθούν σε κατάσταση πιθανού υποβιβασμού. Κι άρα είχαν κανονίσει κάτι κι αυτοί με άλλους σε προγενέστερες αγωνιστικές. Μέχρι τώρα, όλα ωραία και καλά.
       Ερωτώ όμως εγώ: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ; ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ Η ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΥΛΙΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ. ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ ΝΑ ΣΤΕΊΛΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΑΚΕΛΛΟ; ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ; ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΜΠΟΧΑ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΗΧΤΕΣ; ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;
        Επίσης, όταν κάποια παιχνίδια είναι μιλημένα, αυτά δεν αποτελούν βία ή κι αν δεν αποτελούν, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΒΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ; ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑΙ. ΚΙ ΑΡΑ Ο ΓΓΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΛΑΒΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ, ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ.
      Σαν πολύ δεν παρατράβηξε το αστείο; ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΙ ΑΥΤΑ.ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΝΑ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ. ΚΙ ΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.
       ΥΓ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΕΝΟΧΟΥΣ", ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ; ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑ; ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΞΥΠΝΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ; ΟΧΙ, ΑΠΛΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ. ΡΕ ΦΡΑΓΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ. ΚΙ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΕΤΥΧΕ

           Η ανακοίνωση που διαβάσατε χθες, δεν ήταν μια ανάρτηση απλώς. Την δημοσίευσα σε τρεις εφημερίδες με πολύ συγκεκριμένο σκοπό: Να κοινωνήσω μαζί με τους όποιους αναγνώστες, την διάθεση και θέληση μου για αγωνιστική κινητοποίηση. Να δείξω οτι ένας απλός φίλαθλος μπορεί να πει ό,τι του κατεβάσει η κούτρα του, για οποιοδήποτε θέμα και για οποιονδήποτε που το παίζει πολιτικός ή παράγων κάποιου τομέα στον τόπο αυτό. Εξ άλλου, όλοι εσείς που με τιμάτε με την υπομονετική ανάγνωση των κειμένων μου, πρέπει να έχετε καταλάβει οτι το ποδόσφαιρο είναι απλά μια αφορμή για γενικότερη αντίσταση. ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.
ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
          Επίσης κατάλαβα κι άλλα οτι έγιναν:
     -  Την προσωρινή κωλοτούμπα του Αδαμίδη ( οι συνεργάτες του , του έλεγαν για άμεση απόλυση του Σέρβου, ο Παπάς τους σταμάτησε )  μια που χειρίστηκα ακριβώς τις εκφράσεις της ανακοίνωσης του, βγάζοντας έξω τις πιθανές μηνύσιμες λέξεις ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ.
   - Τον έκδηλο εκνευρισμό του Καζαμία, που απάντησε άμεσα αλλά στην προηγούμενη ανάρτηση  κι  αφού είχε διαβάσει την ανακοίνωση μου ( "... καλούνται οι μέτοχοι να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία που οι ίδιοι δημιούργησαν..." ), και που θέλει την παραδειγματική τιμωρία του λαού της ΑΕΚ που παρασύρθηκε απο έναν απατεώνα που όμως είχε πάρει τις υπογραφές των τίμιων, πρακτικά κατηγορώντας τους Έλληνες αλλά και ειρωνευόμενος εμένα.
          Θα με ρωτήσετε, " τρελάθηκες μωρέ;" Και θα απαντήσω, "καθόλου. Στην ζωή μου όμως μπορώ να τρελάνω όποιον γουστάρω."  Διότι δεν είναι τίποτα όπως φαίνεται. Ειδικά στην Ελλάδα, που όποιος θέλει βουτάει κάτι και το κάνει πρώτο. Κι επιβάλλει τον δικό του μηχανισμό δράσης. ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΚΑΤΙ ΣΚΑΜΠΑΖΩ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΤΙΣ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΡΟΒΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΥΚΟΣ.
        Κι έχει σημασία φυσικά το ποιός διαμαρτύρεται και ο τρόπος του. Διότι άλλο να δίνεις για το ετήσιο  εισιτήριο 100 ευρώ και να κάνεις ζημιές 1000 ατομικά, κι άλλο να δίνεις 10000 και να απειλείς επί της ουσίας, δηλαδή με ξεμπρόστιασμα κι όχι με σπάσιμο της πόρτας. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ, ΤΟ ΧΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.
       ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ( επενδύω σημαίνει οτι βάζω κάτι τώρα για να βγάλω αργότερα ) , ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΑ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΒΩΒΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΟΜΩΣ; Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΟΡΟΥ ΖΩΗΣ; ΡΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ. ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ.
            ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΗΓΕΝΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΚΥΨΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ Η ΛΗΣΤΕΣ Η ΞΕΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ; ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ Η ΜΗΠΩΣ ΦΥΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΕΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ; ΑΝΤΕ ΣΥΝΕΛΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ. ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΠΡΗΖΕΙΣ.
            ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΜΕ ΚΕΡΑΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΔΩ ΟΧΙ. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΩΛΟΒΛΑΧΕ ΣΤΗ ΧΙΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΙΛΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ.ΤΟΣΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝΕ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑΜΕΝΑ, ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.
       ΥΓ. ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ. ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΗ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΛΛΟΙΩΣ; Η ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΝΩΜΗ; ΜΑΛΛΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ( αρκετό μου είναι ) ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΣΚΕΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΝΟΥΜΕΡΟ. ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΙ Ο ΔΧ.

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ANAΚΟΙΝΩΣΗ

          Σε μεταμεσονύκτια ανακοίνωση του, ο Στήβεν Αβραμίδης αναφέρει για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν απο το 2004 και τούδε:

                                         ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ

          " Και χθες ( την Κυριακή ) το βράδυ επιχειρήθηκε με τρόπο απόλυτα κατευθυνόμενο, μια ακόμη επίθεση εναντίον της ομαδας μας αλλά και των εναπομεινάντων χρηματοδοτών - αγνών φιλάθλων μας. Οργανωμένων και μη οργανωμένων. Περιστασιακών φιλάθλων ή και κατόχων διαρκείας.
          Την στιγμή που η ομάδα μας ετοιμάζεται για τα κρίσιμα παιχνίδια των play-offs, μια νεοεκλεγείσα διοίκηση, πρόσθεσε μια ακόμη μελανή σελίδα στην πολύπαθη ΑΕΚ μας: Επισημοποίησε την πώληση του ποδοσφαιριστού Σκόκο ακόμα και σε ελληνικές ανταγωνιστικές ομάδες, τινάζοντας το κλίμα των αποδυτηρίων και την όποια ελπίδα του κόσμου. Η διοίκηση αυτή μαζί με τους καθοδηγητές της, έσπειρε την διχόνοια στους φιλάθλους της ΑΕΚ με σκοπό την επαναφορά μιας νοσηρής κατάστασης δίχως την παραμικρή βιώσιμη εναλλακτική πρόταση. Η διοίκηση αυτή πρέπει να απομονωθεί απο τους υγιώς σκεπτόμενους Αεκτζήδες.
         Εκτός απο την διοίκηση αυτή, οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των γεγονότων μου είναι παντελώς άγνωστοι καθόσον νομίζω και ο κόσμος της ΑΕΚ επίσης δεν τους γνωρίζει.
         Η διοίκηση και οι μέτοχοι της ΑΕΚ, αν είναι αποφασισμένοι να πετύχουν στο έργο της εξυγίανσης ( διότι την κόπρο του Αυγεία οι ίδιοι την δημιούργησαν ) , καλούνται να αντιδράσουν και να κατονομάσουν τα άρρωστα μυαλά που τους βάζουν εμπόδια, με σκοπό να προσπαθήσω εγω ατομικά αλλά και οι λοιποί ηλίθιοι που προσέρχονται στο γήπεδο, να τα απομονώσουμε.  Αν δεν μου πουν οι ιθύνοντες και κρατούντες θεσμικές θέσεις ποιοί είναι οι εχθροί οι εντός των τειχών και ποιοι οι σχιζοειδείς Αεκτζήδες που μάχονται την ΑΕΚ, ομολογώ οτι δεν μπορώ να προσφέρω την συνδρομή μου. Είτε την αγωνιστική είτε την οικονομική.
        Επαναλαμβάνω οτι δεν ξέρω τους εχθρούς, όπως και κανείς απο τον υπόλοιπο κόσμο. Αφού η διοίκηση τους ξέρει , περιμένω να τους κατονομάσει. Αν δεν τους κατονομάσει, σημαίνει οτι τους καλύπτει κι οτι είναι κρυφοσυνεταίρος μαζί τους. Κι άρα η τωρινή διοικητική λύση, δεν μου κάνει και δεν αρμόζει στην 86χρονη ιστορία του δικέφαλου αετού.
         Και σε πείσμα κατ'αρχάς αυτής της διοίκησης αλλά και των λοιπών καρεκλοκένταυρων, ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΑΕΚ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ.
                               ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ
                                                                                Στήβεν Αβραμίδης  "

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

            H ημέρα ξεκίνησε ήσυχα. Διάβασα τις εφημερίδες, έγραψα το κείμενο μου για το άλλο Σάββατο και μετά κατηφόρισα στη Φιλαδέλφεια για να παραβρεθώ στο συλλαληλητήριο. Που για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τον ακριβή στόχο, αλλά μου τον κοινώνησαν: Να σηκωθεί ο κόσμος απο τον καναπέ. Οι 1000-1500 συγκεντωμένοι με ωραία συνθήματα και καλό παλμό. Έστειλαν το μήνυμα τους βασικά προς την διοίκηση της ομάδας, που βέβαια μην ξεχνάμε οτι δεν υπάρχει. Ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί δεν συμμετείχε η original. Αφού το " μέτοχοι, αμέτοχοι, τον πούλο κι έξω απο δω" και " να το μην πουληθει ο Σκόκο", πίστευα οτι είναι κοινές γραμμές.
         Μετά πήγα να δω το ματσάκι με τα παιδιά. Ένα παιχνίδι στην ουσία αδιάφορο απο πριν για την γενικότερη κατάσταση, με το μόνο ενδιαφέρον το τι θα κάνει ο Άρης. Που λογικά έχασε κι αυτός και πλέον η διαφορά των βαθμών για τα μπαράζ είναι αρκετά σοβαρή.
         Μια χαρά πήγαινε ο ρυθμός του αγώνα και χωρίς να βλέπουμε και τίποτε το ιδιαίτερο, περνούσε ευχάριστα η ώρα. Δεν ξεχώριζε κανένας και δεν υπήρχε και λόγος ανησυχίας. Στο ημίχρονο με βουτάει άνθρωπος των supporters και με ρωτάει: ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΛΗΤΗΡΙΟ; ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ. Δεν απάντησα κι ανέβηκα να θαυμάσω το Μανωλά για λιγο ακόμα. Τον θεωρώ κορυφαίο σήμερα και με αρκετές κινήσεις που θύμισαν τον θείο του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
       Μια χαρά ήταν το κλίμα στο γήπεδο, χωρίς καμία διάθεση για καβγάδες μεταξύ των φιλάθλων και βλέποντας  μια ΑΕΚ που είχε πολλές αλλαγές. Απολαμβάναμε και τα "καθαρά" παιχνίδια του Λεβαδειακού και της Ξάνθης απο τα ραδιόφωνα και όλη την ομορφιά του ποδοσφαίρου.Μέχρι την στιγμή, που αποφάσισε ο Μπάγιεβιτς να κάνει την κίνηση ματ: Να βάλει τον Σκόκο στο παιχνίδι.
      Ρε σας να τους τσίμπησε όλους μύγα. Οι μεν της θύρας 29 ξαφνικά ανακάλυψαν τον Αδαμίδη κι άρχισαν να βρίζουν. Δικαίωμα τους. Το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου αποδοκίμασε τον Σκόκο την στιγμή της αλλαγής και ήρθε το σύνθημα απο το πέταλο: ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΔΩ , ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΣΚΟΚΟ. Ξανά δικαίωμα τους. Ο κάθε πελάτης έχει το δίκιο του.
       Εγώ θα σας τα πω όπως τα αισθάνομαι: ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟ TIMING ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. Την αλήθεια βέβαια είπε για τα άδεια ταμεία, αλλά θέλει και λίγη διπλωματία η κάθε δήλωση. Παραμονές μπαράζ με μπαρουτιασμένο το κλίμα, με πιθανή τιμωρία της έδρας και με σίγουρα καινούργια χρέη απο τα πρόστιμα που θα πέσουν, ΑΦΟΥ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΜΥΑΛΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΜΕΙΟΝ ΠΛΕΟΝ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ, όπως γίνεται πάντα. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ , ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
      ΓΥΡΝΑΩ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΩ: ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ Ο ΣΕΡΒΟΣ. ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ:  ΑΛΛΑΓΗ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΣΚΟΚΟ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ. ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΟΥΧΑΡΙΖΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ. ΜΕΤΑ , ΑΡΚΕΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ , ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΙΧΑΣΘΗΚΕ.
       Και μετά το απόλυτο χάος. Αποχώρηση του Κανελλόπουλου, του Γκούμα και του Αδαμίδη ( με αυτήν την σειρά )  και των λοιπών "επισήμων" διοικητικών. Η ασφάλεια του γηπέδου έφαγε μπόλικο ξύλο μπροστά στην φυσούνα απο οπαδούς μας που ήρθαν απο τις απέναντι θύρες απο το πέταλο της οργάνωσης. Κι όταν πια, ο καθένας έκανε ό,τι του κατέβαζε η γκλάβα του, το πέταλο της οργάνωσης πνιγμένο απο κάποιο δίκιο κι αυτό, έσπασε τα κιγκλιδώματα και προσπαθούσε να επιτεθεί ένας θεός ξέρει που. 'Ολο το διάζωμα των διοικητικών είχε αδειάσει και μόνο το Μελισσανίδη έβλεπες να καπνίζει αμέριμνος το πούρο του. Τελικά το ξύλο το φάγανε οπαδοί μας απο τα ματ, που πλέον μπαίνανε σωρηδόν στο γήπεδο.
     Όμως , φίλοι και φίλες, ακόμα πιο πίσω απο όλα αυτά υπάρχει κι άλλος ηθικός θύτης κι ένα σούπερ διεστραμμένο μυαλό. ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ. ΔΙΟΤΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΤΑ ΕΙΔΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΕΙΔΑ ΠΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΑΚΟΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ  ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΔΑΜΙΔΗ Η ΠΑΠΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΉΣΕΙ , ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜΙΔΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ.
       ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ( ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ) ΚΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ORIGINAL. ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ. ΠΡΟΣΕΧΤΕ: ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΚΟΚΟ.
       Δεν θέλω να σας μπερδεύω άλλο. Η πραγματικότητα είναι οτι ο εμφύλιος ξεκίνησε και θα κλιμακωθεί επικίνδυνα, διότι τα μέτωπα είναι πολλά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ, και υπάρχουν και τρομερές προβοκάτσιες.   Και σήμερα ο Αδαμίδης θα πρέπει να έμαθε αρκετά για τους συνεργάτες του. Και περιμένω χωρίς ιδιαίτερο άγχος τις επόμενες κινήσεις του, που θα βγάλουν πολύ γέλιο, ΟΠΩΣ ΓΕΛΙΟ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ " ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ". ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ.
      Απο το γήπεδο αποχώρησα όταν πέσανε τα δακρυγόνα. Ευτυχώς για τα παιδιά μου εγκαίρως. Μόνο λίγο τσούξιμο μας έπιασε. ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΤΙΠΟΤΑ. ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ, ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΑ.
      ΥΓ1. Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 70, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
      ΥΓ2. ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ.
     ΥΓ3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
     ΥΓ4. ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΦΕΤΟΣ : 2 ΒΑΘΜΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ.

                              ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.

ONEIPO

     Ρε τι μου συνέβη προχθές; Πέφτω να κοιμηθώ αργά, μετά τα ποτά και την ενασχόληση μου με τον υπολογιστή. Αμέσως βρίσκομαι στην αγκαλιά του Μορφέα, και ξαφνικά αρχίζει ταινία του Κάρπεντερ του ξυλουργού. Θρίλερ κανονικό. Σκατά ύπνος. Όνειρο ξαφνικό .
     Στο δωμάτιο λέει, καθόμουν με τη μάνα και τη θεία μου, την αδερφή της, και το μικρό μου του τον γιό, που του έχει κι ιδιαίτερη αδυναμία η γιαγιά. Έτσι και την πεις γιαγιά μπορεί και να σε σκοτώσει βέβαια, αλλά αυτό είναι απόσπασμα από άλλο κεφάλαιο του βιβλίου.
     Μιλάγαμε μεταξύ μας, πλάκα σπάγαμε, το σόι μου δεν είναι να μένει στα ίδια θανατικά ,τα σαρανταήμερα και τα λοιπά κουραφέξαλα της δαιμονικής πίστης με τα κόλλυβα και τα σπασμένα πιάτα, κι εξιστορούσαμε τα πράματα που μας διαχώρισαν τόσα χρονιά σαν γονείς, σαν συγγενείς και σαν παιδιά, κι ακριβώς τα ίδια μας ενώνουν σήμερα σαν υπάρξεις. Αυτά τα τόσο διαφορετικά και τα τόσο ίδια. Αυτά τα ανύπαρκτα που κάνουν τις τότε παρατηρήσεις να είναι ανέκδοτα κι ασήμαντα σήμερα, κι ήταν τόσο σπουδαία τότε.
     Και το παιδικό μυαλό να θριαμβεύει, να φοβάται ή να υπολογίζει, και η πουτάνα η ζωή να τα φέρνει τόσο κοντά, σε τόσο ταιριαστή ισορροπία. Και ν’ αλλάζει τους τρόπους συσχετισμού και τον τρόπο της παρατήρησης ή της απλής επιτήρησης. Πόσο όλοι τελικά γουστάρουνε να είχαν μείνει παιδιά κι ας ήταν καταπιεσμένα. Δεν καταλάβαινε κανένα τίποτα. Πόσο όλοι τελικά δεν γουστάρουν να είναι γονείς ή μεγαλύτεροι, με τον τρόπο τους δυνάστες, για να νοιώθουν με την αποφυγή ή με την αντιμετώπιση, την παρακμή; Μόνο οι ηλίθιοι. Κάποιοι άλλοι όμως, δεν γουστάρουν τίποτα. Ούτε καν συζήτηση. Οι πάντα νέοι. Οι παραβάτες της ημερολογιακής ζωής. Οι σωστοί. Τα «παιδιά», που όσο πιο πολύ κρατήσουν, τόσο πιο καλά θα πάνε. Σε σχέση με τους ηλίθιους που το παίζουν ώριμοι.
     Mην το κουράζουμε όμως. Στο δωμάτιο μπήκε ο πατέρας μου. Απροσδιόριστης ηλικίας. Με το κουστούμι της κάσας. Και με εκείνο το βλέμμα της αποστροφής προς την παρέα των νεότερων. Πάντα ήθελε να κάνει διοίκηση ιδανικά κι ανάξια. Και πάντα ήταν πειστικός ξερόλας, ενώ ήταν κοινός Παπανδρέου στο διαλεγμένο μπαλκόνι του.
     Κλείσανε τα στόματα. Το όνειρο δικό μου ήταν. Οι άλλες δυο γυναίκες είχαν ήδη πάρει το ρόλο της γλάστρας ή της κουρτίνας. Μπήκε δυνατά, φοβισμένα αποφασιστικά, έτσι κάνουν όλοι της παλιάς σχολής γενναίοι, και με ρώτησε με στοργικότητα, αν ταλαιπωριέμαι. Για πατέρας δεν έκανε, παρόλο που το ήθελε. Για φίλος ήταν ιδανικός. Αυτό που λέμε η μεν σαρξ πρόθυμη, το δε πνεύμα ασθενές. Συγνώμη για τους κλασσικούς που άλλαξα την παροιμία.
"Καλά", του λέω, "δεν πέθανες;"
Μου απάντησε ότι είχε πάθει νεκροφάνεια και την είχαν πατήσει όλοι. Γιατροί, νεκροθάφτες, παπάδες. Και τον ρώτησα πώς κατόρθωσε και βγήκε από τον φέρετρο. Άμεση η απάντηση του: " Δεν ξέρεις εσύ, διότι δεν έχεις θάψει πολλούς. Εκεί αριστερά στο ξύλινο κρεβάτι, υπάρχει ένα κλιπάκι, ένα κουμπάκι, που το βάζουν πάντα για ίδιες με την δική μου περιπτώσεις. Εγώ που είμαι παλιός, το ήξερα, το πάτησα και βγήκα."
"Και καλά, από τον τάφο πώς βγήκες;", ξαναρώτησα.
"Ρε συ, δεν θυμάσαι που δεν έχεις βάλει ακόμα μάρμαρα; Στα σαράντα πρέπει να τα έχεις έτοιμα, αλλά μετά την παρέλευση εικοσαήμερου. Ακόμα δεν έχεις μάθει τίποτα για την ζωή; Λοιπόν αφού άνοιξα το κουτί, κακόγουστο διάλεξες οφείλω να πω, άρχισα την ανάδυση στο χώμα κι αναστήθηκα. Τι είναι ο Λάζαρος μπροστά μου; Όμως έχω νεύρα. Κοίτα πόση λάσπη έχει το κουστούμι που έδωσες να με ντύσουν. Που λεφτά για καθαριστήριο. Σπάταλος μια ζωή παραμένεις."
     "Καλώς τον . Να σου πω. Τώρα θα αναλάβεις όλες τις μαλακίες για τις οποίες τρέχω; Τα ταμεία για την σύνταξη, τις τράπεζες, το αυτοκίνητο, τη μάνα μου και τους λοιπούς συγγενείς που με έχουν πηδήξει; Έχω κουρασθεί αρκετά με όλες αυτές τις τρίχες που, εγώ ο άσκεφτος, έχω ήδη φροντίσει για τους επόμενους, ενώ εσύ ο γνωστικός, με έχεις κάνει μέχρι τώρα να μην μπορώ να βγάλει άκρη."
     "Ναι αγόρι μου, τώρα που γύρισα, τα παίρνω όλα πάνω μου. Φύγε τώρα, γουστάρω να κάτσω με τη μάνα σου. Που είναι δικιά μου τελικά, απλά στην δάνεισα για κάποια χρόνια μπας και γίνεις κάτι κι εσύ, κι αν δεν γίνεις φταίει αυτή, αλλά αν γίνεις, τα πάντα οφείλονται σε μένα τον κατασκευαστή."
Ξύπνησα ξαφνικά, σαν το Μπιθικώτση που του είχε έρθει η επίσημη αγαπημένη. Όνειρο ήταν και τελείωσε. Ευτυχώς που ήταν μόνο μια απλή ιστορία διατάραξης της μνήμης ή του να ζω και να ασχολούμαι με τα επιθυμητικά κι όχι με τα λογιστικά του νου. Που πέφτουν πάντα νύχτα όταν το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα δουλεύει εις βάρος του συμπαθητικού και το ασυνείδητο χαμηλώνει τις ασπίδες και πηδάει το συνειδητό. Όταν το συναίσθημα διαλύει τα πάντα και η λογική φαίνεται παρθένα κόρη μπροστά στον τύπο που θα την πάρει για πρώτη φορά, που πάντα θα μένει στη μνήμη αλλά να μην επαναληφθεί ποτέ.
     Κι όσο πιο δυνατός θέλεις να φαίνεσαι στην στιγμή, τόσο πιο πολύ καρουδότσουφλο να είσαι στη μοναχικότητα του εαυτού σου. Του θεού που μπορεί να σε διαλύσει ακόμα και στον ύπνο. Δεν την βγάζεις εύκολα όταν ο τάφος είναι υποχρέωση και οι σκέψεις σχοινιά που πρέπει να κάνεις προσπάθεια για να τα σπάσεις. Και δεν σε βοηθάει τίποτα. Οι κουβέντες των συγγενών και το δράμα της καθημερινότητας που πρέπει να την τρέξεις για να την βγάλει και η μάνα η εξαρτώμενη. Κι από σκάφος, πόσο εύκολα να γίνεσαι βαρκάκι στο ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου.
     Είπα να μην ξανακοιμηθώ. Να μην ξαναδώ όνειρα. Που να ξέρω τι θα ερχόταν στο σινεμά του εγκέφαλου; Πάντως αν αντιληφθώ ότι τα ίδια θα περάσουν τα παιδιά μου όταν πεθάνω, τότε θα γίνει χαμός. Τι θα πει ότι όλοι τα περνάνε; Τρίχες ανθρώπων. Θα μου πει κάποιος, ότι σαν άνθρωπος , άνθρωπους γεννάς. Σωστό, αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι, θα ήθελα να έχω γεννήσει γάτες. Και να είμαι ξένος με την ψυχολογία τους κι αυτές με την δική μου. Κι ανεξάρτητοι όλοι μας. Τι χρωστάνε τα παιδιά μου ενώ κοιμούνται, να τα ξυπνάω ερχόμενος στον ύπνο τους; Δουλειές δεν έχουν την επομένη;

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΛΑΙΚΟΤΑΤΗ ΒΑΣΗ

           Μου κόπηκε ο ειρμός, αφού είχα κείμενο για τα σαράντα του πατέρα μου ( θα μου πείτε και σωστά ποιόν ενδιαφέρουν αυτά ), και άντε να πούμε για τα μοντέλα. Που προτάθηκαν τέσσερα αλλά φυσικά επειδή είμαι μηχανικός κι όχι απλώς περιδιαβαίνων θεωρητικός μαλάκας τύπου κούριερ, τα μόνα εφαρμόσιμα  στην χώρα του Καραγκιόζη, είναι ένα, δηλαδή δυο. Το δεύτερο όμως είναι μυστικό κι έργο δικό μου. Που γεννήθηκα για να κάνω χαβαλέ με τους σοβαρούς. Τους σοβαροφανείς τους σέβομαι διότι βρίσκω εύκολα το κουμπί.
        Ας πούμε τον εφοριακό που κόπτεται για τον σωστό έλεγχο και να μην χάσει χρήματα το κράτος αλλά ούτε και ο έφορος. Και να ανακαινισθεί το πατρικό σπίτι στη Μάνη, που ούτε στο πόθεν έσχες μπαίνει αλλά κι εύκολα τα λεφτά δίνονται μαύρα και κυμπάρικα. Ή τον στρατιωτικό που φυλάει τα σύνορα και δεν μπαίνουν οι Σκοπιανοί. Ή τον ποδοσφαιριστή που φυλάει την φανέλλα αλλά χθες ήταν στα μπουζούκια μέχρι τα χαράματα. Ή την τσοντού που γαμιέται χωρίς να ξέρει την δημοσιοποίηση των προσωπικών της στιγμών. Μην φοβάστε τους σοβαροφανείς, αρκεί να τους καταλαβαίνετε.
     Τους σοβαρούς να φοβάστε. Τον γιατρό που για να το κάνει καλά θέλει φακελλάκι. Τον προπονητή που τα δίνει όλα ΜΟΝΟ για την ομάδα του. Τον ιμάμη που κόπτεται για την σωτηρία του λαού και ξεβρακώνει ανήλικα. Τον υπουργό για το καλό μας που δεν ξέρει τίποτα για τον πλουτισμό του και πλήθος άλλα σοβαρότατα κι άκρως επικίνδυνα.
         Και δουλειά δεν γίνεται αν δεν περνάμε καλά κι αν δεν κάνουμε και την πλάκα μας. Διότι απομακρυνόμαστε απο την ουσία της γέννησης μας. Που ψάχνουν οι σοβαροί τι είναι πριν το μηδέν και το άπειρο, τι μετά το τέλος και τα λοιπά συναπτά ευαγγέλια. Κι εμείς τα μοντέλα.
        ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΗ, ΠΟΥ ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ, ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΑΡΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΑΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ  ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΑΚΕΤΟ. ΚΑΙ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ : ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ Η ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ; ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΜΕ ΧΩΡΙΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΕΝΤΑΞΕΙ. ΑΛΛΟ Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΛΕΣΧΗ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΑΥΤΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ; ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΣΤΗ " ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ"; ΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ( ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ) ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΙΤΕ ΕΚΕΙ. ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΗ, ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΧΟΝΤΩΝ.
       Δεν είναι κακό αυτό, ΑΦΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΤΟΥ, αλλά δεν συμπλέει με τις τοποθετήσεις μου. Τις πελατειακές ελευθερίες μου. Και σίγουρα ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ είναι λαϊκή βάση. Κι ήσασταν και του κόμματος με τον Καπετανάκη, όχι του Τσιτσάνη. Και παρασύρετε και τον Τάκη, που αν το πιστεύει τόσο πολύ το μοντέλο " λέσχη φίλων" , καλό θα ήταν να το υλοποιήσει πρώτα στον Τιτάνα ( δεν υπάρχει Έλληνας που να μην είναι φίλος του τσιμέντου ) και μετά άνετα να το κάνει και εξαγωγή στην ΑΕΚ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΜΕ.
         Έτσι δεν είναι <<ξενέρα>>, που αφού έχεις ξενερώσει βάσει ονόματος, γιατί ασχολείσαι τόσο πολύ; Θα λύσεις κάτι μέσα στο ξενέρωμα σου; Εκτός αν το ξενέρωμα οφείλεται αλλού ίσως σε αυτούς που έδωσε στην αστυνομία ο πάλαι ποτέ αρχηγός σου που δεν έχει φορολογική ενημερότητα, αλλά τις εταιρείες τις έκανε μια χαρά στην πλάτη της ΑΕΚ και μου φύτεψε τον Ζήκο που σήμερα είναι manager της αλογοτροφής. ΔΙΟΤΙ ΝΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΕΦΑΓΕ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΑΛΛΑ ΗΞΕΡΕ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΝ ΒΑΡΑΓΕ. ΚΑΙ ΒΑΡΑΓΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΣ. ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ;
         Το ένα μοντέλο το είπαμε. Δηλαδή το μοναδικό προτεινόμενο, που και σε αυτό δεν υπάρχει μπροστάρης ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΟΥ ΕΥΚΟΛΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΤΕ. ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: Η ΛΕΣΧΗ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΦΙΛΩΝ - ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ SUPPORTERS. 10000 ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΦΥΣΣΑ Η ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ BLOG. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΤΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΠΟΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΕΣΑΣ.
        ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΖΑΜΙΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, "ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ;"  ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Ή ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ; ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ; ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΜΕΣΑ; ΣΙΓΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΤΟΥ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ. Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
      ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ , ΥΠΕΡΜΠΑΡΣΤΕΛΟΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΥΡΩΠΗΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΜΩΣ. ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ( Η ΠΑΕ ΚΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ) ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ Η ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Η ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ; ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΕΝΝΟΩ, ΟΧΙ ΤΟ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.
     ΥΓ1. ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 14:15 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΤΕ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ. ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΤΕ. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ.
     ΥΓ2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΖΩΞΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΜΕΝΟ ΝΑΟ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΛΛΆ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ. 4 Η ΩΡΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΚΑΤΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ. ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΞΕΡΩ. ΘΑ ΔΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ . ΚΟΝΤΙΝΟΥΣ ΕΝΝΟΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΕΝΩΣΗ.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

          Κι επανέρχομαι στα κανονικά καθότι τα άλλα, τα του Σκόκο, τα έχουν αναλάβει οι ηγέτες. Παπάς, Αδαμίδης ( απο τον Παπά πληρώνεται) και ΔΧ. Και οι οπαδοί απο την άλλη, όσοι είναι ανοργάνωτοι.Δεν μας απασχολούν αυτά. Μας ενδιαφέρει το μέλλον. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ( ανάρτηση Οκτώβρης 2009 ). ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΕΛΟΣ, που πληρώνει, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ.
          Και μπήκανε στις 8/4, δέκα ( 10 ) άνθρωποι στην Γράμμου ( αντιστασιακό μετερίζι εναντίον της ΑΕΚ πλέον ) για να μιλήσουνε. Προσέχτε. Όλοι θέλανε τη λαϊκή βάση, αλλά ο καθένας με την δική του την άποψη. Με το δικό του τρόπο ο καθένας, σαν να θέλουν δέκα νοικοκυρές να κάνουν μια τυρόπιττα με άλλη μορφή. Και λέω τυρόπιττα, διότι είναι φύλλο και τυρί. ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ. ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΒΓΑΔΕΣ  ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ, ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΕΒΑΤΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑ, ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ: ΤΟ ΕΝΟΣ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΕΒΑΖΕ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΜΙΑ ΧΥΜΕΝΗ ΚΑΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΕΥΣΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΦΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΟΣΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ( ζητώ συγνώμη για την άγρια γλώσσα, αλλά η λαϊκή επανάσταση έχει κακές λέξεις, όμως ποτέ κακές σκέψεις ).
          Όπως αυτές που αναλύθηκαν στην Γράμμου. Το γερμανικό μοντέλο με το 51% στην ερασιτεχνική ( ο ΔΧ γουστάρει τον φασισμό έστω και μέσω ΣΥΡΙΖΑ ), το της Μπαρτσελόνα ( που δεν το καλύπτει η ελληνική νομοθεσία- εδώ γελάστε διότι αν γουστάρουμε το αλλάζουμε αύριο ),  το μοντέλο του Άρη που δεν έχει καμία σχέση με λαϊκή βάση αλλά είναι μια χούντα του κερατά των οργανωμένων ( Χρηστίδη μίλα ) , κι ένα τέταρτο που δεν το ξέρει κανείς, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ.
         Και βγήκε το συμπέρασμα, οτι ο Αδαμίδης με αυτά τα μοντέλα τα ανεφάρμοστα πρέπει να συνεχίσει, οτι ακυρώνεται σαν οικοδεσπότης με κάποια λαϊκή βάση και  παρακαλάει για ανακοίνωση ομοφωνίας, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ενώ γινόταν της πουτάνας. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΧΗΝΑ; ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΔΧ; ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;  ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΕΩ ΕΓΩ.
        Και για να γίνω πιο κατανοητός εδώ, κι επειδή έχω περάσει απο τη λαϊκή βάση θεσμικά, δυο πράματα θα καταθέσω. ΒΑΡΕΙΆ ΦΡΑΣΗ Η ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Ο ΔΧ ΣΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ , ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΟ, ΔΙΟΤΙ Η "ΜΑΖΑ" ΘΕΛΕΙ ΗΓΕΤΗ. ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΘΕΛΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΑΦΘΑΡΤΟ, Η ΧΟΝΤΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ.
          ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ, ΕΓΩ ΒΑΖΩ 3 ΜΥΡΙΑ ΚΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ. ΔΙΟΤΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ. ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΒΑΖΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ; ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΕΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΕΣΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ. ΤΟΡΠΙΛΙΣΑΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΧ ΕΧΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.  ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΘΕΑΤΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΚΕ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ BLOG, ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΝΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΕΣΕΙΣ ΓΙΝΑΤΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;
           Προχωράω όμως εγώ. Και ρωτάω τον κύριο Χήνα: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ; ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ 1924; ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑΕΙ ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ; Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ; ΕΙΣΤΕ ΑΕΚΤΖΗΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΤΕ.
            Δεν θα το συνεχίσω προς το παρόν, ενώ το μοντέλο αυτό είναι καλό. ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΤΕ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΧ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΖΩΝΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΣΑΤΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ. ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΟΜΕΡΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.
           Απλά θα καταθέσω το πικάντικο: Ο ΔΧ είπε στον Τροχανά να γίνει πρόεδρος στο πίνγκ- πόνγκ.  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΠΡΟΒΛΉΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ. ΚΙ Ο ΤΡΟΧΑΝΑΣ ΑΠΛΑ ΑΚΟΥΣΕ. ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ. 4 ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 23%. ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΥΡ ΜΙΧΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΓΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΡΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΟΥ. ΚΙ Ο ΓΕΡΟΚΑΒΟΥΡΑΣ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΕ, ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΩ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ; ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΧ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ. ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΠΛΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ  ΤΡΟΧΑΝΑ.
        ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΒΑΡΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ. ΤΟΝ ΛΕΙΩΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΝΑΜΗ. ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΧΕΣΜΕΝΟ. ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ. ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΙΧ.  ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ. Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΤΟ 23% ΤΗΣ ΠΑΕ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΑ. ΤΕΡΜΑ.
        ΥΓ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΣΚΟΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ. ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΕΝΙΕΣ. Ο ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.  
       

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ο ΚΑΡΤΟΥΝ ΠΑΙΚΤΗΣ

           Υποχρεωτικά οι αναρτήσεις, πρέπει να πάρουν μια ορθολογική πορεία. Δεν μπορεί να αναφέρομαι στη λαϊκή βάση - ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΙΑΝΗ - ενώ η επικαιρότητα τρέχει. Μαθηματικά σκεφτόμαστε και πάμε σειριακά και προσφαϊστά. Δεν είμαστε ούτε χαπάκηδες, ούτε άστοχοι. Πάμε ήρεμα κι απλά, κατανοητά, στον στόχο. Που είναι πάντα να σωθεί ο δικέφαλος κι όχι κάποιοι μέσω αυτού.
            Και πάμε στον Σκόκο, τον παίκτη καρτούν. Ξέρει μπάλα αλλά δεν είναι σημαία, ούτε τίποτε το σπουδαίο. Φυσικά είναι ο καλύτερος του ρόστερ μας, αλλά αυτό δεν μου λέει τίποτα, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥΛΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΤΙΜΑ. ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΛΑΔΩΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ Η ΚΑΝΑ ΚΟΜΠΟΤΗ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
          Η ΑΕΚ έχει κάνει κάτι στην Ευρώπη σαν ομάδα τα τελευταία χρόνια; Ο Σκόκο έχει τρελάνει κάποια ομάδα στο εξωτερικό λόγω του οτι κουβάλησε την ομάδα μας στην πλάτη του; Παίζει σε κάποια εθνική ομάδα; Η απάντηση είναι κρυστάλλινη: ΟΧΙ. Άρα λοιπόν γιατί να έρθει μια ξένη ομάδα και να σκορπίσει λεφτά; Κάποιος θα πεί, διότι βρήκαν το χαμένο ταλέντο κι άρα μπορούν να τον πάρουν πολύ φθηνά. Όπως ας πούμε έκανε  η ΑΕΚ που τον βρήκε στην  ζούγκλα που έπαιζε παλιά ο συγκεκριμένος και τον επισήμανε. Σωστά. Αλλά ρωτάω: ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΞΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΓΚΡΑΒΑΡΑ;
         ΝΑΙ. ΑΡΑ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ ΑΕΚΤΖΗ, ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ, ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ  ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΞΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
         Αλλά, άντε και πάμε ιστορικά. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ. Αυτά λέει κι ο Στέλιος. Και καλά τα λέει, μέχρις ένα σημείο. ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΩ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ρωτάω όμως: Είτε πουλήσω , είτε δεν πουλήσω, ΑΝ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΩ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ( παλιότερα δεκαετίας, πενταετίας, τριετίας κλπ ) , ΚΑΙ ΠΑΩ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΟΥ, ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΜΕ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΑΛΛΟΥ; ΚΑΙ ΜΕ  ΕΓΡΑΨΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΦΡΑΓΚΟ, ΧΩΡΙΑ ΟΤΙ ΕΚΤΕΘΗΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ, ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΝΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΚΑΡΑ.
           ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ, Ο ΔΟΜΑΖΟΣ, Ο ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, Ο ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ Η ΟΠΩΣ Ο ΚΟΥΔΑΣ ΓΑΜΗΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ; ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΦΥΓΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ. ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ, ΣΗΜΑΙΑ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ. ΔΙΟΤΙ ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΝΕΛΛΑ, Η ΤΟΝ ΔΟΜΑΖΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ, Η ΤΟΝ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ, Ο ΚΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΔΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΟΚΟΥΝ.
          ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΙΟΦΙΛΙΑ. ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ , ΣΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ; ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΑΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ; ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΡΕ ΣΤΕΛΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚΟΦΡΟΣΥΝΗ. ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΦΥΓΕΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ; ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ; ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ; ΜΟΝΟ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΞΕΡΕΙ;
         Αλλά προχωράω. Και σου προσφέρει η αλογοτροφή 3 μύρια. Και η Νυρεμβέργη 1,5. Σαν ΑΕΚ, πού θα τον δώσεις;  Στον Γερμανό και να χάσεις 1,5;  Ίσως. Κυμπάρικα και μείνε χωρίς λεφτά. Κι άντε και τον δίνεις  εκεί, ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΟΥΛΑΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ 1,7; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ; Η ΑΕΚ, Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ; ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΘΑ ΒΑΛΩ ΡΗΤΡΑ. ΠΟΥ, ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ; ΟΥΤΕ Η ΟΥΕΦΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ. 6 ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ Ο,ΤΙ ΠΡΟΑΙΡΕΙΣΘΕ. ΔΙΟΤΙ Η ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ. ΑΝ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ; ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΑΘΑΤΕ ΖΑΠΛΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΙΤΖΙΟΥ.
            Τελειώσανε όλα. Παντού. Όχι μόνο στα πατρικά μας. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι αρκετά πονηρή και να δημιουργήσει πλειστηριασμό μεταξύ των ανταγωνιστών της. Να ανεβάσει την τιμή του χάπατου και να βγάλει περισσότερα. Φυσικά οι αντίπαλοι δεν είναι μαλάκες και μπορεί να έρθουν σε συνεννόηση και να μείνεις με το κωλοδάχτυλο τεντωμένο. ΓΙΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΠΕΡΣΙ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΠΟΥ Ο ΣΚΟΚΟ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ, και ξέρετε καλά γιατί το λέω αυτό. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΑΔΑΜΙΔΗ, ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΡΑΖ, αλλά δεν έχω απαιτήσεις απο εσάς. ΕΙΠΑ, ΚΥΝΗΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
               Και δεν ανέχομαι σαν Αεκτζής, να με δουλεύει ένας μετανάστης, σαν τον Σκόκο. Που ο συγκριτικός βαθμός του αδιάφορου είναι το όνομα του. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ ΨΗΛΟΚΡΕΜΑΣΤΑ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΕΦΥΓΕ Ο ΜΑΥΡΟΣ, Ο ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ, Ο ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ ΚΙ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ, Ο ΣΚΟΚΟ ΘΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ. "32". ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΕΚ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
           ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ;  ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ. ΤΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ; ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ; ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ;  Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ;
        ΥΓ1. ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΣ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑ. ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ. ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑ, ΤΗΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ . ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΓΑΠΗΣΙΑΡΙΚΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ. ΑΕΚΤΖΗ, ΓΚΕ ΓΚΕ;  ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
        ΥΓ2. ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕΣ; ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ; ΤΟΚΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΗΤΟ ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΤΑ ΑΘΡΟΙΖΕΙΣ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ. ΠΟΣΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙΣ; ΜΕΤΡΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΣΑΡΚΑΣ. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ  ΚΡΕΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.
       ΥΓ3. ΤΟΝ ΠΗΡΕ; ΤΟΝ ΠΗΡΕ. ΚΙ Ο ΜΠΑΚ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ FAIR PLAY; ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ. ΠΟΥ ΠΟΝΕΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΠΟΝΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ;  

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

           Πού να έγινε το λάθος;  Το ότι ιδρυθήκαμε πριν 86 χρόνια με ημερομηνία 13; Άρα είμαστε κωλόγεροι; Οτι κουβαλήσαμε σαν σύμβολο τις χαμένες πατρίδες; Οτι μαζέψαμε τόσο κόσμο, που χάρηκε το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο στο μπάσκετ και το καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα επι Μπάρλου κι επι Μελισσανίδη; ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΗ.
           Τα λάθη είναι μετά. Τα ξέρετε όλοι πολύ καλά και δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε. Επίσης δεν χρειάζεται να τσακωθούμε ξανά, αφού ακόμα και για τα καραμπινάτα λάθη, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν μας απασχολούν αυτά. Ξέρετε, στο μπάσκετ παλιά - ίσως και σήμερα- υπήρχε ένα σύνθημα ειρωνικό προς την ομάδα που έχανε : ΕΜΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΛΩ. Δηλαδή μην μας τα πολυπρήζετε. Κοιτάχτε το σκορ.
          Γιατί το λέω αυτό; Για τον εξής λόγο: Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΕΚΤΖΗΣ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, ΕΙΤΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΤΕ ΕΠΩΝΥΜΟΣ, ΕΙΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΙΤΕ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ ΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΔΟΙΚΗΣΗΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΑΕΚ ΚΙ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ. Τα έχουμε πει όλα εδώ για τα οικονομικά, για την πώληση του Σκόκο και για την απομάκρυνση του προπονητή.
           Επομένως η συνέντευξη του Αδαμίδη, δεν είχε κανένα νέο. Ήταν όλα γνωστά. Το μόνο που ενδιέφερε ήταν ο τρόπος λανσαρίσματος. Κι αν μη τι άλλο ήταν ειλικρινέστατος, πράγμα πολύ σημαντικό σε αυτή την ομάδα, που όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, δεν φταίει κανείς. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΦΑΝΦΑΡΟΝΙΚΑ, λέω να τον στηρίξω με μια προϋπόθεση: ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ 2004. Κι είναι ακριβώς και στο πεδίο δράσης του. Εγώ χαρίζω μια σαιζόν για να συλληφθούν οι απατεώνες.
        Δεν με ξένισαν αυτά που διάβασα. Θα με ξένιζαν πράματα που θα ωραιοποιούσαν την τραγική κατάσταση της εταιρείας. Όπως με ξενίζει, το γιατί δεν πάει πρόεδρος ο ίδιος ο μέτοχος που θα χρηματοδοτήσει και στέλνει έναν υπάλληλο του. Μήπως επειδή θα την κάνει λος πούλος; Μάλλον λέω εγώ. Όλα λοιπόν καλά τα διάβαζα κι είναι ωραία τα σενάρια για αύξηση των εσόδων και μείωση των εξόδων. Διότι είναι γοητευτική η θεωρία και μπορείς να την αποστηθίσεις . Γι αυτό και τα θεωρητικά μαθήματα είναι πανεύκολα. Στα πρακτικά  μαθήματα όμως δεν φτάνει να ξέρεις παπαγαλιά το θεώρημα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ. ΚΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, οφείλω να πω,  ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ.
         Διότι το να κάνεις ένα έξοδο, δεν είναι υποχρεωτικό να το βλέπεις στυγνά έτσι. Μπορεί και να σου φέρει έσοδο, είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα. Το να πάρεις όμως τον 35άρη Νικόλα, τι θα σου φέρει; Πολλά διαρκείας τώρα, ή τιμή μεταπώλησης μεθαύριο;  Επίσης ο Μπάγιεβιτς βρίσκεται μέσα στα ακριβά συμβόλαια που ούτως ή άλλως πάνε για περικοπή. Τα μπαράζ είναι απλά μια τυπική διαδικασία, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΧΑΜΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΓΕΝΙΚΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΙ ΧΟΡΗΓΟΣ Η MARFIN; Η ΜΗΠΩΣ ΤΑ 10000 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 18000;
          Nα μην συνεχίσω όμως. Επιγραμματικά θα αναφέρω τα πολύ συγκεκριμένα "λάθος κοντρόλ" :
    -    " Ο ΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ".
    -    " ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ "
    -    " Δεν με επιρρεάζει ο ΔΧ. Μόνο οι συνεργάτες μου στα πλαίσια του διοικητικού συμβουλίου".
          ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΧ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ 23% ΠΛΕΟΝ; ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;
    -    Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΣΚΟΚΟ, ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ; 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, Η ΤΗΝ ΣΤΗΣΑΤΕ 2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ; ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
     -  " Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ" . Κύριε πρόεδρε, δεν ασχολούμαι με την ειρωνική απάντηση του Τσακίρη ή του Κιντή προς εσάς, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΑΥΤΟ , ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ.
         ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ;
      ΥΓ1. Ο ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΓΡΗ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ.  ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ.
      ΥΓ2. ΔΧ ΕΦΑ: " Η ΟΜΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΜΑΓΑΖΙ". ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΡΧΗΓΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ. Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ;
      ΥΓ3. Για τον αρχιμαλάκα τον Σκόκο, θα κάνω ειδική ανάλυση. Για τη λαϊκή βάση έχουμε χρόνο. Εξ άλλου, αντί για γήπεδο πια, θα συνομιλούμε τις ώρες των αγώνων.
       ΥΓ4. ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ.
          ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΖΕΣΤΕ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ Ο ΣΚΟΚΟ ΚΙ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΤΟΝ ΔΧ. ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.